Logo
Print this page

NA DORĆOLU METALAC PONOVO GAZDOVAO, OPSTANAK JE OBEZBEĐEN! Featured

kkm dorcol fotofoto kls Kao i lane, ovoga puta samo sa drugim ciljem, da sačuva status KLS lligaša, Metalac je pokazao na Dorćolu, kako i “Musa dere jarca”. Valjevski tim je pregazio domaćina 98:80 posle briljantnih poslednjih 15-ak  minuta meča. Momci su potvrdili da su dostojna investicija  milionerskog kluba (18,5  od 113 miliona za 2024. pripašće Metalcu iz Gradskog budžeta za sport),  i zašto su dobro plaćeni.

Tronedeljna pauza zbog besmislenog turnira za KUP Radivoja Koraća, je imala očigledni pozitivan efekat na Metalac, a  negativan za Dorćolce pred sinoćni meč, samo sa pobedom manje(9) u odnosu na Metalac(10).

Do 23. minuta Dynamic BalkanBet je bio ravnopravan rival. Nije “mirisalo” da sledi "gaženje i plitak potok".

Čvrstom odbranom i dalekometnom artiljerijiom, ali pre svega odgovornom nadasve nadahnutom i racionalnom igrom, počeo je "ples" Metalca. "Žute  minute" traju, bez šasne za povratak u meč. Za klasičan nokaut pobrinula se ubitačnom igrom prva petorka Metalca.  Index 31 ostvaro Miloš Grubor sa 21 poenom(8-4 za 3, i 5-4 za dva), 10 skokova i 3 asistencije.  Do dabl-dabla i 30 ip  je stigao Keni  Daj, (15 poena, 11  asistencija,  8 skokova, ali i 5 izugbljenih lopti). Sava Lešić je ubacio 15 poena(6skokova), Armstrong 16, i uhvatio je 3 lopte. Dvocifren je bio i Filip Đuran 12 poena. Šansu je na kraju dobio i najmlađi Aleksej Obućina. Poslednjim košem za Metalac na utakmici, i nestvarnim šmekom za igru Aleksej je potvrdio da se posle dugo godina, rađa  novi  biser valjevske košarke.

Kod  KK Dynamic Balkan Beta Nenad Nerandžić i Uroš Paunović sa postigli po 18 poena, a Eral Pen 10.

Metalac je danas ma 7.mestu sa 11 pobeda, a već u subotu sledi gala meč.

U Valjevo stiže Zlatibor sa Branom Đukanovićem. Sinoć je baš Brano bio junak pobede u Čajetini. Vršac je  minut pre kraja vodio  85:80 da bi Đukanović sa pet poena i asistencijom Kovačeviću  doneo trijumf  Zlatiborcima. Pored Đukanovića udarni kvaret Zlatibora čine Kovačević, Glišić  i Rebec.

Metalac se specijalizovao za ABA-2 ligaše. Savladao je Spartak I Vojvodinu.

Na na redu je Zlatibor!

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.