Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

OD GRADA VALJEVA ŠAMPIONIMA DRŽAVE CELE BK METALAC SRAMNIH 2,1 MILIONA DINARA!? Featured

bkm1Tumačenjem i primenom kriterijuma o raspodeli budžetskih sredstava kao i svake godine tako i ovog januara Komisija za sport Grada Valjeva i ovog januara izazvaće burne reakcije.

Četvrtinu sredstava  će potrošiti fudbal, 11 miliona KK Metalac, a šampion Srbije BK Metalac je kao i 2019. ponižen i najnovijom PREDLOGOM raspodele.

Bude li pameti, hladne glave  i dobre volje  suma od 2,1 milion dinara će u najgorem slučaju biti dupliarana.

BK Metalac je šampion države cele,  u olimpiskom sportu boksu i bije bitku za novu titulu i svojim programima je pedvideo budžet od 7,5 miliona dinara.

Prva  šampionska kruna u ekipnom olimpijskom sportu BK Metalac predstavlja nezabeležen  uspeh  u istoriji sporta i najveću promociju Grada Valjeva u novom milenijumu. Osvojen trofej i ono što se radi u BK Metalac vredi samo po proceni i bodovima Komisije za sport 200.000 dinara više od 1.900.000 dodeljenih  najboljem u državi u 2019. godini.

A da sa zna, za  svoje bokserske klubove u Nišu, Beogradu, Loznici, Somboru gradske uprave  izdvajaju od 5 do 10 miliona!

Za ovakvu vrstu diskriminacije boksa i šampiona države cele, valja samo reći da u  Gradu Valjevu nije kriv samo zagađen vazduh. Stiće se utisak da je Komisija radila štiteći interese sredina i klubova u kojima rade, što nikako ne bi smeo da bude ključni faktor u odlučivanju kod raspodele sredstava.

Pravda je zadovoljena koliko toliko sa 4,5 miliona dodeljenih  vaterpolistima Valisa, sa mladjim selekcijama u vrhu srpskog vaterpola, a sa prvim timom na pragu Prve A lige.

Sa svojom decom i par pojačanja Valis se bori za ulazak u Prvu ligu Srbije, u kojoj ove sezone tavori drugi VK Valjevo, "sasečen" ali ipak bogatiji od šampiona Srbije u boksu. VK Valjevo sa filisofijom i fotkom dece pored bazena u SRP Petnica  bi tebalo da dobije čak   2,5 miliona dinara.

Filosofiranje i prazne priče su rezervisane još ne za dugo i za fudbalskog mutanta u Gradu na Kolubari.

Komisija  za dodelu sredstava za sport iz budžeta Grada Valjeva od 86,770.600 dinara, po strogo utvrđenim kriterijumima opredelila je četvrtinu za fudbal.

Najpopularniji sport je u Valjevu  zastranio kao nikada od svog postanka.

FK Budućnost  Krušik 2014 je bio rad  u 2020.godini da potroši 18 miliona. Moraće da se zadovolji samo 14 miliona dinarana narodnih para, plus zarada od izadatih lokala ugašene Stare dame iz Parka Pećina u "Bulevaru" i u Knez Miloševoj ulici kod sata.

Za silne milione nema ama baš nikakvog opravdanja, jer mutant  vodi politikantski nametnuta štetočina neviđenih razmera.

Dok se Valjevke i Valjevci guše u svom gradu mutant se "davi" i ne može čak ni iz Treće lige da "ispliva".

Fudbalski savez Valjevo je "zakinut" samo 100.000 dinara od potraživanih 5,5 miliona. Treći po prihodovanju u svetu fudbala je zonaš  FK Radnički sa 3,1 milion dinara, a "pucao" je  7,1 milion dinara.

Ako se doda 2,1 milion za besmsileni privatni klub malog fudbala RB, i po 300.000 odnosno 500.000 za dva seoska zonaša OFK Divci i FK Mladost iz Dračića dolazimo do sveukupne cifre od 24.500.000 dinara za fudbalski sport, plus pazar od  Novogodišnjeg turnira u organizaciji FSV i pod  pokroviteljstvom Grada Valjeva.

Preostalih 44 korisnika budžetskih sredstava dele sumu  od 62.220. 600 dinara.

BK Metalac  jedini je po rangu u egalu sa  za malo ugašenim KK Metalac.

U  2020. KK Metalac če imati malo više od 5  puta novca od bokserskog kluba, odnosno 11 miliona, od  traženih   24 miliona dinara. A momci koji danas nose dres Metalca lavovski se bore za klub iako su dobili samo oktobarsku platu. Jedina sankcija za za nalo gašenje kluba i nagomilane dugove KK Metalac je posle 18 godina "otkaz" predsedniku.

 Ženska  odbojka, rukomet, streljaštvo i školski sport imaju poseban sportsko politički tretman, sa i i bez članova u Komisiji.

Imenom prvoligaš a po rangu u Drugoj ligi ženski odbojkaški klub Srbijanka 014 sa sve kazanom je dobacio do 4 miliona, dok je muški OK VA 014 u istom rangu za 2020. zavredeo pola miliona manje.

U rangu iznad najnižeg ŽRK Metalac u Trećoj ligi i ove sezone najozbiljniji kandidat za Drugu ligu, po imenu Super B liga,  zahvaljujući takođe čoveku iz senke, Milanu Gajiću, koji se muški bori za ineteres kluba,  imaće 3,6 miliona dinara. Ženski OK Valjevo će u Trećoj ligi dobiće 2 miliona.

Streljački klub Valjevo1880 za tri programa bi trebalo da dobije pun kantar 3,3 miliona dinara! Predsednik Komisije očigledno zna šta radi.

Streljački klub "Rata" takođe iz Valjeva je tražio 370.000,  a dobiće 100.000 dinara.

Savezu sa školski sport opredeljeno je 3  od 3,1 miliona traženih sredstava, što je jedan od najvećih apsurda ovogodišnje raspodele.

KK Student sa školom košarke i Drugom srpskom seniroskom ligom moćiće da računa na  2,3 miliona dinara,  KK Radnički 700.000, a  KK Valjevski 200.000 dinara.

Muški ORK Metalac je ponižen je  kao i šampion Srbije BK Metalac. 

Za takmičenje u Trećoj ligi, ispod koje su još dve ranga, dakle jedan više nego u ženskoj konkurenciji, će imati na raspolaganju samo 1,5 milion dinara.

Rvački klub Mladost a svoje brojne aktivnosti  je dobio 1,1 milion dinara, a 100.000 manje pripašće  biciklistima Sputnjika,  sa kvartetom kadeta i pionira i mlađom poletarkom Tarom Ćulić najboljom  u svojoj kategoriji u Srbiji u 2019. BK Boba sa par takmičara je dobio 500.000 dinara, a 1000 više ide atletčarima VAK-a.

Za tri  šah kluba će skoro na ravne časti biće raspoređeno1,8 miliona dinara.

Za karate, automobiliste, bildere... opredeljene su  mrvice nedostojne pomena,a u karate sportu vrvi od dece.

Najveća nepoznanica za Komisiju je ostao AERO KLUB Valjevo. Ukupno  4 programa procenjena   na  3 miliona dinara, komisija je utvrdila da vrede 15 puta manje, 226.800 dinara. Ako je uteha to je i  duplo više  od pobornika američkog fudbala KAF Verevolves i rvačkog kluba Valjevac !?      

Konačno sportsko udruženje BI FIT imaće na raspolaganju traženu sumu od 600.000 dinara.

"Nešto je trulo u državi Danskoj" napisao je u Hamletu Vilijam Šekspir. Od tada do danas bezbroj puta smo se uverili u ovu surovu Šekspirovu istinu. Tvorac Hamleta je vešto izbegao da direktno  kaže šta misli o vladarima svog vremena, jer da je kojim slučajem pomenuo progutao bi ga mrak.

SO VA CRVENO

Ljudi dolaze i odlaze ali navike kad se domognu vlasti se ne menjaju, a narod kaže "Šta ko radi sve sebi". Odnosno i dobar i loš i loš rad  dolazi na naplatu, kad tad.

Dve rano jutros snimljena fotografija u centru Valjeva i sneg što sipa u kvartu Oslobodici Valjeva kod železničke  stanice i kreće polako da zasipa i centar grada. Pročističe vazduh od  otrova i čađi zabeleće se ulice, breg neće pokriti ali će svaka zverka pokazati svoj trag, a Komisija će dobiti priliku da očgledne propuste ispravi, i pre svega ispoštuje najbolje.

va zeleznicka

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas