Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: septembar 2020

TARI, NIKI, BOGDANU I GALI ODLIČJA NA ŠAMPIONATU SRBIJE U ČAČKU

 nika i tara cacak

Na trci za šampionat države u brdskoj vožnji u kriterjumu u Čačku biciklisti iz Valjeva zapaženi.

Tara Čulić je pobedila i brdu i bila treća u kriterijumu, dok je perjanica "Gala" tima Nika Ratković pobedila u kriterijumu a stigla treća na cilj u brdu.Najstarija,već toliko puta viđena na pobedničkom postolju, Gala Ratković je stigla do bronze u kriterijumskoj vožnji. 

nika cacak

 Uspeh u brdu doneo je Čulićevoj sveukupnu titulu a Niki Ratković vicešampionski tron u sveukupnom plasmanu u obe trke.

Bogdan Angelovski je u obe trke bio takođe zapažen drugi, postao je sveukupni vicešampion Srbije u obe discpline.

Kadetkinja Gala Ratković je bila na visini zadatka, činilo se da joj je za tren  izmakla bonza u kritrejumu.Očigledan pad rivalke pred ciljem sudije su u prvi mah nagradile, da bi dva dana kasnije na sajtu saveza potvrđeno da je Gala Ratković ipak osvojila treće mesto. Višestruka šampinka  i pobednica broj trka  bila je sedma u brdskoj vožnji.

GALA BRE

Milorad Ratković je vozio odvažno i muški, i junački izborio plasman u prvih 10 u obe trke.

gala tim cacak 2020 krit brdo

Read more...

29 GODINA OD SMRTI POVLENSKOG SINĐELIĆA STOJADINA MIRKOVIĆA

stojadin mirkovic pomen 29 9 2029.septembra 1991.vojnik JNA Stojadin Mirković iz Gornjih Leskovica, poginuo u kasarni u Bedeniku pored Bjelovara. Hrabri devetnaestogodišnjak je stradao sa majorom Milanom Tepićem braneći domovinu Jugoslaviju.

Na grobu Stojadina Mirkovića,u rodnom u Donjim Leskovicama danas je održan parastos, a cveće je položila majka Anka i i Stojadinovi rođaci. U ime grada Valjeva i gradonačelnika Lazara Gojkovića, cveće j položio član Gradskog veća Vladimir Mišković.

Stojadin mirkovic pomen 29 9 20 3

 

Cveće su položili predstavnici vojske Srbije iz vanjevske kasarne „Vojvoda Živojin Mišić“, zatim potomci ratnih dobrovoljaca i poštovalaca iz Nalkaanksog i Prvog svetskog rata( 1912-1918). Počast su "Povlenskom Sinđeliču" odali i predstavnici škole u Leskovicama.

U školslkom dvorištu osmolenjetke “Miloš Marković” i biste Stojadina Mirkovića u Donjim Leskovicama nije bilo umetničkog programa, razlog su mere zbog korona virusa.

U Poparama kod Valjeva jedna ulica je nosi ime heroja, a o junaštvu  majora Milana Tepića i vojnika Stojadinu Mirkovića, rađene su TV emisije, pisane knjige. U brojnim člancima, čuva se uspomena na heroje JNA, mladog vojnika i njegovog komandanta.

Tokom rata na prostoru bivše Jugoslavije, 1991. godine major Milan Tepić, suočen sa opsadom kasarne, sa ogromnim skladištem municije je naredio mladom vojnicima na redovnom služenju u JNA, da napuste kasarnu. Mnogi su zarobljeni, a mnogi su uspeli da se spasu. Jedan od namlađig Stojadin Mirković je ostao sa svojim majorom do poslednjeg trenutka. Oglušio se o komandu svog pretpostavljenog, i sa major Tepićem nije dozvolio da brojno naoružanje ne dopadne u ruke neprijatelju, svetsan da će ka iskoristiti za borbu protiv pripadnika JNA. Mirković i Tepić su smrtno stradali, Tepić pored skladišta,  a oklopni transporter u kome je bio . Stojadin Mirković je raznet zoljom neprijatelja.

Read more...

PINK, INFORMER, STUDIO B I D. VUĆEĆEVIĆ ZBOG KLEVETA OSUĐENI U CIRIHU

  • Published in Svet

Dragan Solak Foto United Media 678x381foto Dragan Šolak United Media Okružni sud u Cirihu doneo je presudu pošto je nedvoslmisleno utvdio  da su Pink, Informer i Studio B povredili prava ličnosti Dragana Šolaka, suvlasnika United Grupe. Okružni sud u Cirihu doneo je presudu kojom je nepobitno utvrđeno da je došlo do povrede prava ličnosti Dragana Šolaka od strane tuženih medija. 

Zbog svih neistina koje se svakodnevno objavljuju u tabloidima i na pojedinim televizijama u Srbiji o suvlasniku United Grupe Draganu Šolaku, Šolak je tužio Pink International Company d.o.o, Radiodifuzno Preduzeće Studio B d.o.o, Insajder Tim d.o.o. koji je zvanični vlasnik tabloida Informer i Dragana J. Vučićevića

Okružni sud je utvrdio da su ti mediji vodili medijsku kampanju protiv tužioca, lažno ga optužujući i objavljujući neistine koje se odnose na samu ličnost i način poslovanja tužioca i navodni politički angažman, uz izražavanje komentara i mišljenja sa ciljem da se tužilac neobjektivno prikaže u lošem svetlu.

Tuženi mediji na sudu nisu dokazali nijednu od tvrdnji koje objavljuju.

Švajcarski sud je doneo odluku da su tuženi mediji obavezni da isplate Draganu Šolaku obeštećenje u deviznom iznosu (CHF), da moraju da uklone stranice svih tekstova i linkove emisija na kojima su vršili povredu prava ličnosti, kao i da se uzdrže od budućeg ponavljanja ovog dela i da objave sadržaj presude.

Pink, Studio B, Informer i Dragan J. Vučićević dužni su i da nadoknade tužiocu troškove postupka.

Ovom presudom posebno je zabranjeno glavnom uredniku Informera Draganu J. Vučićeviću da daje izjave koje krše lična prava Dragana Šolaka. Presuda Okružnog suda u Cirihu postala je pravosnažna 15. septembra 2020. godine.

Dragan Šolak, koji već godinama živi u Švajcarskoj, pravdu je potražio na švajcarskom sudu, gde, po njegovom mišljenju, tuženi mediji ne uživaju zaštitu vladaoca.

Dragan Šolak će pokrenuti tužbe i protiv ostalih medija koji su u međuvremenu iznosili različite neistine o njemu i dovodili javnost u zabludu obmanjujući gradjane Srbije potpunim izmišljotinama.

U okviru United Grupe posluju mediji kao što su N1, Nova, Sport klub, Grand, Brainz, IDJ.
Autor: N1

.

Read more...

PRIBOJ POBEDIO, VALJEVO TREĆE, A UB OSMI NA SEOSKIM SPORTSKIM IGRAMA

  • Published in Srbija

seoske finale 2020foto seoske sportske igre Još jedna sezona Seoskih  sportskih igara je imala svoje finale  u Vrnjačkoj Banji. Poslednjeg vikenda  septembra  više od 200 finalista nadmetalo se u 10 sportskih dsiciplina.

Apsolutni pobednik  igara su takmičari iz sela Batkovići kod Priboja sa osvojenih 59 bodova. Samo dva boda manje je  osvojila ekipa iz  Kamenova, opština Petrovac na Mlavi, dok je   treća  Brankovina  predstavnik valjevske opštine sa  49 bodova.

Četvrti su takmičari i takmičarke iz Gakova kod Sombora, peti je Grljan kod Zaječara, šesti Miloševac kod Velike Plane, sedma  je Rudna Glava kod Majdanpeka, osmo Vrelo predstavnik i najbolja ekipa opštine Ub, a deveto mesto pripalo je selu Vlase kod Vranja.
Ekipa Miločaja kod Kraljeva je diskvalifikovana zbog  prekoračenja broja  takmičara.

Dozvoljen broj takmičara je 20 takmičara za 10 sportskih disciplina a Miločajci su  "duplirali" takmičarske  "kapacitete".

Organizatori igara su utvrdili  da su jedino meštani Miločaja doveli i igrače iz drugih sela, pa čak i profesionalce, što inače nije dozvoljeno.

Učesnici su igrali mali fudbal, odbojku,  bacali su  kamen sa ramena, vukli konopac, i štap, trčali preko postavljenih prepreka , obarali ruku,  "ratovali" na 64 šahovska polja, skokali  iz mesta u dalj i i rvali se na "narodni način".
Pobedniku je  pripao  šampionski pehar Sportskog saveza Srbije, a u Batkovićima će biti sagrađen  rukometni teren.

Želja organizatora je da  sport kao  deo života i borbe  može sve nevolje da pobedi,  poput  epidemije korona virusa. Organizatori smatraju da je cilj ostvaren iako su  igre u povoju.

Odustanja nema i cilj da da se omosave  narednih godina uz učešće  stotine sela i više desetina hiljada takmičara  iz cele države poruka je  iz  Sportskog saveza Srbije

Pre finala u Vrnjačkoj Banji održane su završne smotre  u opštinama Majdanpek, Petrovac na Mlavi, Zaječar Kraljevo Valjevo. Po dva najbolje plasirane ekipe su izborile finale.

Read more...

PREDKRSTOVDANSKA ČAROLIJA METALCA ZA NAJAVU SEZONE IZ SNOVA

 1kkm 2020Samo dve nedelje paklenog rada bile su dovoljne da se  uoči Krstovdana u gradu sporta desi košarkaško veče iz snova. Metalac je na premijeri u novoj sezoni KLS-a  razmontirao prefavorizovani Dinamik 82:72 u jednom trenutku  zaleđen na -25 (68:43).

Ono što planeta zna i može samo da se divi narodu jedinstvenom da za svaki glas u svojoj azbuci ima slovni znak  kao niko na svetu, tako i Valjevo ima neponovoljivu i jedinstvenu sportsku čaroliju.

Ime joj je KK Metalac!

Konačno slobodan i ponovo samo svoj Metalac je u premijernom izdanju, tek posle 20-ak treninga, ali   pod diregentskom palicom maga košarkaške igre Vladimira Đokića je pobedio za najavu sezone novih uspeha i radosti.1vlada djokic

Kolektivni duh, vera da je uspeh moguć ako ga želiš i boriš se, neverovatna spartansko-musketarska hemija odnela je prevagu nad na papiru "težom" ekipom po svemu, osim po viđenom večeras na terenu.

1kkm din igor 1

Metalac se posle bojažljivog početka (14:24) trgao, stegao odbranu, a biranim akcijama i sigurnim šutevima  najpre poravnao rezultat na  29:29, a zatim pojačao ritam, ostavljajući Dorćolce bez rešenja u odbrani i napadu, za kanonadu  do već pomentih 68:43 na kraju 3/4!

1kkm din naj

Zlatnoruki paša Miroslav Pašajlić iako je povredio  prst leve šake već 6.minutu je stisnuo zube i nastavio da igra.

kkm din p

Strelac prvog koša u sezoni, večeras je brojao do 30, dodavši na svoj konto 9 skokova i tri asistencije.

kkm din pasa

Dvocifen broj indeksnih poena(13) ostvarili Slobodan Jovanović(13 i 4 skoka) i   Zoran Paunović(11 poena i 7skokova i 6 asistencija). Stefanović je ubacio11 poena, dok je kapiten Đuković odigrao skoro tri četvrtine i ostvario šest skokova i 5 poena.

1kkm din igra 1

Najviši na terenu Amar Mehić je kvratal na parketu krinisao sa 5 poena, rampom i sa dva skoka. Luka Jovanović je ubacio svoj prvi koš, a uspeo je da uhvati i 4 lopte. Debitovao je Đokić junior, Uroš, dok je drugi valjevski debitant  Aleksandar Teofilović obeležio svojih prvih šest munuta igre  trojkom, za  plus 15(75:60).

1kkm din odbrana

Ukupno četvrtom trojkom Pašajalić je minut kasnije odbio poslednji nalet Dinamika, doneo svom timu nedostižnih 78:66.

Kod Dinamika večeras najbolji  Akay Mert (24poena, 8 skokova i 5 asistenicija), Bojan Tomašević je ubacio 17 poena, a Vuk Đorđević 12. Toma Vasiljević se istakao samo sa 10 osvojeniih lopti.

1kkm din klupa

Pravili su ga rezerevisti sa obe klupe  i malobrojni najvažniji na tribinama,  najbolji i uvek  na strani Metalca.

1kkm din trio

Nada da će trećina hale sportova 15.septembar biti popunujena gledaocima daje za pravo Đokićevoj armadi, večeras bez povređenih i bolesnih Radosavljevića, Draganovića i Stepanovića, već protiv velikog rivala iz daleke prošlosti Pirota,  naredne  subote da može do druge pobede u sezoni.

kkm din 4

 Sudili su Ninković, Sedlar i Marković. Neprimetni, provovremeni časni i sa kriterijumom bili su itetako bitan faktor odlične utakmice.

1kkm sudije dinamik

Read more...

PRED SNEG VIKEND DERATIZACIJE ŠTETOČINA I UVREDITELJA ZDRAVOG RAZUMA

1VA PARK PPECINA11Dok u Evropi veje sneg vikend i nedelja pred nama ogoliće do kraja sferu nekih uvreditelja zdravog razuma.Predstojeća derazitacija odneće i većinu najotpornijih glodara i štetočina  skrivenih u rupama. Isti efekat je poželjan i u mnogim sferama života. U svetu sporta se štetočina najviše nakotilo!  

Jesenja deratizacija, dezinsekcija i dezinfekcija  traju.

Posle dezinsekcije i preventivnih mera uništavanja i neutralisanja štetnih insekata, komaraca krpelja,  stenica, bubašvaba, moljaca,  i ostalih potencijalnih renosilaca zaraze, pred nama je vikend deratizacie i uništavanje sitnih glodara, prenosilaca zaraznih bolesti i  i prouzrokovača nemerljive ekonomske štete.

Političkom deratizacijom posle junskih izbora na valjevskim prostorima, beogradskim metodama  počišenje su  opasne štetočine  i najveći  uvreditelji zdravog razuma.

Akcija deratizacije je predviđena za poslednji vikend, sa produženim delovanjem do  kraja  septembara i prve  nedelje  oktobra.

Pred 100 dana od završetka junskih izbora sve počiva na volji i reči predsednika.

Ma koliko  mnogi smatrali  autokratijom  bez granica, fascinantno je predsednikovo preuzimanje lične odgovornosti.

Stoga je poželjno i za očekivati da  se i predsednikovi ljudi ugledaju na Aleksandra Vučića.

Grad Valjevo ni jedna vlast do sada u proteklih 40 godina nije uspela da uništi i pored  "najboljih namera" da donese blagostanje.

Stanje i zdravlje svake sredine oslikava na svoj način i svet sporta.

Poštujući volju predsednika koji dan posle 21. juna ekstrakcijom su odstranjeni do tada viđenjem oko kuma, biserno  blistavi, dijagnoza je potvrdila suprotno, baš pokvareni zubi.

Preko noći, to samo može u politici, izrasli su novi - mlečni zubići.

Štetočine i glodari se ne predaju, i čine sve da ih polome pre isteka roka trajanja.

Ko će biti veštiji videćemo.

Sredstva  za  deratizaciju su delotvorna i valja ih iskoristiti.

Naravno svako normalan je za  deratizaciju i pročišćenje!

Prolazimo kroz vreme, i stigao je čas da  gradonačelnik Valjeva pokaže karakter i stav. Vreme je da se  konačno naljuti i digne glas protiv štetočina, i stane na stranu dobra i svojih sugrađana, ma šta Beograd mislio.

Grad Valjevo, Valjevke i Valjevci od tek rodjenih do onih što broje poslednje dane svojih života su prioritet svih priorietat, i ispred su svake politike i politikanstva.

Izborna volja gradjana i gradjanki je poznata i niko nema pravo da je baci na smetliše na Sepijama.

Uspeh i rezultati svakog pojedinica, vidljivi i sa Meseca,  ne smeju biti podređeni  zahtevima slepe  i bezočne dnevne politike.

Lazare  Gojkoviću, naljuti se  i počni da  pobeđuješ, imaš s kim, naravno  i za koga !

Budi Novak  Đoković i ne dozvoli da te bilo koja baka kaka iskoristi kao plen, pa da te politika  ispljune  kao sažvakanu krpu.

Vreme oklevanja  i neodlučnosti je za tobom.

Učio si život od šampiona, skočio si na krov Evrope sa pobednikom.

Danas ste ponovo u prilici da sarađujete, iskoristi šansu života i postani pobednik.

I deratizacija je korak na putu pobednika.

Biće je od "Lovaca" ušća Jablanice i Obnice u Kolubaru. "Zakačiće i oba stadiona, onaj u Parku Pećina i drugi  na ušću Gradca u Kolubaru kod stadiona Krušik.

Pre bacanja mamaca  glodarima, danas u Park Pećina stiže družina iz Arilja, čudnog li imena FK Budućnost,

Baš kako se zove i  ugašeni  kluba iz Valjeva koji bi da je živ slavio ove 2020. vek svog delovanja.

Fudbaslki mutant već šest godina živ,  izdiše.

Posle za samo  brukanja u Valjevu i poniženja pod Bukuljom danas je treći dan D za valjevski svet fudbala, u poreteklih samo 10 dana.

Prepušten centru troška i štetočini fudbal je već osam godina intenzivno na smetlištu grada na Sepijama!

Prioritet gradonačelnika Lazara Gojkovića ambicioznog da bude uspešan  i delotvoran pored  "nametnih" mu obaveza je interes svojih sugrađana.

Na na prvom mestu saradnja sa stručnim i odgovorinim vršnjacima, na junskim izborima sa zavidnom podrškom građana i građanki, i pre svega već dokazanih rezultatima.

Svestan Gojković je da sa uspešnima lakše brže i bolje može realizovati prioritetne projekte aerozagađenja,  gasifikacijom i uklanjanjem smetlišta na Sepijama.Nestankom višedecenijske deponije Grad Valjevo će prodisati i konačno progledati.

Potrebno je još mnogo toga a za početak učiniti,

M koliko bilo teško valja odmah blata počistiti  da  medijsko nebo ugušeno fejk njuz i mejnstrim propagandom prodipe i progleda.

Primer borbe i trasiranja puta ka pobedama  u svetu sporta je Valjevac Vladan Janković.

Svojim novačanim ulogom i donacijom je pokrenuo lavinu!

Počela je konačno milenijimska nova era KK Metalac, izraslog u brend i ponos Grada, od  vremena kada se košarka pored Valjeva igrala samo u Čačku, Pirotu i naravno Beogradu.

KK Metalac  danas igra svoj premijerni meč u najvišem rangu u 19.30 sa Dinamikom u hali sportova 15.septembar

Politika je nametnula pravilo da  utakmicu može da gleda uživo SAMO 25  sa spiska i  5 iz tabora gostiju!?

U Tešnjaru će u isto vreme goreti nebo, a pod svadbarskim šatrama već vri.

Kažu da će ovaj embargo sa košarkom samo danas na snazi.

Bukača protiv  svega što je lošeg,  i  političkom voljom   nemetnute neminovnosti je bilo i uvek će biti.

Vladan Jankoović je pokazao ludačku hrabrost i jednim potezom prekinuo agoniju.

Razbijača  zla i pošasti je na pretek, samo ih treba prepoznati i dati im kao iJankoviću  priliku da pokažu i potvrde  svoju snagu i vrednost.

Zadatak  Lazara Gajkovića je nije težak, ali je odgovora, Valja poput Jankovića prepoznati slične i dozvoli im da iznesu svoje ideje planove.

Samo pre toga  valja  se rasoitati šta Grad Valjevo može da učini za njih i delatnost kojom se bave.

Pored deratizacije očiogledno  ima načina za neutralisanje  štetočična  samo treba biti hrabar i delovati.

Valjevo i valjevska mladost samo tako pre roka mogu dobiti    prilku da se takmiče na najvišem nivou u izgrađenom  Sportsko poslovnom centru po projektu Vlade Slavice iz 1997.

Predsednik države pored  moderne saobraćajnice i veze Valjeva sa auto putem Miloš Veliki ima niz priorieta.

U svetu sportske infrastrukture na prvom mestu je izgradnja Nacionalnog stadiona. Pored obnove postojećih i izgradnje 6 novih stadiona, sigurni smo da  neće raviti problem da Grad  Valjevo posle, Lajkovca, Uba, Mionice i Osečine dobije sportski objekat dostojan Grada mladosti, sa skoro 15.000 školaraca i studenata,  i na taj način potvrdi da je istinski Grad sporta.

Naravno, sve polazi od Lazara Gojkovića.

U Evropi se prošle noći zabelelo, pao je prvi ovojesenji sneg.

Da li i nas čekaju snežne ili nek druge padavine, videćemo...

Read more...

ŠTETOČINAMA U SVETU SPORTA STOTINE MILIONA A ZA MLADOST I NAJBOLJE ĐAKE VALJEVA MRVICE

djaci generacije1 1

Jedan od najgorih primera loše politike   predhodne vlasti, novi gradonočalenik  Lazar Gojković je ispoštovao, nadamo se poslednji put, ako se zna koliko je školarcima uskraćeno novca da bi centri troška u svetu sporta dobili nikada i ničim opravdane 100-tine miliona narodnih para.

Najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u gradu Valjevu i opštine njih 22. URUČENO JE UKUPNO  280.000  dinara!?

Taman  koliko iznose  mesečni troškovi dva  unajmljena trenera u najgoroj sportskoj sredini, fudbalskom mutantu  obrascu neodogovornsti, beščašča i zloupotrebe bez presedana, centru troška  bez naznaka da to više neće biti.

Sa zakašnjenjem od pola godine zbog pandemije korona virusa, nastavljajući praksu predhodne vlasti, tek 38 dana gradonačelnik  Lazar Gojković je u Gradskoj kući dodelio nagrade  đacima generacije valjevskih osnovnih i srednjih škola sa područja opštine Valjevo iz protekle školske godine.

Nagrađena su 22 učenika, kojih su  16 svršeni osnovci. Dobili su po 10 hiljada dinara, dok su najuspešnij srednjoškolci nagrađeni su po 20.000 dinara. Svi nagrađeni su dobili godišnju stipendiju grada Valjeva  i to osnovci  5.500 osnovci, a srednjoškolci 6,500 dinara. što je ukupno 1.560.000 dinara, odnosno ni 10%  od troškova već pomenutog parazita i najvećeg zla valjevskog sporta.

Studentska stipendija je 10.000 u Srbiji a  1.000 dinara više za studente u inostranstvu.

Nagrađeni su: Stevan Gnjato  OŠ Žikica Jovanović Španac(prva škola), Isidora Savić OŠ „Miša Dudić" sada imena Vladika Nikolaj Velimirović“, Stefan Gajić iz OŠ „Andra Savčić“, Maša Jovanović OŠ „Nada Purić“ Đurđa Petrović  OŠ „Sestre Ilić“Lenka Nikolić, OŠ „Milovan Glišić“Marija Urošević OŠ Valjevski narodonooslobodilački partizanski odred sada imena  „Desanka Maksimović“, Marko Marković odeljenje osnovne škole obdarenih u matematici Valjevske gimnazije, Stefan Arsić, OŠ „Miloš Marković“, Donje Leskovice, Mihailo Mirković, OŠ „Ilija Birćanin“ Stave. Teodora Savić, OŠ „Dragoljub Ilić“, Dračić, Dobrica Novitović, OŠ „Stevan Filipović“ Divci, Stefan Radovanović, OŠ „Zdravko Jovanović“ Poćuta, Ivana Marjanović OŠ „Prota Mateja Nenadović“ Brankovina, Marija Madžarević, OŠ „Milovan Glišić“, Valjevska Kamenica, Elena Medić, Osnovna muzička škola „Živorad Grbić “ i Sofija Živić, sredjna muzička  škola „Živorad Grbić“ , Mirjana Panić, Poljoprivredna škola Atancković" i Jovana Rafailović Medicinska škola "Miši a Pantić" i Đorđe Mirosavić Tehnička škola "Milica Pavlović- Dara"   Nikola Petrić iz Ekonomske škole i Stefan Jelić iz Valjevske gimnazije.

Gradonačelnik Lazar Gojković jr čestitao đacima generacije i poručio da  budu istrajni i uspešni u daljem školovanju

„Vi ste ono najbolje što grad ima u ovom trenutku. Vaši rezultati u dosadašnjem školovanju i vaš potencijal izdvojili su vas iz mase vaših vršnjaka. Nagrade koje vam uručujemo su samo podsticaj da još više učite i radite. Sigurno ćete nekad pomisliti da se znanje i učenje ne vredniju dovoljno, ali verujte mi da u svakom vremenu prave vrednosti pronađu svoj put. Grad Valjevo je jedan od gradova koji izdvajaju najviše novca za stipendiranje najboljih učenika i studenata, ove godine oko 28 miliona dinara. U ime Grada i svoje lično ime čestitam vam na dosadašnjim uspesima, i suguran sam da ćemo i u budućnosti često slušati i nagrađivati vaše uspehe, a najveća nagrada će biti ukoliko postanete pošteni, vredni i dobri ljudi i date doprinos svom gradu, zemlji, a što da ne, i celom svetu“, rekao je gradonačelnik Valjeva.

Novi konkurs za stipendiranje talentovanih učenika i studenata grada Valjeva biće raspisan 24. septembra), tako da će  nagrađeni  iz šolske 2019-20. godine biti automatski nagrađeni 2021, a ostali će  konkurisati nadamo se za nagrade dostojne najboljih i najperspektivnih školarava Grada Valjeva i opštine.

Biti gradonačelnik je obaveza izazov tim pre što je počišćena garnitura prodavaca magle  ko zna čega još, zeznula stvar za tretman "govinjivom  motkom"  i to baš od onih koji su joj umesto građana Valjeva ukazali poverenje.

Na insistiranje Aleksandra Vučića   Lazar Gojković niotkuda u politici je preko noći postao  pravo rešenje za  Valjevo. Gojkoviću je olakšan posao jer  počišćeni su najekstremniji  prebahati prethodnik  iz iste stranke, sns-a, i uži krug mu odanih saradnika, koji ni u ludilu nikada ne bi dobili podršku Valjevki i Valjevaca.

Gojković, početnik u politici je i izbornoj trci pobedio Đorđa Milanovića, koga Dačić i Milićević, sada na ledu kod Vučića. ponizno pustiše niz vodu. Gojković  ima šansu da potvdi sa je igrač za velike utakmice. Bez obzira na priitisak Beograda ne sme potceniti izborni rezultat Milanovića, korektnog rivala i izbornoj utakmici, i najvažnije uspešnog u svemu što je radio, iako izložen pritiscima šikani i uvredama sada  na sreću počišćenih.

 

Od 18. avgusta do danas prošlo je dovoljno vremena da se krene u akciju za Valjevo, posebno mlade, Valjevke i Valjevce i realizaciju nepominjanih projekata u izbornoj kampanji: višestroko značajnoj gasifikaciji, čišćenju  i uklanjanju deponije na Sepijama, i čišćenju  blata što guši i mrači medijsko nebo grada fejk njuz i mejnstrim propagandom.

Postoji još jedan ključni zadatak bitan za budućnost  Valjeva, a to je uređenje sfere sveta sporta.

KK Metalac je posle višemesečne agonije, "dan pred gašenje" preživeo najjgore!

BK Metalac je svojevrsni primer da  se mogu nizati uspesi bez politkantskom voljom nametnutih likova, štetočična za divno čudo još uvek zaštićenih  baš od smenjene vlasti do juče  bezrezervno na njihovoj strani.

"Pronalaženjem"  u Gradskoj kući Valjeva  ili u Energoprejketu skupo plaćenog projekta Sportsko poslovnog centra iz 1997. Vlade Slavice i insisiiranjem kod  vrha vlasti da se krene u za sport posao milenijuma, Lazar Gojković ima šansu da nadmaši sve predhodnike u 21.veku kao i  većinu pre njih.

Hoće li šansu iskoristiti zavisi u ovom trenutku na prvom mestu od Lazara Gojkovića, Način komunikacije i uticaj  Beograda su  presudni.

Do sada je vrh vlasti  samo deklarativno bio uz Valjevo u suštini gurnuto na stranputicu do te mere naglašenoj da mu se "smešilo" da postane pregradje varoši od skora krštenoj gradom, a čije ime staje na registarstku tablicu svakog vozila.

A šta nam sledi, videćemo uskoro.

Read more...

IMPERATIV PROMENA U SRPSKOM BOKSU POSLE HORORA U SMEDEREVU

  • Published in Boks

 BKM JA PEHAR

Posle premijerne ligaške sezone i prve titule šampiona države BK Meralac  Valjevu, usledio  je nestvarno katastrfalni zakret i prinuda . Srpski klubovi su se takmičili po notama srpske kuće boksa, bolje rečeno njegovog predsednika Borovčanina, u ligi neipunjenih obećanjana, ali i poniženja što vrešaju ljudski razum.  Bokserska liga OVE 2020. RAZVUČENA I OBESMIŠLEJNA, doživela je  potpuni beismilenim skrćenjm regularnig dela, na uštrb pokazalo se pogubng pleja ofa iskljulivo i interesu BK Radnčki Beograd.

Potvrda kompletne (ne)regularnosti takmičenje stigla je uoči današnjeg velikog praznika Male gospojine. Umesto da bude praznik boksa i spektakl majstorica za titulu u Smederevu se pretvorila u horor.

Lozničani su  posle tri borbe i  odluka sudija da bokseri Radničkog budu proglašeni za pobednike demonstrativno napustili meč.

BSS i njegovi sponzori su doživeli najveće poniženje od kako je 2018. godine formirana Bokserska lige Srbije-liga nikada ispunjenih obećanja.  

Borovčanin i saradnici, dileme nema, nisu opravdali očekivanja.

 Ugasili su plamen, viteštva i časti u sportu čija vodilja je ljudskost i fer plej. Vodeći se samo jednim ciljem da Radnički sa Crvenig krsta bude prvak i osvoji prvu titulu u SR Srbiji, posle  u ex Jugoslaviji, ponizili su dve klubove u Srbiji.

Maske su pale!

Od početka tragikomične sezone, u prekidu pola godine, bez završenog regularnog dela,  i sada se vidi koliko obesmišljenig  plej-ofa, vukli su tendenciozne i poteze uperene protiv srpskog ekipnog i reprezentativnog boksa.

Radli su  protiv svih klubova, isključivo u svom i interesu svojih sponzora, i naravno prvaka Radničkog, kome se bude li ovako i dalje mora pomoći da osvoji i 10-jubilarnu titulu 2021.godine.

Tok i kraj Bokserske lige Srbije u protekloj sezoni je ugasio plamičak nade da se srpski boks budi i da izlazi iz višedecenijskog mraka.

Otuda  ne čudi inicijativa za  obnovu  Regionalne bokserske lige, u svakom pogledu manje opterećene  neregularnostima.

Bez klubova BSS je NULA, a sa načinom vođenja Bokserske lige Srbije, i favorizovanjem Radničkog na ušrb cele bokserske Srbije je potvrdio notornu činjenicu da VLAST može sve, svidelo se to nekome ili ne.

Rešenja za izlaz iz PAKLA kao i uvek postoji!

Prvo zadatak je izbor novog stručnog, posvećenog i odgovornog rukovodstva.

Predsednik sa svojim saradnicima mora poštovati  prioritete srpskog boksa, do najsitnjih detalja. Sede glave u svetu boksa  se moraju slušati, a teret moraju preuzeti mladi stručno obrazovani ljudi, ns državnim fakultetima i dokazanim rezultatima svog rada.

Nažalost živimo i vreme političkih preletača. Kao i u svim drugim sferama života su politički preletači su surova realnost sporta. Da bi sport preživeo, moraju postati samo ružna prošlost boksa.

Najveća odgovornost je na  prvom mestu  na  predsedniku BSS.

Valja podsetiti da je na političku scenu Norovčanin  dospeo zahvaljući  sps-u, da bi u datom trenutku promenio boje i  sada je prvi pik sns-a u svetu boksa.

Obrukao se u Smederevu pre par dan!

Potrčao je da se fizički obračuna sa lajavim "krelecem", zbog uvreda posle prekinute majstorice.

Dokumentovali su Lozničani autetntičnost informacije snimkom.

Predsednik Borovčanin i BSS dileme nema, nisu brukali  srpski boks u samo u Smederevu!

Nigde na zemaljskoj kugli nisu primenjena nametnuta pravila kao u Srbiji.

RadnIčkom je do te mere sve bilo podređeno u drugoj sezoni Bokserske lige Srbije, da LIGU nije trebalo ni organizovati.

"Krstaši" su do titule došli sa jednim bokserom iz Srbije, a za  sigurno osvajanje trofeja omogućeno im je angažovanje legije stranaca!

U odnosu na premijernu sezonu gde je obećana nagrada od 5 miliona dinara šampionu, pre  biserno novokomponovanog Berger sistema takmičenja i određivanja termina po sistemu biće boksa "kad mi se ćefne", BSS je u  drugoj sezoni u pravom smislu reči nokautirao, devastirao i ugasio srpski boks!

Promene se nameću kao neminovnost!.

Klubovi  ako već mora da bude lige moraju biti ODGOVORNI ORGANIZATORI LIGAŠKOG TAKMIČENJA  uz obavezu utvrđavanja kalendara takmičenja, a pre svega  broja takmičarskih kategorija, broja stranaca, i nastupa na svakom meču određenog broja polaznika škole boksa, kadeta i juniora.

Najveći deo kolača od sponzora i tv prava(tender za prava prenosa) mora pripasti, ne BSS  već klubovima, sa posebnim fondom nagrada za svako osvojeno mesto i šampionatu.

Ne mali broj klubova je godinama na ivici egzistencije i na  prosjačkom štabu i bez adekvatne  podrške u svojim sredinama.

Valjevki Metalac je do juna i izbora Lazara Gojkovića za gradanačalenika  imao neverovatnih 2,2 miliona podrške Grada na godišnjem nivou.

Metalac  je doneo Valjevu prvu  ŠAMPIONSKU krunu!

Ispaćen na smetliše istorije protereni gradnočelnik Valjeva konrad- 19  šampione nije udostojio čašom soka!

Kompenzacija BSS i organizatora BLS za još uvek neuručenih  5 miliona dinara nagrade za titulu, par džakova za trening i nekoliko pari bokserskih rukavica,  bili su motiv više za šampione iz Valjeva.

Đorđe Milanović i tim pobednika na svoj način su iznašli  rešenje i ruiniranu boksersku salu, rekonstrisali i obnovili. Proteklog juna BK Metalac je dobio  svoj  HRAM BOKSA!

BKM S DJOLE

Put za izlazak iz pakla dakle postoji, samo treba krenuti u boj odvažno, mudro i istrajno.

I da se zna: BOKSERI IDU I RAJ!

Read more...

DEPONIJA GUŠI, HARIKIRI ŠTETOČINE ZA MILENIJUMSKI PREPOROD VALJEVA

DEPONIJAC SEPTE 2020 

Depnija na Sepijana guši  Grad Valjevo uskoro bezproblema u snabdevanju električnom energijom. Rovovi kao na Sremskom frontu od Boričevca, ulicom Cara Lazara i pored  duple trake  iz pravca Zavoda za zapošljavnje ka starom SUP-u najava su  završetka postavljanja  visokokonaponske mreže i stvaranju uslova da trafo stanica na Boričevcu rastereti najugroženije gradske zone. Postavljanje optičkih kablova  i ruženje  gradskih ulica  bode oči svima.

Deponija na Sepijama štipa  za oči, truje  dušu i kida srce svakog normalnog čoveka.

Grad Valjevo je okupiran neznalicama što su se namnožile i haraju u svim oblastima života.

"Prvi pik" Aleksandra Vučića, 21.juna na izborima u Valjevu Lazar Gojković, iako bez ikakvog iskustva u politici, najviše je promovisan od svih SNS kandidata u Srbiji. Pobedio je u Valjevu   spasao naprednjake  debakla, imajći u vidu katastrofalan učinak gradonačelnika do 21.juna 2020. i najbližih mu saradnika

 U  Lazaru Gojkoviću do juče nestranačkoj ličnosti, Valjevo je iznenada dobilo šansu da konačno izađe  iz kome duge tri decenije, koliko traje bezočno uništavanje propadanje, nekada  Grada za ponos, a danas u  sve glasnijoj najavi KAO predgrađe Uba.

Dobitnik  na izborima 21.juna Lazar Gojković sa najavljenim vetrom u leđa Aleksandra Vučića ima milenIjumsku šansu.

Grad Valjevo će bude li na insisitranje Gojkovića  i predsednik države reagovao i doneo  po hitnom postupku odluku, IMATI REŠEN problem aero zagađenja.

Gasifikacija Valjeva i Kolubarskog okruga je prvi korak, do sada samo viđen u najavi svake stranke na putu do vlasti.

Čišćčenje odnosno preseljenje deponije na Sepijama  dosegle visinu "Mont Everesta" pored najavljene ali ne i započete izgradnje moderne i brze saobraćajnice od Lukavca do  Nepričave su ključne investicije u u bliskoj budućnosti. Sa prehrambenim kombinatom u rangu nekadašnje "Srbijanke" širom se otvaraju  rata  na putu u bolju budućnost.

Gradnja Sportsko poslovnog centra sa zatvorenim olimpijskim bazenom, po skupo plaćenom projektu iz 1997. godine Vlade Slavice bila bi najveće radost za više od 12.000 mladih Valjevki i Valjevaca, ponovo, ne slučajno okrenutim košarci jer posle dve decenije je SLOBODNA, kao i boks sa tvorcima šampiona Srbije!

Mladost nosi energiju, a godine stručnost iskustvo  odgovornost i posvećenost za podršku u izboru najboljih rešanja su dobitna kombinacija na  putu pobednika.

Današnji dan je radost za košarku, jer Metalac više nije sam!

Na žalost ovaj 19.septembar je novi u nizu bez kraja u kome je štetočinski rukopis  ponovo sotavlja trag i skreću pažnju.

Grad Valjevo  je za tri dana je pretrpeo neviđeno fudbalsko  ponižavanje.

Svet sporta  je preosetljiv teren, ali  i mesto za sve alave što bi preko noći da se dokažu, love u mutnom i samo gledaju lični interes!

"Vođo" i tvorac mutanta nastao uništenjem dva najveća kluba u Gradu Valjevu Budućnosti i Krušika u leto 2014. za proteklih 7 dana je načisto propao, a danas je izvršio i fudbalski harikiri pod Bukuljom!

BFC 6 9

Prošle subote je "otrovan" je  u Smederevu, a posle tri dana  Parku Pećina mutanta je "udarila"  i bacila u Kolubaru  lajkovačka  "dizelka".

Danas je usledilo milenijumsko  poniženje!

U Aranđelovcu,  je ekipa sa NULA bodova pobedila mutanta 3:0!

Milanović i Milovanović su  izbušili  Milinkovića, po ko zna koji put potvrđeno  nezrelog za najodgovornije mesto u timu, a Soldatović je autogolom overio trojku u mreži razbucanih, i to od  tima do danas bez osvojnog boda!

Harikiri je Milana Milinovića po idiotlucima neprevaziđen od  kada gazduje mutantom,  razobličio ga je do kraja, brutalnije nego što je mogao da sanja  u najbrutalnijim snovima!

U poslednja tri nastupa mutant je prosu je  8 bodova, tako da su predhodno osvojenih 10 u 4 nastupa garant da samo kasa radi, i da novac građana može da se sliva  u kovčeg sa živim mrtvacem.

Treća liga Zapad nikada smešnija i jadnija ogledalo je aktuelnog trenutka srpskog fudbala.

Sve vlasti u 21.veku izbegavaju  suočavanje sa istinim o svom delovanju i  odgovornosti kreatora gubitništv1.

Zabiravljaju samo jedno da je sloboda dostižna,  i da ničija nije gorela do zore!

Nestručno, neodgovorno , naoružan politkantskim pričama, na krilima kuma Aleksandra Vučića Darka Glišića neznalica  i parazit, Milan Milinović teroriše  valjevski fudbal  intenzivno već  OSAM GODINA!

BEZUSLUVNO  PROTERIVANJE  ŠTETOČINE IZ VALJEVSKOG FUDBALA, će biti prvi KORAK  I pokazatelj dobre volje i hrabrosti, videćemo da li i posvećenosti  gradonačelnika Lazara Gojkovića i nestranačkih mu saradnika, počev od zamenika Petrovića, do dvojice takođe mladih i hrabrih ljudi Miškovića i Patijarevića, spremnih da se suoče sa svim izazovima koje nosi aktuelni trenutak.

Rešavanje problema, od najbanalnije čistke u fudbalskom mutantu, pa redom  je na pretek.

Katastafalno kriminalni nuespesi, monopolski i nasilnički kredo najvećeg i najneodgovornijeg potrošača  državnih-narodnih para nemeću samo jedan prioritet: Ćiščenje !

Fudbaleri su ljudi, ali ih  neznalica, štetočina, parazit i naravno najveći centar  troška nemilice neodgovorno vređa i ponižava.

Zaboravlja samo detalj da su svi t mladi momci baš njegov izbor.

Stotinje miliona uzetih deci Valjeva podanički su dati na  raspolaganje Milanu Milinoviću. Ima li većeg pokazatelja bezočnosti i osionosti NEODGOVORNE vlasti,  zahvaljujući kojoj štetočina i parazit traje.

Smetaju mu fudbaleri, umišlja valjda da su  glavice kupusa, pa može da ih seče i baca na stub srama  kad poželi, da na taj način opere svioje grehe.

Uvideo je da se smučio se i bogu i narodu, ali ne odustaje.

Za Aleksandra  Vučiću u ime svih što SAMO VOLE fudbal u Valjevu samo jedna poruka:

Oslobodite konačno Valjevo kriminalne neznalice i sramotne štetočine Milana  Milinovića, Neka to bude čin dobre volje, i najava svega što Lazar, Nemanja, Nenad, Vlada... uz vašu pomoć i podršku države Srbije treba da urade za svoje Valjevo, Valjevke i Valjevce.

A večeras baš sumorno, u svetu sporta, osim što je NOLE OPET POBEDIO  RAFU NADALA je POČISTIO NEPOZNATI DIJEGO 2:0.

Nije Maradona, ali je Dijego Švarcman odigrao meč života. 

Rukometašice RK Metalac 2015 ispale  na Ubu u prvom krugu baraža za popunu Super  lige. Beogradski Radnički je pobedio 25:22. Epilog očekivan, ako se zna da devojke pola godine nisu odigrale takmičarsku utakmicu.

Sraman kraj šamionata države u boksu!

Radnički - Loznica 6:0  meč prekinut, Loznica napustila, "krstaši" šampioni.

Šamar BSS Srbije srpskom boksu!

U nedelju igraju naši crveno i crno beli.

Pobediće kao i do sada zna se ko i kako. U Srbiji nema Omonije.

Igra i Nole, i opet će pobediti, da nas raduje na svoj način. On to može i hoće jer je najbolji, SAMO NA SVETU!

Read more...

METALAC IZRASTA U OBRAZAC USPEHA U VALJEVSKOM SVETU SPORTA

KK METALAC 2020 21

Za sreću i sezonu radosti i uspeha Buca je ovekovečio novi sastav Metalca pred prvu i jedinu proveru pre početka sezone ui KLS 26.septembra. Posle prve nedelje priprema, okasnile su "samo" mesec dana,  da ne bi Vlade Đokića, i Vladana Jankovića, Metalac bi danas bio samo deo istorije valjevske košarke, ovoga puta u "minut do 12" formirani tim pre nešto više od nedelju dana, je potvrdio svoj potencijal. Odgovorno, hrabro, jedinstveno,  iako fizički na 30 posto spremni, sa košarkaškim šmekom u igri su pobedili Bratunac, visoko pozicionirani tima Premijer lige Bosne u Hercegovine sa 85:78 (23:26, 24:12, 22:18, 16:22).

Pobeda za samopouzdanje i još intenziviniji rad, do 26.septembra i premijere u halu sportova 15.septembar protiv prefaorizovanog člana ABA - 2 lige, Dinamika  imala je   i jedan loš  detalj

U prvom poluvemenu posle jednog neopreznog bodičeka pod košem gostiju  mladi plej Draganović(19) je nezgodno paom i "kvrcnula" je koščica u zglobu leve šake. Prema prvim izveštajima zdrvstvenih radnika na teren neće moći najmanje mesec dana.

Bratunac i Metalac su odigrali dobru, tvrdu, mušku utakmici sa bezbroj poteza svojstvenih vrhunskoim ekipama. Momci su leteli po terenu, sevale su trojke, rampe, sjajna proigravanjama. Sa zvukom  sirene na  isteku 20-og minuta zlatnoruki Miroslav   Pašajlić je iz Jarkove avlije hitnuo trojku u koš Bratunčana, i pocepao mrežicu.

Sjajna atmsfera u ekipi i nadolazeća hemija medju  igračima nagoveštaj su da će  "druga polovina" priprema biti ipak dovoljna da se tim 2,5 nedelje od formiranja još više uigra i pruži dostojan otpor favoritu 26.septembra, a bude li šanse i pobedi ABA-2 ligaša Dinamik pojačan uzdanicom Metalca  iz protekle sezone Tomom  Vasiljevićem.

Bratunac, član Premijer  lige Bosne i Hercegovine sa iskusnim igračima iz Srbije bio je rival po meri.

Kapiten Đuković,  Pašajlić  Paunović, Radosavljević, Radomirović, Mehić, Luka Jovanović, Stefanović, Stepanović, kada se oporavi Draganović,   su nagovestili da će mladost, iskustvo, posvećenost, odgovornost i želja za uspehom biti dobitna formula u sezoni što sledi.

Posle par treninga  i i prvog nastupa  Amar Mehić (19- 211 ) je potvrdio da će sa Slobodanom Jovanovićem, stiže konačno u petak 18.septembra, i naravno kapitenom Đukovićem,  biti izuzetan faktor stabilnosti pod  košem Metalca.

KK Metalac u svakom pogledu raste iz čas u čas.KK M 2020 17 09

Bez konkurencije postaje obrazac kako mora da se radi u valjevskom svetu sporta: stručno, odgovorno bez politkanstva, praznih  priča, parazitizma, kriminala, etički, a ne monopolski, nasilnički, i klub bez štetočinske zloputrebe državnih i narodnih resursa.

Metalac - Bratunac 85:78 (23-26, 24-12, 22-18, 16-22)

Hala sportova 15.septembar. Sudije: Mizdrak, Uskoković, Stanić.

Metalac: , S.Jovanović 7, Draganović 2, Đokić 2, Radosavljević 10, Paunović 14, Stefanović 6, Đuković 4, Mehić 7, Pašajlić 21, Radomirović 9, Janković 3, Đokić, Tefolović, Medenica, Ivković.

Bratunac: Rikalo 15, Pilčević 10, Pešić 17, Petrović 5, Tadić 14, Danilović 17,Ilić,Danilović, Šarenac, Žunić,Lukić, Jeremić.

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas