Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: maj 2019

PREDSEDNIK OSVAJAČA DUPLE KRUNE U GRČKOJ FC PAOK IVAN SAVVIDIS JE VALJEVAC

  • Published in Fudbal

 1vlada d 2Valjevac, zaljubljennik u fotografiju,snimanje, montažu, enigmata, trenutno penzioner Voja Dodevski možda bude i spasilac valjevskog fudbala.

Proteklih 10-ak majskih dana Voja je na Egejskom moru okupirao pažnju fanova grčkog fudbalskog šampiona solunskog Paoka.

Voju Dodevskog i predsednika FC PAOK Ivana Savvidisa kao da je rodila ista majka, liče kao jaje jajetu.

U dalekoj Grčkoj na obali Egejskog mora u prelepom Polihronu, selu kome bi većina srpskih gradova mogla pozavideti, turističkoj meki sa bojama mora kakvog gde retkog da ima, Voja sa suprugom Dragicom uživa u Suncu, nestvarnim bojama  bistrog i čistog mora, ali i velikoj   pažnji Grka.

Savvidifoto fc PAOK.

Grci Voju presreću na ulicama Polihrona i okolnih letovališta do kojih rado prepešači i po 10-ak kilometara. Uz osmeh prilaze traže da se fotografišu,  autogram, pitaju ga sve i svašta, najviše naravno o Paoku.1vlada d

Sreća moja da  većina zna srpski, jer ovde se Srbija leti preseljava, a Grci su mudar narod i brzo uče naš jezik.Kad im objasnim da nisam Ivan nego Voja iz Srbije,  malo zastanu. Ali sada "kao Ivan i predsednik crno belih" deo sam Paokare iz Soluna, a  crno beli iz Grčke su bliski sa bratskim  našim Partizanom. Bez obzira što se radi samo o neverovatnoj fizičkoj sličnosti Ivana i mene, Grci su kao i mi, dobrućudan i veseo narod, i iskreno nas vole, i rado se upoznamo i popričamo u svemu i svačemu. Naravno fudbal dominira iako sam baš nefudbalski čovek.

Saznajemo da postoji mogućnost da lično upoznate svog dvojnika iz Soluna.

"Naš novi prijatelj Nikis Makris iz Polihrona je već napisao pismo predsedniku FC PAOK Ivanu Savvidisu. Sve do detalja je pojasnio. Pozvali smo ga da sa FC Paok  naredne godine bude gost Valjeva, povodom 100 godina fudbalskog kluba, kome moram priznati danas ime ne znam."

Ovog leta je veliki jubilej pola veka od ulaska Metalca u Drugu ligu(1969) tadašnje SFRJ.

Drago mi je da to čujem, a bio sam mlad i tada sam ozbiljno pratio fudbal. Ako se ne varam znam da su igrali momci iz Valjeva, Đurica, Žile Janković, Raja Lazić, Tekir Paunović, Žile Prodanović, Gnjeca Perović, Mića Petković, Parfem, Vladika Džons...

Sećanje vas odlično služi mogli biste posle upoznavanja sa prvim čovekom FC PAOK, da saznate kako je on uspeo posle 38 godina da vrati titulu u Solun, pa da pomognete, zašto da ne kao i predsednik valjevskom fudbalu, koga karcinom propadanja razara godinama unazad.

"Iskreno ne pratim valjevski fudbal, i ne poznajem u kojim relacijama je danas. Čak ne znam ni ko igra, ni ko ga vodi, ali čujem samo da nije dobro. Ako budem imao čast da upoznam Ivana Savvidisa, zamoliću ga bratski da me posavetuje šta nam valja činiti. Jedna smo vera i iste su nam boje Paok i Partizan, zar ne" podseća na kraju razgovora s povodom Voja Dodevski, danas posle 10-o dnevnog aktivnog odmora sa suprugom Dragicom pored sunačnog Egejskog mora na putu u svoje Valjevo.

Politikantski nametnuta štetočina predviđena za jednokratnu upotrebu traje od 12.jula 2012.godine,

FC PAOK je čekao 38 godina titulu,a pre koju nedelju i Kup Grčke.

Pre pola veka polovinom jula 1969.Valjevo je dobilo drugoligaša u fudbalu FK Metalac

Pred kraj maja ove 2019. pojavio se u sred Sredozemnog mora valjevski Ivan Savvidis.

A u nedelju 2.juna u Park Pećina stiže Sloga iz Petrovca na Mlavi, da se od 17,30 bori  sa mutantom sa Kolubare za goli život i opstanak u Trećoj ligi, dve crte ispod lige u kojoj je kako tvrdi Vranjanac "recko" 20-30 utakmica namešteno, za kladionice i ko zna još koga.

A biće da se zna zbog koga i zašto.

Pobeda davljenicima donosi opstanak, a poraz valjevskom mutantu zonu Kolubare i Mačve, sela oko Šapca, Uba i Loznice, ali i po neki klub sa ugledom i tradicijoim poput Ribnice, Spartaka, valjevskog Radničkog, Zadrugara...

Tužno, žalosno i tragikomično bi bilo da  mutant danas ispadne iz Treće lige, a da na poziv Voje Dodevskog valejvskog Ivana Saviddisa, slavni Grk dovede FC PAOk, u svoj grad.

Nebo nešto poručuje ovih dana iz  tmurnih i kišnih oblaka kao da najavljuje da će se crne slutnje obistiniti.

Biće kako bude, ali uvek posle oluje i kiše, i ko zna još kakvog kijameta stiže Sunce.

Read more...

RK DILOJT: "FUDBALSKA EVOPSKA ELITA ZARADILA U 2018. GODINI REKORDNO"

  • Published in Fudbal

fudbalFoto: Epa FRANCK ROBICHON (Arhiva)

Kako tvdi revizorska kuća Dilojt (Deloitte) fudbalsko tržište na Starom kontinetnu  zaradilo je prošle godine rekordnih 28 milijardi evra, a razlog je zarada u pet najjačih liga Evrope koji  glavnu reč vode .

Prihodi na evropskom fudbalskom tržištu porasli su za 11 odsto u odnosu na 2017. godinu utvrđeno je po 28. godišnjem pregledu finansija u fudbalu Sektora za analizu sportskog poslovanja te kompanije.

Pet najjačih liga povećalo prihode za šest odsto.

„Ako izuzmemo ciklični uticaj finala turnira nacionalnih timova UEFA i FIFA, svedoci smo rasta prihoda svake od ovih 18 godina koliko obračunavamo obim evropskog fudbalskog tržišta. Pošto prenos fudbalskih utakmica uživo ostaje jedan od najtraženijih vidova zabave i za gledaoce i za emitere, kao i jedna od najužarenijih tema na društvenim mrežama. Očekujemo da trend rasta bude “, smatra Den Džouns iz Dilojta. Engleska, Nemačka,Španija, Italija, Francuska, Rusija i, Turska imaju najprofitabilnije elitne fdubalske divizije.

Operativni profit nemačke Bundeslige porastao je za devet odsto, a italijanske Serije A za osam odsto.

Na čelu liste najprofitablinijih liga je  Premijer liga, a za petama su joj Bundes liga i španska Primera.

„Nemačka je preskočila Španiju posle novog otkupa prava na prenosu utakmica u naredne četiri godine, za očekivati je da Nemačka zadrži status druge lige po ostvarenim prihodima, iako bi Primera mogla da je ponovo pretekne u perioodu 2019/2020. godine“, kaže Džouns.

Bundesliga je pretekla Primeru zahvaljujući otkupu novih prava prenosa, iako je špansko prvenstvo prvi put prešlo tri milijarde evra!

Serija A „se muči da održi korak“, ali dolazak Ronalda u Juventus donosi i mogućnost napretka u narednom ciklusu italiajnske lige.

Francuska liga je smanjila prihod od TV prava i sponzorstva i nalazi se na petom mestu u Evropi.

Od evropskih fudbalskih liga iza “velike petorke”, Premijer liga Rusije je šesta sada ispred turske Super lige.

„Svetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiji 2018. godine je ojačalo prihode na evropskom fudbalskom tržištu, pa je uticaj FIFA, UEFA i nacionalnih fudbalskih saveza doveo  do porasta evropskog fudbalskog tržišta za 75 odsto, i to sa 2,4 milijarde evra u sezoni 2016/2017. na 4,2 milijarde evra 2017/2018.”, rekao je rukovodilac Dilojta Sem Bur.

Dilojt smatra da se fudbalsko prvenstvo Turske vrati 2020. godine na šesto mesto po visini prihoda.

Read more...

MIONICA I NAREDNOG LETA DOMAĆIN BICIKLISTIČKE TRKE KROZ SRBIJU

  • Published in Razno

 MONCA 2019 BICIKLIZAMMionica će drugi put za redom i ovog leta biti domaćin etape Međunarodne biciklističke trke "Kroz Srbiju" odlučeno je na sastanku predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića i direktora trke Vladimira Kuvalje.

"Mionicu očekuje biciklistički spektakl, sa 150 biciklista iz 20 svetskih zemalja. Ova trka je pravi međunarodni sportski brend kojom Mionica postaje jedan od centara srpskog biciklizma. Ove godine ćemo podići organizaciju trke na još viši nivo i potvrditi epitet dobrog domaćina. Očekujemo još veći broj posetilaca, kao i domaćih i inostranih medija koji će se upoznati sa svim prelepim predelima i turističkim potencijalima Mionice i Banje Vrujci – rekao je Janković.

Prema rečima direktora trke Vladimira Kuvalje, ove godine vladalo je veliko interesovanje među gradovima za domaćinstvo etape.

"Cilj nam je da na najbolji mogući način promovišemo prirodne lepote ovoga kraja i turističke potencijale čitave regije, jer Mionica je to zaslužila. Veliki broj stranih i domaćih medija koji prate sport i turizam pratiće ovogodišnje izdanje trke "Kroz Srbiju" i biće ovo odlična prilika da pošaljemo lepu sliku svih krajeva Srbije i Republike Srpske u čitav svet - istakao je Kuvalja.

U cilju popularizacije biciklizma među najmlađima, i ove godine će na ulicama Mionice biti organizovane trke za najmlađe.

Ovogodišnja  59. po redu trka "Kroz Srbiju" kreće iz Republike Srpske, odnosno iz Istočnog Sarajeva 29. jula, odakle  biciklisti preko  Priboja i Zlatibora, stižu do Mionice i Požarevca gde je  i cilj trke.

Read more...

DRAGAN VIĆENTIĆ NA ČELU ŠAMPIONA SRBIJE U BOKSU, OD DANAS SA PRVIH PET ZVEZDA KLUBA

  • Published in Boks

 1bkm vica brefoto miloš bre

Radno, svečano i izborno obeležili su ovaj 29.maj neumorni, Istrajni i predani tvorci istorijskog uspeha valjevskog sporta, prve ekipne titule u olimpijskim sportovima, sa članovima složne porodice BK Metalac.

Svečano skupštinsko zasedanje imalo je najpre svoj uobičajeni tok. Najpre je prezentiran  izveštaj o sezoni svih sezona, a zatim je u izbornom delu za predsednika  umesto od sada počasnog predsednika Slobodana Lazića izabran Dragan Vićentić, a za sekretara Upravnog odbora Miloš Tankosić.

1BKM VC

Novi predsednik Skupštine je Aleksandar Mijailović.

Potpredsednik kluba Đorđe Milanović je je inicirao izbor prvih pet zvezda BK Metalac.

11bkm dj i c

 

Članovi Skupštine bili su saglasni sa predlogom da to budu velikani Metalca Yu i srpskog boksa: Zvonko Stefanović, Slobodan Lazić, Milivoje Marić, Živorad Jelesijević i Dragan Tomašević.

Za večeras je planirana i proslava titule kod "Birbija" sa Dulom Lušinim, u elitnom restoranu u kome su majstori ringa, bokseri Metalca i rukovodstvo kluba slavili svaku od 9 slatkih pobeda na putu do šampionske krune.

Read more...

U GRADSKOJ KUĆI PRIJEM ZA ŠAMPIONA SRBIJE U BOKSU!

 1bkm prijem so va 29 5

foto SO Valjevo

Za šampione Bokserske lige Srbije BK „Metalac“ Grad Valjevo je 19 dana posle devete pobede i  osvajanja titule u Nišu 10.maja protiv Radničkog 16:0  i remija Loznice u Kragujevcu sa Radničkim 8:8,  organizovao konačno svečani prijem u Gradskoj kući.

Gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović je (ne)očekivano izostao sa prijema.

Šampione stručni štab, i ljude iz senke tvorce uspeha Đorđa Milanovića, Dragana Vićentića, Predraga Damnjanovića,  Dragana Pantelića,  Željka Plavšića, Miloša Tankosića...    su pozdravili i čestitali istorijski uspeh, najveći do sada, prvu klupsku titulu u olimpijskim sportovima predsednik Skupštine grada Milorad Ilić, zamenik gradonačelnika dr Zoran Živković, klupski lekar Metalca i dr Miroljub Ivanović, član Gradskog veća.

BK Metalac je šampion Srbije sa 1.900.000 dinara pomoći Grada Valjeva taman za bruto platu služebenog lica u jednom od valjevskih klubova štetočina !

Iz gradskog budžeta od 80 i kusur milona namenjenih sportu više od polovine ide u kasu Centara troška, štetočinama i parazitima FK BK 2014, VK Valjevo. 

Treći u nizu što raste KK Metalac je ipak na kraju i pored finansijskih prekršaja u 2018, godini  umesto, odgovornosti prekršioca, dodeljeno kako nezvanično saznajemo 6 miliona,

Nagrada Grada šampionima za Srbije za titulu danas  nije pomenuta, ali je stiglo usmeno obećanje da će Grad Valjevo u budućnosti odgovornije i sa mnogo više  pažnje i posvećenosti voditi brigu o najpopularnijem sportu pored fudbala i košarke.

Baš ta dva sporta  srozana su  devastirana kao nikada do sada, ali privilegovana i dalje da besumučno troše tudje i nikad zarađeno, a predvođena bahatim  štetočinama još uvek  bez obaveza da polože račune za svoje "uspehe".

Za BK „Metalac“ tokom bokserske sezone nastupili su četiri  aktuelna šampiona države: Dušan Janjić, Nemanja Gavrilović, Damjan Grmuša i Milosav Savić.

Saša Milovac je sa slomljenom šakom osvojio srebro, do bronze su stigli Nikola Živanović Aleksa Marković, Geard Ajetović i Petar Mauković. Jedino na pojedinačnom prvenstvu u Prokuplju nije nastupio superteškaš Milutin Stanković uzdanica ekipe u nacionalnom šampionatu.

Read more...

BEZ KONTROLE ZDRAVLJA NEMA USPEHA U SPORTU!

  • Published in Razno

Sava-Centar Goran-BojovicFoto Sava cenatr Goran Bojović

Osnovni zaključak druge Međunarodne konferencije medicine sporta Srbije održane u Beogradu je da bez ozbiljnog medicinskog tima i primene skrining protokola značajne metoda u suzbijanju globalnog problema u elitnom sportu, a to je iznenadna srčana smrt, nema uspeha u sportu.

Pod sloganom „Nova dimenzija medicine sporta" Beograd je ponovo bio centar naučnog skupa o sportu. Najveći stručnjaci iz oblasti sportske medicine su razmenili iskustva na temu kako smanjiti učestalost sportskih povreda, da li je moguće obaviti prevenciju iznenadne srčane smrti i kakve su inovacije u oblasti terapije sportista.

Zavod za sport i medicinu sporta RS bio je  organizator skupa, a Goran Bojović direktor Zavoda ističe da je osnovni cilj skupa bio okupljanje najvećih imena iz domena sporta i medicine sporta, Eminentni stručnjaci zajednički su se međusobno edukovali  kako bi pomogli rekreativcima i profesionalnim sportistima da se što duže i što bezbednije bave omiljenim sportom.

"Na početku konferencije organizovan je FIMS-ov „Kurs sportske kardiologije i fiziologije napora“ u hotelu Trim.

Dva dana korisnih predavanja i radionica u Sava Centru svoja iskustva i savete su održali stručnjaci iz Srbije, Velike Britanije, Italije, Južne Afrike, Rusije, Švedske, Kine, Turske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Slovenije", istakao je Bojović.

Događaj je podržala i Međunarodna Federacija Medicine sporta na čelu sa predsednikom FIMS-a Fabijem Pigocijem.

„Promovisati edukaciju znači promovisati znanje, što vodi ka najboljoj praksi za sve specijaliste u sportskoj medicini" kazao je Pigoci govoreći u uvodnom predavanju o značaju skrining protokola kao metodi suzbijanja globalnog problema u elitnom sportu a to je iznenadna srčana smrt.

"Nakon skirning protokola moramo kontrolisati težinu i ishranu. Takođe  mnogi podaci govore o tome da korišćenje bilo kakvih nedozvoljenih supstanci ili dopinga može voditi ka iznenadnom prestanku rada srčanog mišića" upozorio je Pigoci.

Na konferenciju su govorili i stručnjaci iz Aspetar klinike, najpoznatije i najmodernije sportske bolnice iz Katara, istakavši da su u sportu ugrožena ramena, kolena i zglobovi, ali najveći problem je pretreniranost" ocena je profesora ortopedije i direktor Instituta za medicinu sporta Ilinois Marka Hutchinsona.

Aspetar je kao klinika uspostavila i model sportske evaluacije pre početka trenažnog procesa kako bi se umanjile mogućnosti od povreda.

"Svaka sportska disciplina ima drugačije fiziološke zahteve, od izdržljivosti, snage do brzine. Fudbal je kombinacija svega toga plus tehnika i spremnost. Zato se mere evaluacije moraju izvršavati kroz određene fiziološke specifičnosti koje taj sport nameće – istakao je dr Emin Ergen.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je na otvaranju konferencije podsetio da je Srbija jedna od retkih zemalja koja ima katedru sportske medicine. Udovočić se obratio studentima i poručio im da bez ustručavanja "kradu" znanje od najboljih i prenesu ga novim generacijama.

Organizator Konferencije je Zavod za sport i medicinu sporta RS uz podršku FIMS-a (Internacionalne Federacije Medicine Sporta) i Udruženja za medicinu sporta Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Read more...

DAN OPRAŠTANJA OD VALJEVSKOG ODBOJKAŠKOG MURINJA

 

aksentijevic m

foto MN Press

Dan oproštaja od tragično nastradalog odbojkaškog trenera Miroslava Aksentijevića  - Kremića je kucnuo. Danas  u 11 sati u Valjevskoj Gimnaziji je komemoracija posvećena Aksentijeviću, a u 12,30 na Novom groblju je opelo i sahrana.

U Valjevskoj Gimnaziji okupiće se odbojkaškI velikani i krem Srbije i regiona da odaju poslednju počast mladom, a već nadeleko poznatom treneru. MIROSLAVU AKSENTIJEVIĆU je tek  bilo 46 godina.

Odbojkašice stvorene baš njegovim prepoznatljivim i upornošću doći će u Valjevo u punom broju. Komemoraciji će prisustvovati i poslenici odbojke iz  eks Jugoslavije, i Hrvatske na prvom mestu. Svi će se još jednom pokloniti čoveku od znanja,  ne slučajno nazvanom odbojkaškim Murinjom, treneru gospodinu Miroslavu Aksentijeviću.

Naš Kremić je ispisao zlatne stranice valjevske ženske odbojke.

Sa Srbijankom je izborio elitu u SR Jugoslaviji početkom novog milenijuma, a po odlasku iz rodnog Valjeva istoriju je nastavio da piše  uspesima u Varažadinu.

"Upravo pod njegovom dirigentskom palicom, naš klub je osvajio dva naslova državnih prvaka 2004. i 2005. godine. Miro je došao je u Varaždin tiho, kao mlad i vrlo ambiciozan trener i uspio je mobilizirati i angažirati sve oko sebe u postizanju zacrtanog cilja. Odbojkaški Murinjo ostavio je upečatljiv trag i u hrvatskoj odbojci kao izbornik ženske hrvatske reprezentacije, a njegov entuzijazam, njegova volja i želja za radom te fanatična ljubav prema odbojci ostat će neponovljiva.OK Kitro Varaždin s velikom tugom oprašta se od svog trenera, koji će ostati trajno zabilježen u povijesti kluba i našem sjećanju, izražavajući najiskreniju sućut njegovoj obitelji i prijateljima" objavio je klub iz Hrvatske.

Matični klub iz koga se vinuo u svet odbojke ŽOK Valjevo, nekada Srbijanka u 11 sati je zakazao komemorativni skup posvećen Miroslavu Aksentijeviću, do 25.maja i tragične smrti,  odbojkaškom stručnjaku i pedagogu, na radnom mestu u ŽOK Spartak iz Subotice.

Miroslav Aksentijević- Kremić je bio najveći od svih trenera u valjevskom svetu odbojke. Bio je oženjen Snežanom sa kojim ima sina Marka.

Opelo je u danas 12,30 a sahrana u 13 časova na Novom groblju u Valjevu.

Read more...

KLINICI VK VALJEVO U-12 NAJBOLJI U PANČEVU

1vk va panc 00

Na memorijalnom turniru "Milenko Petrovic - Metilj" u Pančevu vaterpolisti VK Valjevo rodjeni 2006 .god.i mladji su bili najbolji.

Na putu do pobedničkog pehara savladali su Proleter iz Zrenjanina, Banja Luku, Mladost iz Pančeva, Novi Beograd.

U finalu su bili bolji od Vojvodine 6:4.

Za ekipu VK Valjevo su igrali: Todor Jevtić, Dragan Avramović, Miloš Jovanović, Miloš Avramović, Nemanja Divnić, Mateja Simić, David Radojević, Strahinja Milinković, Bogdan Panić, Aleksandar Ninović, Mladen Milovanović, Ognjen Milinković, Vojkan Ašković, ilip Senić, Jovan Rasulić i Strahinja Banović. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Dragan Avramović.Ekipu je vodio  trener Srđan Marković.

1vk va panc bus

VK Valjevo je selektirao grupu dečaka rođenih  2007 .godine i mladje, njih 30,Koliko vrede biće u prilici da pokažu na turniru u SRC Petnica 7,8, i 9.juna,  gde će nastupiti sa dve postave VK  Valjevo1 i  VK Valjevo2.

Read more...

PEHAR BK METALAC ŠAMPIONU BOKSERSKE LIGE SRBIJE KONAČNO U VALJEVU!

  • Published in Boks

djole i geardPehar šampionu Bokserske lige Srbije BK Metalac konačno je stigao u ruke Đorđa Milanovića, potpredsednika kluba i ekipe sjajnih boksera što doneše prvu ekipnu titulu u olimpijskim sportovima Gradu Valjevu.

Pehar je dodeljen  večeras na kraju finala pojedinačnog prvenstva u Prokuplju.

Srbija je dobila 9 novih šampiona od muve do superteške kategorije, a kojih su četvorica branila boje Metalca u sezoni za nama. Dušan Janjić, Nemanja Gavrilović, Damjan Grmuša i Milosav Savić su šampioni države. Srebro je osvojio Saša Milovac, u finalu sudije dodelile pobedu Sandru Poletanu u izuzetno izjednačenom meču.Bronzana odličja pripala su Nikoli Živanoviću, Aleksi Markoviću, Geardu Ajetoviću i  Petru Maukovića.

Rezultati finala:

 

 
   
 
                   
                   
                   
                   
                   
                   
                   
                   
                   
                   
                   
                   
                   
                   

3

53

Seniori Muva (52kg)

RED

JOKSIMOVIC Rade

 

MAC

RED                   WP

5:0

 
     

BLUE

SULJIC Sasa

 

VUK

     
   

Referee:

UZB

SIMIC Zivan

Judge 1:

RUS

ZIVANOVIC Nebojsa

 

29:28

         

Judge 2:

KAZ

JAKOVLJEVIC Momcilo

 

29:28

         

Judge 3:

UKR

PETROVIC Dragoslav

 

29:27

         

Judge 4:

MNE

SARIC Vladimir

 

30:27

         

Judge 5:

HUN

DAMNJANOVIC Boban

 

29:28

                   

4

54

Seniori Bantam (56kg)

RED

JANJIC Dusan

 

GSP

RED                   WP

4:1

 
     

BLUE

GLIGORIC Veljko

 

SPA

     
   

Referee:

MNE

SARIC Vladimir

Judge 1:

BLR

ANDRIC Zoran

 

30:27

         

Judge 2:

ENG

MILUTINOVIC Nemanja

 

30:27

         

Judge 3:

FRA

MELEGI Amela

 

28:29

         

Judge 4:

RUS

ZIVANOVIC Nebojsa

 

30:27

         

Judge 5:

HUN

DAMNJANOVIC Boban

 

29:28

                   

5

55

Seniori Laka (60kg)

RED

JANKOVIC Milos

 

SDC

     
     

BLUE

GAVRILOVIC Nemanja

 

DES

BLUE                 WP

4:0

 
   

Referee:

BLR

ANDRIC Zoran

Judge 1:

UKR

PETROVIC Dragoslav

 

26:30

         

Judge 2:

UZB

SIMIC Zivan

 

28:28

         

Judge 3:

KAZ

JAKOVLJEVIC Momcilo

 

27:29

         

Judge 4:

ENG

MILUTINOVIC Nemanja

 

26:30

         

Judge 5:

FRA

MELEGI Amela

 

26:30

                   

6

56

Seniori Poluvelter (64kg)

RED

JOVANOVIC Nenad

 

LOZ

     
     

BLUE

KONOVALOV Aleksrandar

 

PAL

BLUE                 WP

5:0

 
   

Referee:

RUS

ZIVANOVIC Nebojsa

Judge 1:

MNE

SARIC Vladimir

 

28:29

         

Judge 2:

HUN

DAMNJANOVIC Boban

 

28:29

         

Judge 3:

UZB

SIMIC Zivan

 

28:29

         

Judge 4:

KAZ

JAKOVLJEVIC Momcilo

 

28:29

         

Judge 5:

BLR

ANDRIC Zoran

 

27:30

                   

7

57

Seniori Velter (69kg)

RED

GRMUSA Damjan

 

DES

RED                   WP

5:0

 
     

BLUE

PUCAR Velibor

 

RBG

     
   

Referee:

HUN

DAMNJANOVIC Boban

Judge 1:

BLR

ANDRIC Zoran

 

30:27

         

Judge 2:

FRA

MELEGI Amela

 

30:27

         

Judge 3:

MNE

SARIC Vladimir

 

29:28

         

Judge 4:

ENG

MILUTINOVIC Nemanja

 

30:25

         

Judge 5:

UZB

SIMIC Zivan

 

30:27

                   

8

58

Seniori Srednja (75kg)

RED

SAVIC Milosav

 

MVA

RED                   WP

4:1

 
     

BLUE

DASIC Dejan

 

RKG

     
   

Referee:

KAZ

JAKOVLJEVIC Momcilo

Judge 1:

BLR

ANDRIC Zoran

 

29:28

         

Judge 2:

FRA

MELEGI Amela

 

28:29

         

Judge 3:

UKR

PETROVIC Dragoslav

 

29:28

         

Judge 4:

ENG

MILUTINOVIC Nemanja

 

29:27

         

Judge 5:

UZB

SIMIC Zivan

 

30:27

 

     
     

9       59         SenioriPoluteska(81kg)         RED              MILOVACSasa                                SOM

BLUE        POLETANSandro                               PET            BLUE

WP

4:1

Referee: ENG                   MILUTINOVIC Nemanja                              Judge1:       MNE                      SARICVladimir

 

29:28

             
 

Judge 2:

HUN

DAMNJANOVIC Boban

28:29

Judge 3:

RUS

ZIVANOVIC Nebojsa

27:30

Judge 4:

FRA

MELEGI Amela

27:30

Judge 5:

KAZ

JAKOVLJEVIC Momcilo

28:29

               
 

 

60

Seniori Teska (91kg)

 

RED BLUE

JOVANOVIC Slobodan NIKOLOVSKI Tadija

 

RKG HER

RED                   WP

4:1

 
     

Referee:

KAZ

JAKOVLJEVIC Momcilo

Judge 1:

BLR

ANDRIC Zoran

 

30:27

 

Judge 2:

FRA

MELEGI Amela

 

30:27

Judge 3:

UKR

PETROVIC Dragoslav

 

28:29

Judge 4:

ENG

MILUTINOVIC Nemanja

 

30:27

Judge 5:

UZB

SIMIC Zivan

 

30:27

 

11

61

Seniori Superteska (+91kg)

RED

BABIC Vladan

 

FON

RED                   KO

R1

 
     

BLUE

MILOVANOVIC Milos

 

VIT

   
   

Referee:

HUN

DAMNJANOVIC Boban

Judge 1:

KAZ

JAKOVLJEVIC Momcilo

 

-

 

Judge 2:

RUS

ZIVANOVIC Nebojsa

 

-

Judge 3:

BLR

ANDRIC Zoran

 

-

Judge 4:

MNE

SARIC Vladimir

 

-

Judge 5:

ENG

MILUTINOVIC Nemanja

 

-

 

 

Read more...

IZ POŽEGE ZONA PONOVO NA VIDIKU

  • Published in Fudbal

1BFC P 2Sramna priča valjevskog fudbala, u godini kada valja obeležiti pola veka od ulaska Metalac- Budućnosti u Drugu ligu bivše SFRJ se nastavlja.

Zahvaljujući nepismenom pripovedaču od kada fudbal živi na valjevskim prostorima, Milanu Milinoviću, goreg u svetu fudbala nije bilo, danas je Valjevu fudbalska subota   ponovo presela.

Sloga je u Požegi  pobedila FK BK 2014 1:0 u utakmici bez ikakvog značaja za domaćima,  bez šanse da se domogne tzv Prve lige, rezervisane od leta za Smederevo.

Pretendenti da preteknu valjevski klub i izbegnu ispadanje iz Srpske lige Zapad ove  subote nisu bili neuspešni kao u proteklih par kola. Klub iz Valjeva posle poraza u Požegi, gde se raskalašna i bahata vlast hapsi, je zakoračio ka zoni sumraka, omiljenoj destinaciji nadpredsedničke neznalice i zgubidana.

Provo i Loznica(danas pobedila 2:0 u Zubinom Potoku) već imaju po tri boda od Fapa, sutra Provo, a kroz sedam dana Loznica na Lagatoru. Znajući na kojoj razini je fudbal u Srbiji, ne pobedi li Slogu iz Petrovca na Mlavi, tim iz Valjeva će se u zoni pridružiti Mladosti iz Dračića, Ribnici, Spartaku, Vrelu, Brezovici, Divcima, Zadrugaru...

Zgubidanova je izgorela odavno, ali je non stop iznova pali  tamnavski kum.

Ako je i od kuma previše je.

Darko Glišiću trsi se bre više "forsiranja" valjevskog fudbala.

Imaš kumovu i tvoju Zvezdu, oslobodi, konačno Valjevo jarma, i pusti ga da fudbalski prodiše.

Ubi nas virovačka fudbalska neznalica i parazit.

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas