Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: novembar 2018

METALAC STIGAO DO SENZACIJE U PALATI SPORTOVA

dinamik met 1Metalac je protiv najboljeg tima i najorganizovanijeg kluba u KLS Dinamika večeras u kontraritmu u Palati sportova  na Novom Beogradu, u stilu velikana valjevske košarke rasterećen i bez uobičajenog pritiska sa klupe i silovanja igre, odigrao najbolji meč u sezoni i u dramatičnoj završnici pobedio  87:85. Uspeh na Novom Beogradu najava je serije pobeda. Slede dueli sa Novim Pazarom narednog utorka u Valjevu, zatim sa Beovukom u Beogradu, za kraj prvog dela. U 2108. igraće se još dva meča  sa Tamišom u Valjevu i Slobodom u Užicu. Bude li igara kao večeras Metalac može  dobaciti  predposlednjeg dana decembra do večeras nezamislivih šest trijumfa.

Junaci pobede u Palati sportova na Novom Beogradu su: Stamenić, Pejović, Vasić, Đuković,  Nerandžić i "mali" Matić.

Ključ uspeha je odbrana konačno odigrana sa  pet igrača. Izuzetna borbenost, odgovornost i međusobna podrška kad se grešilo, konačno napad sa idejom i smislom trasirali su  put  ka  okončanju crne serije!

Nije bilo vike i ometanja sa klupe, a ni  suludog prangijanja bez ikakvog rezona i silovanja zdravog razuma. 

Metalac je čudesno otvorio utakmicu. Odbranom sa petoricom u gardu nije bilo lakih poena za  Dinamik sveden samo na 35 poena u prvih 20 minuta(49:35). Na drugoj strani  pod dirigentskom palicom sa prstom manje  Sašom Vasićem, i toliko važnom konačno stegnutom odbranom  bez prostora za lagane poene rivala, sa standardnim učinkom Nerandćića i Đukovića, ali i otkrovenjem- uraganom Pejovićem, te maestralnim Stamenićem, konačno prokinuo, i sa besprekornom u prvom poluvremenu Matićem, Metalac se preobratio i od kilavog gubitnika, što je  isključiva zasluga  lažnog despota, u TIMČINU, kadru da bije i dobija bitke sa najjačima u ligi!

1dinamik metalac 3

Igralo se po sistemu jedan za sve, svi za jednoga, a kad je umor uzimao svoj danak Turbić i Nikćević su uskakali u vatru, i kao prekaljeni borci uspešno  menjali  stertere.

Jasno je bilo da će Dinamik u nastavku meča pokušati da izađe iz kontra ritma. Dve postave i promena odbrane i brža igra pogurale su domaćina. Mirisalo je na preokret. Topila se razlika u trećem kvartalu i konačno u 33. minutu Kutlešić je izjednačio na 68:68, a Vulikić posle koša Vasića doveo Dinamik u vođstvo 71:70(36minut).

1dinamik m 2

Usledila je dramatična završnica. Metalac do kraja postiže 17, a  Dinamik poen manje. Vodio je domaćin 76:73, pa su asistent "devetoprstić" Vasić(na treningu u ponedeljak odlučio da ipak igra sa slomljenim prstom),  Nerandžić i Đuković uzvratili za 79:76. Sledi mini serija Kutlešića i Dinamik  100 sekundi pre kraja vodi 82:81.

1dinamik m 4Turbić, Vasić i kakva junačina večeras Stamenić vraćaju prednost i Metalac vodi 86:82. Do kraja se igrao još 21 sekund. Slede očajnička trojka Mirka Đerića za nadu u novi preokret,  jedno pogođeno slobodno bacanje Stamenića sekund pre kraja, te neuspešni pokušaj Kutlešića, sa zvukom  sirene.  Valja pomenuti da je kraj meča Pejović dočekao na klupi zbog petog faula u samoj završnici.

Radost tima moćnog da sa šest gladijatora pobedi  u Palati sportova na Novom Beogradu, probudila je sećanje na  veliki Metalac Luke i Pljake, sa Zoćom, Brankom, Kecojem, Marjanom, Ilićem, Đurom, Dulom- mećkom, Počekom, Acom Dragićevićem...  čarobnjacima moćnim  da igraju i pobeđuju valjevskim šmekom i umećem, ali i uz faktor sreće, i mnogo  jače rivale od sebe u baš u hramu košarke na Novom Beogradu sada sa imenom "Ranko Žeravica".

Do utorka, valjda će sutra biti dan predaha, valja naakomulirati novu pobedničku energiju. Ipak bez pojačanja Kaplanovića(tek može da igra od narednog petka), u bici  sa odličnim Pazarcima(8:1 skor za sada) valja potvrditi večerašnji uspeh, izvojevam gle čuda, bez onoga bez koga se ove sezone ipak pobeđuje!

Read more...

VEČERAS VASIĆ IGRA, KAPITEN NE, VRATIO SE KAPLANOVIĆ

1M OKK 0Metalac večeras u 20,30 sati, sa PET igrača  u Palati sportova na Novom Beogradu "Ranko Žeravica" izlazi na megdan Dinamiku. Bez duplog pritiska biće veselo u svakog pogledu.

Igraće na lični zahtev  neopravljeni Aleksandar Vasić, skinuo gips sa slomljenog malog prsta, i odmah trenirao. Metalac će od narednog utorka biti jači za centra Đorđa Kaplanovića(23-210). Povreda ligamenata skočnog zgloba uzrok je neočekivanog izostanka Đukanovića.

Za razliku od Dinamika sa 15 igrača u rosteru i najboljim trenerom u Srbiji Vladimirom Đokićem, Metalac sa trenerom Počekom i petorkom sposobnih da nose teret KLS večeras se neće obrukati. Poraz je na žalost neminovnost, bez obzira na brojne povoljne okolnosti, a pre svega mir na klupi i bonacu na terenu, i konačno malo prostora za igru ekipe. 

Dinamik je preozbiljan klub i pravi primer kako je moguće spasavati  košarku od uništenja u Valjevu. Vlasnik KK Dinamik g-din Velibor Jojić, ima jasnu strategiju.

Svoj novac ulaže  u mlade i perspektivne košarkaše. Dinamik ima 5 mlađih selekcija i selektiranu mladu seniorsku ekipu. U konkurenciji Primorske( 2miliona evra budžet) i MZT-ea Dinamik  je bez šansi da se 2019. izbori ABA-1 liga. Ali 7 pobeda i samo jedan poraz Dinamika, u odnosu na jednu pobedu i 8 poraza Metalca u KLS dovoljno pokazuju  kako Velibor Jojić  mudro i racionalno ulaže svoj novac,  a bahati despot  razbacuje narodne pare iz prezaduženog kluba. 

Metalac je skoro dve decenije utamničen i prepušten  samovolji pojedinca - despota  i štetočine sposobnog da troši nikad zarađeno.

Metalac  4 kola pre kraja prvog dela lige nema tim  dostojan takmičenja i u ovako skromnoj KLS.

Večerašnja utakmica : Dinamik - Metalac počinje u 20,30 sati.

 Dobra vest je da će u utorak Metalac biti jači za centra Kaplanovića (23-210). Posle kratkotrajne epizode u bukureštanskom Dinamu igraće već narednog utorka u Valjevu protiv Novog Pazara  preko noći zahvaljujući ogromnom uplivu državnih(narodnih) para  pored odbojke, atletike, fudbala sada i  centru košarke.

Read more...

TOP MEČ JANJIĆA, ZA ZLATNU RUKAVICU SA MAROKANCEM

  • Published in Razno

janjic i trenerZlatna  rukavica oduvek najveći trofej u boksu na prostorima ovog dela Evrope sve bliža je bokseru Metalca Dušanu Janjiću.

Na  izbrisani praznik Dan Republike 29. novembar Janjić  odboksovao fanstastičam meč sa Francuzom Junes Katerom( Youness Khater). Dva majstora su demonstrirala vrhunsko umeće. Srpski reprezentativac je iskazao  sve svoje kvalitete, osećaj da vodi borbu, kretanje i pravovremene napade i plasiranje ubojitih  udaraca. Znalački je  kažnjavao najmanje greške odličnog Francuza i stigao do nove velioke pobede. Bez dileme bio je to najbolji meč od svih do sada viđenih u niškom Čairu.

U nedelju Janjića ćeka reprezentativac i šampion Maroka Bendada Jasina( Benddada Yassine) bolji danas od Rusa Viktora Kuldrašina.

 Lazar Stanojević je u četvrtrfinalu Zlatne rukavice u Nišu izgubio od  velikog favorita u velter kategoriji(do 69kg) Surduličanina Petra Stošića. reprezentativca Srbije i kandidata za naredne Olimpijske igre.

Preostali polufinalni okršaji za Zlatnu rukavicu u niškom  Čairu su sutra a   finale je u nedelju.

Read more...

JANJIĆ POČISTIO ŠAMPIONA EVROPE, DANAS NAPADA ZLATNU RUKAVICU

  • Published in Razno

 

1dusan janjic 1Za zlatnu  rukavicu oduvek najveći trofej, nekada YU, danas srpskog boksa u Nišu se na izbrisani praznik Dana Republike 29. novembar bore dva majstora ringa valjevskog Metalca, Dušan Janjić i Lazar Stanojević.

Dušan Janjić posle fantastičnog nastupa u ruskom  Novosimbirsku gde je u gala meču počistio šampiona Evrope Denisa Izmestieva, Rus je u trećoj rundi leteo na pod i samo ga je gong spasao nokauta, u podne boksuje polufinale Zlatne rukavice u Nišu.

Voljom žreba rival će mu biti Francuz Junes Kater( Youness Khater) sinoć bolji od Rusa Erika Gašparina.

"Osećam se odlično. Spreman sam za borbu i daću sve od sebe da se izborim za finale gde me po svoj prilici čeka Rus Viktor Kuldašin. Ne treba isticati da posle velike pobede  i trofeja u Rusiji želim Zlatnu rukavicu, i veliku radost za sebe, Metalac i sve navijače u Valjevu" poručio je za naš portal Dušan Janjić.

Takođe sjajni bokser Metalca Lazar Stanojević boksuje polufinale Zlatne rukavice u Nišu. Čeka ga veliki favorit u vellter kategoriji(do 69kg) Surduličanin Petar Stošić, dovoljno je reči samo, reprezentativac Srbije i kandidat za naredne Olimpijske igre.

"Respekt za rivala, ali ja ulazim u i ring da boksujem i da pobedim. Sve drugo je manje važno. Učiniču sve da obradujem sportsko Valjevo, i sve ljude što od nas očekuju da budemo šampioni države ", poručuje  Lazar Stanojević.

Polufinalni okršaju za Zlatnu rukavicu u niškom  Čairu su sutra, a   finale je u nedelju.

Read more...

KUP CEV: SLATKA POBEDA RUMUNKI U LAJKOVCU

 

1odbojka cev zselja stincaPobednik Kupa Srbije Železničar iz Lajkovca poražen je u prvoj utakmici šesnaestine finala Kupa CEV. Rumunska Stinca Bakau je slavila u Hali sportova u Lajkovcu 3:2 (20:25, 25:22, 25:21, 13:25, 15:10), posle 113 minuta igre.

Revanš je u Rumuniji naredne srede, 5. decembra u  16 sati.

Po propozicijama CEV, pobeda od 3:0 i 3:1 donosi  3 boda,a ako se završi kao večeras u Lajkovcu 3:2, pobednik dobija dva, a poraženi jedan bod.

Ukoliko obe ekipe imaju isti broj pobeda i bodova, o ukupnom pobedniku će odlučiti "zlatni set", koji će se odigrati odmah po završetku druge utakmice. "Zlatni set" se igra do 15 poena.

Pobednik duela Železničar – Stinca  u osmini finala (19. decembar i 23. januar) Kupa CEV igra sa holandskim Slidrehtom.

 

Read more...

SARIĆIMA IZ GOLE GLAVA DANAS I PEĆ NA POKLON

1pomoc prijateljaAkciji Valjevaca iz Brđana pomoći višečlanoj porodici  Tome Sarića iz Gole Glave pridružio se prvog snežnog dana ove jeseni, nesvakidašnjim poklonom Vladimir Buki Janković, takođe Brđanac.

Vlada Janković u mladosti solidan fudbaler  nastavlja porodičnu praksu da osim uz sport pomaže i ugrožene. Janković senior, je bio veliki dobrotvor bokserskog kluba Metalac i fudbala. A Vlada je donirao  iz svog proizvodnog pogona  modernu i funkcionalnu peć sa svim dodacima. Vladimir nije zaboravio i novac za slatkiše dece Tome Sarića.

Trošni dom Sarića je zahvaljujući akciji Brđanske inicijative  renoviran ove jeseni.

Pošto se  osuše još sveže malterisani zidovi uradiće se i svi ostali radovi kako bi Sarićima bilo što prijatnije u svojoj kući u zimskim danima što dolaze.

Građanska inicijativa inicirala je akciju pomoći Sarićima.

Efekat je iznad svih očekivanja. Brojni ljudi dobre volje i velikog srca su se uključili i pomažu siromašnoj i nema sumnje ugroženoj porodici.

Read more...

JURAS I MARIČIĆ POGURALI "KLONFERE" DO POBEDE U VALJEVU

1M OKK 2

Metalac i dalje bez pobede u Valjevu u KLS. Večeras je OKK pobedio osmi put u sezoni, ovoga puta u hali sportova 15.septembar sa 91:87.  Da Metalac  i pored svih slabosti ne pobedi konačno pred svojim navijačima, pored odličnog rivala, klinaca iz Mege u dresu OKK Beograda pobrinule su se  sudije  Juras i Maričić.

Sa minus 20( 29:49) kao posledicom sjajne role glavnih igrača OKK Beograda pleja Musića(20 godina) i nešto starijeg centra Veljkovića(23), ali i besumočnog silovanja zdravog razuma, neodgovorne igre u odbrani  i bilo kakvog reda u napadu, lako je  utvrditi ko je imao NULA faulova, i kakav je efekat haosa imala igra u prvih 20 minuta  Metalac je uspeo da uhvati pravi ritam u nastavku. Valjevski tim je bio na pragu pobede ali su sudije stupile na scenu i pomogle gostima da pobede.

Da bodovi ne ostanu u Valjevu pobrinuo se provereni tandem obožavalaca "familije" ali i istinskih prijatelja "klonfera" Marko Juras i Saša Maričić.

Ionako poluprazan roster Metalca smanjili su  svojim perfidnim odlukama baš njih dvojica. Đuković je besumučno "punjen" penalima, i već u trećem  kvartalu je morao  na klupu zbog petog faula.

Metalac je uspeo da se digne iz pepela, i stigne na korak do pobede.

"Vrtić" Mege  u dresovima  "klonfera" uz mora se priznati greške valjevske ekipe, posebno promašaje sa linije  slobodnih bacanja (30:17), Nerandžić je od 16 ubacio devet penala,  je uspeo da pobedi iako je domaćin 3,5 minuta pre kraja vodio 84:81.

Pri rezulatu 87:89 Vasić je pet sekundi pre kraja uputio pas ka Nerandžiću.  Juras očigledno udaranje po rukama igrača OKK Beograda nije video. Metalac ostaje bez lopte, a zatim posle faula debitanta Pejovića(sasvim sodlidnog večeras) i Nerandžića, gosti od 4 pogađaju dva bacanja taman za  8. pobedu i lidersku poziciju.1M OKK 0

U najkraćem ponovio se prošli vek, odnosno 1979.godina.

Sličan propust, "sudiijska greška" viđena je u meču za opstanak u Prvoj ligi tadašnje SFRJ.  Zagrepčanin Ilija Matijević je zanimljvo  baš  večerašnjem rivalu poput Jurasa i Maričića poklonio pobedu. Metalac je "darovan" aprila 1979. ispadanjem iz Prve  tada najjače lige u Evropi. U to vreme YU košarkom su vedrili i oblačili Šaper, Bora Stanković. Erkić i slične košarkaške gromade, baš u bliskoj vezi sa Žučkovim OKK Beogradom. 

Očigledno je da "porodična manufaktura" ne zadovoljava kriterijume onih što danas vagaju odgovornost, požrtvovanje, mudrost  i poštovanje u svetu košarke.

Skoro 20 godina traje "dobrovoljno blagostanje valjevske košarke" u režiji  nesmenjivog, bezgrešnog i uvek u pravu, neponovljivog despota.

I treba mu kao takvom dati 2019. godine  ne 20-ak miliona narodnih para, besplatno halu sportova 15.septembar, i onu malu kraj Ljubostinje,  nego još 20 miliona  da za sve pare "sudi" istini, koju jedino ne može izbeći.

Zabrinuti, ali ne i uplašeni verujemo da je košarka kao i fudbal neuništva i da će dahije kao i uvek u istoriji potrošiti svojih pet minuta.

Metalac je posle 9-kola poslednji sa jednom pobedom. U petak sledi gostovanje na Novom Beogradu. Dinamik je preozbiljan klub. Ima u rosteru 15 igrača i Vladimira Đokića na klupi. Posle intervencije u Urgentnom centru i dijagnostifikovanja loma prsta, izgleda ponovo trn u oku "vođe" neće moći da igra, kao ni mlađani Stefanović, izvrnuo  zglob na nozi.

Povrede su da se leče, ali glavu je teško  zalečiti, a  kamo li izlečiti.

I da ne bude pogrešno shvaćeno, Metalac u svim sportovima,  Budućnost u fudbalu, Valis u vaterpolu, Valjevo u odbojci, a pre svega i samo  deca valjevska u sportu su radost svih Valjevki i Valjevaca.

To nikada nisu niti mogu biti u negativnoj selekciji,  i nakaradnom sistemu  vrednosti  Centri troška, štetočine i paraziti.

Read more...

ALEKSANDAR VUČIĆ:"SRBIJA ĆE IZGRADITI 8 FUDBALSKIH STADIONA"

  • Published in Srbija

 

1liverpulGostujući u emisiji "Oko" na RTS-u predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao je da će Srbija biti konkurentna najboljim fudbalskim evropskim zemljama, po fudbalskoj infrastrukturi!

Vučić je  obećao da će se izgraditi Nacionalni stadion, najlepši u ovom delu Evrope.

"Izgradićemo stadione širom Srbije, u Novom Sadu, Nišu, Vranju, Leskovcu... Da ljudi imaju gde da igraju lopte. Biće ih osam. A najlepši i najbolji biće Nacionalni stadion u Beogradu kapaciteta 63.000 ili 64.000 mesta na kom će se igrati finale Lige šampiona".

Kada je reč o domaćinstvu Evropskog prvenstva, uz još tri države, Vučić je optimista.

"Borićemo se za organizaciju, u tome mi pomaže Dejan Stanković, a sve to na predlog premijera Grčke Aleksisa Ciprasa, mada on kaže da je to ipak moj predlog i evo prihvatam da sam ja to i predložio", zaključio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Read more...

PRIZNANJA ZA ŠAMPIONE SRPSKOG RELIJA MATIJU STOJANCA I VALJEVSKI AVAKO

  • Published in Razno

 

1matija i tineValjevac Matija Stojanac u debitantskoj sezoni i ponovo ujedinjeni svi vozači iz Valjeva u Automobilsko sportsko udruženje AVAKO RELLY TEAM postali su šampioni Srbije u reliju ove jeseni.

Na svečanosti u Beogradu u organizaciju AMSS, SAKSS i MSS  uručena su im priznanja na ovogodišnjem Sajmu sporta.

1matija s 0 

Matija Stojanac iako debitant se potvrdio kao dostojan naslednik svojih Stojanaca, sjajnih vozača stričeva Marka i Miodraga- Fila sa Goranom Čulićem trostrukog šampiona države u reliju. Sa suvozačem Tihomirom- Tinom - Nikolićem, beskompromisnom vožnjom, talentom i umećem, i uz podršku kluba i bliskog rođaka Mikija Stojanca, sa "običnim jugićem" postao je senzacionalni šampion države u disciplini Rally klasa Mali N Yugo 55.

matija s

AVAKO je pored Relija imao takmičare i u disciplinama Brdo i Autoslalom. Otvaranje sezone na Đerdap reliju donelo je dvostruko slavlje Stojancu i Avaku. Pobeda Stojanca na Mioničkom reliju i novi uspesi na Srbija Reliju u Vrnjačkoj Banji potvrdili su  titulu šampiona Srbije.

Za godinu dana od povratka na veliku scenu Avako se izborio za svoje mesto pod Suncem i 2018. se vinuo u disciplini Rally do prestižnog šampioskog pehara.

aavako

Sve posade, a  bilo ih je 10 su iz Valjeva ,imale su preko potrebni  duh zajedništva, istrajnosti i  vere u uspeh na putu do konačnog cilja šampionske krune.

Read more...

I KRAGUJEVČANI "POTOPILI" MILIONERE, VALISU BOD NA TAŠU

  • Published in Razno

1VK VA TAJM AUTU šestom kolu Regionalne A2 lige, vaterpolisti Radničkog ubedljivo su savladali ekipu Valjevo Gorenja sa 21:9. Stariji VK Valis remizirao 8:8 sa Palilulom u Beogradu.

Do sredine druge druge četvrrtine  i rezultata 4:3 izabranici Igora Milanovića su odolevali Kragujevčanima da bi ekipa Uroša Stevanovića serijom 6:1 za 10:4 okončala poluvreme. Uslediio je novi rafal od  4 gola za dvocififrenu  prednosti (14:4). Išli su Kragujevčani i na plus 13 (20:7 i 21:8).

Kapiten  Radničkog Nikola Tomašević zabio  pet golova, a Nemanja Stanojević i Ivan Gusarov po tri, odnosno Petar Mitrović, Nikola Stanković, Gijom Dino i Uroš Vasić, sa po dva gola. U strelce  Nemanja Radovanlija i Aleksa Manić. Kod gostiju David Jovanović i Luka Gligorijević su postigli po 2 gola.

Radnički – Valjevo Gorenje 21:9 (4:2, 6:2, 7:3, 4:2)

vk radnicki kg

Bazen Park. Sudije: Putniković i Kiš. Igrač više: Radnički 6 (4), Valjevo Gorenje 13 (7).

RADNIČKI: Dobožanov, Mitrović 2, Stanojević 3,Stanković , Radovanlija 1, Tanasijević, Panić, Žulume 2, Vasić 2, Gusarov 3, Manić 1, Tomašević 5, Đerković, Pljevančić. Trener: Stevanović

VALjEVO GORENjE: Stamenić, Mitrović, Almasi 1, Jovanović 2, Ičagić 1, Inaba 1, Njegovan, Gligorijević 2, Popović 1, Đorđević, Cvetković 1, Viliams, Đorđević. Trener: Milanović.

Radnički ima budžet  od 20 miliona dinara, dok valjevski milioneri sa najnovijim "injekcijama" iz gradskog budžeta, i donacijom Gorenja vrtoglavo jure da budu u egalu makar po finansijama sa Kragujevčanima. Valja napomenuti da je  članarina u školi vaterpola 2,500 dinara na mesečnom nivou.

Zahvaljujući porazu Solarisa od Budve (11:8), Radnički je ponovo na deobi prvog mesta Šibenčanima  i Budvanima, svi imaju po 15 bodova. U  srpkom derbiju Vojvodina je pobedia niski  Nais 12:9 .Valjevski tim je peti sa 10 bodova, a 17.decembra u SRC Petnica stižu Budvani.

REMi VALISA SA PALILULOM

Stariji vaterpolo klub Valis u Prvoj B ligi sa 90 posto manje donacija grada u odnosu na milionere je stigao i do prvog remija.

U Beogradu Palilula i Valis su u 4.kolu Prve B lige igrali nerešeno 8:8. Valis ima jednu pobedu, dva poraza i jedan remi.

Palilula – Valis 8:8 (2:1, 3:2,2:2,1:3)

Bazen Tašmajdan. Sudije: Jović I Saveljić. Isključenja: Palilula 7, Valis 10.

PALILULA: Drobnjak, Janjić, Urošević, Baucalo  2, Marjanović 2, Jokić, Aleksić 2, Trifunović, Đorđević, Lacković 1, Jovanić 1, Ćupović, Jokić, Knežević. Trener: Ljubenović.

VALIS: Milovanović, Milinović 1, Gavrilović, A. Đurđević, Arsenović 1, Omerović 2, Bogdanović, Stanković, M.Đurđević 2, Stanić, Kovačević, Pantelić 1, Belović 1 , Popović. Trener; Mijatović.

U 5. kolu 1.decembra u SRC Petnica stiže Partizan - Novi Beograd 011 Vukovi  trenutno drugoplasirani, sa bodom manje od lidera iz  Subotice(6). Pobedi li Valis  novobeogradske crno bele vukove biće u prvih pet ekipa lige, i  učestovaće u  plej ofu za plasman u Prvu ligu.

Zanimljivo je da su nedavno veterpolisti Valisa U-13 u Šapcu na jakom turnuru bili drugi iza Partizana.1VALIS U 13 SABAC

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas