Menu

zaglavlje

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

NA DORĆOLU METALAC PONOVO GAZDOVAO,  OPSTANAK JE OBEZBEĐEN!

NA DORĆOLU METALAC PONOVO GAZDOVAO,…

foto kls Kao i lane,...

"DRŽAVNI PROJEKAT" UZVRAĆA UDARAC U ARENI BEOGRAD 29. FEBRUARA

"DRŽAVNI PROJEKAT" UZVRAĆ…

 Od povratka u Srbij...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: mart 2022

I PORED BRUTALITI UDARA VK VALIS I KK METALAC SU BEZ PREMCA!

kkm vk valis

Da je posle višedecenijske učmalosti konačno je počelo buđenje  valjevskog sporta pobrinuli su se košarkaši Metalca i vaterpolisti Valisa.

Metalac je oslobđen gotovo dvodecenijskog jarma i štetočinske pljačke bez presedana, ponovo svoj na svome.

Decenijski rad i posvećenost  doveli su VK Valis na pijedestal, i danas  je klub istinski svetionik  valjevskog sporta, sa prepoznatljivom školom i uspesima za ponos Grada Valjeva! 

Ali kad se umešaju "nevidljive sile", SPORT postaje meta bizarne pljačke i vređanje zdravog razuma!  

Da je utakmica 27.kola KLS Metalac - Zemun u hali sportova 15.septembar “zaključana”, bilo je sumnjivo iz više razloga.

Tragikomediju su videli  i specijalni gosti, sportski prijatelji i sugrađani iz VK Valis, po delima bez premca,  vicešampioni Jadranske Regionalne A-1 lige, i to dan uoči četvrfinala plej ofa, pred baraž 2.dana aprila za Regionalnu Premijer ligu sa Šapcem!

Mostovi USPEHA i prijateljstva postaju neraskidiva veza 2 najuspešnija  valjevska sportska kolektiva Metalca i Valisa, dva  fenomena u VALJEVSKOM SVETU SPORTA!

METALAC JE PRE POLA VEKA ULASKOM U NAJJAČU LIGU U EBROPI EKS SFRJ, KUMOVAO IZGRADNJI HALE SPORTOVA 15.SEPTEMBAR, A VALIS DANAS NA ISTI NAČIN, USPESIMA,  BIJE BITKU ZA ZATVOREN BAZEN.

U premijernoj sezoni Super lige VALIS JE sve mečeve odigrao u gostima, i podelio 6. mesto sa Vojvodinom.

Momci su došli da podrže Metalac sa ono malo prisutnih navijača. Košarka se u Valjevu nikada nije igrala   pred popodnevni odmor posle ručka, ali cilj bira sredstvo.

Mladost ništa nije prepustila slučaju, od termina, tv prenosa, do faktora x suđenja!

Valis je došao u kompletnom sastavu sa kapitenom  Aleksandrom Kovačevićem, sa Srbijom šampionom Evrope  EVROPE na Malti 2021,a danas na spisku  seniorske reprezentacije Srbije.

Metalac su bodrila 4 Valisova GAVRILOVIĆA: golman Pavle, dva Bogdana i Matija Gavrilović, zatim  Aleksa Popović, Vladislav Jegorov, Marko Živojinović, Andrija Šofranac, tri  Stefana Porobić,  Arsenović i Vujić. Slede  Srđan Baucalo, Boris Ičagić i  Miloš Nešić.

Srbija je videla u tv prenosu na Areni Sport ponos sportskog Valjeva, beskućnike,  a šampione.

Metalac je bozčnim krađom zaustavljen u pohodu ka 14-oj  pobedi u sezoni-

Očigledno naručenim suđenjem tim iz Valjeva je masakriran na startu, bez šanse da se  opravi  do kraja meča .

Nije  teško pretpostaviti, ko stoji iza zemunske Mladosti.

Zemunci sanjaju ABA- 1ligu, trebaće još jedna filijala klubu iz predgrađa, jer od TOP 8 Evrolige nema ništa, osim za  mejsntrim i fejknjuz medije što podgervaju lažnu nadu.

U Skoplju gde se igra ključni deo ABA-2 lige, plej -of  neće biti  suđenje za Zemun kao u Valjevu. Biće samoi da su  “džaba krečili” jer im je domet u KLS samo  4.mesto.

Utakmica košarkaša  bila je uvertira pred istorijiski  dolazak   najtrofenijeg sportskog kolektiva svih vremena, SEDMOSTRUKOG ŠAMPIONA EVROPE PARTIZANA U SRC PETNICA!

UTAKMICA ČETVRT FINALA PLEJ OFA SUPER LIGE SRBIJE VALIS PARTIZAN BILA JE SPEKTAKL ¾.

IPAK U POSLEDNJIH OSAM MINUTA PARTIZAN JE "DODAO GAS” I POBEDIO PREUBEDLJIVO U ODNOSU NA VIĐENO U BAZENU. REPRIZA JE USLEDILA SAMO TRI DANA KASNIJE U BEGRADU, PO ISTOM PRINCIPU.

Sudije su prošle bez sankcija, a brljotine je peglala   komisija za žalbe, poništavanjem crvenoig kartona, dodeljenom bez osnova igraču Valisa.

Metalac je posle poraza od Mladosti, po istom principu   izgubio i u Kraljevu, ali bez posledica.

POred Slodesa u Drugu ligu će Radnički iz Kragujevca, gost Metalca na zatvaranju sezone u Valjevu 2.aprila i lazarevačka Kolubara.

Bez obzira na sve okolnosti Metalac čekao im uvek i subote aprila igrati časno na pobedu  predvođen  vanzemaljecem Urošem Lukovićem.

Valis će u istim terminu u subotu 1.aprila od 18 sati dočekati  polufinalistu plej - ofa Super lige Srbije sastav Šapca u prvom meču baraža za Premijer Regionaonu ligu. Revanš je 8.aprila u Šapcu.

Spektakl za kraj sezone jer posle tek trećeg meča u SRC Petnica, skida se balon i sledi nova  selidba VK Valis u Lajkovac.

U SRC Petnica slede posle jesenjih prolećni radovi, i postavljanje toplotnih pumpi,  u objekat sa rokom trajanja, od već 4,5 decenije!

Pominije se i izgradnja zatvorenog bazena, videćemo  šta če biti posle 3.aprila, jer spiskovi su napravljeni, ali i kontrolora je više nego ikada.

Iskustvo kaže,  oprez je majka mudrosti!

Read more...

MIONICA POŠTUJE I VOLI MLADE MAJKE SVOJE VAROŠANKE

MONCA BOBAN MLADE MAJKE

U poslednjih šest meseci u opštini Mionica rođene su 52 bebe, među kojima su i jedan par  blizanaca. Predsednik opštine Boban Janković uručio je kolica i sedišta roditeljima novorođenih beba, a iz budžeta opštine uplaćena je jednokratna pomoć u iznosu od 40 hiljada dinara za 51 porodilju.

 Novost je da je ove godine opština Mionica, po prvi put, opredelila jednokratnu novčanu naknadu u iznosu od 80 hiljada dinara za prvu rođenu bebu. Lenka Stojanović iz Šušeoke je prva rođena beba u 2022. godini koja je od lokalne samouprave dobila 120 hiljada dinara.

 “ U obavljanju funkcije predsednika opštine, najdraži su mi ovi povodi, kada imamo priliku da pomognemo roditeljima koji su odlučili da ostanu ovde i osnuju porodice. Ove godine smo doneli odluku za isplatu jednokratne novčane pomoći za prvu rođenu bebu koju ćemo sprovoditi i ubuduće. Deca su naša budućnost i zato je najbitnije da im omogućimo što bezbrižnije detinjstvo i najbolje uslove u kojima će odrastati. U našoj opštini prošle godine zabeleženo je povećanje novorođenih što je odlično. Država je preduzela značajne mere u populacionoj politici, a mi ćemo kao lokalna samouprava slediti državnu politiku. Gradimo industrijsku zonu gde će biti novih radnih mesta, obnavljamo škole, ulažemo u obrazovanje, kulturu i sport. Činimo sve kako bi svi građani u Mionici imali najbolje uslove za život, rad, obrazovanje", kaže  Janković.

 Opština Mionica već šestu godinu besplatno dodeljuje auto-sedišta, a od 2019. godine, na inicijativu predsednika opštine Bobana Jankovića, za novorođenčad su obezbeđena i kolica.

Read more...

DANAS U IME 10.000 MLADIH VALJEVACA PORUKA MINISTRU OMLADINE I SPORTA

 

vanja ud1

 Vanja Udovičić ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić u okviru predizborne  kampanje  Aleksandra  Vučića, danas je posetio Valjevo. Iz prve ruke je dobio informacije o najvažnijim infrastrukturnim potrebama mladih Valjeva u oblasti sporta.

Ministar Udovičić je najpre prošetao ulicom Vuka Karadžića, da bi u Valjevskoj gimnaziji uručio sportsku opremu i odigrao basket sa maturantima.

vanja u gimn

Prošetao je preko mosta na Kolubari ministar potom do  DTV Partizan, preimenovan voljom aktuelne vlasti u Dom sportova „General Svetomir Đukić“.

Bez trunke stida i griže  savesti Lazar Gojković   je uveo ministra sa saradnicima u Suncem obasjan devastirani  prostor.

Sablasno crn  parket pokriven naslagama pljavštine stare 20 i više godina, delimično se nije video od brojnih dečaka, iz škole fudbala Senjak.

vanja u partizanu

Neprijatni  detalj nije poremetio raspoloženje dve delegacije, domaćina i gostiju iz Begrada.

Udovičiću je „odgovorno“ obećano da se   sns vlast, pobrinuti  da unutrašnji radovi  počnu  u maju, a i da će kao i sve drugo  biti   završeno  u roku. Za poštovanje rokova poslednja u nizu potvrda je „okončanje„ rekonstrukcije  ulice Vuka Karadžića.

Posle kratkotrajnih konsultacija sa gradonačenikom Lazarom Gojkovićem Vanja Udovičić je izaša pred novinare.

Iz prve ruke  od novinara, moja malenkost Dragan Ilić sam mu se obratio, ministar je saznao da Grad Valjevo jedini na postoru eks SFRJ bez zatvorenog bazena, iako  ima VK Valis, jedini klub od svih u Super ligi Srbije, i u obe Premijer i i A-1 Regionalnoj ligi, a bez  osnovnog sredstvo za delatnost, u kojoj briiljira.

Zahvaljući "ažurnosti" odgovornih u SRC Petnica  Valis je prvu  zvanični utakmicu u sezoni započetoj prošlog septembra odigrao je  pre tri dana!

Udovičić je negirao da  Valjevo nije jedini grad bez zatvorenog bazena, što je  neosporno, samo što je ministar nije imao isto poređenje.  Na  Grad Valjevo  ssse u ovom slučaju misli samo u poređenju sa ostalim gradovima koji imaju klubove u vaterpolo eliti iz Srbije i na prostoru eks SFRJ koji imaju "zimsku" infrastrukturu za najtrofejniji  srpski sport.

Udovičić je pomenuo da Kraljevo, Grad sa novom halom sportova,   planira gradnja zatvorenog bazena, a  obavešten je na licu mesta da je Gornji Milanovac  raspisao tender za zatvoren bazen.

vanja i lazar1

Umesto  aktulne valjevske  vlasti  kojoj su puna usta obećanja i priče o delima predsednika Vučića,  ali bez hrabrosti   da mu se bilo ko obrati da preduzme mere i obezbedi  uskoče za izgradnju zatvorenog bazena narodnim parama, javni apel ovom prilikom je upućen ministru omladine i sporta,  da on to lično učini.

Autoritet ministra Vanje Udovičića je dovoljan da ličnim, obraćanjem  predsedniku,  počne rešavanje krucijalnog problema vezanog za sportsku infrastrukturu Grada Valjeva.

Za Sportsko poslovni centar sa halom sportova od 5.000 a ne 10.000 mesta kako bi neki uporno da predstave, i zatvorenim bazenom,  generalni projekat i studija izvodljivosti  su urađeni pre skoro četvrt veka, kao i temelji.

Danas SPC Valjevo može da se izgradi po  ceni od 16 miliona evra!

arena spc va22 1 17

Od ovakvog rešenja valjevska vlast beži kao đavo od krsta, lako je pretpostaviti zašto,  samo zvog niske cene!

Valjevski i u slični „stručnjaci“ nude  prepakovani varaždinski objekat,  od upućenih u materiju  nazvan „kutija za cipele“ i primer za studente na faklutetu kako se ne sme graditi !

 Grad Valjevo ima  10.000 mladih spremnih da se   bavljenje sportom, fizičkim i mentalnim  razvojem  sutra postanu  zdravi i korisni članovi društva.

 Vanja Udovičić se sa ponosom je osvrnuo na valjevsku trim stazu u Parku Pećina, a za teren sa košarku  izgrađen na   tensikom igralištu, i pokriven plastičnim šuljikavim elementima, nalik za podmetače za vrele šerpe i lonce  je rekao da je „idelan“ jer bi tartan„  bio klizav za košarkaše“.

Zanimljivo je da tartan na otvorenim terenu na Studentu „pije vidu“ i nije klizav, možda i zbog toga što je pre roka  počeo da " ćelavi" 

Nije izostao i apel  ministru  da svojom  autorotetom „pogura“ izgradnju i pokrivanje  tartanom nekoliko, a može i svih osam staza, na stadionu Krušik.

Bez ikakve sumnje  svi radnici  Krušika  i fabričko rukovodstvo će podržati postavljanje tartana na valjevskom olimpjskom stadionu.

Poželesmo na kraju ministru da sledeći  susret  u Valjevu,  narednog  maja,  obeležimo početkom radova u DTV Partizan, preimenovanom u Dom sportova „Generalav Svetomir Đukić“, ali prepoznavanjem vrednosti i značaja najfunkcionalnijeg, originalnog i najjeftinijeg projekta SPC Valjevo, projektanta  Vlade Slavice, kao  i    otvaranjem atletske lepotice na Kušiku, jer pored  vaterpola i atletika je ključni bazičan sport.

Ako već u petak Beograd  može da bude domaćin  dvoranskog Svetskog prvenstva, može  i Grad Valjevo za početak da dobije  i maleni dom  Kraljicu sportova, a u bliskoj budućnosti najpre zatvoren bazen, kao deo budućeg SPC Valjevo.

U predizbornoj  kampanji svi obećavaju sve i svašta, Seljaci na 10 km od Valjeva nisu se dali preveslati praznom  predizbornim pričama i frazama bez ikavog smisla, kao opravdanjem  za bačene silne pare na rekonstrisanje seoskih  mesnih zajednica, izgradnju terena za decu, dok  je katance grize rđa na zakatančenim vratima seoskih domova zdravlja.

Reče Vanja Udoviči danas u Valjevu, dobro  poznatu istinu: Dinar uložen u sport znači i tri manje u u zdravstvo“

Lekari kaži da je odnos porastao na devet puta!

Bez namere da se licitira ko je u pravu, najvažnije je ulagati u decu, pored obrazovanja  kroz sport, a samim tim i u sportrku infrasrukturu.

Ne raćunajući rekonstrkciju košarkaškog terena na Studentu, i izgradnju mini halice na istom prostoru, u poslednjih pola veka, izgrađen je naravno narodnim parama kao i sve drugo stadiončić na Senjaku, a pre njega SRC Petnica, i južna  tribina  stadiona u Parku Pećina, danas u takvom stanju da je propala i šuplja kao „švajcarski sir“

Vreme je za vreme, sa ili ubuduće bez oranja fudbalskih terena, treba i to reći, zar ne!

Read more...

METALAC HARA, PROTUTNJAO I KROZ LESKOVAC!

kl metalac leskovac1

Nova sjajna partija Metalca, ovoga puta u Leskovcu, za 13-u pobedu ove sezone u KLS.

Predvođeni dabl-dabl vanzemaljcem iz Kumodraža Urošem Lukovićem, Bajićem, Mijailovićem, Pavićem, Stivensenom... izabranici Branslava Ratkovice pregazili su kao plitak potok, Zdravlje. Momci iz prelepog univerzitetskog Leskovca, nekada i centra tekstilne industrije, maksimalno ispoštovani od svog Grada, i dotacijama dostijnim ranga, naravno većim od KK Metalac, ni jednog trenutka nisu mogli  da  pomisle  da bi mogli da stignu do važnih bodova.

Pobeda 88:79, četvrta u seriji stigla kao potvrda da će kaznena ekspedicija iz Valjeva, nastaviti da ruši sve rivale, a možda i ostvrai nemguće uskoči u voz za  Superligu i naravno ABA-2 ligu. Stignu li u krem srpske košarke leteće perje rivalima!

Košarkaši Zdravlja su vezali treći zastopni poraz, dok je Metalac letvrtim  trijumfom u nizu,  posle 16.kola  na 50% osvojenih bodova. Da je Ratkovica malo bolje razmišljao i doveo odmah Lukovića, a ne "trubadure" i zgubidane, Metalac već danas bio u ABA-2, a ne konačno na kraju trke za opstanak.

Ništa Leskovlanima nije značio domaći teren, ni podrška publike, šokirane i "zaleđene" igrom Metalca.

Iskustvo i znanje Uroša Lukovića digao je u nebo  moral i igru momaka, pritisnutih sumnjom  da nemaju ni talenat ni kvalitet za ozbilnije bavljenje košarkom.

Eksplodirao je "osumnjičeni" broj 1  Marko Bajić. Dečko iz Draginja konačno ponovo uzleteo ka košarkaškim visovima. Odigrao je još jedan sjajan meč. Ubacio je 20 poena, uhvatio  6 lopti, 4 puta je asistirao, ali i izgubio 4 lopte.

Do indeksa 27 najiskusuji Igor Mijailović je stigao zahvaljući pre svega sjajnoj trojkaškoj večeri (7-6 za tri).

Uroš Luković je ponovo pokazao da je faktor x ekipe, i pravi vođa na terenu. Besprekorno je kontrolisaa  "nebo" u svom reketu( 11 defanzivnih, plus 3 ofanzivna skoka), 6 puta asistirao, a u realizaciji, neumoljiv (11-7 za dva), za  sveukupni ideks 31, novi naslov mvp-ja, sada i meča u Leskovcu. "Hapšenje" udarnih igala, centara  Đorđevića i Stamenkovića, ovoga puta je bio ključ  trujumfa, jer u deulu sa  banana menom u dresu Metalca leskovački kolosi su prošli kao bosi po trnju.

Nikola Pavić sa 9 poena, sve upadljiviji "energetičar" tima, dok i Šamiel Stivensen sa 11 poena, takođe imaju svoj udeo u leskovačkoj pobedi.

Četiri kola su do kraja. Metalac nema šanse da dostigne Zlatiborce(19 pobeda) i Slogu(17), ali na tri koraka je  od  Vojvodine(16 pobeda), posle bruke i poraza, ili nameštaljke sa Tamišom u Novom Sadu. Metalac duva za vrat Zemuncima, Užičanima i Dinamiku. Sve tri  ekipe imaju po 15 trijumfa.

Do kraje lige u Valjevo stižu Mladost i pored otpisanog Slodesa,  najugroženiji, po svoj prilici novi- stari drugoligaš kragujevački Radnički.  Luković i armada sa Kolubare idu u goste Slogi i u prestonicu OKK-u.

Narednog petka  je direktan tv prenos u 18 sati iz hale spiortova 15.seprembar utakmice sa Zemuncima.

Mladost je dužnik Metalca posle demolaranja jesenas u Zemunu(109:64). Biće to samo  dodatni motiv da mister mvp i društvo napadnu rivala iz svih oružja i nastave pobedonosni hod.

Read more...

DOK SNEGE VEJE BOŽANSTVENA KOME(n) DIJA TRAJE

Aleksandar Vucic bizerbaPosle ideje da Valjevo vrati sjaj novim gradskim trgom rušenjem NIS-ove pumpe na ulasku u raspadnuti Tešnjar, levo od  “mrtve” Čika Ljubine i ulice Kneza Miloša, a ispred stare pijace i Zavojeve rezidencije, i beskrajno dugog čekanja  na završetrak do danas nerekonstrusane  ulice Vuka Karadžića,  stigla  su nova, mnogo veća i skuplja obećanja.

Lično,  8. marta od predsednika  SNS Aleksandra Vučića, najvećeg favorita na izborima za predsednika SR Srbije 3.aprila.

Vučić je svakodnevnoj predizbornoj kampanji stigao u  Popučke.

Odustao  od  novinarskih pitanja, ali  ne i od svojih obećanja.

Polaganjem kamena temeljca za pogon nemačke fabrike Bizerba, 8.marta,  u privrednoj zoni, počela je  nova era za Valjevo i ceo Kolubarski okrug, smatra predsednik SR Srbije, i obećava Nemcima  još veću  snažniju pomoć, ako reše zaposle više  ljudi, ali im takođe želi da dobro zarađuju u Valjevu.

 Vucic Bizerba 4

“Za nas je ovo veliki dan. Prosečna  plata u Bizerbi biće preko 1.100 evra neto!

Pošto nije pitao gazdu  Bizerbe Andreasa Krauta za dozvolu da to kaže,  glasno je  rekao:

"Jedino mi preostaje da uzmem čekić, po glavi da se udarim"

Vučić nije  pomenuo koliko će ova strana investicija, procenjena na 30 mioliona evra  koštati narod Srbije.

Od  najave dolaska nemačke kompanije  u Valjevu, Vučić je  najavio šta je urađeno i šta sledi.

“Do kraja godine mora biti završena  brza saobraćajnica  Valjevo –Lajkovac, odnosno veza sa auto – putem.Trafo stanica je zavšena, a biće urađena obilaznica da veže  Privrednu zonu sa brzom saobraćajnicom i putem za Užice. U istom period stiže  gasovod. Ponovo će se  stvoriti uslovi da Valjevo postane jak industrijski centar, kao što je bilo u SFRJ”

Predsednik Srbije je takođe rekao da  u toku uzrada projekta za rekonstrukciju Opšte bolnice Valjevo, izrada traje od jul 2018, iako struka kaže da je sa 30 miliona bolje bilo graditi novu bolnicu.

Aleksandar Vučić je šturo  pomenuo je i izgradnju  “Hale”, po ceni od oko 15 miliona evra, ali sigurno skupljom, jer sve poskupljuje od građevinskog materijala pa redom.

Gospodin predsednik je ili zaboravan, ili stvarno ne zna da je Grad Valjevo platio 1997. izradu generalnog projekta, sa sve studijom izvodljvosti Sportsko poslovni Valjevo sa halom sportova, zatvorenim bazenom i poslovnim prostorom.

arena spc va22 1

Urađen je temelj, ali je srušen!?

ARENA VALJEVO 14 god pre 7 12 08

va arena jug krs

  SNS - SPS  vlast, garnitura pre aktuelne, je započela  "igricu". Htela je da gradi prekopiranu varaždinsku ”lepoticu”,  nalik na kutiju za cipele,  za  najveće protivnike   izgradnje  “mrtvački sanduk”, ali im Stanko Terzić shvativši na vreme šta je plan posle rušenja postojećeg temelja, i pranja para za novi uskratio potpis za kredit i suludo zaduženje od 300 i kusur miliona dinara.

arena varaždin 2009

Po proceni projektanta Vlade Slavice SPC Valjevo bi danas sa zatvorenim bazenom koštao 16 miliona evra!

Mnogo je niža cena,  od “varaždinke”  koja će po ugledu na brzu saobraćajnicu poskupeti, videćemo da li tri ili  više puta!

Pre 2 godine  na današnji dan 9.marta  Aleksandar Vučić je bio u Krušiku.

Za razliku od 2020. godine Krušik imao 3100 radnika, 2021. godine oko 2.800. Te  2020. godine prosečna januarska plata je bila 63.000 dinara, a u januaru 2021. godine iznosila oko 54.500 dinara.

Do izbora je  preostalo još 25 dana.

Read more...

PAZARCI OSETILI ENERGIJU I MOĆ PROBUĐENOG METALCA

kkm np 20 plus1

Do skora nezamisliv scenario postaje svakodnevnica i Metalac sa vođom  na terenu Urošem Lukovićem gazi redom sve rivale.

Snagu valjevskog tima  osetila je je i solidna ekipa Novog Pazara, pregažena "samo" sa  20 razlike 93:73(21:20, 28:16, 23:15, 21:22)

Novim dab-dablom, 17 koševa i 10 skokova, vanzemaljac iiz Kumodraža obeležo je svoj peti nastup  u sredini koja mu očigledno godi. Uroš Luković je nametnuo saigračima posebnu dozu ozbiljnosti, odgovoronosti i posvećenosti u igri.

U  večeri večitog derbija, opet promašen termin utakmice u hali sportova 15.septembar, bili  u prilici da gledamo "buđenje Nikola Žižića(9 skokova i 5 poena), najavu bolje forme /16 poena, 6 skokova, 3 asistancije, i 5 izgubljenih lopti, ali i već standardrno zapežene role Marka Bajića(14 poena, skokova i 5 asistencija), Nikole Pavića(9 poena i 4 skoka), kapitenski nastup Igora Mijailovića(13poena i 5 asistemcija,  i solidnog Kanađanina Stivensena(16 poena i 3 skoka.

Iako u manjem broju nego u predhodnim mečevima publika je bila vetar u leđa, posebno najbučniji deo iz "južnog" kopa, Poklič  "beli,beli" bio na nagrada za novu 10-u,  jubilarnu radost ove sezone u hali sportova 15.septembar.

kkm np jug

Metalac može  više i bolje jasno je ko dan. Šteta samo što vanzenaljac nije stigao ranije, Sa Lukovićem  ovakav kakav  je ovaj šareonoliki tim,  pogrešno selektiran prošlog, je druga ekipa.

Bez proteranih i svojom voljom otišlih igrača mogao i mnogo više od do sada postignutog. Sa "klinicima" poput Bajića, Pavića, Stefanovića, iskusnim i zdravim Žižićem, te Stivensenom, Aranitovićem  i Trunićem  predvođen Lukovićem Metalac danas svakoga u KLS pobeđuje bez problema.

kkm np 5

Otuda i vera da će do kraja lige, nastavi li da podiže formu pasti svi rivali. Možda zvuču previše pretenciozno, ali kad imaš snagu i energiju Uroša Lukovića nema prepreka koju Metalac neće preskočiti!

                

Read more...

VALIS OSVOJIO ALPE, SLEDI BARAŽ SA SPLITSKIM MORNAROM ZA PREMIJER LIGU EKS SFRJ

valis kranj busPodno Juljskih i Kamniških Alpa, u Kranju  prestonici Gorenjske oblasti, i centru mašinske  elektrotehničke  slovenačke  industrije, ali i sporta, udaljenom od Ljubljane 20, a od Valjeva 600 km, vaterpolisti Valisa ostvarili su istorijski uspeh. Kao drugoplasirani tim A-1 Regionalne lige, riječko Primorje je već eliti, Valis će igrati baraž sa splitskim Mornarom za preostalo mesto u Premijer  ligi.

U 3.krugu Regionalne A-1 vaterpolo lige Valis je ostvario još tri velike pobede, najveća je svakako danas u okršaju sa novosadskom Vojvodinom 15:14.

Jedini klub od 22 učesnika Premijer i A-1 Regionalne lige bez zatvorenog bazena valejvski Valis  je   stigao  do 2. mesta u A-1 ligi! 

Na taj način izboreno je pravo da se kroz baraž preko splitskog Mornara uđe u  društvo najboljih klubova eks SFRJ.

Izabranici trenera Miloša Sakovića  dobro su se “zagrejali” protiv zrenjaniskog Proletera(19:11) i domaćina iz Kranja ekipe  Triglava(15:11), da bi u fajtersko hičkokovskom duelu, najvažnijem meču sezone, konačno  skinuli skalp favorizovanoj Vojvodini  uzdrmanoj posle sinoćne lekcije Primorja i poraza od 8:11

Valis kuca  na vrata   Regionalne Premijer lige.

Meč sezone u Regionalnoj ligi za dva tima su obeležili mlade valjevske snage.

Za valisovce  nije bilo izgubljenog duela iznad i ispod  vode. Brzinom i hitrinom izbegavali su duele sa teškašima Vojvodine, nemoćne da ih dohvate, a kamo li zgrabe i “udave”.

Novosađani jednostavno iako fizički dominantni nisu znali šta ih je snašlo. Na ruku im  je išao kriterijum suđenja. Požrtvovanost i lavovska želja za pobedom Valisa “nagrađeni su sa neverovatnih 6 iskjučenih igrača zbog tri faula, sa mogužnošću zamene, od ukupno 24 prekršaja  dosuđena Valisu, što se retko dešava u vaterpolu.

Na drugoj strani kriterijum Hrvata i Slovenca doneo je samo 14   ličnih  Vojvodini I tri iskljulčenja sa pravom zamene !?

Sve je Valis izdržao prošao scilu i haridbu i na kraju zasluženo slavio 15:14(3:2, 4;3: 3:4, 5:5).

Valis je od 27  16 šuteva na gol realizovao 15, a Vojvodina od od 23 ukupno 14.   igrač više Valis 14:4, a Vojvodina 24:7

Sa 9. pobeda, uz 1 poraz 1 remi, i ukupno  28 bodova, dva manje  od Primorja, a bod više od Vojvodinem Valis je vicešampion Regionalne A-1. vaterpolo lige

valissss

Uz pesmu  i slavljeničko raspoloženje  momci predvođeni predsednikom dr Nebojšom Stojakovićem  stižu kući ove noći u  svoj Grad Valjevo.

Spremni su  da već sutra krenu u nove pobede i nastave pohod preko Mornara ka eliti eks YU vateropola!

Na potezu su gradonačelnik Valjeva i prdsednik države, ma ko to bio posle 3.aprilaa!

VOJVODINA - VALIS 14:15 (2:3, 3:4, 4:3, 5:5)

Bazen Sporstkog saveza iz Kranja. Sudije: Vehovac)Slovenija) i Banovac(Hrvatska). Igrač više: Vojvodina 24 (7), Valis 14 (4). Peterci: Vojvodina 2(2), Valis(2). Tri lične: Vojvodina(Marić,  Bogdanović, Nikolov) Valis (Popović, Arsenović B. Gavrilović, Vujuć, Baucalo, Anđelić). 
VOJVODINA: Pajković, Marić, Bogdanović 3, Bursać 4, Brešćanski, Biočanin, Prekogačić, Radovanlija 2, Rogač 3, Radanović 2,Nikolov, Vujković, Sredojević, Dobrić. Trener: Bajin.
VALIS: P. Gavrilović, Popović, Živojinović 2, Šofranac 4, Arsenović 1, M. Gavrilović, B. Gavrilović, Porobić 2, Vujić, Kovačević 2, Baucalo, Bo.Gavrilović 1, Ičagić, Anđelić 3. Trener: Miloš Saković

Read more...

GALA RATKOVIĆ VICEŠAMPIONKA DRŽAVE U CIKLOKROSU

  • Published in Razno

gala ciklko kros 22Novu biciklističku sezonu na najlepši način otvorila je članica "Gala" tima  najstarija od tri sestre Ratković Gala. Mlada Valjevka je  osvojila drugo mesta na šampionatu države u ciklokrosu održanom u Šidu.

gala ciklo medaalja

Gala je vozila sigurno, taktički mudro, bez greške,  na stazi prepunoj  prepreka i iznenađenja. Trećeplasiranu  mlađu i neiskusnu rivalku iz valjevskog Sputnjika Gala  je ostavila za  pun krug. Čvrtso rešena da juniorski staž  obeleži  niskom medalja i tako zaokruži uspehe iz mlađih dana Gala  je najavila je da će se dobro pripremititii 2022. pretvoriti u godinu radosti i pobeda.

gala ck sunce

Mlađe sestre Ratković NIka I Zoja su izostale sa trke u Šidu  iz objektivnin razloga.

U vreme  održavnja u Šidu igrale su finale vaterpolo turnira u Bečeju.

Jedini muški član najsvestranije  i najuspešnija sportske  porodice  danas u Valjevu mlađi junior Milorad  je vozio u Šidu ali je odustao zbog kvara na biciklu.

Porodična manufaktura  Ratković  ove večeri igra vaterpolo  u SRC Petnica.

Ženska ekipa VK Valis  igra sa ŽRK Palilulom u 19 sati.

Za VK Palilula  nastupaju  Nika Ratković nedavno mvp  turnira generacije na Tašu i najmlađa Zoja.

nika palilula mvp

U finalu je od 11 golova Nika postigla, za neverovati. čak 10 pogodaka.

Read more...

VALIS NA KORAK DO KVALIFIKACIJA ZA PREMIJER LIGU, DANAS KONAČNO PADA I VOJVODINA!

kranj valis tribinaOdlični nastupi vaterpolista Valisa u Sloveniju obeležavaju treći krug Regionalne A-1 vaterpolo lige u Kranju, na korak do osvajanja 2. mesta!

U petak su izabranici trenera Sakovića po treći put ove sezone bili bolji od Proletera, najbudeljivije do sada 19:11. Sinoć je u fudbalskom ambijentu pred više od 500 vatrenih Slovenaca savladan  i domaćin Triglav 15:11. Meč je odlučen posle fantastičnih 9:4 u trečem kvartalu.

Danas je poslednji meč protiv  Vojvodine za 2.mesto!  

valis vosa kranj

Uspeh u Regionanoj A-2 ligo   biće i maksimalno valorizovan sruši li tim iz Valjeva ove sezone  konačno i Vojvodinu.

Samo pobeda u prelepom sportskom objektu u Kranju donosi Valisu 2.mesto.

Do novog istorijskog  uspeha valjevskog vaterpolo sporta i mogućnosti da se bori i da od jeseni zaigra u Premijer ligi esks SFRJ ostao je samo jedan korak.

kranj bazen spolja

I momci osećaju da mogu do 2. mesta iza najboljeg tima riječko Primorja  da se pobednička hemija oseća u vazduhu . 

Pobeda protiv  Vojvodine biće   ogroman podsrek za sve u klubu, čvrsto rešene da ponovo “slabovideće” čelnike grada ubede svojim uspesima da deci Valjeva,a ima ih samo 10-ak hiljada,   treba krov nad glavom  dom vaterplola i plivanja

Nije lako  zatrpati sve dublji kanal što proteklih 10 godina, kopa armija zombija, u gradu prepuštenom “nevidljivom” pokondirenom džiberu ko zna odakle, falsifikatorima u pokušaju  odgrezlim u površnosti, bezbrazluku i nemoralu. Ubeđeni su da  zulum dođoškog polusveta  iz pizdića iu svih drugih pičkovaca može  potrajati  doveka izgubili su osećaj relanosti i prolazmosti.

Privatna  prćija seljoberaja bez granica se širi, te najavljeno robovlasništvo - stranih investitora, pa polugodišnja izgradnja ulice Vuka Karadžića i slični uspesi od igrališta  na Zdarvljaku, trim staze... pešački oostovi u najavi su dokazi "uspešnosti".

Na sreću Valjevki i Valjevaca odustali su od izgradnje najavljenih gluposti, a sve u inetersu pljačke bez granica.

Silovatelja  zdravog razuma zadojeni najrpizemnijim politkanstvom i posušništvom, gori su od najgorih sektaša i jadnika. Za šačicu priveligija su spremni da trpe najgora poniženja,   šamaranje,  zavrtanje ruku,  čupanje ušiju… ako samo pomisle da bi mogli da  rasuđuju sopstvenim glavama.

Stižu nam  visokokulturološka  martovska dešavanja, čulo se na presici organizovanoj u sivoj zgradi za prepodobne medije.

1VA SO VA

Zlobnici kažu sledi martovska  parade kiča i  svega drugog, bez  dodirne tačke sa kulturom.

I zato valja  bocnuti po ko zna koji put Valjevca Lazara da šapne vrhu države, odnosno predsedniku što ga je i postavio za gradonačelnika,  samo jednu preko potrebnu poruku.

Novac građana Srbije i Valjeva umesto stranim investorima, od cifre boli glava, 120 milioa evra,  valja usmeriti na pravu stranu.

A to  su SAMO poljoprivreda i mladost opštine i Grada Valjeva!

Od Sportsko poslovnog centra sa zatvorenim plivalištem boljim, funkcionalnijim i koliko puta jeftiijim od svih nanišanjenog i obećanog varažinskog "čuda" sa sve Kongresnim centrom,   ze beži i dalje, ko đavo od krsta.

Zašto se krije cena, nije teško pretpostaviti.

SPC Valjevo sa postojećim generalnim planom i studijom izvodljivosti moguće je izgraditi  samo  našim novcem, po ceni od 16 miliona evra!

arena spc va1

A “ostatak” naših  120 miliona evra uloženih u razvoj poloprivrede, voćasrtsva i stočarstva,  i izgradnju nove Srbijanke preporodiće  valjevski kraj, da  Valjevo  ponovo bude GRAD!

valjevo maj 21 01

Posvećenost, stručnost, i odgovorenost su garancija za kvaliteno urađen posao.

Rade ga danas najbolje samo u svetu sporta u Vaterpolo klub Valis.

Preskočili su sve prepreke mukotrpnim radom u uslovima neuporedivim sa svima protiv kojih danas se takmiče. Što je teže sve su bolji, danas najboji u svetu sporta. i najveći promoteri svog Grada Valjeva.

valis kranj ekipa

I zato nema sumnje potrudiće se i danas da nas sve obraduju  u Kranju u derbiju sezone i da  pobede Vojvodinu.

Read more...

VANZEMALJAC LUKOVIĆ SA BAJIĆEM, PAVIĆEM, RIKIJIM... ZAPRŽIO ČORBU I ERAMA

KKM MART 2022 1Metalac  je stigao do 11. pobede u sezoni 93:98, ključne za opstanak u KLS, u očekivano neizvesnom  komšijskom  derbiju protiv  užičke Slobode. Tvorac uspeha je, a ko bi drugi, vanzemaljac iz Kumodraža. A i kladionice su "imale svoje veče" jer kvota na Metalac je bila "samo" 3,5!

Sjajni centar iz beogradskog crno belog Kumodraža, Uroš Luković je “zaveo diktaturu” u odbrani svog tima, a u napadu, je gazio. I pored 8 nerealizovanih, od 18  slobodnih bacanja, i  bio je  factor X  u  (ne)očekivanom  trijumfu Metalca 93:88.

KKM SL LUK

Čak 43  indeksna Lukovića poena od 106 Metalca prava su potvrda vrednosti “plave čigre”.

Gazda na terenu je bio najveći podsticaj buđenja Marka  Bajića  Nikole Pavića i Rikija Stefanovića, takođe  bitnih faktora u novoj pobedi ostvarnoj u  nadasve uzbudljivom i neizvesnom okršaju.

KKM SL 5 1

KKM S

Loše otvaranje utakmice, kao posledica promašene startne petorke, donelo je  gomilu grešaka u nametnutoj jurnjava sa fajterima sa Đetinje. Posle startnih 4:0 usledio je zabrinjavajući minus i vođstvo Sloboda od 18:9!

Očekivana reakcija sa klupe, sa Bajićem, Pavićem i Stefanovićem nije  prošla bez efekta. Metalac uzvraća serijom 17:4 za  povratak u meč.

KKM SLOB 2

Goropadni  i nepobedivi  Luković, iako “nevidljiv” sa  linije  slobodnih bacanja, dominantan u svim drugim  segmentima igre, poneo  je  najveći deo tereta i "davio"  kao zmija žabu Ere.

KK SL 4

Šamijel Stivensen lav pod ubručima ponovo je pokazao koliko je bitan energetski factor  ekipe, dok je Igor Mijailović, dugo “brljao” da bi nepogrešivo pogađao  najvažnije šuteve. Svoje energetske role imali su I Žižić I Aranitović.

Na žestoki ritam Užičana, igru u meso,  ne na granici faula, već  sa brutaliti kontaktima. Sevali su bodičeci, “sekire i sečke” u brojnim bliskim kontaktaktima. Metalac nije ostajao dužan, uzvraćao je istom merom, ali pre svega moćnom odbranom.

Inspirator je bio naravno Uroš Luković. Zaveo je red i nikome nije palo na pamet da pokuša da zabušava alibi igrom.

Sve brojnija i evidentno  bučnija  publika, naravno i dodatne komponente, trube, sirene,  bubnjevi   činili su derbi paklenim.

Zašto je odlučen u poslednjem  minute “krivci”  su vrlo dobri gosti, odlučni da se ne predaju posle -11(61:72) u finišu trećeg kvartala, i 78:87 u 37.minutu.

Tražili si šansu na -5(84:89), ali su ih  Bajić i Luković osujetili  u nameri da stignu do  preokreta.

Luković je novim dabl dablom( 26 poena i 17 skokova) poneo epitet mvp-ja komšijskog derbija, Metalčevi klinici Marko Bajić, ubacio 16 poena i uhvatio 6 lopti. Nikola Pavić(9 poenai 6 skokova), i Riki Stefanović( 9 poena I 5 asistencija), te “nevidljivi Šamiel Stivensen (11poena) I na vreme “probuđeni” Igor Mijailović(13 poena I 4 asistencije) bili su pravi odgovor za sjani tandem Užičana. Aleksa Ilić je od 27 koševa, čak 20  ubacio do poluvremena, a zabeležio je 9 skokova, dok je  Đorđe Dimitrijević upisao 19 poena.

Metalac je pobedom u derbiju poslao novu  pozivnicu svojim fanovima za “časove ljubavi” već u nedelju, za  poslastica sa Novim Pazarom.

KKM SL KRAJ

Termin 19 sati je ponovo promašen, u isto vreme  vreme se  igra večiti u ABA ligi.

Ali to je najmanji problem.

Cilj je ostvaren, opstanak je izboren.

Metalac je sa 11 pobeda trenutno na 10. mestu. Da je kojim slučajem Luković na vreme došao, danas bi bilo 16-17 pobeda, a ne “samo” 11.

Valja  pokušati  “nemoguće”  i  rušiti redom redom od Novog Pazara u nedelju,  do OKK Beograd u poslednjem kolu u prestonici.

Do 9. aprila gledaćemo Pazarce,  Zemunce i Kragujevčane  u Valjevu, dok Metalac ide u goste Zdravlju u Leskovac, Slogi u Kraljevo,  i na kraju “klonferima” u prestonicu.

 Kad imaš  Uroša Lukovića u timu, možeš da računaš na pobedu protiv svakog rivala u KLS.

Nepopravljivi opstimisti kažu: Idemo do kraja na svih šest pobeda!

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas