Menu

zaglavlje

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

NA DORĆOLU METALAC PONOVO GAZDOVAO,  OPSTANAK JE OBEZBEĐEN!

NA DORĆOLU METALAC PONOVO GAZDOVAO,…

foto kls Kao i lane,...

"DRŽAVNI PROJEKAT" UZVRAĆA UDARAC U ARENI BEOGRAD 29. FEBRUARA

"DRŽAVNI PROJEKAT" UZVRAĆ…

 Od povratka u Srbij...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: decembar 2022

VIŠE SREĆE 2023. GODINE!

  • Published in Svet

 

2023 VS

"BUDITE POTREBNIJI DRUGIMA NEGO ONI VAMA.

NE UZIMAJTE VIŠE NEGO ŠTO DAJETE.

NE RADITE ONO ČEGA ĆE SE VAŠI RODITELJI STIDETI,

I ČEGA ĆE SE VAŠA DECA SUTRA STIDETI.

NEMOJETE SEBE PROGLAŠAVATI JEDINIM I NAJBOLJIM.

NISTE JEDINI I NAJBOLJI.

NAJBOLJI SU OTIŠLI, A MI SMO TU ZATO ŠTO NJIH NEMA.

NE BUDITE SLUGA, I KADA BI TO HTELI.

POŠTUJTE LJUDE, DA BI I LJUDI VAS POŠTOVALI

NE DOKAZUJTE SE PRED GORIMA OD SEBE.

NE TRAŽITE JOŠ, BUDITE SKROMNI, JER JE TO VAŠ IZBOR, A NE ZATO ŠTO VAM GA DRUGI DAJU", rekao je, za sva vremena u novogodišnjoj poruci besmrtni i neponovljivi Duško Radović.

VIŠE SREĆE  2023. GODINE!

ALI I PAMETI, HRABROSTI, I ISTRAJNOSTI.

MOŽDA BUDE OD KORISTI.

PRIJAČE SVIMA, A I VAMA, SIGURNO!

 

Read more...

Milénina "ISKRA" DANAS JE NOVOGODIŠNJA RADOST I SREĆA DECE VALJEVA

 
ISKRA MR 0
Kad imaš dušu i srce, možeš i zvezde dodirnuti. Valjevka Miléna Radovanović, humanošću i nestvarnim kreacijama u  svojoj  radionici istinitih bajki "ISKRA" je zasenila većinu svojih sugrađana.
Iako krhkog zdravlja  radosno danas dočekuje goste, najmlađe Valjevke i Valjevce,  na kraju Iskrine akcije "Slatkiš za drugara"
Već četiri godine Miléna Radovanović vraća osmeh na lice deci, a ovog decembra iz ISKRE je stigla  kutija slatkiša za decu na odeljenje psihijatrije u Opštoj bolnici Valjevo!
"Svi zajedno smo uspeli, Hvala vam!" poručuje Iskrina Milena  i najavljuje  nove slične još veće akcije, za decu svog Grada Valjeva.
ISKRA 2022 MR
Primer Miléne Radovanović je ISKRA!
Treba je samo rasplamsati   u neugasivu vatru  iskrene ljubavi, pažnje i radosti, i borbe  za decu svog Grada Valjeva!
Read more...

NAŠ ŠAMPION METALAC JE JESENJI PRVAK KLS, BOGAMI !

KKM 1 KRAJ 2022 Pobeda u derbiju Metalac-Spartak  81:71, u poslednjem  kolu prvo dela šampionata KLS, donela  je  Valjevcima, posle  par neočekivanih ishoda, na Dorćolu, i u Novom Sadu , jesenje počasti NAŠEM ŠAMPIONU!.

Metalac sa trona,  ide u Niš, na finalni turnir Kupa Radivoja Koraća!

Krađa  i “kasapljeanja” , naravno  neizbežne “žute minute”, najgore od svega povreda Lukovića u Kraljevu, su preslikani detalji  iz  sinoć odigranog derbiju su  subotičkim Spartakom, ali je završen trjumfom Metalca!

Zašto Naš šampion, samo zato što  je KK Metalac najbolji, u sportskom mulju u talogu, valjevskog sporta. Poštovanje za Vaterpolo klub Valis, što iz prizemljenog balona pohodi Evropu.

Kapa dole devojkama OK Valjevo, originalnoj Srbijanki, a svi ostali milioneri, i koji bi da to budete, postidite se svojih nedela.

Trivijalni centri troška haraju valjevskim sportom!

Krčme milione i još uvek ne polažu račune. Neće  uspeti  da ugase sport u Gradu, od fudbala pa redom, ma koliko ga se trudili, jer vrednost poput KK Metalac nije podvala, već suvi kvalitet, i pored brojnih grešaka i propusta.

A sinoć Metalac je osvojio  jesenje počasti.

Luković nije čak ni mogao da dođe da gleda utakmicu, i neće ga biti u timu do Srpske Nove.

Durmi je razbijena arkada!

kkm s durmo

Bajić je završio sa povređenim  zglobom  šake, posle “nežnosti”  pod košem Subotičana. Ali treba ponovo valja naglasiti, Metalac je pobedio. Sa skorom identičnim kao Zlatibor, "obrijan" je  u Valjevu,  13:2, a moralo je biti 14:0, Naš šampion je jesenji prvak KLS!

Dinamik je neočekiavno posrnuo.  Dorćolci su promašili šut za pobedu i jesenju titulu. Završili su  u “ladno i mutno Dunavo”. Oteto u Užicu  vratilo se na Dorćolu. Banovčani su srušili “snajperiste”  u sred njihive avlije. Kad  promašiš sve  nacrtane mete, i šut za pobedu na kraju,  i pored trijumfa u Čajetni i u Valjevu, jasno je da si još “zelen”  za jedno  od  prva dva mesta. Pored Tamiša i Dunava,  Dinamik je na meti sličnih “pacera” od januara do marta, dok vodeći tandem  kipti od nestpljenja da ih “ošiša” baš u sred Dorćola.

U Novom Sadu, se desila senzacija.  “Munze konza” je počistila Vojvodinu 80:67, četvrtim porazom definitivno “otpisanu”  iz trke za ABA-2.

Za Metalac je najbitnije, vratio se na pobedničko postolje, i  ulazi  2023. kao prvi  u  KLS, a sigurni smo da će na  finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća u februaru 2023. imati šta da pokaže Voldozi, Kampacu, Panteru Ledeju...

jjm spa dafi

“Čovjek često sretne svoju sudbinu na putu kojim je izbegavao poći” eečoi su Jean de La Fontaine.

Sinoć je bilo baš tako u hali sportova 15.septembar, “polupraznoj” u odnosu na prehodne  mečeve. jer  Valjevo,  tek tako  lako   ne prašta poraz.

Metalac  na momente furiozan.

kkm spar 1 siman kuc

 “Gasio” je neugasivo  “diktator u pokušaju” ovoga  puta, Milovoja Jovčića.

Ali i bez Uroša Lukovića, videli smo 59 skokova, 25 više  od “golobova”, osam rampi, opet se strepelo se  za pobedu.  do minut  pre kraja.

Indeks  115 u odnosu na 67 Subotičana, je samo puka statistika, a uzrok strepnje su 22 lopte  bačene u ruke spartakovcima, uz šut za tri poena 17:5.

Ibrahim Durmo lav za poželeti u svakom abaligaškom timu, nosio je Metalac  i sinoć. Odolevao je kečersko- hrkljuš odbrani, kidao po običaju, sve  do 20 poena i 13 skokova, 2 rampe, i “samo” 7 istrpljenih faulova. Nisu izostale greškice, 4 izgubljene lopte.

kkm spar 1 durmo kuc

Naravno   mvp je derbija.

Mening na korak do tripl-dabla,  fulao je čak 8 lopti. Riki Stefanović iz senke bitan kad je najvažnije, 4 skoka i 14 poena.

kkm spar riki

Sa najmanjom minutažom(14,5 minuta) Stefan Simanić dobacio  do 7 poena, 4 skoka, rampa, i minimum 4 zakinuta očigledna faula.

Radoš  Šešlija  nije za otpis, potvrda je 12 poena i 6 skokova. Marko Bajić lavić iz pregrađa se nije upisao  u strelce, ali 6 asistencija i 3 skoka nisu za potcenjivanje.

kkm spar baji ses

Samo 12 poena  nije nivo Dafija, a Islamović i  Ilić ništa gori u odnosu na predhodna izdanja.

Subitičane kadre da istope  -19 I zaprete pred kraj je predvodio Hardi sa 16 poena, a dvocifreni su bili Ilkić sa 12 i Milisavljević sa 11 poena.

Polusezona bez dva poraza, bi bila  za istoriju, ovako čekamo 2023. za potvrdu  da ovaj Metalac može da  nastavi priče  iz 1973. kada su Valjevci sa Lukom Stančićem, bez zvetda u timu  iznedrili svom Gradu Prvu saveznu ligu SFRJ, najjaču u to vreme u Evropi!
Momci na Vama je red da se upišete u istoruju,

Srećna Nova 2023. i da bude šampionska. 

NAŠI ŠAMPIONI  VALJEVSKI !

Read more...

KRIMINAL U KRALJEVAČKOJ “KASAPNICI”

 

kkm sloga 25 12 kv

foto KLS Pobednički niz našeg šampiona Metalca, posle demonstracije sile i demoliranja Zlatibora  prekinut je sinoć u Kraljevu.

U “kasapskoj” radionici Metalac je ubačen u  mašinu za “mlevenje” mesa.

Epilog,  drugi poraz u pretposlednjem nastupu u 2022. godini 83:88 (22:18, 20:18, 23:17, 18:35).

 Kraljevčnima u martu  sledi  vraćanje duga sa kamatom, za  “prebijanje” na javnom mestu, a znanje savest pojedinaca iz valjevskog tima, sinoć su ponovo pali na ispitu.

Nije nikakva tajna da se  valjevska priča zasniva na Urošu Lukoviću, Amerima Dafiju i Meningu, Durmu, Bajiću, Islamoviću, Stefanoviću i Simaniću...

 Znaju to svi, a kraljevački “kasapi” su znalački iskoristili ničim izazvanu  podršku trojke perfidnih u biti opasnih razbojnika, do te mere naklonjenih domaćinu, da je zlodelo dobilo obrise perverznog iživljavanja!

Naravno, halabuka sa tribinama. Navijači "kasapi" najprizemnijim uvredama i pretnjima gostima, su samo dolivali ulje na vatru. A policija, kao i uvek je radila svoj posao.

Utakmica je praktično rešena kade je povređen već isprebijani  Luković, stopalo je u pitanju. Bude li potrebe u sredu će  biti na parketu u prednovogodišnoj utakmici sa subitičkim Spartakom, makar sa jednom nogom!

Valjevski tim je upao u “žute” minute, pred kraj trećeg kvartala. U poslednjih 12,5 minuta Metalac prokockao plus 19, a nestvarnih 43:18 u “mašini za mlevenje mesa” doneli su pobedu Slogi, čašćenoj pored koševa I serijom dodatnih slobodnih bacanja, za   “overu” valjevskog tima.

Odgovornost za sinoćni debakl, je na igračama bez muda da se pobiju sa "kasapima", a  posebno, tokom sezone, na  “nevidljivima”.

Već je jasno ko dan, da se moraju tražiti alternative za Ilića i Šešliju, ali to je posao za Jovana  Teodosića i Branislava Ratkovicu.

 Nije tajna, da prejaka reč  može i da “ubije”.

Bilo  ih je proteklih dana previše po medijima , do najave onoga što po  svoj prilici nekada biti neće, ali i da se nasluti,   repriza jesenas već viđenog “dorćolskog scenarija” iz Valjeva.

Dinamik je anulirao minus 24 i pobedio. Igraće u Kupu Radivoja Koraća  a ne naš  šampion Metalac.

Posle 12:1  neki su poleteli u nebo,  a narod ne kaže slučajno, šta čeka “visokoletače”.

Poraz boli, kao što pobede razgale srce i dušu.

Sloga igra ABA-2 ligu, i tek je malo mdrnula, posle 4 nule na startu, Iako  umorna, za klasu slabija od Metalca,  smogla je snage da  prebije rivala, i sinoć napravi senzaciju.

Na greškama se uči!

Da bi  san postao  java potrebno manje priče, a mnogo više posvećenosti onome što radiš. Samo su proliven  znoj, krv na terenu,  srce kao  kuća, jer opasnim razbojnicima moraš zube da pokažeš, uslov da pobediš i njih i rivala, koji danas za razliku  od od tebe ima novu Halu sportova, i još svašta nešto, mnogo više, a o čemu ti možeš  samo da sanjaš.

Sloga  ne igra više  u  mraku stare  hale podignute  na mestu nekada otvorenog košarkaškog terena 1974, godine, Iz  “magične rupe”  nije bilo izlaska  dok ne izgubiš.

 Kraljevu je vlast,  vrhovna, odakle inače i sve ide sve, a ne kraljevačka, da se razumemo, podarila  modernu Halu sportova. Samo što nije počela izgradnja fudbalskog stadiona sa 8.000 mesta, po ugledu na one u Loznici,  Leskovcu, Zajačaru…

Eto objašnjenja zašto  Valjevo postaje predgrađe Uba, i zašto pola veka  čeka na objekat dostojan poštovanja više od 10.000 školaraca i mladih,  bez mogućnsti da se normalno bave sportom.

Sinoćni kriminal u Kraljevu govori  sve!

Ali i podiže moral, i potstiče na  borbu  do konačne pobede !

Nema nam druge, Metalac se voli i brani, već u sredu 29.decembra, kada u Halu sportova 15.septembar stiže subotički Spartak!

Read more...

VALIS LETI ZA REPUBLIKU SINGAPUR U "GRAD LAVOVA"

Valis vk 12 22VK Valis na kraju najplodonosnije godine od osnivanja pored uspeha u srpskoj vaterpolo eliti, Jadranskoj A-1 ligi, svetskih i evropskih odličja svojih mladića, na kraju kalendarske godine obeledanio je  početak  saradnje sa  Vaterpolo akademijom “Pacer” iz Reublike Singapur.

Valisovci su dobili  poziv iz  “grada lavova” koji se ne odbija.

Mladi Valjevci su pozvani da budu gosti  Republike Singapur, a da sve troškove puta i boravka snose domaćini!

Saradnja  je uspostavljena.

Gosti VK Valis su  mladi  vaterpolisti Vaterpolo akademije “Pejser” (eng. Pacer) iz Singapura, najvećeg vaterpolo kluba u Jugoistočnoj Aziji.

Petnaest dečaka  “Pejsera”, uzrasta 13 i 14 godina, trenira pod balonom u SRC  “Petnica” . Singapurćani naredne godine organizuju internacionalni turnir Pacer Water Polo U-15 Invitational Cup, uz učešće klubova iz eks SFRJ , Evrope, Australije i Okeanije.

 Saradanjom VK Valis  Akademije “Pacer” mladi  igrači iz Singapura su u prilci da steknu nova  iskustva, igrama protiv  vršnjaka iz Srbije, ali i nove prijatelje.

Vlasnik Vaterpolo akademije “Pejser” Kum Luen Ting I sportski direktor “Pejsera” Dejan Milaković  su oduševljeni ni prijemom u Valjevu.

vk valis Ting singapur

Vaterpolo akademija “Pejser” sa Nacionalnom sportskom asocijacijom Singapura godinama  organizuje Invitational Cup. U goste  nam dolaze  deca iz celog sveta, da se druže, da osete čari  Singapura i  ostvare nova prijateljstva. Sport nema je granice. Pokušavamo da dovedemo decu iz Evrope u Singapur, ali i da naša deca dolaze da treniraju u Evropu, i u Srbiju. Poziv “Valisu” je upućen, a  deci i trenerima biće obezbeđen celokupan smeštaj, hrana i transfer  tokom boravka i trajanja turnira. Imaće priliku da vide i borave u Singapuru, što je šansa koja se pruža možda jednom u životu”, istakao je gospodin Kum Luen Ting vlasnik  Vaterpolo akademije “Pacer”

Sportski direktor Akademije “Pacer” Dejan Milaković očekuje da saradnja  traje, i da  svake zime  vaterpolisti  iz Singapura budu u Valjevu.

vk valis singapur

Cilj nam je da sa decom do 14 godina radimo, da svi budu srećni,  a poosebno da ojačani iskustvom u Valjevu dočekaju   sšremno, turnir  svom gradu. U Valjevu smo  pet dana, pre toga smo bili gosti u nekim drugim gradovima u Srbiji, Gostovali smo i u Istanbulu”, rekao je  Milaković i poželeo VK Valis da u budućnosti bude još uspešniji, a pre svega da dobije zatvoren bazen.

Milaković je izrazio zadovoljstvo što su mladi vaterpolisti iz dalekog Singapura dobili priliku da dođu u Srbiju i u Valjevo, da treniraju ovde i stiču nova sportska iskustva. On se zahvalio VK Valis na sjajnim uslovima za trening, srdačnom gostoprimstvu i na toploj dobrodošlici.

Vaterpolo akademija “Pejser” trenutno broji oko 400 članova, a cilj nje  da imaju preko 500 članova koje će u najboljim  uslovima moći da stignu do uspeha", zaključlio je Milaković.

 Kum Luen Ting, vlasnik Akademije “Pejser”, visoko poštuje stručni rad iz Srbije. Pored Dejana Milaković na Akademiji rade još 3 srpska trenera, tvog čega  “Pejser” otskače od rivala.

Trener VK Valis Miloš Saković je izrazio  zadovoljstvo što  vaterpolisti “Valisa” imaju priliku da steknu prijatelje iz daleke Azije i obrnuto.

vk valis Milos Sakovic

“Dani provedeni sa dečacima iz Singapura će ostaviti dubok trag u bavljenju sportom mladih vaterpolista Valisa. Jako je plemenito što gospodin Ting, kao vlasnika “Pejsera”, osim sportske saradnje želi da obezbedi da njegova Akademija snosi sve troškove boravka naše dece.  Svi znamo da u Srbiji nije isti standard kao u Singapuru i to je dodatni benefit za naše vaterpoliste, jer uz minimalne troškove imaju priliku da vide daleku Azijurekao je Saković, i zahvalio se gospodinu Tingu, u ime kluba VK na ponudi i pozivu za učešće na turniru.

Predsednik VK Valis Nebojša Stojaković potsetio na uspehe VK Valis u 2022. godini, i i na ono što sledi.

“ Mladi “Valisovci” su juniorski šampioni države. Seniorska ekipa  je među  6 najboljih klubova Super lige, i ponovo ide  u LEN Evro Kup sledeće godine, Treću u sezonu zaredom ćemo  igrati sa najboljim klubovima u Srbiji.

Nije mala stvar biti u društvu Patrizana, Crvene Zvezde, Šapca, novih  vaterpolo “aždaja” VK Radnički i VK Novi Beograd.   VK Valis, SRC Petnica i Valjevo će imati čast da od februara do aprila  2023. ugoste  RadničkiCrvenu Zvezdu i Partizan.  U  Kupu Srbije smo  u 8 najboljih ekipa i 14. januara idemo  na megdan ekipi Novog Beograda,  trenutno su najbolji  u državi. U LEN Euro Kupu iako debitanti smo se plasirali u  drugi krug, što je veliki uspeh, s obzirom na mladost ekipe. Ubedljivo smo najmlađa ekipa u Regionalnoj ligi, što nam ne smeta da budemo na  drugoj poziciji, a pokušaćemo i više , rekao je Stojaković I najavio da će  VK Valis i grad Valjevo prvi put biti organizator jednog od četiri turnira u okviru Regionalne lige.

“Od  20. do 22. januara u  goste nam dolazie: VK Vojvodina, Proleter, Medvešćak, Novi Beograd i Nais. Utakmice se igraju tri dana i posle toga VK Valis čeka još jedan turnir u Beogradu.  Prvoplasirana ekipa direktno ide u Premijer ligu, drugoplasiranu očekuje baraž sa pretposlednjom ekipom iz Premijer lige. Naš cilj i želja je da od sledeće godine budemo i u najelitnijem takmičenju eks SFRJ”, naglasio je Stojaković.

Prvi čovek Uprave VK Valis zahvalio se Gradu Valjevu kao najvećem sponzoru kluba i istakao da je sa Gradom ostvaren zavidan nivo saradnje. Nije izostao apel privrednicima grada Valjeva,  i onima što  potenciraju priče o Valjevcima, da konačno  pomognu klubu.

vk valis prijem laza 21

“Dobili smo pomoć od Grada, jer nismo mogli planirati prošle godine da ćemo biti učesnici Len Euro Kupa. Naše učešće na tom takmičenju je prezentacija svih nas i grada Valjeva. Godinama i mesecima apelujemo da nam valjevski privrednici pomognu, ali ta pomoć je poprilično tanka. Ako hoćemo da ovaj grad ima ovakav stabilan klub na najvišem nivou takmičenja, ne možemo se oslanjati samo na pomoć Grada. Kad god smo imali finansijski problem mi smo se obratili Gradu, i dobili smo podršku i pomoć. Prepoznati smo i na nivou drugih zemalja. Sada su nam tu prijatelji iz Singapura, a prošle godine smo ugostili 4 reprezentacije. Mi  smo reprezent, a  da bi opstali  na sadašnjem  nivou i van granica našeg grada, države, pa čak i kontinenta, neophodno je da svi  svi zajedno  reprezent unapredimo. Svi u gradu Valjevu koji se smatraju Valjevcima i posebno, oni što  potenciraju priče o Valjevcima, da nam pomognu u tome i da naša priča traje još dugo dugo”, istakao je Nebojša Stojaković.

VK Valis ima  4  juniorska reprezentativca. Kapitena Aleksandra  Kovačevića, Srđana Baucala, Radosava Vrijevića i Vuka Anđelića.  Takođe, pre par dana potpisan je ugovor o saradnji sa centrom Nikolom Nikolovim, koji se vraća iz Mađarske.

Ruka podrške i saradnja  sa istnskim  prijateljima jedino može još više unaprediti, sve dobro što se dešava u VK Valis.

Za početak, podrška najvećih, a posebno potencijanih  investitora u Valjevo, ali pre svega reakcija vrha države,  je  šansa za bolju budućnost VK Valis i valjevskog sporta u celini!

Read more...

DANAS U VALJEVU MEMORIJAL “OGNJEN PEJIĆ"

OGNjEN PEJIC

U znak sećanja na tragično nastradalog  rukometaša Ognjena Pejića ORK Metalac danas organizuje prvi “Memorijalni omladinski turnir” posvečen mladom čoveku, izuzetnom sportisti, momku tragične sudbine.

 Ognjen Pejiću je izgubio život u saobraćajnoj nesreći 28. decembra 2021. godine.

Pored domaćina učesnici turnira u Hali sportova 15.septembar su  dečaci, uzrasta 14 godina, iz šabačke Metaloplastika, ORK Loznica i Gučeva iz Banje Koviljače.

U polufinalu se sastaju  Metalac i Loznica (11 sati), a  potom sledi meč  Metaloplastika - Gučevo (12 sati). Utakmica za treče mesto je  u 13 sati a finale u 14 sati.

Ognjen Pejić “Ogi” je rođen 2000. godine je bio perjanica mladog talasa valjevskog rukometa,  najbolji rukometaš  u svojoj generaciji  ORK Metalac. Već sa 12 godina se "zaljubio" u reukomet.  Kada je napunio 15 godina već  je   igrao Inter-ligu a potom i Super “B” ligu. Ognjenove igre nisu promakle terenerima mlaših reprezentativnih  selekcija, i u više navrata bio na spisku kandidata za kadetsku i juniorsku reprezentaciju Srbije. Ubojito desno krilo  Pejić je napredovao, i ubrzo postao  stub  ORK Metalac u  Prvoj ligi “Centar” , I u Prvoj ligi “Zapad”. Svojim golovima je doneo pregršt pobeda   Metalcu. Nije ostvario san da  karijeru nastavi u srpskoj eliti, a kasnije i u  Evropi.

Ognjen je bio sportista za primer, izuzetan znalac i borac, gospodskih manira, donetih iz svog doma.

Ognjen pejic rkm 2021

U znak poštovanja i sećanja na  “Ogija”, ORK Metalac je povukao dres sa brojem 10, i više niko neće nositi “desetku”  Ognjena Pejića..

Read more...

DIVČIBARSKA DEČIJA ČAROLIJA U HOTELU "CRNI VRH"

  • Published in Razno

crni vrh decemb čarolija

Pred nama su praznici, a sve počinje PREDNOVOGODIŠNJIM ČAROLIJOM U HOTELU CRNI  VRH NA DIVČIBARAMA!

Ponude se nižu sa svih strana. Za razliku od nekih lovaca, čak spremnih da boravak uslove, ulaznicom za doček  2023.  za bebu, po ceni od 100 evra, ima i onih što nisu, alavi, već samo normalnipotvrđuju koliko cene, i koliko im je stalo do svakog gosta, a dece posebno.

Boravak  u hetelu Crni Vrh na Divčibarama nudi nestvarne  uslove.

CRNI VRH DIVĆIBARE 2022 12

Čarolija je pred nama!

U periodu od ponedeljka 26. do 30. decembra 2022.godine U HOTELU CRNI VRH JE BESPLATAN BORAVAK ZA DECU DO 12 GODINA!

Broj dana nije  ograničen. Na vama je sami da odlučite.

Uživajte u prvim danima zime na planini, neverovatnoj ponudi hotela CRNI VRH na Divčibarama!

Online rezervacijeOnline rezervacije: www.hotelcrnivrh.rs  </div>
														</div>
																		<a class= Read more...

EVROLIGA IDE U ISTORIJU, VEČITI GAZE, A I VALJEVO SE KOŠARKAŠKI PODIGLO IZ PEPELA

EUROLEAG LOPTE

Sadašnji format EVROLIGE ide  u istoriju, sprema se novi format, nalik na "NBA".
Bogati investitori su izneli svoj plan u Dubaiju, još u oktobru, i ako se usvoji najjače takmičenje evropske košarke bi dobili novi format i sistem, tvrdi italijanski košarkaški portal "Sportando"
izvršni direktor Maršal Glikman piše "Sportando" je govorio oo potencijalnim promenama u podkastu "Krosover". Sve je povezano  sa bogatim investitorima iz Dubaija, a takmičenje bi se proširilo do bliskog Istoka. Broj  učesnika sa sadašnjih 18, bio bi  povećan   na 24. Igrali bi i Partizan i C. zvezda!
U "novoj Evroligi" bili  Dubai i London Lajonsi
Igralo bi se u dve konferencije po uzoru na NBA ligu.

Obe konferencije bi imale po 12 timova, a svaka ekipa bi, kao i u današnjem formatu, igrala 34 utakmice: 22 protiv protivnika iz konferencije i 12 sa ekipama iz druge konferencije.
"Sportando" je objavio čak mogući izgled  konferencija.

Bile bi podeljene  geografski, pa bi učesnici baš kao u NBA ligi bili podeljeni na Zapadnu i Istočnu konferenciju.
 Odluka o novom formatu se čeka,  samim tim i podela grupama.

Mogući izgled grupa je na vidiku i to: (Zapad): Barselona, Real Madrid, Baskonija, Huventud, Monako, Asvel, Pariz, Bajern Minhen, Alba Berlin, Olimpija Milano, Virtus Bolonja, London Lajons.
Druga grupa (Istok): Fenerbahče, Efes, Turk Telekom, Olimpijakos, Panatinaikos, CSKA, Zenit, Crvena zvezda, Partizan, Žalgiris, Makabi, Dubai.  Za naše klubove  ne previše "slatka" podela.

Neatraktivne ekipe,  predeleka putovanji, i troškovi  do "neba" su protiv srpskih i grčkih klubova.

"Evropska" grupa bi mnogo više prijala od "Istočne", ko zna možda se nešto i promeni.

A do tada uživajmo u igrama Partizana i "ponosa" Srbije.

Sinoć su knez Aleksa i Željko i velemajstori igre pod obručima rasterali "Turke u buljuke".

Posle rušenja šampiona pao je i lider Evrolige, i to u  sred Istanbula.

U Pireju "braća" se za malo ne poklaše!?

Zvezda je u Oaka Areni slavila, zasluženom jer je imala pred rasplet 10 poena suficita !

A to što su sudije na kraju "izvadile oba oka" Olimpijakosu, desilo se pa šta!
Grešaka i "krađe" je uvek bilo svuda, pa i u Evroligi !

Naš šampion Metalac istrajava,  "zida" titulu. Korak po korak, ide samo napred. Kup Radivoja Koraća u Nišu, Partizan, Zvezda, Mega, Borac i FMP, i su sugurni akteri. Pridružiće im se  jesenji prvak  Košarkaške lige Srbije. Metalct nedeljna pobeda protiv Sloge  Kraljevu donosi februarsku bajku.

Izabranici Branislava Ratkovice znaju šta im je činiti i neće propustiti zicer kraj Ibra, i novi svom  hramu košarke protiv subitičkih golubova 28.decembra, za najuspšeniju jesen od kada je na čelu kluba Jovan Teodosić, i najavu još bolje 2022.

Način da se predsednik  pritera uza zid, nije novost.

Viđen je pre pola veka, samo na nižem nivou.

Metalac je, biće tačno pola  veka 2023, daleke 1973. postao član najjače lige u Evropi.

Grad Valjevo je imao Luku Stančića i agilnog predsednika optine Desimira Maksimovića.

U zimu 1972. preko noći je nestao  "petnaesti". Proizvodna hala "Progresa"  je postala Hala sportova 15.septembar".

U kabinetu predsednika SR Srbije  je Energoprojktov nacrt Sportsko  poslovnog centra Valjevo iz 1997. godine sa halom kapaciteta 5.000 mesta i zatvorenim bazenom. Vlada Slavica autor Arene Beograd je tvorac  projekta, za koji postoji i studija izvodljivosti. Valjevska Arena je samo  4-5 puta manje od Arene Beograd. Taman po meri Valjevo. Pre četvrt veka koštala je  10 miliona maraka!

Multifunkcionalni objekat danas košta znatno više, ali sigurno manje od  stadiona u Loznici, Leskovcu, Zaječaru... i od Surčinskog gorostasa koji tek treba da se gradi, a koštaće...

Čekajući "Godoa" ostaje nam da uživamo u igrama Partizana, Zvezde i našeg šampiona Metalca!

A, Nadamo se reakciji, makar i Kineza, jer 1 evro od svakog novog frižidera napravljenog u Valjevu može biti ključ da SVA  deca   Valjeva budu srećna, zdrava i vesela, ponosna na nas, šta im ostavljamo!

Ima nade,   a rekacije NE BUDE LI HH, će svakako biti, milom ili silom!

 

Read more...

HAJDE DA BUDEMO I MI PONOSNI ARAPSKI LAVOVI ATLASA!

  • Published in Fudbal

maroko majke Marokanski kralj Mohammed VI je u kraljevskoj palati u Rijadu organizovao svečani pijem i tom prilikom odlikovao popularne Lavove Atlasa, četvrte na Svetskom prvenstvu u fudbalu. U centru pažnje bile su majke reprezentativaca, sa sinovima prisutne na prijemu. Iz Kraljevske palate je stigla poruka da je ovaj čin ujedno priznanje Marokankama koje su svoju decu naučile načelima požrtvovnosti i pripadnosti domovini. Nagrada  iz Katara od 24 miliona evram ide na poklon siromašmoj deci Maroka, odlučili su fudbaleri i stručnin štab reprezetacije Lavova Atlasa!

U svakodnevnoj poplavi bljutavih  do bola besprizornih objava kvazi i ostalih mejnstrim i fejk njuz gebelsovskih medija, očekivano,  nema baš ove  SVETSKE VESTI.

Umesto istine o sportskim junacima i poštovanju majki fudbalera, bombardovani smo  bezočnim lažima,  trovača  zla  što neistinama blate i kidišu podobni i polsušni na  svakog ko misli svojom glavom.

Spremni da  zavade  dva oka u glavim tamo gde su umislili da su najmoćniji, potučeni su do nogu.

Zanemeli su i poltroni, čankolisci i nalogodavci, navikli da neistinama haraju i obmanjuju sve oko sebe, pred istinom o ponosnim momcima iz Maroka.

Marokanski fudbaleri  su nagradu,  24 miliona evra,  poklonili siromašnoj deci u svojoj domovini, preneo je novinar Kaled Bejdun, ali još vest putuje i nije stigla do "crnih" i najcrnjih  tzv tabloidnih  medija i žute štampe  u Srbiji.

Fudbal, jali od svake politike,  je ujedinio Arape od Kazabalanke do Katara. Bagdad,  Kairo,  Bejrut, Tunis, Aman,  Ramala,   Katar zaboravili su međusobne razmirice, živeli su za uspeh i radovali se pobedama Maroka.

Svearapski ponos je se probudio posle pobede Saudijske Arabije nad Argentinom. Ludilo je nastalo kada su Lavovi Atlasa, reprezentacija Maroka,  ponos  svih  Arapa, i  Severne  Afrike, počeli da gaze rivale.  

 Igrali su  svoj ratnički  ples kao niko  pre njih  sa Crnog kontinenta.

Uz zvuke bubnjeva  i najglasnije  navijanje navijači su bili najbrojnjiji u Dohi, i 12-i igrač Maroka.  Pred Lavovima sa Atlasa  padali redom  svi, favorit  Belgija, Kanada, a  sa Hrvatima su odigrali  0:0 u grupnoj fazi.

Ples lavova je nastavljen u osmini finala. Pao je vekovni   kolonizator delova Maroka  Španiju(3:0) penalima, jer u regularnom delu nije bilo golova.

Na red je došao  Portugal,  i  najveća pobeda,   za polufinale 1:0.

Umor, povrede i sreća su odlučili protiv  Galskih petlova(0:2), u polufinalu. Isto je bilo u borbi za bronzu sa   “vatrenima" na žalost, čiji su pojedinci, i dalje "braniteljski" zadojeni i "za dim spremni" su izgubili 1:2.

Četvrto mesto je za arapski svet  ravno osvajanju  Boginje, jer niko  ou Afrike, to pre Maroka nije uradio.

I kulminacija marokanske bajke i ljudskosti  Lavova sa Atlasa usledila je po povratku kući.

U Rabatu je fudbalske junake dočekao narod, a  ispred kraljevske  palate četvtvrtoplasirane na planetarnoj smotri fudbala majke,  i lično kralj Muhamed Šesti!

maroko i kralj

Konačno, primerom za poštovanje momci su ponovo potvrdili karakter šampiona sveta. Sve što su zaradili  reprezentativci i stručni štab  Maroka  u Kataru,  a to su  čak 24 miliona evra,  odlučili su da podele siromašnoj deci u svojoj domovini.

Potez Marokanaca naišao je izuzetno pozitivne reakcije širom sveta, ali u zemlju "čuda"  gde  je i vemenske prognoza, sve češće neistina, još nije stigao.

Umesto komentarisanja  (ne) dela nedostojnih  bilo čega, vlasti ponajmanje, na ovaj ili onaj način, valja samo slediti  Lavove Atlasa.

Momci su na terenu pokazali kako se poštuje i voli svoj narod.

Primer Markonaca  za početak da slede svi što imaju veliki novac u Srbiji .

Oni što ga časno zaradiše, poput marokanskih fudbalera,  ima I takvih  još u Srbiji, pokazaju svoj karakter, a  oni drugi što postadoše bogataši preko noći, ni iz čega, imaju šansu da pokažu koliko stvarno vrede.

Valja znati deca su budućnost Srbije, zemlje danas sa 6.690.887 stanovnika, skoro pola miliona manje u odnosu na prethodni popis pre 11 godina,  kada je registrovano  7.186.862 stanovnika.

Cifra je poražavajuća, I ako se nastavi trend smanjivanja broja ljudi,  nestaćemo za dva veka.

I zato se mora sačuvati dostojanstvo i ponos, ulaganjem u sve što život znači!

A naš ponos su deca na prvom mestu!

Da ih bude što više, i da rastu i da se razvijaju, da ne budu sutra robovi  i najamni radnici kolonizatora, našeg doba, nazvanih investitorima, što vole svakog radnika u Srbiji  i u svetu ma gde bili, do poslednjeg centa.

Umesto, investitora, besmislenih industrijskih zona sa pljačkačkim fabrikama za motanje  kablova i lepljenje etiketa,  što  besumučno pljačkaju, investicione fondova, do  besmislene  gradnje stadiona… te zaklinjanja da  su nam Amerikanci, Englezi, Francuzi i ostali Nemci prijatelji, valja se suočiti sa istinom, i pokazati karakter i nepoklobljivst i istajnost.

Besmislene pretnji ratom,  zimom, mrakom, grobljima... i svim drugim što vređa zdrav razum,  su samo prokazane metode obmane i zastrašivanja.

 Budućnost Srbije  su deca, obrazovanje, zdravstvo, kultura...

Sreću nam neće doneti  proizvodnja bombi, već zdrave hrane, i poštovanje prirode koja nam šruža sve.

Na tlu sve zagađenije Srbije,  naveliko okupirane "dobročiniteljima"   što nas  izrabljuju, decenijama,  i prave od raja na zemlji pakao od života narodu u Srbiji, nema izbora, moramo se  boriti za najveće vrednosti: porodicu, otadžbinu i svoj narod.

Ako su mogli Marokanci da se bore i izbore da budu 4. na planeti može i i mora ponosni narod  Srbije da se bori za slobodu!

Narod srpski to zna bolje od svih na svetu.  Borba za slobodu  je jedina šansa da se zlu i pošasti stane na put.

Da, sva deca budu NAŠA, i najbitnija, a ne da ih delimo po bilo kom osnovu, i na bilo koji način.

Od dece i ljubavi svako dobro počinje, i zato u borbu do pobede!

Read more...

SEĆANJE NA "ĆUBA" DANAS U 18 SATI U HOTELU GRAND

ćubeUdrurženje valjevskih sportista, na poseban način  čuva uspomenu na velikane valjevskog sporta.  UVS u ORK Metalac večeras(četvrtak) u 18 sati u hotelu Grand organizuju komemorativni skup „Sećanje na Ćuba“.

O nedavni preminulom Ljubomiru Bogdanoviću-Ćubu, rukometnom zaljubljeniku, rukometašu, treneru, pedagogu, vrhunskom majstoru svog zanata, i poslovođi u Krušiku, divnom čoveku,  govoriće njegovi rukometaši  igrači, saigrači, kao i učenici i kolege iz fabrike, prijatelji i članovi porodice.

cube pozivnicaGlava  nesvakidašnjih susreta, je čuvar sporta od zaborava, profesor dr matematike Vojislav Andrić-Voja Mađar, jedan od največih rukometaša Valjeva, hroničar... i sjajni poznavalac valjevskog sporta.

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.