Logo
Print this page

BEBAMA OD OPŠTINE MIONICA 40.000 DINARA, KOLICA I AUTO SEDIŠTE Featured

monca POKLONI za bebeU Mionici je 21 porodica dobila po 40.000 dinara, besplatna kolica i auto-sedište za svoje  bebe. Poklone je uručio predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Opština od januara do septembra obezbedila jednokratnu pomoć, kolica i auto-sedišta za 101 mioničku bebu.

„Sada smo obradovali poklonima 21 porodicu. Ponosan sam na ovu tradiciju koju uspešno sprovodimo već pet godina. Lično, najviše se radujem ovakvim susretima, kada imamo priliku da pomognemo roditeljima koji su odlučili da ostanu  u Mionici i da osnuju porodice. Ove godine smo doneli odluku za isplatu jednokratne novčane pomoći za prvu rođenu bebu koju ćemo sprovoditi i ubuduće. U našoj opštini je zabeleženo povećanje broja rođene dece što je odlična vest. Dobra vest je i da će firma ’Auto-kabel’ zaposliti još 300 radnika. Sve su to pokazatelji da smo na pravom putu. U  narednom periodu nastavićemo sa ulaganjima kako bi građani imali još bolji životni standard“, rekao je Janković.

Janković podseća da osnovci tokom leta imaju besplatan ulazak na bazena SC “Mionica”, kao i da opština za sve prvake, šest godina zaredom, obezbeđuje besplatne udžbenike.

Pre uručenja auto-sedišta i kolica, opština je organizovala obuku za roditelje o pravilnoj upotrebi sistema zaštite za decu u vozilima. Opština Mionica učestvuje u realizaciji programa „Podsticajno roditeljstvo“ u saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici, UNICEF-om i Stalnom konferencijom gradova i opština

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.