Menu

zaglavlje

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

NA DORĆOLU METALAC PONOVO GAZDOVAO,  OPSTANAK JE OBEZBEĐEN!

NA DORĆOLU METALAC PONOVO GAZDOVAO,…

foto kls Kao i lane,...

"DRŽAVNI PROJEKAT" UZVRAĆA UDARAC U ARENI BEOGRAD 29. FEBRUARA

"DRŽAVNI PROJEKAT" UZVRAĆ…

 Od povratka u Srbij...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

SVETOSAVSKE NAGRADE ZA NAJBOLJE MLADE MIONIČANE Featured

monca sve savaPovodom  školske slave Sveti Sava, u Mionici su uručene nagrade pobednicima osmog Svetosavskog nagradnog konkursa Srednje škole ”Mionica”.

Na konkursu su učestvovali učenici od prvog do četvrtog razreda OŠ ”Milan Rakić”, učenici sedmog i osmog razreda Kolubarskog okruga i učenici SŠ ”Mionica”.

Mlađi osnovci takmičili su se u likovnoj kategoriji. Na temu Savini darovi stiglo je oko 60 radova. Svi učenici dobili su pohvalnice, a najboljih 14 radova nagrađeno je knjigom i paketićem. Učenici sedmog i osmog razreda takmičili su se u literarnoj i likovnoj kategoriji.

U likovnoj kategoriji prvo mesto osvojila je Lana Petrović iz Ljiga, a drugo mesto pripalo je Dragoljubu Vasiljeviću iz Brankovine. U literarnoj kategoriji prvo mesto osvojile su Jana Srećković iz Ljiga i Aleksandra Vićentijević iz Brankovine, drugo mesto pripalo je Isidori Čitaković iz Mionice, a treće je osvojio Đorđe Subotić iz Brežđa. U kategoriji srednjoškolaca najbolji leterarni rad napisala je Tanja Simović, a drugo mesto osvojila je Đurđa Rakić. U likovnoj konkurenciji prvo mesto pripalo je Jeleni Jelić.

Stariji osnovci i srednjoškolci su, pored knjige i diplome, dobili i vredne robne nagrade koje se tradicionalno dodeljuju uz podršku lokalnih privrednika.

Veče uoči Savindana u  Kulturnom centru u Mionici je održana  svečana Akademiji i uručene su nagrade najboljim učenicima.

moncass boban

"Ovde smo da odamo počast i da zahvalimo  našem prvom srpskom arhiepiskopu i prosvetitelju, Svetom Savi. Rastko Nemanjić je ostavio ogroman i neizbrisiv trag u obrazovanju, veri, duhovnosti i istoriji srpskoga naroda. Zajedno sa svojom lozom Nemanjića udario je vekovne temelje srpske države. Njegova dela pokazuju značaj pravih vrednosti i istinske borbe za svoj narod. I mi, danas, treba da negujemo zajedništvo, da radimo i stvaramo. Da  našoj deci u nasleđe ostavimo bolju Mionicu. Da renoviramo škole, da gradimo puteve. Da svake godine stvorimo nešto novo, svima na korist. U rekonstrukciju škola  i razvoj obrazovanja, u prethodnom periodu,  uložili smo blizu 400 miliona dinara. Osnovali smo Centar za razvoj i obrazovanje koji ima izvanredne sadržaje. Zagazili smo u period novih i istorijskih investicija za našu varoš. Razvoj Mionice je nezaustavljiv proces” , rekao je Boban Janković na svečanoj Akademiji.

monca ss2

Na svečanosti su nastupili su glumac Filip Stanić u ulozi Svetog Save, etno grupa „Mione“, kulturno umetničko društvo „Vojvoda“, gradski hor „Abrašević“ i učenici muzičke škole „Živorad Grbić“. Program je obeležio i nastup soliste i instrumentaliste Marka Tomića i Luke Jezdića.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas