Menu

zaglavlje

TARI, NIKI, BOGDANU I GALI ODLIČJA NA ŠAMPIONATU SRBIJE U ČAČKU

TARI, NIKI, BOGDANU I GALI ODLIČJA …

  Na trci za šampio...

29 GODINA OD SMRTI POVLENSKOG SINĐELIĆA STOJADINA MIRKOVIĆA

29 GODINA OD SMRTI POVLENSKOG SINĐE…

29.septembra 1991.vojnik ...

PINK, INFORMER, STUDIO B I D. VUĆEĆEVIĆ  ZBOG KLEVETA OSUĐENI U CIRIHU

PINK, INFORMER, STUDIO B I D. VUĆEĆ…

foto Dragan Šolak United ...

PRIBOJ POBEDIO, VALJEVO TREĆE, A UB OSMI NA SEOSKIM  SPORTSKIM IGRAMA

PRIBOJ POBEDIO, VALJEVO TREĆE, A UB…

foto seoske sportske igre...

PREDKRSTOVDANSKA ČAROLIJA METALCA ZA NAJAVU SEZONE IZ SNOVA

PREDKRSTOVDANSKA ČAROLIJA METALCA Z…

 Samo dve nedelje pa...

PRED SNEG VIKEND DERATIZACIJE  ŠTETOČINA I UVREDITELJA ZDRAVOG RAZUMA

PRED SNEG VIKEND DERATIZACIJE ŠTET…

Dok u Evropi veje sneg vi...

ŠTETOČINAMA U SVETU SPORTA  STOTINE MILIONA A  ZA MLADOST I NAJBOLJE ĐAKE VALJEVA  MRVICE

ŠTETOČINAMA U SVETU SPORTA STOTINE…

Jedan od najgorih prime...

IMPERATIV PROMENA U SRPSKOM BOKSU POSLE HORORA U SMEDEREVU

IMPERATIV PROMENA U SRPSKOM BOKSU P…

  Posle premijerne ...

METALAC IZRASTA U  OBRAZAC USPEHA U VALJEVSKOM SVETU SPORTA

METALAC IZRASTA U OBRAZAC USPEHA U…

Za sreću i sezonu rados...

Prev Next

SPECIJALISTIČKA INTERNISTIČKA ORDINACIJA TOMIĆ VALJEVO

GASTROENTEROLOGIJA, KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA

Vojvode Mišića 102, tel: 014-228-321

29 GODINA OD SMRTI POVLENSKOG SINĐELIĆA STOJADINA MIRKOVIĆA

stojadin mirkovic pomen 29 9 2029.septembra 1991.vojnik JNA Stojadin Mirković iz Gornjih Leskovica, poginuo u kasarni u Bedeniku pored Bjelovara. Hrabri devetnaestogodišnjak je stradao sa majorom Milanom Tepićem braneći domovinu Jugoslaviju.

Na grobu Stojadina Mirkovića,u rodnom u Donjim Leskovicama danas je održan parastos, a cveće je položila majka Anka i i Stojadinovi rođaci. U ime grada Valjeva i gradonačelnika Lazara Gojkovića, cveće j položio član Gradskog veća Vladimir Mišković.

Stojadin mirkovic pomen 29 9 20 3

 

Cveće su položili predstavnici vojske Srbije iz vanjevske kasarne „Vojvoda Živojin Mišić“, zatim potomci ratnih dobrovoljaca i poštovalaca iz Nalkaanksog i Prvog svetskog rata( 1912-1918). Počast su "Povlenskom Sinđeliču" odali i predstavnici škole u Leskovicama.

U školslkom dvorištu osmolenjetke “Miloš Marković” i biste Stojadina Mirkovića u Donjim Leskovicama nije bilo umetničkog programa, razlog su mere zbog korona virusa.

U Poparama kod Valjeva jedna ulica je nosi ime heroja, a o junaštvu  majora Milana Tepića i vojnika Stojadinu Mirkovića, rađene su TV emisije, pisane knjige. U brojnim člancima, čuva se uspomena na heroje JNA, mladog vojnika i njegovog komandanta.

Tokom rata na prostoru bivše Jugoslavije, 1991. godine major Milan Tepić, suočen sa opsadom kasarne, sa ogromnim skladištem municije je naredio mladom vojnicima na redovnom služenju u JNA, da napuste kasarnu. Mnogi su zarobljeni, a mnogi su uspeli da se spasu. Jedan od namlađig Stojadin Mirković je ostao sa svojim majorom do poslednjeg trenutka. Oglušio se o komandu svog pretpostavljenog, i sa major Tepićem nije dozvolio da brojno naoružanje ne dopadne u ruke neprijatelju, svetsan da će ka iskoristiti za borbu protiv pripadnika JNA. Mirković i Tepić su smrtno stradali, Tepić pored skladišta,  a oklopni transporter u kome je bio . Stojadin Mirković je raznet zoljom neprijatelja.

PINK, INFORMER, STUDIO B I D. VUĆEĆEVIĆ ZBOG KLEVETA OSUĐENI U CIRIHU

Dragan Solak Foto United Media 678x381foto Dragan Šolak United Media Okružni sud u Cirihu doneo je presudu pošto je nedvoslmisleno utvdio  da su Pink, Informer i Studio B povredili prava ličnosti Dragana Šolaka, suvlasnika United Grupe. Okružni sud u Cirihu doneo je presudu kojom je nepobitno utvrđeno da je došlo do povrede prava ličnosti Dragana Šolaka od strane tuženih medija. 

Zbog svih neistina koje se svakodnevno objavljuju u tabloidima i na pojedinim televizijama u Srbiji o suvlasniku United Grupe Draganu Šolaku, Šolak je tužio Pink International Company d.o.o, Radiodifuzno Preduzeće Studio B d.o.o, Insajder Tim d.o.o. koji je zvanični vlasnik tabloida Informer i Dragana J. Vučićevića

Okružni sud je utvrdio da su ti mediji vodili medijsku kampanju protiv tužioca, lažno ga optužujući i objavljujući neistine koje se odnose na samu ličnost i način poslovanja tužioca i navodni politički angažman, uz izražavanje komentara i mišljenja sa ciljem da se tužilac neobjektivno prikaže u lošem svetlu.

Tuženi mediji na sudu nisu dokazali nijednu od tvrdnji koje objavljuju.

Švajcarski sud je doneo odluku da su tuženi mediji obavezni da isplate Draganu Šolaku obeštećenje u deviznom iznosu (CHF), da moraju da uklone stranice svih tekstova i linkove emisija na kojima su vršili povredu prava ličnosti, kao i da se uzdrže od budućeg ponavljanja ovog dela i da objave sadržaj presude.

Pink, Studio B, Informer i Dragan J. Vučićević dužni su i da nadoknade tužiocu troškove postupka.

Ovom presudom posebno je zabranjeno glavnom uredniku Informera Draganu J. Vučićeviću da daje izjave koje krše lična prava Dragana Šolaka. Presuda Okružnog suda u Cirihu postala je pravosnažna 15. septembra 2020. godine.

Dragan Šolak, koji već godinama živi u Švajcarskoj, pravdu je potražio na švajcarskom sudu, gde, po njegovom mišljenju, tuženi mediji ne uživaju zaštitu vladaoca.

Dragan Šolak će pokrenuti tužbe i protiv ostalih medija koji su u međuvremenu iznosili različite neistine o njemu i dovodili javnost u zabludu obmanjujući gradjane Srbije potpunim izmišljotinama.

U okviru United Grupe posluju mediji kao što su N1, Nova, Sport klub, Grand, Brainz, IDJ.
Autor: N1

.

PRIBOJ POBEDIO, VALJEVO TREĆE, A UB OSMI NA SEOSKIM SPORTSKIM IGRAMA

seoske finale 2020foto seoske sportske igre Još jedna sezona Seoskih  sportskih igara je imala svoje finale  u Vrnjačkoj Banji. Poslednjeg vikenda  septembra  više od 200 finalista nadmetalo se u 10 sportskih dsiciplina.

Apsolutni pobednik  igara su takmičari iz sela Batkovići kod Priboja sa osvojenih 59 bodova. Samo dva boda manje je  osvojila ekipa iz  Kamenova, opština Petrovac na Mlavi, dok je   treća  Brankovina  predstavnik valjevske opštine sa  49 bodova.

Četvrti su takmičari i takmičarke iz Gakova kod Sombora, peti je Grljan kod Zaječara, šesti Miloševac kod Velike Plane, sedma  je Rudna Glava kod Majdanpeka, osmo Vrelo predstavnik i najbolja ekipa opštine Ub, a deveto mesto pripalo je selu Vlase kod Vranja.
Ekipa Miločaja kod Kraljeva je diskvalifikovana zbog  prekoračenja broja  takmičara.

Dozvoljen broj takmičara je 20 takmičara za 10 sportskih disciplina a Miločajci su  "duplirali" takmičarske  "kapacitete".

Organizatori igara su utvrdili  da su jedino meštani Miločaja doveli i igrače iz drugih sela, pa čak i profesionalce, što inače nije dozvoljeno.

Učesnici su igrali mali fudbal, odbojku,  bacali su  kamen sa ramena, vukli konopac, i štap, trčali preko postavljenih prepreka , obarali ruku,  "ratovali" na 64 šahovska polja, skokali  iz mesta u dalj i i rvali se na "narodni način".
Pobedniku je  pripao  šampionski pehar Sportskog saveza Srbije, a u Batkovićima će biti sagrađen  rukometni teren.

Želja organizatora je da  sport kao  deo života i borbe  može sve nevolje da pobedi,  poput  epidemije korona virusa. Organizatori smatraju da je cilj ostvaren iako su  igre u povoju.

Odustanja nema i cilj da da se omosave  narednih godina uz učešće  stotine sela i više desetina hiljada takmičara  iz cele države poruka je  iz  Sportskog saveza Srbije

Pre finala u Vrnjačkoj Banji održane su završne smotre  u opštinama Majdanpek, Petrovac na Mlavi, Zaječar Kraljevo Valjevo. Po dva najbolje plasirane ekipe su izborile finale.

TARI, NIKI, BOGDANU I GALI ODLIČJA NA ŠAMPIONATU SRBIJE U ČAČKU

 nika i tara cacak

Na trci za šampionat države u brdskoj vožnji u kriterjumu u Čačku biciklisti iz Valjeva zapaženi.

Tara Čulić je pobedila i brdu i bila treća u kriterijumu, dok je perjanica "Gala" tima Nika Ratković pobedila u kriterijumu a stigla treća na cilj u brdu.Najstarija,već toliko puta viđena na pobedničkom postolju, Gala Ratković je stigla do bronze u kriterijumskoj vožnji. 

nika cacak

 Uspeh u brdu doneo je Čulićevoj sveukupnu titulu a Niki Ratković vicešampionski tron u sveukupnom plasmanu u obe trke.

Bogdan Angelovski je u obe trke bio takođe zapažen drugi, postao je sveukupni vicešampion Srbije u obe discpline.

Kadetkinja Gala Ratković je bila na visini zadatka, činilo se da joj je za tren  izmakla bonza u kritrejumu.Očigledan pad rivalke pred ciljem sudije su u prvi mah nagradile, da bi dva dana kasnije na sajtu saveza potvrđeno da je Gala Ratković ipak osvojila treće mesto. Višestruka šampinka  i pobednica broj trka  bila je sedma u brdskoj vožnji.

GALA BRE

Milorad Ratković je vozio odvažno i muški, i junački izborio plasman u prvih 10 u obe trke.

gala tim cacak 2020 krit brdo

Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas