Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

SUNCE NAS OGREJA U NEDELJI "BUĐENJA" IZ ZIMSKOG SNA Featured

1VALJEVO ZAPAD 3

Predoslednja nedelja u februaru donela hladnoću, veću nego neke predhodne. Stigao je očekivani zimski minus. Više je sve ljude pogodila smrt i odlazak sa životne scene dragih i za normalan svet mnogo bitnih ljudi. Iz zimskog sna se "bude" i političari.

 Valjevce je ošinio je kao grom odlazak dr Saše Pakevića i nešto  starijeg i mnogo poznatijeg Đorđe Balaševića-panonskog mornara u nedelju  ispraćenog u krugu porodice  i gradonačenika do večne kuće.

U Novom Sadu je proglašen dan žalosti.

A Valjevo žali svog "Slovenca" ljudinu dr Saši Pakevića, vrsnog lekara, kosmoplitu, večitog putnika, bajkera. Žali još jednog svog  dobrog sugrađanina  Đorđa Gračanina- Bibera, skromnog, i prepoznatljivog kao i dr Sala,  po vedrom duhu, optimizmu, lepoj reči i poštovanju ljudskosti.

 Posle zimskog sna politika se ponovo zahkutava

Šapićevom telalu iz "Kuće" parirali su očekivano "frontovci", svih ovih zimskih meseci, bez pretenzija da kopaju kosti četnika, i stavljaju slike gubitnika i slugu okupatara u "krive šije" zabran.

Skandalozno je sramotno i tužno kako se opet prekraja istorija  i bezuspošno nastavlja misiju mirenja nepomriljvog.

Streljani rodoljubi na Petom puku, ispečeni Živan Đurđević, likvidirane sestre Ilić, Nada Purić, Milica Pavlović- Dara, Milivoje Radosavaljević,  dr Miša Pantić, Dragojlo i Miša Dudić su simboli borbe protiv fašizma za slobodu svog naroda. Nema ih na mestu podsećanja na zlo  ljudsko i pošast. Opominju i svojim neprisutvom da zlodela  lica sa okačenih slika  zakrvavljenjih očiju,  zabrađena i zarasla u masnu kosu za vjeki vjekov, ma koliko ih branitelj i poštovalac branio, ostaju samo zlo i ništa više.

Front iako najmalobrojniji u parlamentu valjevskom, deluje opoziciono i produktivno na političkoj sceni.

OPSTINA VALJEVO1

Problem  aerozagađenja, je muka svih nas. a frontovci se pitaju  kako  Valjevo kao najzagađeniji grad u Srbiji ne uspeva da se nametne projektima Ministarstu za zaštitu životne sredine.

Lokalni front

Front naziva "malim korakom za Gradsku upravu, a velikim za Grad Valjevo odluku o konverziji duga Krušika. Građani Valjeva poseduju akcije vredne 825 miliona dinara, proknjiženih konačno  u budžetskom računovdstvu,  kao 82 551 akcija, svaka u nominalnoj vrednosti od 10 000 dinara 15.децембра 2020.i to o posle 6 godina, 8 meseci 4 dana.

Partija na vlasti je najčešća na meti  parlamentaraca i onih koji to nisu, a politički deluju.

SNS Va 28 11 1

Gradski  odbor SNS je  sa najpe obračunao sa"nevidljivim rukovodstvom nepostojećeg gradskog odbora SSP", odgovorom na "besmislene navode Đilasove političke filijale u Valjevu, odnosno "na pamflet zanovan na paušalinim i neutemeljenih kvalifikacija. Gr  SNS,smatra da pred sobom ima  "virtuelnog političkog protivnika" bez kredibileta jer nije iskoristo  „sve vreme ovoga sveta da se dokaže", Na sreću  birači su pokazali šta misle o  „zlatnom vemenu  politiškog baroka i renesanse" omogućivši SNS da se pre 7 meseci ,  „prošeta" do najubedljivije pobede u parlametarnoj Srbiji.

  Jedini  rezultat  šestomesečnog rada nove vlasti u Valjevu šefovi odborničkih grupa SPS JS najvećih gubitnika na junskim izborima 2020. su videli u  novim  stranačkim prostorijama. Konstatovali sz takođe da  da Aleksandar Vučić ima važnija posla nefo da rešava probleme i vodi brigu o Valjevu

Uzvratili su saopštenjem iz GO SNS u ime "prozvane"  vlasti

 " Bez namere da komentarišemo "đilkoški" sarkazam šefova poslaničkih grupa Đorđa Pavlovića(SPS) i Dragana Popovića(JS), vezan za  otvaranje novih prostorija  SNS  u Valjevu, po kvadraturi  i lokaciji daleko su ispod standarda valjevskih socijalista u 20. veku"

Go SNS podseća i  na projekte.

"Redovno (delkarativno)  su započeti pred svake izbore, a nikada nezavršeni. Takvu "neimarska strategija" odavno su prepoznali građani Srbije"  ustvrdio je GO SNS, i podsetio da su donedavno u Valjvu o infrastrkturnim  i drugim poduhvatima govorili večiti patrtijski kadrovici, pre učlanjenja u SPS nezaposleni demagozi sa izmišljenom strukom, ključnim razlogom da godinama o svemu vode glavnu reču u Valjevu, od gradonačelnika do konstruktivne opozicije(čitaj-pozicija iza ugla) i da se kite tuđim perjem, ali da kritikuju (čitaj - sopstvene propuste ) propuste".  

GO SNS smatra  da danas opoziciji u valjevskom parlamentu smetaju ostvareni ljudi, spremni da doprinesu i pomognu funkcionisanju grada, i poručuje opozciji da  za gradonačelnika ne brine.

"Vredno radi svoj posao, jer sa predsednikom  Аleksandrom Vučićem bez opterećenja ima razloga za zadovoljstvo, Valjevo konačno kreće napred!" smatra  Go SNS Valjevo.

 Evidentno je da se gradi  "šnel štrase" do auto puta Miloš Veliki. U Popučkama je statovala gradnja saobraćajnice novu  za industrijsku zonu. Gasidikacija je na vidiku, Valjevo se neće grejati na "cepke",  Srbijanka i voćarstvo se ponovo nameću, i valjevske ulice  se ponovo peru.

Predsednik Aleksandar Vučić je kako nezvanično saznajemo odobrio gradnju Hale sportova.

U opticaju je SNS-SPS Arena Valjevo bez zatvorenog bazena, ponovo nezvanično saznajemo, mada se "nišane" i kraljevčka ili  zrenjaninska "lepotica" takođe najblaže  rečeno objekti sporni  za 21.vek.

Zašto" ARENA VALJEVO" a ne zidanje Sportsko poslovnog centra Valjevo iz 1998. godine.

Neko je posle "žute" minute DS, i Dinkićeve ministarke Snežane Samardžić Marković u vreme dok je trajala "ljubav"   sns-sps koalicije,  procenio da   iako plaćen generalni projekat i izliventemelj, Sportsko poslovni centar  sa halom sportova i zatvorenim bazenom promašaj za Valjevo.

arena va

Porušen je pred kraj prošlog veka izliveni  temelj za SPC !?.

ARENA VALJEVO 7 12 08

Ponovo je u beton i gvožđe  uloženo, kažu 100-150 miliona. Na sreću  jedan od "unišitelja" fudbala u Valjevu, gradonačenik Stanko Terzić se nije dao prevariti. Nije stavio potpis za gradnju infrastruktutrnog sportskog objekta, ne veka nego milenijuma.

Nazvana je Arena Valjevo iako  sportska hala sa 5080 mesta nikako ne može biti Arena.

Nedostaje joj samo 4.920 sedišta da bi mogla poneti ime Arena.

Mnogo manji problem je ime ARENA, ali zato gradonačenik Lazara Gojković sa  ljudima iz STRUKE projektantima sa referencom i  delima iza sebe,  MORA što pre da sagleda li je  za - Valjevo promašaj,  "kutija za cipele" ili stvarno dobar proizvod dostojan vremena i i budućnosti.

Dosta je bilo  brukanja i stida zbog promašaja.

Vreme je za radost i ponos.

Valjevo je čekajući  pola veka Sportsko poslovni centar dobilo samo, na sreću, MALE i ne peviše skupe  promašaje u sporstkoj infrastrukturi.

SKRAĆENA zatvorena  sportska sala Student sa "čudnom" podlogom, a  pretanki sloj tartana na otvorenom terenu pored sale su "greške" za ispravku.

Još uvek  traje izgradnja  terena za košarku   "popločanog"  plastično mozaičnom podlogom  sa sigurno  više od 5.000 delova,  nalik   za podmetače vrelih šerpi i lonaca. Teren u Parku Pećina  započet je u vreme za Valjevo pugubne koalicije SPS-SNS krajem 2019. Do danas je nezavršen, iako je rok bio 6.septembar 2020.

Nezavršeni i nakaradno radjeni infrastrukturni sportski objekti su opomena, da SPORTSKO POSLOVNI CENTAR VALJEVO sa halom sportova i zatvorenim bazenom, nije isto što i "ARENA VALJEVO".

Pre dolaska lidera SPS, najzaslužnijeg što ih nema  valjevskoj vlasti, da kao predsednik organizuje kolegijum Narodne Skupštine Republike Srbije u sred Valjeva, oglasila se i valjevska DS tvdnjom da je  aktuelna naprdnjačka vlast aktivirala njihove projekte.

Multifunkcionalni centar  u zdanju Doma vojske je njihov, a nije  realizovan zbog gubitka vlasti  2012. Isti slučaj je sa zgradom Radio Valjeva na Desankinom trgu , danas ruglom,  u vreme DS, otetoj iza leđa  zaposlenih u radiju. Imala je DS i naravno SPS "viziju"

DS je hteo  Gradsku , a druga strana radijsku  kuću. Stiglo se samo do vizije  Muzeja  fantastike.

Akuelna garnitura SNS je odustala od daljeg ruženja "lepotice"  na Desankinom trgu i vratilla se  viziji  DS, i prvibitnom, rešenju, da "pokojni radio" bude rezdenciji grada Valjeva  u vreme vlasti DS.

 Šta će od svega ispasti videćemo.

Ivica Dačić je bio u Valjevu održao kolegijum Narodne Skupštine, 

A juče, predposlednje nedelja  u februaru 2021. Sunce i toplo vreme su se vratili.

svi 21 2 21 1

Aktivisti Narodne stranke su kod nekada  "dva cvancika" na Gradcu  a sada parkinga, postavili svoj štand,  podelili  propagandni  materijal i pozvali građanke  i građane Valjeva da daju svoj potpis za fer i korektne slobodne izbore.

Profesor Miloš Milivijević predsednok Gradskog odbora Narodne stranke pozvao je gradonačlnika Lazara Gojkovića, da kao častan čovek podnese ostavku i da potom budu  organizovani   fer i korektni izbori.

narodna stranka 0

"Valjevci moraju konačno podići svoj glas. Mi iako  poznati po  Valjevskoj podvali, dozvolili smo već devet godina da nam se politički podvaljuje. U svest ljudi se uporno i kontinuirano i veoma i veoma vešto pokušava u svest ljudi urezati da su svi isti. Nije tačno, isti samo ljudi u politici. Ravnodušnost i mirenje sa sitaucijom ima  za cilj da se umrtvi  energija  i da se ubije  volja za promenama.

Rezutati na svim poljima su već 9 godina za vreme vladavine sns i koalicionih partnera ogromna nula u Valjevu, smatra profesor Milivojević.

"Valjevo je  danas predgrađe Uba, a postao je  vd grad sa brojnim vd direktorima Gradonačelnik iz senke je Sekula, koji redovno posećuje,  snima, nadzire i prati sednice gradske Skupštine. Na ključna mesta u gradu su postavljeni su ljudi iz Stepojevca i Vladimiraca.  Nezapolenost raste, sve više ljudi dolazi u narodne kuhinje, a broj  korisnika socijalnih  primanja raste. Odliv mladih je sve veći. Razbuktala se korupcija  i brojne afere".  

 Profesor Milivijević veruje u Valjevce.

"Dužni smo da branimo svoje uspomene odrastanja, iz vrtića,  detinstva, školovanja, odrastanja, naše prve i sadašnje ljubavi, prijatelje komšije poznanike. Verujem da će građani u u nama prepoznati ljude od poverenja, koje smeju  hoće i mogu da odbrane i da  preporode Valjeva.  Stoga pozivam gradonačnika Lazara Gojkovića  za koga verujem da je častan i odgovoran  čovek, da   podnese ostavku, jer nije dorastao funkciji. Očigledno je da on ne  vodi ovaj grad. I zato Valjevci treba izađu na slobodne lokalne izbore" kategoričan je profesor Milivojević,

Varaju se svi uvereni  da je  Konradom-19 bio kraj tužne priče  o nipodaštavanju sistema vrednosti i svega što je ljudsko, civilizovano i svojstveno svesnim i inteligentnim bićima. Bez dileme, nove epizode slede.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas