Menu

zaglavlje

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: septembar 2018

PAZOVČANI JEDINSTVOM SRUŠILI VALJEVCE

 

 

1 ok va j 0Priželjkivana pobeda debitanta na premijeri u Super ligi je izostala. Odbojkaši VA 014 Bauwesen očigledno su podlegli ogromom psiholiškom pritisku. Imperativ pobede  doneo je Valjevcima dodatni balast, što je rasterećeni, iskusni i nadasve kvalitetan sastav gostiju  iz Stare Pazove znalački iskoristio.1ok va j 7

Jedinstvo je kaznilo deozorganizaiju i dezorijantaciju valjevskog sastava u igri i odnelo tri boda iz hale sportova 15.septembar.

Sitni propusti uoči meča, betoniranje stopa za odbojkaške stubove, par dana uoči meča je poslednji, te još neke neupakovane kockice u mozaiku nisu išle na ruku ekipi trenera Stefanovića.Gosti su u naizgled u egal meču   samo na otvaranju prepustili inicijativu domaćinu, ali su serijom od 5:0 minis tri pretvorili u u plus dva, i lagano odjezdili do 25:21. U drugom  je bilo mnogo više neizvesnosti, ali su greške i nemoć u napadu kažnjeni  u završnici seta i Jedistvo posle 25:23 stiže do ogromnih 2:0, i psihološke dominacije. Opuštanje i odmor ključnih igrača doneo je valjevskom timu nadu u preokret posle trećeg seta i 25:16.

U setu odluke odbojkaši Jedinstva su ponovo zaigrali u svom pobedničkom  ritmu.

1ok va j 3

Znalački se brane, napadaju ubitačnim servisom i i smišljenim akcijama lako stižu do neodbranjivih poena i ogromne prednosti 19:11. Krajnjim naporom domaćin se vraća u meč i opasno preti. Međutim dalje od 21:23 nije se moglo. Sa nova dva poena Pešut i Mijić donose  zaslužen trijumf Jedinstvu, minule sezone trećeplasiranom timu u šampionatu.

Zanimljivo je da su na startu samo Kragujevčani slavili kao domaćini u meču sa Mladim radnikom. Vojvodina je pobedila u Ljigu, Zvezda u Novom Pazaru,  Subotičani, Spartak Partizana u Beogradu.

Do derbija svih derbija  sa ljiškim Spartakom, termin od 17 sati izgleda nije baš najsrećniji. bez obzira što se baš u to vreme trenira,nije bilo dovoljno. Ljižani su feniks ekipa.  Uvek se izdignu iz pepela. OK VA 014 Bauwesen ima kvalitet, valja to samo na terenu igrom i potvrditi. Pozitivna energija sa tribina mora i može pogurati tim iz Valjeva ka prvoj pobedi.

1ok va j 1

Read more...

SRBIJA ZA FINALE SP U 17,00 A VALJEVCI ZA PRVE BODOVE U SLS

11 OK VA 014 18 19Na premijeri u Super ligi debitant odbojkaši OK VA 014 Bauwesen dočekaće danas u 17 sati  u  hali sportova 15.septembar učesnika plej-ofa u protekloj sezoni Jedinstvo iz Stare Pazove.

Premijera je u terminu polufinala Svetskog šampionata u Italiji i utakmice:Srbija - Brazil !?

Tehnička greška zakazivača utakmice će imati za posledicu realno manju posetu od očekivane. Kiks kakav se nije smeo desiti je napravljen nemarnošću i neznanjem na nivou diletantizma !

Posle već viđenih propusta, plakat "istorija počinje", pogrešan sled informacija i izbor fotke na plakatu, uz drsko izbegavanje pominjanja zvaničnog imena hale sportova "15.septembar" je razlog za kritiku!

Na sreću papir trpi sve, i uočeni propusti se daju lako ispraviti.

Dvomesečni tretman od maja trenera valjevskih odbojkaša Saše Stefanovića i gladijatorski rad momaka, i uz očekivano skromniju podršku sa tribina ne sumnjamo da će doneti igru za sve, pa čak i one  najprobirljivije.

Valjevski superligaš ima tim za visoke domete u odnosu na milionere valjevskog sporta, neformalno privatne klubove, sa budžetima od 20-ak i više miliona narodnih para, a čak ćetiri i više puta od OK VA 014 Bauwesen, sa skromnih 4.5 miliona dinara od grada!

Da  će biti sportski hit Valjeva kao i protekle sezone uveriće se svi koji dođu da vide na delu staru gardu predvođenu Ražnatovićem, Adamovićem, Radićem, Lazarevićem. klinicima Jevtovićem, Markovićem...ali i nove razorne haubice: srednjake:  Dušana Lopara(27-204), Ognjena Duduja (204-33), korektora Braanislava Radovića(27-196), primača Sašu PopovićA(24-191) momke nestvarne pobedničke energije i tornja na mreži gorostasa Uroša Nikolića(20-210).

Trener Saša Stefanović estan snage rivala, ali deli  optimizam ekipe.

" Drago nam je da posle dva meseca napornih priprema konačno kreće prva superligaska sezona za odbojkaško Valjevo. Momci su motivisani da pruže dobru igru protiv neugodne i iskusne ekipe Jedinstva iz Stare Pazove. Nadamo se da povoljan rezultat neće izostati. Pozivamo publiku da uživa u dobroj odbojci, najboljoj koja se u Srbiji trenutno igra, i da podrži naš tim. Na nama je da ih borbenošću i dobrom igrom iz nedelje u nedelju privučemo u što većem broju u halu sportova 15.septembar, u Super ligi sada naš novi dom.

Stefanović je pun hvale za rivala iz Stare Pazove.

"Jedinstvo je vrlo kvalitetan protivnik, standardni superligaš, sa velikim brojem iskusnih igrača koji su imali internacionalnu karijeru. Mislim da je protivnik po meri za jedan vrhunski meč.Na nama je da odigramo najbolje što u ovom trenutku možemo i na kraju meća zadovoljni izadjemo sa parketa"

Dres  Jedinstva nose odbojkaški znalci, čak šestorica biviših igrača šampiona Vojvodine, ubedljivog na startu protiv Spartaka u Ljigu(3:0). Pretendent na titulu Crvena zvezda nije prepustila takođe ni jedan set domaćinu u Novom Pazaru,a povratnik u elitu Partizan je glatko poražen od subotičkog Spartaka u Beogradu 1:3.

Dani valjevske odbojkaške čarolije počinju ovog 29. septembra u 17.00.

Valja doći u halu sportova "15.septembar" i videti valjevsko odbojkaško "čudo neviđeno"!

Read more...

U MIONICI SUPER KUP SRBIJE U RUKOMETU U OBE KONKURENCIJE!

1monca hala sportova

Super kup Srbije u rukometu u muškoj i ženskoj konkurenciji biće  odigran u Mionici u nedelju 30. septembra, u 15,30  i 18 sati!

Sastaće se: Jagodina - Bekament BB(Aranđelovac) i Vojvodina - Železničar 1949

Novosadska Vojvodina je šampion. a  pobednik Kupa Srbije 2018-e je niški Železničar 1949.

Dva najuspešnija kluba u sezoni 2017/18 igraće za trofej Super Kup Srbije prvi u novoj sezoni, u mioničkoj sportskoj lepotici. Lale su četiri puta osvajale pehar Super Kupa, takmičenja ustanovljenog 2009. godine, dok su dva puta poraženi u finalu. Niški tim odigrao je Super Kup 2014. godine, kada je poražen upravo od Vojvodine u Aranđelovcu.

rukomet-rssfoto rss

U Mionici će  igrati šampionke iz Jagodine i osvajačice Kupa Srbije u prošloj sezoni, Bekament Bukovička Banja iz Aranđelovca.

Pred utakmicu u nedelju koja počinje  u 15 časova i 30 minuta, svoje viđenje su dali treneri obe ekipe.

"Super Kup je lep uvod u takmičarsku sezonu za oba tima. Jedno novo iskustvo koje će doneti i veliku borbu.  Nadam se da ćemo otvoriti sezonu na najbolji mogući način. Odigrali smo neke dobre utakmice na startu sezone u kvalifikacijama za EHF Ligu šampiona i regionalnoj ligi, ali naša obaveza i zadatak su Super liga i Kup Srbije. Forma ekipe je u uzlaznoj liniji. Daćemo svoj maksimum da dođemo do prvog trofeja u novoj sezoni", istiće trener Jagodine, Dragan Markov.

"Čeka nas prva zvanična utakmica, i  odmah se nameće obaveza dobre igre  jer se igra za trofej. Izrazitog favorita nema. Jagodina je ozbiljan klub, pokazali su to prošle sezone kada su osvojili titulu, prvu u klupskoj istoriji, a pokazuju to i svojim igrama na startu sezone. Možda se to nekome ne čini zbog poraza koji su imali, ali ne zaboravite da su za protivnike imali ozbiljno kvalitetne rivale. Moj kolega Markov radi dobar posao uprkos tome što na raspolaganju ima znatno izmenjenu ekipu u odnosu na prošlu sezonu. Imamo dobru atmosferu u ekipi. I mi smo, kao i Jagodina, promenili sastav u odnosu na sezonu. Nedostaje nam levoruk igrač na bekovskoj poziciji, ali uprkos tome imamo visoke ambicije u sva tri domaća takmičenja. Drago mi je što ćemo, i mi u ženskom rukometu, imati Super kup i što je iza njega konačno stao Rukometni Savez Srbije", naglasio je trener Bekamenta Bukovičke Banje iz Aranđelovca, Saša Bošković.

 

 

 

Read more...

SEPTEMBARSKI "MALI SAJAM SPORTA" U MIONICI

  • Published in Razno

1sajam sporta mionica1

Vlast u MIonici nastavlja da poentira i daje primer Valjevu šta valja činiti u svim sferama života u i interesu svojih građana, posebno u svetu sporta.

Septembarski „Mali sajam sporta“ okupio je decu- mioničke školarce njih oko 800, da pokažu svoje sportsko umeće stečeno u školi a nadgrađeno u mioničkim klubovima.

sajam s odbojkaKošarka, karate, biciklizam, odbojka, biciklizam i naravno jako bitna tekovina kulture folkor, imali su javnu demonstraciju na radost svih aktera i brojnog auditorijuma u mioničko sportskoj lepotici, budućem centru rukometnog sporta Srbije.1sajam s m 2

Sajam je svojim prisustvom uveličao zlatni olimpijac Davor Štepanek.1stefanek u monci

Mionica je odabrala najbolji način da promoviše zdrav život i sport.

"Kroz sport podstičemo mladost da se razvija i bori  za svoju bolju i srećniju budućnost" nema dilemu najzaslužniji za džinovski korak opštine napred, predsednik opštine Mionica Boban Janković.1sajam s monca svi

“Mali sajam sporta” organizovali su  pored pedagoga iz Mionice Ministarstvo omladine i sporta, Sportski savez Srbije, Sportski savez opštine Mionica i lokalna samouprava.

Read more...

MATIJA STOJANAC ŠAMPION SRBIJE U RELIJU!

  • Published in Razno

 MS

Osvajanjem drugog mesta na "51. Srbija reli" u Vrnjačkoj Banji Valjevac Matija Stojanac iako debitant okitio se titulom šampiona Srbije u klasi N-1.

Matija se oprobao u brojnim sportovima, ali se ispostavilo da krv Stojanaca preferira najviše ka automobilizmu. Nastavio je započeto delo svojih stričeva Stojanaca, Marka i Miodraga Fila sa Goranom Čulićem trostrukog šampiona države.

Matija Stojanac je tokom sezone sa svojim jugom 55 u klasi N-1  pobedio na Đerdap reliju u Donjem Milanovcu i na reliju u Mionici.

Sa suvozačem Tihomirom Tinom Nikolićem juče je vodio, ali je pred zadnji brzinac imao peh, spala je sajla sa gasa, pa je izgubio dragocene sekunde dok je rešio problem.Danas je nastavio da vozi oštro i beskompromisno, i u trenutku kada je imao prednost od skoro dva minuta. sleteo je sa staze i završio u kanalu, ali se vratio u trku i na kraju ponovo bio drugi.

Ekipno valjevski AVAKO je šampion državeispred Rid sporta iz Bajine Bašte!

1AVAKO

Željko Milutinović - životinja je juče odustao, a danas je pobedio u klasi 2000 N sa reno klio sportom.

Miroslav Branković i Dragan Bugarski prvog dana su sa reno kliom sport u klasi 2000N zadržali juče osvojeno treće mesto.

U klasi N-1 juče i danas su Vladimir Bota i Miloš Đukić bili treći. 

Nikola Pivaljević i Srđan Maksimović su juče bili drugi do izletanja sa staze sa jugom 1300 u grupi A, a danas su na cilj stigli četvrti.

Na poslednjem reliju za šampionat Srbije tokom dva dana  nastupilo od  49. prijavljenih ukupno 42 posade. Najviše posada čak 17 je nastupilo  iz Bugarske, zatim 2 iz Ruminije, po jedna iz Slovenije, Turske i Švedske i naravno 20 domaćih.
Tokom dvodnvenog takmičenje voženo je  ukupno 10 od 12 predviđenih brzinskih ispita na šest lokacija. Prvog dana ukupna dužina brzinaca iznosi 103.33 kilometara, na etapni deo „otpada“ tačno 206 kilometara, što u ukupnom zbiru daje 3019.33 kilometara, drugim rečima 33.40% čine specijalni ispiti. Prvog dana se vozilo  na tri lokacije po dva kruga: Mačkov kamen, Silver i Gazela.Drugog dana takođe se vozilo na tri lokaliteta, na Goču i njegovim obroncima. Dužina staze je bila 158.80 kilometara.

Valjevski klub Avako je u Vrnjačkoj Banji odbranio tron ispred Rid sporta iz Bajine Bašte.

Poslednji 12. brzinski ispit Mitrovo polje je prekinut. Posada  Miroslav Angelov – Nedeljko Sivov u škodi fabiji R 5,  u tom trenutku bila drugoplasirana u generalnom plasmanu je završio u šumi. Organizator je odlućio  da preostale posade brzinski ispit odrade kao etapu, ne bi li posadi ukazala pomoć, i automobil izvukli iz šume.

Prvo mesto u generalnom plasmanu na 51. Srbija reliju pripalo je posadi iz Rumunije Dan Girtofan – Tudor Marza u škodi fabiji R 5. Drugi su bili Turci Mustafa Čakal i Mehmet Kolglv u micubiši lanseru IX evolucije, treći  Bugarie Georgi Vasilev – Stefan Dobrev takođe u micubiši lanseru IX evolucije. Najbolje plasirana posada u mešovitom sastavu Vladica Rabrenović – Peter Henel u reno kliu R 3 bila je peta,  u generalnom, ujedno odnosno prva u trci za nacionalni šampionat.  Posada Goran Rabasović – Milan Janić u sitroenu C 2 R 2 je bila  11-a  u generalnom, odnosno drugo u šampionatu Srbije. Luka Kotorčević – Dejan Pejić u pežou 106 bili treći,dok su  Aleksandar Tanović i Aleksandar Petričević u pežou 205 kao   18-i u generalnom, stigli su  četvrtog mesta u  u trci  za šampionat Srbije.

Srbija reli je vožen za  FIA CEZ reli šampionat, Balkanski i  šampionate Bugarske, BiH i Srbije.

Generalni plasman:1. D. Girtofan – T. Marza, 2. M. Čakal – M. Kolglv, 3. G. Vasilev – S. Dobrev, 4. T. Startiev – D. Borisov, 5. V. Rabrenović – P. Henel, 6. A. Titov – D. Georgiev, 7. H. Atansov – M. Ivanov, 8. A. Girtofan – D. Vraja, 9. D. Stojanova – I. Ivanova, 10. J. Atanasov – J. Janakiev..

Na svečanom otvaranju relija na Gradskom trgu, u Vrnjačkoj Banji, bili su ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Auto-moto saveza Srbije (AMSS) Mirko Butulija i predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović.

Najznačajnije automobilsko takmičenje na ovim prostorima održano je u organizaciji AMSS, Sportskog auto i karting savez Srbije i Grada Vrnjačka Banja, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije i AMS Osiguranja.

 

Read more...

JUNIORI MLADOSTI NAJBOLJI U DRŽAVI U RVANJU SLOBODNIM STILOM

  • Published in Razno

rk mladost slobd st 1 u sr srbNa juniroskom prvenstvu države u slobodnom stilu održanom u Valjevu, rvači Mladosti postali su ekipni šampioni.

Valjevci su osvojili  osam medalja, četiri zlata i četiri srebra, taman dovoljno što im je donelo prvo mesto u ekipnom plasmanu.

Prva mesta osvojili su Bojan Marić (-125kg), Strahinja Đermanović (-92kg), Ilija Lazarević (-79kg) i David Petrović (-61kg), dok su druga mesta osvojili Bojan Đurđević (-86kg), Aleksa Pušić (-79kg), Ljuba Jovanović (-70kg) i Nemanja MIlutinović (-65kg).

Read more...

ZA KRAJ LETA JOŠ JEDNA KRAĐA KOD KRSTA, A ZLO TRAJE

  • Published in Fudbal

1klozet padaFudbal je na kraju leta 2018. opet crveneo kraj porušenog klozeta. Tim nesposoban da stvori š od šanse u  90- om  minutu je  osvojio  bod protiv Loznice.

Ukupno šesti, kao i do danas jedini u Valjevu, i ovaj su donele sudije.

Poklonjeni slobodnjak sa 16 metara Janković je pretvorio u gol u završnici utakmice za bod, u svakom pogledu nezasluženo osvojen.

1jankovic pred  1 1 loznica

1jankovic 1 1

1jankovic slavi golLoznica je pogodila dva puta okvir gola. imala 4-5  "mrtvih" šansi, Mitar je  odbranio sve ali ne i šut iz blizine kapitena Lozničana Nemanje Stevanovića  u 56.minutu, veštog da najboljem opet u domaćem timu šutem kroz  noge zatrese mrežu.

Dećji vrtić sa Lagatora, rastrčan, hrabar i mudar  predvođen kapitenom Nebojšom Stevanovićem (nije jasno šta traži u ovom rangu takmičenja prim. aut.), odučio je od fudbala jadni tim što je štetočina i zgubidan napraviše.

Vezli su Lozničani na terenu, bolje i brže trčali,  a posle tačnih pasova stvarali su su višak na svakom delu terena. Sa kakvom lakoćom su tek oduzimali loptu valjevskom timu, trebalo je videti. Pravili su "malu decu" izabranicima nesretnika sa klupe kome zgubidan prepusti letos da vodi prvi tim. Aplauzi tokom i na kraju meča Lozničanima, i naravno Mitru Pejoviću,  potvrda su da  još ima onih što prepoznaju znanje i fudbalsko umeće.

U prvom delu meča ređale su se šanse Lozničana, a  Mitar  je pravio čuda, i sve  odbranio. Čovek je  onemeo urlajući na svoju odbranu. I nemoćni domaćin je posle greške Loznice čašćen gol šansom, ali ni to nije pomoglo.

Mitrov prezimenjak se krio na klupi, pokušavajući n ataj način da se spase uvreda sa tribina. Uhvaćen je u dva tri navrata da istrčava  ispod zapadne  triibine, kad je nešto "važno" imao da saopšti "ćiri" i ostalim pulenima što odabra u julu da nose dres časnog kluba.

1pejkan ode

Smešni sudija Miroslav Miletić iz Gorrnjeg Milanovca,  kada je video nemoć domaćina nesposobnog da potrči za loptom i protivničkim igračima, u drugom poluvremenu je pokazao samilost i  pomagao je slabije. Za penal nije bilo šanse ali su tu bili "slobodnjaci". Od skraćenih kornera stigao je do slobodnih udaraca iz kojih se direktno šutira na gol. Poslednji kao i svi predhodni izmišljen je na 17 metara od gola i pretvore je u efeltan gol Jankovića.

Svoj pečat na remi stavio je i pomoćnik ispod zapadne tribine Miloš  Živanović iz Kostolca.

Kod 1:0 u 80.minutu signaliizirao je ofsjad kad su dvojica Lozničana krenula sami ka Pejoviću. Posle  neviđenog bezobrazluka pre dve subote i zaustavljanja napadača Mokre  Gore u trenutku postizanja gola za pobedu, zbog toga što je "iscurilo" vreme, danas izmišljeni ofsajd,  je novi biser sezone ljudi u žutom u Valjevu.

Da tragedija po fudbalsko Valjevo bude kompletna, Loznica do utakmice u Valjevu izgubila na Lagatoru od Jošanice(0:3). Tutina (0:1), a sa  Drinom je odigrala meč bez golova, iako je Stevanoviću proteranom iz Valjeva u Ljuboviju poništen regularan gol u 90.minutu.Sa Proleterom u Mihajlovcu je izborila 1:1,a jedina pobeda u Ljubiću 4:2 protiv Poleta, jasno ukazuju da  Loznica ima problema.

Međutim,posle danas viđenog u Valjevu  mnogo manje od tima što skockaše zgudan i štetočina, spsosoban da u tri meča od 9 izgubi čak sedam bodova kod Krsta. 

Posle današnje "rapsodije" nemoći" jasno je da pored Prova, i Proletera, Mihajlovčana, sa ovakovom igrom   valjevski tim ide pravo u četvrtu rang zonu.

Požar se rasplamsava ,valja ga gasiti, ali ne kofama sa benzinom i vatrogascima poput čoveka iz rupe Pejovića, i sportskog direktora za koga je najvažnije da se fudbal igra, već sa ljudima od akcije i dela. Vreme odlaska se bliži!

aca rajevac i rasa terzic

Read more...

"BOBINA" MLADOST JAČA I BRŽA OD OLUJE U TAVANKUTU

  • Published in Razno

BICIKL TRIO TARA ZOJA NIKA

Na biciklističkoj trci voženoj u okviru   Kupa Srbije u Tavankutu ekipa Bobe je osvojila četiri medalje.

Šampionka Srbije u brdi i kriterijumu Gala Ratković(mlađa kadetkinja) je i pored pada stigla na cilj druga.

GALA  2 TAVANKUT

Mlađa poletarke takođe ove 2018. bez premca u svom uzrastu Nika Ratković je pobedila. Posle letnje pauze zbog zdravstvenih problema na stazu se vratila nešto mlađa od Nike, Tara Čulić i osvojila srebro.

Medaljaš u trkama za šampionat  države poletarac Viktor Manić je za pola točka je ostao bez pobede. Trku su završili i Milorad Ratkovic i Filip Milinković, ali su ostali bez medalja

  U Tavankutu  kod Subotice za Veliku nagradu "Spartaka" vozilo se po  lošem vremenu. Olujni vetar je nanosio pesak na stazu i u lice takmičarima, pa su uz brojne pehove i padove hrabrost sreća bili bitan faktor odluke. Ni na jednoj trci ove sezone nije bilo više padova i ozleda kao na Kupu Srbije u Tavankutu. Naredna trka za Kup Srbije vozi se u Nišu 30.septembra.

Read more...

KVALIFILIKACIJE ZA JLS U ČAČKU: POBEDA I PORAZ STUDENTA

U Čačku su u toku kvalifikacije za popunu  Jedinstvenu Juniorsku ligu Srbije(dećaci rođeni 2000-e i mlađi). Valjevski  Student učestvuje sa  dečacima rodjenim mahom 2001, godine, a ligu će igrati samo dva prvoplasirana tima.

1student 2000U prvom kolu valljevski tim juče je poražen od Slobode iz Užica rezultatom 60:72, a danas je zabeležio prvu pobedu i to u meču sa Crnokosom  iz Kosjerića 68:60. 

Student će igrati još  sutra sa domaćinom Borcem(14 sati), a u utorak i sredu sa  ekipama čačanske Mladosti i užićkog Plej ofa. Sa plejmejkerima Kovačevićem (otišao u Nemačku) i Koceljevcem Bajićem (takođe napustio klub), trener Radomir Simić je imao šanse da iznenadi favorite Slobodu i Borca, u protekloj sezoni trećeplasiranim timom u ovom rangu takmičenja.Borac i Sloboda su napravili jake mlade timove dovodeći talentovane dečake iz drugih sredina. Košarakaši Studenta su isključivo Valjevci i svaki dan putuju u Čačak na kvalifikacije.

U svim regionima se igraju kvalifikacije, a Beograd i Zapadna Srbija( ima najviše klubova) imaju najkvalitetnije mlade ekipe, za razliku od Juga gde osim Leskovca niko nema ozbiljniji tim.  

Read more...

MILINOVIĆ ĆE IPAK MORATI DA MENJA "SPORT"

  • Published in Fudbal

lopta ff

Posle šest godina terora ,torture, silovanja I devastiranja valjevskog fudbala, i našeg kritičkog oglašavanja, stiže podrška valjevskom fudbalu , i to od onih što se mešaju u svoj posao.

Milan MIlinović fudbalska štetočina, parazit, pijavica  narodnih para jednom rečju UNIŠTITELJ, kritikovan je od ljudi koji znaju da fudbal čine tri segmenta: uprava, struka i fudbaleri.

Zaboravljaju ili previđaju za ovo, ali i svako drugo vreme najvažniji segment.

Vlast države Srbije i grada Valjeva je najodgovornija što zgubidani i neznalice i štetočine uništavaju sve što dotaknu.

"Šest godina tavorenja" je naslov teksta u poslednjem "Napredu" u Forumu javnosti. Potpisao ga je Vladimir Ladavec( Vladika Džons u nastavku teksta), čovek kome su fudbal i privreda još uvek u malom prstu. U potpisu su i veterani, simpatizeri i bivši igrači FK Budućnost, njih skoro hiljadu.

Ljudi imaju jednostavno rešenje: "Povlaćenje Milana Milinovića iz fudbala".

Gospodin Džons i "saborci" podsećaju na 98 godina istorije FK Budućnost. Pomenuta su neka od imena ljudi koji su ostavili dubok trag u valjevskom fudbalu, i pisali zlatnim slovima istoriju FK Budućnost.

Previđa se ili zaboravlja notorna istina, FK Budućnost ugašena 13.jula 2014 !!!

Insistira se na činjenicama i minhaunzenskom obećanjima Milana Milinovića izrečenim od 12.jula 2012, iza južne tribine stadiona u Parku Pećina, do danas koliko li već puta.

Nije nikakva tajna da je Milinović postavljen zahvaljujući Džonsovom partijskom drugu Stanku Terziću, pošto ga je "smenio" sa funkcije sportskog direktora FK Budućnost.

Već posle godinu dana Milinović je identifikovan kao neznalica i štetočina, ali je opstao zahvaljujući opet Terziću, i izričitom  stavu da će se Mićko "popraviti".

Gospodin Džons je kao predsednik Nadzornog odbora mnogo toga što traje i danas, bio u prilici preseče, 2015-e, godinu dana posle gašenja dva kluba i pravljenja novog FK Krušik Budućnost 2014.

Imao je dovoljno dokaznog materijala protiv svih koji se se ogrešili o zakon da ih pozove na ličnu odgovornost.

Politika i vlast, možda i nedovoljno lične hrabrosti su ga sprečili da preuzme posao policije, tužioca, sudije.

Gospodin Vladika Džons sa svojim istomišljenicima upozorava na "dela" Milana Milinovića, neuspehe, trenere i buljuk igrača sa strane svake sezone.

Gospodin Džons i potpisnici su javnim obraćanjem 13.septembra 2018. u Napredu potvrdili da još ima časnih ljudi spremnih da se bore za pravdu i istinu.

Prepoznali su  nesreću koja traje, i sami  ponudili rešenje, silazak sa fudbalske scene Milana Milnovića- povlačenje, uz napomenu da će o svemu biti  informisam najpre  gradnočalnik Valjeva.

Identičan stav ima i kolega i moj prijatelj Branko Vićentijević. Konačno se "malo" kritičnije  osvrnuo na dobro i manje dobro  u fudbalskom klubu, kojij je ugašen i ne postoji.

"Istine radi, Milanu Milinoviću se ne može prećutati da je klub preuzeo kada su svi bili digli ruke od njega i sanirao nemale dugove za neplaćene poreze, struju... "

Vićentijević ipak smatra da bi red bio da se Milinović povuče, i ne samo on.

"Klub bi preuzeli fudbalski pedigrirani ljudi poput Ace Rajevca i Raše Terzića, koji su sada u rukovodstvu, kao i ljudi iz redova potpisnika svojevrsnog apela javnosti za spas Budućnost-Krušika. Ali, bez uplitanja dnevne politike i kvota stranaka na vlasti u gradskom parlamentu ili tutorstva Darka Glišića sa Uba, koga pojedini novinari uporno prizivaju u pomoć, zaboravljajući pritom da je Glišić probleme Jedinstva rešio na taj način što je klub "utrapio" reprezentativcu Nemanji Matiću".

Gospodin Vladika Džons i saborci, i kolega  Vićentijević, pored činjenice da FK Budućnost ne postoji previđaju da Milan Milinović troši svake godine desetine miliona narodnih para, a da pri tom kao i kolega mu u košarci advokat Đukanović, nudi nikad isključivo ispunjena obećanja, i naravno  ne polaže račune za to što radi.

Zajedničko obojici je samo jedno, ljubav!

Do poslednje pare vole fudbal i košarku!

U Valjevu smo na utakmici FK KB 2014 - Mokra Gora bili svedoci kako štoperica može da zaustavi protivnika da pobedi.

Puka sreća je odlučila pobednika u Priboju. Mitar Pejović je odbranio penal, valjevski tim postigao zatim  gol i sa 10-oricom pobedio. Sačuvali su momci  do nedelje  trenera, goreg od najgoreg valjevskog  Pejovića, i ponovo sportskog direktora, a ne više predsednika Milinovića u fotelji.

Ali se zatalasalo konačno, na dobrobit fudbala, i proterane dece iz fudbala i košarke.

Jasno je da će borba biti teška i neizvesna.

Zlatna koka se ne ispušta, tim pre što politika ima neizmeran uticaj da bude baš ovako.

Sport je do te mere ugrožen i opterećen ličnim profitom da sinoć Srbija nije mogla da gleda Zvezdu i Napoli u Ligi šampiona na nacionalnom servisu, "što nam omogućuje da znamo sve" i prvi put da ne vidimo najvažnije.

Nikada od postojanja sada pod imenom RTS tako nešto nije  uradio.

Utakmica se mogla videti samo na kablovskoj  Areni sport 1, što danas prodaje prenos utakmice Partizan - Rad za pet banki.

Štoperica radi, vreme curi, a ljudi  konačno počinju da shvataju šta im je  razumno činiti.

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas