Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VALIS ZGAZIO ZVEZDU, SKINUO SKALP PARTIZANU, KUP SRBIJE SVE BLIŽI Featured

1vk valis 2020 kup va 1Vaterpolisti Valisa na korak su do istorijskog uspeha i osvajanja Kupa Srbije u konkurenciiji do 16 godina. Sinoć su urnisali državnu ljubimicu u svetu sporta Crvenu zvezdu(14:6) a danas  u meču za nova tri boda pred finale Kupa za dve nedelje pobedili su i insTituciju u vaterpolo sportu Partizan 8:7(2:0, 2:2, 1:3, 3:2).

Sa novim talasom pobedničke   energije čekaju finale Kupa Srbije gde odlaze sa 6 bodova.

Rivali u finalu će biti  Banjica, Radnički iz Kragujevca  i domaćin drugog Polufinalnog turnira Proleter iz Zrenjanina.

Nije neskromno  na finalu je za očekivati  pobede  protiv Zrenjanica i Kragujevčana a sa Banjicom( najjači tim Partizana u ovoj konkurenciji) će odlučiti kome će pripasti i trofej.

Podsećamo prvi trofej su  su osvojili mladi rukometaši, juniori Metalca, pre 20 godina šampioni SR Jugoslavije. Jedini prvak Srbije u ekipnim olimpijskim sportovima  je danas  aktuelni šampion seniorski sastav  BK Metalac.

 Pošto je Zvezda danas u SRC Petnica savladala Vojvodinu  posle preokreta 8:6,   saastali su se Valis i Partizan.

Valis je okršaj sa Partizanom bolje otvorio I poveo je sa 2:0. Meč je obiliovao  brojnim tehničkim greškama. Nervoza i  značaj utakmice su učinili svoje, pa je i  trener Nonković  "proključao". Pred  sudijom Stefanovićem uputio je nekoliko teških uvreda svom igraču, i naravno psovki pa ga je internacionalac opravdano isključio i dosudio petarac za Partizan. Uroš Tešić je preuzeo da vodi ekipu. Valis je pobedio.

Ikasović je ponovo branio neodobranjive šuteve partizanovaca, čak i sa  zamišjene linije gola. Očigledan je uticaj starijeg kolege Dragana Koleska. Kapiten Petar  Stanić je i danas bio nerešiva enigma, ovoga puta za odbranu crno belih. Sa Vujićem i B.Gavrilovičem kapiten je  i čuvao vođstvo Valisa.

Ipak Partizan je uspeo da povede sa 6:5 na startu 4/4. Međutim Vujić, i Stanić sa nova dva gola vraćaju vođstvo najpre na 7:6, i na kraju za konačnih 8:7. Sve se završilo srećno po Valis iako je Vujić u poslednjem napadu pogrešio i bacio loptu u prazno. Partizan u poslednjih 20- ak sekundi ne koristi   poklon domaćina, spremnih da ludom odbranom vrate posed za konačnu pobedu!

Finalni turnir je za dve nedelja.  Valis i Banjica ulaze u finale sa 6 bodova, Radnički ima 3, Partizan Crvena zvezda  po jedan, a Proleter iz Zrenjanina nema ni jedan bod. Svi akteri će odigrati po tri meča i to sa rivalima sa kojima nisu igrali. Šampionski pehar Kupa će osvojiti ekipa sa najviše osvojenih bodova. Odmora nema jer već naredne subote je derbi Prve B lige u Zrenjaninu i to posle uspešnog lova na novobegradske Šapićeve vukove. "Nepobedivi" je konačno pao. Partizan je konačno pobeđen, pa zašto Valis ne bi mogao do trijumfa u Bečkereku!

Mladi mogu sve, pa makar to bili  i Valjevci se  voljom višedecenijskog politikinstva u  devastiranom svetu sporta uglavom poligonu za iživljavanje iskompleksiranih negativaca, štetočina neznalica i parazita.

Pola decenije rada sa decom garancija je uspeha. Valis je primer da valjevskoj deci nisu potrebni dođoši iz najbližeg okruženja i vascelog sveta. Vredni, istrajni, posvećeni i zaljubljeni u ono što rade, imaju podršku i priliku da uče i napreduju. Rezultati su fascinantni.

U gradu koji nije Univerzitetski centar, a mogao bi da bude,  sa jednim olimpijskim bazenom, zimi pokrivenim balonom, deca igraju vaterpolo i rastu sa tendencijom da u skoroj budućnosti postanu i seniroski reprezentativci Srbije. Klub vode entuzijasti na čelu sa dr Nebojšom Stojakovićem. Ne bi bilo loše da održe po neko predavanje "ekspertima" kako se stvaraju uslovi da velikani u najtrofejnijem srpskom sportu budu pobeđeni. Naravno svoje usluge ne naplaćuju.

Korisne su a neće naškoditi.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas