Menu

zaglavlje

ODBOJKAŠKOM MAGIJOM  VALJEVKA MAGDALENA  OBUĆINA KRČI PUT KA ZVEZDAMA

ODBOJKAŠKOM MAGIJOM VALJEVKA MAGDA…

foto oks Kad u najranij...

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO RUKOMETNI PARTIZAN, UZ DOPRINOS VALJEVCA MIKIJA RADOSAVLJEVIĆA

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO R…

Kao u svim sferama ži...

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

KRAGUJEVČANI BRANE TITULU, A VALIS IZ LAJKOVCA I SLANE BARE GAĐA ZVEZDU I EVROPU! Featured

valis vosa 13 11 U finalu plej ofa vaterpolo Super lige Srbije igraće Radnički i Novi Beograd, a Partizan I Šabac  za 3.mesto. Zvezda je na korak do 5.mesta i Evrope, Na  putu su joj  Valis ili Vojvodini,  akteri majstorice u Slanoj Bari narednog vikenda.

Valjevci su se silom prilika vratili na mesto uspeha u Lajkovac.

Potvrda da je baš tako su i sinoćnih 13:10 protiv novosadskog Kolosa Vojvodine.

Radnički je posle preokreta i pobede na Banjici u prvom meču, sinoć mnogo lakše došao do trijumfa  u Kragujevcu.

Odluka je pala u drugoj četvrtini. Kragujevčani su postigli 6, a Partizan samo 2 gola.  

Novi Beograd je rutinski kontrolisao  igru i rezultat u Šapcu do konačnih 11:9, dovoljnih za  megdan za titulu sa Šumadincima. Finalna serija počinje 18.maja utakmicom u Beogradu. Revanš je 21.maja u Kragujevcu a eventualna majstorica 25.maja u prestonici.  Već naredne srede Radnički i Novi Bograd će igrati meč Lige šampiona.

Radnički – Partizan 16:10 (3:2, 6:2, 5:4, 2:2)

Bazen SPD „Radnički“ u Kragujevcu. Sudije: Virijević i Raković.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević 1, Janković 1, Ćuk 2, Krug 1, Ukropina 3, Pljevančić 2, Toholj, Miličić, Lukić 2, Vrlić 2, Todorovski, Radulović 2. Trener: Uroš Stevanović.

PARTIZAN: Rističević, Jakšić , Barać 1, Vićković 1, Aleksić, Velkić, Boven 3, Nešić, Vico 1, Gak 1, Miloš 2, Kojić, Bulajić, Vavić 1. Trener: Miloš Korolija.

Radnički – Partizan 16:10 (3:2, 6:2, 5:4, 2:2) / 2:0

U polufinalnim mečevima razigravanja za peto mesto  Crvena zvezda je sa dve pobede protiv Proletera osigurala narednu rundu.

Da li će igrati  sa Valisom ili  Vojvodinom biće pozmato posle majstoricu 14.maja u Novom Sadu.

Zvezda je u oba meča pregazila Proleter, u Beogradu   14:6, i sinoć u Zrenjaninu 17:9( (2:2, 6:2, 4:3, 5:2).

Valis tek u završnici druge utakmice slomio otpor “teškaša” iz Novog Sada 13:10 i izborio majstoricu.

U Lajkovcu Valjevci su bolje otvorili meč, stvarali šanse, ali neefikasni napadači Valisa razbranili su Pajkovića, pa je posle prvog kvartala bilo samo 2:2 umesto vođstva domaćina, makar sa dva gola razlike.

Sličan scenario viđen je u u naredne dve četvrtine, s tim što je Vojvodina,  vešto usporavajući igru,  dugim napadima čak uspela da stigne  do minimalnog vođstva. Hendikep za Valis su bile dve lične Kovačevića već u prvoj četvrtini, a zatim i kraj utakmice za kapitena. Ipak kada je bilo najvažnije izbegnuta je kobni završetak  iz Slane Bare, kada je  Valis u poslednjih 150 sekundi meča prosuo prednost od dva gola razlike i dobijena utamica izgubio(12:13).

Ovoga puta Valisovci se nisu dali prevariti, potvrdivši da imaju kvalitet i za Evropu.

Odigrali su mnogo bolje, mudro i nepogrešivo. Žestokim presingom i strogom markacijom, jednostavno igrom na granici bola, osujetili su  paljbu haubica “lala” Bogdanovića, Rogača, Brešćanskog, Tintora…  na radaru i kontrolora letenja na golu Pavla Gavrilovića. Konačno ubojitim kontrama, nadahnutim i efikasnim napadačkim akcijama  Valis serijom od 4:1 razbio Kolosa sa Dunava. Trostruki strelac iz senke Vladislav Egorov je odigrao utakmicu sezone.

Osigurana je majstoricu za sedan dana u Slanoj Bari, Pronađen je recept da se dobijeno dobije a ne baci pod noge, i pokloni već nokautiranom rivalu.

Valis – Vojvodina 13:10 (2:2, 5:4, 2:2, 4:2)

Plivalište u Lajkovcu. Gledalaca 150. Sudije Ivanka Raković Krstonošić (Beograd)  I Andrija Stanojević(delegate Marjanović (Kraljevo). Peterci: Valis( 4:3) Vojvodina (2;2). Isklučenja Valis 14, Vojvidina 13.

VALIS: P. Gavrilović(8 odbrana), Popović 2, Živojinović 3(2), Šofranac1, Arsenović, Ičagić, Egorov 3, Porobić 3(1), B.Gavrilović, Kovačević, Baucalo 1, B. Gavrilović, Nešić, Anđelić. Trener: Miloš Saković.

VOJVODINA: Pajković (7 odbrana i peterac), Marić, Bogdanović 5(2), Brešćanski, Tintor1, Biočanin, Prekogačić 1, Radovanlija, Rogač 2, Radanović 1, Mitrović, Vujković, Popadić, Dobrić. Trener: Bajin

Na megdan Zvezdi će pobednik makar do trijumfa došao i petercima.

Majski radovi u SRC Petnici i pripreme za letnju sezonu ubrzali su skidanje balona, bez odgovornosti ikoga za  cirkus tokom cele prošlogodišnje kalendarske jeseni. Bogu hvala ne čeka se  da nikne trava kao na “River Sajdu” pored Gradca i BB pruge.

Valisu slede novi troškovi treniranja i  igranja narednih utakmica u Lajkovcu u sezoni bez kraja od  oktobra do kraja maja.

Lajkovac je varoš, ima  rukovodstvo sa sluhom gluvog muzičkog genija Ludviga Van Betovena, kao i  osećajem da  prepozna  vrednosti i postavi ih na pravo mesto. Nije kao valjevsko sposobno samo da sluša, ružeći sebe i rušeći elementarne vrednosti svog grada.

Predesednik opštine  Lajkovac Andrija Živković ponosan je na sportsku infrastrukturu varoši sa 3-4 hiljade građana, zatvoren bazen, halu sporova, stadion, prilaz ka kazenu u izgradnji, odbojkašice Želje, ali istovremeno i tužan. Fudbal je u Lajkovcu srozan na tri kluba, što “vise” u seoskoj zonskoj ligi. Tužan je  zbog valjevske ugašene Budućnosti, spakovane u nekakav bezlični mutant, od juče, dan posle Đurđevdana ponovo u Trećoj ligi.

Andrija Živković veruje da uz pomoć baš VK Valis u Lajkovcu može zaživeti I vaterpolo klub. Sto polaznika škole plivanja su predznak ostvarenja sna!

Razmišljanja  mladog političara sa vizijom su  za poštovanje.

U  vremenu medijskog spina, mejnstrima i fejk njuza bez granica, odnosno  svakodnevnog politkantskog silovanja  zdravog razuma i glabalnog ataka na ljudskost i dostojanstvo običnog čoveka, niko normalan ne može da ostane ravnodušan na zrak Sunca za nadu da pored Lajkovca i Mionice, i Valjevo mora i može naći ljude za izlazak iz beznađa.

Putokaz da ih  ima je VK Valis, možda i KK Metalac privilegovan da bude broj 1 u krugu trojke za društvo sa posebnom nemenom, u odnosu na sve druge amaterske, poluamaterske I diletantske sprotske družine.

Naravno nezaobilazna stavka je fudbal.š Zlazi u krug tojke, samo  očišćen od štetočina ponovo spremenih da jašu, sa sve nezaobilzaznim parazitima, podrepašima i prilepcima. Fudbal kao  treći za krugu trojke sa  posebnim namenama, možda se i preživi i povrati, iako  kancerozno  uništavajućim delovanjem klinički i dalje mrtav.

Prilika je tu, pored  vraćanja poljoprivrede u život, hrana je najveća investicija i motor života. Prioritetnija je hiljadu puta od nemačkih investicija na dugom štapu!

Za Sportsko poslovni centar sa dvoranom od 5.000 mesta, i zatvorenim bazenom,  postoji generalni plan i studija izvodljivosti. Vrednost je 15 miliona eura, ako se računa  poslednji pad  cene benzina.

Sva je prilika  gradiće se, jer nam drugog izbora nema!

Komšije iz valjevske Železničke, Mišarske i Sinđelićevog bloka biju bitku da sačuvaju svoje nebo i vazduh od  benzinske pumpe. Uspeće, jer ko veruje u dobro, dobrom se nada, a ima  s kim da se bori,  je pobednik!   

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas