Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

IZLOŽBA IZ VALJEVSKOG STUDIJA "TRNAVAC" U GALERIJI „TERRA” U KIKINDI Featured

trnavac kik3

U Galeriji „Terra“ Kikinđani su prilivi da vide  izložba odabranih dela iz kolekcije valjevskog Internacionalnog umetničkog studija „Radovan Trnavac Mića“.

Kikindska „Terra“ i valjevski Internacionalni umetnički studio Mića Trnavac su 23.novembra  dogovorili saradnju. Najpre je u Galeriji Studija u Valjevu otvorena izložba „Terra - Skulpture“. Dogovorena je razmena umetničkih produkcija nastalih u okviru programskih aktivnosti ove dve kulturne ustanove, a koje su deo njihovih bogatih zbirki.

trnavac kik 2

Na izložbi u Kikindi je ukupno 17 radova eminentnih likovnih stvaralaca iz zemlje i inostranstva. Izlagači su: Radovan Trnavac Mića i Momčilo Moma Antonović (Srbija), Petar Mazev i Tome Serafimovski (Makedonija), Savo Pavlović (Crna Gora), Branko Nikolov i Venelin Šurelov (Bugarska), Wieslaw Janasz i Krzystof Wachowiak (Poljska), Kirila Faeh Radovanović (Švajcarska), Michael Walton i Geoffrey Parr (Engleska), Dan Allison i Robert Sievert (SAD), Elyss McCleary i Selina Numina (Australija).Odabrani radovi dela su umetnika različitih generacija, različitih poetika, te likovnog iskustva, koje proističe iz specifičnih uslova vezanih za kulturne obrasce, odnosno modele društava i sredina u kojima su se razvijali.

„Ovim izborom dela nastalih u proteklih četvrt veka  pokušali smo da kroz svojevrstan presek stvaralačke produkcije  nagovestimo moguć način u isčitavanju likovnih praksi i sadržaja, gde se jasna struktura likovnog iskaza najpre može sagledati u snažnoj individualnosti i senzibilitetu samog autora. Nama je cilj da naša kolekcija bude viđena u celoj Srbiji, kako bi što bolje prstvili svoju galeriju i grad Valjevo, koji prepoznaje vrednost i značaj kulture u društvu uopšte”, rekla je Mirjana Vojić, direktorka Internacionalnog umetničkog studija„Radovan Trnavac Mića”.

trnavac Verica Nemet i Mirjana Vojić

Uspostavljena saradnja između kikindske „Terre“ i valjevskog Internacionalnog umetničkog studija jako je važna, jer doprinosi prezentaciji i promociji savremene likovne umetnosti, kao i internacionalnih kolekcija koje ove ustanove baštine. U planu je da se u budućnosti, kroz različite projekte, široj javnosti predstave internacionalni likovni umetnici iz celog sveta, te da se kroz njihov rad prate tendencije na aktuelnoj likovnoj sceni.

„Ono što je zajedničko jeste činjenica da su kolekcije obe galerije međunardne, da traju već nekoliko decenija, da imaju uspešan rad iza sebe, i da su u stvari most između umetnika iz celog sveta. Sa ovom saradnjom uspeli smo da napravimo i taj most između naša dva grada, tako da verujem da će biti dosta zajedničkih projekata u budućnosti”, kazala je istoričarka umetnosti Verica Nemet.

Svečanom otvaranju izložbe prisustvovala je i Valentina Mickovski, članica Gradskog veća Kikinde zadužena za kulturu i obrazovanje.

„Razmena znanja i iskustva od velike je važnosti, tako da je saradnja ove dve ustanove koje imaju internacionlani karakter izuzetno bitna jer mogu da rade na umrežavanju i stvaranju novih kontakata i projekata. Grad Kikinda svakako će podržati svaki vid saradnje ustanova i pomoći da ona bude što plodonosnija”, poručila je Valentina Mickovski.

Izložba u Kindi će biti otvorena do kraja januara 2023. godine, do kada će trajati i izložba „Terra-Skulpture” u Internacionalnom umetničkom studiju u Valjevu.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas