Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: februar 2023

EVROPSKA UNIJA NEMA DILEMU, A SRBIJA?

  • Published in Svet

brisel v i k

fotoEPA-EFE/STEPHANIELECOCQNa sajtu Evropske službe za spoljne poslove (EEAS) objavljen je tekst predloga Evropske unije za Sporazum o putu ka normalizaciji odnosa  Srbije i(od većine zemalja sveta nepriznate  države prim.aut) države Kosovo.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel, je rekao da su se Briselu sa pomenutim predlogom saglasili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer (od većine zemalja sveta nepriznate  države prim.aut) Kosova Aljbin Kurti.

Tekst evropskog predloga prenosimo u celini:

Ugovorne strane,

Svesni svoje odgovornosti za očuvanje mira,

Posvećeni doprinosu plodonosnoj regionalnoj saradnji i bezbednosti u Evropi i prevazilaženju nasleđa prošlosti,

Svesni da su nepovredivost granica i poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta i zaštita nacionalnih manjina osnovni uslov za mir,

Polazeći od istorijskih činjenica i ne dovodeći u pitanje različita gledišta strana o osnovnim pitanjima, uključujući pitanja statusa,

U želji da stvore uslove za saradnju između strana u korist ljudi,

Dogovorili su se sledeće:

Član 1

Strane će međusobno razvijati normalne, dobrosusedske odnose na osnovu jednakih prava.

Obe strane će međusobno priznati svoja dokumenta i nacionalne simbole, uključujući pasoše, diplome, registarske tablice i carinske pečate.

Član 2

Obe strane će se rukovoditi ciljevima i principima postavljenim u Povelji Ujedinjenih nacija, posebno onim o suverenoj ravnopravnosti svih država, poštovanju njihove nezavisnosti, autonomije i teritorijalnog integriteta, pravu na samoopredeljenje, zaštiti ljudskih prava i nediskriminaciji.

Član 3

U skladu sa Poveljom Ujedinjenih nacija, strane će sve sporove između sebe rešavati isključivo mirnim sredstvima i uzdržaće se od pretnje ili upotrebe sile.

Član 4

Strane polaze od pretpostavke da nijedna od njih ne može predstavljati drugu u međunarodnoj sferi ili delovati u njeno ime.

Srbija se neće protiviti članstvu Kosova u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji.

Član 5

Nijedna strana neće blokirati, niti podsticati druge da blokiraju napredak druge strane na njihovom putu ka EU na osnovu sopstvenih zasluga. Obe strane će poštovati vrednosti navedene u članovima 2. i 21. Ugovora o Evropskoj uniji.

Član 6

Iako sadašnji sporazum predstavlja važan korak u normalizaciji, obe strane će sa novim zamahom nastaviti proces dijaloga koji vodi EU, koji bi trebalo da dovede do pravno obavezujućeg sporazuma o sveobuhvatnoj normalizaciji njihovih odnosa.

Strane su saglasne da produbljuju buduću saradnju u oblastima privrede, nauke i tehnologije, saobraćaja i povezanosti, pravosudnih i policijskih odnosa, pošte i telekomunikacija, zdravstva, kulture, vere, sporta, zaštite životne sredine, nestalih, raseljenih lica i drugih sličnih oblasti kroz zaključivanje konkretnih sporazuma.

Detalji će biti dogovoreni u dodatnim sporazumima u dijalogu pod pokroviteljstrvom EU.

Član 7

Obe strane se obavezuju da će uspostaviti posebne aranžmane i garancije, u skladu sa relevantnim instrumentima Saveta Evrope i oslanjajući se na postojeća evropska iskustva, kako bi se obezbedio odgovarajući nivo samoupravljanja za srpsku zajednicu na Kosovu i sposobnost za pružanje usluga u određenim oblastima, uključujući mogućnost finansijske podrške Srbije i direktan kanal komunikacije srpske zajednice sa Vladom Kosova.

Strane će formalizovati status Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i pružiti snažan nivo zaštite srpskim mestima verskog i kulturnog nasleđa, u skladu sa postojećim evropskim modelima.

Član 8

Strane će razmeniti stalne misije. Oni se osnivaju u sedištu odgovarajuće Vlade.

Praktična pitanja u vezi sa uspostavljanjem misija biće obrađena posebno.

Član 9

Obe strane uzimaju u obzir posvećenost EU i drugih donatora da uspostave poseban paket investicija i finansijske podrške za zajedničke projekte strana u ekonomskom razvoju, povezivanju, zelenoj tranziciji i drugim ključnim oblastima.

Član 10

Strane će uspostaviti zajednički komitet, kojim predsedava EU, za praćenje sprovođenja ovog sporazuma.

Obe strane potvrđuju svoju obavezu da primenjuju sve prethodne sporazume u dijalogu, koji ostaju važeći i obavezujući.

Član 11

Obe strane se obavezuju da će poštovati Mapu puta za implementaciju koja je priložena ovom sporazumu.

Read more...

SLOBODA, PRAVDA I ISTINA SU JAVNI TUŽIOCI VJT BOJANA I JASMINA!

  • Published in Srbija

 

sud

Slike stanja društva u kome živimo smenjuju se svakodnevno. Okupirane  medije "ugasile su  hrabre žene, zamenice javnog tužioca, hrabre da javno kažu  istinu o neviđenij šikani,  zbog toga što su samo radile svoj posao. 

Poslušni dominiraju a  hrabri, slobodni pravdoljupci, se po komandi provlače kroz blato tabloida, i postaju mete najprizenijih uvreda i šikaniranja.

Zamenik tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Bojana Savović, posle vođenja jednogodišnje istrage oko EPS-a,  prošle srede je naložila policiji hapšenja šest osumnjičenih osoba za višemilionsku štetu nanetu EPS-u, i odmah je premeštena na drugo radno mesto, a predmet joj je oduzet.
Slučaj „EPS“ više nije u nadležnosti  još jednog zamenika tužioca. Na drugo radno mesto premeštena je i Jasmina Paunović.
 Bolje upućeni kažu da je  da je ovo samo vrh ledenog brega,  šteta od malverzacija u EPS-u se procenjuje na milijarde evra. 
Bojana Savović je u Utisku nedelje, nikada viđenoj emisiji ISTINE,  interpretacije i boreb za pravdu u društvu nedodirljivog za svaku vlast, sudije Apelacionog suda Miodraga Majića,  javno govorila  o svom slučaju i stanju u srpskom tužilaštvu.
Dragoslav Ljubičić, poverenik sindikata "Nezavisnost EPS", je u  Utisku nedelje" i pružio podršku tužiocima, sklonjenim sa predmeta "EPS", uz ocenu da su na "vrhu pravosudnih organizacija u Srbiji "definitivno kadije, a da je ono što su  one otkrile vrh ledenog brega, jer u EPS-u se dešava mnogo veće zlo i pljačke.
Pošto su lica uhapšena, osumnjičene je ispitivala tužilac Brankica Marić.
Više javno tužilaštvo u sredu nije obavestilo novinare o akciji hapšenja, već je to učinila policija, iako se radi o najznačajnijem predmetu u vezi sa korupcijom, poslednjih meseci.

VJT u Beogradu tvrdi da tužiteljke nisu smenjene, već da su iz Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije prebačene u Odeljenje za opšti kriminal.

„Tačno je da je Savovićeva redovnom izmenom godišnjeg rasporeda, a po sopstvenoj ranije izraženoj želji, prebačena iz Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije u Odeljenje za opšti kriminal. Pored pomenute zamenice, još jedna zamenica javnog tužioca je iz Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije prebačena u Odeljenje za opšti kriminal, dok je treća zamenica iz Odeljenja za opšti kriminal prebačena u Odeljenje za maloletnike”, saopštili su iz tužilaštva. Dodali su da je realizacija krivičnog predmeta EPS i hapšenje osumnjičenih izvršena po nalogu višeg javnog tužioca u Beogradu Nenada Stefanovića i prvog zamenika za suzbijanje korupcije Brankice Marić, kako bi se postupanje ubrzalo, a s obzirom na to da je pomenuta zamenica odugovlačila predistražni postupak.

Viši javni tužilac Nenad Stefanović ocenio je da je "cilj medijske kampanje protiv Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu i njega lično skretanje pažnje javnosti sa odlučne borbe protiv korupcije.

"Tokom te kampanje izneto je nebrojeno laži, neistina i insinuacija. Kao javni tužilac ne želim da odgovaram na manipulacije koja izlaze iz domena rada VJT-a, već zalaze u domen politike i ličnih ambicija pojedinaca. Mogu da dodam da će VJT u Beogradu nastaviti svoj rad u skladu sa Ustavom i zakonom, koji su jedina brana od neprimerenih uticaja politike i medijskih napada", rekao je Stefanović.

Zamenik tužioca Bojana Savović odbacila je navode Višeg javnog tužilaštva. Savovićeva je za agenciju Beta izjavila da je predmet u vezi sa malverzacijama u EPS-u pripremala godinu dana i da joj je on oduzet nakon hapšenja osumnjičenih.

"Oni mi uzimaju predmet i daju nekom drugom ko ne zna ni šta treba da pita (okrivljene), ne zna predmet. Do sada je nezabeleženo da vam neko oduzme predmet u momentu hapšenja, predmet sa kojim ste samo vi tako dobro upoznati”, kazala je Savović demantujući navode  tužilaštva da je „odugovlačila predmet".

"Predmet sve vreme bio u policiji, u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), a ne kod mene. Imam sačuvane sve urgencije poslate  SBPOK-u. Nelogično je da mi predmet nije oduzet ranije ako sam „odugovlačila”, već da je čekano da naredim pretres i hapšenje tih osoba".

"Tvrdnja  tužilaštva da je viši javni tužilac Nenad Stefanović izdao nalog za hapšenje,  je netačna, jer ja sam to učinila. Nikada nisam podnela molbu da pređem u neko drugo odeljenje, ali poznato je da  javni tužilac ima diskreciono pravo da određuje premeštaje, i da tu odluku ne mora da pravda i objašnjava".

Hoće li javni tužioci iz srpskih sudova stati u odbranu svojih koleginica iz VJT Beograd, nema dileme da hoće, da svi zajednilki na   braniku istine odbrane profesiju i pravdu, i integritet svih časnih tužilaca i sudija.

Advokati Srbije će, kao i uvek, biti na visini zadatka, do sada samo kada je trebalo braniti lične interese. Danas se brani nešto drugo i mnogo više i značajnije: Sloboda, istina i pravda!
Tokom rasprave o amandmanima na više međunarodnih sporazuma u Skupštini Srbije  opozicija je pozvala sve hrabre ljude da dođu na skup 2. marta ispred Vlade Srbije, u znak podrške tužiocima Jasmini Paunović i Bojani Savović.
Šef poslaničke grupe Narodne stranke u Skupštini Srbije Miroslav Aleksić smatra da  viši tužilac u Beogradu Nenad Stefanović "štiti korupciju i kriminal u koji je umešan režim" i da je zbog toga smenio tužiteljke Bojanu Savović i Jasminu Paunović koje su radile na slučaju preduzeća "Elektroprivreda Srbije" (EPS) i osoba koje su ga oštetile za 7,5 miliona dolara.
"Pozivam ministarku pravde Maju Popović i Visoki savet tužilaštva da hitno isprave samovolju i staljinizam koje sprovodi Stefanović. On je smenio dve tužiteljke zato što su radile svoj posao po zakonu i pritom je brutalno slagao da su one tražile da budu skinute sa predmeta. Umesto da budu nagrađene, one su smenjene", rekao je Aleksić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, prenela je ta stranka u saopštenju.

Srđan Milivojević, poslanik Demokratske stranke je poručio:  „Ne“ naprednoj mafiji’  „Ne damo tužioce, ne damo vam Srbiju, ne damo ove tužiteljke. Srbijo ne daj svoje hrabre ljude koji se bore protiv napredne mafije i kriminala“, rekao je Milivojević i dodao da su u firmi Bauvasen uhapšeni ljudi bliski SNS, a da su tužiteljke, Bojana Savović i Jasmina Paunović, ekspresno sklonjene, i da mi je predmet posle hapšenja kriminalaca oduzet.

„Sad je trenutak da pokažemo solidarnost sa tim ženama. Sad je trenutak da kažemo da smo spremni da se borimo protiv kriminala i korupcije. Sad je trenutak da kažemo ne naprednoj mafiji“, istakao je Milivojević.

Novi protest podrške zamenicama javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Bojani Savović i Jasmini Paunović, zakazan je za četvrtak, 2. mart u 15 sati  kod Vlade Srbije.

 
Read more...

OD NBA IKONE DŽORDANA10 MILIONA DOLARA ZA LEČENJE BOLESNE DECE

majk dž
Najbolji košarkaš svih vremena Majkl Džordan za svoj  60-i rođendan, darovao je 10 miliona dolara, za ostvarenje želja velikog broja bolesne dece.

“Make-A-Wish America” ostvaruje snove bolesne dece i, kako tvrdi na svojoj veb stranici, “donatori daju deci obnovljenu snagu da se bore sa svojim bolestima, zbližavaju porodice i ujedinjuju cele zajednice”.

Legendarni američki košarkaš, koji je u dresu Čikago Bulsa osvojio šest NBA titula, podržava “Make-A-Wish” od 1989. i ima titulu prvog ambasadora želja. 

"Protekle 34 godine bila je čast biti partner “Make-A-Wish” i pomoći da se donese osmeh i sreća tolikoj deci", rekao je Džordan, otac petoro dece.

"Svedočiti njihovoj snazi i otpornosti tokom tako teškog perioda u njihovim životima zaista je bilo nadahnuće. Ne mogu da smislim bolji rođendanski poklon nego da vidim druge kako mi se pridružuju u podršci “Make-A-Wish” kako bi svako dete moglo da doživi čaroliju da im se želja ispuni" naglasio je  Majkl Džordan. 

“Ispunio je stotine želja deci širom sveta”   stoji u saopštenju “Make-A-Wish”  Džordan je “ispunio stotine želja deci širom sveta, i  postao je  najtraženiji čovek svih vremena među slavnim osobama”. 

"To što Majkl koristi svoj rođendan kao priliku da uđe u istoriju “Make-A-Wish” govori o kvalitetu njegovog karaktera i njegovoj predanosti da poboljša život dece sa teškim bolestima", rekla je predsednica i izvršna direktorka fondacije Lesli Moter. 

"Nadamo se da će javne ličnosti  biti inspirisane i da če slediti primer Džordana, i tako što će nam pomoći u ostvarenju želja bolesne dece!" smatra Lesli Moter.

Valjalo bi da primerom Majk Džordana krenu i ostale sportske mega zvezde, ali o manje uspšeni sportisti, a  pre svega svi koji imaju veliki novac, jer deca su najveće blago i budućnost planete Zemlje.

Read more...

DAČA IKODINOVIĆ O  IZBORIMA U FSS, SRBIJI, I NARAVNO GANGULI

  • Published in Srbija

Danilo Ikodinović ATa

 

Velikan srpskog  vaterpola, oduvek svoj, i bez  predrasuda, nekada član Narodne stranke, Spartak savremenog doba,  Danilo Dača Ikodinović, prokomentarisao je za srpske medije , izbore u FSS, aktuelni  politički trenutak zemlje, a nije zaobišao ni saigrača iz bazena, Šapića.

Pred izbore  u Fudbalskom savezu Srbije, obrt za obrtom.

Kandidata Branislava Nedimovića je zamenio Dragan Džajić, počasni predsednik FK Crvena Zvezda. Posle svih „igara bez granica „već  viđenom pobedniku, okreću leđa, hrabri i odlučni ljudi, spremni da  se suprotstave političkoj kontroli, podaništvu zarad sitnih privilegija. Delegati svih regionalnih saveza, dobro znana glasačka mašina, su "obavešteni" šta im činiti. Kad dođe do glasanja biće za Džaju.

Međutim otvorena  podrška najuspešnijeg Tamnavca u svetu fudbala, Nemanje Matića,  imenjaku Vidiću, i poštovanje velikog Dragana Džajiča, nije prošla bez reakcije.

Negativne su očekivane i viđenje.

Grafiti  na Ubu, huškački, necivilizovani, bezočni, ucenjivački  prizemni i nedostojni bilo kakvog komentara, ali sa nesagledivim posledicama  po FK Jedinstvo, dolaze na naplatu, mnogo brže nego što naručioci mogu da pomisle.  Nemanja Matić nije neko kome se neko sme na ovakav način da se obrati, i pokaže ustvari pravo lice Grada Uba.  

Posle Matića podrška Vidiću za predsednika FSS je stigla od predsednika  profesionalnih sindikata Mirka Poledica, zatim Dragoljuba Vukadinovića, Todora Petkovića, a zube su zatim pokazali i kandidaturu su podržali (ne)očekivano eks golgeter Zvezde, sada delegat Udruženja bivših reprezentativaca Zoran Filipović, i  delegat FS Beograda i nekada trener OFK Beograda Branko Babić-Sosa. Digli su glas protiv poltronske, i beskičmenjačke dominacije politike u fudbalu. Plima raste jer gaženja dostojanstva i zuluma nekompetentih, je svima je svima preko glave, tako da u unapred izgubljenoj utakmici šanse Nemanje Vidića rastu.nemanja v kandidat

foto Sport klub U petak  24. februara  Nemanja Vidić, je kako nalažu propisi,  u društvu Danka Lazovića u prostorijama saveza na Terazijama dostavio kandidaturu za izbore, zakazane za 14. mart, dok će u ponedeljak 27.februara, kada ističe rok za dostavljanje kandidatura, dostaviti i predložen sastav Izvršnog odbora.

"Biramo između Džajića i Vidića, između čoveka od 76 godina, odavno na silaznoj životnoj putanji i silaznoj energiji, i čoveka od 42 godine u punoj snazi i energiji. Džaja je bio zvezda pre 50 godina, u novom milenijumu nosi puter  na glavi. Vidić je poznata i priznata ličnost u svetu, jedini stranac kapiten u istoriji Mančester junajteda, besprekorno čiste prošlosti, neuporediv ni po jednom parametru sa Džajom. Ispade da se bira izmedju ničega i svega".
Šta je uzrok negativne selekcije.

"Već 30 i kusur godina na čelu države su lopovi, probisveti i ljudi isključivo okrenuti ličnim interesima, i beskonačno pohlepni za novcem i moći. Uvek se biraju  samo najgori. Razlog su strah,  koristoljublje, a uzrok je nizak nivo obrazovanja i svesti, o kulturu da ne pričam. Već tri decenije  nas truju lažima “Niko nas ne voli i svi nam žele loše, jer smo mnogo pametni i hrabri”. Mi smo „samo“  neobrazovani, gramzivi, licemerni, i ni malo hrabri. Svakodnevno se udaljavamo od  uređenih i pristojnih društava“, bez dileme je Dača Ikodonović uvek spreman da se osvrne na lik i delo  Aleksandra   Šapića, saigrača iz reprezentacije.

„Umesto ulaznice   za finale  EP u januaru 2016, sam dobio ku**c, to mi je još više pokazalo gde idemo. Nisam u u svom rodom Beogradu, nisam ni u  Srbiji uopšte, ne znam kako je, i na šta liči. Posle izbora  za gradonačelnika prestonice  očekivao sam podvale, prevare i možda čak i siledžijske postupke, i ništa pozitivno u beogradskom svetu sporta. Za njega je sigurno bolji grad, legalizovao je  200 kvadrata kuće u tipskom naselju ugrožavajući tako prve komšije i grubo kršeći zakon.  U bilo kojoj pristojnoj državi bi ga poslali u ludnicu, a ne u zatvor. Siguran sam da neće ništa, ili će veoma malo uraditi za Beograđane, ali će zato uraditi za sebe.  Završio bi u  ludnici da je u Trstu ili gde sve još u Evropi ima nekretnine dozidao bespravno 2 kvadrata, a ne 200 m2. Takođe, bi nestao  ekspresno sa političke scene i bilo koje druge scene,  da se ponaša prema novinarima kao što se ponaša u Srbiji. I on i svi njegovi nadređeni i podređeni takođe“ , zaključuje Dača  Ikodinović, svestan da tri decenije u Srbij traje mrak, jer su na čelu države isti ljudi, koji se samo vrte zukrug,  nipodaštavajući  i ugnjetavajući svoj narod.

Normalne stvari, dešavaju, samo su za normalne stvari potrebni normalni ljudi.

 

 

 

Read more...

NEMANJA MATIĆ ISTINOM "PRŽI" BESKRAJNO FUDBALSKO LUDILO U SRBIJI, I "SILOVANJE" DŽAJE

  • Published in Fudbal

NECA M

Za razlku od "fudbalskih" novinare, istrajnih u  ćutanju o zlu što traje, jedan čovek, Spartak, nepobedivi ratnik za sva vremena, Nemanja Matić  govori što misli, i POTSEĆA ZABORAVNE na ISTINA. "Kopanje" ISTINE iz smrdljivog taloga i blata laži, težak je, nezahvalan, ali  odgovoran i častan  zadatak.

"Čak i ukoliko si manjina, istina je ipak istina" , reči su Mahatme Gandija.

Nemanja Matić fudbalsko ime znamo svetu i Evropi, nije u manjini, jedini je ukazao na istinu o stanju i besumučnom  silovanju  srpskog fudbala.

O najnovijem beščašću nedodirljivih u  fudbalskom svetu Srbije, posle SP u Kataru, u cilju održavanja "blagostanja",  nametnut  je  neminovni izbor  Dragana Džajića(76) za predsednika FSS.

Najuspešniji Tamnavac u svetu fudbala,  brilijant od čoveka Nemanja Matić, prvi je besmisao najnovije  fudbalsku farsu.

Dok briljira sada u dresu Rome ne ustručava dse da kaže šta misli o izborima u FSS.

Kao i svim klincima dok je rastao  u svom Vrelu, Matiću je Dragan Džajić bio jedan od najvećih fudbalskih idola. U međuvremenu Nemanja je prošao scilu i haridbu. Nije bio dobar za Zvezdu i Partizan,  ali je stigao "samo" do Mančester Junajteda, Česija, danas Rome, i postao sami procenite koliko veliki grač.

Lični smatra da je Dragan Džajić legendarni napadač, od "sedme sile" proglašen za jednog od najboljih srpskih fudbalera svih vremena, ucenom primoran da se kandiduje za predsednaika FSS. 

Džajić, jasno je ko dan, i pre izbora, već izabrani predsednik Fudbalskog saveza Srbije. Potvrda su aklamativni glasovi svih regionalnih fudbalskih saveza. Poslaće  svoje delegate da "overe" Džajin mandat 14.marta na Izbornoj Skupštini FSS u Staroj Pazovi.

Ne sebi svojstven način  umom i srcem, hladne glave Nemanja lako prepoznaje istinu.

Matić je  jedinstveni primer spartanskog gladijatora,  ratnika spremnog da  istinom sprži  zlo što donose neistine i valjanje u blatu, nametnutih surovih laži.

Nemanja Matić na početku autsajder, ostvario je vrhunsku karijeru, ali  je kad je došlo vreme, odmah prepoznat kao najveći poslenik istine. Uvek govori ono što misli, i nepogrešivo prži medijski mrak,  i nametane neistine i zla. Oružje su mu isključivo činjenice.

U Romi sa fudbalskim magom Žoze Murinjom donosi "vučici" nove radosti, ali ne prečutkuje ništa. Bez dlake na jeziku govori o svemu, otvoreno i hrabro,  ljudski, dostojanstveno!

Bez straha zbog eventulanih posledica otvorio je Pandorinu kutiju i izneo stav, faktički samo istinu  o kandidaturi Dragana Džajića. 
Džaja  je samo zloupotrebljen, sa jasnim ciljem da  srpski  fudbal ostane u blatu laži, do neminovne propasti.

"Ne znam koliko je poznato javnosti, na moj predlog stadion na Ubu dobio ime po našem Draganu Džajiću. Niko ne može NIKO da promeni činjenicu da je Džaja bio i ostao ponos Uba i Tamnave.

Smatram da je Džaja nekako nateran ili možda ucenjen da prihvati kandidaturu za predsednika FSS.

Gospodo iz Zvezde, kada smo se mi Tamnavci potajno nadali da ćete se setiti Džaje i kandidovati ga za predsednika saveza vi ste tada podržavali Kokezu. Sada kada je Dragan blizu svoje osamdesete godine izlažete ga nepotrebnom stresu. Svi mi Ubljani strahujemo za Džajino zdravlje i nadamo se da će pregurati i ovo ponižavanje, i to od kluba kome je sve dao. Dragane, nemoj nikad da zaboraviš da su tvoji zemljaci uvek uz tebe i da te Jedinstvo očekuje na tvom stadionu već u subotu. 

Matić nema dilemu o kanididaturu Užinanima imenajka Nemanje Vidića, koga je predložio, matični klub  iz Užica Jedinstvo Putevi.

Ja san Nemanju Vidića uvek podržavao,  juče i danas. Podržaću ga i sutra jer mislim na razvoj srpskog fudbala za narednih 20 godina. Toliko od mene za sada" poruka je Nemanje Matića,  svina koji "gromaglasno čute o nastavku zla i pošasti  što traje od 2011. na žalost i pre toga, samo u manjoj meri.

Do danas su se svi regionalni  saveza, poslednji FS Beograda  „izjasnili“,  pa je  irelevantno  „izjašnjavanje“ sudijske i trenerske organizacije, bivših reprezentativaca, ženskog fudbala i futsala… Dragan Džajić je predsednik FSS, 20 dana pre roka.

On posle svega ovog „zvaničnog“ trenutno ima podršku više od 50 od ukupno 85 delegata Skupštine FSS, a za izbor su potrebna 43, bez obzira što Tomislav Karadžić ima neki „specialis“ mandat bez prva odlučivanja.

Mašinerija zna se čija, je za manje od 24 sata rešila dileme, u trenutku kad se niko drugi još nije kandidovao za tu funkciju, ali baš zato, valjda da mu ne padne na pamet.

Nemanja Vidić međutim ne odustaje od borbe 

„Uprkos svim pričama, želim da istaknem da nisam odustao od trke za predsednika FSS i da imam potpise pet delegata kao uslov za zvaničnu kandidaturu. Ljudi su me podržali, pre spekulacija o kandidaturi Dragana Džajića. Nažalost, pritisci su veliki kako na delegate tako i na potencijalne članove mog Izvršnog odbora. Ne vidim zašto je problem moja kandidatura i želim da istaknem da iza svega stoji Zvezdan Terzić koji očigledno želi da posvađa sve Zvezdine legende. Ne odustajem, kao što nikad nisam“, kategoričan je Nemanja Vidić.

.

Read more...

METALAC PONOVO VOZI ŠAMPIONSKI, U KUPU KORAČA OPASNO PO ŽIVOT!

 kkm l

Jedini pored VK Valis, sa ukusom sportskog uspeha KK Metalac, posle decembarsko-januarskog posrtanja, se vratio u život.

Za najveće uspehe od kada igra KLS stigla je i smehotresna nagrada za KK Metalac.

Iz budžeta grada Valjeva za opredeljeno je 17 miliona dinara, trećina u odnosu na najvećeg konkurenta  za najviši plasman u KLS, Vojvodine iz Novog Sada.

Boli baš, jer gradonačenik kome u CV jedino košarka vredna pomena, izgibe"čineći" Metalcu i košarci, od proterivanja Vladimira Đokića pa do SPC, i dalje prisutnog u Minhaunzenskim pričama, sada na razini renoviranja prekršenog "Partizana" u najznajačniji objekat te vrste u Srbiji.  Valjevo nema halu sportova dostojnu 21. veka, zatovren bazen, 100 metara atletske  tarinesttan staze, a u komšiliku "sportskom centru planete",  Loznici se   zidaju dva stadiona fudbalski i atletski.

A u Valjevo dolaze "usrećitelji", investitori i Namačke, da li gori od nacista 41, videćemo.  Još ne rade, a kažu zaposliće "vagadžije" 300 radnika, do 2026, sa platom 20% večom od munimalca. Zona sija kao Las Vegas, dok obilznica za Užice  mrači jače od crne rupe! 

Valjevska košarkaška jr takođe realnost, a posle decembarsko-januarskog šoka, je nešto  što prija duši i srcu!

Poslednje nedelje decembra u Kraljevu se povredio Uroš Luković.

Scenario već viđen sa Dinamikom, ovoga puta bez Lukovića, ogromna prednost se istopila i Sloga je nanela drugu poraz, u tom trenutku lideru KLS. 

Bez Lukovića, tim se skoro  "ugasio".

Kaznena ekspedicija pobednika postala je bokserska vreća za udaranje. Usledio je Leskovac, Lazarevac, Novi Sad,  serija bolnih poraza, i prosipanje mukotrpno izborene prednosti  na terenu.

Posle turbulentnih 40 dana, nezadovljstva  neposrednih proizvođača, odlaska očigledno promašenih kadrova, bolesti i povreda igrača, usledilo je za Valjevce najgore moguče, povampirenje sila zla.

Srećom bio je to samo neuspeli pokušaj  da  Baja zameni  Baneta.

Stigao je i mesec buđena,  februar.

Pre toga bilo je i pobeda. Čačak, Spartak, Tamiš, Sloboda, ali sa gorkim ukusom da sa igra na silu, jer bez Lukovića to nije tim.

Ratkovica već viđen za odstrel je "preživeo" jer se probudio faktor samovesvesti zaduženih da dobrovoljno nose klub na svojim plećima.

Zadržana je minimalna prednost od jedne pobede u odnosu na novosadski projekat vredan, ponoviću,  bolje obavešteni kažu 50 miliona dinara!

U meču godine na Dorćolu, sa još uvek rovitom Plavom čigrom,  zatvoren je vazdušni prostor u reketu, a napad je ponovo počeo da deluje na mlazni pogon.

Metalac je "izlupao" pred očima košarkaškog Beograda, kao staru kantu Dorćolce. Dinamik je počišćen, i nema ga više u trci za ABA-2 ligu, koju us duetu sa ABA-1 ligom biserni  selektor Pešić proglasi bersmilsnom, jer iz nje nema više prolaza u Evroligu.

Metalac je parvaio prvi od predstojećih OSAM KORAKA  do CILJA!

Od svih rivala u Valjevu Dunava, Novog  Pazara, Sloga i Mladosti, najveća  opasnost preti od Zemunaca. Ali Mladost  mora pasti, kao i pe pola veka na istom mestu.

Branislav Ratkovica i momci su u prilici da za jubilej pola veka od ULASKA METALCA U PRVU LIGU SFRJ 1973, ispišu novu zlatnu stranicu istorije valjevske košarke!

U Valjevu će biti mnogo lakše pobeđivati, ali sa pobedama kreću i navijači na gostovanja.

Treba zajednički potvrditi moć već u meču sa Ražnjatovićem mlađarijom OKK Beogradom u prestonici. Sledi još teže gostovanje u Vršcu 21.marta, a zatim  4. aprila derbi sezone u Čajetini sa Zlatibor Gold Gondolom, gde pobeda rešava sve dileme.

Možda bude  važno i gostovanje Spartaku u poslednjem kolu 18.aprila, ali prvo valja položiti sve ispite do Subotice.

Bude li tako diplomski neće izostati, da posle  posle pola veka u Valjevo stigne nova neviđena košarkaška radost. Taman da se natera, zna se ko da konačno shvati da Sportsko poslovni centar, po projektu Vlade Slavice, važniji od "mnogo važnijih"  čuda u Srbiji!

Zbog svega  rečenog  KUP Korća i utakmica sa FMP_om je očekovano bila  prolazna stanica u nizu. Da se ne treba  previše unositi, i trošiti  u unapred izgubljenoj bici bilo je jasni već posle uvodnih minuta na Čairu. "Duvači" su od vrog duvanja pokazai ko mora da pobedi, za potvrdu da je fakotr  regularnosti izbrisan iz KUpa,  za potvrdu narednig dana kada je trojka nevšeto, ali odradila prljav posao.

Za utehu je Evroliga, u kojoj nema silovanja zdravog razuma, o itimačine, već pobešuje ko je stvarno bolji.

Boli ISTINA,  i trgodipnua licenca, za klub što diže rejting igrama i rušenjem  svih rekorda, po broju gledalaca, ali  tek će da BOLI!

Izazivači zla su dobili po nosu, a opet će, nastave li da prodaju mu.a za bubrege!

Snaga i energiju su preko potrebni.

Za Evroligu zna se kome i zašto.

A Metalac posle KUP-a i ničim izazvanog pokušaja ponižavanja u Čairu,   puni akumulatore u hotelu Crnu Vrh na Divčibarama.

Vreme prehlada i virusa hara, i zato se valja  čuvati, za pomenutih osam mečeva u  KLS.

Najvažnije je da su igrači ponovo zadovoljni, ponovo na talasu pobedničke energije, a što je tako zna se ko je najzsalužniji, imena ću preskočiti, da se  gospoda ne uobraze.

Jedno svaka čast je sasvim dovoljno za sve, a Branislavu Ratkovici, prvog medju jednakima, i najodgovornijim za glupost načinjenu 4.novembra protiv Dorćolaca u Valjevu, zbog svega što čini za momke koje vodi, kapa dole.

Sve što nije bilo dobro, ti je  oprošteno!

Poraz od  Dinamika je danas samo deo ružne prošlosti, detalj bez koga nema života u sportu!  

A danas  je  drugo osim košarke, i vaterpola u VALJEVSKOM SVETU SPORTA besmileni amaterizam sveden i podaništvo, sličnima sebi.

Politikatsko grebanje za sitne pare traje, ali kraj mu se bliži.

Više od 50 zainteresovanih udruženja građana, je konkurisalo sa svojim programima radi si bili da podele  "samo" 182 miliona dinara narodnih para.

Opredeljeno je za sport  tek 99,9 miliona!

Dobiće pare podobni, sa kojima sport samo gubi. A oni koji zaslužuju, neće dobiti koliko im stvarno treba, jer valja podmiriti kao i uvek, kurtu i murtu. Recept je slušati još veće poslušnike, spremne  da samo slušaju i izvrašavaju naređenja odozgo. Ali sve je stvar izbora.

KK Metalac je "najpovlašćeniji" sportski kolektiv u gradu Valjevu sa 17 miliona dinara, dva više od VK Valis i dalje u nastanjen u petničkom "vigvamu", i naravno bez toplotne pumpe, sa razulatima od kojih "boli glava", kako u nacionalnom šampionatu, gde su nedju 6 u dtržavi, do 2.mesta u A-1 Jadranskoj ligi i baraža za elitu, mora se priznati ipak beslmiuslenig takmičenja, jer i bez "jadrana" ide se u Evropu.

Pre dve godine i kusur nasledniku fudbalske štetočine veka, (ne)legalno izbaranog  predsednika, iako i tada upozorenog šta ga čeka,  kosturi  su počeli da ispadaju iz ormana fudbalskog mutanata. Dolazi na naplatu decenijski kafanski cirkus kod nezinske pumpe u Tešnjaru. U nedostaku originalnije ideje sad bi  da dnevnice budu sredstvo plaćanja igrača. Šta li je sledeći korak? 

Bez miga odozgo za odlaganje uplate poreskog duga, u najavi  i gašenje mutanta. Milioni su u pitanju, čak 5 milki dinara duga za porez, preko potrebnih državi za život.

A odgovornost ne stanuje još u gradu pretvorenom u kasabu. Vlast spremna da baci  "stotku" i kusur naših miliona dinara, na mig odozgo,  za investitore Nemce, je za nepoželiti ni najvećem neprijatelju.

Opet o njima, stižu Nemci, daleko im lepa kuća.

Neće da streljaju narod kao 41. na Petom Puku, Šumaricama, Kraljevu, Jajincima...

Sada dolaze da im se plati da nas zaposle u svoje "gigante", napravljene o našem trošku. Profit im je jedini cilj, a mi gde, ko smo, šta smo, koga se to još tiče. To što u Krušiku čami zaključan u nekom sefu  gotov projekat fabrike armatura, vredne 30 miiona evra koga to još dotiče. Nemački je bolji i malo je skuplji samo skoro tri puta!

A ako niste znali, Valjevo ima magnetnu rezonancu MRI bez konkurencije  najbolju u Srbiji!
U Opštoj bolnici Valjevo pišu dopise, molbe...  svakodnevno, i  čekaju  nov MRI. Staru Simensov radi, iako je odavno svetski rekorder sa milion urađenih pregleda, od 2007. do danas!

MRI  je potreban za nove preglede već evidenturanih i hospitalizovanih 11.000 Valjevki i Valjevaca, plus 2000 iz ostalih 5 pet opština Kolubarskg okruga. Lekari se bore da bolesnima  produže sebi život, a oni što tek treba da počnu da se leče, još i ne znaju da nisu zdravi.

Nameće se jedini osparavan zaključak, zdravlje nam je prioritet!

Svakako posle svega što smo preskupo platili,  boli nas da posle krućnog toka, asfaltiranja puta do fabrika, postavljenja 101 ulične svetiljke do nove industrijske zone, što blješte svake noći,  valja im platiti i parking. Ko  zna šta će još trebati  investitorima što stižu, valjda sa osećajem da  su bogom dati.

Ostaje nam nada da će se ljudskost probuditi, a kada se to desi, možda bude i snage i volje za borbu.

Za sada se samo zna da su za ono malo osmeha i radosti  Valjevki i Valjevaca bore, jedina dva ozbiljna faktora u svetu sporta košarkaši Metalca i vaterpolisti Valisa. Njihov uspeh biće podstrek za našu borbu, za bolji i zdraviji život, samo to, za sada!

Read more...

DIVČIBARE I VELELEPNI HOTEL "CRNI VRH" NOVA ZIMSKA BAZA SRPSKIH RVAČA

  • Published in Razno

rvanje divčibare

Foto rss Srpski rvači bazične zimske pripreme, za dva najveća  izazova u 2023. godini šampionat Evrope u Zagrebu i svetsku smotru, prvenstvo sveta narednog septembra u Beogradu, sproveli su ove zime  na Divčibarama. Sve što su mogi poželiti dobili su su u velelepnom zdanju braće Toedosić,  hotelu Crni Vrh.

Srpske najbolje rvače u 2023. godini očekuju i nastupi na  velikom broju međunarodnih turnira.

Tokom januara i februara,  četiri nedelje se radilo pakleno.

 "Pun pogodak je bila odluka da bazične pripreme uradimo na Divčibarama. Valjevska planinska lepotica se pokazala boljom, po svim parametrima, od Belmekena u Bugarskoj. U hotelu Crni vrh  smo imali fantatične uslove za rad. Na raspolaganju su nam bili rvačka sala sa 3 strunjače, teretana, sauna, tursko kupatilo, bazen, a pored hotela su predivne  staze za trčanje" kaže za naš portal  selektor rvačke reprezentacije Srbije Milorad Dokmanac.
"Održali smo  51 trening, akcenat su bii snaga i kondicija, pored rada na strunjači i tehinčko taktičkih prirprema za borbe, jer po povratku slede  prva takmičenja".
Rvanje
FOTO: RSS U stručnom štabu reprezetentcije su petorica trenera: Vojislav Trajković, Đorđe Miolski, Kristijan Fris, Srđan Đoković i Dalibor Perović  zadužen za rvačice. Prvi trener Stojan Dobrev zbog porodičnih obaveza nešto kasnije se priključio nacionalnom timu.

"Na Divčibara je radilo 26 rvača, medju nima su bili i svi naši osvajači medlja kao i veliki broj madih čije vreme dolazi, nadamo se već u Parizu. To je i razog pomlađivanja seniorske selekcije" ističe Dokmanac, ponosan što su na pripremama i srpske  najbolje mlade rvačice uzrasta od 17 do 22 godine.

Tokom dugih i studioznih priprema  momci i devojke su uz pomoć video tehnike sa trenerima analizirali svoje  mečeva, a zbog,  ne malih razlika u  kvalitetu i godinama,  rad je prilagođen njihovim mogućnostima. Iskusni rvači su  radili maksimalno na snazi i kondiciji, a mlađi na tajnama tehnike i taktike.

Međunarodni takmičaraki program startuje početkom februara prvim turnirom iz Ranking serije koji se boduje za svetsku rang listu.

Prva provera je turnir u  Zagrebu, a posle toga turnir u Turskoj na kojem Srbija učestvuje u najjačem sastavu. Još nije odlučeno da li će Srbija nastupiti  krajem februara u Egiptu.

Prvi cilj u 2023. godini su uspesi na seniorskom šampionatu u septembru, po drugi put uzastopno u Beogradu. Ovogodišnji svetski šampionat ujedno će biti i prvi krug kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Prvih pet rvača u šest težinskih kategorija će obezbediti vizu za učešće na narednim Olimpijskim igrama, zato je ce  godišnji program rada je u potpunosti posvećen takmičenju u Beogradu.

Na prošlom seniorskom šampionatu sveta Srbija je osvojila pet medalja, četiri zlata i bronzu, a sada je osnovni cilj da se obezbede tri, četiri norme za OI u Parizu.

U aprilu je u Zagrebu održava seniorski šampionat Evrope, tranzitni takmičenje, i baš zbog toga Sribija neće ići sa prevelikim ambicijama. Najvažnije da  vrhunska forma bude  septembru.

"Država je stala uz rvače, pre svega Rvački savez Srbije,  sa neumornim predsednikom Željkom Trajkovićem. Ogromna  finansijska podrška stiže od  Ministarstva sporta i Olimpijskog komiteta Srbije. Bez nje ne bismo imali ovako značajne rezultate ", zaključio je Dokmanac.

"Divčibare su posle Bugarske nešto sasvim novo, uslovi su čarobni, baš tako kaže", kaže jedan od najboljih u plavoj četi  Viktor Nemeš.

RVANJE CRNI VRH 2

„Hrana u hotelu Crni Vrh je  izvanredna, i nisam mogao odoleti da ne probam sve specijalitete. Jedino što se hrana lepi, i kilogrami se gomilaju, pa sam prinuđen na dodatni rad na strunjači. Šalu na stranu, imamo sve i više od toga. Od hotelskih uslova sale za rad, teretane, sve za još jednu uspešnu takmičarsku sezonu“, konstatuje Viktor Nemeš osvojač zlata i bronze na svetskim prvenstvima, a na evropskim šampionatima srebrni i bronzani.

U poseti repezentativcima su stigli i članovi rukovodstva Rvačkog saveza Srbije, sa bivšim  olimpijskim šampionom, a sada predsednikom Sportskog saveza Srbije Davorom Štefanekom.

rvanje
FOTO: RVAČKI SAVEZ SRBIJE  Viktorov rođeni brat Mate Nemeš ističe da mu je glavni fokus ove godine biti odbrana titule prvaka sveta. Na pripremama je ukupno 25 rvača, a Mate Nemeš nglašava da u nacionalnom timu vlada odlična atmosfera, posebno zbog prisustva mlađih rvača.

„Radimo žestoko, malo više na snazi, ali i na tehnici i taktici. Mnogo bitno je da su sa nama i mladi rvači, u prilici da stiču dragoceno iskustvo. Trudimo se da na njih prenesemo naše znanje",  kaže  Mate Nemeš prezadovoljan odnosom ljudi iz kuće rvanja.

„Rvački savez se potrudio da nam ponovo obezbedi  najbolje uslove. Bez toga nema uspeha. Pet odličja u 2022. na Svetskom prvenstvu je vrhunski uspeh. Biće teško ponoviti već viđeno, ali naša "glad" za  medaljama, raste, i to je X faktor,  da se ponašamo kao gladijatori, i da živimo za nove pobede i medalje“,  zaključio  je Mate Nemeš.

Nema sumnje, momci čelične volje, posvećeni rvanju, uz retko prisutan stručan rad,  obeležiće uspesima i 2023.godinu.

Read more...

KOD NAČELNIKA KUO PREDSTVNICI SVIH OPŠTINA KOLUBARSKOG OKRUGA

kolub okrug Savet Okruga

Načelnik Kolubarskog upravnog okruga Miloš Milutinović, održao je drugu sednicu Saveta Okruga.
Na sednici je bilo reči o radu Saveta u 2023. godini, kroz sagledavanje mogućnosti zajedničkog nastupa prema ministarstvima, drugim republičkim institucijama i javnim preduzećima.
Takođe, razgovaralo se o budućim koracima i prioritetima, koji će se rešavati zajedničkim snagama, a sve u cilju poboljšanja života svih građana Kolubarskog upravnog okruga.
Sednici Saveta Kolubarskog upravnog okruga su prisustvovali gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković, predsednik opštine Osečina Nikola Tomić, predsedik opštine Lajkovac Andrija Živković.

Iz Mionice je stigao zamenik predsednika opštine  Milovan Lekić, a iz Uba pomoćnik predsednika opštine Ub Verka Lukić.

Read more...

ŠTABU ZA VANREDNE SITUACIJE KOLUBARSKOG OKRUGA PREVENTIVNE MERE ZAŠTITE PRIORITET

Okružni štab 2Na zasedanju Okružnog štaba za vanredne situacije Kolubarskog upravnog okruga  razmatran je predlog  Godišnjeg izveštaja o radu štaba  u 2022. godini.

Komandant Okružnog štaba za vanredne situacije Kolubarskog upravnog okruga, novopostavljeni načelnik KUO  Miloš Milutinović, upoznao se sa članovima Okružnog štaba, nakon čega je Duška Andrić načelnica OkŠVS KUO,  prezentirala izveštaj o radu štaba.

Duška Andrić, je istakla da je u toku 2022. godine održano pet redovnih sednica Okružnog štaba za vanredne situacije, a realiozovano  je 12 aktivnosti.

„U  toku 2022. godine, u prvoj polovini juna meseca, područje Kolubarskog upravnog okruga su pogodile obilne kišne padavine, posebno u brdsko – planinskom području, pa u vezi sa tim su predsednici određenih opština, tačnije opština Osečina, Ljig i Mionica proglašavali vanredne situacije, u cilju otklanjanja posledica elementarnih nepogoda i drugih nesreća. Takođe, na području opština Osečina i Lajkovac je proglašena vanredna situacija zbog požara na deponiji. Okružni štab za vanredne situacije Kolubarskog upravnog okruga kao i u prethodnim godinama koordinira aktivnosti jedinica lokalnih samouprava, a sve u cilju efikasnog odgovora na katastrofe na području Kolubarskog upravnog okruga“, rekla je Duška Andrić.

Jedan od prioriteta Okružnog štaba za vanredne situacije Kolubarskog upravnog okruga u 2023. godini biće smanjenje rizika od katastrofa i pripreme za efikasno reagovanje. Takođe, Okružni štab će raditi na donošenju procena od rizika i katastrofa pre svega jedinica lokalnih samouprava, koordinaciji aktivnosti na sprovođenju preventivnih mera zaštite od požara na otvorenom prostoru i šumskih požara, razvoju sistema civilne zaštite u jedinicama lokalnih samouprava, obrazovanju, opremanju i obučavanju jedinica civilne zaštite koje obrazuje jedinica lokalne samouprave i obučavanju i osposobljavanju štabova za vanredne situacije, jedinica civilne zaštite, poverenika civilne zaštite i drugih snaga sistema zaštite i spasavanja.

Read more...

PROLETER, ZVEZDA I VALJEVAC ĐERMANOVIĆ NAJBOLJI NA RVAČKOM ŠAMPIONATU U-23 U VALJEVU

  • Published in Razno

RVANJE VA DO 23

foto RSS U valjevskom Omni centru održano je prvenstvo države  rvanju grčko-rimskim stilom U-23. Organizator je bio  Rvački savez Srbije, a domaćin valjevski RK Mladost.

U muškoj konkurenciji prvi su rvači Proletera iz Zrenjanina, drugi  Kragujevac, a treći  Partizan. 

Rvači Proletera iz Zrenjanina su predhodno u klupskom šampionatu osvojili su 18. titulu šampiona države. Za dominaciju Zrenjaninaca  najveće zasluge  pripadaju šefu stručnog štaba Vojislavu Trajkoviću,  proglašen za najboljeg trenera u Srbiji za 2022. godinu, kome je ovo od 2014. godine, već šesta titula sa Zrenjanincima.

„Sve počiva na  odličnoj školi za mlade rvače koju Proleter ima već godinama, na  kvalitetnom radu stručnog rada“, nema dilemu Trajković, posle osam pobeda u 9 ligaških kola. Proleter je u plej ofu pojačan najiskusnijima Miaholom Kadžajom i Zarubi Da tunašvilijem stigao do titule šampiona Srbije.

 Za najuspešnijeg takmičara prvenstva U-23 u Valjevu proglašen je Strahinja Đermanović iz valjevske Mladosti. Drugi je bio Bojan Dončić iz Kragujevca, dok je treće mesto pripalo Branku Đukiću iz zrenjaninskog Proletera.
rvanje U 23 VA 23FOTO: RVAČKI SAVEZ SRBIJE U konkurenciji dama  Crvena zvezda je prva, drugi je Partizan, a treće Potisja iz Kanjiže. Član domaćina Mladosti Strahinja Đermanoivić je  u kategoriji 130 kilograma osvoja zlato, to posle  4 pobede izveijevane prekidima u prvoj rundi što mu je donelo pored zlatnog odličja i titulu najboljeg rvača na turniru.
rvanje strahinja djremanovic 1 u23

Bojan Andrić i Luka Pavlović sa po 3 pobede i jednim porazom su stigli  do bronze, iako više godina mlađi od svojih rivala, i narednih pet godina mogu da se takmiče u uzrastu do 23 godine.

„Svakako najveća radost je zlato i priznanje za najboljeg rvača turnira Djermanovića, ali bronze Andrića i Pavlovića sijaju kao zlatnim sjajem. Ono što je takođe lepo videti da rvanje kao sport u Valjevu živi, hala prepuna mladih rvača, veterana, ljubitelja borilačkih sportova i svi navijaju iz sveg glasa za naše momke. Ako uzmemo u obzir da je na manje od 2 km od rvanja održan turnir u karateu u organizaciji Karate kluba 014 sa preko 300 učesnika možemo slobodno da kažemo da je subota bila dan borilačkih sportova i  da Grad Valjevo oostaje i grad borilačkih sportova. Dinamika takmičenja ne dozvoljava predah već narednog vikenda imamo dva Kupa Srbije za kadete i juniore nadamo se novim medaljama.“  poruka je Dušana Arsenijevića, prvi čoveka Mladosti i potpredsednika Rvačkog Saveza Centralne Srbije

"Čestitam svim rvačima, rvačicama i klubovima na izuzetno visokom kvalitetu rvanja i ostvarenim rezultatima. Ponosan sam što imamo progres u svim uzrastnim kategorijama, a to pokazuje da Rvački savez Srbije ima odlično definisanu strategiju i način rada. Čeka nas dinamična i uzbudljiva godina i siguran sam da će se o rvanju i našim rezultatima u Srbiji tek govoriti", izjavio je Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije, na kraju izuetno usele rvačke smotre uz Valjevu.
U Valjevu je rvalo 113 rvača i 20 rvačica iz 25 srpskih  klubova.

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas