Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

JOKIČEVO NBA FINALE SNOVA, PRE TOGA SAŠA PAVLOVIĆ U VALJEVU Featured

 jokic q 1f nba

Luda noć, je za nama. Svet zna za najvredniji Koh-I-Noor dijamant - Persijki - Planinu svetla. Sada ima novi milion puta moćniji, zove se Nikola Jokić. Sjaj  domira ne samo Denverom, Južnim stenovitim planinama, Kolaradom, Amerikom,  i planetom Zemljom , već  Sunčevom sazvežđem.

Novim  devetim po redu tripl dabl u finalnoj seriji, a prvim u finalu pečatirao je pobedu Denvera nad Majami Hitom 104:93!

A Valjevo je u uvodu u prvi meč NBA finala videlo i čulo NBA stara Sašu Pavlovića.

U kišnoj noći 1.juna, u do plafona prepunoj svečanoj Sali hrama obrazovanja,  u Valjevske gimnazije, klinci i oni malo stariji čuli su mnogo toga što nisu znali o velikom Aleksandru Saši Pavloviću, NBA igraču, Klivlenda, Jute, Minesote, NJu Orlenda, Bpstona Portlanda konačno i Partizana, pre  Panatinaikosa, koji je sarađivao sa sa danas treerom Denvera Majk Melounom.

sp 1 3

Niz poruka, sa ključnim da pored talenta samo odricanje posvećenost, spartanski rad, nepresušna eneregija i naravno sreća  donose uspeh.

sp sreja

Erupciju oduševljenja je izazvala  konstatacija Pavlovića, na “žaoku” mlađanog zvezdaša,  da će u finalu ABA lige, odlučiti  COL ili  Zvezda, šampion biti  Partizan, najveći klub sa ovih prostora svih vremena, i to posle samo 3:0.

Sašino "upozorenje" da Arenu Beograd, grmljavinu i energiju sa tribina nema niko na planeti, izazvala je novi  "zemljotres", ali je staro zdanje gimnazijske zgrade izdržalo i to iskušenje. A da, Saša stigne u Valjevo, pored neumornog Voje Mađara,  pobrinuo se  i dr Boško Đukanović.

sp svi bdj

  sp svi 1

Novi potres je usledio pet sati  kasnije na sasvim drugim kraju planete, i veličanstvenim povodom.

U Koloradu, i gradu Denveru na 1500 metara nadmorske visine, vekovnoj postojbini Indijanaca, pre skoro dva veka teritoriji  osvajača,  i mestu okupljanja  kopača, zlata i srebra, a danas centru ekononomije, trgovine,  avio saobraćaja, pivarstva, kulture, pederastije i lezbejstva, bogata su dešavanja se i sportu. U američkom svetu sporta Denver je prepoznatljiv po  američkom fudbalu,  hokeju, sokeru(fudbalu), lakrosu(igra dve ekipe sa teškom gumenom loptom), i konačno ove 2023. osvajačem NBA lige, Denver nagetsima, počelo je veliko NBA finale.

JOKIĆ NBA F 2

Denver nagetsi su pobedili rano jutros Majami Hit sa 104:93 i stigli  na tri koraka do prvog NBA šampionskog prstena.

U svitanje ovog 2. juna po srednjoevropskom vremenu  Nikola Jokić, džoker, “jednorog”, kako li već ne zovu  momka iz Sombora, košarkaša iz neke druge galaksije, igrom koliko li svetlosnih godina iznad svih koji su do danas ubacivali loptu u koš,   devetim trpl dablom u finalnoj seriji , je vodio  Denver do prve pobede u debitantskoj seriji velikog finalu najveće svetske lige u košarci.

“Favorit” Majami hit je  na 1.500 i kusur metara nadmorske visine,  sa minus 19  “aterirao” u  domu Nagetsa na samo minus 11.

Jokić je upisao 9-ti tripl-dabl u plej-ofu, odnosno 27 poena, 10 skokova i 14 asistencija. Nagetsi su ovom pobedom ostali neporaženi na domaćem parketu,  u "Bol areni" imaju niz od devet pobeda.  Nikola Jokić postao je prvi centar u istoriji koji je podelio 14 asistencija u jednoj utakmici finala. Navijače je pred prvi okršaj finala dočekala  21.000 žutih majica, scenario samo sa 1.000 i kusur majica više, već  viđen u Areni Beograd, dva puta tokom evroligaške sezone Partizana. Navijači su bili  počašćčeni veličanstvenig partijom najboljeg na svetu.

Sjajnu partiju protiv Majamija pružio je  Džamal Marej, sa 26 poena, šest skokova i 10 asistencija. Kod Majamija Bam Adebajo je odigrao odličnu utakmicu, sa  26 poena, 10 skokova i pet asistencija. Možda je glavni problem Hita u prvoj utakmici bio izrazito slab doprinos  prve zvezde Džimija  Batlera. Zvezda Majamija odigrala je utakmicu sa samo 13 poena uz šut 6 od 14. Već nakon prvog dela utakmice sve je išlo u smeru Denvera koji je stekao prednost od 17 poena da bi se ta razlika u jednom trenutku popela i na +24.

Novi spektakl i druga utakmica finala je na programu u noći izmedju 4. i 5, juna u istom terminu u 2,30 po srednjoevropskom vremenu. Naravno, za nastavak serije vanzemaljca Nikole Jokića! 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas