Menu

zaglavlje

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO RUKOMETNI PARTIZAN, UZ DOPRINOS VALJEVCA MIKIJA RADOSAVLJEVIĆA

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO R…

Kao u svim sferama ži...

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: avgust 2019

AGONIJA TRAJE, MUTANT PROPADA, ŠTETOČINA OPSTAJE !

  • Published in Fudbal

1mutanat pozega1 3

I u osmoj sezoni NAJDIREKTNIJEG štetočinskog bitisanja, od jula 2014. godine  u fudbalskom mutantu, svedoci smo scenarija i režije bezgranične neznalice  i gubitnika.  Nema potrebe izgovarati ime satrapa što nemilice srozava ostatke devastiranog valjevskog fudbala i krčmi desetine miliona Valjevki i Valjevaca.

I ovog leta je očekivano, već u avgustu probio dno dna.

Izborom neznalica poput sebe nastavlja da bruka klub i valjevski fudbal.  Sa starterima, za poluigrače se dobro zna ko su i zašto su tu, i ono malo vrednih pažnje na terenu  stadionu u Parku Pećina nije se moglo pobediti, pa  se  Sloga  vratila u Požegu sa bodom, mada ima razloga da žali  propuštenom pobedom. A potpuni apsurd je činjenica da je mutant na kraju mogao i da pobedi!?

Ispade da je Sloga je za valjevskog mutanta bauk!

Poslednjeg dana avgusta 2019. ekipa iz Požege propustila je priliku da izbuši mrežu,  zelenog Milinkovića momka sa srcem lava ali bezglavog, smušenog i beskorisnog  kad valja braniti odbranjivo.

Tri mrtve šanse nisu realizovali gosti na otvaranju utakmice, a slabi sudija iz Kragujevca nije video penal očajnog Kosića.

Vukašin Drakulić je sa dva gola pokazao da nije čovek iz gubitničke zgubidanove priče.

Doneo  je vođstvo u 25-om minutu dok je trajala agonija mutanta, i to posle prve akcije sa 4 uspešna dodavanja. Majstorskim šutem po zemlji sa 20-ak metara iskosa sa leve strane matirao je golmana gostiju. Još veštiji je bio kod drugog gola za  izjednačenje u 65. minutu. Iz slobodnjaka je "centrirao"  preko isruženih ruku golmana, kratkog da u skoku stigne loptu sa Gentićem  na putu  do  mesta gde se spajaju prečka i stativa.

Sloga ima bolji tim od mutanta sa Kolubare, nema dileme.

Anulirali su najpre vođstvo u 48. minutu golom Kilibarde a u 55.  Gajić je uz obilatu pomoć odbrane mutanta sa Kolubare najavio trujumf.

Stativa okvira gola domaćina se isprečila  u samoj završnici, a novi kiks Milinkovića, ispustio je  loptu, gosti nisu kaznili. Ljudski je praštati jer mladost je nepredvidiva, ali je  17-ogodišnji Marko Belušević, predvidiv. Već je jasno da je  igrač budućnosti valjevskog tima.

Da cirkus bude kompletan, sva tri boda su mogla ostati  Parku Pećina. Na nesreću dodavanje Lukića Vićentijević je umesto u gol  pretvorio u odbranu golmana Sloge.

Simpatije sve više rastu za trećeg u Šumadijsko –Raškoj zoni proletos, Trepču. Izabranici Zorana Lučića su danas bili bolji  od ubskog Jedinstva 2:1, za potvrdu da će očigledno sa Požežanima, obe ekipe imaju po 8 bodova, biti   kost u grlu Provu sada preimenovanom u FK Borac iz Čačka, favorizovanom poput Zvezde nacionalnoj LL ligi.

A mutant sa Kolubare nastavlja da troši još jednu milonersku godinu bez ikakvog smisla i reda. Sve ima svoj kraj pa i ova besmisao što traje od  12.jula 2012. godne.

Read more...

TROSTRUKA POBEDA BICIKLISTA SPUTNJIKA NA FRUŠKOJ GORI

  • Published in Razno

 1sputnjik 3 medalje

Na  MTB trci "Vojvodina open 2019" na kružnoj stazi u Vrdniku  mlađi kadet valjevskog Sputnjika Borisav Đurić zabeležio je prvu pobedu u karijeri.

 Đurić je vozio odlično na obroncima Fruške Gore, vodio je od starta do cilja na stazi dugoj  8 km. Klupski drugovi Bogdan Angelovski  i Vanja Maksimovića stigli su na cilj odmah iza pobednika trke.

U kalendaru BSS na redu je trka za  Kup Srbije, gde BK Sputnjik i ostali valjevski  biciklisti "pucaju" na nova odličja.

Read more...

ZA DRUGU KRUNU U NIZU ŠAMPIONIMA SRBIJE 15.SEPTEMBRA DOM BOKSA U VALJEVU

  • Published in Boks

 1bkm zapad

Izostanak zaslužene i očekivane podrške i nagrada od Grada Valjeva  šampionu Srbije BK Metalac nije pokolebao ljude u klubu. Na "svoj način" organizovali su posao decenije i 26.avgusta je započeta kompletna sanacija i renoviranje krova i sale za trening.

1KROV ISTOK KRAJ

1KROV ISTOK KRS

1KRS KROV

Hram boksa, baš tako, biće u funkciji 15.septembra, kada će i zvanično početi  sa radom škola boksa pod rukovodstvom tvorca brojnih šampiona Nenada- Neše Dimitrijevića vrsnog trenera iz Smederevske Palanke.

Tim povodom novinarima se obratio predsednik UO BK Metalac Dragan Vićentić - Vića sa najnovijim informacijama o poslu veka i iz kluba.

1DV

"Čekali smo i nismo dočekali adekvatnu podršku Grada Valjeva. Nije bilo druge organizovali smo se, obezbedili pozajmicu od čoveka  koji je prepoznao našu misiju. Hvala mu do neba, i svim sličnim ljudima dobre volje  iz privrede koji će nam pomažu. Posao se odvija po planu. Već je saniran i zamenjen azbestni krov. Stavljena je nova izolacija, zamenjene dotrajale letve i postavljen je novi metalni krovni pokrivač. Više neće biti "vodopada" u sali za trening", istakao je Vićentić i osvrnuo se na ono što treba uraditi u naredne dve nedelje.

1bkm zapad

"Sledi sanacija vlažnih zidova, zamena prozora i vrata, sređivanja kupatila, ekonomata, svlačionice, radovi na zameni električne instalacije, postavljane led rasvete.

1klozet

 

1ekonomat

1svacka

Vremena je malo, ali kako smo se izborili za titulu istrajaćemo i u ovom  trenutku najvažnijem poslu za prvog šampiona Valjeva u ekipnom  olimpijskom sportu, uz najskromniju podršku Grada Valjeva" zaključio je Vićentić.

BK Metalac je započeo prodaju sezonskih ulaznica. Ljubitelji boksa i sporta moćiće da nabave dragoceni papir  po ceni od 1.000 dinara već od danas u foto studiju Medenica u gradu i u kancelariji BK Metalac u hali sportova 15.septembar od 18 do 20 sati.

1karta

Ne treba posebno isticati da su ambicije Metalca i u sezoni koja startuje polovinom oktobra, šampionske.

A valja istaći,  Niš je dobio 10 miliona od Grada, Loznica ima budžet dovoljan za titulu. Da su osvojili trofej imali bi 5 miliona od Grada. Pretendenata na titulu iz senke ima još.

Na kraju valja istaći zašto je baš Metalac šampion. Sa  pobednicima u i oko ringa Valjevci sa verom u sebe nema nepremostive prepreke na putu do cilja, 2020. godine druge šampionske krune u nizu.  

Read more...

MANČESTER I BAJERN STIŽU U PRESTONICU SRBIJE

  • Published in Fudbal

 uefa

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana u  UEFA Ligi šampiona i Ligi Evrope dobili su dva izuzetno atraktivna rivala Mančester Junajted i Bajern.

Zvezda kreće iz Minhena 18.septembra a Bavarci stižu na Marakanu  26.novembra.

Zvezdi je žreb odredio B grupu  i pored  Bajerna, Totenhem i Olimpijakos.

Prvi meč je 18. septembra od 21.00 protiv Bajerna u Alianc Areni u Minhenu, dok će prvog dana oktobra na svom stadionu od 21.00 dočekati Olimpijakos. Nakon toga  22. oktobra Zvezda  leti u London na megdan Totenhemu  a 6.novembra na „Rajko Mitić“ stiže majski  finalista LŠ. Bajern dolazi u Beograd 26.novembra.

Na kraju grupne faze  Zvezda putuje u Pirej 11.decembra u goste bratskom  Olimpijakosu.

Posle čitavog buljuka igrača pristiglih ovog leta na meti Zvezde je i Aleksandar Čavrić ali Slovan iz Bratislave ne bi da se odrekne   desnog krila ni za milion ipo evra, jer i oni igraju  Ligu Evrope. Ali ko ima  taj i  može, pa će posle tenka i oklopnog vozila sigurno biti "bomba" za Ligu šampiona,  nezvanično se pominje napadaČ Radživ Van la Para, Holanđanin koji stižr  iz engleske Premijer lige, gde je nastupao za Hadersfild. Minule sezone je bio pozajmljen  Midlzbrou. Cena je skromnih 2-3 miliona evra, a zanimljvo je da polubraća  ovog levokrilnog  napadača igraju fudbal.  Georgino Vijnaldum je u Liverpulu, Đilijano igra za Spartu iz Roterdama, a rođaci su mu Đovani i Rojston Drente, takođe fudbaleri. Da li treba pominjati koliko je stiglo ovog leta igrača u Zvezdu, verovatno izdašnu da časti navijače ulaznicima za paket u LŠ po ceni od 100 i kusur evra. Valja platiti tenk a i buduću maskotu, mig 29 je već u najavi.

Raspored:                 Bajern – Crvena zvezda (18. septembar)
                                 Crvena zvezda – Olimpijakos (1. oktobar)
                                 Totenhem – Crvena zvezda (22. oktobar)
                                 Crvena zvezda – Totenhem (6. novembar)
                                 Crvena zvezda – Bajern (26. novembar)
                                 Olimpijakos – Crvena zvezda (11. decembar)

ls 2019

Partizan silno opljačkan od  dolaska kvarteta 4v i devastiran najpre spolja a potom unutar kluba, vođen naveliko osporavanim  trenerom početnikom Savom Miloševićem dočekaće  veće fudbalsko ime od Bajerna.

U Beograd stižu crveni đavoli. Veliki Mančester Junajted biće rival bjanko nerima prvi put posle  1966.godine, naredne jeseni 7.novembra.

Kuglice su donele Partizanu AZ Alkamar, Astanu uz veliki Mančester Junajted. Prvobitno najavljeni put u Asatanu je zamenjen utakmicom sa AZ Alkamarom pred decom Srbije i novinarima na stadionu Partizana 19.septembra.

Sledi odlazak u Astanu 3.oktobra. Spektakl protiv Mančester junajteda  će biti  24. oktobra, kao i drugi meč sa "crvenim đavolima" na Ostrvu dve nedelje kasnije. Drugo uzastopno gostovanje  u novembru bjanko nere očekuje na terenu AZ Alkamara 28.11. a zatim sledi  sledi verovatno ključni meč za doček 2020. u Evropi  u Beogradu protiv Astane.

Partizan je u potrazi za golgeterom, Leonardo bi bio najbolje rešenje, ali je sada odjednom slovo spalo na Nermina Haskića. Očigledno stigla naredba, stop bre ušli ste LE, dosta je bilo,tako da od špica i štopera iz ljubljanske Olimpije nema ništa. Sa Srahinjom Pavlovićem, pošto je dogovor kvarteta 4v izostao sa faci lacijalima iz Rima izostao, klincima iz Zemunela Partizanu predstoji težak put do cilja, prezimljavanja u Evropi !

Partizan je bez klasičnog špica i čistača, taktikom  Save Miloševića bez budžeta u odnosu na komšinicu gde novac već nekoliko godina nije problem  izborio četiri pobede, remi u Norveškoj, a samo je poražen u Turskoj, za razliku od učesnika LŠ,  u ovoletešnjih 8 mečeva sa dve pobede, pet remija  i jednim porazom, srećnih da kao i lane na guzove izbore LŠ. Partizan je vratio Sumu i Ožegovića, a doveo samo Asana, Sadika i Natha. Ipak u jednom segmentu Partizan je nadmašio sve, od komšinice do UEFA.

Dečica iz Srbije pobedila su Molde na JNA, pobediće i AZ Alkamar sa sve amajlijom sa Istoka, čovekom vere i ljudskosti ocem Miloradom, koji kad dođe u pres ložu Partizan ma kako da igra, Partizan zna samo za  pobedu.

Evo konačnog rasporeda crno belih u UEFA Ligi Evrope.

1. kolo (19.9): Partizan - AZ Alkmar
2. kolo (3.10): Astana - Partizan
3. kolo (24.10): Partizan - Mančester junajted
4. kolo (7.11): Mančester junajted - Partizan
5. kolo (28.11): AZ Alkmar - Partizan
6. kolo (12.12): Partizan - Astana

liga evrope svi

Read more...

VATERPOLISTIMA VALISA ZLATO NA TROFEJU KIKINDA 2019

 1 VALIS 1FOTO VK VALIS

Na medjunarodnom četvorodnevnom  turnuru u Kikindi mladi vaterpolisti Valisa iznad svih rivala!

Mladi Valjevci  rođeni  2002, i mlađi za 4 dana odigrali su 7 utakmica. Šest su pobedili, samo su na   startu remizirali sa mađarskim Pečujom 9:9  i ubedljivo osvojili prvo mesto.

Ekipu je vodio Stevan Nonković a igrali su: Filip Dobrisavljević, Stefan Arsenović, Stefan Milinović, Matija i Bogdan Milovanović, Luka Ikasović,  Aleksandar Kovačević, Bogdan Gavrilović, Stefan Vujić, Nikola Pavlović, Aleksandar Colić, Vukašin Radovanović, Matija Gavrilović, Marsel Maša, Marko Dovečer, Danilo Đurišić, Strahinja Simić i Nemanja Milošević.

Pobednicima je pored pobedničkog pehara i zlatnih medalja pripala i nagrada, sportska oprema u vrednosti od 500 evra!

Prva čestitka  Valisovim vidrama stigla je od šampiona države u boksu BK Metalac, ove nedelje agilnog kao nikada na  renoviranju  doma boksa, objekta u sklopu hale sportova 15. septembar.

Read more...

AVGUSTOVSKA KARMA, TENK, SELJANA I GOLGOTA MUTANTA BEZ KRAJA

  • Published in Fudbal

Mig 29

foto Njuz net

Zvezda "ponos Srbije" je drugi put za redom u Ligi šampiona, danas je u 18 sati čeka žreb u Monaku. Sve mi nešto govori da će se "maketa" od tenka i traktor sresti u Maksimiru i kod Autokamande, jer  Aleksandar Čeferin je čovek od reči i dela. Preslikano na niži nivo "igrice" sinoć se po zadataku  komšija s one strane auto puta što preseca Kolubaru  na valjevskog fudbalskog mutanta uneredio, po  evropskim standardima i to pod refelektorima.

Krenimo redom.

Julsko avgustovsko evropsko putešestvije od Istoka, preko Severa do glavnog šampion Srbije je okončao je trijumfalno u svakom pogledu !

Fudbalski šampion Srbije plasirao se drugi put za redom u Ligu šampiona ZARADIO bolje obavešteni kažu već 30-ak miliona evra, gore dole pet, nebitno, važno je da je banka oprostila kamatu od tričavih 10 miliona evra, jer tako treba.

Promovisan je  tenk kao zaštitni znak navijača. Umesto vožnje busom Laste, društvo se  veselilo ulicama prestonice u nezapaljivom i neregistrovanom  borbenom vozilu.

Kako saznaje dobro obavešteni Njuz net posle produžetka saradnje sa Vučićevim duhom jer je neophodno da duh predsednika Srbije i dalje lebdi nad Marakanom, čelnici crveno belih  najavljuju i  prvo pojačanje za Ligu šampiona  MIG 29. Duboko su uvereni da će se MiG 29 sjajno uklopiti sa tenkom i borbenim vozilom, kao i da će doneti dodatni kvalitet  napadačkom arsenalu.

Svaka čast na slavlju, pravo na radost je neotuđivo i neprikosnoveno, ali se da primetiti da nam za radost i primitivizam  bez granica ne treba previše povoda.

Dve  pobede Suduva i Helsinki, sraman poraz oda Finaca ( Riga ih zatim izbacila iz Evrope), i četiri remija, po dva  sa sa Kopenhagenom i Jang Bojsom su potvrda da su čuda moguća i ponavljiva.

Već drugi put za godinu dana srpski šampion i pored  "neviđenog  lopovluka  sudija"  prolazi u Ligu šampiona.

Jedva se mogla videti vest da je kostolomac suspendovan  samo dve utakmice, isto kao i komšije s one strane brda vešte da kaznu pretvore  u najveću promociju mladosti i dečije radosti.

Ishod  žreba u "Grimaldi forumu" u Monaku zakazanog za 18 sati doneće  rivale nepredvidive, sve miriše da će igrati baš oni, Dinamo i Zvezda. I treba ali bez tenka i traktora, Iskustvo sve govori...

 .Žreb že biti poznat  pre početka utakmice za plasman u Ligu Evrope  u gradu zanimljivo sa  dva ista početna slova kao i prestonica Kneževine.

U  Moldeu na stadionu sa 11.000 mesta, što je nešto malo više od polovine ukupnog stanovnika ovog  ribarsko, tekstilno, trgovačkog  gradića miljenik manjine Srbiji, večeras posle 4 pobede i jednog poraza traži put do plasmana u grupnu fazu UEFA Evro Kupa. Realno je da neće biti lako. Bude li Savo  taktiku Milojevića preneo na igru svog  tima, odnosno postavio čvrt bedem pred golom, imao vezu sredine i napadača, saznajemo Sadik nije poneo mobilni, moguća je i pobeda. Partizan je igrom od 70. do 90, minuta stigao do pobede u prvom meču na JNA, a večeras će morati da gine svih 90 i makar jednim golom  dočeka zimu u Evropi. Sve drugo kaže da ribari prolaze

Mutant valjevski  sedmu godina u samici prepušten štetočini i neznalici da ugasi klub sa tradicijom od jednog veka, fali pola godine i  dalje  je projekat propasti i beznađa fudbala valjevskog.

Sinoć utakmica za istoriju,  mutant je igrao prvi put prvenstvni meč pod refelektorima. Peja je u sred  bela dana sam sebi dao gol a da mu Sunce nije smetalo. Penal je za Čačane bio čist kao suza, a sve ostalo se zaboravlja. Naručena tirada i iživljavanje sudije Ivkovića, jer Provo, pardon Borac mora odmah nazad u Prvu ligu, su ogledalo fudbalske  Srbije danas.

Još jedna sezona, kako smo i najavili  tek što je počela, u avgustu će biti i završena.

Poraz od fantomskog kluba  sa Morave, remi i pobeda protiv dve najgore ekipe  SLZ, neispadljivog Mihajlovca, i Mačve samo potvrđuju da  nada  u trajanju  od 24 sata dok je mutant bio lider SLZ nema veze sa realnošću.

Sve se već zna od vrha do dna. Mada "ludi Valjevac"  Zoran Lučić sa Trepčom možda napravi senzaciju i pomrsi račune, "raćunovođama" . Juče je ostao neporažen u Rabrovu i sa 5 bodova pokazuje da ima tim za više od igre. A poslednje subote u avgustu stiže u Park Pećina Sloga iz Požege i to posle lagane pobede u Bogatiću. 

Providna i beskrupulozna seljana i primitivizam po utrvrđenim pravilima pokazuju gde je danas fudbal Srbiji.

Vole ga silom prilika na pravom mestu dečica u Srbiji-

Ljubuteljima  "ponosa"  Srbije  je u srcu.

A tek ljubav "tenkista" i svih  obožavalaca  oklopnih JNA vozila, nema cenu.

Trgovci"  robom   od čije se prodaje može kupiti karta po ceni od 70.000 dinara i skoknuti  na Sever Evrope na 30-ak sati, sa spavanjem i gledanjem uživo utakmice su posebna priča.

Na drugoj strani  obične smrtnike čeka Straja i tv prenos do jaja!

Njemu ne treba akreditacije, taj luksuz je prinadležnost nepotčinjenih i  novinara lista "Danas"

Možda nam baš on, Straja  umesto nadležnih i kaže da li je  policija pohapsila huligane što napadoše ljude kod autu-puta u Obrenovcu  pretprošle noči.

Read more...

GRADONAČELNIKU ŽRK METALAC NA SRCU

ZRK SMDRVfoto ŽRK Metalac

Kadetkinje ŽRK  „Metalac“ rođene 2004. i 2005. godine osvojile  treće mesto  na međunarodnom turniru u Smederevu u  konkurenciji  16 ekipa.

Valjevke su u utakmici za treće mesto pobedile  ŽRK „Umčari“ r upezultatom 11:8, dok su juče u polufinalu za gol ispustile  finale. Tim iz Rumunije je pobedio 15:14. Još mlađe pionirke rođene  2006. i mlađe su u utakmici za 5. mesto bile bolje od vršanjakinja iz Slovenije 11:8.

Povodom uspeha u Smederevu  oglasio se cestitkom gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović,  istakavši da je bronza u Smederevu dokaz da su ove devojčice  ponos i budućnost grada Valjeva.

Predsednica  ŽRK „Metalac“ Ana Gajić kaže da je uspeh  očekivan, i da će prilika za dokazivanje biti,  jer do kraja godine devojčice će igrati na još nekoliko sličnih turnira.

A u  okviru akcije posvećene  rukometu u Srbiji Valjevo  i ŽRK Metalac 2015  nedavno je posetio predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković.

ZRK M BOZA DJ

Sa   gradonačelnikom Grada Valjeva dr Slobodanom Gvozdenovićem, košarkašem Mihailom Počekom  i trenerima ŽRK  Metalac 2015 je razgovarao o  mogućnostima pomoći RSS u akcijama klubova.

 

Đurković je bio i na treningu  rukometašica Metalcac 2015  u hali sportova 15.septembar.

Predsednik RSS je poklonio klubu  5 lopti i najavio podršku  u izgradnji nove hale sportova u Valjevu.

" Okupljanjem mladih  Valjevo je izabralo pravi put  socijalizacije i sportske afirmacije dece u sportu. Podržavam eventaulni početak  kampanje za izgradnju nove sportske  jer Grad Valjevo kao jedan od većih  u Srbiji, zaslužuje novu sportsku halu. Uz veliku podršku tri loptačka saveza, rukometnog, košarkaškog i fudbalskog i uz pomoć Vlade Republike Srbije bilo bi sjajno da grad na Kolubari dobije ključni infrastruktrini objekat. Valjevo je rukometni grad i oduvek je davao velike igračice i igrače i mi ćemo podržati kampanju i sve što bude traženo od nas kao pomoć i savet. Podržaćemo i oba  rukometna kluba", rekao je Boža Đurković.

 O sportskim aktuelnostima  Đurkovića su upoznali i član Gradskog veća prof. dr Miroljub Ivanović i predsednik gradske Komisije za sport Miodrag Lazić i na više frontova aktivni Milan Gajić.

 Golmanka i predsednica ŽRK „Metalac 2015“ Ana Gajić se zahvalila Đurkoviću na poseti i istakla da  rukometni klub obnovljen pre četiri godine želi da napreduje i beleži uspehe kao što su to činile devojke iz predhodnih generacija.

Trener Dušan Novokmet  je poručio  da Valjevo ima jedan rukometni teren i da je samim tim izgradnja hale sportova ključ za napredak kluba i napredak rukometnog sporta.

"Deca sada mogu da treniraju tek  tri puta nedeljno, jer je postojeća hala sportova preopterećena. Ali za sve je potrebno vreme i ništa ne može preko noći da se uradi posebno kad se krene od nule" podsetio je  Novokmet ambiciozan da  sa ekipom u narednoj sezoni izbori  viši rang.

.

Read more...

DECA SRUŠIŠE MOLDE, PADE I MAČVA "EXPRES" U PARKU PEĆINA

  • Published in Fudbal

1pfc moldeZakotrljala se i ovog leta buba mara, godinama u rukama  beščasnih okrenutih samo sebi u "svojoj"  Zvezdi, možda danas jačoj, da li pored već viđenih 10, još 50 miliončića od Gasproma. a smeši im se 20 što  naredne srede prođu li u Ligu šampiona. Ali i pored sipanja u rupu bez dna da  procveta simbol srbstva, dečica iz Srbije zasenili  su  sve pre samo dva dana, od UEFA pa  redom  do miljenice. Dođoše iz cele Srbije, naravno i  iz Valjeva i poslaše nestvarnu sliku dečije radosti, sreće i oduševljenja u svet sa stadiona kluba osuđenog da nestane.

Evropa je u šoku, odakle toliko ljubavi  na omraženom od uspaljene srbadije i dalje jugoslovenskom JNA,  osuđenom da bude pust i nem zbog "rasizma  i fašizma" dok kostolomce nemilice čašćavaju!

U sokacima se slično kao i u prestonici igra po dnevnom svetlu.

U Valjevu  danas čudo neviđeno.

bfc macva bog

Zgubidanov parazitsko štetočinski projekat težak 20 i kusur miliona, na (ne)sreću samo dinara, je ove noći lider Treće Srpske lige - Zapad!

Pobediše momci časno i pošteno već drugu sezonu pod dirigenstkon palicom komunalca iz Kragujevca 2:0 Mačvu iz Bogatića.

Prvak ove naše valjevsko šabačke zone imao je sjajnu podršku sa tribina, devojke su muški navijale za Bogatince, ali uzalud, pomoći nije bilo.

bfc macva bg1

Golovima  Lukića u prvom na asistenciju Vićentijevića i u finišu meča  Drakulića, u  zenicu oka ga je pogodio Acika -Robi za efektno zakucavanje u mrežu gostiju  FK BK 2014 je posle remija u Mihajlovcu a moglo se i na premijeri pobediti, sa 4 boda zaseo  na prvo mesto, makar i do sutra.

Čačanski Provo pardon Borac 1000-u i neke prošlog veka je gle slučajnosti sutra  gost Mihajlovčana. Pobedi li Proleter,  kako su  ova dva kluba  u Trećoj ligi Zapad  zna verovatno samo Kokeza i tipovi sličnog soja, a Sušicu iznenade Rabrovčani i ostanu neporaženi u Kragujevcu, Valjevo će imati lidera do srede, posle koliko li godina u Trećoj ligi.

A u sredu auto-putem pravac Čačak na veselje, nego šta.

Može ovaj tim u ovakvoj ligi, sa četiri igrača sa strane, Peja je već naš,   par talentovanih dečaka iz Valjeva i još nekoliko  starijih Valjevaca, uz  neminovne šlep škartove,  da prepliva Moravu. Moraće da pliva i da izbegne sve vrtloge da bi stigao do pobede.

Eto prilike da baš na taj način odaju poslednju počast dvojici svojih malo starijih kolega, danas isrćenih bez minuta pažnje i poštovanja. A bili si samo  članovi najslavnije generacije valjevskog Metalca, što  je 13.jula  1969. izborila u tadašnjoj SFRJ Valjevu zadovoljstvo i čast da gleda  u Drugu ligu. Bili su baš u tom Metalcu  Milorad Mirjačić- Mirjača i Dragan Radisavljević - Miško. Preselili su se, Miško pre dva dana a Mirjača 24.jula u večnost. Slava im i hvala što su voleli fudbal, svoje Valjevo i igrali za Metalac a kasnije  postali časni ljudi, zapaženi u svom poslu  dostojni svakog poštovanja.   bfc ma ng 2 0

A sutra kad ovi danas pobednici izađu ponovo na teren samo  je potrebno da  veruju  u sebe, igraju  fudbal najbolje što mogu i pobediće ponovo. 

Da se avgust završi radosno i pobednički. Bude li i kasnije ista priča nećemo imati ništa protiv.

Radovaćemo se kao i dečica na JNA  kad Partizan pobedi, iako gore nije mogao odigrati.

A seti li se stečajni upravnik da pozove Rašketa i Đola Lazića, ohlađeno  Valjevsko biće ponovo hit u Parku Pećina.

Na žalost taj film se neće prikazaviti još uvek u odavno  fudbalski okupiranom, od neznalica i štetočina, našem Gradu Valjevu.

I naš Zoran Lučić se danas zasladio. Uveo je proletos Trepču iz zone u viši rang i danas posle remija u Zubinom Potoku pobedio Takovo na Kosovu 1:0 u 86.minutu. Da pobeda bude slađa stigla je posle promašenog penala sredinom drugog poluvremena.

Ubsko Jedinstvo je donelo tri boda iz Kraljeva(1:0), pa sada kolo vode: BK FK 2014, Trepča i Jedinstvo, plus komšije iz Aranđelovca, svi imaju po 4 boda.

Biće da je sve ovo zbog Miloševog auto puta, i zato svi u sredu za Čačak dok je za dž vožnja. Osim ako nećete u lov na Ligu šampiona i na "Rajka". Mačva expres je "parkiarana". Može i Provo u Moravu ma kako se zvalo!

Srećno svima u sredu da bude i naravno u četvrtak bjanko nerima!

Read more...

TARI ĆULIĆ NOVE DVE TITULE U ČAČKU

  • Published in Razno

tara c cacal

Od ove sezone članica BK Sutnjik Valjevka Tara Čulić na državnom prvenstvu Srbije u brdskoj i kriterijumskoj vožnji u Čačku  osvojila je dve zlatne medalje u kategoriji mlađih poletarki do 11 godina. Za  BK Sputnjik je vozio i Bogdan Angelovski u kategoriji mlađih kadeta. Osvojio je  srebro u brdskoj vožnji, a bronzu na kriterijumu.

  Tara je  u ovoj godini u sve četiri drumske takmičarske discipline pojedinačnih prvenstava Srbije i  MTB nacionalnom prvenstvu bila najbolja.

Čulićka je BK Sputnjik donela i dve titule ekipnog prvaka Srbije. Uspehu biciklističkog kluba Sputnjik su doprineli i Borisav Đurić i Vanja Maksimović u konkurenciji mlađih kadeta i najmlađi Lazar Anglovski koji su svi plasmanom među prvih deset najboljih takmičara pokazali da se na njih ubuduće mora ozbiljno računati.

Read more...

PREOBRAŽENJE JE A TEBE MENI NIKAD DOSTA!

 1VODA PFC VIDEOTON2

Nismo se družili “neko vreme" a "viša sila" je odredila  da ovaj nesvakidašnji  veseli kaleidoskop svih boja potraje 21  dan.

Evo nas ponovo zajedno, gle slučajnosti baš na Preobraženje.

Radujem se vama, samo da znate!

A posle svake velike odluke sve postaje  jednostavno, poput istine, pravde i naravno odgovornosti pred samim sobom.

Gde sam stao 30. jula nastavljam ovog 21.avgusta.

Ponovo na svoj nepotčinjeni način vam predstavljam  istinu odgovorno i kako bi drugačije buntovno.

Jer  život  nije baš to što tvrde  oni što su talog  i otpad časne  profesije novinar, ako nema trunke istine.

Čitaćete istinu  onakvu baš kakva jeste!

Za kraj prvog avgustovskog obraćanja poziv svima vama što imate dečicu:

Povedite  svoje sinčiće i ćerkice  organizovano u Beograd, na stadion  na kome neće biti huligana, krimosa i sve druge gamadi što običnim ljudima zagorčava život uskraćuju pravo da uživaju u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, fudbalu.

Ta famozna UEFA  nije baš tako  zla kako bi neki da je predstave. Kad to nije učinio onaj ko treba, u jednini i u množini, uradila je UEFA.

Deca svih  škola fudbala( i naravno ostalih školica sporta, u četvrtak će svi biti fudbaleri prim aut .) iz Srbije i  moćiće da dođu na stadion. Biće siguran sam  radost i sreća nikada viđeni na fdubalskoj  utakmici na planeti. Da shvate svi da baš njih 5.000 i više ubuduće moraju imati svoje mesto na Zapadu i da samo oni mogu sačuvati Partizan i fudbal u Srbiji. A siguran sam da že od ljudi, konačno je savest proradila, dostojno biti dočekani i ispraćeni sa sada jasno vam je valjda zašto hrama fudbala, ljubavi i ljudskosti.

Zastave i obeležja bjanko nere boje su su izoptšena sa stadiona ali da se zna ovo je još uvek slobodna zemlja a ne kolonija. Zbog huligana i krimosa ispaštaju navijači. Srećom deca će ih dostojno zameniti i poslati nikad viđenu sliku u svet, da je Partizan slobadarski, antifašistički i nikada raisistički klub, jer u njemu  igraju ljudi svih rasa i vera! 

A dok bude trajala utakmica, tate i mame neka šetaju i kao nekada kada je fudbal bio živ, slušaju radio i gledaju tv prenos( ne samo na nacionalnom servisu, jer će se ispovraćati bude li komentator ponovo  bio "insiprisan" kao u dva predhodna nastupa protiv Turaka ovog leta prim. aut.).

Kada sve bude gotovo, Partizan pobedi.  dečica a će im ispričati bajku-

Odmenili su čestite  navijače, što im pristupu zabraniše, bolje obavešteni kažu,  oni šta za slomljenu nogu kažavaju  kostolomca jednu utakmicu, a povik “pičko ciganska” i nekakav keltski krst karakterišu kao rasizam i fašizam i naravno drakonski kažnjavaju klub.

Za tu vrstu izliva "ljubavi" postoje mesta ali su još uvek prazna i čekaju izvršioce krivičnih dela da ih posete. Dok se to ne dogodi ispaštaće normalan svet.

Klubu koji vode  podmetnuti da ga unište, lopovluka je bilo uvek, manje više isto kao   i  u miljenici zna se čijoj je danas teško.

U Partizanu i da ne bude zle namere, ni u Zvezdi sa sve četnicima i delijama, samo  fašizma i rasizma nema. Ali ima pojedinaca što zlo prave većini.

 Sve  ovo sa decom zvuči tajnovito, bajkovito, prozračno iskreno, zadivljujuće.

Mladi će u četvrtak imati jedinstvenu priliku da gledaju fudbal i navijaju da oni tamo “bjanko neri” zbog kojih će doći na stadion daju što više golova I naravno pobede, pa da se svi na kraju radujemo, kao i sutra u Bernu gde će ispod Alpi Crvena zvezda jurišati na pobedu za novu Ligu šampiona.

 Da zaključim, za   bagru  što  urniše srpski  fudbal,  i crta metu  “rasističko fašističkom“ klubu,   postoji recept. Izbaciti ih sastadiona za sva vremerna.

Sličan recept  bi morao da se preslika u  sredinama  pored  i oko auto puteva  što se grade u Srbiji.

Nakotilo se bagre i šljama, ko pečuraka posle kiše.

Arče narodne pare umišljeni da su nedodirljivi, ali dan kad će izaci pred lice pravde se bliži. Kao i svi i zgibidani i lopovi  biće počišćeni, samo iz jednog razloga.

 "RAZLIČITI LJUDI BUDE RAZLIČITE ZVERI U TEBI"

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas