Logo
Print this page

BOBAN JANKOVIĆ KOD JORDANA JEVTOVIĆA(102) NASTARIJEG ŽITELJA MIONIČKE OPŠTINE Featured

boban i joca 0Predsednik opštine Mionica Boban Janković iako okupiran svekodnevnim obavezama i borbom za bolji život naroda u mioničkoj opštini, odvojio je vreme  da poseti na praznik Letnjeg Svetog Nikolu najstarijeg  u svojoj opštini  Jordana Jevtovića, krepkog dekicu koji je proteklog  februara zakoračio u 103.godinu života.

Jordan Jevtović živi u Krčmaru, podno Maljena. Život je proveo u rodnom selu,  radeći u lokalnoj prodavnici. Počeo je da radi sa 18, a godina,  seća se dobro u ponedeljak, na praznik Mladence. Od svoje 48, je u penziji, već 54 godine, a osmadesetim je prestao da pije kafu i rakiju.

“ Malo je reći da sam oduševljen. Prava je dragocenost popričati sa čovekom kao što je deda Joca. Od njega se može mnogo čuti i još više naučiti.  Siguran sam da ću opet svratiti, jer nismo stigli o svemu da porazgovaramo, a  družili smo se nekoliko sati. Očekujem da u februaru naredne godine da proslavimo   deda Jocin 103. rođendan", kaže Janković.

Deda Joca, tako ga zovu njegovi Krčmarci, rođen je 1920. godine. U to vreme svet se oporavljao od posledica Prvog svetskog rata, a dobro se seća i Drugog svetskog rata. Bitrog uma, krepki starac nem dilemu da se svet mnogo promenio.

 “Pre si morao da budeš gladan, danas nije tako. Krpili smo pantalone, a danas jedemo lubenicu za letnjeg Svetog Nikolu. Neuporodiv je  život danas i nekada. Danas se živi mnogo, mnogo, bolje nego ranije", kaže najstariji stanovnik mioničke opštine Jordan Joca Jevtović, koji ima i recept za dugovečnost.

"Što manje nervoze i nerviranja. i biće manje problema. Nervozom počinje, a završava se lošim odlukom, i odoše izdravlje i život. Jednostavno ne dozvoljavam da me niko i ništa ne iznervira"

Jordan Jevtović živi sa ćerkom i zetom koji brinu o njemu. Omiljen je u rodnom Krčmaru, jer nije mala star biti najstarij i najpoštovaniji Mioničanin.

Pažnja i poštovanje nemaju cenu, zna to odlično Boban Janković, spreman na sve kada je u pitanju Mionica i Mioničani.

boban i deda Joca iz krcmara1

Leto je već stiglo a Boban ne staje. Mioničane tek čekaju brojna prijatna iznenađenja.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.