Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: mart 2018

NA VRBICU NAJMLAĐI SE BAŠ RADOVALI, A OSTALI KAKO KO

  • Published in Razno

vrbica1

Vrbica paznik radosti dece u valjevskom svetu sporta obeležili su najmlađi. Neko je dobio  zvončiće i venčiće, a malo starija dečica su se igrala i osvojila medalje, i to u Italiji.  Još stariji su se radovali pobedama, a neki su se samo dobro iskupali, ali će na radost pobede morati da pričekaju, koliko još, videćemo.

Najmladje, curice rođene 2005/6 u dresovima OK Srbijanka 014, a o trošku svojih roditelja(240 evra po igračici), na trodnevnom turniru u Ankoni su osvojile bronzano odličje.

Uspeh veći od prošlogdišnjeg kada su malo starije Valjevke, takođe o trošku svojih roditelja dobacile do 4. mesta. U  polufinalu Lingotto 2005 -Srbijanka (2005/2006) 2:0 (25:9, 25:22). Neiskustvo i faktor koncentracije su bili presudni. Dva sata kasnije male Valjevke su odigrale mnogo bolje i u borbi za treće mesto su pobedile ekipu Tor Sapienza BLU 2:0 (25:15, 25:-21)za bronzu zlatnog sjaja.

Talentovana generacija   valjevskih curica u sedam mečeva je zabeležila 5 pobeda. i dva poraza, u konkurenciji 25 ekipa. Bronzane medalju kući donose: Jana Petrović, Ljubica Dimitrić, Nina Milutinović, Jelena Mitrović, Iva Krstivojević, Teodora Mitrović, Nina Milutinović, Doroteja Čvorić, Sara Petronić, Teodora Ristić, Tanja Petrović, Marija Nedeljković. Vodio je Mile Rakić.

Bronzane curice ankoma 18 2005 g

Preostale dve selekcije starijih devojčica(2002) si bile samo 9-e, sa 5 pobeda, jednim porazom. OK Srbijanka 014(2) je zabeležila   4 pobede i tri poraza, što je bilo dovoljno samo za 17. mesto u konkurenciji 40 ekipa. Turnir u Ankoni je bio prilika da uživa u odbojci, druženju, ali i da se nešto nauči. Jer Valjevo sigurno ima potrebnu infrastrukturu na svim nivoima i moglo bi da tokom leta napravi još bolji turnir od ovog u Italiji. Sport je postao odavno biznis, pa ne bi bilo loše sa našom valjevskom  decom raditi naredna dva meseca, i kroz igru u leto 2018, zaraditi  novce. Uložiiti ih u odbojku, ali  i ostale sportove na isti način. Evrima učesnika turnira sličnog u Ankoni, odnosno  komercijalizacijom posla lako se može doći novca. Samo valja pitati za početak one što nešto više o svemu znaju, a bez ličnog interesa žele i mogu da pomognu i realizaciji milenijumskog  projekta za spas valjevske dece.

Što se tiče domaće scene aktuelni su bili vaterpolo, fudbal, rukomet i pre svih odbojka jer ne ulazi se svaki dan u elitni rang Srbije.

Post u Regionalnoj A-2 ligi vaterpolisti Valjeva nastavili su i domaćem šampionatu.

Vojvodina je na startu Super lige ponovo pobedila u SRC Petnica. Trijumf od 11:8 došao je  posle šokantnog poraza od Solarisa u Slanoj bari i eliminacije iza baraža, kroz  koji je uspešno prošao Šabac(bolji od Budve) i od jeseni će igrati u A.1 RVL. 

Poraženi domaćin  ponovo nije  zadovoljan  suđenjem. Zbog skidanja balona VK Valjevo će prva 4 kola igrati kao domaćin. U  2. kolu, 11. aprila, opet stiže Crvena zvezda naoštrena i punih džepova higrača Partizana, bi da bude šampion.
Vojvodina - Valjevo Gorenje 11:8 (3:1,4:2,3:2,1:3)

Bazen Petnica. Sudije: Anđelić i Virijević. Isključenja: Vojvodina 10, Valjevo Gorenje 10.

VOJVODINA: Filipović, Čubrilo, Marić, Tintor, Vasin, Prekogačić 2, Ćuk 4, Ćatović, Rogač 2, Šulc 1, Vasić 1, Marčeta 1,Ristić, Tubić. Trener: Bilić.

VALjEVO GORENjE: Brakočević, Panajotović, Stanić 1, Marković 1, Dukuć, Rackov 2, Matović 3, Gligorijević, Popović, Bosić, Đorđević, Filipović, Spasojević, Mirković. Trener: Serafimović.

Fudbal valjevski godinama srozavan i devastiran sveden je na seosku zabavu umišljenih pojedinaca. N Cveti se posrećilo pa je na stadionu Krušik zabeležena prva pobeda u 2018.godini.

Dva gola u mreži rivala iz Mihajlovca, strelci Gentić i Popović, i isto toliko propuštenih šansi gostiju bili su sve viđeno u novom danu antifudbala. Do juna još dva meseca, ali pitanje dokle će potrajati e strpljenje neimara Krušika  da svojim očima gledaju zlo što im nametnu politika, posle skandalozne fuzije 2014 i formiranja kluba pod imenom FK Krušik Budućnost 2014.

Na sreću Šabac je blizu pa se može gledati fudbal što privuče 10.000 ljudi na jednu utakmicu. Valja nešto i učiti i naučiti. Na sreću sve što bude i prođe. Tako će proći  i valjevska fudbalska nevolja.

A za one kojima je Šabac daleko  eto prilike da skoknu do Divaca, i gledaju solidan fudbal, danas od 15,30 OFK Divci - Sevojno.

Za neupućene  valjevska Komisija za sport je častila Divčane sa 500.000 dinara, samo 40 puta manje od novca što se slije u kasu kluba sa ušća Gradca u Kolubaru, kadrog da za silne milione blefira poput lošeg kockara i izgubi sve što nikada nije zaradio, ali tvrdi da  još uvek može da uzme šnjur.

Sirotinja iz valjevskog sveta sporta pobeđuje i bez miliona!

Rukometašice Metalca favorit i Šapcu protiv Mačve su se namučile ali su pobedile 34:29.

rkmm sabac

Read more...

ŠAMPIONSKI PEHAR I VERENIČKI PRSTEN ZA LJUBAV, NADU I VERU U BOLJI ŽIVOT

 1ok va 014 pehar dimDominatori su služili ljubavi, radosti, sreći za nadu svih u bolje sutra. Pokazali su da znanje, hrabrost, istina i pravda mogu pobediti. Došao i taj tren saznanja da je čestitost, rad i odricanje svrha života i pobede.

Predposlednje večeri marta 2018. godine potvrđen je uspeh kovan pola decenije. Grad Valjevo je počastvovan. Od večeras i zvanično ima što nikada nije imao u svetu muške odbojke, tim dominatora u Super  ligi, sa ambicoiznim i stručnim vođstvom spreman da posle 20 grande trijumfa u Prvoj ligi nastavi spetakularni uspon, i stigne uskoro iz srpske u evropsku elitu odbojkaškog sporta.

U spektakularnom ambijentu u hali sportova 15.septembar ove večeri je ispisana zlatna stranica OK VA 014 Gorenje.

Najbolji od svih dominatora crni bombarder Nikola Ražnatović  pobedio je kao niko pre njega, večeras čak dva puta.

Sa drugovima je potpisao jubilarac 20-i trijumf u sezoni, vredan podizana šampionskog pehara.

1ok va014 radost 2

Odbojkaški princ napravio u Valjevu nikada viđeni presedan. Usudio se da prekine utakmicu i posle drugog seta, loptu zameni mikorofonom. Pozvao je  drugove da mu “pomognu” i na oduševljenje i radost svih prisutnih sa dušom i ljudskošću u svom telu, zaprosio svoju princezu. Prišao je viteški kleknuo i ponudio  verenički prsten.1ok va 014 crni i nina

Zagrljajem, osmehom, poljupcem, staklastim pogledom,  Ninikolina – Nina Tomić, takođe vrsne odbojkašica, specijalac popuT svog princa za titule, Makarena je izrekla sudbonosno  "DA" za  obostrane trenutke    radosti što na Cveti biti i ozvaničeni veridbom.1ok va crni i nina poljubac

Apaluz poput grmljavine, osmesi i suza u oku posmatrača nestvarnog trenutka života, bili su nagrada zagrljenom paru, od večeras i zvanično na svom putu sreće.

Na kraju dodelom pehara, himnom pobednika, i vatrometom završen je spektakularni pohod OK VA 014 ka eliti.1ok va 014 pehar dim

1ok va 01 4 svi

A ko si ti momci što se uspeše na tron i pokazaže ovom gradu Valjevkama i Valjevcima da se svaki san poput njihovog odbojkaškog može  dosanjati.

1ok va 014 radoast

1.  LUKA LALIĆ PRIMAČ LUČANAC SA DIPLOMOM ŠAMPIONSKE ŠKOLE NOVOSADSAKE VOJVODINE, ZA KOGA DRUGIVI IZ EKIPE KAŽU DA JE ODBOJKAŠKI ALEN DELON

2.            NIKOLA RAŽNATOVIĆ CRNI   BOMBARDER ODBOJKAŠKI PUTIN. ROĐENI ULCINJANIN POREKLOM IZ NIKŠIĆA, OSVOJAČ ZLATNE MEDALJE NA UNIVERZIJADI U KORDOBI 2013. POSLE N.PAZARA, NIŠA, LJIGA, INTERNACIONALAC NA KIPRU U RUMUNIJI LIBANU. TTREBALO JE ČEKATI POLA DECENIJE DA ISPUNI OBEĆANJE, I EVO VEČERAS VALJEVU PODARI SUPER LIGU.

4.           BOJAN JEVTOVIĆ KADET DIZAČ, ZA KOGA VEĆ KAŽU DA ZNA SVE O ODBOJCI

5.         MILOŠ MARKOVIĆ – PACI PRIMAČ, KOREKTOR, BUDUĆI NASLEDNIK CRNOG BOMBARDERA, KAPITEN ŠAMPINSKOG TIMA KADETA, REPREZENTATIVAC GIMNAZIJALAC ZA PRIMER, PERSONA GRATA, UNUK ZA MALO PILOTA, VALJEVCA GUTE MARKOVIĆA

6.           KRUŠIKOVAC MARKO ADAMOVIĆ JEDAN OD VODEĆIH IGRAČA U EKIPI. ZLATO I SREBRO SA DVE UNIVERZIJADE. ČLAN ČUVENE GENERACIJE KRALJEVAČKE RIBNICE. BOMBONA OD PRIMAČA PREKO PREKO  NIŠA, ĐERDAP, I SUBOTIČKOG SPARTAKA, STIGAO JE U VALJEVO DA BUDE DEO DIVNE ODBOJKAŠKE PRIČE.

7.         STRAHINJA RADIĆ SREDNJI BLOKER JEDNOSTAVNO MOMAK BEZ NEREŠIVOG SLUČAJA. 007 VALJEVSKE ODBOJKE PRVI I PRAVI NA OBA RADNA MESTA, PONOS SVOJIH KOLEGA I KOLEGINICA U VALJEVSKOM MUP-U.

8.     KRUŠIKOVAC MILETA VEŠOVIĆ – LEMI. PRIMAČ ROĐENI BERANAC ZA ONE MALO STARIJE IVANGRAĐANIN. IZ LJIGA STIGAO U VALJEVO I EVO GA VEČERAS SA TITULOM.

11.   NEMANJA ĐOKIĆ - SKOČKO SREDNJI BLOKER NEBESKI SKAKAČ , ODBOJKAŠKI AHIL

12.     LAZAR STAŠEVIĆ LIBERO GRAČAČKO KRALJEVAČKI VITEZ BEZ PREMCA.

13.       BOJAN JEVTOVIĆ DIZAČ 16 GODINA KAADET

14.      UROŠ BULATOVIĆ TEHNIČAR- SPECIJALAC ZA OSVAJANJE TITULA I UVOĐENJE KLUBOVA U ELITU.

15-     LUKA JANKOVIĆ VALJEVAC, A KOCELJEVAC BEZ PREMCA U SVETU ODBOJKE –PRIMAČ KAPITEN JUNIORSKE EKIPE, ZA TREN VEČERAS DOBACIO DO DVA POENA.

16.     ALEKSANDAR SAŠA LAZAREVIĆ, SREDNI BLOKER ŠMEKER PO VOKACIJI, SADA ŠAMPION POPUT SESTRE ANE PRVAKINJE EVROPE, DVOSTRUKE ŠAMPIONKE GRČKE...

18.LUKA ŽIVANOVIĆ PRIMAČ – KOREKTOR KAPITEN JUNORSKE EKIPE.

19 NIKOLA NEDIĆ – LIBERO – PRIMAČ – KOREKTOR. DIFOVAC DŽOKER, NIKOLA – ŽIŠKA.

20. VLADIMIR KNEŽEVIČ PANĆEVAC –SREDNI BLOKER. PANČEVO, LJIG, IRAN, KOSOVSKA MITROVICA... BILE SU DESTINACIJE  PRE DOLASKA U VALJEVO ODBOJKAŠKOG, VELIKOG KNEZA VLADIMIRA.

I JOŠ JEDNO IME ZAVREĐUJE PAŽNJU. NENAD ĆOSIĆ JE IGRAO U PRVIH  PET KOLA, PO MNOGO ČEMU PRESUDNIH. ĆOSIĆ JE BIO AKTER MEČEVA U POBEDAMA ZA ELITU. U BEOGRADU JE "RUŠIO" PARTIZAN I ŽELEZNIČARA, A NA OBALI DUNAVA JE DAO ZNAČAJAN DOPRINOS U POBEDI PROTIV SMEDEREVA.

TRENER MARKO RISTOVIĆ KAO IGRAČ KOREKTOR -KAPITEN ŠAMPIONA RADNIČKOG IZ KRAGUJEVCA. TRENER SPECIJALAC ZA OSVAJANJE PRVIH MESTA. PREDAN, POSVEĆEN, STRPLJENJEM I HTENJEM IZNEO NAJVEĆI TERET NA PUTU DO ELITNOG RANGA SRPSKE ODBOJKE.

ĐORĐE PETROVIĆ MARADONA DESNA RUKA MIRKA RISTOVIĆA

DR MILORAD RADOVANOVIĆ JE BRINUO O ZDRAVLJU POBEDNIKA, MOMAKA NA TERENU.

LJUDI IZ SENKE SE NE SMEJU ZAOBIĆI A TO SU : DRAGAN JEREMIĆ, PREDSEDNIK IVAN JAKOVLJEVIĆ, SEKRETAR ALEKSANDAR MIJAILOVIĆ, ACA BOND.

Pobednički pehar je zaliven šampanjcem, a na prvom radnom dogovoru u kultnim Platanima, osetila se nova energija i volja da se nastavi još jače i hrabrije i naravno pobednički, a kako bi drugačije.

Cilj je zacrtan, ne odmah, ali već 2020. godine VALJEVO U ODBOJKAŠKOJ EVROPI.

Svim ljudima dobre volje vrata su širom otvorena, a onima što bi da otmu klub jasna poruka: Taj film nećete gledati!

Od ljubavi se ne živi ali se za nju gine, dobro je znana srpska izreka.

Read more...

NAJMLAĐE VALJEVKE U POLUFINALU TURNIRA U ANKONI

Najmlađe 20052006Odbojkašice Srbijanke 014 rođenje 2005. godine i mlađe(na slici u crvenim dresovima sa rivalkama iz 1/4 finala))  plasirale su se u polufinale prestižnog turnira u Ankoni. Male Valjevke u subotu pre podne(9,00)  ih očekuje polufinale očekuje  sa Lingotom 2005. Pobede li boriće se za zlato u 15,00.

U 1/16 finala  Valjevke su pobedile BFTN DUBINI  sa 2:0( 25:7, 25:11), a zatim u  osmini finala prvog favorita takođe ekipu iz Italije Petar Pan. To trjunfa su stigle  posle velikog preokreta u prvom setu(Italinsje vodile 23:20) sa  2:0 (25-23 25-15). U borbi za polufinale slavile su protiv Vinalija 2:0 (25-15, 25-20).Ekipu vodi Mile Rakić.

Srećno u polufinalu 2005

Kadetkinje Srbijanke 014(A)  su u borbi za osminu finala  bile bolje u grupi od Islanđanjki, a zatim su poražene od vršnjakinja iz Bolonje i boriće se za plasman od 9. do 16. mesta. Druga selekcija istog godišta (2002)  nije prošla grupnu fazu i i predstoji joj  borba za plasman od 17. do 24.mesta. U kadetskoj konkurenciji je učestvovalo 40, a kod  najmlađih 25 ekipa. Valjevke stižu kući u nedelju.ANKONA1 SVI 1

Read more...

ČAČANI PALI U VALJEVU, METALCU SE (NE) SMEŠI 4.MESTO

1kkmm b 001
Foto N Andrić
U danu kada je u OMNI centru otvoren jubilarni 10. SPREG posećen kao nikada do sada, desio se još jedan na žalost i marginalni sportski događaj. U  prošlom veku bio je to  gala derbi, sa čarobnjacijma pod koševima iz Valjeva i Čačka. A danas  je viđeno nešto nalik na košarku. Dva tima  su samo gle čuda, na momente i delovali košarkaški.
U principu bilo je to samo nova cirkuska predstava bez žonglera, balansera, lavova i njihovih dresera, a strasti su stišavne tehničkim greškama.
1KKM B 2
kkm b 001
Za magiju je potreban čarobnjak.
Valjevo izdvaja milione ali od magije pod obrućima ništa.
Ima pokušaja, neko bi da bude čaronjak Merlin.
Ali za sada niko od cirkuzanata i baja što bi da vade zeke i golubove iz rukava, bljuju vatru i "seku" glave, noge i ruke, a po potrebu i nestaju pa opet dođu, nije postao  Merlin!
Sa sedmoricom "veličanstvenih" a zna se ko mora i zašto da igra svih 40 minuta, valjda da se opravda plata, dodatak za skok, asitenciju, koš i naravno ukinutu "krađu", valjevski tim igra dekadentno i odavno prevazđeno.
Umorni Čačani pravo iz Novog Mesta, gde su u utorak izgubili od Krke, pošto su prespavli kod kuće, došli su Valjevo. Tražili su danas utakmicu  da  bez Đokovića dočekaju odmorniji 3.  4.april. Pokušaće na fajnal foru kraj Morave sa prvog mesta iz ABA 2 lige i u ABA1 ligu .
Bauljali su Čačani u prvih 10 minuta, a zatim do poluvremena pokazali moć, ubaciviš "samo" 35 poena pretendentu na ABA-2 ligu.Tukli su Pešakvić, Todorović, Marinović po mrežici sa Vidraka, Petog puka i Zdravljaka.  Sreća da su Stamenić i  Krstović uzvratili pa se  Metalac vratio  u život i trećem kvartalu. U poslednjih deset minuta fajt za svaku loptu i poen. Kad treba   čovek odluke Vasić, Kaplanović, konačno se  probudio iz zimskog sna Mikulić, i naravno Đukanović pobrinuli za 15. trijumf i konačnih Metalac -Borac 97:93 (26:20, 25:35, 23:15, 23:23).
1 kkm B111
 
Borac je mislima  u plej ofu  ABA 2 lige,  gde će kako stvari stoje odlučiti sa Vršćanima  ko će od jeseni igrati u ABA -1 ligi.
Bude li rasplet u KLS po meri Valjevaca, izgubi li  Zlatibor u Kragujevcu i od Dinamika kući, a Tamiš padne u Zemunu ili ga iznenadi Vršac u Pančevu, eto Metalca na poziciji 4. i nešto povoljnijoj grupi sa Zvezdom, Megom, Dinamikom,  Tamišom i Mladošču. Druga izvesnija opcija je sa Parizanom, FMP-om, Borcem, Vršcem i Vojvodinom Za 7 dana(četvrtak) je poslednja utakmica  u KLS sa OKK Beogradom u prestonicu u 14,30.
 
 
Read more...

VALJEVKA NIKOLINA ZARIĆ U JUNIORSKOJ REPREZENTACIJI ZA EP

Izaric

 Mlada  odbojkašica OK Valjevo bloker Nikolina Zarić(17-187) posle 20 sjajnih partija u Prvoj ligi ove sezone u matičnom klubu u kome igre od pionirskih dana, dobila je poziv  selektorke Marijane Boričić i uvrštena je na širi spisak reprezentativki za kvalifikacioni turnir u Zrenjaninu sa koga najbolja selekcije ide  na 26. Evropski šampionat.

Za turnir u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu 26 – 29. aprila. Marijana Boričić, prvi trener juniorki Srbije, odredila je 30 odbojkašica.

Na spisku su:
TEHNIČARI: ANĐELIJA DRAŠKOVIĆ (UB), RADA PEROVIĆ (KLEK MD ZRENjANIN) I ANA MARIJA JONjEV (PARTIZAN).

KOREKTORI: SARA CARIĆ (VIZURA, RUMA), BARBARA BATINIĆ (SPARTAK, SUBOTICA), ANA SARIĆ (KLEK MD ZRENjANIN), MINA MIJATOVIĆ (TENT, OBRENOVAC), JOVANA ĆIRKOVIĆ (PARTIZAN) I JOVANA ADžIĆ (VIZURA, RUMA).

LIBERA: MILA KOCIĆ (VIZURA, RUMA), TAMARA ILIĆ (SPARTAK, SUBOTICA), DUNjA LAZAR (AS BATAJNICA), BOJANA GOČANIN (TAKOVO ZVEZDA HELIOS, GORNjI MILANOVAC) I JELENA VUJKOVIĆ (PARTIZAN).

BLOKERI: ISIDORA RODIĆ (VIZURA), MILjANA GLUŠAC (FOK, NOVI SAD), VERONIKA ĐOKIĆ (OMLADINAC, NOVI BANOVCI), JELENA DELIĆ (CRVENA ZVEZDA), TARA TAUBNER (PARTIZAN), VALERIJA SAVIĆEVIĆ (BEOGRAD), MILANA MARIĆ (SPARTAK, SUBOTICA) I NIKOLINA ZARIĆ (OK VALjEVO).

PRIMAČI: KATARINA GAJEVIĆ (VIZURA, RUMA), DEJANA LEKIĆ (JEDINSTVO, STARA PAZOVA), MILICA MILUNOVIĆ (CRVENA ZVEZDA), JOVANA MIROSAVLjEVIĆ (JEDINSTVO, STARA PAZOVA), ANA PEJIČIĆ (VIZURA, RUMA), JOVANA CVETKOVIĆ (TENT, OBRENOVAC), TEODORA DRAGUTINOVIĆ (RODA, BEOGRAD) I ANITA KOVAČEVIĆ (GIMNAZIJALAC, KRALjEVO).

Ženska juniorska reprezentacija Srbije odigraće sva tri meča u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu će u u 1. kolu A grupe, u četvrtak, 26. aprila igrati protiv Mađarske. U 2. kolu, u petak, 27. aprila, Srbija rival će biti Danska, a u poslednjem, 3. kolu, u subotu, 28. aprila,  Holandija.

Plasman na EP izboriće pobednici 7 grupa, dok će 7 drugoplasiranih selekcija i najbolja trećeplasirana selekcija izboriti plasman u III rundu (28. jun – 1. jul), odakle će plasman izboriti po 2 selekcije iz obe grupe.
XXVI EP 2018. u konkurenciji juniorki (do 19 godina) odigraće se 1 – 9. septembra u Albaniji, a mesta odigravanja će naknadno biti određena. Na prvenstvu će igrati igračice rođene 2000. i mlađe. Odlukom Administrativnog Borda CEV, neće se ubuduće organizovati kvalifikacioni turniri mlađih kategorija za učešće na Svetskim prvenstvima, već će se učesnici određivati na osnovu plasmana na Evropskim prvenstvima.

Read more...

SRBIJA IGRA U DRESOVIMA "PUME" OD 14 e NA SP U RUSIJI

  • Published in Fudbal

 fss dres1

foto FSS

"Puma" je dizajnom i cenom dresova fudbalske reprezentacije u kojima će igrati na SP u Rusiji izazvala burne reakcije, jer su se pojavile (dez)informacije da je dres reprezentacije Srbije,u stvari   identičan onom  reprezentacije Senegala.

"Footy headlines" vodeći portal posvećen opremi sportista, posebno fudbalera je sve ovo nazvao "šokantnim".

puma srbijA

Samo MINI  prepravkama  najobičnijih majica, od 14 eura u proseku, dobije se "pljunuti" dres reprezentacije Srbije od 90 eura sa zvaničnog sajta Pume.

Mišljenja su različita,  i nameće se odgovor da se   iza brda valja  samo lični  interes i ništa drugo.

Kažu neki sramota je da se sa kilometar vidi da je NOVI  dres jeftin dres, a  kvalitet još sporniji. Na utakmici Jugoslavia - Nigeria na  Marakani  pred odlazak u Francusku 1.998, imali smo adidas opremu, plavu, prve  klase, a rat kucao na vrata. Plata je bila 40 maraka i sve se u držav iaspadalo. Ali,  Savez je  tada imao sposobnije ljude i organizaciju na višem nivou u svim aspektima, od logistike, marketinga pa svega ostalog.

Ima onih koji tvrde da je novi dres Srbije ustvari ostatak zaliha Zvezdinog Puma dresa “Marakana special edition” ...Da nije asve bez osnova potvrda je i činjenica da je   direktorka marketinga FSS od Nove godine, žena jednog “menadzera” i to gradskog, bivšeg ćlana uprave crveno belih.

Još oštriji kritiićari kažu da je na  žalost u srpskom fudbalu sve  prevara, i savez i igraći i selektor i liga i menadžeri, pa zašti i dresovi ne bili  prevara.

Za one koji misle da je  tržiste Srbije malo da bi se pravio novi model dresa, postoji objašnjenje, i tu je dijaspora.Ali i tamo ne žive ovce za šišanje da bi  kupovali  ove dresove uprkos istinskoj ljubavi prema zemlji i reprezentaciji Srbije.

Postavlja se pitanje ako je Srbija malo tržiste za Pumu zašto FSS nije angažovao mlade i talentovane dizajnere iz Srbije da naprave model dresa, a potom našao proizvodjaca spremnog da ga izradi. Naravno, tada bi se teže pravi “kombinacija”.

 U fudbalu je tradicija bitna (osim kod nas) pa Nemci nose bele dresove sa crvenom štraftom i crnim šorcevima, jednostavno nisu hteli da menjaju dresove posle promene zastave.

Druge pametne zemlje ulažu velike pare na svoj brend jer su shvatile da to donosi poštovanje i uspeh, a samim tim i ponos kod svog naroda, pa i sportista!  Zna se šta je grb, dres i koje su nacionalne boje!!!

Kod nas se malo zna i zato smo tu gde i jesmo!

Na medijima  je porade  na promeni tog shvatanja, jer  imaju moć, ali  i obavezu da ukažu na problem i ponude rešenja-

Samo krucijalno pitanje je dizajn dresa.. 

Drugo, tradicija  srpskih a  kasnije dresova Jugoslavije  j e - PLAVA boja ! Plava je bila boja FNRJ i SFRJ.

Prvi nastup naše selekcije u crvenim dresovima i plavim šorcevima je bio 2006. protiv Češke

Piksi, Mijat, Dejo, Prosinecki, Jokanovic.. su bili profesori fudbala za ove naše danas, i odigrali bi dobro koje god dresove oblaćili.

 Ako postoje podele zbog himne, Partizana, Zvezde, selektora, taktike.. treba li i zbog dresova??? 
Daleko bilo..
. Fudbal ne igraju dresovi već ljudi. A na državi je da  napravi neko telo koje ce standardizovati boje i izgled srpskog dresa i opreme, ne samo za fudbal vec za sve sportove, ovako su neki crveni neki plavi neki beli, a ima neki i modri,crni!

E baš to moraju traže mediji, da stalno iniciraju baš tu temu.

Lepo je videti Italijane,Francuze, Holandjane,  Poljake... na punom stadionu ili hali. Svi su u plavom, crveno belo, narandžastom,Hrvate  u kockastoj kombinaciji.

A mi gde smo, razdovojeni i dalje na partizane i četnike.  u bojama kojih nema na dresu. Nađa boja je  PLAVA, a ne crvena. Lako je uočiti da he nema. Znači neko je zabranio od uvek pogređnih likova i FSS. Valj au tom slučaju i  plavu  boju izbrisati iz trobojke-

Postoji zanimljiv prredlog da budemo unikatni na planeti po boji dresa, po narodnoj "Sbija među šljivama"

Valjalo bio napraviti spec boju nešto između boja šlkjive i bordo plave. Bili samo tada unikatni dresovi!

Oni spremni na sprdnju bez granica tvzrder da smo nacija sad prepoznatljiva po  motanju kablova, predlažu u doizajnu dresa  dva zamotana kabla na prednjem delu dresa.

Setimo se prvenstva '90. u Italiji kakvu smo adidasovu garnituru nosili Jogosloveni. Kažu da je dizajn bio za  Francuze pa kako se oni nisu plasirali stigao je u  Jugu.  Od  1998, su poćeli da izlaze škart dresi,

Puma je napravila Italiji model dresova - druga dimenzija. Pa pošto Utalije nema na SP mogla je da se ugleda na  adidas uradio '98.

Nameće se neminovan zakljjučak. Plavi drers je  neopterećen bilo kakvom ideologijom, jednostavno od kako se igra moderni sport (posle Drugog svetskog rata prim.aut) plavi dres je postao kult i identitet reprezentacije, a plava boja je  na zastavi jednako zastupljena kao i druge dve (odbojkaši recimo i dalje imaju plavi dres, da li ih to cini "manje našim").

Juče “mlada Srbija”igra u UMBRO dresovima,a pored terena na panou sponzor Puma...Tako nešto može samo u Srbiji

A panininijeva igra sa FSS i  kesicima od 80 dinara za dve sličice,  ima za posledicu   još jedno pitanje.

panii

Da li smo stvarno baš toliko nenormalni?

Read more...

vk p

  • Published in Razno

samo da podsetim da je zvezda 2013 bila šampion evrope tj.osvajač triple krune.šoštar je tada međutim izboksovao preko svojih veza i vezica da partizan igra ligu šampiona iako nije imao konkurentan tim i samo se izblamirao,a zvezdu poslao u kvalifikacije i to direktno na pro-reko gde je ispala na penale.zvezda je i 2014 uzela duplu krunu u srbiji,a onda je morala valjda za nagradu da se seli sa svog bazena i da mečeve igra čak u zrenjaninu.zato ne vidim ništa sporno u tome da partizan svoje mečeve igra recimo u surdulici
(slobinator, 28. mart 2018 19:24)

Za ovog Filipa jedna info...Svi pobrojani igrači sem Prlainovića JESU postali igrači u Partizanu u koji su došli još pre punoletstva. Po tvojoj logici ni Mesi nije dete Barselone. Tzv. VK Crvena zvezda je titulu evropskog prvaka osvojio sa 80% Partizanovim igračkim kadrom+trenerom. Tačno je da je Partizan imao određene popuste oko logistike i organizacije,ali je upravo zahvaljujući (I) tome reprezentacija toliko dominantna sve ove decenije. A za ove analfabete,ima u ekonomiji izraz koji se zove KNOW-HOW, e tu je ključ uspeha Partizana, samo što vi neznalice koje ne vide dalje od Rsb foruma i Pinka nikad to nećete razumeti,a ruku na srce i ne treba,samodovoljni ste

  1. Bez preteranog uzbuđenja zbog nazadnjaka.Mi smo Partizan a oni ko su?
     (nik sloter, 28. mart 2018 18:20)

    # Link komentara

  2. A znala je zvazdaška javnost da dolazi ispred balkona da proslavlja titule reprezentacije, licimuri...
    (Krle, 28. mart 2018 18:15)I ovo ce se lane zvati.
      (Moze im se, 28. mart 2018 18:13)
Read more...

MATIĆU MEDALJA SIMS ZA SREĆU I POBEDU NAD NIGERIJOM

  • Published in Fudbal
 

nemanja matic ssi

Ambasadoru Sportskih igara mladih Srbije,  Nemanji Matiću u Beogradu je    uoči meča sa Nigerijom uručena  zlatna medalja sa posvetom i porukom. Izgleda da je ambasadoru  SIM Srbije i komšiji Valjevcu Matiji Nastasiću baš ova medalja donela sreću i dobru igru i sinoćnoj pobedi protiv Nigerije od 2:0 (dvostruki strelac ALeksandar Mitrović), za vetar u leđa pred SP u Rusiji narednog juna.

Ioako pritisnut obavezma Matić je bio na kratko gost  predstavnika Sportskih igara mladih u Srbiji. Ovom prilikom upoznat je sa novim sadržajima priča što slede, a reprezetntativcu Srbije i asu Mančester junajteda ipredsednica Sportskih igara mladih Srbije Ivana Jovanović Matiću  je rušila  specijano priznanje.

"Marić   pomaže Sportskim igrama mladih. Svi radimo sa ogromnim entuzijazmom  i voljom u  interesu dece Srbije i eks YU republika. Nemanja je uvek kada ima vremena sa nama, pozitivan,  veseo, nasmejan, čovek sa dušom i nestvarnom energijom. Veliki je promoter ciljeva i ideja koje naše Igre donose. Ponosna sam što je baš  on naš ambasador i što je pre nekoliko godina prihvatio predlog Zravka Marića, regionalnog predsednika Sportskih igara mladih i postao  naš ambassador. Ovaj mladi čovek  ima kvalitet, snagu i moć, velikodušnost, on je jednostavno maestro na terenu i moram da kažem zaista veliki čovek i izvan trena",  poručila je Ivana Jovanović, predsednik SIM Srbije , pojasnivši zašto baš medalja za Nemanju.

"Mealja je znak male pažnje i velikog poštovanja i  zahvalnosti. Poklon od srca svih nas. A ima  "samo"   1.200.000 devojčica i dečaka  do sada učesnikaIagara. Hvala ti Nemanja što si uz nas i što se boriš za osmehe dece u regionu", zaključla je Ivana Jovanović, pošto je predala nagradu u društvu asistenta Marije Mihajlović.

Matić se zahvalio  na medalji.

"Uvek sam bio, a i biću i i dalje   da vas podržavam. Ovo što vi radite je vrlo važno. Za decu je sve besplatno, i nije važno ko je pobednik. Svi učesnici  Igara su  već pobedili. Jako je važna vaša uloga, želja, rad i trud koji ulažete da ih naučite da su prijateljstva vrlo važna stvar  u životu. Poruka sporta je jedinstvena. Način života je sport i to jer jedini put koji ovodi mlade u sigurnu i bolju budućnost. Želim vam da istrajete, a svi mi koji razumemo vašu misiju  tu da pomognemo što više možemo. Deco, spremajte se Igre uskoro počinju novu sezonu i ponovo krstare Srbijom i regionom. Organizacionom odboru SIM u svim zemljama mnogo sreće i uspeha i u 2018. godini" rekao je princ iz tamnavskog sela Vrela, i fudblaski as  sa komšijom iz Valjeva Matijom Nastasićem takođe akter predstojećeg SP u Rusiji.

 

Read more...

POSLE DRAME VALJEVKE OTKINULE BOD LIDERU!

rk met zene 2 ork bgd

Posle lake pobede nad Rudarom iz Kostolca, poraza od Beograda u gostima, u meču  12. kola Prve lige Centar rukometašice Metalca su remizirale u hali sportova 15. septembar sa liderom ORK Beogard 29:29(15:13).

Drugim remijem u prolećnoj sezoni, uz četiri  poraza i šest pobeda Valjevke su su zadržali realne šanse da se bore za visok plasman.

Čvrtsa odbrana sa sigurnom Milicom Djikić, u prvom delu meča je odolovela  triju Beograđanki:  Kaitović, Todorović,  Kostrešević. Golom iz deveterca u  poslednjoj sekundi prvog poluvremena kroz blok Mirjana Obrenović je donela obećavajućih 15:13.

"Flasterisanjem" Obrenovičeve i Anje Vilotić  gošće su otupile oštricu valjevskog napada, a ponestalo je snage i koncetracije  golmanki  Milici Djikić, pa je  ORK Beograd stigao do preokreta, i tri gola prednosti.  U poslednjih tri minuta zablistala je na golu Irena Jakovljević, pa na deset sekundi pre isteka 60.minuta je samo za gol minusa.  Jelica Mijailović i Željana Milinković su  preuzele odgovornost i postigle 5 golova u završnici meča. Sa 7 igrača u igri  gošće greše i gube loptu polazeći sa centra. U poslednjoj sekundi  kapiten Metalca Jovana Cvetković svojim 10. pogotkom stavlja tačku na ludi derbi, za veliki bod crveno belih  princeza sa Kolubare.rk m zene 1 ork bgd

U 13.kolu Metalac ide u goste Mačvi u Šabac i sedma pobeda je realnost.

Rukometaši Metalca su prijatno iznenadili u Šapcu remijem sa Metaloplastikom 29:29, najavljujući posle šokantnih poraza od društva sa začelja Baska i Beograda bolje dane ovog proleća u Prvoj ligi  Centar

Read more...

SRBIJANKA 014 U PRVOJ LIGI,A NAJMLAĐE U ANKONI

 OK SRB MART 26 PRVA LIGA

foto ŽOK Srbijanka 014

Valjevo će od jeseni će pored muške ekipe VA 014 GORENJE u elitnoj diviziji, imati i dva prvoligaša u ženskoj odbojci. 

Novom ukupno  18. pobedom  u sezoni 3:0(25:23,25:16, 25:16)  protiv Sterije iz Beograda, ŽOK Srbijanka 014 je   dva kola pre kraja takmičenja  u Prvoj B ligi, osigurao  prvo mesto u pridružiće se gradskom rivalu OK Valjevo u Prvoj ligi.

Zanimljivo je da je OK Valjevo senzacionalnim trjumfom nad FOK-om iz Novog Sada otvorio vrata elite ekipi Uba. Valjevke su izgubile od Rode u 19-om kolu, a proteklog vikenda su stigle do devete   pobede u sezoni nad Omladincem iz Novih Banovaca 3:1. Sa  trijumfom manje su na samo uspeh manje  od nekada višestrukog šampiona Jugoslavije Jedinstva iz Užica, i mirino čekaju kraj sezone

Klub nastao od ŽOK VA 014, sada pod imenom nekada člana elitne YU divizije Srbijanka 014, je nanizao 18 pobeda i osigurao je plasman iz Prve B u Prvu ligu. Sjajan uspeh je postigla i kadetska selekcija Srbijanke 014. Poput vršanjaka iz OK VA 014 Gorenje, najbolje su u regionu i učestvovaće na državnom  prvenstvu.ok srb kadetk 2018

foto ŽOK Srbijanka 014

Prošle godine na međunarodnom tuniru u Ankoni  mlade odbojkašice Srbijanke (generacija 2004.  godine rođena i mlađe) je osvojila 4.mesto. Večeras godinu dana mlađe,  selekcija devojčica rođenih 2005. godine,  i dve selekcije 2002.godišta i mlađe, ukupno  36 odbojkašica ŽOK Srbijajanka putuje  u Italiju.

2005 kad ok srb 2108

2002 ok srb 2

2002 1 ok srb 2108

U gradu na Zapadnoj obali Jadrana će se nadmetati  sa vršnjakinjama iz Evrope, a najavljene su i Amerikanke.

I pored značajnih sredstava koje klub za svoju aktivnost dobija od grada, roditelji svake od 36 devojčica izdvojili su po 240 evra, za odlazak svojih ćerki u Ankonu.

Prosta računica kaže da je za novac izdvojen za svako dete  četvoročlana porodica  mogla  za uskršnje ili prvomajske praznike  uživati u čarima Firence, Venecije, Milana, Praga, Budimpešte, Beča... po ličnom izboru.

Ova vrsta ataka na roditeljski budužet je manir preuzet iz školskih ustanova.

Besmislena zimska i letnja nastava izvan školskih klupa, kao i troškovi đačkih ekskurzije, su papreni. Valjda zato i roditeljima dece u sportu, sklonjenje sa ulice,  ne padaju teško mesečene članarine  od 500 do čak 3- 4.000 dinara. Na žalost  deca se u pojedinim sportovima  okupljaju samo dva puta nedeljno, pa za osam viđenja u neuslovnim salama, jasno je da kakvi su efekti treniranja !

Ima i  izuzetaka i  klubova bez članarina. Među retkima su   muški  i ženski  ORK Metalac. Bez famozne ČLANARINE posvećenost i stručnost u radu sa decom je na vrhunskom nivou. Ima i onih drugih bez članarine,  ali sa efektom ništa, poput KK Metalac. Potvrda je i tek završeni turnir kadeta. 

Ako se dodaju troškovi za kupovinu patika, održavanje opreme, ishrane, i najčešće i odlaska na takmičenje dece sportista, pitanje svih pitanja u valjevskom sportu, dobija još više na značaju.

Zašto novac Valjevki i Valjevaca troši nekoliko  sportskih parazita? Umesto da se 50 i više miliona ulože u decu i rad sa proverenim stručnjacima, opet čast izuzecima, sa najmlađima  rade diletanti i neznalice, a deca i sport gube u svakom pogledu.

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas