Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: novembar 2017

GORGONA MEDUZA I PERSEJ NA SRPSKO VALJEVSKI NAČIN

  • Published in Fudbal

 1jang bojs pfc1Uvod u poslednji vikend u novembru potvrdio je da pored reprezentativne košarkaške dominatorske i fudbalske na putu povratka i klupski fudbal.Partizan već ima vizu za Evropsko proleće dok Zvezda treba da je "izvadi" 7.decembra. U gradu  na Kolubari dominatori su Centri troška, što za sve pare nude obećanja, i neodogovornost u svakom pogledu. U Valjevu  u sportskom smislu dominira muška odbojka.

Informisanje danas bez Radio Valjeva svetionika javne reči i istine  zaiskrilog 27.novembra 1967. tačno pre pola veka, višedecenijskog vodećeg medija je danas okamenjeno.

Više od dve decnije ugnjetavan,  rušen iznutra i spolja politikom ljudskih izroda, sa novinarima bez plata, Radio Valjevo je  posle  sramne privatizacije pre dve godine opljačkano  i uništeno. Danas je u stečaju i bez ičega. Gorgona meduza hara, ali ne zna da Persej stiže.radio valjevo

Crni bombarder i društvo iz OK VA 014 Gorenje su u nikad viđenom naletu u VALJEVSKOM svetu odbojke počistili sve konkurente. Sa 7 pobeda na kraju novembra i samo tri izgubljena seta, su  već jednom nogom zakoračili u odbojkašku elitu države.ok va 014 vgskSrpski šampion u fudbalu je overio posle 13 godina evropsko fudbalsko proleće, u direktnom okršaju sa švajcarsko-albanskim Jang Bojsom, liderom šampionata,  7.decembra i vicešampion Crvena zvezda, će znati da li će posle 26 godina dočekati februar u Evropi. Potrebno je da pobedi “jarčeve” iz Kelna, poslednje u Bundesligi, mada će i remi biti dovoljan da se zimuje u Evropi.

Zloba zavist, neznanje, i izdaja su se  odavno uvukli u srpsko novinarstvo.

Ptice zloslutnice, gorgone meduze su već okamenile uspeh Partizana i najavile izbacivanje crno belih iz Evrope. Delagat je naveo “brojne propuste” u organizaciji utakmice sa Partizan -Jang Bojs.

Postupak je pokrenut zbog ulaska dečaka što dohvataju lopte na teren na kraju utakmice, korišćenja razglasa od strane navijača( za komandu 1,2,3, Srbija!), blokiranih stepenica na tribinama, korišćenja pirotehničkih sredstava(dve bačene petarde) i prisustva neakreditovanih novinara na terenu.

Po “veselom” ali ne Janu, već delegatu i zemljaku slavnog košarkaša, Čehu kad par stotina od 22.000 prisutnih na stadionu skandira “ Kraljevina Srbija” je rasistički ispad navijača crno-belih protiv Jang Bojsa.

Da stvar nije totalno benigna dokaz su koliko puta već viđeni kriterijumu UEFA ponekad i fašisoidnog karaktera.

U Bernu na prvoj utakmici našeg i švajvarskog kluba navijači Jang Bojsa, deca Hrvata i Albanaca mahom, su  u dva navrata su napravili bakljadu, o čemu svedoče i fotografije, zabeležene na licu mesta, ali klub nije kažnjen ni franak !!!!

Ovo samo da podsetim Gargamela i Gorgonu meduzu i njene podanike u srpskom novinarstvu, bezobrazno bolesne, da što pre uzmu potrebnu terapiju, I DA ZNAJU u Srbiji se i dalje voli i Crvena zvezda, ali se voli i Partizan !

Stoga mogu samo da poručim: Od bolesno najavljenog izbacivanja Partizana iz Evrope neće biti ništa, stoko srpskog novinarstva !

Svaki  normalan i pismen čovek shvatiće kakvi su izrodi profesije u pitanju.

Postupak protiv Crvene zvezde je pokrenut takođe zbog “rasističkih” ispada navijača na gostovanju u Belorusiji. U Borisovu je viđen transparent podrške generalu Ratku Mladiću, a u istom “tretmanu” je Zenit iz Sankt Peterburga takođe zbog "rasizma".

A to što su navijači Kelna napravili haos   u Londonu, pa je utakmica “malo” kasnila  nije  prekršaj, i nema suspenzije terena, i izbacivanja  iz Evrope.

Švajcarski, nemački i engleski novinari znaju i vole svoj posao!

Gorgone meduze srpskog novinarstva ovakve pakosti sa posebnim ostrašćenošću prenose, pa je valjda zato, za razliku od Evrope u srpskom fudbalskom vilajetu sve  pod kontrolom.

"Uz pomoć republičke i beogradske vlasti ako uspemo da ostvarimo i Zvezda postane šampion, u Srbiji će se lakše živeti", govorio je Nebojša Čović.

Sada već na ledu, gazda svog FMP-a i predsednik KK Czvezda i pored svih aviona i kamiona prispelih u kk državni projekat, u svom stilu za stradanje u Evroligi optužuje klub koji želi i dalje da uništi.

Za razliku od košarke u fudbalu je priča “malo” drugačija.

Sada na plus šest miruje “oličenje poštenja -urednik” svih tabloda,a to su manje više sve novine danas u Srbiji, i elektronskih medijia. Lice sa poternice, sastavljač prljavih i skaradnih saopštenja, stvor bez časti i obraza, i dalje za divno čudo neosuđeni direktor FK sa Banjice večeras likuje. Ali kad se najmanje nadaš “dođe đavo po svoje”. Da budem jasan ni "čuvari" maršalove lože na otetom JNA od FK Partizan, o čemu se ćuti nisu ništa bolji od doktora ne znam čega i ne znam  zašto, najgoreg stranca što je ikada igrao fudbal u Španiji.  

Nizvodno od Save i Dunava, podno Medvednika, Jablanika Povlena i Maljena je ista  priča !

Dva valjevska Centra troška i dalje demonstriraju veštinu trošenja narodnih para, i ne pada im na pamet da nešto menjaju, jer za svoj džep se nikada ne hvataju, jet tamo su im se guje nakotile  !

Pojedinci u Valjevu iako  ni u čemu nisu dorasli  beogradskim blizancima šire se kao poplava,  iako im je tržišna  vrednost manja od cene  drvenog ekserčića u đonu od “kopačaka”.

Košarkaše je “vođa” tima častio večerom posle pobede u Vršcu.

Pobedio je “smrtnog neprijatelja” Vladimira Đokića, drskog da naplati nezabeležene rezultate u novom milenijumu, a i pre kada je Metalac igrao u SFRJ NBA ligi u prošlom veku, ali i krvavo maltretiranje i “ispijanje krvi”na slamčicu” za tokom dve, za Valjevo svemirske sezone u ABA ligi.

To što je Vršac igrao bez dva povređena i jednog suspendovanog igrača je problem, čoveka sposobnog da tri dana kasnije napravi igru i sruši Spartaka u Subotici.

U subotu uveče Metalac je stigao do šeste pobede u 8.kolu KLS.

Već poznata lica da ne pominjem imena, i sebi ću dosaditi, su prelomila meč protiv Radničkog iz Kragujevca.

Posle 15:8, 19:;29, 69:62, 73:72, serijom 18:5 meč je okončan rezultatom 91:77.

Vasić, Kaplanović, Krstović, Mikulić, Stamenić i Đukan Đukanović, “viši” za Slavka Vraneša će samo posle 48 sati, u ponedeljak na Dinamik, a biće i tv prenosa na Areni .

Neko će reći da se košarkaška Evropa  vraća u Valjevu.

Dok je u klubu vlast skoncentrisana u rukama jednog čoveka u čije sposobnosti niko ne sumnja, firma “otac i moj sin” će nam nuditi  za naše pare filmski reportoar isti  već 15 godina.

Vreme suočavanja sa istinom se bliži, ne samo za košarkašku nego i fudbalsku firmu “Virovački urnebes”.

Valjevski fudbal je u autu, i sa stečajnim upravnikom ili Beorluskonijem u pokušaju, iako sa najviše novca, je totalno u autu, i što je još gore poseljoberio je !

Kada je postajao FK Budućnost ili Metalac išlo se u varošice i sela da se promoviše fudbal.

Stigli su novi ljudi, jaki na rečima a o svojim (ne)delima nikako  da govore.

U subotu su u Valjevo došli momci oklupljeni u seoskoj ekipi iz Prova kod Šapca.

Igrali fudbal i razbili u paramparčad, prvi gradski sportski Centar troška !

Pri tom umesto pola tuceta, postigli su samo jedan gol, i na kraju častili Milinovićeve i Đurine smehotresne fudbalere penalom za 1:1 na kraju fudbalske trećeligaške jeseni.

Letos je urnebesno najavljena sezone konačnog ulaska u ...

Pakao se smeši, a Prve lige i Super lige će biti, samo da Valjevo prvo vidi leđa neznalicama, licemerima i nadobudnom fudbalskom zlu!

Odgovornost nije na “vlasnicima” pomenete dve firme, odnosno dva Centra troška, već na gradonačelniku i bliskim mu saradnicima.

Sveća je izgorela, mrak je !

Samo bolesni i bespomoćni zavređuju samilost.

Persej će pobedio Gorgonu meduzu, a gnjide i izrodi što se  kote u srpskom novnarstvu i svojom podlošću i lažima truju sve oko sebe, ne vide i ne smeju da vide zlo ispred svog nosa.

Ali  Persej je tu i pitanje dana kada će  gomilu  podguznih muva razbucati.

Red je da  bez Centara troška, poput dva valjevska u sportu, i isto je i u drugim oblastima, novinari valjevski i većina u Srbiji  prestanu da budu socijalni slućajevi, ako dožive i budu u penziji, sa prinadležnostima što vređaju  ljudsku inteligenciju.

Danas je pola veka od prvog oglašavanja Radio Valjeva !RV BUDA

Na jubilej Valjevke i Valjevci  imaju prah i pepeo od časnog svetionika valjevskog, srpskog nekada i jugoslovenskog centra informisanja.

Ali ničija do zore.

Neki novi ljudi vratiće sistem vrednosti u normalu, a pozitivna selekcija iznedriće novog Jordana Ivanovića, Zorana Tripkovića, dve Ljiljane Kecojevićku i Ljiljkovu, Zdravka Džana, Radovana Mišovića, Budu Đurđevića.

jordan ivanovic yugopapir 2

RV ZDRAVKO I DŽ

RV LJLJ

Svaki kraj  je uvek bio i biće samo novi početak.

Dakle posle pola veka na Valjevkama i Valjevcima da sa Persejom pobede Gorgonu meduzu i sebi vrate svoj Radio na današnji dan rođen 1967, a posle  skoro dvodecenijskog urušavanja iznutra od skorojevića i podguznih muva,masakriran i  mučki ubijen spolja, gle slučajnosti,  na isti  dan  2015.godine.

Read more...

FESTIVAL U BEOGRADU "SRBIJA ZEMLJA SPORTA"

  • Published in Srbija

 FESTIVAL SPORTA BGDU organizaciji Sportskog saveza Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Na Beogradskom sajmu u hali 1 ministar omladine i sporta Vanja Udovičić svečano je otvorio šesti međunarodni Sajam sporta pod sloganom "Srbija, zemlja sporta".

Festival srpskog sporta okupio je 150 teritorijalnih sportskih saveza, 87 nacionalnih gradskih sportskih saveza, predstavnike najznačajnih sportskih institucija u zemlji. Uz domaćine Ministarstvo omladine i sporta, Sportski savez Srbije, aktivni učesnici sajma su Paraolimpijski i Olimpijski komitet Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta Srbije, Antidoping agencija Srbije, Sekretarijat za omladinu i sport grada Beograda sa Sportskim savezom Beograda, Sekretarijat za omladinu i sport AP Vojvodine sa Sportskim savezom Vojvodine, Sportski savez Kosova i Metohije.

Ministar Vanja Udovičić je zahvalio sportistima Srbije na uspesima i na 38, medalja, i moguću 39. rukometašica u 2017, i najavio još veće uspehe u 2018.

“ U 2013, smo osvojili, 13 medalja, obećao sam da će 2017-a biti rekordna, a obećavam još uspešniju 2018. Pobedili smo sami sebe, ne takmičimo se sa drugima, već sa samim sobom. Mi postavljamo standarde, naši sportisti su šampioni svaki dan. Bili smo domaćini Evropskih prvenstava u rvanju i atletici, kao i mnogih drugih Hvala vam što činite uspešni tim Srbije. Svaki dan je novi izazov, trening, pobedili ili izgubili, možemo da imamo privilegiju samo taj dan, već sutra se okrećemo dalje. Uspeh ne može pojedinac da donese, već tim, čestitao bih trenerima, funkcionerima, ali i svim drugima koji su u sistemu, uključujući i ministre na svemu što su uradili”, rekao je Udovičić uveren da će uspesi sportista biti motiv mladih da se bave sportom.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar i Olimpijski šampion u rvanju Davor Štefanek zahvalili su Vladi Srbije i ministarstvu omladine i sporta što su podržali ovu manifestaciju,a Štefanek je istakao da iza osvojenih medalja stoji veliki uloženi trud.

“Verujem  da naši uspesi motivišu mlade da se bave sportom i da prave uspehe kao mi" - kaže Štefanek.

Borislava Perić Ranković, paraolimpijka Srbije u stonom tenisu, je podsetila na lični recepet kako stići do cilja.

“Sve moje medalje vam govore da je sve moguće ako veruješ. Trud i upornost se uvek isplate”.

Sutrašnji drugi dan sajma obeležiće dolazak selektora reprezentacije Srbije Aleksandra Đorđevića i košarkaša sa kojima će posetioci imati priliku da se upoznaju i druže, a danas su na Festivalu sporta bile srpske srebrne juniorke koje su predstavljale KSS.

Potvrđen je dolazak i ženske rukometne reprezentacije, automobiliste Dušana Borkovića, trenera teniske reprezentacije Nenada Zimonjića, veslačkog olimpijskog dvojca Vasić - Beđik i mnogih drugih.Na Sajmu će biti predstavljene i Evropske univerzitetske igre, koje će se održati u Beogradu 2020. godine. Svakog dana na programu biće besplatni seminari, predavanja i radionice o najvažnijim temama u sportu.

Besplatni zdravstveni pregledi biće dostupni na štandu Zavoda za sport i medicinu, a na raposlaganju je 20 terena za aktivaciju, poligon za atletiku i kros fit, trambulina, ski skakaonica, tatami za borilačke sportove, teretana i još mnogo toga.

Na centralnim terenima će biti tereni za košarku, rukoment, badminton, tenis, kao i modifikovani "kavez" za softbol, bejzbol i kriket. Festival sporta traje do nedelje a ulaz je besplatan.

“SPORT, ZDRAVLJE ŽIVOTNA SREDINA”

Drugu godinu zaredom Međunarodna naučna konferencija “Sport, zdravlje, životna sredina” u organizaciji Fakulteta za sport Univerziteta “Union – Nikola Tesla”, održana je u sklopu zvaničnog programa Šestog sajma sporta sa ciljem da se pruži odgovor na mnoga otvorena pitanja savremenog sporta, zdravlja i ekologije, kao i njihovog mesta u društvu i na taj način omogući veliki iskorak ka novim korisnim i funkcionalnim znanjima.

Fakultet za sport je nastojao da ovom Konferencijom, sa naučnog i stručnog aspekta, afirmiše i promoviše tradicionalne i nove vrednosti savremenog sporta, gde se vrši razmena znanja, iskustva i informacija značajnih za sport, zdravlje i životnu sredinu.

Konferenciju su svojim prisustvom uveličali  Aleksandar Šoštar, predsednik Sportskog saveza Srbije, Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport, Dane Korica, savetnik predsednika Sportskog saveza Srbije, Bojan Jaćimović, generalni sekretar Paraolimpijskog komiteta Srbije.

Dekanka Fakulteta za sport Univerziteta “Union – Nikola Tesla” prof. dr Ivanka Gajić je istakla veliki značaj u održavanju ovakvih naučnih skupova:

“Kao visokoobrazovna institucija postavili smo visoke ciljeve u obrazovanju sportskog kadra. Srpski sport je svojim vrhunskim rezultatima pred nauku i akademsko obrazovanje postavio nove kompleksnije zadatke svestan činjenice da se do rekorda i medalja ne dolazi samo talentom, upornošću i radom pojedinaca, već je prisustvo nauke neophodno. Za vrhunske sportske rezultate neophodno je i korišćenje savremenih naučnih i tehnoloških dostignuća i veština. Zbog toga se i ovogodišnja naučna konferencija “Sport, zdravlje, života sredina” tradicionalno održava na Sajmu sporta, čiji je cilj da se prate svetski trendovi u oblasti sporta i neminovna povezanost nauke, sporta i životne sredine” rekla je prof. dr Ivanka Gajić.

Ovo je 11. naučna konferencija koju je organizovao Fakultet za sport, a uvodna predavanja na plenarnoj sesiji održali su doc. dr Janez Vodičar na temu “Sportski trener i njegova uloga u sportu”. Na temu “Značaj sportskog pedagoga za razvoj zdravog životnog stila dece i omladine” govorio je doc. dr Vedran Hadžić, dok je Vladimir Lovrić održao predavanje na temu “Održiva i energetski efikasna arhitektura sportskih objekata”. Tematski paneli i rad po grupama održani su na Fakultetu za sport Univerziteta “Union – Nikola Tesla” uz prezentaciju čak 34 naučna rada.

Read more...

VALJEVO MOŽE DA PREPOLOVI GUBITAK U SNABDEVANJU VODOM ZA PIĆE

 vodovod ANDERS HOUGAR

foto Vodovod Valjevo  Anders Kristian Hougar i Đorđe Milanović

"Dansko – srpski dani voda 2017" u Valjevu su ponudili  odgovor na brojna pitanja,a i dva ključna: Kako i na koji način smanjiti gubitak vode za piće svake godine za 50 posto, i  kako je moguća rekontrukcija stare fabrike vode na Zdravljaku?

Ambasador Danske Anders Kristian Hougar sa grupom za tehnologiju voda iz ove evropske države bila je gost Valjevskog Vodovoda na skupu "Dansko – srpski dani voda 2017". Organizatori su bili  ambasada Kraljevine Danske i Danska grupa za tehnologiju voda, a  pokrovitelj JKP Vodovod i grad Valjevo.

Devet  danskih kompanija i predstavnici vodovoda iz više gradova zapadne Srbije je razmenilo iskustva,a gostima predstavljeni projekti koji bi se lakše realizovali sa povoljnim kreditima iz Danske. 

vodovod va danci o

Posebno zanimljivo je bilo saznanje da bi i Valjevo moglo da prepolovi gubitke vode u mreži, rekao je za naš portal Đorđe Milanović.

Gubitci na vodovodnoj mreži, se dešavaju i u Danskoj, ali je gubitak u mreži čak i deset puta manji od gubitaka u valjevskoj vodovodnoj mreži. Saznali smo od Danaca da je kod njih gubitak u mreži oko šest posto, što je beznačajno na gubitke od preko 50 posto kod nas.  Danci sa pet miliona kubika snabdevaju vodom godišnje grad veći od 100.000 stanovnika, a mi trošimo 11 miliona kubika, pa valja učiti od onih koji su bolji.

 

Direktor valjevskog Vodovoda Đorđe Milanović je istakao pravo rešenje za  rekonstrukciju  stare fabrike vode na Zdravljaku na Pećini.

“Jedan od projekata je i rekonstrukcija stare fabrike vode i postrojenja za preradu otpadnih voda, saznali smo mnogo toga bitnog, pre svega kako da konkurišemo za sredstva iz predpristupnih fondova Evropske unije", nema dilemu Milanović

Sledeći korak proširenja saradnje sa Dancima je oblast sporta i kulture.

Read more...

U PODGORICI VIĐEN "PAD" ITALIJE, SLEDI I NEMAČKE U VALJEVU 2018.

  • Published in Svet

rbl podg sr italija

foto RBL

Posle odličnog nastupa u Podogorici i pobede nad Italijom 12:6 reprezentcija Regionaolne lige u ex  YU u boksu dobila je poziv od nacionalnog saveza Italije da nastupi u Rimu ili Kazerti 20.decembra. Ambiciozni predsednik Jurica Runtić zahvaljujući čijem angažmanu je liga opstala sa  Đorđem Milanovićem već pregovara da Valjevo u 2018. uoči nove sezone ugosti asove  Regionalne eks YU lige i najbolju selekcije Nemačke u boksu.

U super atmosferi u Podgorici u dvorani podgoričkog Univerziteta selekcija Regionalne lige je pobedila nacionalni tim Italije  rezultatom 12-6.

Gosti na meču su bili predsednici nacionalnih saveza Srbije, Hrvatske i Crne Gore (Nenad Borovčanin, Bono Bošnjak i Blaž Šaranović). Meč je odlično organizovan gledaoci su uživali u ukupno 9 borbi.

Tim Metalca Dušan Janjić,Aleksa Marković,i Milutin Stanković je boksovao odlično. Hanjić i Marković su nadvisili svoje rivale, a Stanković je oštećen. Evidentan je izostanak boksera Loznice, previše naivno zvuči opravdanje da su povređeni, dok je iz Bijeljine nastupio samo jedan borac, što se da objasniti kao reakcija suspendovog predsednika kluba.

Rezultati:

Halit Erilmaz - Dušan Janjić, BK Lazarevac / Metalac 0-2

Mattia De Bianchi - Almir Nurišov, BK Pink Panter 2-0 RSCI R2

Riccardo Cimmino - Damir Muaremovski, BK Pink Panter 2-0

Vincenzo Arecchia - Adem Fetahović, BK Radnik 0-2

Raffaele Munne - Aleksa Marković, BK Lazarevac / Metalac 0-2

Riccardo Valentino - Damir Plantić, BK Sesvete 0-2

Michelangelo Lusi - Luka Pratljačić, BK Sesvete 0-2 RSCI R2

Guido Vianello - Milutin Stanković, BK Lazarevac / Metalac 2-0

Mirko Carbotti - Ivan Erslan, BK Sesvete - 0-2

Meni Regional team-a Almedin Fetahović Meni Italije - Riccardo D'Andrea

Najbolji bokser meča: Luka Pratljačić

Najborbeniji par: Guido Vianello - Milutin Stanković

Najbolji tehničar - Riccardo Cimmino

sudije: Martin Tadić, Branislav Damnjanovski, Žarko Mladin, Momčilo Jakovljević, Đorđije Perović., Rade Vujović. Supervizor: Marko Jabučanin

Regional tim eks YU  će nastupiti i u Kaserti u Italiji 20.decembra 2017. Poziv je lično uputio predsednik stručnog štaba slavnog italijanskog boksera Clementea Rusoa (Clemente Russo)

Takođe ikona italijanskog boksa Roberto Cammarele uputio je poziv da iduće godine Regionalna repezentacija dodje u Asisi ili Rim na meč protiv Italije.

Predsednici srpskih, crnogorskog i hrvatskog boks saveza imali su u Podgorici konstruktivan sastanak zajedno sa Juricom Runtićem o unapređenju Regionalne lige. Naredne subote na finalu Zlatne rukavice iu Beogradu će biti reči o daljoj saradnji.

Za naš portal Jurica Runtić je potvrdio da sa Đorđem Milanovićem dogovara dolazak reprezentacije Nemačke pred start druge sezone Regionalne lige u Valjevo.

„Ideja je tu, valja poraditi na njenoj realizaciji. Valjevo je ponovo grad boksa. Ima izvrsnu publiku, odličan tim OMNI CENTAR saznajem je budući „kuća boksa“ i već se potvrdio sa svojim smeštajnim kapacitetima, velnes velnes centrom kao sjajan domaćim svim ekipama koje su gostovale u Valjevu. Ideja o meču sa Nemcima je potekla od Đorđa Milanovića, i sada svi radimo na njenoj realizaciji.

Novost je da će medijski Regionalna liga biti bolje pokrivena nego do sada.

„Za novu sezonu želimo da osim emisije Regional boking league na Arena Sport TV imamo i po jedan meč uživo svako kolo i na tome trenutno radimo“

Kada je reč o meču u Podgorici je sve je bilo pod konac.

„Zahvalio bih se Crnogorcima na organizaciji meča u Podgorici. Ponosan sam na sve momke Regional team-a i znam da će ova liga puno toga dobrog doneti za naše boksere.

Šta reći o akterima meča?

„Srbija ima jedan brilijant koji se zove Aleksa Marković. Tu je i super bokser Predrag Stošić, Bosna ima Adema Fetahovića, Makedonci Gocu Janeskog, Hrvati Plantića, Pratljačića, a tu su i mnogi drugi, nek mi ne zamere što ih nisam pomenuo. Meni je čast što sam ja njihov predsednik i u Podgorici dok sam gledao njihove borbe bio sam jako srećan jer su na najbolji način predstavljali svoj grad, državu i Regionalnu ligu. Ja sam njihov najveći navijač“.

I pored svih nedaća koji su pratile klubove i organizaciju mečeva, prva sezona u Regionalnoj boks ligi je je bila na zavidnom nivou.

„ Pokazali smo da možemo imati ligu kao rukomet, vaterpolo, košarka. Treba još puno raditi i treba uključivati što više kvalitetnih ljudi".

Neki su  pokazali da je Regionalna liga za njih prevelik zalogaj i da im nije mesto mesto u ovako ozbiljnom takmčenju.

„ Svi koji ne mogu pratiti zahteve lige otpadaju. To je jedna realnost neminovna u svakom poslu. U prvoj godini otpadaju klubovi, sudije, supervizori, funkcioneri koji se ne mogu nositi sa dobrim i lošim stvarima koje jedno ligaško takmičenje nosi. Otpadaju jer su njihovi ciljevi kratkoročni i sebični, a ova liga je osnovana da bude na duge staze i da jednog dana postane najjača“

BS Srbije ima novog   predsednika u g. Nenadu Borovčaninu.

"Slušajući njegovu viziju i planove, mišljenja sam da je čovek koji će napraviti toliko potreban iskorak, ali za to mu je potrebna podrška i njegovih ljudi ali i opozicije jer samo zajedničkim snagama može se uspeti. Borovčaninu je potreban  vetar u leđa svih klubova, treba vreme i treba podršku vlasti. I nemojte odmah očekivati rezultate. Kvalitetna vizija i rad prelazi u rezultat nakon 3-4 godine kvalitetnog rada. Nemojte odmah očekivati da će Borovčanin napravi rezultat. To ne postoji, jer sve što je na brzinu stvoreno, na brzinu i padne. Prvo treba uspostaviti sistem i okružiti se kvalitetnim ljudima i onda samo raditi i uspeh će doći".

Konačno kakvi su planovi za narednu godinu predsednika Regionalge lige u boksu?

"Moji planovi za regionalnu ligu su isti i za iduću sezonu, ostajem i hoću da napravim jedan korak više pogotovo što će iduće godinu liga biti jača, to sam siguran".

Metalac Lazarevac je ostao uskraćen za dva meče u sezoni na  izmaku. Banjalučka Slavija i subotički Spartak su odustali od od takmičenja. Ipak bokseri koji brane boje valjevskog kluba biće u ringu i boriti se za Zlatnu rukavicu narednog vikenda.

Read more...

VRŠAČKI RIZLING VASKE I "BANDA" SRUČILI NA EKS !

1 KKMZEMUN

Iako bez najavljenog najvišeg Crnogorca, još uvek nema “loca” iz Irana za Slavka Vraneša, te odbijanja Šarenca(18), da potpiše prvi ugovor, Metalac je pobedio favorizovane Vrščane u Miljenijumu 94:90 (21:19, 27:13, 20:29, 26:29) i sa skorom 5:2 zadržao mesto u gornjem domu KLS.

I u vetrovitom Vršacu se igralo po već viđenom scenariju vruće hladno.

Tim iz  Valjeva predvođen konačno u ulozi i košgetera Sašom Vasićem, i zanimljivo je bilo videti,  Đukanovićem kao asistentom (9 kaže statistika) je naduvao  razliku na plus na 21(58:37) u 23.minutu. Domaćin  je 10 minuta kasnije preokrenuo na  72:70 !

Usledio je  brejk gostiju od 10:0, akteri  Vasić, Đukanović, Mikulić i Krstović. U 37.minutu Vršac je poslednji put zapretio smanjiviši na 82:84, da bi  Saša Vasić je opet  pokazao zašto je najbolji valjevski košarkaš.Novom  simultankom odveo je tim iz Valjeva do vredne  pobede i  to nad ekipom svog bivšeg trenera, Vladimira Đokića, kod koga je potvrdio sve kvalitete vrhunskog igrača.

U večeri košarkaških vragolija, pre samo tri dana u Valjevu smehotresna   Mladost je pobedila Subotičane u Zemunu!

Bolje obavešteni tvrde da je i od večeras Vladimir Đokić  novi trener Partizana.

Bitan faktor u igri Vrščana Glišić i Veljković su odsustovali zbog povreda, a Kočović je ranije napustio  Vršac.

Pobeda za večeru zalivenu Vršaškim rizlingom ide “na dušu” petorci  Vasić, Đukanović, Krstović, Mikulić i Kaplanović.

Metalac u subotu čeka Kragujevčane, a u ponedeljak igra  protiv ekipe verovatno novog starog trenera Mute Nikolića,  Dinamikom u Beogradu

Read more...

ČETIRI ZLATA RVAČIMA MLADOSTI U ČAČKU

  • Published in Razno

 RK MLADOST Đurđević Branković trener Jovanović i LekićU Čačku na prvenstvu Srbije u rvanju slobodnim stilom rvači valjevske Mladosti osvojili su četiri zlatna, jedno srebrno i i jedno bronzano odličje.

Prvaci države postali su juniori Vuk Lekić (-96kg) i Bojan Đurđević (-84kg), kadet Ilija Lazarević (-76kg) i mlađi pionir Bojan Andrić (-55kg). Drugo mesto osvojila je juniorka Slavica Branković (-58kg), a treći je bio kadet Saša Nedeljković (-69kg).

Valjevski rvači su tako došli do pete titule prvaka države ove sezone u olimpijskim stilovima rvanja, čime su ponovili uspeh iz prošle godine, što je i bio cilj kluba u pojedinačnim takmičenjima.

U Drugoj ligi je izboren opstanak pobedom u Valjevu protiv obrenovačkog TENT-a, a poslednji ligaški turnir na programu je ove subote u Somboru, kada će Valjevci odmeriti snage sa šabačkim Vitezom i Gedžom iz Mladenovca. Nakon tog turnira, valjevske rvače u decembru očekuje nastup na tradicionalnom međunarodnom turniru Pobednik, kao i učešće u pionirskoj ligi Srbije, čime će biti stavljena tačka na veoma uspešnu takmičarsku godinu.

Read more...

VALJEVSKI PLIVAČI USPEŠNI U KRAGUJEVCU

  • Published in Razno

 kragujevac stafetaNa međunarodnom plivačkom mitingu "Kup Kragujevca" u konkurenciji 27 klubova i 557 plivača iz Bugarske, BIH, Makedonije i Srbije, učestvovalo je 40 pliva iz Valjeva.

Najuspešniji takmičari Valisa su bili: Tijana Todorčević i Anđelija Damnjanović sa po dva prva mesta u svojim disciplinama.

Tijana je bila najbolja u disciplini 50m slobodno i 100m slobodno, dok je Anđelija osvojila dve zlatne medalje u disciplinama 50m i 100m prsno.

Vukašin Radovanović, Milica Ristić, Jana Tomašević i Maša Cvetković su u svojim disciplinama bili najbolji. Dve srebrne medalje osvojila je Milica Ristić. Do srebrne medalje, pored najviših plasmana, stigli su i Vukašin Radovanović i Jana Tomašević u disciplinama 100m leđno i 100m delfin. Marija Jevtić je bila druga na 100m slobodno, a Emilija Aćimović  na 50m prsno.
Odlična ženska štafeta Valisa u sastavu: Milica Risitć, Anđelija Damnjanović, Jana Tomašević i Tijana Todorčević je u disciplini 450m mešovito stigla do srebra.
"Nastupom na jednom od najjačih plivačkih mitinga gde je učestvovalo oko 560 plivača iz četiri zemlje i 27 klubova zauzeli smo ekipno četvrto mesto a naši plivači pored odličnih plasmana i medalja su popravili svoja najbolja vremena što je odličan pokazatelj forme kojom trenutno raspolažu. Važno nam je da istaknemo da je većina naših plivača nekoliko dana ranije učestvovala i na školskom republičkom prvenstvu, gde su Todorčević Tijana i Stefanović Simon bili treći u svojim disciplinama, a Anđelija Damnjanović, Milica Ristić i Marija Jevtić se plasirale na četvrta mesta u svojim disciplinama . Ovo je najveći uspeh osnovnih i srednjih škola na republičkim takmičenjima u sportu, i evidentan pokazatelj da su deca u Valjevu talentovana za bavljenje plivanjem ali i kvaliteta rada naših trenera ", kaže predsednik plivačkog kluba" Valis "Branislav Kovačević, sa trenerima Vladimirom Boškovićem i Nemanjom Radovićem ključni faktor uspeha valjevskih plivača.

Read more...

MINISTAR VANJA UDOVIČIĆ U MIONICI

  • Published in Razno

1monca hala  deca

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić posetio je Mionicu i sa predsednikom Privremenog organa opštine Mionica Bobanom Jankovićem prisustvovao javnoj akciji programa„ISKORAČI I TI! – Sportski. Zdravo. Bezbedno”, a zatim se lično uverio kako teku radovi na konačnom završetku Hale sportova, po najavama u funkciji od Savindana 2018.godine.

Projekat „ISKORAČI I TI! – Sportski. Zdravo. Bezbedno”, je pokrenut na inicijativu Ministarstva omladine i sporta u cilju povećanja broja dece i mladih u Srbiji koji treniraju ili se rekreativno bave sportom.

          "Ovim programom želimo da mladima i deci omogućimo kvalitetno provođenje slobodnog vremena, što bolju iskorišćenost postojeće sportske infrastrukture, ali i stvaranje razvijene mreže mladih edukatora koji promovišu zdrave stilove života. Danas odavde šaljemo sjajnu sliku sa porukom da sport treba da bude način razmišljanja, kulture i vaspitanja“, rekao je ministar Udovičić.

Predsednik Privremenog organa opštine Mionica Boban Janković zahvalio se Vladi Republike Srbije i Ministarstvu omladine i sporta na podršci:

          „Mionička deca će izgradnjom sportske hale i renoviranjem fiskulturne sale imati priliku da treniraju u najboljim mogućim uslovima jer zaista to i zaslužuju. Od februara 2018. godine kada sportska hala bude završena, Mionica će biti na raspolaganju državi u organizovanju domaćih i međunarodnih takmičenja.“

Ministar Udovičić i predsednik Privremenog organa opštine Mionica Boban Janković obišli su radove na sportskoj hali koja je započeta još pre dve i po decenije, a konačno bi trebalo da budu završeni na Savindan 2018.godine

          Ukupna vrednost radova na sportskoj hali je 113,7 miliona dinara, od čega je Ministarstvo omladine i sporta opredelilo 44 miliona dinara, a ostatak finansijskih sredstava je obezbeđen iz budžeta opštine Mionica.

          U društvu ministra Udovičića i Bobana Jankovića su bili i direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Goran Bojović, direktorka antidoping agencije Milica Vukašinović-Vesić, kao i pomoćnica ministra za omladinu Snežana Klašnja.

Read more...

VALJEVSKI DOMINATORI BAŠ NEMILOSRDNI

 

1ok va km Uspesi OK VA 014 trn su oku čelnika raspadnutog FK BK 2014 nemoćnog da u Trećoj ligi iz 15 utakmica osvoji više od 24 boda,čak 15 manje od lidera Smedereva, i KK Metalac i dalje prezaduženog ali voljom "vođe" pod obavezom da što pre dovede najvišeg Crnogorca na svetu.

 

Pored dva kluba u Regionalnom takmičenju  boksera Metalca, aktera pobede nad Italijom pre dva dana u Podgorici 12:6, i vaterpolista Valjevo Gorenja, odbojkaši VA 014 Gorenje u rangu ispod Super lige dominiraju !

Novi u nizu sjajnih mečeva ove  sezone, doneo je šesti uzastopni trujmuf,  peti put bez izgubljenog seta!

OK VA 014 - GORENJE -  Kosovska Mitrovica 3:0( 25:9,25:19,25:18) 

Još su gledaoci pristizali na derbi a već je bilo 1:0.  Za nepunih 15-ak minuta valjevski tim je rešio prvi set „zaledivši“ braću iz južne srpske pokrajine do završnice seta samo na 7 poena. Sve u igri Gorenjaca je funkcionisalo besprekorno. Taktika i zamisli  protivnika su„skenirana“ do tančina, i prolaza pored neprobojnog bloka nije bilo. Raspucani Crni bombarder Nikola je ubojitim projektilima maksimalno isprovocirao svoje saigrače, da na isti način odigraju meč. Otuda nikakvo čudo što je odbojkaška priča imala svoj uraganski tok i okončana je posle nepunih 60-ak minuta efektivne igre.

OK VA 014 već ima dve pobede više od rivala, iako tek na pola jesenjeg dela prvoligaške trke već svesnih kome će pripasti slavljeničke počasti i mesto u eliti srpske odbojke.

OK Valjevo 014 Gorenje bije bitku i za mesto koje mu pripada kada se 2018. bude delio sportski dinar.

Odbojkaši su postavili sebi visoke ciljeve, i neće se miriti sa mrvicama sportskog kolača.

Centri troška u svakom pogledu obismišljeni decenijski milioneri, bezobrazno  demonstriraju silu van terena, uz otvorenu podršku  društva iz sivog solitera, vlast kaže da tako treba, a sportska sirotinja, dominaciju pokazuje na terenu.

 

Realno i drugom rangu takmičenja na nivou države, KK Metalac sa koliko  li samo puta više novca igra takođe Drugu ligu(KLS) nikad tužniji i jadniji rang. Trenutno sa skorom 4-2 i kao i protekle sezone opstaće.

Za trećeligaški milonerski fudbal je iluzorno više trošiti reči. U najavi kao i uvek prvoligaši  od 15 utamica čak šest su izgubili, i gledaju u leđa( Provu, Vranovu, Ubu, Šumadiji i Aranšelovca)  klubovima do pre par meseci u 4.rangu takmičenja!   

Nedodirljiva grupa građana, tzv uprava FK BK 2014 godinama bezobrazno  minhaunzenski obećava, a u biti samo troši na desetine miliona narodnih para, i naravno vlast je štiti,a policija, tužilaštvo i sud imaju važnija posla, po ugledu na beogradski pašaluk, gde lice sa poternice radi i priča šta mu je volja,a nadležne institucije to ne zanima.

Valjda će i zbog toga  fudbalski diletant i neznalica kažu bolje obavešteni uskoro  sesti i u načelnilku fotelju,  pošto je već posetio Beograd na vodi!

Za očekivati je da uskoro počne i da operiše u bolnici jer doktora je sve manje !

KK Metalac je u još većem bedaku. Klub je prezadužen, i sezona koja traje doneće novi zapažen trošak, i nadu da će vlast i dalji biti “milosrdni anđeo”.

 

Dogorelo je do nokata !

 

Način kako se  danas radi u dva sportska centra troška FK BK 2014, i KK Metalac, ide na ruku svim drugim klubovima i sportskim društvima.

 

Konačno sa najjjačim argumentom, sportskim uspehom,načinom organizovanja i sistemom rada, tri svetlosne godine ispred miljenika vlasti.

Stoga je za očekivati da odbojka(muška i ženska), boks, vaterpolo i rukomet iskoriste tu priliku i da se izbore za novac koji im i pripada.

 

Nezadovoljni imaju dve alternative, da se povuku ili samoorganizuju.

 

U svakom pogledu su već poodavno samo jedno, deo  ružne  prošlosti valjevskog sporta.

 

 

Read more...

GALA ODBOJKAŠKA SUBOTA NA VALJEVSKI NAČIN!

ok va i 014U 17 sati je gala derbi Prve odbojkaške lige Srbije. Lider OK Valjevo 014 dočekuje drugoplasiranu Kosovsku Mitrovicu, a u 20 sati odbojkašice Valjeva varošanke sa Uba!

Konačno malo osećaja  za organizaciju, ali pre svega istrajan i kvalitetan rad, daju potpunu smisao života i uspeha u sportu.

Došlo je vreme da Centri troška valjevski KK i FK, konačno zasene u svakom pogledu bolji.

Pored košarkaške utakmice Metalac – Mladost (Zemun)    Valjevo  će ove subotnje večeri biti grad prvoligaške odbojke.

Lider odbojkaškog šampionata Prve lige, ekipa moćna da prepusti Partizanu dva seta, a sve ostale „ošiša“ na nularicu VA 014 Gorenje dočekuje drugoplasiranu Kosovsku Mitrovicu.

Okršaje Gorenjaca i najboljeg sastava južne srpske pokrajine oduvek je krasila neizvesnost, od prvog do poslednjeg servisa, smeča, bloka...

Valjevci su favoriti nema dileme, i šta drugo, večeras nas očekuje  odbojkaški vatromet dostojan evropskog ogledala.

Valjevski tim trenutno ima tri boda više od Mitrovčana, i bude li demonstracije sile kao i u već viđenim okršajima ove jeseni, obezbeđena je jesenja titula, i prednost za potvrdu već najavljenih visokih dometa, odnosno osvajanje titule šampiona i plasmana u elitu.

U 20 sati je komšijski derbi takođe prvoligaša OK Valjevo i OK UB.

Dres Ubljanki nose već dokazana imena u svetu srpske odbojke,navikle na mnogo teža i veća iskušenja od večerašnjeg meča sa Valjevkama.

Princeze OK Valjevo podižu formu, potvrda su i bod osvojen proteklog vikenda u prestonici na terenu sada već bivšeg lidera Beograda.

Ubljanke su osvojile 13 bodova, dva manje od novog lidera FOK-a iz Novog Sada, a Valjevke su na koti devet spremne da večeras budu dostojan rival favoritu, a zašto da ne, i pobede ga !

Za duplu pobedu pored igre potrebna je i podrška sa tribina, večeras sigurno za rekord svih rekorda od svog otvaranja Halice kraj Ljubostnje .

Stoga, složno svi na svoja radna mesta,  i zdušno valja  navijati   do  pobede pobednika !

Ko su videćete ako budete na pravom mestu .

Akcija !!!

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas