Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: oktobar 2021

„MUNZEKONZA“ NIJE PROŠAO, VALIS POBEDIO ZA 10 BODOVA U SUPERLIGI!

valis zemun 21 13 9

Žestoka bitka u Lajkovcu sa Zemunom  u 5. kolu Super lige  završena je trećom pobedom Valisa(13:9) u sezoni,  za potvrdu, ve zabečežene  dve, i remija sa Vojvodinom.

Valis ima trenutno 10 bodova,  i odmah je ne tabeli za  krema srpskog vaterpola, Šapičevog  drim tima, Radničkog iz Kragujevca i Partizana. Slede okršaji sa  najboljima, i čuda biti neće. Valis  ima  10 bodova viška u odnosu na "zacementirani„donji dom“. Uspeh za  svaku pohvalu je došao  kao posledica rada i odricanja istrajnih i posvećenih  putnika na relaciji Valjevo – Lajkovac.

Žestoki fajt  ala  „munzekonza“ je prošao, samo u prvom poluvremenu.

Šorka je bila adut, Zemunaca, do te mere napadnih i bezobzirnih da je Ičagić  u plivanju za prvi posed na početku druge četrvtine udaren otvorenom šakom po licu. Krvarenje  iz oka je je bio jedini vidljiv trag brutalnosti rivala. Čak 14 isključenja, u odnosu na 7 Valisa, i 4 peterca  su jedini „vidljiva“   potvrda „nežnosti“ Zemunaca.

Gosti su imali  2:0, strelci Kovačević i Popović, na kraju prvog kvartala. Usledio je odgovor  Valisa, preko  Porobića i Milića, i konačno poslednje vođstvo Zemuna 3:2.strelac Jović. Porobić drugim golom donosi 3:3 za kraj poluvremena. U nastavku Valis  čvrste Zemunce lomi  brzinom, presingom, ali i efikasnoim igrom, njihovim oružjem fajtom.

Kovačevič, Stojanović Trajković,  Živojinović najavljuju konačni rasplet(9:7) pred poslednjih h osam minuta.

 Vitorović  odbranama svog gola  donosi dodatnu sigurnost ekipi.

Zemun se ne predaje, ali ostaje bez isključenih Ilića i Mitrovića. Sa već umornim Popovićem, uspeva samo preko Japundžića da smanji na 10:8.

U poslednja  tri minuta Valis preko Egorova, Živojinovića i i Stojanovića overava pobedu, a Popović najlepšim golom na utakmici, šraubom“ ublažava „bol“  ekipe još uvek bez osvojenog boda.

Valis u 6. Kolu ide na  noge lideru  Novom Beogradu.

Valis – Zemun 13:9 (0:2, 3:1, 6:4, 4:2)

Bazen u Lajkovcu. Sudije: Nišavić i Kiš. Isključenja: Valis 7, Zemun 14. Peterci: Valis 4 (4)
VALIS: Vitorović, Popović, Živojinović 3, Gavrilović 1, Arsenović, Ičagić, Jegorov 1, Porobić 3, Lobov, Kovačević 1, Trajković 1, Milić 1, Nešić, Stojanović 2. Trener: Saković.

ZEMUN: Tanović, Mihajlović  Jović 1, Kovačević 2, Đurić, Ilić, Pokrajac, Andrejević, Aleksić, Popović 3, Timotijević 2, Mitrović, Damjanović, Japundžić 1. Trener: Vukotić.

Ostali rezultati 5.kola

Partizan – Novi Beograd 6:20 (1:5, 1:5, 3:2, 1:8)

Bazen Banjica. Sudije: Raković – Krstonošić, Stefanović. Igrač više: Partizan 14 (3), Novi Beograd 8 (4), Peterci: Novi Beograd 1 (1).

PARTIZAN: Rističević, Jakšić 1, Barać 2, Vićković, Aleksić, Velkić 2, Boven, Nešić. Vico, Radojević 1, Andrin, Mitrović, ulajić, Božović. Trener: Korolija

NOVI BEOGRAD: G.Pijetlović, S.Rašović 4,  Mandić 2, Martinović 2, Vučinić, D.Pijetlović 2, Gogov 1, Jakšić 2, Perković, Vlahopulos 3, Drašović 2, V.Rašović 1, Fernandez, Šušiašvili 1. Trener: Vujasinović.

Crvena zvezda – Radnički 8:10 (1:2, 2:3, 2:4, 3:1)

Bazen „25.maj MGM“. Sudije: Milović i Putniković. Isključenja: Crvena zvezda 17,Radnički 17.

C.zvezda Miišović, Tankosić 1, Đurđić 1, Marković, Subotić 4, Milojević, Pješivac, Basara 1, rađen, Vukićević 1, Gardašević, Trtović, Ivanović, Smiljević. Trener: Filipović.
RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević 1, Janković 2, Ćuk2, Krug, Ukropina, Pljevančić, Toholj 1, Tanasijević, Lukić 2, Vrlić 1, Milutinović, Radulović. Trener: Stevanović.


Šabac – Vojvodina 15:10 (5:1, 1:4, 5:3, 4:2)
Gradski bazen. Sudije: Anđelić i  Beljin. Isključenja: Šabac 17, Vojvodina 14. Peterci: Vojvodina 1 (1).

ŠABAC: Filipović, Žeželj, Marković 3, Repanović 2, Kopcev, Vasović 4, Mitrović, Stanić, Tubić, Šulc, Stojanović 2, Maraš 1, Vukadinović, Ćetković 2. Trener: Vasović.

VOJVODINA. Gavrilović, Mitrović, Bogdanović 1, Bursać 2, Hrgović, Brešćanski, Končar, Radovanlija 1, Rogač 4, Radanović  1, Nikolov 1, Bočanin, Sredojević. Trener: Bain.

Read more...

SRAM TE BILO PRPA, ZREO SI ZA AJDAMAČU!

kkm dunav 74 64

 Siniša Prpa ne staje, "pržio" je ponovo, posle Novog i Pančeva, sada u Valjevu. Metalac se kao i u Srpskoj Atini  izvukao iz vrtloga i  ponovo "preplivao" Dunav za 4. pobedu u sezoni!

Svega je  bilo večeras pre pobede Metalca od 74:64 izborene u poslednjih 5 minuta  utakmice za zaborav, protiv Dunava, od skora filijale Partizana.

Sudijska trojka Vladimir Jevtović, Siniša Prpa, Ljubomir Marković sudila je za upalu glasnih žica.

Po treći put ove sezone,  prednjačio je   koliko puta već dokazani mrzitelj Metalca Siniša Prpa.

U Pančevu,  najveći krivac za poraz Metalca, pokušao  je demonstrira silu i u Valjevu.

U par navrata utakmicu po nekoliko  minuta prekidana posle reakcije sa tribina i nesuvislih odluka, naravno na štetu Metalca.

Toliko tendecioznih malicioznih prizemnih "duvanja" Prpe i preostalog dela sudijske ekipe su  sat ipo kidale živce svima. Pravo je čudo kako neko nije uleteo u teren da makar Prpu provuče kroz ruke.

kkm dunav 0 21

Pojavio se na tribinama i Šapčanin  Zeka. Iako izubijan i  modar sa vidnim podlivima,  reče, da je pao sa skele, ne čusmo da li u Savu, ili na beton, prepoznatljivom energijom i  intonacijom bodrio je Metalac. Voli Metalac zbog Stepija, a reče i da ga je šef iz Železnika Čović šutnuo čim je preuzeo komandu u Zvezdi.Bodrio je Zeka Metalac, na sudije nije  obraćao pažnju.

Ipak  jedan Valjevac posle meča je završio u policiji, da posjani verovatno odakle mu toliki "izlivi ljubavi" prema Siniši Prpi.

"Kasapin" iz  pančevačkog “Strelišta” ponovo se klinčio. "Pišao je uz vetar”  praveći od košarke  potorazrednu  cirkusku predstavu od 7 do pola 9 uveče.

Sve što je  mogao i hteo  Prpa je odsudio na štetu Metalca, trudeći se da “naduva” i nedavno viđen evtligaški nivo  Jovčića.

Na sreću reakcije igrača i publike su bile artikulasane, mada su neki  kratkih živaca  na tribinama izalazili pa se vraćali.  “Najglasniji”,   naravno tipovani predsednik Metalca  iz begstejdža  odgledao veći deo meča.

Ko zna šta bi bilo na kraju da je kojim slučajem Metalac izgubio.

I ovu kao i predhodnu utakmicu  Metalac je otvario rafalom promašaja.

Pod presijom lošeg suđenja, ali i sopstevnih grešaka, bez trojice mnogo bitinih igrača Bajića, Pavića i danas ipak na  trbinama Žižića, Metalac je tražio igru  punih 35 minuta.

Na sreću u pravom trenutku je “progledao” momčima Danilo Aranitović.

Dvometraš iz Crne Gore je pokrenuo odbranu, a kada tri puta zaredom odbraniš svoj koš, a zatim  pogodiš protivnički, posebno u finišu  meča, jasno je da ti pobeda neće izmaći.

Mile Veljković(15p, 15sk, 3as) bio je ključni igrač u pobedi Metalca. Pratili su ga  Andrija Marjanović(18p, 6sk,6as), Igor Mijailović(15p i 6 as), Danilo Aranitović (8p i 12sk), Riki Stefanović(7p. 7sk, 3 as), i Feđa Pajović 8 p,  5 sk i 3 as).

kkm dunav 2 21

Momci su uspešno  okončali ni malo lak meč sa mladom poletnom ekipom Dunava prevođenom Tanaskovićem(21p i 8 sk) i Jovanovićem 15 poena.

Do povratka povređenih biće i dalje povuci potegni za Metalac, i za očekivati novo ime u rosteru, pre svega na poziciji beka.

Read more...

VEČERAS U VALJEVU I LAJKOVCU DUNAV I ZEMUN NA MENIJU METALCA I VALISA

kkm 1 vrs 2

(Ne)očekivano ubedljiv poraz  od Slobode u Užicu Metalca 70:90, pred gostovanje Dunava večeras u 19 sati pokazao je na koga se može ozbiljno računati u nastavku sezone, odnosno  ko je već zreo  za rastanak. Na drugoj strani elitni Valis je imao jači trening u Kupu Srbije sa prvoligašem Košutnjakom(14:6), odnosno relaks pripremu pred večerašnji meč godine sa Zemuncima u Lajkovcu u 21 sat.

METALAC VEČERAS DESETKOVAN  ČEKA DUNAV?

Bez  Bajića i Pavića, verovatno i Žižića Metalac je večeras favorit samo na papiru.  Čeka razvojni tim Partizana, Dunav pojačan starosedeocima. Bez obzira na samo jednu pobedu Dunava u prva 4.kola, jasno da nema lakog rivala.

Podsećam, baš zbog dva poraza od večerešnjeg rivala Metalcu je proletos visio opstanak u KLS.

Zato večeras, kao i protiv Vojvodine, Dinamika i Vršca izbor je borba do poslednjeg atoma snage. Pored posvećenosti i maksinalnog požrtvovanja, naravno očekivanog  učinka nosilaca igre- najboljih, vreme je da  momci iz drugog plana pokažu talenat, preuzmu deo tereta i osgovornisti,  i da potvrde da s pravom nose dres Metalca.

Večeras će svakako faktor x biti i valjevska publika. Nadamo se u još većoj energiji sa tribina nego na predhodna dva meča u hali sportova 15.septembar kada je podrška publike  bila  vetar u leđa Metacu.

VALIS U 21 SAT NA ZEMUNCE U LAJKOVCU

valis vosa svi bre1

Valis u Lajkovcu u terminu od 21 sat igra sa Zemunom. Minimum još  dve nedelje čekaćemo supreligašku premijeru u Valjevu. Svakodnevna  putovanja u Lajkovac nikome ne prijajaju, Veliko  hvala Lajkovčanima za gostoprimistvo i podršku, kada Grad Valjevo vlast radi to što radi, i da se razumemo ne samo sportu i sportistima.

Za sada dva meseca bez balona je ušteda novca poreskih obveznika grada Valjeva, a ne postavljenih ne voljom naroda,  očigledno sposobnih  samo primaju platu  i budu poslušni.

Valis je favorit, a  Zemunci su u krugu „trojke“ sa Proleterom i Naisom bez osvojenog boda. Saković i stručni  štab su zasigurno pripremili strategiju kako stići do trijumfa, i dvocifrenog broja bodova, već posle 5 kola.

Pobeda donosi  uspeh za poštovanje, i novi „apel“  vlasti grada Valjeva, da se pozabavi subdinom  sporta. Da svima koji zavređuju pažnju  uspesima, a nema ih mnogo,  pripadne taman koliko im treba za nornalan rad.

Vreme je da paraziti, luzeri, štetočine i neznalice, posebno politikantski privilegovane grupe građana nestanu sa sportske scene, i da siđu sa grbače Valjevki i Valjevaca.

Za vlast konačno reper uspešnosti moraju postati  VK Valis od skora i na KK Metalac. Rad sa mladima, i iniciranjem školskih liga  je jedini put za novo buđenje sporta u Valjevu.

I 2021. BEZ MEMORIJALA GENERAL SVETA ĐUKIĆ!?  

Sramotno i tužno je   je za Grad Valjevo da već drugi put zaredom  ni ovog 28.oktobra nije organizovao  Memorijal Svete Đukića, posvećen tvorcu  srpskog olimpizma.

Odbrana  da je uzrok neodržavanja   pandemija korona virusa, pada u vodu. Sportske dvorane su pune gledalaca. Fudbal se se igra na otvorenom i dalje, a o svadbama i masovnim okupljanima ne treba trošiti reči.

"PONOS SRBIJE" (NE)VAKCINISAN POSRNUO, SAMO  MUTANT RUŠI REKORDE I SANJA PRVU LIGU!

pp stadion bfc radnicki

Nevakcinisani "ponos" Srbije" pred rekordom "SveCkim" je pao u Surdulici. Valjevski mutant, posle gradskog derbija, obeležen "peticom" ali i korteom od Petog Puka i bakljadom u Parka Pećina, navijača Radničkog,    sutra igra bitan meč u Lajkovcu ispod brda sa zatvorenim bazenom gde večeras nastupa Valis, za novi rekord.

U igri u Lajkovcu  je dakle  jedno veliko Z!
Pogrešno milsite, odnosi se samo na  večeras Zemun, a sutra Zadrugar.

Pobediti 11-i put makar na relaciji: Lajkovac-Vrelo, Vladimirci, Prnjavor, Petkovica, Bogosavac, Ljubovija, Strmovo, Divci...nije mala stvar. Posebno kad je štetočina bez odgvornosti Milan Milinović, ostavio dugove. Kolike saznaćemo vrlo brzo.

U mutantu i bez para sanjaju sudbinu Loznice. Očekuju da  budu čašćeni Prvom ligom 2022. ali i novim stadionom! Imamo ih samo 4 u Valjevu, ali nam valja rušiti i graditi NOVI !

HALA I ZATVOREN BAZEN, OGULJENI DOM PENZIONERA NA NA GRADCU...

va arena 2021

HALA SPORTOVA bez  zatvorenog bazena je u planu, da li „petice“  ili duže, manje je bitno, važno je da se priča, ali se cena ne pominje. A ima onaj TRN U OKU, sa zatvorenim bazenom. SPC od samo 16 miiona evra. Ali što skuplje to bolje, po ugledu na strane nemačke investitore što nam stižu, a trenutno "teški tričavih" 120 miliona eura!

Pada u oči budući dom penzionera pored groblja u Gradcu. Zdanje je oguljenjo  do cigle i svi prozori su povađeni.

penzioner dom gradac

Ne iz besa, već SAMO zbog fušeraja predhodnih izvođača radova. Odgovornost  za učinjena (ne)dela je i dalje nemoguća misija za nedodirljive luzere u Valjevu.

penzio dom

Zaštićeni su poput belog medveda  i naravno čašćeni, da nikome na za šta ne odgovaraju. Vlast im plus daje nove privilegije od novih unosnih poslova, do radnih mesta u prestonici.

Na sreću pojavio se Robin Hud!

Ne onaj iz sivonje, već neko spreman da se bori protiv svih što doneše zlo od žutih, crnih, naravno crvenih, ali i svih iz paketa  zla ušuškanog u spektru duginih boja!

Read more...

VALIS DERE RIVALE U SUPER LIGI!

valis nais 17 6 10 21 foto Ceca Vujić Drugo gostovanje Valisa u vaterpolo Super ligi Srbije obeleženo je fantastičnim trijumfom u Nišu. Valis je poniizio domaćina, ekipu NAISA, a rezultat 17:6 sve govori.

Za  najjače oružje valjevskog tima ubitačni presing, ali i energuju cunamija kompletnog tima,  sa Kolubare, momci „sa Nišavu“ nisu imali  rešenja.

Sa 7 bodova iz 4 utakmice Valis je trenutno ćetvrtoplasirani tim nacionačnog šamionata, lige bez premca u svetu.

Večeras Valis počinje svoj pohod u Kupu Srbije. Rival je nejak, Kušutnjak, ali će okršaj u Lajkovcu dobro doći za pripremu  prvenstvene utakmice sa  Zemuncima u subotu na istom plivalištu u 21 sat.

Ne treba posebno isticati da se večeras i u subotu očekuje nova goleada i ubedljivi trijumf valjevskog tima.

Nais – Valis 6:17 (0:3, 2:5, 3:5, 1:5)

 Bazen Čair u Nišu. Sudije: Šukić i Virijević. Isključenja: Nais 8, Valis 12. Peterci: Nais 1 (1), Valis 1 (1).

NAIS: Lazić, Stamatov, Pošmuga, Vulović, Đorđević, Vujović 1, Barbarez 1, Kovačević 1, Kujović 1, Šilj 2, Pogi, Berbenjuk, Tmić, Milojković. Trener: Živić

VALIS: Vitorović, Popović 1, Živojinović 2, Gavrilović, Arsenović, Ičagić, Jegotov 1, Flolov 2, Porobić 3, Lobov 2, Kovačević 2, Trajković 3, Milić 1, Nešić, Stojanović. Trener: Saković.

Ostali rezultati 4.kola:

  Zemun - Partizan 6:15 (1:7, 2:1, 1:4, 2:3)

Bazen Banjica. Sudije: Jovančević, Petrović. Isključenja: Zemun 10, Partizan 6. Peterci: Zemun 1(1), Partizan 2 (2).

ZEMUN: Damjanović, Mihajlović, Jović 1, Kovačević, Đurić, ilić, Pokrajac, Andrejević, Aleksić, Popović 1, timotijević 1, Mitrović 1, Dmitrović, Japundžić 2. Trener: Vukotić.

PARTIZAN: Rističević, Jakšić, Barać, Vićković 2, Gak, Velkić 1, Boven 1, Božović 2, Vico 3, Radojević 2, Andrin 2, vuković 2, Bulajić, Kojić. Trener: Korolija.

Novi Beograd – Crvena zvezda 18:10 (5:3, 4:3, 3:2, 6:2)

Bazen „Vlaho Bata Orlić“. Sudije: Raković i Stanojević. Isključenja: Novi Beograd 12, Crvena zvezda 4. Peterci: Novi Beograd 2 (2).

NOVI BEOGRAD: G. Pijetlović, S.Rašović 1. Mandić 4, Vučinić 2, D.Pijetlović, Martinović, Jakšić 1, Perković 1, Vlahopulos 4, Drašović 2, Pedro, Šušiašvili 3. Trener: Vujasinović.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 2, Đurđić 2, Marković 1, Subotić 1, Milojević, Pješivač 2, Basara 1, Rađen, Vukićević, Gardašević 1, Trtović, Ivanović, Smiljević. Trener: Filipović.

Radnički - Šabac 17:5 (5:1, 3:1, 5:1, 4:2)
Bazen SC Park. Sudije: Raković-Krstonošić i Milović. Isključenja: Radnički 11, Šabac 12. Peterci: Radnički 1 (1), Šabac 1 (0).
RADNIČKI: Dobožanov, Branković 3, Stanojević 1, Janković 1, Ćuk 3, Krug, Ukropina 1, Pljevančić 2, Toholj 1, Panić 1, Lukić 1, Vrlić 1, Milutinović, Radulović 2. Trener: Kozomora.
ŠABAC: Filipović, Vogel, Maraš, Repanović 1, Kopcev, Vasović, Mitrović 1, Stanić, Tubić 1,Šulc, Stojanović, Tonković 1. Vukadinović, Ćetković. Trener: Vasović.

Vojvodina – Proleter 16:7 (2:0, 4:2, 5:1, 5:4)
Bazen Slana bara. Sudije: Putniković i Prlić. Isključenja: Vojvodina 12, Proleter 9. Peterci: Vojvodina 1 (0), Proleter 2 (2)
VOJVODINA: Gavrilović, Mitrović, Bogdanović 3, Bursać 1, Hrgović, Sredojević, Prekogačić, Radovanlija 3, Rogač 3, Radanović, Nikolov 4, Biočanin 2, Popadić. Trener: Bain.
PROLETER: Šantalab, Čabrilo 1, Parivodić, LJubenović 1, Rončević, Ilić 1, Mitrović 1,Ćatović 2, Trkulja, Petrović Matković 1,Janjić, Sretković, Mirić. Trener: Brdarić.

Read more...

PETI PROTEST „VALJEVO ZA SLOBODU“ VEČERAS U 20 SATI

va protest 0 26 19

Valjevke i Valjevce, sinoć ih bilo nekoliko desetina, kažu isključivo u svoje ime, učestvovali su u petoj protesnoj šetnji, od zgrade opštine, Karađorđevom Dušanovom... i ponovo do mesta polaska,  opštine.

Pištaljkama i glasnim  pozivanjem, obratili su se  građanima da izađu iz svojih domova, i da im se priidruže, kako bi zajednički rekli „NE“ postupcima države, ali i vlasti u Valjevu.

Transparent „Valjevo za slobodu“, je jedinstvena poruka, kako rekoše, sublimacija neslaganja sa više odluka države, usmernih protiv volje protestanata.

Javni protest je  reakcija na poslednju reakciju  države Srbije od 23.oktobra o uvođenju kovid propusnica za ulazak u ugostiteljske objekte, sa rokom trajanja od 210 dana od poslednje doze vakcine.

Kako smo mogli čuti kovid propusnice su vrh ledenog brega koji žele da sruše.

Protest je organizovan da se javno kaže ne  „vakcinisanju dece i onlajn školskoj nastavi.

"Stop novoj pljački što država sprema zadužuvanjem i dovođenjem nemačkih investitora. Stop nastavku porobljavljavnja Valjevki i Valjevaca, prinuđenih da rade za minimalac. Konačno stop aktuelnoj podaničkoj naprednjanačkoj kliki, spremnoj da proda Grad Valjevo i njegove građanje za 50 miliona dinara, za  plate dok im traje mandat“, poručuka  je  učesnika protesta.

va protest 26 1

„Krenuli smo i nećemo stati. Pozivamo Valjevke i Valjevce  da isključe tv prijemnike, i da uključe svoj mozak. Mi se uveliko  odvikavamo šetajući i iskazujući javno svoje mišljenje. Preko glave nam je   fejk njut medija  njigovog  "drogiraja" lažima i zastrašivanja.  Zbog SLOBODE smo na ulici. Malo nas je ali biće nas svake narednih večeri sve više. Čekamo da nam se pridruži naše Valjevo. Ispred  „sive zgrade krećemo svake večeri  u 20 sati, da  prošetamo ulicama našeg grada. Za sada na ovaj način vodimo  zajedničku borbu za slobodu svih Valjevki i i Valjevaca", poručuju momci i devojke sa čela male kolone odvažnih. Pretestanti su na nekoliko minuta blokirali raskrsnicu  Dušanove u Karađorđeve  i pozivali glasno građane da im se pridruže. U koloni su  mahom mladi, momci i devojke, mada ima i nešto starijih, ali i  porodica sa decom.

va protest 2 26 10

U vreme protesta u gradu je primetno prisustvo većeg broja policijskih vozila. Šetnja je prošla  bez incidenata, ali  pod nadzorom uniformisanih policajaca i inspektora u civilu.  

Read more...

METALAC LIDER KLS, VALJEVO VOLI VLADU ĐOKIĆA!

kkm 1 vrsPakleni meč, i hali sportova "15.septembar" videla je Srbija u tv prenosu i novu pobedu Metalca(85:74), u rotaciji samo sa 7 igrača, protiv neugodnih Vrščana.

 Doček na valjevski način priređen je Vladimiru Đokiču, sada treneru Vršca.

kkm vrs v dj 1

Pobeda je došla posle košmarnog početka. Povređenom   Marku Bajiću(članak),  pridružio se Nikola Pavić(ahilova tetiva). Veče uoči meča se ozledio na treningu  Nikola Žižić. Probao je na zagrevanju da li može da igra. Stisnuo je zube, i pružio sjajnu partiju.

kkm vrs 0

Vrščani su ispalli rafal na startu i posle  tri minuta  već je bilo 13:1.  U vatru da gasi požar je uskočio  kruševački vojvoda Milenko. Veljković je ddmah je poentirao za potvrdu da predaja nije opcija Metalca.

Uz podršku publike povratak u život potrajao je do 26.minuta.

Agresivno i skokom Metalac dominaciju  i konačno efikasnu igru kruniše prvim vođstvom u 26, minutu  Haris Ćučović pogađa trojku za 52:50.  Valjevski tim igra sve bolje. Dominiraju  Veljković(18p. i 8sk) i  Marjanović(23p.i 6 as), konačno probuđeni Nikola Stefanović(6p. i 9sk) i kakav lav Nikola Žižić(8p.i 7sk). Do povrede sjajni Nikola Pavić(7p i 3sk), a kasnije  Danilo Aranitović(9p.i 5 sk) Igor Mijailović(4p. i 4 as),  Feđa Pajović(6p i 3 sk) i Haris Ćućović(4p i 4 sk) su stavili svoj pečat na treću pobedu Metalca u sezoni. Čudno je da u ovakvom rosteru, kao nagrada  za mukotrpan rad nije stigla za Nemanju  Jankovića i Aleksandra Teofilovića, posle debija  Koste Simjanovskog.

Čak 15 od 30 slobodnih bacanja nije iskorišćeno. Presudili su skok (56:37),   poslovično jedinstvo i borbenost, ali i individaulni kvalitet Veljkovića i Marjanovića.

kkm 1 vrs 2

Metalac je na kraju ostvario 111 indeksnih poena,  40 više  od  Vrščana.

Kod Vršca su   odskočili  znano nam lice Toma Vasiljević(17p.i 9sk), zatim  Dimić(12p, 6sk, 3as) i Jurček(13p). Dopao se mlađani Nikola Radovanović, dok Sloba Jovanović nije imao svoje veče.

I posle krađe u Pančevu Metalac je lider KLS!

U  sredu je već gostovanje u Užicu. Sloboda  je izgubila samo na startu u Vršcu, a Metalac samo u Pančevu. U 4.kolu Ere su pregazile  Zlatibor u Čajetini, pa je jasno ko je u dvorani Park sutra u 19 sati favorit.

Da podsetimo. bila je i Vojvodina u Novom Sadu na premijeri!

Read more...

UB PRESTONICA TEATRA SNOVA, A VALJEVO TEATRA APSURDA

 valjevo21 oktobar 21

Od kada je Darko Glišić predsednik opštine na  Ubu stanuje teatar snova, a u Valjevu prestonici Kolubarskog okruga teatar  apsurda traje.

U prestonici države je Beograd  na vodi, ali  bez  akva parka. Ub  ga ima. Do juče varoš od dolaska na vlast age, paše, sultana ili kako vam je volja Ub je preko noći postao GRAD,  sa “kopčicom”za  auto put Miloš Veliki i koliko li sređenih i asfaltiranih desetina kilometara saobraćajnica u Tamnavi!

Ima Ub novu zgradu, Sup-a, Opštine, savremen  i funkcionalan sportski objekat–halu sportova, pokriven fudbalski stadion, da sutra po  kiši i snegu fudbalski narod  ne kisne, kad Jedinstvo danas lider Treće, sutra zaigra u Prvoj, a bože zdravlja i u elitnoj ligi srpskog fudbala. Tu su  zatvoren školski bazen, od skora renoviran hotel, novo naselje sa gradskim šmekom. Brojne nove zgrade niču kao pečurke, a o ekspanziji  sportskih terena ne treba trošiti reči, u gradu sa šampion države u ženskoj odbojci.

Ceneći da je dovoljno pomenuti ime Darka Glišića, opijeni moći harizmatičnoh gradonačelnika tamnavske prestonice neki su poželeli da budu baš on. Ime i autoritet Darka Glišića je  svakodnevna meta svakojakih “ davalaca usluga”

M.M. (25) iz Uba je završio sa lisacima na rukama, lažno se pozivajući  na  poznanstvo sa predsednikom opštine Ub, Dve žene iz Obrenovca i Uba ostale bez 12.000 evra, psole obećanja da će ih M.M.  Žrtve prevare su stigle do Glišića i policije. Izgleda da nisu jedine "žedne prevedene preko vode" i  objavljena je fotografiju uhapšenog M.M. uz  poziv da  se oštećeni jave policiji.

NIje M.M. jedini zloupotrebio ime Darka Glišića.

U dva navrata, S.J. (39) iz Nove Pazove je se predstavio kao Glišić i zahtevao od Poreske uprave u Beogradu, da se odblokira PIB,  u vlasništvu preduzetničke radnje njegovog oca. Priveden je i priznao izvršenje krivičnog dela.  Ljiški Darko Glišić je rukovodilaca Elektrodistribucije u Lazarevcu, tražio da jednoj ženi otpišu dug, ako ne žele da budu smenjeni. Tek kada je slučaj  stigao do predsednika opštine Ub i policija je  identifikolava lažnog Glišića.

Gradonačelnik Uba je predsednik Izvršnog odbora SNS.

Ponosan je što je SNS stranka na vlasti u 160 opština od ukupno 165, ali i tužan što su bahati  “opijeni vlašću” zreli za isključenje, iz stranke zbog nedostojnog ponašanja.  Za Darka je  Vučić posle 20 godina zajedničkog rada neprikosnoveni autoritet i ako bi se povukao i Glišić to isto učinio.

Grad Valjevo nema Darka Glišića, ali posle “Konrada” SNS je iznedrio košarkaško dete, nevično za politiku ali odlučno istrajno na liniji naprednjaka. Ostaje samo dolsedan da sa "saborcima" uradi sve što se naredi, za platu nešto manju od doktorske. Zaboravljajući pri tome da mandat ima rok trajanja.

A mandat od  kraja juna 2020. dakle već u drugoj godini Lazara Gojkovića obeleženo mahom obećanjima.

U Valjevo pored moderne saobračajnice voljom predsednika države stižu investitori.

Koliko je za sada  priča od 120 miliona evra realna, potvrda je reakcija naprednjaka na skupštinskom  zasedanju 22.oktobra.

Na dan suđenja Darko Kostić zadužen da štiti interese građana je  odleteo sa mesta javnog pravobranioca.

Gradonačelnik  Gojković je predlagač smene Javnog pravobranioca Darka Kostića sa mesta predsednika Zajedničkog pravobranilaštva Grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig i Osečina. Prošlog petka  za smenu Kostića su glasala  42, od 51. odbornika. Pravobranilaštva Lajkovca, Osečine, Ljiga i Mionice  su pokrenula postupak  za smenu, navodno nezadovoljna dosadašnjom saradnjom i načinom  rada Darka Kostića.

Ročište pred Višim sudom protiv Grada Valjevo i Republike Srbije zbog ustupanja bez naknade 11,8 hektara zemljišta u budućoj industrijskoj zoni u Popučkama nemačkoj firmi Bizerba, na zahtev Grada Valjeva će umesto 22.oktobra biti održano 10.novembra. Razlog  odlaganje je poklapanje održavanja sa skupštinskim zasedanjem u valjevskom sivonji.

Predlog Darka Kostića da se  odlaganje ročišta ne prihvati, zbog ciljano zakazanje sednice skupštine Grada Valjeva, i njegove smene,  u cilju opstrukcije utvrđenja činjeničnog stanja. sudija Radivoje Jovanović nije prihvatio.

Kostić smatra da je smenjen kako bi aktuelna vlast u Valjevu postavila svog čoveka koji će povući tužbu pred Višim sudom protiv Grada Valjeva i Republike Srbije zbog, kako kaže, nezakonitog ustupanja zemljišta nemačkoj firmi „Bizerba".

Zanimljvo je da je Darko Kostić presavio tabak i tužio grad Valjevo i SR Srbiju, pošto je Gradski odbor Stranke slobode i pravde(SSN) javno ukazao na problem. Izražena je osnovana sumnja u zloupotrebu službenog položaja u "slučaju" "Bizerba", kao što je nedavno učinjeno posle najave dolaska novog stranog investitora, iz Nemačke kompanije "Hansgrohe"  

Očigledno nije isto biti Darko u Valjevu i Darko na Ubu.

Za razliku od ubskog Darko valjevski nije  došao u priliku da pored poklona Bizerbi, stavi na dnevni red drugi poklon još jednoj nemačkoj firmi, a kao mlad, stručan, ambiciozan čovek posveti pažnju i drugim bitnim pitanjima, pre svega za mladost valjevsku.

Privremeni objekat Hala sportova 15.septembar   48 godina već stanuje u centru Grada Valjeva.

O preslikanoj varaždinskoj  urađenoj u gradu sa najlepšim grobljem na prostorima eks SFRJ, bez zatvorenig bazena,  posle 38 godina brčkanja u otvorenom u SRC Petnica se naveliko, a šta bi drugo, samo priča.

Cena gradnje, sa sve kongresnim centrom, se  ne pominje, a na postojeći sa sve studijom izvodljvosti, SPC Valjevo, sa sve zatvorenim olimpijskim bazenom po ceni od 16 milionan evra, garnitura na vlasti "poplavi" kad se pomene.

Grad Valjevo ima samo sa 20 puta više dece od grada Uba.

Uslovi postoje, ali školski sport je na nuli, iako od njega sve polazi. U školski sport suprotno zakonu se ne ulaže!
Mutant fudbbski je za 9 godina silovanja zdravog razuma sa još uvek  licem bez odgvornosti Milanom Milinovićem, proćerdao bolje obevešteni kažu 300 miloina dinara, Danas je u dugu nešto manje od 10% od pomenute cifre, od čega samo 5 miliona za naplaćeni porez. Čelnici kluba ponosno se kite rezultatom u seoskoj ligi od Petkovice, Bogosavca, Prnjavora, Lešnice do Vrela i Strmova!

I u tako očerupanom i uniženom fudbalu tu i tamo bljesne po neki biser, iz školica organizivanih mahom za naplatu članarina.

Matija Nastasić je izuzuetak i redak primer uspeha.

Sticajem okolnosti registrovan za ZSK, pre 20 i više godina obreo se u Partizanu. Matični zlokućanci behu  privilegovani da se do sada “ogrebu” za 100-tinak hiljada evra od Matijinih transfera u Firencu, Mačester i Šalke.

Svako dete pa i valjevsko ima svoj sportski san.

Da li će ga dosanjati videćemo.

Svaka vlast ima šansu da vrati deci osmeh na lice, pa i danas aktuelna, valjevska.

Završena trim staza u Parku Pećina, i ekspresno iskopana pa zatprana raskrsnica kod "Centrala"su za  sada jedina uspešna dela ! 

Odlučna  da isključivo sluša, i da bude posvećena  “višim” interesima, aktuelna garnitura naprednjaka ne stiže dalje od magareće klupe.

Apsurd bez kraja je i Festival čvaraka. Čas može, čas ne može.

Sa kraljem se nije igrati, i Slavan Batočanin ne odustaje. Na Ub neće ići, ali se sprema da poslednju oktobarsku subotu obeleži na svoj način,  festivalskom čvarkijadom na obalama Kolubare. 

Kraljevska se ne poriče!

Vremena za popravni uvek ima, osim ako si nepopravljiv, i zaboravljaš da sve što radiš, sebi radiš.

Tri  valjevska primera sve govore!

Budući dom penzionera, sa pogledom u budućnost, ispred Gračanskog groblja, je oguljen i razvaljen do cigle. A samo su  bili polupani prozori.

"Odgovorna vlast, i dalje "gradi" košarkaški  teren na Pećini, iako je novi dodatni dvosmesčni rok  za završetak radova istekao 9.oktobra.

I konačno zamena ploča oko bazena u SRC Petnica  traje, a kažu samo sneg što nije pao.

Na sreću sport je tu da bar za tren vrati osmeh.

Vaterpolisti Valisa i košarakaši Metalca su jedini svetle tačke u crnoj rupi valjevskog sporta. Ostali su ne odustaju, od namere da budu paraziti, štetočine i Centri troška!

I da se zna, ničija nije gorela do zore!

Read more...

VRAĆEN OSMEH KRUŠIKOVCIMA, BOBAN KRALJ “MONCE" INVESTICIJE, KORUPCIJA, SSP I LFV, PRAVOBRANILAC I NARAVNO VALIS, METALAC I DECA

krusik 11

Prošlog petka je stigao zvanični dokument iz Vlade SR Srbije i krušikovci posle pola godina ponovo imaju overene zdravstvene knjižice. Zasluga pripada predsedniku Vučiću i generalnoj direktorki Jovanke Božić, od   21.juna  umesto diplomiranog mašinskog inženejra Vladana Lukića na čelu fabrike.

Božić je takođe potvrdila da su   ugovoreni, i da se  ugovaraju poslovi u  vrednosti od 20 miliona dolara, a da do kraja 2021. godine očekuje nove ugovore vredne  40 miliona dolara. Sa potencijalom od više od  100 miliona dolara, očekivanja su da fabrika već u prvom kvartalu naredne godine počne da  uredno  izmiruje tekuće potrebe  reprogramom,  i izmiruje dugove nastale u proteklih godinu dana.

"HANSGROHE" STIŽE U VALJEVO

Istog dana 15,oktobra u Beogradu je u Minustarstva privrede potpisan  investicioni ugovor sa  nemačkom kompanijom"Hansgrohe" u  prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Proizvođač sanitarne armature "Hansgrohe" planira otvoranje  nove fabriku u Valjevu I posao za   1.000 ljudi, objavljeno je na sajtu gradonačelnika Valjeva "Lepa reč". Ugovore su potpisali državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović i direktor kompanije "Hansgrohe" za Srbiju Filip Burkle.

av armature

Aleksandar Vučić smatra da će nova fabrika oživeti Valjevo i ceo Kolubarski okrug, I da j grad za pet godina neće moći da se prepozna.Ukuona  vrednost investicije 85 miliona evra.

“Najavljivali smo ranije još jednu nemačku investiciju u Valjevu, ali nismo smeli tada da izgovorimo ime kompanije. Hansgrohe je najpoznatniji proizvođač kupatilske i kuhinjske galanterije u svetu", rekao je Vučić i podsetio je da se pravi i fabrika vaga kompanije "Bizerba",  i najavio  da će do novembra sledeće godine biti završena i brza saobraćajnica Lajkovac – Valjevo , i da  država ulože i  još 16 miliona evra za dva kolmetra puta do  industrijske  zone u Valjevu.

Za mladje i starije,a  zaboravne,  HK "Krušik"- Armature su proizvodili slavine i sanitarije,  davnih 80-ih I 90-ih' godina prošlog veka. Kvalitet vrhunski, jer su  danas  u funkciji. Eleborat za nove Armature, stare su uništenje  u bombardovanju 1999, postoji u fabrici.

BOBAN KRALJ "MONCE"

MIONICA FOTO1

U Negotinu i u Mionici su na lokalnim izborima održanim u nedelju j ubedljivo  trijumfovali naprednjaci.

U Mionici je Srpska napredna stranka ubeljivo pobedila sa osvojenih 71,44 posto glasova birača, ondosno 31 od 39 odborničkih mandata u Skupštini opštine Mionica.

Koalicija SPS-SRS sa 10,89 posto glasova ima četiri odbornička mesta, a po dva mandata pripala listi "Slobodni građani Mionice" sa 5,53 posto glasova i listi NADA za Mionicu POKS-DSS sa 4,82 posto glasova birača. "Zeleni Srbije sa 2,03 odsto, GG Demokratija na staroj adresi sa 1,75 odsto i "Zdrava Srbija Milana Stamatovića" sa 0,95 odsto glasova birača su ispod  predvićenog cenzusa. Izlaznost  je bila  70 posto, a lista "Aleksandar Vučić- za našu decu" je osvojila  6,5 posto glasova više nego 2017. godine, Na izborima  u Mionici učestvovalo je sedam izbornih lista. Pravo glasa imalo je 10.987 građana na 38 birčkih mesta.

Predsednik Opštine Mionica i lider  naprednjaka Boban Janković se zahvalio Mioničanima na izlaoznosti, išto su ponovo da  ogromno poverenje u politiku Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku.

IZBORI 21 sns mionica

 "Ovo je istorijska pobeda SNS na redovnim lokalnim izborima u Mionici.  Mioničani su  u još većem broju ukazali poverenje politici koju vodi naš predsednik Aleksandar Vučić i SNS. Siguran sam da ćemo koliko sutra krenuti da radimo ono što smo već započeli – da razvijamo Mionicu. SNS je stub razvoja opštine,  države Srbije, i kičma Vlade Srbije. Nećemo stati, radimo dalje, razvijamo našu Mionicu, Srbiju, svako mesto i pravimo prave uslove za život”,  rekao je  Janković, već šest godina prvi čovek Mionice, srpske Monce.

U senci preizbornih obećanja, uslikanih bivših i sadašnjih  kadrova i “čekićara” presvučenih u naprednjačku odoru, od Tubića do Brezovica, izbori u Mionici prođoše, a stiže nam  viša cena benzina, mesa,  jestivog ulja, mleka, hleba…

Odvažni iz svetu politike  javno govore: “Nešto u državi  Danskoj” ne štima”

SSP VALJEVO: "HANSGROHE” JE NOVI RAFAL LAŽNIH OBEĆANJA 

ssp va 1

GrO Stranke slobode i pravde (SSP) iz Valjeva  se oglasio povodom Ugovora  potpisanog sa stranim investitorom na domaćoj adresi.

Država dodeljuje milionske subvencije, i u građene  Valjeva, ni krive ni dužne, ponovo "ispaljuje" uobičajeni rafal jeftinih lažnih obećanja, podsećanjme da je  15. oktobra zaključen ugovor o dodeli sredstava podsticaja između Ministarstva privrede i firme "Hansgrohe" d.o.o. Beograd, sa sedištem u Krunskoj ulici 73, opština Vračar u Beogradu, osnovanoj 3.09.2021. godine, sa osnivačkim ulogom od 10.000 evra.

 "U ime Ministarstva privrede ugovor je potpisao državni sekretar u navedenom ministarstvu Dragan Stevanović, 'ugledni' surdulički konobar bez ikakvog iskustva u poslovanju u privredi, a kao neizbežni dekor bili su prisutni i vođa vladajućeg interesnog klana u svojstvu predsednika Srbije, čiju radnu biografiju predstavlja prazan list papira, i valjevski 'dobri dečko iz komšiluka', postavljen na funkciju gradonačelnika Valjeva, o čijoj se radnoj biografiji zaista nema šta reći", saopštila je valjevska SSP.

 U saopštenju   GrO SSP Valjevo podseća na rerpizu viđenog sa  prvim 'stranim investitorom' - Grad ubrzano kupuje zemljište novcem građana po ceni od 1.125 evra po aru, koje se inače u neposrednoj blizini buduće industrijske zone može kupiti po ceni od nekih 300 evra, zemljište će zatim biti preneto na Republiku Srbiju, koja će ga potom pokloniti firmi koja je formalno pravno domaća. Na tom zemljištu će zatim biti izgrađeni neophodni infrastrukturni objekti, obezbeđene su i subvencije za zapošljavanje radnika navedenoj srpskoj firmi i sve to novcem iz džepa građan. Bez svake sumnje možemo zaključiti da je Valjevo zaista raj za 'strane investitore', pogotovo za one sa beogradskog Vračara",  tvrde u  Stranci  slobode i pravde. 

"Ekipa neukih i nesposobnih kadrova vladajuće interesne grupacije u Valjevu je u protekloj deceniji pokazala šta sve ne ume i ne zna. Stručnim i obrazovanim ljudima, koji su pokretačka snaga svakog društva, zatvorena su vrata na svim bitnim pozicijama u ovom gradu jer su ista popunjena polupismenim, bahatim i poniznim kadrovima vladajuće interesne grupacije. Istovremeno, ta bratija skupljena sa 'koca i konopca' nekim budućim doktorima, inženjerima, arhitektama, profesorima i svima drugima nudi spas za mašinom za pravljenje slavina i tuševa ili eventualno u kopovima rudnika koji prete da valjevski kraj pretvore u predeo sličan površini Meseca", naveo je GrO SSP, kategoričan da   dok se grad raspada po svim šavovima vladajuća klika, poput nekog ubogog prosjaka, se čeka milostinju od njihovog vođe u vidu 'stranih investitora' koje on časti našim novcem, nakon čega slede ogavni hvalospevi o njemu kao 'spasiocu' našeg grada.

  "Reče taj 'srpski baron Minhazuen' i da Valjevo nećemo prepoznati za nekoliko godina... Valjevke i Valjevci već odavno ne prepoznaju svoj grad, koji je ova vlast svesno ponizila i uništila i svela ga na nivo blatnjave kasabe, kako bi sebi stvorila prirodno okruženje. Što se tiče novog 'stranog investitora' nema sumnje će i taj 'investicioni poduhvat' vlasti završiti na sudu po istoj matrici kao i predhodni jer za vođu klana i njegove podanike zakon ne predstavlja ništa, a posledice će u budućnosti u svakom slučaju snositi građani", zaključuje GrO Stranke slobode i pravde u Valjevu.

LOKALNI FRONT: "DIŽEMO GLAS PROTIV DRŽAVNOG KRIMINALA"

lfv protest

Pre SSP glas protiv “državnog kriminala” poput onog ispred Republičkog javnog tužilaštva u Beogradu, glas su podigli aktivisti Lokalnog fronta Valjevo.

Ispred  spomenika proti Mateji Nenadoviću Frontovcu su podsetili.

“Počinioci najtežih krivičnih dela iz vrha vlasti,  i njihovi lokalni šerifi, prolaze nekažnjeno za svoja zlodela. U takvoj atmosferi nepravde i otimačine, krajnja žrtva su građani i budućnost naše dece. I zato  na mnogo mesta u Srbiji,  dižemo glas protiv državnog kriminala, I zločina počinjenih protiv Ustava, protiv zakona, protiv pravde, protiv čovečnosti”,kategoričan je  Ljubomir Radović iz LFVA, uz podsećanje na  aferu  "Krušik", i lopovluk ministarskih porodica i  njihovih prijatelja danas  na poternici Interpola.

 Radović je takođe istakao  uhapšene pre 4 godine u Valjevu  zbog korupcije, do danas  bez odgovornosti pred sudom, kao na  krivce za "Nevidljivu decu", ali  na   gradonačelnikovo (Gvozdenović)  nezakonito deljenje  novca građana Valjeva, rekavši da  aktuelni  gradonačelnik, čeka "nadležne institucije, a za “Lokalni antikorupcijski plan” i ne zna da to postoji.

 "Na videlo je  izašla prevara sa obnovom zgrade Radio Valljeva I nova globa za građane Valjeva, atek sledi “Apotekarski  centar”, podsetio je Radović.

"Nesreća Srbije, na žalost, mnogo je teža, jer je jaram natakla sprega kriminalaca i funkcionera ove države. I zato predlažem da časnom Nenadoviću, sve dok ne pobedimo mafiju, oči držimo prekrivenim. Ako smo mi nečim zaslužili taj jaram, on nije", poruka je i Lokalnog fronta izu Valjeva.

PRAVOBRANILAC DARKO KOSTIĆ PRED SMENOMA 22.OKTOBRA ZBOG BIZERBE!?

darko kostic pravobranilac

Uoči glavne rasprave u Višem sudu u Valjevu po tužbi pravobranilaštva zbog podnete tužnr protiv države i gradoničaknika Lazara Gojkovića ekspresno je za isti dan zakazano skupštinsko zasedanje, sa posledicom odlaganje suđenja.

Iz valjevskog “sivonje” stižu glassine da bi Darko Kostić već u petak mogao biti razrešen dužnosti pravobranioca,  kako bi naslednik  odustao  od tužbe protiv lokalne samouprave.

“Ako tako bude znači da nisam podoban Radim samo po slovu zakonu, a ne  kako bi to neko želeo. Do poslednjeg dana radiću u skladu sa propisima, časno i profesionalno, neću prihvatiti bilo kakvu “razumnu” ponudu ako je bude”, kaže Darko Kostić, pravobranilac Zajedničkog pravobranilaštva Valjeva, Lajkovca, LJiga, Mionice i Osečine. Pravobranilaštvo je tužilo gradonačelnika i  Republiku Srbiju zahtevajući da se poništi ugovor o otuđenju nepokretnosti u javnoj svojini bez naknade, odnosno da skoro 12 hektara u ovdašnjoj Industrijskoj zoni, već navodno  poklonjenoj nemačkoj  "Bizerba" firmi za proizvodnju vaga, ostane u vlasništvu Grada Valjeva.

Tužba Višem sudu zbog poklona Valjeva Bizerba nije jedini greh Kostića u 2020.  SPS  kandidata za narodnog poslanika. U vreme zajedničkog suživota radikala i socijalsta  Kostić je dao negativno mišljenje, povodom pokušaja lokalne samouprava  da proda jedan stan. Kostić nije više član SPS, a socijalisti su nedavno glasali protiv Kostićevog predloga da se Aleksandar Vučić proglasi počasnim građaninom Valjeva.

Bez saglasnosti Vlade SR Srbije, suprotno zakonu  grad mora da dobije saglasnost,  gradonačelnika, a Lazar Gojković je zaključio  ugovor o poklonu kod javnog beležnika, koji takođe nije reagovao. Kako zakon nalaže Pravobranilaštva je  podnelo  tužbu. U toku je trenutno "Repriza reprize" i nova   kupovina zemljišta na lokaciji buduće industrijske zone, za drugog nemačkog investitora, takođe nezakonita. Pravobranilaštvo je već dalo negativno mišljenje na 25 ugovora. Jer nije  ispunjen uslov da u odluci Skuptine o kupovini stoji za koje potrebe i  po kom urbanističkom planu se ugovor sklapa.

VALIS, KK METALAC, RATKOVIĆKE I ĐUKIĆ ZA DOSTOJANSTVO VALJEVSKOG SPORTA

 Zahvaljujuči svetu sporta  nije baš sve crno u Valjevu.

Lavovi, a ne vidre, jači od onih uz morskih dubina za malo da posle Zrenjaninaca potope i Novosađane. vaterpolisti Valisa su remizirali  sa  Vojvodinom 11:11 u 3.kolu najjačeg klupskog takmičenja na svetu.

1valis vosa 11 11

U tropskim uslovima bazena u Lajkovcu bilo je vrelo u svakom pogledu.U SRC Petnica se odvija posao godine,  traje “popločivanje”, ne za put u pakao, već samo oko bazena, sa izvesno neizvesnim ishodom, tj završetkom radova, a rok od 2 meseca se bliži kraju. U lajkovačkom, na brdu bilo je žestoko pakleno  do tačke ključanja.

Posle  sjajne prve i druge četvrtine, čak i   odbranjenog peterca(Vitorović), na odmoru ni jedna ekip name prednost, a rezultat je bio 5:5.

U  drugoj polovini trećeg kvartala Vojvodina se raspucala. Posle 7:6 za Valis slede 4 gola Novasađana  za  naizgled nedostižnih 10:7!.

Međutim  za Valis opcija predaje ne postoji. Protiv gabaritnijeg, fizički jačeg, igrački namazanijeg rivala,  hemijom  pobednika i karakterom  lavova valisovci napre preko Trajkovića smanjuje na 8;10, da bi Bogdanović vratio +3 za Vojvodinu (11:8). Usledila je rapsodija valjevskog tima. Ičagić, Jegorov i Kovačević sa nova tri gola, 2,5 minuta pre kraja vraćaju Valis u borbu za tri boda, na  radost  brojnih Valjevaca prisutnih na meču.

1valis vosa egorov

Smenjuju se napadi  ali gola nema.  Valis sigurnom odbranom zaustavlja  poslednji napad Vojvodine,   dobija šansu da ugrozi mrežu  Popadića. Sudije  tolerišu sve “lalama” i gola za pobedu nema, ostaje  11:11, za potvrdu da Valis ima moć da se osim sa nedodirljivim kvartetom, ravnopravno nosu sa svima iz Super lige.

1valis vosa svi bre

Kako suđenje zna da bude, bez obtira na sve u Lajkovcu je još jednom arbitraža bila  na zavidnom nivou. Par  sumnjivih isključenja, šamaranje pred očima sudije, očigledni,  a nedosuđeni  prekršaji  čak po težini, brutaliti   za  isključenja, su sastavni deo igre, i posledica grešaka sudija,ali i  rejtinga dva kluba.

Valis  je trenutno sa 4 boda  na 6.mestu. Pokušaće i posle 4. kola da  ostane  neporažen. Na red dolazi  fenjeraš NAIS   u NIšu. Pobeda je realnost na papiru, ali kad utakmica krene videćemo snagu Mišlija, ima li je uopšte.

Voša, trenutno ima  samo bod  i naredne subote joj u “Slanu baru” dolazi   filijala  Proleter u Novon Sadu.

REZULTATI TREČEG KOLA SUPER LIGE

Valis – Vojvodina 11:11 (1:1, 4:4, 2:5, 4:1)

Bazen Lajkovac. Sudije: Beljin i Virijević. Isključenja: Valis 9, Vojvodina 6. Peterci: Valis 2 (2), Vojvodina 2 (1).

VALIS: Vitorović, Popović, Živojinović, Gavrilović, Arsenović, Ičagić 2, Jegorov 3, Porobić 3, Lobov, Kovačević 1, Trajković 1, Milić 1, Nešić, Vujić. Trener: Saković.

VOJVODINA : Popadić, Mitrović, Bogdanović 3, Bursać 4, Krgović, Frolov, Prekogačić, Radovanlija, Rogač 1, Radanović 2, Nikolov , Biočanin, Pajković. Trener: Bajin

Partizan – Nais 19:4 (4:1, 5:1, 5:1, 5:1)

Bazen. Banjica. Sudije:  Isključenja: Partizan 9, Nais 14. Peterci: Partizan 1 (1).
PARTIZAN: Rističević, Vuković 2, Barać 3, Vićković, Gak. Jakšić 2, Boven 2, Nešić 1, Vico 1, Radojević 3, Andrin 3, Mitrović, Bulajić, Kojić 2. Trener: Korolija.

NAIS: I.Lazić, D. Lazić, Pošmuga, Vulović, Đorđević 2, Vujović, Barbarez 1, Kovačević 1, Kujović, Milojković, Pogi, Berbeljuk, V.Tomić, O. Tomić. Trener: Živić.

Novi Beograd – Radnički 18:14 (3:5, 7:1, 1:3, 7:5)

Bazen „Vlaho Bata Orlić“. Sudije: Anđelić i Putniković Isključenja: Novi Beograd 11 (6), Radnički 12 (6). Peterci: Radnički 2 (2).

NOVI BEOGRAD: G.Pijetlović, S.Rašović 5, Mandić 2, Vučinić 1, D.Pijetlović 3, Martinović, Jakšić 1, Perković, Vlahopulos 2, Drašović 1, Pedro, Šušiašvili 3. Trener: Vujasinović.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević, Janković 3, Ćuk 1, Krug, Tanasijević, Pljevančić, Toholj 2, Miličić, Lukić 1, Vrlić 4, Todorovski, Radulović. 2 Trener: Stevanović.

Proleter – Šabac 9:10 (1:1, 1:4, 4:1, 3:4)

SC Jug. Sudije: Nišavić i Velkić. Isključenja: Proleter 13, Šabac 11. Peterci: Proleter 2 (2), Šabac 2 (1).

PROLETER: Šantalab, Čabrilo, Parivodić 1, LJubenović 2, Rončević. Ilić, Miljković 3, Ćatović, Trkulja, Bosić 3, Matković, Lalić, Sretković, Marić. Trener: Brdarić.

ŠABAC: Filipović, Vogel, Raraš, Repanović 1, Kopcev, Žeželj, Mitrović, Stanić, Šulc 4, Stojanović 3, Tonković, Zeljković, Vović 1.

KOŠARKA:  "KEČERI" I PRPA SRUŠILI METALAC U “STRELIŠTU

U utakmici 3. kola Košarkaške lige Srbije,   Metalac se tri sata rvao sa Tamišom  u Pančevu I na kraju izgubio u produžetku 83:91(76:76) (15:30, 28:15, 10:15, 23:16, 7:15).

Košarka je bila na žalost kolateralna šteta svega viđenog u “Strelištu”.

Več u 2. minutu Bajić je u punom trku stao protivničkom igraču na nogu. Povreda ligamenata ga je izbacila  minimum dve nedelje iz stroja, a nedostojno ponašanje jednog od saigrača, odsustvo želje i namere da pomogne kolegi,  imalo je za posledicu razlaz sa klubom.

Bez kontrole šuta, skoka i odgovara na preagresivnu igru, i pored odsutnog Bajića  sa zakucanim  za klupu centrom Veljkovićem Metalac je u nokdaunu na kraju prve četvrtine.

Međutim 30 primljenih koševa nisu pokolebali valjevski tim.

Prvi u nizu prekida bez kraja zbog kvara na semaforu je iskorišćen i  Metalac se   vraća u igru.

Branislav Ratkovica   je konačno pronašao  formula kako da zaustavi Pančevce pa je za tilli čas bilo 26:30. Uzvratio je Tamiš  serijom za 41:31. Pajović I Žižić tope razliku  I Metalac vodi u 22. minutu (48:47).

Ali su na scenu stupile sudije. Pored domaćina kačerski   raspoloženog,  posebno se isticao Siniša Prpa!?

Trio  Glišić, Prpa i Hadžić svira ”svadbu” I slede dve  tehničke i nesportska  Metalcu, nemoćnom da parira kečerima. Tamišovci su se posebno okomili na Veljkovića. Znalački su koristi “slepilo”sudija pa su  tukli su  redom svakoga ko im je pravio  probleme u igri.

U kvartalu odluke Veljković i Pajović donose Metalcu 66:63.

Mijailović promašuje dva bacanja  kod rezultata 69:69,  Lugić i Pajović trojkama, pa  Šinik i Veljković zakucavanjem vod meč u produžetak, kada Tamiš kažnjava greške gostiju, i na  kraju dobija po svim paramatrima izgubljen meč.  Smiljanić sa 24 poena, 13 skokova, 4 ukradene lopte i 3 asistencije (indeks 42), zatim Lugić sa 17 poena, Pavićević i Bakradze sa po 10 poena su bili najbolji kod Pančevaca,   Žižić sa 21 košem I   7 skokova i Veljković sa 17 poena I 13 skokova, te Pajović sa15 I  Mijailovićsa  10 poena su bili najefaksniji kod Metalca.

Prpa i kasapi" u dvorani Streliše maskarirali su Metalac, značajno oslabljen  odsustvom povređenog Bajića. U takvim okolnostima  normalne  su greške, posebno izgubljene lopte(20), i slab šut.

Dve pobede iz tri meča je saldo valjevskog tima. Sledi tv prenos na kablovskoj Areni u petak u 18 sati, I utakmica sezone. U Valjevo stiže Vršac sa Valjevcem Vladimirom Đokićem, najboljim trenerom sa valjevskih prostora u 21. veku.

RATKOVIĆKE I NIKOLA ĐUKIĆ KAO DOKAZ DA ZA MLADOST NEMA GRANICE!

Ostali u valjevskom svetu sporta su mladi bez trunke podrške grada.

Biciklistkinja Zoja Ratković i bez  ućešća na svim  trkama, sa  preležanom   koronom je šampionka   države u maunti bajku u svojoj kategoriji.

Starija sestra Nika reprezentativka Srbije u vaterpolu je u generalnim plasmanu fantastična treća, iako nije vozila ni polovinu trka, zbog reprezenativnih obaveza   u vaterpolu. Najstarija   dd sestara  Ratković je  mladja juniorka  Gala je četvrta.

Nikola Đukić, gimnazijalac  je na "tajnom" krosu u Petnici oduvao junirskog šampiona države u trci na 2000 metara, i potvrdio da u  Valjevu raste novi  biser Kraljice sportova.

Read more...

MIHOLJDANSKE PREMIJERE OD VUČIĆA DO SPORTSKIH VOĐA MATE I TEA. ALI I KRALJA DUVAN ČVARAKA

mioljdan

 Uoči  i na veliki praznik, krsnu slavu  Miholjdan Valjevo sve više samo imenom Grad VALJEVO, bez zaprega i  osnovnog sredstva  na zadnjem delu gumerabe fenjera, raskopan po centrali, a rupičast,  blatanjav, mračan i bez prevoza za sva vremena, krcat je  rupama i barama, a pre i posle Tome  svakodnevnim premijerama.

Reči ko kiše padaju, ove oktobarske, a dela ima i njih, samo malo ređe.

Na  Miholjdan premijerno “sedmoj” sili” je predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner 2021",  u Beogradu, predočio za javnost  važnu informaciju.

krusik jun 2020

„Radnici HK Krušik iz Valjeva "dobiće svoje uplaćene doprinose i zdravstveno osiguranje", rekao je predsednik i okrivio  za višegodišnje uništavanja Krušika,  različite političara i njihove medijske  poslenike.

VUCIC BG SAJAM NAORUZANJA 21

Foto: TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC        “Za veoma tešku situaciju, iako smo podigli Krušik iz mrtvih. što nam  bivši režim i vlasnici tih tajkunskih medija ostaviše. Bukvalno mrtvog. Podigli ga iz mrtvih, a onda su nam ga opet uništili svojom kampanjom“, rekao je  predsednik SR Srbije, i najavio "značajne ugovore" posle obeležavanja  šest decenija pokreta Nesvrstanih u prestonici Srbije.

A samo pre nekoliko dana  Miholjhdanske premijere,  desila se jesenja, četiri sindikata HK Krušik.

Na konferenciji za novinare održanoj  ispred glavne kapije fabrike, saopštili da “planom bez plana” apeluju i mole  vrh države da  pomogne radnicima fabrike, od aprila ove godine bez overenih zdravstvenih knjižica. Stiže premijerno i reč iz prestonice.

Rešavanje problema  zdravstenih  knjižica, posle molbe i apela  predsedniku i Vladi Srbije sa “planom bez plana”, inicirali su  pokisli i prozebli novinari,  pozvani da im se sindikalci ”isplaču na ramenu”.

A moglo se preko “sedme sile” stići  do Vučića, SAMO pismenim saopštenjem za novinare.

Ispade da  "sedma sila"  očigledno ima  moć  da na svoj način javnom rečju i istinom, i čak izazove reakciju predsednika države.

Posle servisiranja Krušikovih  obaveze prema PIO fondu, u iznosu od skoro 170 miliona dinara, ostaje za rešavanje problem “ugovoraca”,   problem smanjenog obima proizvodnje i teške materijalne situacije. Obaveze Krušika ne male, a  voda i struja će doći na red, naravno kad tad.

„Čekajući Godoao“ Valjevu se posle žestoke medijske kampanje GrO SSP i reakcije  javnog mnjenja,   desila se nova premijera istine i pravde.

Pravobranilaštva grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig i Osečina, 22.oktobra će na glavnoj raspravi u Višem sudu u Valjevu ima priliku  da dokažu zašto su po tužili    Republika   Srbiju  i grad Valjevo odgovorni za Ugovor o otuđenju zemljišta u Privrednoj zoni u Popučkama,  namenjenog kao poklon   nemačkom Nivestitoru  Bizerbi. Na svoj način  premijerno za ovaj se na Miholjdan oglasila  “sloboda i pravda”.

ssp va 1

GrO SSP Valjevo  ZAHTEVA  da zbog  materijalne štete na zgradi nekada Radio Valjeva i Napreda,  nikada rekonstruisanoj i pretvorenoj u muzej fantastike, već devastiranoj i uništenoj, na osnovu  Pravnosnažne presude Privrednog suda u Valjevu,  i nanete štete u većem 45. 000 evra, odgovorna lica iz tadašnje vlasti  nadju pred licem pravde!

GrO  SSP Valjevo ZAHTEVA od  Zajedničkog  pravobranilaštva Grada Valjeva i Opština Lajkovac, Ljig i Osečina nadležnom sudu podnese regresnu tužbu za naknadu štete protiv Slobodana Gvozdenovića, tadašnjeg gradonačelnika Valjeva, članova gradskog veća i svih lica   koja su svojim štetnim radnjama nesporno nanela štetu Gradu Valjevu, a koja je utvrđena i u sudskom postupku.

Premijera Festivala duvan čvaraka 2021. i jagnjajada u Pričeviću u 2'21. su  odložene do daljneg, jer pandemija vlada, i epidemiloške mere nisu za sve iste.

Poznavajuči karakter Slavana Batočanina, kralj duvan čvaraka će pobediti i festivala će biti. Kada i kako samo to Kralj zna!   

Uskoro slede nove premijere.

Prva je početak gradnje nove hala sportova u Valjevu.

Kako nezvanično saznajemo, građani će od  aktuelne  vlasti  Grada Valjevo zvanično zatražiti CENU nove hale sportova sa kongresnim centrom, salom  za balet,  ali  bez zatvorenog bazena.

Razlog jednostavan, dopinose PIO fondu Krušikovaca građani, njihova deca i unuci, nožda i čukunuci  će platiti, kao i i sve drugo što se gradi i što iziskuje troškove za život Valjevu i svakog drugog grada.

Grad Valjevo ima projekat iz „prošlog veka“, i danas bolji od svakog što se nudi, i to  sa sve studijom izvodljivosti. 

arena spc va1

SPC Valjevo, sa halom sportova  i zatvorenim bazenom, i  cenom koja zaslužuje  naklon do zemlje, kao i svaka ideja da se umesto za bogaćenja stranih  invstitora, novac uloži  u poljoprivredu i prehrambenu industiriju, nešto slično „pokojnoj“ Srbijanki"

U oskudici smo sportskih premijera, jet šteteočine i Centri troška se bahate i haraju.

Ali ima i onih koji uspevaju " da se otmu kontroli" i urade nešto, baš posebno!

Na premijerno ubacivanje u koš  u Parku Pećina na Zdravljaku ćemo  još pričekati.

Rok za završetak radova je bio najpre  septembar 2020. Preinačen je  na 9.oktobar 2021. naravno sa dodatnih još osam miliona dinara. Sa ranije uloženih 16 miliona, Grad Valjevo dobiti teren sa koševima za decu, podlogom za šerpe i lonce, okemenjena tri reda besmislenih tribina, ogradu oko igrališta do nebesa,  asflatirani prilaz sa sve ivičnjacima, i rasvetLu oko igrališta. O datumu primjere ćemo vas obavestiti.

Premijeru sportsku već viđena i to dupla!

Valjevski Valis u najjačoj vaterpolo klupskoj ligi na planeti premijeru obeležio pobedom u Lajkovcu. U SRP Petnica neće moći do daljneg. Sa oktobarskim kišama otvoreni su radovi. Rok za zamenu ploča oko oplimipijskog  bazena je po tradiciji dva meseca.  Večaras Valis u 19 sati igra u Šapcu, a istoimenim  bivšim šampionom države. Šapčani su favoriti, a valjevski vaterplisti  poručuju:

Bili su Vojvodina i Dinamik favoriti protiv našeg Metalca, i znamo kako su prošli. Idemo u Šabac da se nadigravamo. Ako pobedimo nemojte nam zameriti“; šeretski,  a kako drugaćije najavljuju ponovo oživljen derbi podvale  i čivije,

Ako ga već nema u fudbalu i tabliću, ono daj da bude  u najtrofejnim srpskom sportu, vaterpolu.

Samo da se vaterpolisti Valisa  ugledaju na košarkaše Metalca i zime neće biti u večeras u Šapcu!

Valjevo danas Ima samo  dva klupska predstavnika u svetu sporta, sa rezulatika dostojnih pažnje i poverenja VK  Valis i KK Metalac.

Valjevo ima i dva  kapitena na mnogo višem nivou, za ponos svog grada i Srbije.

Matija Nastasić  je na Miholjdan sa saigračima, premijerno kapitenski  u Srbiji overio finale u Partugalu za direktan plasman za SP u Kataru.

matija nastasic2

Na Miholjdanskoj premijeri sa kapitenskom trakom na Marakani je  potvrdio manire vođe tima pobednika. Asistencije Vlahoviću u Luksembrgu i i Beogradu su dokazaz Nasasićeve lucidnosti, i osećaj  Piksija Stojkovića  da ga je pozove da ponovo zaigra za nacionalni tim. U Firenci biseru Toskane sa golgeterom kakav se retko rađa Vlahovićem i još jednim partizanovcem Blekijem Milenkovićem, Mata briljira u dresu Viole, valji istaći.

Planetarni čarobnjak pod obručima Miša Teodosić posle Grčke, Rusije i Amerike magiju širi  u Nastasićevom komšiliku.

milos teo 15 5 2916

U 100-tinak kilometara udaljenoj Bolonji igra za Virtus. Vodi ga  ka Evroligi, dok ne dođe na red Srbija da krene i juriš na novo odličje, ali i da se odmori na Divčibarama na putu da postanu konačno biser planinskog turizima Srbije.

Premijere se život!

Onaj fudbalski Valjevu uskraćen u 21.veku. Mutant konačno bez štetočine i parazaita,ali i  bez konačnog računa bez krčmara, igra u potesu.

Hara, žari i pali po selima za koja malo ko zna u Valjevu da  postoje  na fudbalskoj mapi Srbije. Za vikend će u Ljuboviju, gradića, na obali Drine, da nastavi svoj pohod.

Strpljenje je majka mudrosti!

Saćekaćemo na premijerno obraćanje  novog predsednika- fudbalskog u mutantu, da ne bude zabune. Samo da mutant  preore sva sela u potesu  „predviđena planom i programom“.

Do tada će i predsednik utvrditi šta se,  kome i koliko duguje, iz vremena  obeleženog, besumučnom poharom i zlom nezaveleženom u fudbalu od kada postoji na valjevskim prostorima!

Premijere su život i neminovnost  za sva vremena, posebno ako ih ljudi delima učine dostojnim života i radosti!     

Read more...

PUBLIKA SE VRATILA, METALAC POBEDIO, A JOVČIĆ "BRILJIRAO"

1kkm dinamik 9 10 21

Košaraško veče za sladokusce, u ambijentu sa raspoloženom publikom na tribinama, i najbitnije pobedom Metalca u hali sportova 15.septembar, posle više od dva sata divovske borbe sa  hrabrim  i dobro skockanim  Dinamikom 90:85.

Metalac je sjajno otvorio utakmicu, igrom na čoveka i na loptu za čas je poveo 9:3, da bi ubrzo" počeo da "trokira", Valjevski tim nije imao rešenje  na evropski kriterijum suđenja Milivoja Jovčića. Metalac bez ijednog slobodnog bacanja u prvom kvartalu, do poluvremena je brojao do 18 faulova, a rival se zaustavio na 12, s tim što je izveo 26 penala?!

Na krilima dobre igre Adrije Marjanovića, kapitena Igora MIjailovića, Mila Veljkovića i Marka Bajića i Rikija Stefanovića,  domaćin posle 20 minuta vodi sa 48:40.

U trećem kvartalu odbranom  i skokom Dinamik ostaje u igri, da bi 10 odlučujućih minuta Metalac igrom  od sjaja do očaja posle  74:59 u 32. minutu počeo da se "gasi", Ipak na kraju na svoj način, izutenom enrgijom pobednika iščupao je bodove!

Dorćolci "bljuju vatru" i tope prednost  mahom sa linije penala. Vuk Đorđević 100 sekundi pre kraja smanjuje  na 83:81. Sledi ispostaviće se, ključna trojka Pajovića, pa  izgubljena lopta Metalca,  i poeni  Onana. 

U poslednjih 35 sekundi drama dostiže tačku ključanja.

Dinamik je mogao čak i do pobede. MIjailović koristi jedno bacanje, Paunović izvraća dvojkom za 87:85. Onan krade loptu  Mijajloviću, a Vuk Đorđević promašuje šut, možda i  za pobedu. Pod košem Metalca siguran je Andrija Marjanović. Sledi konačno  nameran faul, ovoga puta  Onana, jedno iskorišćeno bacanje za 88:85. Za kraj još jedna  reakcija odbrane Metalca. Sa  zvukom sirene Pajović polaže loptu u koš za konačnih 90:85, i prvu pobedu Metalca pred svojim publikom posle 18 meseci, a drugu na startu nove sezone ilidersku  poziciju u KLS, iako su "predviđana baba Vangi" išla u sasvim suprotnom smeru.

Sa  96 indeksnih poena, 7 više od Metalca, i čak  14 skokova suficita(49:35), 28 poena i indeks 31 Ilije Milijaševića,  Dinamik je poražen u Valjevu.

Razlog jednostavan, Metalac je igrao  samo "malo" kolektivnije,  borbenije, sa konačno  centrom za respekt Milom Veljkovićem,a  impresivnom i  indeksom 27.  Andrija Marjanović je e "dobacio" do indeksa 24, a Igor  Mijajlović do 17. U oči pada i  potencijal  mlađih Bajića, Pajovića, Ćućovića, Osečinca Pavića, i naravno ljubimca valjevske publike pored Marka Bajića Rikija Stefanovića.

Prvi utisak možda vara, ali ako se po jutru dan poznaje, mnogi će polomiti zube  o valjevsku "metaliku"

Možda su na  pobedu pored igrača Metalca i publike konačno u svom elementu, uticali i  novi koševi, ali i "mrak" po centralnoj liniji terena u hali sportova 15. septembar.

Iako je dama u dežurani zamoljena, posle prve četvrtine. da na poluvremenu obavesti nadležnog za "svetlo, da  uključi i deo  rasvete u hali po  "centrali" te "privilegija"  ove večeri se nije desila. Pobeda u derbiju kola je izostala pod punim sjajem SVIH refelektora. Opaska bez  bez zle namere, već sam i cilju  rasta lične odgovornosti za plaćeni posao da se radi, a ne da se "mudruhe".  "Mrak" ne sme da postane praksa, i dokaz nebitnog značaja. Stoga i uverenje  da će na nerednoj utakmici  kada u Valjevo stiže Vladimir Đokić sa Vršcem   dvorana malo jače   bljesnuti,  pored većine detalja na granici  minimuma.

A Metalac je večeras predstavio i novu opremu. Stajling stručnog štaba je bez premca, ne za KLS nego za Aba, Evroligu i Evrokup.

Novo izdanje  izabranika Branislava Ratkovice videćemo za 7 dana u Pančevu. Sa ovakvom igrom, hemijom, poštovanjem zadataka i pobedničkim duhom, samo  bez "evroskog kriterijuma" suđenja  treća pobeda u nizu neće izostati!

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas