Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

TEO IZ NAJ PETORKE EVROKUPA VODI VIRTUS U EVROLIGU, A I SRBIJA SE NADA ... Featured

11 VIRTUS MASIMO ZANETI I TEO  Večeras u Boloniji prvi u najboljoj petorci sezone Evrokupa Miloš Teodosić vodi bolonjski crni V u finalu drugog po kvalitetu evropskog kluskog takmičenja protiv Burse. Turke u  krcatoj Segafredo Areni čeka  9.700 vatrenih Italijana i Srba. Partizan je ispustio najmanje 5 milona evra, bacivši  u ruke najveći poklon Virtusu ove sezone tursku Bursu, senzacionalnog finalistu Evrokupa. Ulaznice su rasprodate istog dana kada su se našle u prodaji. Interesovanje za finale je neverovatno, potvrda je 50.000 trebovanih karata.

Virtus postoji od 1929. godine, i najstariji je italijanski klub. OlLIMIJA iz Milana je jedino trofejnija od Virtusa. U riznici Virtusa je  16 nacionalnih trofeja, 2 Superkupa Italije,   dve trofeja Evrolige, po jedan FIBA, Saporta Kupa, košarkaške Lige šampiona. U italijanskoj prvoj ligi LBA se bori za titulu a klub je u vlasništvu preduzetnika kafe Masima Zanetija.

Najveće zvezde Virtusa od se nižu počev od Đanija Bertolotija, Džima Makmilina, Krešimira Ćosića, Roberto Brunamontija , Augusta Binelija, Orlanda Vuldrdža, Zorana Savića, Baneza  Prelevića, Alesandra Abia, Radoslava Nesterovića, Antoana Rigodoa, Alesandra Frosinija, Huga Skonočinija, Marka Jarića, Manu Đinobila, Matjaža Smodiša, Davida Andersena, Travisa Besta, Kita Lengforda , Miloša Teodosića i Marka Belinelija.

Predrag Danilović se smatra jednim od najvećih igrača Virtusa.

Trenere velikane virtusa predvode  Vitorio Trakuci, Den Peterson, Teri Driskol, Alberto Buči, Etore Mesina i Aleksandar Đorđević

Pred večeranje finale svi u taboru Virtusa su optimisti, uverni da je  posle osvajnja FIBA Lige šampiona došlo vreme za novi ukupno 6 evropski trofej. Trujumfalni povratak za “crni Ve”u Evroligu i drugo evropsko slavlje od 2016, vlasnika Vurtusa Bruna Zanetija je večeras u Bolonji

Spemni smo za utakmicu sezone. Naravni da sam optimista. Posebno posle nastupa u nokaut fazi takmičenja, Iz utakmice u utakmicu mo igramo sve bolje, Nemamo pravo na grešku. Šesti igrač ša biti naši navijači. Dolaze i moji prijatelji iz Srbije. Ovo je meč  sezone. Turci igraju sjajno u gostima, ali im nećemo dozvoliti  se razmahnu. Spremili smo odbranu. Moramo da zaustavimo trojkaše Burse Mi se pitamo, konačno smo kompletni, povrede su prošlost, hemija raste. Šampionski šampanjac se hladi, a temparatura ide ka tački ključanja. Čeka nas spektakl, prvi u nizu jer predstoji i zavrnica šampionata Italije. Znači, večeras pobeda, trofej i Evroliga” , bez dileme je kapiten Srbije i prva u zvezda Virtusa Miša Teodosić.

Finale Evrokupa: Virtus. Buraspor je u Sagafredo Areni u Bolonji večeras u  20.30. Pravdu će deliti dama Ana Panter, Saša Puk i Emilio Perez.

virtus arena

EVROLIGA PREPOZNAJE I POŠTUJE NAJBOLJE

Oglasila se I Evrologa, proglasivši idealnu petorku Evrolige i Evrokupa, Naravno, kao I lane u društvu PET VELIČANSTVENIH je  ponovo Valjevac I  kapiten reprezentacije Srbije, Miloš Teodosić

Teo je u dresu Virtusa iz Bolonje  u Evrokupu odigrao 14 utakmica u  proseku  beležio 10,9 poena i 8,2 asistencije, uz prosečan indeks korisnosti od 15,7.

evrokup 5 naj

Preostali članovi idelane petorke pored  Teodosića su crnoputi asovi:Džerom Blosomgejm (Ulm)  Amerikanac je u  19 nastupa ubacio u proseku 16,2 poena i 7,6 skokova. Blosomgejn je najbolji igrač Ulma Evrokupu. Vil Kamings (Levaloa) Stari vuk je nastupio na 20  utakmica u dresu francuske ekipe  u Evrokupu. Na tih dvadeset mečeva njegov prosek bio je 17,8 poena, 4,6 skokova i 3,5 asistencija. Mamadu Žaite (Virtus) centar Virtusa Teodosićev saigrač, na  20 mečeva je imao 12,8 poena i 7,5 skokova po meču. Derek Nidam (Bursaspor) najbolji igrač  Burse senzacionalnog finaliste Evrokupa posle tri gostovanja u plej-ofu. Nidam je u Evrokupu odigrao 21 utakmicu, a njegov prosek bio je 13,2 poena i 5 asistencija uz 1,5 ukradenu loptu. Erik Mekalum i Džonatan Motli iz Lokomotive Kubanj su žarili I palili  do  politikanstke eliminacije ruskog tima iz Evrokupa.Po broju postugnutih poena i po indeksu korisnosti bili su bez premca.

NAJBOLJI  STRELAC EVROLIGE KRALJEVČANIN VASILIJE MICIĆ

Plejmejker reprezentacije Srbije, akter hajnal fora U Beogradu ovog maja, MVP 2021. U drwsu aktuelnog šampiona  istanbulskog Anadolu Efesa Vasilije Micić je dobitnik novog   individualnog priznanja, osvajač je trofeja „Alfonso Ford“ sa evroligašku sezonu 2021/2022.

Momak iz Kraljeva je u timu Ergina Atamana je do fajnal fora u proseku beležio 18,2 poena po utakmici. U ukupnom poretku strelaca Micić je  ispred Nikole Mirotića (16,5 poena po utakmici), Majka Džejmsa (16,2) i Skotija Vilbekina (15,4).  Micić igra za  Efes od 2018. Godine.Pre toga je  igrao za Megu, Bajern Minhen, Crvenu zvezdu, Tofaš i Žalgiris. U 2021. godini je  sa Efesom osvojio Evroligu, I  proglašen za MVP-ja sezone na fajnal-fora u Kelnu. Sa Srbijom je bio vicešampion Evrope  2017. godine.

EVROLIGA ILI EVRO KUP  ZA SRBIJU, SLOVENIJU ILI CRNU GORU

Ex SFRJ  će imati predstavnika u Evroligi i Evro Kupa naredene jeseni.

Četiri putnika u Evropu su sigurna.

Tragičar Evro Kupa Partizan se vratio u život posle neverovatne eliminacije u beogradskoj Areni od turskog Buraspora. Sinoć su crno beli demolirali u Pioniru podgoričku Budućnost, i u nedelju u  Morači već mogu da overe vizu za finale.

 

Crvena zvezda, kao i obično bez značajnijeg uspeha u Evroligu, gde se našla posle odustajanja Cibone, i na volšeban način opstaje, sutra čeka Cedevita Olimpiju, za delić sekunde zakasnelu da Stožicana da sruši Buraspor pre dve nedelje.

Dakle, za očekivati je neizesviniji  meč u odnosu na onaj sinoć u Pioniru, kao i redovan dotok električne energije u Pionir.

Polufinale plej ofa ABA lige igra se na dve a finale (2+2+1) na 3 pobede. Iako se sve glasnije priča o vajld karti  Partizanu i Zvezdi za Evroligu, za prave navijače oba kluba je  najveće zadovoljstvo da na terenu izbore plasman  i da ne zavise od milosti drugih, nespremnih još 2010, da prepoznaju pravu vrednost Partizana, ponovo na putu da postane neosvojiva evroligaška tvrđava.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas