Menu

zaglavlje

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

NA DORĆOLU METALAC PONOVO GAZDOVAO,  OPSTANAK JE OBEZBEĐEN!

NA DORĆOLU METALAC PONOVO GAZDOVAO,…

foto kls Kao i lane,...

"DRŽAVNI PROJEKAT" UZVRAĆA UDARAC U ARENI BEOGRAD 29. FEBRUARA

"DRŽAVNI PROJEKAT" UZVRAĆ…

 Od povratka u Srbij...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: oktobar 2022

EURO LiITHIUM BALKAN: "DONACIJE U SPORT SU DOKAZ DRUŠTVENE ODGOVORNOSTI"

 EURO LITHIUM BALKAN INFO C

Kompanija EURO LiTHIUM BALKAN,   sedište je  u Divcima, a u Valjevu, u Pop Lukinoj ulici je INFO centar, sponzoriše više udruženja građana iz sveta sporta, a i udruženja iz drugih oblasti.

Povodom negativnih reakcija, i osude svih koji su prihvatili donacaje, oglasilo se  poslovodstvo kompanije.

U zvaničnom saopštenju EURO LiTHIUM BALKAN Odluku da se doniraju sredstava  po ličnom nahođenji sportskim i drugim udruženjima građana,  vidi kao potvrdu  uspešnog delovanja društveno odgovorne kompanije.

Stav kompanije je da sponzorisanje sportskih udruženja građana, ali i organizacija   neprofitablmnog profila,  predstavlja obavezu svakog odgovornog preduzeća, pod uslovom da može to sebi  da priušti.

„Zbog pomenutih donatorskih aktivnosti, na žalost, kompanija Euro LiTHIUM BALKAN se našla na stubu srama.

Dobre namere su predstavljene kao jeftin marketing. "Jedino što zanima nevladin sektor je iznos svake donacije ponaosob. Ne zanima ih doprinos donacija boljem funkcionisanju sportskih klubova“, navodi se saopštenju za javnost kompanije EURO LiTHIUM BALKAN.

"Povod za donaciju Vaterpolo klubu Valis,  je jubilej 30 godina postojanja, naredne godine. Pored Valisa Kompanija EURO LiTHIUM BALKAN donacijama je pomogla  Ženski odbojkaški klub Valjevo, Rukometni klub Valjevac, FK Polet – Popučke, FK Radnički, OFK Divci, Rukometni klub Metalac, Košarkaški klub Metalac, Handball Valjevo, Bokserski klub “Milenko Pavlović”, Dom kulture Izvor, Udruženje građana Autizam, Centar za poboljšanje položaja Roma i druge" stoji u saopštenju, sa posebnim osvrtom na društvenu odgovornost.

„Poštujući poslovnu politiku kompanije da nijedan biznis nije odvojen od društva u kom posluje EURO LiTHIUM BALKAN svakodnevno dokazuje da odgovornost prema društvu i zajednici možda često podrazumeva i novac. Ali  ali isto tako, da ni jedno udruženje ne može da se kupi, iako mu je potrebna pomoć da funkcionoše. Površnost, nepoznavanje materije i kuloarske priče su posledica, suočavanja sa istinom, i pravim argumentima“, navodi EURO LiTHIUM BALKAN.

Proteklog leta ekološka udruženja i neformalne grupe “Marš s Kolubare”, Lokalni Front Valjevo i EKOlubarska bitka su “obavestile”  javnost da pojedine valjevske sportske klubove sponzoriše kompanija Euro litijum Balkan. Zbog istraživanja  u Lukavcu,  protiv kompanije EURO LiTHIUM BALKAN u više navrata su održani narodni protesni skupovi.

U Valjevu ne od juče uspešno posluju strane kompanije, isključivo iz sopstevnog interesa, i  ogromne finansijske dobiti. Profitabilne si  neke  domaće-valjevske firme, ali...

Kako bi sportu, zdravstvu, kulturi prijale vrednije donacije od preskormnih par stotina evra, valjevskih donatora,  ne treba posebno isticati.

A tek šta bi značilo. umesto  trenutno aktuelne nesuvisle priče o"balonizaciji",  stvaranje uslova da se javno privatnim partnerstvom reši za početak stadion u Parku Pećina. Okrenut za 90 stepeni, da golovi budu na Jugu u Severu, postao bi hram fudbala u zelenoj šumi, kakav niko u Srbiji nema. Potreban je još jedan uslov,a to je da ima ko da igra , što danas nije slućaj. Drugo, donacijom za kupovinu toplotnih pumpi  u SRC ilimpiski bazem bi i bez famoznog  balona bio u funkciji, od 1.marta do 1.decembra. 

Javno privatno partnerstvo je šansa veka!

Valjevo konačno dobilo SPC(Sportsko poslovni centar) sa halom sportova i zatvorenim bazenom. Nije tajna da su svi pristigli  investitori u Valjevu samo iz ljubavi prema profitu, a ne zato da bi Srbiji, Valjevkama i Valjevcima bilo bolje. Kad bi neko imao ko da ih obavesti značaj javno privatnog partnerstva sigurno bi ponovo bašli svoj interes, aiko im je država dala baš SVE benefite!

Zbog "pravila" uvedenog 2000. godine upropasti, devastiraj, prodaj budzašto, ili pokloni za 1 dinar sve što vredi, Srbija grca, a običan svet živi na granici egzistenije.

Ima previše prostora u centru Valjeva, za realizaciju javno privatnog partnerstva umesto trenutno aktulne sulude "balonizacije" Grada.

Nova pijaca i buvljak, preko puta stare Železničke stanice, prostor bivše Strele", sada Laste, prodat je budzašto, i svi zajedno su surovi dokaz  sramnih korupcioniaških "akcija" i procena političke elite s kraja prošlog i početka 21.veka. Stari SUP je skoro 2,5, decenije samo obična livada. Pomenute lokacije su dovoljne za naj investiciju 21. veka.

Javno privatno partnerstvo donelo je Ljubljani sportski centar Stožice, plus fudbalski stadion u centru slovenačke prestonice.

Valjevo treba samo Zoran Janković (gradonočalnik Ljubljane), da obavesti neobaveštene. da je Grad Valjevo  živ, iako  decenijama izložen pljački, korupciji, promašajima  bitangi i  neodgovornih nezanalica.

Razgovor za početak može da prija, sigurno neće škoditi!

Read more...

OKTOBARSKI SALON TRIJUMFA METALAC KOMPLETIRAO U UŽICU

kkm ue 100 96 30 10

Mnogo teže, niko nije ni očekivao laku pobedu,  Metalac je savladao Slobodu u Užicu 100:96, i zadržao 100% učinik, jedini pored Dinamika u KLS. Put ka trijumfu otvorio je  prvi strelac Valjevaca u derbiju Dafi, sa tri pogođena slobodna bacanja za produžetak(88:88), u Velikom Parku, kraj Đetinje.

Pobedi se u zube ne gleda,  ali valjevski tim je  odigrao meč kako ne dolikuje najboljoj ekipi u ovom rangu takmičenja. Metalac je promašio 17 slobodnih bacanja (41-24), a pobeda je ostvarena i pored 15 izgubljenih lopti. Presudili su skokovi, Metalca, 19 više od Užičana(57:38), i naravno Uroš Luković.

Istrajni, srčani u uporni Užičani bili su u rezultatskom egalu od starta, sa liderom. Bez opcije predaja, mladi tim Velimira Gašića  dobija prvu četvtinu 21:20, da bi 45:53 na poluvremenu,  „istopili“,  i  tri minuta pre kraja trećeg perioda se vratili u život (59:60). Metalac podiže nivo igre, nastavlja dominaciju u skoku, ali i konačno  ponovo pogađa ćešće koš Slobode, i vodi u 32. minutu 77:66.

Sudije, brljaju, naravno na štetu gostiju.

Domaćin se ne predaje, a Božić, Ćirković i Miladinović serijom 15:4 tri minuta pre kraja donose potpuni preokret. Sloboda vodi  81:79.

Sledi dramatična završnica. Trojka Islamovića i  koševi Lukovića i Bajića donose 85:85. Novom trojkom Kapetanović 9 sekundi pre kraja najavljuje trijumf Slobode.  Tajm aut Bana Ratkovice donosi spas. Lopta ide u korner za Lukovića. Sledi pas za Dafija, promašaj, ali i faul i tri slobodna bacanja 7 sekundi pre isteka 40-og minuta. Dafi je nepogrešiv, donosi 88.88. Gašiću tajm aut ne donosi formulu pobednički napad. Metalac   uspešno brani svoj koš do kraja, i slede  dodatnih 5 minuta.

Miladinović  Božić vode Užičane do  94:91 u 42. minutu. Kada je najteže tu je Uroš Luković.

Sa Durmom donosi preokret za 97:94. Koš Božića nije bio dovoljan Slobodi za novo čudo. U poslednjem  minutu stegnuta je odbrana,  „dvojka“ Lukovića, plus  jedno  iskorišćeno, od dva slobodna bacanja,  brišu brojne slabosti, viđene sinoć u igru Metalca, u Velikom Parku.

Najefikasniji u pobedničkom timu  bio je Dafi sa 22 poena, 6 skokova  i isto toliko asistencija.

Pored Lukovića (14koševa,12 skokova i 4 asistencije), dabl dabl učinak je ostvario  Ibrahim Durmo( 14 koševa i 12 skokova). Islamović je ubacio 13 poena( 8:3 trojke) i uhvatio 5 lopti.  Bajić je zabeležio 12 poena i 4 asistencije, Simanić 11 i 4 skoka, Mening  9 poena, 6 asistencija  plus  4 uhvaćene lopte.

Miladinović je predvodio Slobodu sa 21. poenom, 9 skokova i 3 asistencije (index26).  

Sledili su ga Kapetanović sa 15, Ćirković sa 14, Božić sa 13 i Ilić sa 12 poena.

Metalac je kompletirao oktobarski salon  šestim trijumfom u nizu.

U petak u 19 sati je  prvi novembarski derbi.

U Halu sportova 15. septembar nakon  trijumfa na Zlatiboru i poslednjeg protiv kraljevačke Sloge u Beogradu stiže Dinamik.

Kao  Valjevci, do 3.novembra su bez poraza. Sledi  derbi, biće na TV Arena SPORT od 19 sati.

U noći evroligaške košarke ne sumnjamo, doneće radost, zna se dobro kome!

 

 

Read more...

VALIS ČETVRTI U BUKUREŠTU, PARTIZAN, ZVEZDA I ŠABAC U OSMINI FINALA LEN KUPA

valis grbJedna pobeda i tri poraza bilans je nastupa vaterpolista Valisa  u  Bukureštu, i čevrto mesto u grupi F Len Evropa Kupa.

Valis je u svojoj grupi  pobedio,  Vitoriu   Gimaraeš iz Portugala sa 21:8. Izgubljena dobijena utakmica i poraz od  domaćina Steaue(11:12) značajano je uticao na konačni rasplet u grupi. Bez povređenog kapitena Ace Kovačevića Valis je zatim poražen rezultatom 9:14 od prvaka  grupe  italijanskog Ortiđa, da bi na  kraju u meču za prestiž dva tima,  mađarski BVSC ZUGLO iz Budimpešte slavio sa 18:8.

Ostaće  zabeleženo da je Valjevo jedini   evropski grad koji je imao  predstavnika u LEN Evropa Kupu, a da nema zatvoren bazen.

Poslednjeg oktobarskog dana na dnevnom redu Skupštine grada  biće ideja  "ministar sporta" da se pored balona u SRC Petnica nastavi "balonizuje" i u Gradu. Umesto da stavi prst na čelo i pomisli da li bi se javno privatnim partnerstvom kad već država sama neće, mogao rešiti poluvekovni problem. Valjevo je jedini Grad u Srbiji bez Hale sportva i zatvorenog bazena, "ministar"bi da neko  pravi "balon siti".

Ideja sa postavljanjem  "cirkuskih šatri" na tri gradske lokacije, oročene na deceniju trajanja pokazuju svu bezličnost i bahatost, u sveopštem ništavilu  neznanja nesposobnih da ponese trunku odgovornosti za nečićenje, i stvaranje uslova za normalno detinstvo  dece Valjeva.

U takvim okolnostima Valjevo ima Valis kadar da se takmiči u Evropskom LEN Kupu.

Valisu nije bila dovoljna pobeda  protiv Portgalaca da izbori plasman u narednu rundu. Partizan, Zvezda i Šabac nastavljaju takmičenje u LEN Evropa Kupu, Valisu ustaju A-2 Regionalna liga i domaći šampionat.

Partizan je sa podmlađenim timom i bez terceta ponajboljih  u Strazburu  u poslednjem kolu pobedio domaćina 12:9   i plasirao se osminu finala Len Evropa Kupa.

I pored poraza od Solnoka(6:10) Zvezda kao druga u grupu ide dalje.

Šabac je kao domaćin bio prvi u svojoj grupi. Pobedio je Trst, ekipu Primorca, i u odlučujućem meču bio je potreban sam bod. Šapčani su savladali Jadran sa 9:5  i osvojili  prvo mesto u grupi.

Pored tri srpska kluba takmičenje nastavljaju: Trst, Savona, Honved, Primorac, Solnok, Ortiđa i Steaua. Pridužiće im se poraženi u duelima četvrtfinala Lige šampiona.

Read more...

SRBIJI 16 MEDALJA,A KADETU MLADOSTI UROŠU KOJIĆU BALKANSKA BRONZA

  • Published in Razno

rvanje kojic bronya balkan 15

Na Balkanskom prvenstvu U-15 u rvanju grčko-rimskim stilom. Srbija je nastupila sa  36 takmičara i osvojila 16 medalja, 5 zlatnih, 1 srebrnu i 10 bronzi. Među osvajačima medalja je član RK Mladost  Uroš Kojić. Valjevac je osvojio je bronzanu medalju!

rvanje srbija rumunija kadeti 22

Najuspšeniji su bili mladi rvači zrenjaniskog Proletera, osvoljili su  su 2 zlata i jedno srebro, i to: pionir Stevan Kojić(do 85kg), kadet(do17 godina) Branko Đukić(do 80kg). Sa zlatom se vraćaju pionirka iz šabačkog Viteza Ivana Gajić(do 50kg),  kadetkinja Crvene zvezde Maša Perović(do 65kg) i kadet iz Sente Antal Vamoš(do 71kg). Srebro je pripalo Marku Supiću (do 100kg) iz Proletera.

Osvajači bronzanih medalja su: Balaž Ujhelji(Poitisje), Lazar Dedić iz somborskog  Sokola, Uroš Kojić(Mladost), Dušan Stokić i Milan Vukobratović (kadet) iz beogradskog Radničkog. U ženskoj konkurenciji  do bronze Milica Sekulović (Dinamo Pančevo), Jana Petrović(C.zvezda), Evelin Ujhelji (Potisje) i Emilija Jakovljević(Kragujevac).

Ekipno Srbija je osvojila bronzu u konkurenciji kadetkinja.

Kojić je zahvaljujući povoljnom žrebu  u četvrtfinalu lako stigao do pobede u meču  sa rivalom iz  Hrvatske. U  polufinalu ga je pobedio novi  prvak Evrope, predstavnik Bugarske.

U meču za  bronzu Moldavac je do završnice imao  vodjstvo od 7:4, ali  Uroševa  volja I želja za pobedom su presudili. Kojić je atraktivnim bacanjem, osvojio 4 poena, stigao do velikog preokreta, za konačnih  8:7, i  trijumf za  medalju.

„Velika je radost i uspeh za Rvački klub „Mladost“. Kojić je pokazao samo deo svojih mogućnostia, a nedalja je došla posle napornih treninga, i ogromnih odricanja. U 2020.  Kojić je bio  više  od  4 meseca na kampovima, što je  mnogo doprinelo uspehu. Svi smo jako ponosni, na Uroša, ali ovo je tek početak,“ presrećan je Kojićev trener Darko Pantelić.

Read more...

LUKOVIĆ U PARTIZANU, A METALAC IDE U UŽICE ZA NASTAVAK POBEDNIČKOG NIZA

KKM SL LUKUbedljiv kao nekada Metalac, počinje da liči na onaj od pre pola  pola veka,  u nedelju ide na stari dobri derbi u Užice, za potrvdu uspešnog pohoda  ka eks YU eliti , odnosno  ABA ligi.

Nedeljno veče u  užičkoj dvorani Veliki Park(18 sati)  doneće, sigurno je, sjajnu košarkašku predstavu, i uzbuđenja, što je samo jedan i nizu raloga da derbi Sloboda-i Metalac, isprate  i brojni akteri na tribinama

Nekada "Raketa"  već dugo  Sloboda sa Velimirom Gašićem, sjajni streteg je na kratko izuzeteno dobro radio u Metalcu, i pored pehova sa povredama, orna je da iznenadi Valjevce.

 Metalac je za razliku od Slobode sačuvao ime, pre samo tri godine bio na ivici gašenja, a danas ima  tim za respekt u ABA-a ligi, u sutrašnjem  derbiju  je apsolutni favorit.

Ali sa Užičanima nikad nisi načisto, svakoga mogu da iznenade, što daje posebnu draž ovom derbiju, kao i pre pola veka kada je Lukina laka konjica protutnjala Srbijom, na putu do najjače lige u Evropi.

Metalac će predvoditi prva zvezda KLS Uroš Luković, ponosni otac blizanaca, čiji će otac Ljubisav, takođe nekada vrsni košarkaš  IMT-a, Borovice i Beopetrola, a tokom trenerske karijere čak pet godina bio član stručnog štaba KK Partizan,  preuziti  funkciju direktora stadiona Partizana, umesto   Nebojše Avramovića, koji nije prihvatio da mu bude zamenik.

Pred derbi u Užicu u Metalcu su oprezni.

Malo stariji nisu zaboravili  kako je pre nešto  više od osam godina,  u apriliu 2014. Sloboda iako totalni  autsajsder, ali predvođena Valjevcima, strategom Vladimirom Đokićem  i neponovljivom  valjevskom čigrom, neponovljivom na terenu u novom milenijumu, plejmejekerom Sašom Vasićem  šokirala “evropski” Metalac!

Bilo je to epsko veče dva Valjevca  I Era “s onoga sveta”. Let sokolova do zvezda u sezoni za nezaborav Slobode.

A za rubriku verovali, na klupi Metalca pored šefa struke, na  žalost pokojnog Milovana Stepandića – Stepija, odmah podneo ostavku, i naravno bivšeg precednika, prvi saradnici su bili  odličan košarkaš Vladimir Mišković kasnije sa rejtingom solidinog trenera,  i Lazar Gojković. Nasledi su Strepandića, ali Metalac nije napravio ozbilniji rezulat u Super ligi Srbije.

Mišković je danas valjevski “ministar za sport” idejni tvorac "balon sitija" dok je u svetu košarke i dalje nepoznanica, kao i u sferi politike,  od leta 2020. ničim izazvani gradonačenik Valjeva  Lazar Gojković.

Zanimljivo je  takođe  da je Metalac pre dve godine pobedio Slobodu, u Velikom Parku sa Đokićem na klupi.

kkm u uzicu1Poslednji put u Velikom Parku Sloboda je demolirala Metalac.

Užićani imaju mlad i perspektivan  tim, u odnosu na aktuelni sastav Metalca, na papiru za klasu slabiji.

KKM VOJV 100 96

Metalac inspiriše sve rivale, ali svojim kvalitetom potvrđuje sve više  dominaciju u KLS.

 Okršaj u Velikom Parku biće posle Vojvodine najveći izazov  za Metalac, pred  novi derbi jeseni  u Valjevu. Dinamik stiže narednog petka,  a pred Srbijom je spektakl u najavi, i to u direktnom  tv prenosu na Areni sport.

Hala sportova postaje ponovo kao nekada HRAM KOŠARKE.

Košarka  i   ljudi u Metalcu pre pola veka su  naterali vlast, koliko mudriju od aktulene i predhodnih nije teško zaključiti, na  akciju.

Pred kraj zime te 1972. godine  najpre su  srušeni severeni i  južni   zid i tribine  oko otvorenog  igrališta na “petnaestom” U centru Grada Valjeva  za par meseci je  nikla  privremena hala  sportova 15.septembar  sa bezgraničnim rokom trajanja.

Ove  20202. se navršilo tačno pola veka od kako  je  proizvodna hala "Progresa" dobila drugu dimenziju, i postala je hala sportova 15.septembar.

Danas, da li, s pravom anatemisani  Euro litum pokazaće vreme,  je ponudio sponzorstvo  udruženjima građana iz sveta sporta.

Kada si bez izbora,  realnost je sponzorstvo, ne samo za danas dva najveća  KK Metalac i VK Valis nego i neke manje bitne u svetu sporta,  okupljenje  u udruženjima građana za sada od Valjeva  do Divaca.

Valja znati, da se čaša meda  pije sa čašom žuči, jer od previše meda preti šećerna bolest.

Ovo samo kao opomena vlasti da  budućnost Valjeva i  svake drugog drugog grada nisu investitori, i iz  čije zemlje su okupatori  streljali 100 ljudi za jednog ubijenig Nemca, pre samo 80-ak leta.

Budućnost Srbije, svakog grada, i manje sredine su  zdrava, nasmejana, vredna i deca ispunjena zadovoljstom,  posvećena, sportu i svim blagodetima za koja se spremaju da ih prate u životu!

A  deca će ostati  ovde, i  bez nemačkih  svih drugih investitora, kojima se daje sve, otimanjem i pljačkom Valjevki i Valjevaca, i građana širom Srbije, na sličan način pristiglih “usrećitelja”, sa odvratnim  ukusom modernih robovlasnika.

Povratak realnog sistema vrednosti, poštovanje znanja, posvećanosti, odgovornosti i na prvom mestu ljudskosti  je put u bolju budućnost.

Izgleda vrlo privlačan i lako ostvarljiv, ali moguć samo sa ljudima  hrabrim I beskompromisnim, dostojnim izazova i zadatka.

I zato raste podrška i pre očiglednih slabosti KK Metalac, jer valjevske dece nema  na vidiku, ali je tu obaveza, i  za početak lako ostvarljiva. Pokretanje prvenstva osnovnih  škola u košarci je jedini put do zvezda.

Glas podrške ide i za VK Valis svetionik u mnogo čemu, iako  realno, vaterpolo je sport manjine, valjda i zbog toga toliko osobit i  sve više privlačan.

A uspesi Metalca i Valisa bez dileme pokrenuli su  lavinu.

Gledaoci se vraćaju u halu sportova 15.septembar, a sutra će kao nekada mnogi krenuti put Užica na stari dobri komšijski derbi.

A kada se cilj ostvari SPC Valjevska ARENA  će postati realnost, mnogo važnija od evropskih stadiona u Loznici, Zaječaru, Leskovcu... i naravno viđene u 3D formatu iskopirane "varaždinke" sa sve Kongresnim centrom, parkingom  za 200 i kusur vozila, i naravno najbesmislenijim detaljem apartamanima, ali bez zatvorenog bazena, sada u papirnatim obećanjima, kod Krušika, odnosno na Senjaku.  

Read more...

DA LI BI TO ĐUTURATIVNA VLAST HTELA "CITY OF BALOON" UMESTO SPC ZA JUBILEJ "PETNAESTOG"

arena spc va22 1 17

U sveopštoj poplavi "inovacija" bestidni i nemoralni su umesto Sportstko poslovnog centra hale sportova sa zatvorenim bazenom, đuturativno, smisliše samo njima svojstvenu inovacju.

Po ugledi na nekada veliki hit "Neću jedan, hoću tri" odbornici Skupštine 31.oktobra aminovaće postavljanje tri balona za sportske namene.

Za sada n.n. investitori će moći da postave 3 sportske balon hale u gradu Valjevu.

Bajata vest da je država dala zeleno svetlo, i da se od ove jeseni ponovo mogu koristiti školske sportske sale, kada nema časova, naravno za sve škole sporta, i rekreaciju, je nezanimljiva za idejne tvorce pretvaranja Valjeva  u "CITY OF BALOON".

Najnovija ideja valjevske vlasti je "rođenja" u godini jubileja.

Naime, 2022. godine se navršava pola veka od kako je otvoreni stadiončić "petnaesti" u februaru 1972. srušen.

kosarka 72 rusenje 15 jna

kosarka 72 rusenje 15 og februar Pripadnici JNA vojnici pukovnika Vuksaniovića i sportisiti, predvođeni košarkađima Metalca su raščistili ostatke stadiončića pčetokom godine, da bi u maju te 72.  "nikla"  hala sportova 15.septembar!

Ozidane su nove tribine, izliveno je 12 temelja za isto toliko čeličnih stubova, nosača montažne priozvodne hale "Progresa" pretvorene za 300 tadašnjih miliona u Halu sportova 15.septembar. Kapacitet za košarku je bio 2.500 mesta, a kada je igrao Metalac karata nikada nije bilo dovoljno.

Valjevo je te davne 1972. godine dobilo privremeni, već pola veka najreprezentativniji sportski objekat, u startu bez grejanja. Na najbolji parket, iz Krivaje, čekalo se do oktobra, odnosno postavljen je pred početak šampionata.

Luka Stančić, tog leta je odbio ponudu da iz KK Metalac pređe u OKK Beograd, a u septembru 1972. preko puta  Hajduk Veljkovog bloka, sa druge strane, u to vreme započete Duple trake, u Naselju Milivoja Bjelice došao je Partizan na otvoranje košarkaškog igrališta u Naselju "Milivoja Bjelice".

Igralište je niklo, kao i hala sportova 15. septembar, preko noći.

Na prvom mestu profesor Jevrem Ješko Vidić, dostojni velikan valjevskog sporta, inicirao je akciju veka. Građani kvarta, uz nesebičnu pomoć valjevskih preduzeća, GP Jablanica, Elinda, Stevana Filipovića, Erozije, Krušika.. napraviše košarkašku oazu u centru grada.

kosarka 72 pfc kkm h v blok mil bjelice

Umesto Ješkove sportske ljubavi Zvezde, bez pare i dinara, tog 8.oktobra 1972. došao je Partizan, sa Rankom Žeravicom, u silnom usponu, kao i Metalac, od tada definitvno brend, posle fudbala i boksa, valjevskog sporta.

Bila je to jedinstvena najava košarkaške valjevske bajke 20-og veka, kakvu Grad na Kolubari do danas nije video.

Metalac i košarka su imali bezrezervnu podršku i pomoć svih u gradu, počev od u to vreme gradonačelnika Desimira Maksimovića.

Krušik, MK Uzor, Valjevska pivara, GP Jablanica, Elind, Gradac, Srbijanka, Valjesvka banka... su bili uz Metalac!

Od jeseni 1972, do proleća naredne godine Metalac u tek rođenom hramu košarke, na betonu igra briljantnu sezonu u Drugoj saveznoj ligi SFRJ. Na furiozan način pored novosadske Vojvodine, užičke Rakete, zemunske Mladosti, Uzora iz Sm. Palanke, subotičkog Spartaka Ivangrada, Pirota... u mrtvoj trci sa "lalama" pobeđuje u derbiju veka Zemunce u aprilu 1973. i postaje član elitne divizije, najjače lige u Evropi.

kosarka 72 kk metalac

Lukin tim, braća Kovačević, Kecojević, Jerinić, Borisavljević, Ivković, Marjanović, Radosavljević, Ružičić, Stanojević, Medan, veterani Panta Kovačević i Ćane Đorđević, kasnije sa Vojom Koskom Ilićem, Deksom Dobrivojevićem, Kaljevićem, Mikom Počekom, Dulom Stevanovićem, Marjanom Đurićem, Đuricom... Pljakićem na klupi, ulaze u Prvu ligu i igraju 6 neverovatnih sezona. Pobeđuje sve rivale od beogradske elite, sarajevsku Bosnu, splitsku Jugoplastiku, zagrebačku Lokomotivu (danas Cibonu), ljubljansku Olimpiju, riječki Kvarner, skopski Rabotnički, i najdraže komšije Čačane, Borca, i Užičane Raketu( danas Slobodu).

Metalac na način svojstven vremenu u kome živimo, bez svoje škole, ima tim za nešto više d KLS.

Vlast Grada Valjevo bez sluha da organizuje višemesečna školske lige, pre svege, u košarci i fufbalu naravno, okleva.

Valjevo danas vodi košarkaški trener. Grad se odrekao stručnjaka evropskog formata Vladimira Đokića, od koga je Lazar Gojković imao šta da nauči.

I zato nikada nije kasno da se greška ispravi.

KK Metalac, pre par godina pred nestajanjem, ponovo je sportski brend Grada, pored svetskog sportskog čudo VK Valis, jedinog kluba na planeti sa evropskim referencama, a koji stanuje "ispod balona".

Umesto da "moli i izmoli" koga zna se, drugi način ne postoji, da Grad sa svojih 10.000 i više školaraca, i duplo više mladih, dobije moderan Sportsko poslovni centar sa halom i zatvorenim bazenom, kao i prehodne,   ova vlast već deceniju nudi Valjevkama i Valjevcima praznu priču, a za zbog sumnje da je bilo i krivičnih (ne)dela počele da stižu i krivične prijave.

Temelji valjevske Arene sa 5.000 mesta i zatvorenim bazenom su nikli 1998.

ARENA VALJEVO 14 god pre 7 12 08

Usledilo je vreme zla. SPC su urnisli najpre "žuti": "Crveno-crna" kolaicija je izlupala već urađenje temelje SPC Valjevo,  bacila 100 i više miliona narodnih para za nove. Danas aktuelna vlast, slično predhodnim, malo prepakovana u radikalsko-naprednjačke ne rušo, ali obežava i ne ispunjava obećanja.

Od SPC, zatvorenog bazena, nema ništa, osim slika u tri D formatu.

Kopa se i asfaltira o trošku naroda za investitore što stižu. Zaboravlja se  samo jedno. Treba da nam dođu nasledenici "usrećitelja" što su 1941. po Srbiji streljali 100 naše dece,  majki, očeva,deda... za jednog ubijenog Nemca.

Najnoviji biser je da Gradsko veće je usvojilo Program postavljanja montažnih sportskih balon hala, na tri lokacije u Valjeva.

Privremeni montažni objekti će biti postavljani i uklanjani, posle 10 godina, na osnovu urbanističko tehničkih uslova. Određene su lokacije, i površina "balona", uslovi za priključenje na komunalnu infrastrukturu, namena odnosno delatnost koju se može obavljati u objektima, tip i veličinu objekta, na period, ne duži od deset godina.

Zainteresovana fizička ili pravnih lica mogu postaviti balon u Parku Pećina, u naselju "Oslobodioci Valjeva" i u Novom naselju kod crkve Svetog Georgija.

U Parku Pećina objekat može biti na površini 1.142 m2, u Novom naselju 925 kvadrata, u Naselju "Oslobodioci Valjeva" 725 kvadratna metra. Pa ko voli nek izvoli.

Samo da podsetimo, prostor na kome se nalazio nekada balon na Istoku stadiona u Parku Pećina je samo razvaljena ruina .

Read more...

PRED LEN KUP U BUKUREŠTU VALIS KONAČNO POBEDIO VOJVODINU U SLS

 valis vosa m

Posle “šarenkaste” premijere, “vučići” odneše slatki bod iz Petnice, te “oružane” pljačke i otimačine u Šapcu, došla je radost pobede Valisovaca. U Super ligi Srbije u SRC Petnica, 3. kolu, SLS, u trećem pokušaju Valis je pobedio Vojvodinu 11:10.

"Lale"su kao i prošle godine dana u Lajkovcu, bile na korak do boda.

Šokantna vest da je Aleksandar Kovačević sa vaterpolom završio 2022.godinu, pukla je jače od groma!

Nestašluk, basket u školi, na dan utakmice nezgodan pad, i ni malo laka povreda, sinoć je Kovačeviću operisan lakat u Opštoj bolnici Valjevo, značajno je uticala na ekipu, posebno pod pritiskom zbog značaja utakmice godine.

Startna prednost, i  laganih 3:1, strelci Bursać, Baucalo i Jazdankah, propuštena šanse za tri gola prednost, za čas se istopila.  Vojvodina do kraja četvtine postiže tri gola zaredom(Yutmaz, Kasum I Rogač) i vodi 4:3.

U nastavku Valis stiže do 4:4(Rovenhorst), ali počinju “žute minute”. Vojvodina poklon koristi i na poluvrmenu ima već 7:5. Prednost raste do 8:5 na polovini  ¾. 

Sledi filmsko buđenje   “vidri” I veleobrt. Serija Valisa od 6:0!

Almaši, Baucalo i Šofranac donose izjednačenje na kraju trećeg perioda. Bulajić je začarao svoju mrežu, a kanonadu nastavljaju sa nova  tri gola: Bursać, Obradović I Radovanović. “Lale” se vraćaju iz “nok dauna” i Biočanin i Radovanlija 2,5 minuta donose 10:11. Sledi dramatičnih 150 sekundi, gosti  imaju u dva navrata igrača više( završavaju meč čak 6 puta sa igračem više18:12, ali i bez trenera Bajina, opravdano isključen zbog prigovora.

valis vosa iskljucenje

Valis sa nesavladivim Bulajićem na golu,ali pre svega,  fanatičnom borbenošću čuva minimalac, i stiže do prve pobede u sezoni, posvećene povređenom kapitenu Kovačeviću.

Tri boda Valisa na startu nisu za potcenjivanje, ali  morala su biti makar još dva.

valis vosa tajm 11 10

Šabac  je sinoć pokazao lice šampiona na Novom Beogradu i počistio Vukove,  vicešampiona Evrope 13:10, dok je oslabljeni  Partizan predvođen Hrvatom Lovre Milošem uzeo meru Zvezdi(10:6), za sjajnu najavu  nastavka šampionata u kome je konačno sve otvoreno.

Nema predaha za tri srpska predstavnika u Len Kupu.

Valis danas putuje u Bukurešt, gde će od 27.do 30. oktobra u grupi F igrati sa domaćinom Steauom, italijanskim Ortiđom,  Vitoriom  Gimaraeš iz Portugala i mađarskim BVSC ZUGLOM.

Vizu za Bukurešt Valis je “izvadio”  na kvalifikacionom turniru u Kranju pobediviši  domaćina Triglav 8:6, I Tarassu iz iz istiomene autonomne zajednice   Katalonija, u  pokrajini Barselona.

Pored “balondžija” iz Petnice, jedinog  kluba od svih aktera LEN EURO Kupa bez zatvorenog  bazena u ovom tamičenju, u LEN Kupu igraju Partizan i Crvena zvezda.

Valis - Vojvodina 11:10 (3:4, 2:3, 2:1, 4:2)

Bazen Petnica. Sudije: Milović i Prlić. Isključenja: Valis 18, Vojvodina 12.

VALIS: Bulajić, Šofranac 1, Rovenhorst 1, Bursać 1, Pošmuga 1, Obradović 1, Radanović 1, Jazdankah 2, Baucalo 2, Arsenović, Almaši 1, Mitrović, Popadić, Gavrilović. Trener: Saković.

VOJVODINA: Pajković, Marić, Jutmaz 2, Šakenov, Tintor, Brešćanski, Prekogačić, Radovanlija 2, Jović, Rogač 2, Kasum 2, Vujković, Sredojević, Biočanin 2. Trener: Bajin

Read more...

ŠAMPIONI BESMISLA I DALJE MARŠIRAJU, ČAST IZUZECIMA

SKUPSTINA SRBIJE Ludo da ne može biti luđe danas je gde god se čovek okrene. Nebeskog  gospodara svemira, bi da ugroze prolazni, nebitni potrošači ljudskosti.

Odozgo do dna videsmo novu epizodu iste priče. Čišenje se kažu desilo u vrhu države, izabrana je pročišćena kažu, nova Vlada SR Srbije.

Pre izbora Vlade SR Srbije gledasmo šta snadje posle čuvara Starice,  najupornije  da sačuvaju Šordoš i spreče svojim telima početak gradnje Novog Sada na vodi.

Narod neće  "Novi Sad na vodi", iako se u Beogradu na vodi stanovi prodaju kao alva. Prošlog petka na "rasprodaji" umalo tuča. Za stan od 90-ak m2, a cena smešna tričavih za malo, pola miliona evra!

Videsmo kako policija  “nežno" disciplinuje “napadače”na  imovinu investora.

Pre "zaslužene" benefit penzije, valja imati na raspolaganju  non stop rastuće plate,  gazi narod, koji te plaća. Ali koga još to i dotiče

Valja punite stomake, ako ne po kafanama, ono na sigurnom, za dž, po džandarskim menzama, a ti narode najebo si, ako nisi za vlast.

Dočekasmo šest meseci čekanu i konačno   izabranu novu Vladu Srbije.

Nekada u trci za mesto predsednika u Odbojkaškom savezu Srbije, trofejni jugoslovenski selektor Zoran Gajić, danas je ministar.

Nekada, ne tako davno pre samo 6 godina je pobedio Vanju Grbića, jednog  od naših najboljih odbojkaša svih vremena. Vanji nije pomogao zdrav ljudski patriotizam, ni mesto u odbojkaškoj Kući slavnih. Komandant OSS postao je Gajić selektor  „plavih“ 2000. osvajača jedinog olimpijskog zlata. Dokazan u Rusiji, Iranu, Azerbejdžanu, demantovao je sve. Pokazao je koliko je   organizaciono-upravljački, i pre svega politički poktovan. Gajić je na izborima 2016. rezulzatom 26:20, pobedio Vanju. Sada već bivši  prvi čovek OSS obećao je tada svašta. Srbija je dobila dva nova odbojkaška centra u UB  i Lajkovac, jer tamo igraju  igračice top klase, a ima ko da ih dovede. Konačno dvostruka titula šampiona planete  ženske odbojkaške reprezentaciju Srbije, i nagrade od po 30.000 evra po glavi šampionki, plus 300.000 od Kineza vredne su pomena. Kako će se izboriti sa milionima evra što obeća predsednik fudbalerima, ako osvoje Katar,  ni Gaja sigurno ne zna.

Uvek studiozan i motivisan Pančevac rođen 28.decembra 1958  je samo MALA nada za bolju budućnost srpskog sporta, u raljama svega što nema nikakve veze sa sportom.

U odbojci je Zoran Gajić,  na polju politike  pobedio besmrtnog odbojkaša Vanju Grbića, neuporedivog po delima. U politici mu neće biti teško da prevaziđe očligledan promašaj "pančevačku omorika" na mestu ministra sporta Franju-Vanju Udovičića.

I zato treba biti optimsita posebne vrste, pa  poverovati da Zoran Gajić pored odbojke pomogne i srpskom sportu u raljama opsednutoG zvezdom, onoga što ga i postavi za ministra.

Odletala je drčna prozapadna Zorana Mihajlović.

Sudbinu Zorane podeliše "slina", dr klana zemunskog, pa posle 8 godina ministrovanja,  neoženjeni Franja-Vanja. Ode i  Vulin, i još neki, a poruku je nedvoslmislena:

"Narode evo vam sad  pročišćenjih”.

Nema veza što većina čak i po 30-ak godina liže medom umazane prste, i prodaje maglu budalama, kako nam na vrata kuca blagostanje.

Upada u oči posebno novosrbijanac, ministar privrede Rade Basta, “maher privrednog rasta”.

Karijeru iz Palmine JS, je tvrde bolje obavešteni počeo u apoteci. Edita Fuks nije podržala “izvođenje radova”  i rast cena u apoteci. Predsednica UO je podnela ostavka nakon poziva  u policiju da kaže šta zna o organizovanom kriminalu u apoteci. Slučaj apoteka je završio u kabinetu Miloša Vučevića.

Basta danas vodi resor privrede ekonomskog tigra.

Novi ministar je Krkobabić, u politici voljom oca. Matorog Krku sa vlasti je skinula smrt, u cvetu duboke starosti. Vlasti i slast su ljubav Krkobabića, Sa oca na sina, do unuka. Sin je danas preuzeo  zadatak da vodi brigu o  selu. Ne znamo ko mu je pomogao da dobaci tako daleko. Da li očev duh, ili  čuvena vračara. Naravno da je iz valjevskog kraja, lična prijateljica Zorke korodirke. Jedno je samo sigurno, nema sumnje stiže “blagostanje” seljacima.

Prepoznat kao govornik neviđenog formata Đorđe Milićević je od ministra sporta u najavi,  postao stvarnp, ali samo ministar bez portfelja. Svih ovih godina vodio je visoku državnu politiku, sa efektom mnogo pričaj, a ne reci ništa. Držeći se skuta Ivice, neskriveno  podrške svakoj vlasti, tapšanja i navijanja  za Zvezdu, što je danas jako poželjno, i i nije greh, stiže Đorđe do  najviše kote u svom političkom napredovanju . 

Grad Valjevo će biti tu je gde je, i dalje sve manje Grad što nekad bejaše.

Mandat je ministrima oročen na godinu ipo dana, a posle toga biće kako narod odluči, osim ako opozicija ne misli drugačije.

Read more...

METALAC NA ATOMSKI POGON ZA EVROPSKU RAPSODIJU KAKVO VALJEVO NE PAMTI

 KKM VOJV 100 96

“Pokerom” otvorena sezona Metalca imala je svoj peti čin večeras u hali sportova 15.septembar, “samo” sa 1.000 I kusur vatrenih  sretnika "osuđenih"da uživaju u ATOMSKOJ KOŠARCI i gala derbiju sa Vojvodinom, na evrologaškoj razini.

Metalac je “peterdom”  i "stotkom"obeležio derbi sa Vojvodinom 100:94.

Bio je to retko viđen fajtersko-revolveraški obračun, dostojan da ga vidi, i u njemu uživa  milionski auditorijum, a ne samo privilegovani Valjevci i Valjevke.

Vatromet koševa,popu roja kometa, nikada viđen u novom milenijumu, obeležio je uvodnih deset minuta.

U pravom smislu reči, bila je to  košarkaška rapsodija oba tima. 

Neverovatnih 66 poena je postignuto u prvom kvartalu. Po 7 trojki su ubacila oba tima, Metalac iz 11 a Vojvodina iz  9 pokušaja.

Cevi haubica su  se usijale pa je do odmora ubačeno još “samo”  5 trojki( 2 Metalac i 3 Vojvodina) iz ukupno 14, odnosno 19 pokušaja.

Dafi(4) i Islamović(3 trojke), predvodili se dalekometnu artiljeriju Metalca, a Beslać(3) Jovović I Gaćeša(2) Vojvodinu.

Igralo se kao retko kada otvoreno, napadački, ali i u meso.

Metalac je naizgled lako, a to je baš najteže,  nalazio put čak i do 10-ak  poena prednosti, a “lale” su još ”lakše” uzvraćale, i ostajale u igri.

Šuteri oba tima su se nadmetali ne birajući odakle će gađati i pogađati. Metalac je uspešno odolevao naletima Vojvodine, moćnijom samo zbog "duže klupe".

U permanentnoj jurnjavi povoljnog rezulatata "lale"su  poslednji put zapretila preko  Marka Ljubičića i Čampare, ali od “minimalca” 87:89 dalje nisu mogli. Domaćin uz bučnu podršku sa tribina,  ekspresno  vraća  nedostižnih +8(95:87).

Dafi, Durmo i Gavrilović za stotku, stavljaju tačku  na derbi, koji budi nadu da se košarka na velika vrata vraća u Valjevo.

Iako je igrao sa manje igrača u rotaciji,  Metalac je nadvisio Vojvodinu u skoku (39:28), a imao je i više raspoloženih šutera.  Altin Islamović dobacio je do 27 indeksnih poena(e 22 poena(6:5 za tri, i 6 skokova). Ljubimac najmlađih Džorden Dafi  je ubacio 22 poena, plus 5 asistencija i 4 skoka za indeks 25. Uroš  Luković je imao pune ruke posla, ali nije  “promašio” ni večeras dabl-dabl(14 poena i 11 skokova).

Gavrilović, na momente sebičan,  je postigao 16 koševa, Bajić je brojao do 12 (2-2 trojke, i šut za dva 4:3), a Durmo je "doleteo" do  8 skokova.

Dušan Beslać je predvodio Vojvodinu sa  24 poena, a dvocfreni su bili Gaćeša sa 12, Ljubičić (3 asistencije) i Banjac sa po 11(5 skokova i 3 as.),  Jovović je ubacio  9 poena, imao 6 skokova i 4 asistencije. Vojvodina je dogurala na 101. a Metalac do 111 indeksnih poena.

Metalac je ove noći konačno usamljen na vrhu tabele KLS.

Već sutra će mu se pridružiti  jedan  od 2 još uvek neporažena tima, posle  drugog velikog derbija 5.kola: Zlatibor ili Dinamik.

Za sedam dana Metalac ide u goste Slobodi. Dečiji vrtić vodi partizanovac Velimir Gašić, nekada trener Metalca. Mladi tim Slobode, vatreni Užičani u sigurno dupke ponoj dvorani Veliki  park biće slatki izazov za Metalac, sigurni smo moćan da uspešno okonča  oktobarski salon trijumfa!

Read more...

MIHOLJSKA SPORTSKA BAJKA U RALJAMA POLITIKANSTVA BEZ GRANICA

jokić tripl dabl golsen stejtOktobar kao i većina meseci od maja do danas u znaku mediteranskih temparatura, i šokantno bezobraznih politikatnskih udara na zdrav razum, i standad običnog čoveka.

Medijska turtura, i otvorene najprizemnije pretnje da balkanskog „tigra“ čeka ledena zima, bez struje,  grejanja, već viđene ludačke plime cena svega što nam treba da živimo kao sav normalan svet, ne jenajava.

U danima sećanja na oslobađanja Beograda i pošast, streljanja nedužne dece i ljudi u Kragujevcu, 81. godinu posle krvavog 21. oktobra u Šumaricama, naslednici jednom i zauvek okupatora ovog naroda sa zlatnih briselskih fasada, i Brandenburške kapije besno reže. Prete svakojakim novim nebuloznim kaznama, „neposlušnom“ narodu. A kriv je samo što je narod, i živi u ma koliko ne želimo da priznamo, i danas  okupiranoj Srbiji.

U ispiranju mozga zavađenog naroda intenzivno učestvuju, koljači,  krimosi, starlete(u prevodu kurve prim.aut) i svih drugi premrci ljudskog nesoja, glavni na fejk njuz i mejnstrim medijima, zaduženim na prvom mestu za uterivanje straha u kosti, da nas čeka smak sveta, ako ne budemo slušali "glas razuma".

Najprljaviji  posao radi mej strim nesoj što je  dušu đavolu prodao, i sada je samo produžena ruka zla i pošasti.

Ne čusmo juče vest koliko je u danu „popusta“ prodato stanova u Beogradu na vodi, a bolje obavešteni kažu da je bila tuča, za gajbe od 5 do 10.00 evra po m2.

Sport i kultura, može se reći pored nabrojanih pošasti, su jedini zračak  svetosti i svetlosti u utamničenim medijima.

Nije vest da pobednički, iako anesteziran lažima i pretnjama, umrtvljeni  narod voli pobednike.

Americi i Evropi što žude za tuđim dobrima, bode oči noćašnji „Džokerov“ tripl dabl, i rušenje šampiona NBA iz „zlatne države“.

U sred San Franciska  Jokara je otresao Golden Stejt.

Jokicnba d stejt bet ap

Jubilarnim   77. tripl-dablom ( 26 poena, 12 skokova i 10 asistencija) Jokić jena korak do Vilta Čejmberlena (78 puta zabeležio tripl dabl. Lider   tripl-dabl učinka, je  Rasel Vestbruk 194, zatim slede  Oskar Robertson (181), Medžik Džonson (138), Džejson Kid (107), Lebron Džejms (105).

Nikola je rano jutros poslao u svlačionicu prvu zvezdu  Voriorsa  Stefa Karija, veštog da ubaci 34 poena, zabeleži 5 skokova i 4 asistencije, uz  pet pogođenih trojki. Potrčao u mrak i prljavi Grin, sa drutvom iz redova šampiona na tuširanje,  posle  Jokićeve asistencije za Brauna pri rezultatu 124:123, a zatim dva realizovana slobodna bacanja za konačnih 128:123.

Srbin je u subotnjoj noći potvrdio da je spreman za novi treći, zaredom MVP NBA trofej!

Gledaćamo ga ponovo u nedelju od 03.00 protiv Oklahome Alekseja Pokuševskog.

Po ogledu na NBA  Srbija, ima svoju nenormalno najludju  Arena Beograd ŠTARK na planeti.

„Okupirana“ crno belim svetom, 40.000-ak  zaljubljenika prisutnih u Areni   proteklog utorka i četvrtka uveče, ponovo posle decenijskog  uništivanja, kluba neunuštive demonstrirali su neizmernu ljubav. Arena pobednika, je podrhtavala i „gorela“. Nagrada posle dva poraza  je rasturen Virtus, i naplata sa kamatom duga od Bakonije i Armanija. Jedino što se ne prašta je skandalazno skandiranje Milošu Teodosiću, poteklo iz kopa "dimnih bombaša"

A miljenica i ponos Srbije  je posle 4 nastupa na „nuli“ (ne)očekivano zakucana za dno tabele.

Stigao je Gaučos Luka, ali ne i pobeda protiv favorita za osvajanje krune u Madridu. Statistička nula Evrolige je baš kapiten preimenovanig FMP-a, i to sve govori.

Košarka je zasenila fudbal u Srbiji gde je penal privilegija, zna se koga i zašto.

Promašaji u svim segmentima izbacili su najprivilegovaniji klub u Evropi, miljenicu iz „rupe“ iz Lige šampiona, a „smeši“ se eliminacija, u naredne dve nedelje, i „let“ iz drugog klupskog takmičenja, iako ima sve, od podrške države do ptičejeg mleka.

Od 2017. bezočno poharan i devastiran iznutra i spolja, na samo njemu svojstven način, je ispao iz Kupa srpskog, ali u Evropi volšebno je dva puta pobedio Kelna. Spakovaše "bombaši" stadionu JNA mrak za meč sa   Česima. Prazan stadion plus  novčanu kaznu.

UEFA je nemilosrdna, čekala je  samo „mina“ da pukne i neomilajeni klub sa druge strane Topčiderskog brda, je dobio zabranu da ga gleda  normalan fudbalski svet.

Kamere što sve sminaju nisu pomogle,  bile su izgleda ugašene

"Nevidiljive dimničare“ niko ne dira, umesto da su pohapšeni i procesurani.

A nova senzacija “Flaš Gordon“ se ne osvrće na rat Ostoje sa  Vučelom i Vazurom.

Lansirani su Dijabate, Traore, Belić... elimimisan Jović i slični škortovi.

Stanojevićev „miljenik“ Natho kreira beskrajni niz pobeda. Kapiten Čaki-Urošević je posle Saše Ilića, i niza bizarnih likova ničim izazvanim da ponesu traku oko ruke, na spisku putnika za Katar.

Dok UEFA pokazuju moć, gledamo sličnu demonstraciju sile u Srbiji.

Zidaju se stadioni, po evrpskom standardima u Loznici, Leskovcu, Zaječaru...

Fudbal je ugašen u mnogim nekada značajnim centrima.

U Valjevu se odavno ne igra fudbal dostojan pažnje  makar  1.000 ljudi.

Posle niza remija, i par pobedica  klub i dalje samo mutant, „iz dva u jedan“ danas je sa igračem više, iz smederevske tvrđave poslat na dno Dunava.

Pun sat sa igračem više, posle solidnih 45 minuta, usledio je penal i za vođstvo lidera, a ubrzo i drugi gol za potvrda, da je „neko“ opet žestoko promašio. 

Odluka da pored živih trenera na valjevskim prostortima se izmišlja „topla voda“ danas  je dobila novu potvrdu besmisla.

„Krilo za Koreju“ na fb, traži predsednik, uz sve lične simpatije, zreo za povratak na Daleki Istok, gde mu je fudbalski najviše i prijalo.

Za sve je potrebno vreme, pa i za mutanata da vrati za početak kršteno ime, izađe iz kafane kod „Flore“, a pre svega da se potrudi, da tim prepusti „Flaš Gordonu“ sa valjevskih prostora,  sposobnom da namesti igru, zbog koje  se fudbal voli i gleda.

Za utehu sportsko Valjevo, sa rukomet i odbojkom u nekakvim Prvim ligama, realno nižerazrednim rangovima, živi posle 8 godina ponovo  za košarku.

kkm kolubara 22 10

Metalac u dva navrata spsavan da se ne ugasi, nema „Flaš Gordona“ ali ima Uroša, Ibrahima, Čarlsa, Džordna, Stefana, Rikija, Ivana, Altina, Nemanju...

Poker pobeda je za momcima, a večeras je na redu najveće iskušenje, Vojvodina, poražena samo od Zlatibora.

Metalac će imati večeras ono što „lale“ nikada neće!

Podrška u hali sportova 15.septembar biće„ zemljotresna“.

Luki i društvo,  na krilima navijača, znaju šta im je činiti.

Prvi i do sada najozbiljniji izazov Vojvodina s Beslaćem, Čamparom,Ljubičićem... dolazi u Valjevo sa pobedničkim ambicijama.

Koliko su ambicije realne videćemo u meču sa epitetom derbija kola.

Tim Metalca je pred višedecenijskim izazovom.

Valja OBNOVITI BITKU   započetu daleke  1972. godine.

Metalac je u aprilu 1973. izborio  ulazak u Prvu ligu SFRJ, najjaču ligu u Evropi u to vreme.

Na otvoreni teren za male sportove „Petanesti“ je montirana konstrukcija proizvodne  hale, i Valjevo je dobilo privremenu halu sportova 15.septembar“

Vreme je da novi uspeh inicira  konačno izgradnju  modernog multifunkcionalnog sportskog zdanja.

Srbija je mogla novcem, za već pomenute nove stadione u sredinama gde fudbala,  da hrani pola „zlatouste“ Evrope.

Samo sa 10 posto tih para u Valjevo  bi dobilo sportsku dvoranu i zatvoren bazen.

Jer ne zaboravimo pored Metalca VK Valis  je najvrednije  što danas valjevski  svet sporta ima.

I zato večaras u 19 ati valja doći u halu sportova 15.septembar, da podržimo  Metalac!

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas