Menu

zaglavlje

DARKO JE BOG ZA UB, A BOBA ZA VALJEVO JE...

DARKO JE BOG ZA UB, A BOBA ZA VALJE…

Drugi čovek SNS i prvi ...

LOKALANI FRONT NA SPASOVDAN BACIO RUKAVICU "KONRADIMA!

LOKALANI FRONT NA SPASOVDAN BACIO R…

Grupa građana Lokalni f...

ĐORĐE MILANOVIĆ ČOVEK IZ NARODA SA VALJEVKAMA I VALJEVCIMA DO POBEDE

ĐORĐE MILANOVIĆ ČOVEK IZ NARODA SA …

Odvažno svestan u kakvo...

"KONRAD": MEJNSTRIM MEDIJU 1,5 MILION GRAĐANA VALJEVA

"KONRAD": MEJNSTRIM MEDIJ…

Udarnoj pesnici  pro...

I DAČIĆ PREPOZNAO U ĐORĐU MILANOVIĆU POBEDNIKA I GRADONAČELNIKA VALJEVA

I DAČIĆ PREPOZNAO U ĐORĐU MILANOVIĆ…

Valjevski socijalisti iak...

BERTOMEUOV GLOBALIZAM BEZ GRANICA

BERTOMEUOV GLOBALIZAM BEZ GRANICA

Nema završetka Evrolige i...

IZ BAJKE "DRUGA PRILIKA" IZOPŠTENI GVOZDENOVIĆ DOŽIVEO GOSPODSTVO

IZ BAJKE "DRUGA PRILIKA" …

  Posebnu privile...

STANOVI U VALJEVU ZA 20 PROGNANIH PORODICA

STANOVI U VALJEVU ZA 20 PROGNANIH P…

Na svečanosti u valjevs...

JUGOSLAVIJA  ŠAMPION SVETA PRE POLA VEKA

JUGOSLAVIJA ŠAMPION SVETA PRE POLA…

I pre pola veka bila je s...

ANTIFAŠIZAM STJEPANA FILIPOVIĆA, SIMBOLA OTPORA I SLOBODARSKIH VREDNOSTI ŽIVI

ANTIFAŠIZAM STJEPANA FILIPOVIĆA, SI…

Ispred grandioznog spomen...

Prev Next

SPECIJALISTIČKA INTERNISTIČKA ORDINACIJA TOMIĆ VALJEVO

GASTROENTEROLOGIJA, KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA

Vojvode Mišića 102, tel: 014-228-321

DARKO JE BOG ZA UB, A BOBA ZA VALJEVO JE...

1VA 14 10 2019

Drugi čovek SNS i prvi čovek grada Uba Darko Glišić podržao je javno u Valjevu kako sam kaže "dobrog i poštenog čoveka, koji je mnogo toga učinio za grad" i partijskog druga i kolegu gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića  na isteku četvorogodišnjeg mandata sa efetkom "duplo golo".

Za koalicione partnere je konstatovao:"Jedino znaju da navuku sakoe, stave crvene kravate, i za sve svoje neuspehe upere prst u koalicionog partnera SNS"

Kakvu će reakciju izazvati stav Darka Glišića kod građana Valjeva više ih je  od 77.000 sa pravom glasa pokazaće izbori 21.juna.

Da se kojim slučajem predsednik naprednjaka i države SR Srbije Aleksandar Vučić kandidovao za gradonočelanika grada Valjeva umesto Bobe Gvozdenovića,  Darka Glišića knez Tamnave - Crne reke,  grad Valjevo bi odavno imao svog starog-novog gradonačelnika umesto najgoreg u poslednjih koliko li godina, Gvozdenovića, alijas konrada-19.

Mesto Ub smešteno izmedju Gunjevca i Sovljaka, danas se zove grad Ub, sa trenutno sa nešto više ili manje od 6.000 stanovnika.

UB CENTAR

UB“ znači „mesto“, od latinske reči "urb". Staroslovenska legenda kaže da je mesto nastalo u vreme vladavine kneza Kocelja, a ime je dobilo po njegovom bratu Slavoljubu, tako što se vremenom ime istopilo i ostalo ostalo samo"Ub"

Crkva i manistir u selu Dokmir je najznačajnji kulturno istorijski spomenik cele Tamnave, potiče iz 15.veka, kada je obnovljen, što samo ukazuje da je nastao mnogo ranije.

U svojim memoarima nastalim u prvoj polovini 19.veka Ub  pominje prota Mateja Nenadović.

"Varošicu Ub su podigli za vreme Turaka u XVIII veku...."

Crkvu  Hrista spasitelja nalazi se na  ulasku iz Valjeva na Ub, ispod Vučjaka, a po tvrdnji meštana izgrađena je novcem  Stanka Subotica- Cana žapca -Žabac.

Ljudska civilizacija na područje danas opštine Ub, datira od vremena Vinčansnke kulture, pre 5.000 godina pre nove ere, u Čučugama postoje tragovi iz bronzanog doba.

A Ub danas grad, posle više od 5.000 godina, za samo nepunu deceniju vladavine Vučića i Glišića živi svoje, ne zlatno. nego dijamantsko doba.

Akva park se pravi pored otvoreg olimpijskog bazena, kažu biće lepši od " onog u Aranđelovcu, i poslednja je u nizu bez kraja investicija Glišićeve administracije, a vredna je za sada 600 milina dinara. Turizam će da procveta jasno je već danas, jer ko neće poželili da uživa u čarima atrakcije sa 10 i više tobogana i odžakom na čijem vrhu je gnezdo za rode. Urediće se do leta i otvoreni olimpijski i mali bazen smešteni u okviru budućeg letnjeg kompleksa.

Akva park je samo vrh svega što se radi i što je urađeno na Ubu u vreme gradonačelnikovanja Darka Glišića.

Zgrade policijske stanice i opštine(započeti u vreme vladavine DS) su završene.

UB sup i so ub

Uređen je  trg u centru Uba, izgradnjena hale sportova, uređenjo je korita reke, postavljani su  novi mostića.

UB HALA SPORT

Velikih radova je sve više.

Vreljanin Nemanja Matić je da se ne naljute Zvizdarci, Pambukovčani Trlićni i ostali Ubljani, iako proteran kao neperspektivan sa Marakane,  doabcio je više od svih tamnavskih zvezdica i zvezda. Mančester Junajted i Čelzi su Nemanjin reper uspeha, a tereni sa veštačkom travom u Vrelu i kod Fazanerije, i "Murinjiv" bilbord  u gradu pored "veštaka" su mera vrednosti i uspeha momka iz Vrela u svetu fudbala.

UB NURINJO

ub murinjo

Poslednjeg dana maja  treba podsetiti na još radova administracije  Darka Glišića.

Murinjova slika na bilobordu pored  fudbalskog stadiončića sa veštačkom travom, tribinom refelektorima,led bilbordom, još jednog manji teren sa atletskom stazom kod "Školarca", zatim novo ruho delom natkrivenog stadiona Dragana Džajića.

ub dzaja

 

UB VA 0 1 9 11 19

Ub ima više stolica na trbinima svog stadiona i ostalih stadiončića, nego dece koja pikaju loptu, smem li reći u gradu Valjevu

Nemumorni i preambiciozni Darko Glišić pokazuje delima kako se ponaša odgvorni gradonačelnika Uba, ali i koliko "voli" Valjevo podržavajući Gvozdenovića.

Rekonstrukcija, dogradnja objekta OŠ Milan Munjas i izgradnja zatvorenog bazena tik pored škole započeti su u avgustu 2019. Pliivaće se već u oktobru 2020.

UB SKOLA BAZEN

UB BAZEN SPOLJA ZATVOREN1

UB BAZEN UNUTRA ZATVOREN1

Nova zelena gradska pijaca završena za 9 meseci i od ovog maja je u funkciji.

UB PIJACA 1

UB PIJAC 1

Ulice su ispeglane, gradi se obiliaznica oko grada Uba. UB ULICE

Preko Radljeva i Stublenice, kažu Tamnavci do  auto puta  MIloš Veliki koji ide kroz avliju Glišića ima samo tri kilometra, Sija na naplatnoj rampi noću u skoro kao Las Vagas.

UB AP RADLJ

UB AUATO PUT

Autobuska stanica Ub je u novom ruhu,  a Strela Ub vozi, ne staje. Ime je nasleđeno  od  nekada Valjevcima dobro poznate  Strele, nestale kao i sve drugo vredno, ali ostalo u sećanju u građana Valjevu.

UB AUTOBUS STAIC

Na Ubu kasne samo radovi na rekonstrkciji Doma zdravlja. Oročeni su da budu završeni za 200 dana u avgustu 2019.

UB DZ

Pekara "15 septembar" ona valjevska je na Ubu, kao i nove gazde jedinog do skora sačuvanog brenda grada na Kolubaru Valjevske pivare.

1VALJEVSKA PIVARA

Zgrade sa led bilbordima niču kao pečurke posle kiše na Ubu.

UB LED BILBORD

Zida se i u Valjevu, ali se i seče.

VA KADINJACA 1

Juče je posečeno drvo u "Kadinjači" simbol vremena i istorije.

VA KADINJACA

Prepušteno gazdi da radi šta hoće. Grad Valjevo nije odgovoran za dela na privatnom posedu. Možda i bude posle 21.juna, ako se neko od nadležnih stavi prst na čelo i upita se, da li je grad Valjevo  možda mogao da kupi "KADINJAČU"pravom preče kupovine.

U Valjevu su 4.februara 1804. posečeni kneževi Ilija Birčanin i Aleksa Nenadović.

Započeta  javna seča mudrih glava, nije prestala 1804. godine.

Posle kneževa, nisu posečeni su poniženi Sulunci. Prinuđeni su bili da   kod kralja prose da bi preživeli. Posle mukotrpnih vremena obnove po okončanju Drugog svetskog rata, na nišanu  "demokratske vlasti" su se našli čak i "nepodobni" heroji-antifašisti.

Stvarano skoro pola veka je  uništeno preko noći.

Bila je dovoljna decenija da Valjevo od najperspektivnijeg grada u Jugoslaviji postane avetinjski grad, danas sa dometom  predgrađa Uba.

Na sreću Valjevo je kao i Srbija nepresušan izvor dobra i ljudskosti, neuništivo je.

Ma koliko zla bilo, dobro će se  kao i uvek izboriti,  i  na kraju će ga pobedi

Tako će biti  i u gradu u kome prvaci vodećih stranaka  vide perspketivu i boljitak. Sa prioritetima poput konrada i malim fudbalom teško .

Zajednička crta karaktera oba partijska prvaka je blikost najvijačka, oba su zvezdaši. Ja sam partizanovac, a protiv zvezdaša nemam ama baš ništa. Prijatelje ne određuje  crveno ili crno bela boja, već nešto mnogo važnije.

SNS  prvaku Darku Glišiću  kapa dole za sve urađeno na Ubu, pa čak i za nedirnute grafite crno belog sveta, itetako prisutnog  u svom gradu.

UB PFCaSamosvest bi svaka "akcija"  izazvala reekciju sa nesagledivim posledicama.

 Drugi SPS prvak Đorđe Milićević oduvek je bio  malofudbalski orijintisan. Ljubav je otišla predaleko, pa mu čak ne smeta  ime privatnog kluba malog fudbala, valjda zato što je sin sps. Ali oči valjda bode  tata, uvek uz vlast, a trenutno na stažu u SNS-u.

U svakom slučaju malofudbalski fan je  možda i u pravu zbog svoje orijentacije jer veliki fudbal  danas  je malo kome zanimljiv.

Mudar je Milićević. Zna dobro  kada sve ovo prođe najvažnija sporedna stvar na svetu biće ponovo fudbal, NE MALI, kao i uvek samo VELIKI FUDBAL!

Zaboravne i zaslepljene nije na odmet podsetiti.

Veliki fudbal  u Srbiji je podređen do koske "najpoštenijem" šampionu. Sa a ljudima od "integriteta" sposobnim da prelome "kuću srpskog fudbala" do te mere je moćan da LL liga  mora da se proširi. Niko neće ispasti, a aktuelno  prvenstvo je skraćeno. Sve to se dešava u sezoni koja traje. Sa 11 umesto 4 kola scenario iz 2017. bio je moguć. Partizan je uspeo da uzme namešetno i poklonjeno prvenstovo. Sudbinu ne treba ponovo izazivati

Zato  je danas u LL ligi titula već proslavljena, to  posle prvog od 4 umesto regularnih 11 kola. Zanimljvo je baš  29.maj, čudne li koincidencije sa datumom pre 29 godina. Valjalo je prišiti i slaviti  novu zvezdicu.

Sa "doktorom" fudbala, inače  poznatim kako reče Tole Karadžić "licem  sa poternice" , od silnih obaveza  da kao optuženi stigne do suda i ispašta ako ima razloga,  i strategijom osmišljenoj u kabinetu vođe crveno belog ustanka novembra 2011.  svedoci smo beščašća fudbalskog u vremena u kome živimo.

 Na snazi je još jedno pravilo iz 2020.

"Ona"  mora biti prva!

Ako nije  prva ili ako treba da ispadne iz lige sezona se poništava.

Svedoci da  "ona" može  po ČETRVTI put na svoj način do  Evrolige, jer teren je kaoi i u fdubalu sve manje važan. Bitno je da se vrti lova.

Beščašće u fudbalu i skoro  u celom svetu sporta je kao i kovid-19 došlo iz politike.

Vakcine za korona virus nema, ali ima ljudi časnih i spremnih da kaži ne nečem što je gore od koroene, a to su  prevara, laž i kleveta !

A za  svakog ko neće da bude akter političkog i svakog drugog beščašća potrebna je  samo  hladna glava, malo mudrosti i naravno hrabrosti za prepoznavanje svega što ne valja.

U fudbalu i košarci Zvezda ima po dva tima, dok u Španiji tu privilegiju nemaju  Real i Barselona.

"Iluzioniste "i pobornike  ideje  da "simbol srpstva" može da "stavi tačku na crno beli svet"  prepoznao je dok su zagovornici bili u pelanama  Duško Radović. Ostavio im je poruku:

"Nije lako ali je lepo voleti Partizan,  jer za  druge se navija, Partizan se voli.“

Partizan je danas  Valjevo!

Vapi da bude samo svoje Valjevo, slobodno, nezavisno, da bude  grad uverenja  da se može izboriti sam za svoju bolju budućnost, nemerljivo bolja od ove u najavi umišljenih da su nedodirljivi i jedino podobni, i samim tim nezamenljivi.

Pomoć "prijatelja" kolaboracionlista, sitno i veliko huškačkih ideloga i prodavaca magle nije potrebna nikome.

Dosta je bilo otimanja svega što vredi, lažnih investitora, puteva u najavi, deljenja kapom i šakom NARODNIH PARA fejk njuz, i mejnstrim obožavaocima lika i dela  jahača apokalipse.

I najviše ljudi je uvek uživalo gledajući fudbal. Nestali su sa stadiona biće skoro decenija!

Vratiće se kada se najvažnija sporedna stvar vrati  Valjevu!

Dobro znamo kome je fudbal predat i zašto.

Biće stadion u Parku Pećina ispunjen ponovo, do poslednjeg  mesta ali  pod, pod  jednim uslovom. 1VA PARK PPECINA11

Da gubitnici, centri troška, paraziti podrepaši, identifikavani jednim imenim, štetočine, nestanu netragom kao što si u došli, pre nego što polože račun građanima pred nadležnim institaucijama.

Narod je nepredvidiv i mnogo jak.

Ko ne čuje glas i potceni snagu i volju naroda sigurno neće pobediti.

LOKALANI FRONT NA SPASOVDAN BACIO RUKAVICU "KONRADIMA!

1lf predajaliste 1

Grupa građana Lokalni front Va-Slobodni ljudi, na Spasovdan  je zgradi valjevskog parlamenta Gradskoj izbornoj komisiji predati listu sa 20 kandidata za odbornike u Skupštini grada Valjeva.1lf predaja liste5

"Za vrlo kratko vreme sedam stotina slobodnih građana Valjeva svojim potpisom podržalo je listu Grupe građana LOKALNI FRONT VA - SLOBODNI LjUDI, kaže  Dragana Dragišić, kandidatkinja sam za odbornicu u Skupštini grada. Izborna komisija je proglasila izbornu list pod rednim brojem 5.

1lf predaja liste1

Simbolično, na  Spasovdan, u pet do dvanaest, LF VA SLOBODNI LJUDI predvođen članovima  buduće odborničke grupe profesor Ljubomir Radović je predao l istu i poručio.

"Za ovaj događaj ovo  udruženje se  pripremalo skoro tri pune godine. Od srca smo zahvalni građanima Valjeva za potpis i podršku našoj listi, prvom koraku pred svim događajima u narednih više od dvadeset dana. Kandidati Lokalnog fronta Va obratiće se Valjevcima sa mnogo mesta i na mnogo načina. Govorićemo ono što i inače govorimo:ovde smo da se borimo protiv korupcije, da se borimo za javnost u radu organa grada, da se borimo za poštovanje svakog dinara koji građani Valjeva uplaćuju u budžet. Nećemo zaboraviti borbu za zdravlje naših sugrađana ugroženih sve zagađenijim vazduhom, niti borbu protiv razbacivanja novca Valjevaca u javnim nabavkama".
Radović  ima poruku  za  kolege,  buduće odbornike.

"Budućim odbornicima Lokalnog fronta Valjevo porućuje da će svojim ponašanjem, argumentovanim nastupima, racionalnim predlozima svima davati primer. Vreme je da se morač i moral i etika vrate u skupštinsku salu,  i da Skupština postane mesto gde će pristojni ljudi na pristojan način ozbiljno rešavati probleme Valjeva. Mi smo ljudi koji osim ovog grada nemaju drugo mesto za život, bez dileme je Ljubomir  Radović.

lf predaja liste4

Gradska izborna komisija danas je proglasila izbornu listu "Lokalni front Ba-Slobodni ljudi" za predstojeće izbore raspisan eza  21.jun 2020. i to por rednim brojem 5.

Već su proglašane izborne liste: 1. „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, 2. "Ivica Dačić  Socijalistička partija srbije (SPS), Jedinstvena srbija (JS) Dragan Marković Palma“, 3. Aleksandar Šapić – Pobeda za Valjevo, 4. Velimir Ilić, Dragoljub Krstić – Pobeda, Nova Srbija – Narodni blok.

ĐORĐE MILANOVIĆ ČOVEK IZ NARODA SA VALJEVKAMA I VALJEVCIMA DO POBEDE

1SPS 00 DJOLE NAJ

Odvažno svestan u kakvo grotlo ulazi Đorđe Milanović, uspešni privrednik u JKP Vodovod i aktuelni šampion sa Metalcem u boksu danas je imao vatreno krštenje u ulozi kandidata za gradonačenika Valjeva.

Posle četiri godine najgore vlasti, uz predhodni sramni period "žutih" i kriminalnih privatizacija, otimanja, prodaje u bescenje  ili uništavanje svega što je građeno i sticano pola veka, SPS itetako odgovoran za period od poslednjih 10 godina pre početka novog milenijuma, podmladio je svoje redove u gradu Valjevu. Sa  novim snagama i elanom ulazi i junske izbore da ispravi svoje greške, i "namere teške" svih svojih ljudi, do sada pristunih u politici.

Mlad čovek, uspešan privrednik najpre u JKP Vidrak a sada JKP Vodovod Valjevo Đorđe MIlanović je prihvatio izazov i upustio se sa timom pobednika u tešku neizvesnu ali fer borbu.

1SPS DJ OO1

Bez podrške predsednika države, rezervisane za kandidata napredljaka za gradonačelnika Lazara Gojkovića, danas je pokazao da može, za sada, i bez vetra u leđa Beograda da pliva. Iako bi da ga  u blato  baci, ne od juče, kvazi mejnstrim medij,  besprizornim klevetama i fejk njuz objavama, za divno čudo još uvek nesankcionisan, za sve što rade u "interesu" naprednjaka.

MIlanović je danas je kao kandidat za gradonačelnika ispred svoje partije decidono odbacio sve optužbe i klevete da je on umešan u objave oko  izbeglica i njihov navodni dolazak iz Austrije u Srbiju, pa čak i u Valjevo.

“Odgovorno kažem da sve napisano, objavljeno i rečeno nema apsolutno nikakve veze sa Socijalističkom partijom Srbije, naravno i sa mnom. Ja lično i moja partija, apsolutno osuđujemo svaki vid prljave kampanje,u kojoj ću se ponašati korektno i odgovorno,bez ijedne ružne reči bilo kom od protivkandidata

1SPS 1 DJOLE SAM

Kandidat valjevskih socijalista za gradonačelnika nije imao čast poput Vučićevog Lazara Gojkovića, da dobije podršku predsednika države naprednjaka, a juče i ministra Ljajića na Divčibarama, i da obeća etno tržnicu na valjevskoj planinskoj lepotici.Čak nije ni pomenut da je kandidat za gradonačelnika gde je to trebalo da se kaže, javno .

Milanović je poput Lazara Gojkovića Valjevac, takođe mlad obrazovan čovek.

SPS 1 VA SPS

Uspešan je menadžer. Ponikao je u narodu, otuda i nepodeljena podrška, trn u oku naprednjaka,  pre svega mladih sugrađana obrazovnih, ambicioznih koji vole svoj grad i žele da žive i rade u Valjevu.

Mladim Valjevkama i Valjevcima reper uspešnosti u životu su znanje i stručnost stečeni na državnim fakultetima. Oni ne mašu partijskim knjižicama, a trange-frange diplomama, ne "overavaju" stručnost i radna mesta. Državne diplomce boli što za pošteno i velikim trudom izborene diplome, strepe za svoja radna mesta, sa platama koje vređaju ljudsku inteleginciju.

I stariji kao i mladi Valjevci ne vole što niko normalan ne voli.

Stariji znaju da oproste, ali ne zaboravljaju bespravno oduzete penzije, i traumu posle gotovo dvomečnog bezrazložnog apsa, jer svi preživeše koronu i "konrada"

Baš zato u Đorđu Milanoviću je Valjevo prepoznalo zrak Sunca, nadu da se može živeti bolje i isključivo svog rada.

Preko glave im je bahatosti preko noći politikantski postavljenih likova da im piju kriv, i vređaju zdrav razum. Nisu zaboravili da je samo za četiri godine njihov grad postao kasaba, a varoš ispod Vučjaka  raste u  "prestonicu".

Sa jasnim stavom da samo sa mladima Valjevkama i Valjevcima, delom njih je bio i danas okružen, Đorđe Milanović je poput legendarnog gladijatora Spartaka, izašao u Arenu na megdan lavu. Favoritu predsednika države.

MIlanović je započeo predizbornu trku za gradonačelnika Valjeva bez megalomanskih obećanja kula i gradova.

Prepoznao je da posle  4 godine ničega i previše bačenih narodnih para, da Valjevke i Valjevci svoje poverenje žele da ukažu čoveku od integriteta sa harizmom pobednika i uspeha.

1SPS DJOLE LEVI RAKUS

Milanovoć nema dilemu bude li dobio poverenje da su Valjevke i Valjevci svih generacija prioritet svih prioriteta.

Mladi i njihova budućnost su u prvom planu.

"Od besplatnih udžbenika za sve školarce i užina, do školskog i omladinskog sporta sportske dvorane dostojne 21.veka, i prepunog fudbalskog stadiona" su prvi koraci budućeg gradonačelnika.

1SPS DJ OO1

Ne zaboravlja Milanović da fudbaska pošast traje skoro dve decenije, a najintinzivinija je  poslednjih osam godina, od kada je najvažnija sporedna stvar na svetu "klinički mrtva". Shvatio je da dolazi vreme pozitivne karme, smena   negativne, odnosno odlazak sa scene umišljenih da su nedodorljivi.

"Uredićemo postojeće školske sportske terene. Sportska hala je priorietet, a gradski stadion će biti funkcionalan i moderan. Posvetićemo se i  sportskim terenima u našim selima".
Kandidat socijalista dobro zna da bavljenje sportom pospešuje zdravlje,i da dinar uložen u sport - je automastki tri dinara manje u budućnosti za zdravstveni sistem.

1SPS DJOLE MRGUD SAM

Ulaganjem u školski i omladinski sport usmerićemo decu u zdrav život. Zdravlje ljudi je najvažnije, a da bi ga sačuvali i "popravili" prioritet će biti i opremanje Opšte bolnice Valjevo i Doma zdravlja. Imamo kadrove za najteže izazove i to je naše veliko bogastvo.

Valjevo ima najčistiju i najzdraviju vodu, a zadatak budućeg gradonočelnika biće borba za čist i nezagađen vazuh

" Borimo se svi i doprinosimo smanjenenju zagađenja vazduha. Toplana značajno doprinosi rešavanju ovog problema. Na daljinski sitem grejanja priključeno je novih stotinu hiljada kvadratnih metara poslovnog i stambenog prostora, a sada umesto zagađivača fosilnih goriva, koristi se gas. Bićemo zadovoljna tek kada Valjevke i Valjevci budu udisali čist vazduh. Besplatni  priključci biće pomoć građanima da pređu na čistije energente i poboljšaju energetsku efikasnost svojih domova”, insisitira na jednom od važnijih priorortete Milanović

Smanjenju zagađenja vazduha doprineće i rasterećenje saobraćaja u centru grada. Kružni tokovi su neminovnost, ali se prioritet zna, kaže MIlanović

"Budućnost Valjeva je saobraćajnica Iverak – Nepričava i veze sa autoputem Miloš Veliki. Završićemo je pre svih rokova, povezaćemo industrijsku zonu sa autoputem i Beogradom. Proširenje nove industrijske zone, poželjni investitori nova radna mesta su cilj" ističe Milanović.

."Sistematična i socijalno odgovorna politika, kao i briga za naše siromašne i socijalno najugroženije sugrađane, biće jedan od najvažnijih zadataka. Obezbedićemo adekvatan agrarni budžet od najmanje 5% budžeta Grada Valjeva. Tim sredstvima ćemo dodatno podstaći nosioce poljoprivrednih gazdinstava mlađih od 40 godina da ostanu na selu".

O eventualnoj saradnji sa Lazarom Gojkovićem Milanović nema dilemu, jer ma ko od njih dvojice pobedi,  prioriet će biti isključivo interes građana Valjeva.

“Ljudskost i saradnja su najvrednije osobine ljudi. Prvo neka prođe 21. jun, građani neka daju svoj sud, a nakon toga ćemo sesti da razgovaramo bude li prilike o budućnosti. Ja sam uvek da se pruži maksimum. Ljudi smo i siguran sam da imamo isti cilj, da napravimo bolje i lepše mesto za život. Sve osim toga smatram da bi bio moj lični neuspeh”.

Za razliku od promocije  kandidata SNS Lazara Gojkovića u Valjevu kada je bilo i beogradskih medija pored valjevskih primetnih sa par kurtoaznih i isto toliko ozbiljnih pitanja, na današnoj pres konferenciji, takođe prvoj, ali Đorđa MIlanovića kandiadata SPS za gradonačelnika, bilo je pokušaja trandžiranja i  ulaska u "sitna crevca".

Utisak posle vatrenog krštenja obojice je da je mladost vodi.

Za Valjevo posle silaska sa scene "konrada" ako se ne ponovi scenario "Vesić", ali ne valjevski Rakija Vesić, već Goran Vesić, pobedi se mogu nadati obojica kandidata.

Momčina iz naroda, menadžer Vodovoda i akteulni šampion sa Metalcem u boksu, Đorđe Milanović,  danas je u egalu sa Lazarom Gojkovićem.

Adutu predsednika stranke i države, moćnog da raspalu zvezdu sačuva u Evoligi, a šampionu Partizanu uskrati dva trofeja, o "prepoštenom" fudbalu ne treba trošiti reči,i posebno rukometu, predstoji novi susreti na najvišem nivou, dok je  pojedincima iz SNS,a  još uvek na vlasti u Valjevu, zabranjen pristup na mesta gde se sastaju naprednjaci.

Đorđe MIlanović će i danas i sutra svaki dani biti tamo  gde mu je najlepše i gde se oseća najprijatnije. Biće sa svojim narodom, kao i svaki gladijator prepušten instiktu i sopstvenim umeću da se bori i pobedi lava u neravnopravnoj borbi.

1SPS 1 DJ SVI

Fantom i trovač medijskog etra nad Valjevom nekažnjeno će nastaviti da dreči kao drekavac iz tunela, bez posledica, sve dok naručioci fejk njuza ne shvate da sve što radi drekavac ide u prilog, ni manje ni više nego samo časnom i fer protivniku.

"KONRAD": MEJNSTRIM MEDIJU 1,5 MILION GRAĐANA VALJEVA

mediji smrt fasizmuUdarnoj pesnici  propagande, zanimljivo je baš zahvaljujući "dejstvovanjima"  na njemu, tj. dotičnom   mejnstrim mediju, gde je postao prepoznatljivi "konrad"  zaključkom saopštenim lično na Štabu za vanredne situacije grada  26.maja iz stalne budžetske rezerve plaćen je rad VTV-a.

Ostali mediji ( fantom nije, niti može biti medij prim. aut) televizijske i radio stanice i naravno ALTERNATIVNI MEDIJI, ne postoje, I NISU NA "PLATNOM SPISKU" ZA DODELU NARODNIH PARA, očigledno smatra, da li još samo 24 dana gradonačelnik, treći na listi SNS na izborima 21.juna.

A to što su svoj posao  radili profesionalno, časno i odovorno i  posvećeno iz ljubavi i poštovanja prema istini za kojom vape  svi građani Valjeva, "konradu" očigledno nije po volji.

Sasvim je i razumljivo. Kod alternative, i retkih časnih medija nema poslušnosti, dodvoravanja, hvalospeva, lažne propagande za bilo koga.

DOMINIRA  SAMO ISTINA!

Na svu sreću alternativni mediji  rastu kao pečurki posle kiše,  aritmetičkom progresijom zahvaljujući povećanom broju izvora komunikacionih kanala kao što su društvene mreže, youtube...

 "Glavni" medij(i) se trude ali slabo uspevaju da  diskredituju alternativne medije, bez kontrole  uređivačke  politike i cenzure

"Umetnosti laganja" je bio životni moto  ministra za propagandu Rajha, Jozefa Gebelsa

"„Ako iznesete veliku laž i kada je stalno ponavljate, ljudi će na kraju poverovati u to”.

MSM je ubojito oružje  problikvano i "plemenitom demokratijom"  laži prevaru   osvoji “srca i umove” javnosti propagandom.

Uz pomoć alternatvnih  medija  plasirane laži imaju ogranićeni rok trajanja. Posledice propagande MSM-a dovele su do osvajačkih ratova, demonizovanja neprijatelja i stranih i domaćih, naravno i promocije lažnih  ratova protiv droge itd..

Gebels je bio u pravu kada je rekao:"istina je smrtni neprijatelj laži, i prema tome, istina je najveći neprijatelj države.”

Hilari Klinton je našla krivca, naravno alternativne medije za poraz  i pobedu Donalda Trampu na predsedničkim izborima.

 “Epidemija zlonamernih lažnih vesti i lažne propagande  je preplavila društvene medije tokom proteklih godina – sada je jasno da takozvane lažne vesti mogu imati posledice u stvarnom svetu.” rekla je kraljica laži.

Javnost se okreće  sve više alternativnim medijima, jer oguglala je na "objektivnost". Laži mainstream medija sve manje prolaze.

Internet postaje oružje istine. Objektivnost, realnost i istina pobeđuju "fabrike" laži.

Kakvu realnost Valjevo želi da li lažnu ili istinitu, imaće priliku da pokaže. Nešto više od  od 77.000 građana Valjeva, naravno živih, na izborima 21.juna ukazaće poverenje ISTINI sa kakvom želi da živi.

  A jučeranja istina glasi:

Nalaže se odeljenju za finansije Gradske uprave grada Valjeva nepotpisanom odlukom štaba, saopštio je juče prisutnima komandant štaba Gvozdenović:

"U skladu sa  "Ugovorom POV. br. 80-28/2019-01 od 24.09.2019. godine, iz stalne budžetske rezerve izvrši plaćanje iznosa od 1.641.600,00 dinara Vujić televiziji Valjevo za izveštavanje tokom vanrednog stanja ( u periodu od 18.03.2020. do 06.05.2020. godine ) , po računu broj 34/20 od 07.05.2020. godine. istom odeljenju se nalaže  da su skladu sa Zaključkom br. 112-489/1/20-04/1 od 08.04. 2020. godine i računima dostavljenim od korisnika sredstava, sa namenskog podračuna otvorenog kod Uprave za trezor u cilju prikupljanja novčane pomoći tokom trajanja vanrednog stanja, prenese sledeća sredstva: - Domu zdravlja Valjevo za nabavku zaštitne opreme, 3.200 komada rukavica – iznos od 46.080,00 dinara.

Komandant je naložio  subjektima od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje grada Valjeva da dostave izveštaj o radu za vreme vanrednog stanja Gradskoj upravi grada Valjeva, koja treba da pripremi zbirni izveštaj i analizu rada Štaba za vanredne situacije tokom vanredne situacije, prema smernicama za sadržaj izveštaja i elementima po kojima se izrađuje, dostavljenim u prilogu dopisa Sektora za vanredne situacije, Odeljenja za vanredne situacije u Valjevu od 15.05.2020. godine i dostavi Komadantu i Načelniku Štaba za vanredne situacije najkasnije od 04.juna 2020. godine . Stručni tim Milan Mihailović, Načelnik Štaba za vanredne situacije grada Valjeva i dr sci. med. Branka Miholjčić, rukovodilac Stručno – operativnog tima za zaštitu i spasavanje od epidemija radi obilaska i kontrole primene mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti KOVID – 19 kod pravnih lica, preduzetnika i u ustanovama kulture gde postoji rizik od vraćanja epidemije.

To što su po svim "pravilima  igre" načelnik i rukovodilac penzioneri i u vanrednom i svim drugim tanjima pod zabranom, se ne vidi na njima, ali dokazuje krštenica.

I za kraj posle preksinoćne posete Novom Naselju i razgovora sa akriviistima i građanima izborni pik Aleksandra Vučića, kandidat SNS za gradonačelnika  Lazar Gojković je bio juče na Divčibarama na radnom ručku sa ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija  Rasimom Ljajićem.

Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas