Logo
Print this page

U ZNAK SEĆANJA NA MILANA KORAĆA FESTIVAL ODBOJKE U VALJEVSKOM OMNI CENTRU Featured

 

KORAC 1 TURNIR

Godišnjica smrti  omiljenog nastavnika fizičkog vaspitanja i odbojkaškog trenera Milana Koraća obeležena je u Valjevu. Decenijama person grata, primer u radu sa decom i promoterom odbojke,  sinonim  za valjevski školski sporti, muški u žensku odbojku, nije zaboravljen. Festivam odbojke  je održan u valjevskom OMNI centru.((foto: Studio Diznilend Beograd)

Milan Korać je bio inicijator brojnih odbojkaških akcija i doprineo je da odbojka dobije na popularnosti i da se što više dece ukjlui u odbojku. Jedna od njegovih neostavrenih želja je  bila i da se u Omni centru organizuje veliki dečji turnir u odbojci. Nažalost, korona i bolest su ga sprečile u tome. milan korać

Želju pokojnog Koraća realizovali  su ćerka Tamara Korać Živojinović,  I prijatelji, sportske kolege, bivši učenici, igrači i igračice, hotel Omni centar i Sudijska organizacija Valjeva. Svako je dao svoj doprinos da juče u Valjevu bude pravi festival odbojke.

Na prvom odbojkaškom turniru u čast i sećanje na Milana Koraća, učestvovali su ŽOK Ub, OK Srbijanka, OK Crnjanski, OK As Batajnica, OK Stars team, OOK Lazarevac , OK Akademija Stars i naravno devojčice iz OŠ Sestre Ilić - "pete" škole.

 Turnir je protekao u druženju i fair play svih aktera .

Simbolika je da je baš njegova ćerka Tamara Korać Živojinović sa svojom odbojkaškom Akademijom Stars osvojila prvo mesto na turniru imena oca "Milan Korać".

korac 1 akademija stars

.((foto: Studio Diznilend Beograd) Drugoplasirana je ekipa OK As Batajnica, a treće mesto je zauzeo klub iz Valjeva, OK Srbijanka. Posebno mesto na turniru su zauzele devojčice iz Pete škole, OP Sestre Ilić gde je Korać  proveo radni vek,  gde je trenirao brojne e generacije školaraca.

Milan Korać umro je 8.novembra 2020.godine u Valjevu u 74.godini. Po sopstvenoj želji  sahranjen  je  u Vršcu, odakle je  došao u Valjevu i živeo skoro pola veka.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.