Logo
Print this page

ANA, NIKOLINA, MINA… NASTAVLJAJU NIZ ZLATNIH VALJEVSKIH ODBOJKAŠICA Featured

ODBOJKA TRIO

Ženska odbojka u Valjevu prepoznatljiva nekada po remek delima  Milana Koraća Miroslava Aksentijevića-Kremića, dr Miće Ilića i fantastičnih odbojkašica Ane Živojinović. Ljilje Ranković, Maje Savić, nesalomive Tanje Grbić.. do nezaboravne Duške Pantić, danas   je u blatu parazitiranja, ali  i odvažnih devojka da se bore i izbore  za mesto pod Suncem.

I pored  sveopšteg trajanju bezočnog postludila, talenti niču kao pečurke. Većina propada u mulju i blatu beskrupulozne korupcije, otimačine  i ponižavanja. Zlo je  i dalje  nevidljvo iako  toliko očigledno, i  traje .

Na sreću najjači opstaju, jer spas nalaze odlaskom  iz rodnog grada u druge sredine, gde imaju mogućnost da napreduju.

Ana Mitrović(23) igra na poziciji korektora, dete OK Valjevo, pobegla je glavom bez obzira  iz Srbijanke.

ana mitrov1

Odlazak u  Obrenovac joj je doneo  afirmaciju i status jedne od najboljih igračica,  TENT je vicešampion države, lane   polufinalista  Čelendž Kupa, što je istorijski uspeh srpske ženske klupske odbojke. Ana  je prošle jeseni bila na pragu selidbe u komšiluk na Ub. Ugovorna obaveza je  stopirala prelazak do leta, a TENT ne odsutaje od svog puta kontinuiranog višegodišnjeg i najkvalitenijeg stručnog  rada sa najmlađima. Recept iz male male sredine poput  Obrenovca, još bolje funkcioniše  u Staroj Pazovi gde Jovo Caković sa decom pravi čuda, i “gazi” redom” ekipe  teške ko zna koliko desetina hiljada evra!   

Nikolina Zarić(20)  je  u Lajkovcu, igra za moćni Železničar.

zaric nikolina 1

U najorganizovanijem klubu u državi igra Nikolina, bori se sa povredama i žestokom konkurencijom. Želja je klub  bez trunke improvizacije i politikanstva, i baš zato   Žiikina dinastija" odoleva svim udarima i osvaja trofeje.  Nikolina je ove sezone konačno počela  standardnije da igra, jer  jurnave za rezultatom nema cenu.

Valja istaći da je Zarićka  pomagala i igrala u protekloj sezoni za OK Valjevo, eks Srbijanku.

OK Valjevo nije instant politikanstki klub, nastao kupovinom ranga takmičenja, Nije  perionica  novca, a takođe nije ni bezočna šarena laža za zaslepljenje roditelje. OK Valjevo ie klub sa višedecenijkom tradicijom, od Partizana, izvorne Srbijanke, do danas kluba na putu povratka u Prvu ligu, OK Valjevo je  vesnik  i znak novog buđenja ženske odbojke, U baš takovom OK Valjevo  Nikolina Zarić je igrala na pozajmicu i pomagala  da se stigne do uspeha..

Konačno najmlađa Minja Stanojević, u februaru će napuniti  16 punih godina. Talentovana Valjevka je  “pobegla” pre svih iz svoje generacije .

6 minaS T

U Sremu iz Sremske Mitorvice je već dve godine, ali plaća ceh mladosti, i često nije u startnoj  postavi. Na sreću prepoznata je u svom uzrastu na rprezentativnom nivou gde se  izborila je  plavi dres. Petnaestogodišnja Valjevka je sa kadetskom selekcijom Srbije  igrati na  EP u Češkoj narednog jula. Na upravo završenom kvalifikacionom turniru odbojkašica za prvenstvo Evrope kadetkinje(U17) Srbije su pobedile sve rivalke. Samo dva izgubljena seta u mečevima sa domaćinom Turskom i Grčkom, i pobede sa nulom protiv Bugarske, Rumunije i Albanije odvele su mlade Srpkinje   na XV EP 2022. u Olomoucu i Prostejovu u Češkoj (od 22. do 31. jula),

Medju najboljima je je bila Valjevka Mina Stanojević. Iz pionirske  selekcije  preseleila se  u kadetsku, gde se nametnula dobrim igrama, profesionalnim odnosom i posvećenošću.

Per aspera as astra!

Poželimo mladim Valjevkama da ostanu vredne i istrajne, jer samo tako mogu dosanjati svoje snove!

Srećno da bude Ani, Nikolini i Mini, ali  i svim devojčicama koje kreću  njihovim putem  u odbojkaškom svetu sporta!

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.