Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VEDRANA RUDAN: "MRAK" NA N1 I NOVOJ S JE ČISTA GLUPOST" Featured

vedrana rudan rino gropuzzo foto Rino Gropuzzo Omiljena hrvatska književnica u Srbiji zbog “posebnih” stavova o svemu što je danas vrednost, u sistemu odavno izbrisanih vrednosnih veličina, Vedrana Rudan, nazvala je "čistom glupošću" odluku televizija Nova S i N1 da zamrače ekrane na jedan dan. Ugasili su sve programe  zbog kako kažu “ borbe za slobodne medije, ističući da je tekst o "mraku u Srbiji" čista glupost, odnosno da slobodni mediji ne postoje!

"Zašto bi iko normalan mogao pomisliti da su N1 i Nova TV slobodni mediji? Ovaj tekst o "mraku u Srbiji" bez ovih televizija nije čak ni "pametna glupost", to je čista glupost",  kategorična je  Vedrana Rudan.

Rudan  je povezala problem srpskih medija, i sa Amerikom, čija su "usta  puna” vekovne liberalne demokratije, sa posledicom neopravdanog mešanja u živote drugih zemalja, kako bi i tamo uspostavili demokratiju.

“Ako nisam za Vučića, ako nisam za demokratiju, ako nisam za fašizam, za šta sam? Pravo je pitanje protiv čega sam? Protiv sam svih onih koji me žele uveriti da postoji demokratija, da postoje slobodni mediji, da je Amerika svetski Crveni krst. Kad svet, ako ikad, shvati da demokratija ne cveta tamo gde lova caruje, možda na crnim ekranima nećemo čitati kretenske slogane jer neće postojati ni mediji koji su danas uvek i svagda samo glas svoga gospodara”, piše Rudan, i na svoj način šalje ironičnu poruku:

“Za uznemirene demokrate(Đilasa i sličnih prim.aut.) iz Srbije i okoline, poručujem vam. Ne sekirajte se. Uskoro će bljesnuti danas mračni ekrani, televizije će dobiti nacionalnu frekvenciju, valjda vam je jasno da pravda uvek pobeđuje na kraju, posebno američka".

Portparolka Evropske komisije Ana Pisonaro povodom ovakve reakcije N, i Nove S rekla je da je slobodno izvešatanje, sloboda medija i pluralizam od značaja za svako demokratsko društvo.

„Mi smo upoznati s medijskom situacijom u Srbiji i očekujemo da Srbija implementira akcioni plan o medijskoj strategiji. Očekujemo da Srbija stvori okruženje u kojem će sloboda medija biti nesmetana„ istakla je Pisonaro, piše Nova.rs.

Posle 24 sata "mraka" dve "demokratski" orijentisane televizije 7.decembra nastavile su normalno da emituku svoj informativni i ostale programe  ustaljenim šemama.

"Zamračenje" je bio još jedan pokušaj ukazivanja na problem odugovlaćenja dodele pete  nacionalne tv frekfencije. Dve televizije stavile su do znanja Regulatornom telu za elektronske medije(REM) da su svi rokovi za dodelu pete frekfencije za emitovanje programa na teritoriji cele Srbije odavno prošli. Najnovija najava je iz REM-a da će frekfencija biti dodeljena za 7 dana.

A Vedrana Rudan kroz svoje kolumne redovno iznosi lični stav i to oštro i  surovo iskreno.

Tako jedna njena kolumna nosi naziv „Otvoreno pismo papi Franji“.

„Sveti Oče, moje ime je Rudan, Vedrana Rudan. Nevjernica sam i pišem vam iz zemljice Hrvatske. Kako živimo, mi ovdje? Sve ću vam, Sveti Oče, napisati. Dječica u vrtićima vrište od gladi, tridesetoro siročadi na jednu tetu. Spavaju na podu a uši ih grizu. U mnogim školama nema vece papira, grijanja, vode, neke su i bez krova. Oko bolnica šeću bezdlake mačke jer su u kontejnerima same sebi dale kemoterapiju. Pred njima ne bježe štakori jer su od njih i deblji i brži. U bolnicama nema vate, zavoja, tople vode, vece papira, posteljine, lijekova, u posljednje vrijeme ni liječnika. Ljudi koji imaju posao rade od jutra do sutra u nadi da će dobiti plaću koju ne dobivaju“, napisala je Vedrana na početku, a do kraja se dotakla i mnogih drugih društvenih problema.

U jednoj kolumni se obratila i papi Benediktu XVI.

„Papa je samo čelnik zločinačke organizacije koja dvije tisuće godina ubija, krade, siluje i budalama koje sve to plaćaju obećaje carstvo nebesko.\” I još sam dodala da bi Vas trebalo strpati u Hag“, napisala je Vedrana Rudan.

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas