Menu

zaglavlje

ODBOJKAŠKOM MAGIJOM  VALJEVKA MAGDALENA  OBUĆINA KRČI PUT KA ZVEZDAMA

ODBOJKAŠKOM MAGIJOM VALJEVKA MAGDA…

foto oks Kad u najranij...

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO RUKOMETNI PARTIZAN, UZ DOPRINOS VALJEVCA MIKIJA RADOSAVLJEVIĆA

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO R…

Kao u svim sferama ži...

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

POBEDNICI ĆE ODBRANITI SLOBODU I ISTINU OD POVAMPIRENOG NACIZMA I FAŠIZMA! Featured

9 maj vatromet rusijaNebo  iznad Moskve u noći 9.maja je  gorelo, obasjano  spektakularnim vatrometom u čast  77. godišnjice pobede Crvene Armije, nad nacističkom Nemačkom, fašističkom Italijom i njhovim saveznicima i slugama u Drugom svetskom ratu.

Ogroman doprinos u slamanju kičme nacizmu dali su pokretu otpora širom slobodoljubive Evrope, u eks Jugoslavijii, partizanski pokret i KPJ.

Od  Parka pobede, Lužnjitskog, Ismailovskog parka i u drugim delovima ruske prestonice grmelo je na sve strane od pirotehničkog, u svetu  jedinstvenog performansa. Više od 11 hiljada vatrometa, nebo prestonice Rusije bojili su nestvranom pobedničko svetlošću.

9 maj vatromet r

U Moskvi je 9.maja održana tradiconalna parada, a proslave Dana pobede održane su na teritorijama pod kontrolom Rusije, uključujući Herson, Melitopolj i Marijupolj.

9maj 22 77

9 maj m p

9maj 22 cure

Vladimir Valdimirovič Putin se obratio naciji i svetu i ovog 9.maja na 77. godišnjicu pobede sa Crvenog trga, sa jasnom porukom da niko neće poništiti istoriju, a da će se Rusija i slobodoljubivii svet boriti i pobediti ponovo probuđeni, nabujali fašizam i nacizam, i odbraniti slobodu sveta.

9 maj parada m

Izostale su od prozapadnih mejnstrim  i fejnjuz medija sa Zapada, I naravno politčkih “eksperata”  najavljivane pretnje ratom, kao i pretnje spektakularnim pohodima na Berlin, London, Varšavu, Prag, i naravno Pariz i Rim, o čemu se kako kažu dobro obavešteni pričalo na đurđevdanskim posnim slavama širom Srbije.

 U prestonici Srbije Beogradu dok, kako reče ambasador Rusije Bocan Harčenko, Evropa poništva istoriju, Srbija čuva svoju slobodu.

9 maj bgd zastava

„Ni jedan pritisak Zapada ne može da pokvari odnose dva bratsa naroda, tradiciju zajedničke borbe nad fašizmom i nacizmom“, kazao je Harčenko.

9 maj besmrtni puk

Dan pobede je obeležen manifestacijom Besmrtnu puk, šetnjom pobednika centrom  srpke prestonice i polaganjem cveća na spomenike i obeležja junacima palim tokom oslobođenja Beograda 1944.godine.

9 maj bgd bp

 

Za srpski narod I Srbiju sloboda, suverinet, poštovanje pravde  su smisao života.

9 maj zorica

Nastavljači tradicija boraca za slobodu tokom Drugog svetskog rata, slavnih heroja i partizana, komunista, i intelektualaca  sveslobodarske mladosti tog vremena,  77. godišnjicu Dana pobede, socijalisti su obeležili  u Valjevu.

sps dj milic 09 maj

 Ispred  spomenika dr Miši Pantiću, prvaci socijalista u svom obraćanju pomenuše iizraziše zahvalnost herojima Drugog svetskog rata. Pomenuše  oca i sina  Dragojla i Mišu Dudića, ćetničkom rukom ispečenog Živana Đurđevića, ali ne, možda  i slučajno,  besmrtne partizane i partizanke, svetski simbol otpora fašizmu, što bi čak i brisanjem imena ulica da izbrišu dela, besmrtnog Stjepana Filipovića, komesara španskog borca i novinara Žikice Španca,  partizanki sestara Ilić, Nade Purić, Milice Pavlović- Dare…, te rodoljube  od  četnika na prevaru uhvaćenij, i predatih nemačkim fašistima da ih  streljaju na Petom Puku.

Zaboraviše partizanski SUBNOR  otet od  naci-faci četnika, i dat u ruke  nepismenom i kriminalu sklonom  penzionasanom džandaru i prvom i jedinom mu saradniku, šešeirdžiji  četniku početniku.

Čusmo da dela i slobodarske tradicije niko ne može izbrisatii da će “već” 2024. sledi  povratak Dana Valjeva 15.septembar”. Pre nepunih 78 godina,  u to vreme gradić na Kolubari u naletu Crvene Armije i partizanskih jedinica oslobođen je od fašista i domaćih izdajnika. Pitanje ima samo jedno: gde ste bili drugovi socijalisti proteklih 20-ak godina

Glavni odbor Stranke slobode i pravde se pored organizovane manifestacije SPSm  jedini  još oglasio. U saopštenju GO SSP povodom 9.maja Dana pobede, postavlja se ključno pitanje, da li je posle 77 godina od sloma fašizma, zločinačka ideologija zaista poražena?

Stranka slobode i pravde logo

“Jačanje desnice u zemljama Evropske unije, „Tvrđava Evropa” i relativizacija istorije doprineli su  da nekadada svetionik slobode počne da šalje  drugačije svetlo i šalje dvosmislene signale “krhkim demokratijama” kakva je, između ostalih, i Srbija. Nakon decenija društvenih kriza i potresa, čini se da su lažni antifašizam i deklarativno proevropsko opredeljenje naše prirodno stanje. Ipak, 9. maj  uprkos revizionizmu i prekrajanjima istorije, ostaje kao Dan kada su su savezničke armije slomile kičmu nacizma. Nikada ne smemo zaboraviti da su pobednici  bili i naši preci, ali i da jednom pobeđeno zlo nije garancija da se ono ponovo neće probuditi. Možda Evropa danas ne izgleda onako slobodarski, progresivno, ali u njenim temeljima su ideje slobode, bratstva i jednakosti – vrednosti za koje se uvek iznova vredi boriti.​Srbija je uvek znala vrednost slobode i zbog toga u prošlosti plaćala punu i strašnu cenu. Zato uvek podsećamo na tekovine antifašističke borbe i osnovne slobodarske vrednosti Evropske unije kojoj težimo. U toj daljoj i neprestanoj borbi, svim građanima želimo srećan 9. maj!" poruka je GO SSP Srbije 

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić   sa još tri  narodna poslanika 9.maja je bio u Lukavcu, ne zbog Dana poede već da  da kaže šta misli o mukama naroda izazvanim istražnim radnjama kompanije Euro litium.

Narodna stranka logo

„Neko je uzeo pare za ovo od vrha države do  Valjeva i  moraće da odgovara za to, bez obzira da li su  pre dvanaest godina dozvolu za istraživanje dale baš demokrate. Odgovoran je svako ko je dozvolio da se loša stvar desi. Borićemo za za usvajanje dva ključna zakona Prvi je zabrana kopanja litijuma, bora i svih štetnih minerala.  Drugi se  odnosi na promenu zakona o rudarstvu iz 2015. Godine, da se pronalazaču  minerala zabrani do sada automatski da ima pravo na eksploataciju. To mora da se promeni. I treća stvar je Prostorni plan Srbije“, rekao je Vuk Jeremić u Lukavcu.

Pritsinut strahom od američke, NATO i EU odmazde, ali i reakcije Rusije svakodnevni ispirač mozgova, narcisoidni faraon, ovog 9.maja zaćuta odvažno, svestan da što god bi rekao ne valja, jer nije interesu, a  interes je najvažniji.

Srećan nam Dan pobede 9.maj!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas