Logo
Print this page

VALJEVAC MILOŠ TEOFILOVIĆ ŠAMPION SRBIJE U PAUERLFTINGU Featured

1dizac milos teofilovic

Valjevac Miloš Teofilović(srednja kategorija do 75 kg) je novi prvak Srbije u tri različita načina dizanja tegova -pauerlifitngu(powerlifting).

Teofilović  na debiju  u Vranju u konkurenciji 20 momaka iz Srbije, u kategoriji do 75 kilograma nije imao dostojnog protivnika. U zbiru bodova iz tri načina dizanja tegova: čućan, bench - press, i mrtvo dizanje je osvojio je najviše poena, i postao šampion države u srednjoj kategoriji.

Retko se dešava da debitant, bez pomoćne opreme, ni najbolje upućen u tehnike dizanja, pobedi sve momke godinama prisutne u ovom sportu. Teofilović kaže, recept za pobedu je bila čista snaga, volja  i borbeni duh.

 "Iskreno nisam očekivao trijumf, nastupio sam iz znatiželje, i bez posebnih priprema. O powerliftingu ništa nisam znao, i u Vranju sam imao vatreno krštenje", kaže  Miloš, zahvalan starijem prijatelju i treneru Stevi Jekiću -Jekari mladjem , kao i svima iz matičnog klubu "Mister Big" u kom je stasavao od malena.

"Cela ekipa iz teretane zaslužna. na čelu sa mojim drugarima Dušanom Mirčetićem i Ilijom Lazarevićem. Bili su tu da me posavetuju, ali i podrže kada je je bilo najpotrebnije", kaže ovaj skromni momak, šampion Srbije , u powerliftingu sportu snage tela i uma.

Powerlifting čine tri načina dizanja tegova iz čučnja, bench pressa i mrtvog dizanja.

Na osnovu tri pokušaja u sva tri načina - lifta -dizanja, takmičaru se priznaje najveća uspešno podignuta težina u dizanju.

Maksimalna težina u sva tri lifta donosi konačni "TOTAL" postignute težine, i sabiranjem se dobija konačni rezultat. Dizači - lifteri se takmiče u devet kategorija sa opremom ili bez opreme a svaki lift ima posebnu tehniku dizanja tereta.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.