Menu

zaglavlje

MAŠA CVETKOVIĆ APSOLUTNO NAJBOLJA U SUBOTICI

MAŠA CVETKOVIĆ APSOLUTNO NAJBOLJA U…

U Subotici na prvom Kupu ...

ACA KOVAČEVIĆ I RATKOVIĆI OBELEŽILI  JUBILARNO 10. VALJEVSKO PLIVANJE ZA ČASNI KRST

ACA KOVAČEVIĆ I RATKOVIĆI OBELEŽILI…

"Bogojavljensko plivanj...

"BOG SE JAVI" NAŠ METALAC NA SVU ZLOBU I PAKOST SLAVI!

"BOG SE JAVI" NAŠ METALAC…

Na Krstovdan dva sata koš...

OD GRADA VALJEVA  ŠAMPIONIMA DRŽAVE CELE BK METALAC SRAMNIH 2,1 MILIONA DINARA!?

OD GRADA VALJEVA ŠAMPIONIMA DRŽAVE…

Tumačenjem i primenom kri...

IN MEMORIAM  MILOVAN STEPANDIĆ - STEPI

IN MEMORIAM MILOVAN STEPANDIĆ - ST…

Rođeni  Šapčanin M...

UREDBOM VLADE FORMIRAĆE SE GRUPACIJA ODBRAMBENE INDUSTRIJE SRBIJE

UREDBOM VLADE FORMIRAĆE SE GRUPACIJ…

HK Krušik obaveštava javn...

EURORPOM NASTAVLJA PROMOCIJU "30 ZA PONOS" I AKCIJU "DANI DOMAĆIH"

EURORPOM NASTAVLJA PROMOCIJU "…

U godini jubileja ...

DECA FK RADNIČKI BEZ PREMCA NA VALJEVSKOM FUDBAL FESTU

DECA FK RADNIČKI BEZ PREMCA NA VALJ…

  foto fb Radnički ...

BORIN "SISTEM" SVE ZASENIO NA VALJEVSKOM SAJMU MALOG FUDBALA

BORIN "SISTEM" SVE ZASENI…

Nekoliko sati pred SRps...

ČETVRTO MESTO VK VALIS NA FINALU KUPA SRBIJE U-18 ZA RESPEKT!

ČETVRTO MESTO VK VALIS NA FINALU KU…

foto ceca vujić Još im s...

Prev Next

ČESTIMO NOVU 2020. GODINU I ŽELIMO VAM SREĆAN BADNJI DAN I BOŽIĆ NAJRADOSNIJI HRIŠĆANSKI PRAZNIK, NEIMARI HK KRUŠIK VALJEVO

SPECIJALISTIČKA INTERNISTIČKA ORDINACIJA TOMIĆ VALJEVO

GASTROENTEROLOGIJA, KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA

Vojvode Mišića 102, tel: 014-228-321

MAŠA CVETKOVIĆ APSOLUTNO NAJBOLJA U SUBOTICI

masa cvetkovic suboticaU Subotici na prvom Kupu najuspešnijih mladih plivača Srbije u 2019.godini  Valjevka Maša  Cvetković je bila najbolja.

U Subotici je nastupilo   167 plivalaća iz 12 klubova  do 13 godina.

Maša se takmičila u 4 pojedinačne discipline i štafeti 4x50m slobodno. Pobedila je na  200 m i 800 m slobodno sa  zabeleživši najbolje  vreme u konkurenciji do 13 godina. U disciplinama 200m ledjno  i 200m mešovito je bila druga  kao i u štafeti 4X50 m.

Uspešni nastupi u na Kupu u Subotici su doprineli da Maša u konkurenciji devojčica do 13godina sa osvojenih 1628 bodova u tri discipline  bude sveukupno prva pred Nevene Grujić iz Partizana  i Ene  Kriške iz 11.aprila. Maša je sa 1628 bodova  bila postala i apsolutni pobednik i u muškoj i u ženskoj konkurenciji ispred Ognjena Pilipovića iz Partizana sa 1622 osvojena boda. U februaru slede nastupi u Leskovcu i u Mađarskoj.

ACA KOVAČEVIĆ I RATKOVIĆI OBELEŽILI JUBILARNO 10. VALJEVSKO PLIVANJE ZA ČASNI KRST

ck 2020

"Bogojavljensko plivanje za Časni krst" kod Berkove brane na Gradcu, 10. po redu obeležili su mladi Valjevci, pobednik, vaterpolista VK Valis  Aleksandar Kovačević(16) i najmladji Ratkovići,  sestre Gala(14)najbrža princeza,  zatim najmladja od svih učesnika Nika(11) i brat Milorad(12) prepoznati  u valjevskoj sportskoj javnosti po uspesima u svetu biciklizma i od skora u vaterpolu.

bp kuca

Ledeni dan nije sprečio  rekordan broj učesnika, više od 50 hrabrih da  odvažno skoče u ledenu vodu i plivaju 33 metra do Časnog Krsta. Ohrabrilo ih je bodrenje i  topla podrška brojnih posmatrača pristiglih na praznik Bogojavljenje na Gradac i počašćenih kuvanim vinom.

bp vino

bp svi start

bp plivajuu

bp aca 1

1bp mi

Litrurgije u valjevskom hramovima, osvećene Bogojavljenske vode i svečana  litija  do Gradca predhodili su  plivanju za Časni Krst. U crkvenom domu hrama Pokrova Presvete Bogorice za učesnike je priređen svečani ručak a pobednicima su uručeni prigodni pokloni.

"BOG SE JAVI" NAŠ METALAC NA SVU ZLOBU I PAKOST SLAVI!

mz luka ANa Krstovdan dva sata košarke što je čini čarolijom, donelo je radost  strpljivo iščekivanu od 7.decembra, puna 42 dana. Metalac je pobedio iskusnu i što ne reći odličnu, po koliko li samo košarkaških paramatera bolju ekipu Zlatibora sa 90:85 u 16.kolu KLS. 

m z odbrana 1

Petom pobedom momci na terenu i Vladimir Đokić lakše dišu, a večerašnjim trijumfom  "prijatno su razočarali" sve štetočine, luzere i naravno pametnjakoviće i prepoštene.

Pakosni i zlobni spremni da u radu drugih traže dlaku u jajetu valjalo bi da se osvrnu na fudbal i samo jedan najprivilegovaniji  klub u celoj državi. U košarci su reper taj isti klub, pa redom Partizan, Borac, Sloga kraljevačka, OKK Beograda, Vršac,  Užice ...

m zlat odbrana

Svuda se masovno "greši" na štetu protivnika i nikom ništa!

Boli ova pobeda mnoge,  posebno do juče  spremne da ugase klub,  i dokažu kako bez njih nema života!

Sada je već jasno Metalac neće ispasti iz KLS u 2020. godini, a posle, ne bude li se Valjevo dozvalo pameti života košarci nema!

Na radost košarkaškog naroda Valjeva, ove krstovdanske hladne noći iz hale sportova 15.septembar stigla je  Bogojavljenska poruka: BOG SE JAVI!

Metalac je pobedio!

kkm zl 0

Vreme štetočina i nadobudnih parazata je iza nas i nikada se više me sme  vratiti!

Bili smo u Evropi 2015. i opet ćemo u Evropu!

A lavićima na "hlebu i vodi" još rastu zubi.

Košarkaški su zeleni bez iskustva, ali su ambiciozni. Imaju nestvaran takmičarski duh, spartansku borbenost i karakter, strast i volju pobednika. A još nisu preležali ni deo dečjih bolesti. Sa vojskovođom Vladimirom pišu nesvakidašnju stranicu u istoriji valjevske košarke.

Da nema predaje kad mnogi odustaju pokazali su momci od oktobra u Metalcu.

Večeras su bili lišeni pomoći  virusom u postelju zakucanog Tomaševića, ali su imali kakvu podršku trebalo je to videti, dvojice prekaljenih ratnika, Valjevaca  Igora i Saše. 

Rad je  osnovni  preduslov za pobede u svakom poslu.  Vasić i Đuković nestvarnom energijom, ali pre svega znanjem i umećem večeras su pokrili neredovno treniranje, opravdano svakodnevnim obavezama na svojim radnim mestima van košarke.

Koliko je tek u prve dve nedelje 2020. zbog malog fudbala Metalac ostao uskraćen za normalan rad ne treba posebno isticati.    

U takvim okolnostima privilegovani na tribinama da budu akteri velike košarkaške bitke  radovali su se sa junacima velikog i bezgranično značajnog trijumfa Metalca.

Prva od pet presudnih bitaka u borbi za za goli život je dobijena!

A ove večeri ni munus od 14 poena nije pokolebao "žedne i gladne". Bitkom prsa u prsa momci suočeni sa surovom realnošću da igraju protiv košarkaških Titana, ali svesni šanse da samo izgaranjem i energijom mogu stvoriti pobedničku hemiju srušili su Golijata.

"Blago onome ko zna da ne zna, a hoće da zna" dobro je poznata srpska narodna poslovica.

Ljubav kao snaga hoda ka cilju – opstanku i pobedi, trijumfu, za dokaz da nema nepobedivih, da se dušmani zauvek, nemaju rašta radovati.

Mrak je pokrio valjevsko košarkaško nebo prošle zime, ali ovi momci složno i hrabro i večeras nisu dozvolili da  baklja pobeda bude ugašena.

Samo 8 poena u prvom kvartalu(8:21) i  minus  14(22:36) iz 16. minuta nisu slutio na dobro.

I pored  nekoliko promašenih slobodnih bacanja i tehničkih grešaka, u vazduhu se na poluvremenu(38:45) osećao miris Krstovdanske pobede.

Podrška trenera i pravi saveti u svlačionici ohrabrili su dodatno momke, odlučne da pojačaju najvažnije u košarci, odbranu.

Kada je Aleksa Stepanović ubacio dvojku za 51:52 u 26. munutu publika je podigla radnu temparaturu  i počeo je taj  "tango smrti".

Vasiljević, Vojinović, Đuković, Stepanović, Radomirović, Stefanović, Vasić i naravno  Anđušić su znali šta im je činiti.

M Z SALE

  Sa linije penala Luka nepogrešivo donosi prvo izjednačenje, a Jovan Vojinović trojkom i Vasić dvojkom  konačno i vođstvo Metalcu 70:65.

Na Papičevu trojku Anđušić odgovora istom merom. Toma Vasiljević brani novim košem krvavim radom stečenu prednost, a gosti novim poenima  Vorkapića i Papića se vraćaju na 75:74.

Sledi trojka Đukovića iz  svlačionice, neumoljiva penal završnica Anđušića i dve jagode na šlagu pete pobedničke  torte, precizno izvedena bacanja  Saše Vasića za konačnih 90:85!

 Ostalo je samo  vremena za neuspešnu trojku Radomira Marojevića, nekada igrača Metalca.

M Z MAROJE

Pobeda je proslavljena sa navijačima kako i dolikuje, a na Bogojavljene Miša i društvo sa River bara spremaju gulaš za pobednike i večeras pozdravljenje na njihov način, visoko uzdignutim "čarobnim" ćilimom.

Bog se javi " Vaistinu se javi i to u srcima i delima za sreću i radost pobednika na Krstovdan.                                                                        m z ena i igor

PS: Javno- privatno partnerstvo je naredni korak, u martu kad sve prođe. Samo tako  Valjevo će imati  košarku ne samo u Srbiji nego i u Evropi!

OD GRADA VALJEVA ŠAMPIONIMA DRŽAVE CELE BK METALAC SRAMNIH 2,1 MILIONA DINARA!?

bkm1Tumačenjem i primenom kriterijuma o raspodeli budžetskih sredstava kao i svake godine tako i ovog januara Komisija za sport Grada Valjeva i ovog januara izazvaće burne reakcije.

Četvrtinu sredstava  će potrošiti fudbal, 11 miliona KK Metalac, a šampion Srbije BK Metalac je kao i 2019. ponižen i najnovijom PREDLOGOM raspodele.

Bude li pameti, hladne glave  i dobre volje  suma od 2,1 milion dinara će u najgorem slučaju biti dupliarana.

BK Metalac je šampion države cele,  u olimpiskom sportu boksu i bije bitku za novu titulu i svojim programima je pedvideo budžet od 7,5 miliona dinara.

Prva  šampionska kruna u ekipnom olimpijskom sportu BK Metalac predstavlja nezabeležen  uspeh  u istoriji sporta i najveću promociju Grada Valjeva u novom milenijumu. Osvojen trofej i ono što se radi u BK Metalac vredi samo po proceni i bodovima Komisije za sport 200.000 dinara više od 1.900.000 dodeljenih  najboljem u državi u 2019. godini.

A da sa zna, za  svoje bokserske klubove u Nišu, Beogradu, Loznici, Somboru gradske uprave  izdvajaju od 5 do 10 miliona!

Za ovakvu vrstu diskriminacije boksa i šampiona države cele, valja samo reći da u  Gradu Valjevu nije kriv samo zagađen vazduh. Stiće se utisak da je Komisija radila štiteći interese sredina i klubova u kojima rade, što nikako ne bi smeo da bude ključni faktor u odlučivanju kod raspodele sredstava.

Pravda je zadovoljena koliko toliko sa 4,5 miliona dodeljenih  vaterpolistima Valisa, sa mladjim selekcijama u vrhu srpskog vaterpola, a sa prvim timom na pragu Prve A lige.

Sa svojom decom i par pojačanja Valis se bori za ulazak u Prvu ligu Srbije, u kojoj ove sezone tavori drugi VK Valjevo, "sasečen" ali ipak bogatiji od šampiona Srbije u boksu. VK Valjevo sa filisofijom i fotkom dece pored bazena u SRP Petnica  bi tebalo da dobije čak   2,5 miliona dinara.

Filosofiranje i prazne priče su rezervisane još ne za dugo i za fudbalskog mutanta u Gradu na Kolubari.

Komisija  za dodelu sredstava za sport iz budžeta Grada Valjeva od 86,770.600 dinara, po strogo utvrđenim kriterijumima opredelila je četvrtinu za fudbal.

Najpopularniji sport je u Valjevu  zastranio kao nikada od svog postanka.

FK Budućnost  Krušik 2014 je bio rad  u 2020.godini da potroši 18 miliona. Moraće da se zadovolji samo 14 miliona dinarana narodnih para, plus zarada od izadatih lokala ugašene Stare dame iz Parka Pećina u "Bulevaru" i u Knez Miloševoj ulici kod sata.

Za silne milione nema ama baš nikakvog opravdanja, jer mutant  vodi politikantski nametnuta štetočina neviđenih razmera.

Dok se Valjevke i Valjevci guše u svom gradu mutant se "davi" i ne može čak ni iz Treće lige da "ispliva".

Fudbalski savez Valjevo je "zakinut" samo 100.000 dinara od potraživanih 5,5 miliona. Treći po prihodovanju u svetu fudbala je zonaš  FK Radnički sa 3,1 milion dinara, a "pucao" je  7,1 milion dinara.

Ako se doda 2,1 milion za besmsileni privatni klub malog fudbala RB, i po 300.000 odnosno 500.000 za dva seoska zonaša OFK Divci i FK Mladost iz Dračića dolazimo do sveukupne cifre od 24.500.000 dinara za fudbalski sport, plus pazar od  Novogodišnjeg turnira u organizaciji FSV i pod  pokroviteljstvom Grada Valjeva.

Preostalih 44 korisnika budžetskih sredstava dele sumu  od 62.220. 600 dinara.

BK Metalac  jedini je po rangu u egalu sa  za malo ugašenim KK Metalac.

U  2020. KK Metalac če imati malo više od 5  puta novca od bokserskog kluba, odnosno 11 miliona, od  traženih   24 miliona dinara. A momci koji danas nose dres Metalca lavovski se bore za klub iako su dobili samo oktobarsku platu. Jedina sankcija za za nalo gašenje kluba i nagomilane dugove KK Metalac je posle 18 godina "otkaz" predsedniku.

 Ženska  odbojka, rukomet, streljaštvo i školski sport imaju poseban sportsko politički tretman, sa i i bez članova u Komisiji.

Imenom prvoligaš a po rangu u Drugoj ligi ženski odbojkaški klub Srbijanka 014 sa sve kazanom je dobacio do 4 miliona, dok je muški OK VA 014 u istom rangu za 2020. zavredeo pola miliona manje.

U rangu iznad najnižeg ŽRK Metalac u Trećoj ligi i ove sezone najozbiljniji kandidat za Drugu ligu, po imenu Super B liga,  zahvaljujući takođe čoveku iz senke, Milanu Gajiću, koji se muški bori za ineteres kluba,  imaće 3,6 miliona dinara. Ženski OK Valjevo će u Trećoj ligi dobiće 2 miliona.

Streljački klub Valjevo1880 za tri programa bi trebalo da dobije pun kantar 3,3 miliona dinara! Predsednik Komisije očigledno zna šta radi.

Streljački klub "Rata" takođe iz Valjeva je tražio 370.000,  a dobiće 100.000 dinara.

Savezu sa školski sport opredeljeno je 3  od 3,1 miliona traženih sredstava, što je jedan od najvećih apsurda ovogodišnje raspodele.

KK Student sa školom košarke i Drugom srpskom seniroskom ligom moćiće da računa na  2,3 miliona dinara,  KK Radnički 700.000, a  KK Valjevski 200.000 dinara.

Muški ORK Metalac je ponižen je  kao i šampion Srbije BK Metalac. 

Za takmičenje u Trećoj ligi, ispod koje su još dve ranga, dakle jedan više nego u ženskoj konkurenciji, će imati na raspolaganju samo 1,5 milion dinara.

Rvački klub Mladost a svoje brojne aktivnosti  je dobio 1,1 milion dinara, a 100.000 manje pripašće  biciklistima Sputnjika,  sa kvartetom kadeta i pionira i mlađom poletarkom Tarom Ćulić najboljom  u svojoj kategoriji u Srbiji u 2019. BK Boba sa par takmičara je dobio 500.000 dinara, a 1000 više ide atletčarima VAK-a.

Za tri  šah kluba će skoro na ravne časti biće raspoređeno1,8 miliona dinara.

Za karate, automobiliste, bildere... opredeljene su  mrvice nedostojne pomena,a u karate sportu vrvi od dece.

Najveća nepoznanica za Komisiju je ostao AERO KLUB Valjevo. Ukupno  4 programa procenjena   na  3 miliona dinara, komisija je utvrdila da vrede 15 puta manje, 226.800 dinara. Ako je uteha to je i  duplo više  od pobornika američkog fudbala KAF Verevolves i rvačkog kluba Valjevac !?      

Konačno sportsko udruženje BI FIT imaće na raspolaganju traženu sumu od 600.000 dinara.

"Nešto je trulo u državi Danskoj" napisao je u Hamletu Vilijam Šekspir. Od tada do danas bezbroj puta smo se uverili u ovu surovu Šekspirovu istinu. Tvorac Hamleta je vešto izbegao da direktno  kaže šta misli o vladarima svog vremena, jer da je kojim slučajem pomenuo progutao bi ga mrak.

SO VA CRVENO

Ljudi dolaze i odlaze ali navike kad se domognu vlasti se ne menjaju, a narod kaže "Šta ko radi sve sebi". Odnosno i dobar i loš i loš rad  dolazi na naplatu, kad tad.

Dve rano jutros snimljena fotografija u centru Valjeva i sneg što sipa u kvartu Oslobodici Valjeva kod železničke  stanice i kreće polako da zasipa i centar grada. Pročističe vazduh od  otrova i čađi zabeleće se ulice, breg neće pokriti ali će svaka zverka pokazati svoj trag, a Komisija će dobiti priliku da očgledne propuste ispravi, i pre svega ispoštuje najbolje.

va zeleznicka

Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas