Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: jul 2017

NEMANJA MATIĆ ZA 48 MILIONA EVRA STIGAO NA OLD TRAFORD

  • Published in Fudbal

1NEMANJA MATIC MUPosle višemesečne  neizvesnosti momnak ioz Vrela kod Uba  reprezentativac Srbije  Nemanja Matić se iz Londona preselio u Mančester.

Mančetsr Jjunajted je objavio da je Nemanja Matić potpisao je ugovor na Old Trafordu na 3+1 godinu. Najskupljeg srpskog   fudbalera  svih vremena  Mančetsr je platio  Čelsiju  48 miliona evra.

"Mančester junajted je oduševljen  i  objavljuje dolazak Nemanje Matića iz Čelsija na tri godine, uz mogućnost produženja na još godinu dana", navodi se u saopštenju "crvenih đavola"

Matić je preuzeo broj 31,  od  srpskog zeta Bastijana Švajnštajgera, a dolazak  28-godišnjeg Tamnavca je konačno dočekao   oduševljeni   Žoze Murinjo.

1murinjo 1

"Nemanja je sve što želimo u fudbalu - lojalnost, doslednost, ambiciju, timskog igrača. Želeo bih da mu se zahvalim zbog njegove želje da nam se pridruži, jer bi bez njehove želje ne bi bio ovde. Siguran sam da će ga svi naši igrači i navijači voleti. Velika dobrodošlica našem novom broju 31" poručio je  Murinjo.

Dokazak u Teatar snova usrećio je i  Nemanju.1nemanja matic mu 2 31 7 17

"Drago mi je da sam se pridružio Mančester junajtedu. Novu priliku da radim sa Murinjom nisam mogao da odbijem. Uživao sam u Čelsiju i želeo bih da se zahvalim klubu i navijačima na njihovoj podršci. Jedva čekam da se upoznam sa mojim novim kolegama i dosanjam i ovaj fudbalski san. Ovo je vrlo uzbudljivo vreme za klub i radujem se učestvovanju u stvaranju istorije ovog velikog Mančestera" poručio je  Nemanja Matić.

Srpski reprezentativac je u pre dolaska u Čelsi  igrao tri godine posle izuzetnih igara u dresu Benfike. U London je došao početkom 2014. godine kada ga je doveo upravo Žoze Murinjo za 25 miliona evra. Benfika je tada za svog igrača tražila 40 miliona evra, ali nije dobila tu sumu. Sada su "Plavci" tražili više od 50 miliona, ali su prihvatili nešto manje novca.

Matić je sa Čelsijem dva puta osvajao Premijer ligu, ali od dolaska Antonija Kontea na klupu "Plavaca" Nemanja je sve više zapostvljan,a odlazak iz Londona, je imao za posledicu Bakajoka iz Monaka.

Jedina loša stvar zbog Matićevog transfera je što nije promenio zemlju, pa će Jedisnstvo iz Uba kao matični klub ostati bez novog obeštećenja.

Međtim nema sumnje da će Nemanja mrvicu svoje zarade odvojiti  u uložiti za pojačanja  novog - starog člana Srpske lige  Jedisnstva, sada sa ombicijama da se bori za plasman u Prvu lige Srbije, što sigurno nije po volji večito drugim iz FK BK 2014.

Read more...

ZORANU BALJKU U ČAST IGRAO SE FUDBAL BUDUĆNOSTI!

  • Published in Fudbal

1baljak svi

Drugovi i prijatelji pre godinu dana tragično nastradalog mladog fudbalera Zorana Baljka(21) na stadionu "Krušik", odigrali su danas  fudbalsku utakmicu podsećanja i  čuvanja uspomene  na mladića koga sudbina nije štedela, a istovremeno pomogli skromnim  prilogom porodici Baljak, ali pokazali ko danas treba da vodi fudbal u Valjevu.

Porodicu Baljak su na stadionu Krušik   prijatelji, drugovi i saigrači  još jednom podsetili na Zoranovu najveću ljubav fudbal, najskuplje plaćenu u trenutku nemara druga, životima obojice. Revijalni meč odigran je  za valjevske prilike pred impozantnim brojem gledalaca.

1baljak familija

Po brojnosti na tribinama stadiona Krušik organizatorima je pozavideo  na nesreću u valjevskog fudbala i dalje politilkantski sa mandatom “trajni” predsednik samo Centra troška, rušenja i gašenja svega što ima veze sa fudbalskim sportom.1baljak publika 3

Prijatelji i drugovi Zorana Baljka igrali su šmekerski i meraklijski. Viđena je  fudbalska magija, odavno izbrisana u fudbalskom Valjevu.

1baljak tekma

Pet prelepih golova još desetak šansi na obe strane su dokaz konačno  viđene pobeda fudbala, ali i ljudskosti poštenja iskrenosti i ljubavi.

Pomenute vrednosti ukinuli su  svojim dolaskom  raznorazni Milani,  Janko, Marko, Beke, Gaje, Jaje,  naravno Đure, grobara FK Budućnost,  institacije koje više nema. FK Budućnost je ugašen jula 2014. godine!

Braca Radenković prvi Zoranov trener je biranim rečima podsetio na život sokola prekinut u trenutku kada je zapravo tek počeo.

1braca govori1

Organizatori nesvakidišnje manifestacije su u celosti sebi postavljen zadatak ispunili, dokazavši da su baš ONI  ključ slobode  i povratka fudbala u Valjevu.

U Valjevu je fudbal utamničen u novom milenujumu.

Počiva i zavisi isključivo od onih koji o njemu ne znaju ama baš ništa,  tako da nema dileme sledi još jedna u nizu sezona za zaborav.

U ovo vreme 2018. drugovi i prijatelji Zorana Baljka pokušaće  da posle današnjeg vatrenog kršetnja dovedu  mlade timove Maribora, Dinama iz Vranja, lajkovačkog Železničara, gde  je  Zoki igrao.

Pored domaćin repezenatacije grada Valjeva, želja su  Partizan i Zvezda. Biće to ako se desi najveći turnir uoči  100-tog rođendana naprasno ugašenog FK Budućnost.

Uslediće 2019. i korak dalje i stepenik više dovođenje velikana iz Evrope i sveta.

U prevodu Vijaređo na valjevski  način!

Svi akteri su danas nastupili u belim i crvenim dresovima sa likom Zorana,i porukom "ZAUVEK SA NAMA" a na poleđini svih samo sa jednim prezimnom Baljak.

1dj baljak 1

Zoran Baljak je neshvaćen od nezanalica u FK BK 2014 je napustio Valjevo i  otišao u Železničar iz Lajkovca, Naredna stanica je bila  Dinamo iz Vranja, gde je na srpskoj prvoligaškoj sceni golovima potvrdio talenat. Usledio je fatalni odlazak Maribor i tragedija 2.avgusta 2016.

Na današnjoj  humanitarnoj utakmici Zoranove prijatelje   predvodio   prvi trener  Braca Radenković, a prijatelje Srđan Jovanović Čobanja i Predrag Pepa Lukić poslednji treneri u Valjevu.

1čobanja braca i pepa

Za ekipu SAIGRAČA su  igrali:

Vojisavljević, Đorđević, Maksimović, Gentić, Stevanović, Živković, Rajković, Rašević, Tešić, Đukić( 1 gol), S.Ilić, Ranković, Ašković, A.Ilić. Stjelja, Stojić (3 gola),Trifunović, Maletić, Ćirković.

EKIPA  PRIJATELJA: Marinković, Baratović, Gavrilović, Branko Ilić, Milutinović, Stanković, Čočović, Sofronić, Đorđe Baljak, Rakić, Petar Petrović, Petrašević, Đermanović, Sofronić(1gol) Raković, Leontijević, Prokić, Tomić, Kosić, Jakovljević, M. Maksimović, Đorđe Petrović, Stanojević. Sudili su: Nikolić, Raković i Leontijević.

Read more...

METALAC ZAVRŠIO "PETARDOM" KINESKU TURNEJU !

  • Published in Fudbal

1kina 30 7 1

Petom pobedom u nizu, ovoga puta je bilo samo 83:73, posle +30 sredinom treće četvtine Metalac je briljantnim nizom okončano dvonedeljnu  turneju po Kini.

Što je izostao najubedljiviji trjumf razlog je ulazak u igru rezervista u posledjih 15-ak minuta meča.

Utisci su fascinanatni. Kina je neverovatna zemlja. Neguju svoju tradiciju i kuluturu i to se uočava na svakom koraku.

Ali ima dovoljno  i gradjevina  iz budućnosti, kakvih nema ni u najmodernjim zemljama  sveta. Poštovanje gostiju iz Srbije je na svakom koraku bilo dominanatno. Na utakmicama atmosfera prijateljska.

Navijači bodre svoj tim, ali i pozdravlaju sve  atraktivne poteze košarkaša iz Srbije. Na svakoj utakmici po ugledu na SAD i Evropu su  organizovane igre za publiku,a   pobednici dobijaju  lopte sa potpisima aktera mečeva
Posle svakog meča sledi slikanje naravno, i to traje skoro čitav sat. Na ljubaznost  i pažnju gosti iz Srbije su uzvraćali istom merom.
Za sve košarkaše  iz Srbije u dresu Metalca turneja po Kini je predivno iskustvo, bez ijedne zamerke  na račun domacina, samo je veliko hvala!

Metalac sutra kreće u Srbiju i dolazak se očekuje 1.avgusta.

Read more...

NA OGNJENU MARIJU SEĆANJE NA ZORANA BALJKA

  • Published in Fudbal

1 BALJAK hum utakmica

Na  Ognjenu Mariju u   narodnoj tradiciji slovi kao sestra Gromovnika Ilije i Svetog Pantelije,  praznik koji do pravoslavaca izaziva posebno strahopoštovanje prijatelji i klupski drugovi  2.avgusta 2016. godine tragično nastradalog mladog fudbalera  Zorana Baljka(21) okupiće se na stadionu Krušik da igraju fudbal i i iskažu poštovanje prema mladiću  koji  je nestao tek što je kročio u život.

Zoki i dalje živi, a današnje okupljanje je novi dokaz da fizičko nestajanje ne znači i kraj ljudskosti i pijeteta dokle god traju i ovi momci sa kojima je rastao i igrao fudbal.

Zoran Baljak i dalje je  u njihovim srcima, i nije  zaboravljen.

Ovaj mladi čovek je ponikao u Krušiku u najboljoj školi  fudbala  u Valjevu dok je klub postojao.

Dokazivanje u Budućnosti je prekinuo shvativši s kim ima posla, i preselio se u lajkovački Železničar.

Put ga je odveo u redove Dinama, prvoligaša iz Vranja. Prošlog leta je stigao u Sloveniju u šampionski Maribor. U stravičnoj saobraćajnij nesreći 2.avgusta po povratku sa treninga poginuli su Damjan Marjanović (20), koji je upravljao vozilom, i Zoran Baljak(20) koji sedeo na mestu suvozača. Tragedija s dogodila uoči  meča Lige šampiona.

  Prijatelji u drugovi danas organizuju humanitarni meč u danu sećanja na Zorana Baljka na stadionu Krušik u 18 časova. Pored utakmice predviđen je i niz nesvakdišnjih sadržaja  posvećenih Zoranu, a  prihod od prodatih ulaznica, cena je 200 dinara namenjen je porodici Zorana Baljka.

Read more...

PREVRNUO SE BUS IZ KRAGUJEVCA KOD VALJEVA, SVI ŽIVI!

  • Published in Razno

1soabtac va bb 00

Saobraćajna nezgoda večeras ko 18 sati na 14.km od Valjeva ka Bajinoj Bašti, kod brane Rovni, zbog otkazivanja kočionog sistema, udario je u stenu i prevrnuo se autobus sa planinarima iz Kragujevca, prošla je na sreću bez žrtava. Tri lica su  teže povređena, jedan od njih vozač, a još 30-ak putnika je  imalo  lakše telesne povrede.

Saobraćaj na putnom pravcu  Valjevo -Bajina Bašta i dalje u prekidu,   i odvija se preko Balinovića!

Svi putnici autobusa sa povredama su hospitalizovani na licu mesta, a teže povređeni prebačeni u Regionalnu Valjevsku bolnicu.

1saovra va bb1

Veći broj sanitetskih vozila  sa medicinskoim radnicima,  valjevski vatrogasci i policija su odmah po saznanju za nezgodu su se  uputili na mesto prevrtanja autobusa, kod "Rakića prodavnice u Rovnima u neposrednoj blizini veštaškog jezera. 

Vozač koji je prevozio planinare iz Kragujevca sa Povlena nije se uspaničio iako je autobus zbog konfiguracije  puta, i velike nizbrdice sve više ubrzavao kretanje. Veštim manevrima  smireno je izbegao tragediju i sprečio da se bus surva u provaliju sa leve strane kolovoza. Autobus se zbog velike brzine udario u stenu a zatim se   prevrnuo i ostao na putu. Vozač je  teže povređen i operisan je u Valjevskoj regionalnoj bolnici, a zatim je prebačen u Beograd

Još 14 putnika je zadržano u Valjevskoj regionalnoj bolnici na odeljenjima intenzivne i poluntenzivne nege, hirurgije, i ortopedije, a u zbrinjavanju povređenih osim dežurnih   lekara i medicinskog osoblja, učestvovali i brojni specijalisti koji su došli da u zbrinjavanju  oko 30 pacijenata. Putnici koji nisu hospitalizovani su posle ukazane medicinske pomoći, nastavili put za Kragujevac organizovanim prevozom.

Saobraćaj na putnom pravcu  Valjevo -Bajina Bašta je i dalje u prekidu, i odvija se zaobilaznim putem preko Balinovića!

1saobrac va bb vatrogasci

Read more...

VALJEVKA TAMARA U LONDONU NASTAVLJA DA SANJA ŠAMPIONSKE SNOVE

  • Published in Razno

1tamara sp rekord normaPosle ispunjene norme u Kragujevcu, Valjevka Tamara Salaški je proteklog vikenda istrčala 400 metara prvi put ove godine ispod 52 sekunde, (61,98sek), srpska rekorderka i učesnica OI u Riju je u završoj fazi priprema za najveću atletsko takmičenje  u 2017 godini. Od 4. do 13.avgusta na olimpijskom stadionu u Londonu boriće se sa najboljim atletičarima na  sveta.

Tamara je jedna od devet srpskih sjajnih atletičara i nastupiće sa više od    2.000 sportista iz preko 200 zemalja na borilištu koje je bilo domaćin Olimpijskih igara i Dijamantske lige. U opticaju je preko milion ulaznica za ljubitelja atletike, na stadionu  kapaciteta 60.000 posetilaca.

Takmičenje u Londonu će ući u istoriju atletike zbog dvojice velikana kraljice sportova, Juseina Bolta i Moa Faraha, nastupiće poslednji put u blistavim karijerama.

Tamara Salaški je na mitingu u Kragujevcu uhvatila poslednji voz la London. Valjevku ćemo  na Prvenstvo sveta videti u kvalifikacijama na 400m  3.dana takmičenja(5.avgusta) od 12.55h, po našem vremenu.

“Nisam imala posebne pripreme, putovala po Evropi i trčala na mitinzima. Verovala sam u sebe i nadala se da mogu u London. Stigla je forma i norma za Svetsko prvenstvo. Znači forma je u uzlaznoj putanji. Verujem u dobar nastup u  u kvalifikacijama u Londonu. Za mene je ogroman uspeh samo učešće na Svetskom prvenstvu, ali naravno želim da istrčim što bolju trku u kvalifikacijama. Možda dotrčim i do  polufinala ”, poručila je Tamara ta naš portal.

Ne sumnjamo da će tandem Salaški znalački iskoriststi šansu i obradovati na snovim uspehom u Londonu narednog meseca.

Tamara je na „Velikoj Nagradi Srbije“, u Kragujevcu 23. jula ispunila normu za najveće takmičenje ove godine. Valjevka je  postala deveta takmičarka u timu za London. Tamara je u Kragujevcu nadmašila normu  52.10sekundi za 12 stotinki.

“Znala sam da vredim za normu, ali jednostavno neke stvari se nisu ranije sklopile. Ali evo uspela sam, kao i pre dve godine, u poslednji čas da istrčim normu za Svetsko prvenstvo. Srećna sam zbog svega. Hvala celom mom timu i svima koji su verovali u mene”, rekla je Valjevka posle uspeha u Kragujevcu na stadionu "Čika dača".1ts

Read more...

I ČETVRTA POBEDA METALCA U KINI !

1KKM KINA DUJUN 4

Metalac uspešno privodi kraju dvonedeljnu turneju po Kini,  večeras je zabeležena i četvta pobedu u nizu. Ovoga puta je bilo  91:76. u  Dujunu.

1KKM KINA DUJUN 0

Odigrali su Vasić i drugovi ratničku utakmicu sa Kinezima spremnim da ne birajući sredstva konačno  pobede.

Igralo se na "krvi nož"!

Svih 40 minuta je prštalo kao da se igra meča šampiona Kine.

Sudije su kriterijum podredile svojima, a na sreću gosti iz Srbije su istrpeli stoički sve provokacije, viđene od prvog do poslednjeg minuta ljute bitke!

Bilo je i varnica. u dva navrata na pomolu je bio čak i teži incident!

Udaranje pesnicom u stomak, saplitanje  u punom trku,  iskakanje iz blokova i "nabadanje" laktovima sudije nisu sankicionisale čak ni običnim faulovima!?

Smireni momci uz Srbije su istrpeli sva iskušenja  i pred više od 2.000 gledalaca lagano su na kraju trijumfovali. Sutra se putuje do poslednje destinacije grada Šin Ji gde je meč na programu u nedelju  30.jula. Ekipa kreće kući 31.jula, a  očekuje da bude u Valjevu 1.avgusta.1KKM KINA DUJuN 3

Read more...

NJIHAO KINI ZA POŠTOVANJE USKORO PRIVATIZOVANOG METALCA !

1kkm kina1Kina i Srbija u svim sferama sve više povezuju. Kroz svet sporta ljude dve prijateljske zemlje stvaraju nove neraskidive veze, pa otuda i turneja KK Metalac u najmnogoljudnijoj zemlji na planeti.

Košarkaši, niko nema parafiran ugovor za narednu sezonu osim kapitena, predstavljaju Srbiju u Kini u misiji jačanja prijateljstva i poštovanja dva naroda.

Već su pobedili tri utakmice. Preostala dva meča na programu su   28, i 30.jula.

Svojom pojavom, ponašanjem i igrama ekipa iz Srbije je   izazvala ogromno interesovanje, oduševljenje i poštovanje Kineza. Momci imaju tretman košarkaših bogova.

1kkm kina 7

Svojim skromnošću i osmesima,  ali pre svega majstorijama u igri pod obručima osvajaju Kinu. Neće biti čudo ako se neko vrlo brzo nastavi košarkašku karijeru baš u tamo gde je danas.1kkm kina5

Prvi meč Metalac je dobio 88:82, drugi 93:77, i danas(šest sati unapred u odnosu na naše vreme, večeras po kineskom vremenu) najubedljivije 88:63. Uslovi su sjajni, organizacija vrhunska, hoteli, smeštaj, hrana kao na dvoru.

1kkm kina2

Jedini problem su vrućine i rashladjivanje u dvoranama, ali i to se zanemari kad počne utakmica. Sudije kao i svuda na strani domaćina, ali kvalitetniji tim se ne da iznenaditi. Kineski tim je reprezentacija regiona, sa dva A reprezentativca Kine.1srbkkm kina 8

Vodeći deo valjevske političke strukture je podržao "spasioca" danas na vođe puta na  najspektakularnijoj turneji Metalca. Nema lekara,što je nezamislivo, kod Milinka je torba sa medikamentima, a u Kini nema ni jednog od toliko podobnih valjevskih novinara.

Valja ponovo podsetiti da je deo vlasti valjevske otvoreno prošle godine podržao je “spasioca” brenda u funkciji jedne porodice deceniju ipo, a o trošku Valjevki i Valjevaca.
“Osvešćeni” su se javno ogradili protiv dalje zloupotrebe KK Metalac, pod plaštom Udruženja građana u kome već 15 godina svi gube a samo jedan dobija.

Pred novu sezona, loših reči, optužbi na račun neistomišlejnika, te besmislenih obećanja, a sve u cilju opstanka i pravdanja besmislenog trošenja narodnih para, turneja po Kini je kec iz rukava.

Valja po povratku, za Srbiju se kreće 31.jula, pored ovih 10 miliončića iz budžeta grada, na kontu turneje po Kini “upecati” još koje milionče od sponzora, za još  jednu sezonu u ligi bez briga.

Prijatelj Čović, će i dalje imati dva kluba u ABA ligi, sa sve prisutnijim smradom nesnosne diskrimnacije. Karpoš sokoli su drakonski kažnjeni za primer svima koji se usude da javno kažu svoj stav, ali ih kazna nimalo ne dotiče jer će igrati FIBA Ligu šampiona.

Valjevo je imalo obećanje za pomoć prijatelja Čovića u trci za mestu u Drugoj ABA ligi, ali razmljivo nije dobilo što mu ni po kom osnovu ne pripada.

Metalac sa 10.mestom u KLS u protekloj sezoni “spasavanja” tuđim novcem je na neizbežnom putu konačne prodaje i privatizacije, ostaje tamo gde na ovaj način organizovan i samo može da vegetira i bude ono što je bio deceniju ipo, Centar troška i ništa više.

Do neminovnog prelaska na samofinasiranje KK Metalac bićemo svedoci novih očajničkih pokušaja “spasioca” da ostane i dalje prvi, a cilju isključivo vlastitog interesa.

Pod plaštom pravljena nekakvih timova, diskriminacijom i čerečenjem Valjevaca nikada bez ijednog svog uloženog dinara u projekat za “prosperitet sporta opšte dobro svih” Valjevke i Valjevci su svedoci neviđene farse plaćenog predsednika, predstavnika Udruženja građana.

Sa isključivo podobnim trenerima, igračima, ali i “crnogorcima, a ne crncima” kako je to nekad rado isticao, čovek dominira, ali samo na rečima.

Sve  i svašta je  naobećavao, a predsedničku platu, delimično je pravdao mora se priznati veštim prikupljanjem novca od sponzora za “opšte dobro valjevske košarke” .

Danas je KK Metalac samo prepoznatljiv po trošku, koliko li stotina miliona narodnih i para sponzora, za proteklih 15 godina, dugovima.

Metalac nije stvorio ni jednog igrača, i dalje ima škole košarke u pokušaju, od prošle godine prepoznatljivu po preuzimanju dece od onih što pronalaze i bruse talente.

Da ne bude greške, dve uspešne sezone u ABA ligi, su posledica selekcija igrača i umešnosti Vladimira Đokića.

Bilo je to vreme kako je rekao Badnje večeri 2014,  a od  kraja septembra 2016.  “spasiolaca” brenda nezamenljivi i nesmenjivi predsednik kluba.

Bez ijednog jedinog uloženog dinara, što je fenomen nad fenomenima predsednik, vođa puta ili šta već, je naravno u Kini. Po  povratku kući videćemo šta ga čega, a i sve nas što bi da Valjevo vidi svoj Metalac u Valjevskoj ARENI, i u  Evrokupu, a ne u ligi bez briga.

Read more...

POSTAJE LI ABA TRANGE FRANGE LIGA?

1 abaogoKarpoš Sokoli su kažnjeni zabranom nastupa u regionalnom takmičenju u narednih pet godina(!?), odlučili čelnici ABA lige, zbog izjava predsednika vicešampiona Makedonije Ognjena Dedića, posle poziva sokoli igraju u drugom rangu regionalnog šampionata. Juče je formirana Druga ABA liga, a sutra...

Odlukom Skupštine ABA lige j.t.d Karpoš Sokoli je kažnjen je sa petogodišnjom zabranom učešća u svim takmičenjima pod okriljem Jadranske košarkaške asocijacije!?

ABA liga je drakonski kaznila makedonski klub zbog žetskih optužbi Ognjena Dedića.

"Zbog neodgovornih izjava predsednika Ognjena Dedića koje su nanele štetu sponzorima i imidžu ABA lige, Karpoš Sokoli prvobitno je kažnjan sa 12.000 evra. S obzirom da će prema odluci Skupštine ABA lige j.t.d. svaki klub dobiti po 12.000 hiljada evra na ime troškova prevoza u sezoni 2016/17, kazna će biti naplaćena od dela koji pripada KK Karpoš Sokoli 2000 AD Skopje", piše u u saopštenju ABA lige.

"Zbog težine prekršaja klubovi ABA lige su na Skupštini odlučili da se Karpoš Sokoli kazni i sa petogodišnjom zabranom učešća u svim takmičenjima pod okriljem Jadranske košarkaške asocijacije", dodaje se u saopštenju, bez pouke o pravnom leku.  

Skupština ABA lige je odlučila i da od jeseni u sezoni 2017/18 pokrene Drugu ABA ligu sa 12 ekipa. Na osnovu rezultata u nacionalnom šampionatu i poslatih prijava u Drugoj ABA liga će učestvovati: Krka, Rogaška, Split, Bosna, Zrinjski, Dynamic, Borac Čačak, Teodo, Lovćen i Ohrid.

Preostala dva učesnika biće poznata nakon dva turnira. Predkvalifikacioni turnir će biti organizovan za ekipa iz BiH. Na njemu će učestvovati Mladost Mrkonjić grad, Široki i Sloboda.

  Pobednik predkvalifikacionog turnira steći će pravo igranja na kvalifikacionom turniru na kome će još učestvovati Primorka, Vršac i Sutjeska. Kvalifikacioni turnir za popunu Druge ABA lige biće održan od 27. do 29. septembra u Laktašima. Igraće se po sistemu svako sa svakim, a dve najboljeplasirane ekipe ostvariće plasman u Drugu ABA ligu.

  U skladu sa odlukom o pokretanju Druge ABA lige, Skupština je donela odluku o Promeni propoziciji takmičenja Prve ABA lige za sezonu 2017/18 koje podrazumevaju da šampion Druge ABA lige ima osigurano mesto u Prvoj ABA ligi u sezoni 2018/19. U skladi sa usvojenim promenama u Propozicijama takmičenja maksimalan broj predstavnika iz jedne zemlje u Prvoj ABA ligi je ograničen na pet klubova. Sa željom da dodatno učvrsti poziciju pokretača razvoja košarke u regionu, Skupština ABA lige j.t.d. odlučila je da u sezoni 2017/18 organizuje juniorske turnire. Skupština ABA lige j.t.d. odlučila je da se u periodu od 20. do 23. septembra organizuje Superkup u Baru na kome će na osnovu plasmana iz sezone 2016/17 učestvovati osam ekipa: Cedevita, Partizan NIS, Budućnost Voli, Igokea, Mega Bemax, Cibona, Mornar i FMP. Crvena zvezda mts nije mogla da učestvuje zbog ranije preuzetih obaveza u tom periodu i učešća na evroligaškom turniru.U skladu sa dobrim poslovanjem i sa cilju dodatne pomoći klubovima, Skupština ABA lige j.t.d. je odlučila da u sezoni 2017/18 po usvojenoj matrici snosi troškove prevoza klubova. Sa istim ciljem, a na ime troškova prevoza, Skupština ABA liga j.t.d. je odlučila da klubovima koji su učestvovali u sezoni 2016/17 uplati po 12 hiljada evra. Od te sume biće oduzeta eventualno zaostala dugovanja za kazne.

Poslednjim odlukama ABA lige predhodile su žestoke optužbe predsednika makedonskog košarkaškog kluba Karpoš sokoli. Ognjen Dedić je napao  čelnike ABA lige i prvog čoveka Crvene zvezde Nebojšu Čovića, jer i pored osvojenog desetog mesta u ABA ligi,  i izborenog opstanka, ali neoverenog   u nacionalnom šampionatu,  mu je ponuđena  samo Druga ABA liga.
 "Kriminalci koji vode ABA ligu misle da su našli ovcu za šišanje od koje su uzeli 150.000 evra, koliko smo platili vajld-kard. Nisu očekivali da nećemo odmah ispasti, iznenadili smo ih dobrim igrama i odmah su krenule laži i opstrukcije. Govorili su nam da ćemo igrati u ABA ligi ako ne ispadnemo, ali sada vidim da je to bila prevara, da je njihov cilj bio samo da uzmu pare i da nas šutnu. Čak i pre majstorice za titulu šampiona sa MZT-om smo znali da ćemo biti žrtve majstora laži, koji nemaju čast i kredibilitet. Najveći ispljuvak je Krešimir Novosel, najveći poltron i beskičmenjak, koji ništa ne može da odluči pre nego što se konsultuje sa moćnicima. Isto se odnosi i na sportskog direktora Žarka Čabarkapu. Njih dvojica sede u skutima Mladena Vebera iz Cedevite i Nebojše Čovića", grmeo je Dedić, naglasio da je njegov klub tokom cele sezone imao loše suđenje.
  "Na svakoj utakmici smo imali pristrasno suđenje na našu štetu, uvek je bilo 80 prema 20 odsto u korist našeg rivala. Najmanje pet utakmica nam je bilo ukradeno, sa tim mečevima sigurno bi igrali u plej-ofu. Po kvalitetu na poslednja dva mesta trebali su da budu FMP i Olimpija, ali je bilo jasno da neće dozvoliti da ovi klubovi ispadnu iz lige pa je to morala da bude Krka. Zbog slabog interesovanja za ABA u Sloveniji, Čović i poltroni veštački održavaju Olimpiju u ligi kako ne bi izgubila kredibilitet takmičenja na prostoru bivše Jugoslavije. Svi znaju da postoji banda koja vodi ligu, čine je FMP, Crvena zvezda, Budućnost, Cedevita i Olimpija. Jednom sam tokom sezone pročitao jedan tekst da je Čović glavni, a da su sve ostalo kukavice, koje su mu verne, što se videlo i prilikom izbora za predsednika takmičenja.  Da li je normalno da na funkciji predsednika ABA lige bude čovek koji vodi dva kluba u istom takmičenju i koji nije isplatio osam plata svojim igračima?", objasnio je prvi čovek Karpoš sokola.
  Makedonski klub će naredne sezone igrati u Ligi šampiona, koju organizuje FIBA, kaže Dedić.
  "Karpoš sokoli je tim koji ima dostojanstvo i koji ne pada pred provokacijama đubreta iz kanalizacije. Mi smo ruralni tim koji može da igra u bilo kojoj ligi. Odakle im obraz da nam ponude nastup u Drugoj ligi kad smo na terenu izborili opstanak? Uveren sam da ovo takmičenje nema budućnost. Naš igrački i organizacioni kvalitet ćemo dokazati u FIBA Ligi šampiona, takmičenju koje drži do standarda i koje nema lokalne šerife koji zaslužuju da nastave da žive u kanalizaciji. A mi ćemo naš put nastaviti daleko od njih i njhovih laži", bez dileme je predsednik makedonskog kluba

"Karpoš je ispunio taj uslov u prošloj sezoni, ali nije izborio prohodnost kroz nacionalno takmičenje. Zbog slabog interesovanja za ligu u Sloveniji, Čović i poltroni veštački održavaju Olimpiju kako Liga ne bi izgubila kredibilitet takmičenja na prostoru bivše SFRJ. Svi znaju da postoji banda koja vodi ligu, čine je FMP, Zvezda, Budućnost, Cedevita i Olimpija. Da li je normalno da funkciji predsednika ABA lige obavlja čovek koji vodi dva kluba u istom takmičenju i koji nije isplatio osam plata svojim igračima?"  otkrio je karte do kraja Ognjen Dedić. Usledila je drakonska, kazna bez presedana kao upozornje svima koji poput predsednika Karpoša dignu glas.

Read more...

ŠAMPION EVROPE GRČKA, SRBIJA PETA!

1vdj ukrajinaNovi prvak Evrope za košarkaška do 20 godina je Grčka, vicešamšion Izrael, Francuzi su treći, španci četvrti, dok je Srbiju loš dan i sjajan šuterski meč  galskih petlića skupo preskup koštao. Izabranici Vladimira Đokića su samo peti, a bez razbijača Simanića i sinoć su odlično odigrali  i počistili Litvaniju 102:86 (20:16, 28:21, 24:19, 30:30), ali ostali bez medalje  na Kritu.

Trebalo je previše vremena da Vladimir Đokić uoči koliki je negativac Boriša Simanić,  da usmeri na pravi kolosek Pena, i brže prepozna pobednički deo svog tima. Čim se to desilo usledili dve odlične partije lagane pobede protiv Litvanije sinoć, i Islanda preksinoć.

Litvance su sinoć razmontirali, odnosno svim elementima nadvisili  najzapaženiji izvođači radova  Glišić sa 22 poena, Jovanović je ubacio 21, Tanasković 20. Peno 12, i Kenić 10 koševa.

Šampion je domaćin Grčka, vicešampion Izrael, treći su Francuzi a četvti Španci.

Sa pet pobeda i dva poraza, drugi protiv Francuske u četvrtfinalu je preskupo plaćen, izostanakom iz borbe za medalje, Srbija je okončala šampionat, jasno sa velikim žalom što nije osvojena medalja.

U svom prepoznatljivom ritmu Srbija je nagazila Litvance. Opušteni i razigrani Miloš Glišić sa Nikolom Tanaskovićem i u celosti smerenim i posvećenim ekipuStefanom Penom, te “čitačem akcija” Slobodanom Jovanovićem nije bilo spasa Litvancima. Rival je useo ipa da unese malo  malo neizvensosti u meč smanjivši  na  53:47. Usledila je komanda armadi  Vladimira Đokića "ariljerija pali" .

1krit srb spanija

Novom  trojkom Slobodana Jovanovića, i još čvršćom odbranom odbijen je nalet Litvanaca u 33. minutu( 77:67).  Stefan Kenić i Novak Musić serijom 7:0, a  zatim raspucani Slobodan Jovanović i Miloš Glišić donose trijumf 102:86, sa gorkim ukusom, jer je to bila pirova pobeda samo za peto mesto, a ne za medalju.

SRBIJA U20: Peno 12, Kapetanović, Glišić 22, Jovanović 21, Marinković 7, Tanasković 20, Đorđević, Simanić, Kenić 10, Stepanović 2, Musić 6, Rakočević 2.

LITVANIJA U20: Beliauskas 10,Dieninis, Lukosiunas, Mikalauskas 3, Kararinas, Birutis 21, Varnas 16, Ečodas 16, Berucka 13, Garabilauskas, Kačiuskas 4, Kvedaravičijus 3.

Link statistike meča. Link: http://www.fiba.com/ls/#12929&12943-54-A

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas