Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: januar 2023

MEDALJAŠICA MAŠA HARA EKS JUGOSLAVIJOM

Najbolja valjevska sportistkinja Maša Cvetković(15) od prošlog septembra gimnazijalka u Ljubljani, i članica istoimenog plivačkog kluba niže uspehe.

U uslovima neuporedivim   u odnosu na one u „vigvanu“ SRC Petnica rudarski radi, a uspesi  stižu  za potvrdu da odricanje i posvećenost u sportu koji voli ne prolaze nezapaženo.

Pred kraj januara 2023. je  u Košutnjaku na  državnom prvenstvu u plivanju na 5000 m. sa kapicom Pllivačkog kluba  "Valis"  postala seniorska šampionka Srbije, a samim tim  i bez premca u juniorskoj konkurenciji.

Prethodno je  na šampionatu  Slovenije u Radovljici  na Bogojalljenje  na otvorenom državnom prvenstvu “dežele”  na 5000 m isplivala do zlata  u juniorskoj konkurenciji,  a u seniorskoj do srebra, dozvolivši da je pretekne samo Špela Perše 10-a sa poslednjih Olimpijskih  igara na 5000 m.

AŠA C KRANJ OMLADINKE 22

U Radovljici su nastupile najbolje plivačice i plivači iz Slovenije Hrvatske i Srbije… i Maša plivala za PK Ljubljana.

Maša sve bolje vlada materijom. Radi i napreduje. Bori se prehladama, stiže u školu, naporno trenira.   Kali se i raste, a izazovi tek stižu.

Granica je nebo, kaže u šali, zahvalna svima što je prate i podržavaju, od gradnočelnika Lazara Gojkovića, čestitao medalje, do onih sa kojima radi, I kojima najviše veruje, naravno pre svih roditeljima Sveti i dr Ljilji Knežević.

Maša je rođena 21.decembra 2007. Godine, “gazi” šesnaestu, a tek rivalke kao retko ko pre nje.

Na svoj način Maša signalizira onima "gore", da pored Velikih Crljena, Lazarevca, Lajkovca i Grad Valjevo mora  da ima svoj zatvoren olimpijski bazen.

Broj od 10.000 školaraca svih generacija osnovni su reper da se “vlasi sete” šta im je činiti.

Read more...

ZA JUBILEJ 3 DECENIJE SVETOSAVSKE TRKE, SVI POBEDILI, DVE ENE, UROŠ, TEODORA…

ena i enaSvetosavska trka, zaživela pre tri decenije u Valjevu. Jedinstvena  planetarna manifestacija sporta i pravoslavne ver  traje i danas.

Danas na žalost sa  ružnim i neodgovornim epilogom, ko je taj ko je odlučio da deca puna dva sata i duže čakaju, po ciči zimi,  na dodelu medalja!

Duh 1993. nestvarne vizija i energija osnivača Svetosavske  trke na žalost rano  preminulog biznismena vlasnik Valjevoauta i istoimenog Atletskog kluba Aleksandra Ace  Milovanovića, sa  oficirom vojske Jugoslavije  Nedeljkom  Špirićem, uz blagoslov SPC i episkopa valjevsko šabačkog Lavrentija, lebdi i dalje.

Goran Đukić i Đorđe Milaković akteri i pobednici prve trke su i dalje na svoj način dva plamička vizionarske ideje, poštovanja provoslavlja  i praznika Kraljice sportova.

Ne sme se zanemariti  gradska vlast  I Sportski savez koji se bore na svoj način da Svetosavka trka traje i posle 30 godina.

Kako nove trke dolaze  menja se tehnički organizator,  ne  zaostaje previše za predhodnima, ali mnogo bitnije je da duh svetosavlja, i vere, potvrđuje da  ima  dobrog u svakom čoveku.

Vremenski uslovi ovog 27.januara nisu bili naklonjeni  akterima, ali su duh sporta i fer pleja, a pre  svega  pravoslavne vere su pomogli da  svi akteri  stoiički podnesu  nebesko iskušenje. Bljesnuli su  u danu tmurnih  oblaka, ledene kiše,  olujnog vetra i klizavog asfalta valjevskih ulica.

Svetosavska trka okupila je par stotina takmičara od predškolaca do seniora iz brojnih srpskih sredina, od Beograda, Pančeva,  Novog Pazara, Užica Šapca, Užica, Sombora, Lazarevca, Krupnja, Leposavića, Sremske Mitrovice, Rume, Apatina, Banja Luke….naravno i Valjeva.

svetosavska 93 23

Seniorski pobednik  je Banjalučanin Uroš Gutić, ispred  Đure Borbelja i Marka Rankovića.

sevtosavska 23s

Novopazarka Teodora Simović je najbrža  seniorka,  druga  je   Lenka Nikolić a treće Slađana Stamenković.

svetosavska 23 1

Faktički pobednici su svi.

Prve medalje su osvojile najmlađe dve Ene.

ena 2 sv trka

Valjevka Ena Đuković, najredovnija u akciji “Sportić”  je svečanu belu haljinicu u vrtiću, posle odrecitivane  “Bože pravde” zamenila opremom za trčanje, i u svojoj prvoj trci stiga je odmah iza pobednice.

Druga Ena  iz Sremske Mitrovice, već dve godine u treningu, je najmlađa šampionka, a naredog proleća   obe Ene će napuniti 7 godina, tako da njihov uspeh nije ništa manje značajan  od već pomenutih laureata.

svetosavska 23 mali

Otuda i poziv da ubuduće  za sve učesnike organizator  obezbedi medalju sa likom Svetog Save, i diplomu, bez obzira na plasman, jer Svetosavka trka je jedinstven i neponovljiv doživljaj za svakoga, i kad se jednom dođe uvek se dolazi.

A ovima što se obrukaše, DIREKTAN CRVENI KARTON!

Ko je taj što je odlučio da  primorava decu da se lede, mrznu  i kisnu više od DVA SATA DA BI IM BILE URUČENE MEDALJE!

Read more...

83. PLIVALO, A ČASNI KRST PO TREĆI PUT PONEO ACA KOVAČEVIĆ

bog 23

Kod Berkove brane na Gradcu, mutnom i ledenom,  ovog 19.januara je na Bogojavljenje održano 12. po redu plivanje  za Časni Krst.

Rekordan broj prijavljenih čak 82, u vodu je skočila i jedna plivačica, su zaplivali sa leve obale Gradac ka Časnom krstu. Aleksandar Kovačević,  vaterpolista Valisa  i srpski reprezentativac je načinio  jedinstven podvig. Po  treći put je  prvi doplivao do Časnog Krsta.

bogojavlj 23 aca i t

 

Poručio je da želi da  nas sve Bog vodi, a pobedu posvećuje prijateljima Ireni Maksimović, Nemanji Aćimoviću i Ognjenu Pejiću, koji su tragično nastradali u saobraćajnoj nesreći u selu Draginje januara prošle godine.

U trci dugo 33 metra, čija dužina simbolizuje godine zemaljskog života Gospoda Hrista, čeličnu volju i plivačko umeće pokazala je i Valjevka Milica Perinčić, a plivalo je u 8 pripadnika Vojske Srbije.

bogoj 23 miško

Pred Plivanje za Časni Krst takmičare je blagoslovio sveštenik Dejan Tripković.

Plivanju je prethodio muzički program, uz  učešće  Omladinskog hora Centra za negovanje tradicije i kulture “Abrašević” sa dirigentom Nikolinom Ninić, i Milom Pavlović.

Organizator  Bogojavljenskog plivanja je  Crkvena opština pri Hramu Vaskrsenja Hristovog, u saradnji sa Gradskom upravom i Domom zdravlja Valjevo, a sa blagoslovom Preosvećenog Episkopa valjevskog Isihija.

Prvo Bogojavljensko Plivanje za Časni Krst je održano  2010. godine kad je  učestvovalo 8 takmičara. Broj je rastao  tako da je do sada na Bogojavljenje, na reci Gradac, plivalo više od  600  plivača svih generacija.

Read more...

KOŠARKA SIJA, DOK DISKLEJMER “ODGOVORNO” GURA U BANKROT I SLONČE U LONČE

KKM ČAČAK 23 1

Svedoci smo svakodnevnih događaja, posebno istupa pojedinaca bezočno  nastrojenih da vređaju zdrav razum  besmislenim manipulacijama, i bacanjem prašine u oči. 

Talas  sveopšteg  nezadovoljstva,  veštačkog naduvanaja emocija, dramatizacije, u cilju kršenja zakona,  bez granica,  uzletanja aviona,  disklejmeri, grupisanje haubica, igrokaz bez granica, usijanja besmisla, neutrališe igra, a im joj je  košarka.

Do te mere je košarka potisnula sve “najvažnije” istupe da je čak  disklejmer  bankrotirao, a i slonče je konačno “ušlo u lonče”.

Zvezda, odnosno preimenovani FMP sa srpskim asovima je pala pred španskim velikanima, ali je rasplakala svog Sašu, do te mere emotivno raznetog da je  kleknuo i poljubio  grb  na centru terena u "Pionuru" pred meč sa Monakom.

Bio je to nesvakidašnji uvod pred nestvranu seču  “kneževa” iz Monaka.

Do  10-og  trijumfa  državna ljubimica u Evroligi, pred  nedeljno  iskušenje u Podgorici, je stigla posle 15 trojki, iz 32 pokušaja i 28 asistencija. “Partizanovac” Filip Petrušev  je brojao u partiji evrligaške karijere do  21, Luka Mitrović do 15, a Nemanja Nedovićdo 11, i Ognjen Dobrić do10. Gaoučos   Luka Vildoza je ubacio 9 poena.

Majkl Džejms sa 26 poena nije sprečio debakl Monaka.

Sa zaključanim za  Evroligu Kampacom  večeras derbi  u Podgorici. Ishod manje  brine  od  novog “čepanja” Španaca, istrajnih  da dokažu krivicu sedenja na klupi Topića u Valensiji, dok je trajao   falš  pokušaj registracije za originalni FMP.  Izraelski sudija se posle gaženja linije našao na udaru preobjektivnih izveštača, drzak da pri +20 za  Zvezdu časti Francuze posedom. Kako će Monako reagovati na emocije i klanjane Obradovića u “Pioniru” tek ćemo saznati.

Sudije su mrsile muda  u Bolonji, pa je Miloš Teodosić, prezime mu komentatpr Sport kluba konačno poče da izgovara sa valjevskim akcentom, morao  zbog opravdanih progovora zbog dve tejničke u svlačionuiu, pre svih. Sprečen je donese novu radost Bolonjezimam za divno čudo bez soptšenja  i kukumakanja na"naš" način.

 Po ugledu na košarku najzaduženiji,  najmoćniji  i najomileniji  u državi dovodi Argentince za Ligu šampiona, dok traje beskrajna licitacija   za Erakovića i sprdačina oko prodaje Dragovića. Ben je već bivši, a bombe, bombetine i novi  transferi u najavi pršte kao preksinoćni vatromet na koncertu slavuja iz Mrčajevaca kod  valjevskog  „sivonje“.

Bez jaja, a bilo ih u najavi, i skandiranja   Ostoji  i Vučiću, ali sa i radikalsko srbofobičnom koreogafijom,  desio se novi spektakl u Areni.

ofc bask 0

Posle Efesa i Fenera, najgledaniji u Evropi „Kamerunci“ su “obrijali”  oslabljene, bez Haurda Baskijce. Sin velikog zvezdaša Trife,  mladi Uroš Trifunović je  igrao  meč karijere, i završio ga  sa 15 postignutih poena. Papapetru je nanizao 13  Panter  12, Lesor  11, a Madar 10 koševa. Pomenuti momci su pečetirali 9-i trijumf Partizana, dok je dete crno belih Vanja Marinković bio prvi strelac Baskijaca  sa 16 poena,  inače kadrih  samo da zaprete crno  belima sredinom  trećeg kvartala.  kada su skinuli  razliku sa 20 na na samo 6 poena. Spektakl je kao i obično pratilo "samo" 20.000 partizanovaca.

Pred nama je  nedelja samo  sa jednim  kolom u Evroligi.  Zvezda gostuje u  Kaunasu,  a Partizana u Valensiji, i sve je moguće.

U konkurenciji  beogradskog tornada u Pioniru, i cunamija  u Areni na košarkaškom nebu za srpske prilike sija i naš valjevski šampion Metalac.

I pored svih slabosti na terenu Metalac je u noći dočeka  Srpske Nove godine, u petak pred spektakl u Areni pobedio debitanta Čačak 82:67. Ponovo je malo duže od jedne noći, nadamo do kraja lige, na tronu KLS-a.

 “Gold Gondolu”  je sinoć “srušio” Tamiš i to na sred Zlatibora, što je senzacija dosadašnjeg toka šampianata, ali dokaz apsurda regionalnog takmičenja. Najbolji tim ABA-2 lige ne može da igra regionalnu elitu   rezervisanu za dva FMP-a.

Metalac je lider sa istim brojem pobeda 14 kao “zlatni Zatiborci”,podsećam  potučeni do nogu u hali sportova 15,septembar

Za sramni  poraz   Metalca, i blamažu u Leskovcu od kandidata za ispadanje, više je razloga.

Metalac 10 dana  zbog malog fudbala, nekada  kultne manifestacije Grada Valjeva,  pretvorene u silovanje  zdravog  razuma, tek od danas  u novoj godini,  u situaciji da može  normalno da trenira.

Struka je to znala i morala je u hodu da rešava  nereševi problem.

Uroš Luković će biti spreman za Tamiš naredne subote.

“Plava čigra” je lider Metalca, kad ne igra porazi se nižu. Posle kraljevačkog došao je leskovački.

Nemoć  da zaustavi sunovrat, kao posledicu agresivne igre  rivala, sudijske  lakrdije, ali i odsustva hrabrosti  i koncentracije smo videli u Leskovcu.

U meču sa Čačanima previše tuga i očaja, nije sprečilo trujumf Metalca 82.67, sa igrom  zbog koje se većem delu publike “povračalo”.

KKM ČAČAC 2 23

Oscilacije i promašaji bez kraja obeležili veći deo meča,  u kome su gosti  sa vetaranima Pantićem, Dumićem,  Majstorovićem i Pilčevićem  držali Čačak u životu.

Metaac je vukao Durmo, a  samo jedna ubačena  trojka  iz 12 pokušaja viđena je do  rezultata 38:28. Gosti su pretili i u  23.minutu smanjili  na 43:37.  Durmo i  Dafi iniciraju  seriju za 64:46. Čačani   u 36. minutu poslednji put prete(73:65) ali Bajić sa 5 poena stavlja tačku na meč.

 Marko Bajić sa 18 poena i 4 skoka, Durmo i Mening  po 13, uz  8 skokova i 3 asistencije Ibrahima su bili najefikasniji. Dafi je ubacio 11, Simanić, a  Stefanović  8 i  Šešlija 7, plus   9 skokova.

Mladen Pantić je postigao 20 poena za Čačak 94, plus  9 skokova, a Daniels 12 poena i 6 skokova.

U sredu je  Kolubara u  Lazarevcu a 21. januara u Valjevo stiže  Tamiš. Posla i briga za sve, a i gradsku vlast.

Nije  isto okačiti  novogodišnje ukrase na bandere,  postaviti klizalište kraj Ljubostinje, organizovati  koncert Miroslava Ilića pored “sivonje, posebno ako čovek svake godine peva gratis za valjecsku decu.

Pratiti najbolje u svetu oskudnog valjevskog sveta sporta,  KK Metalac I VK Valis, i dalje u  privremenoj hali sportova  15.septembar i u “vigvamu” u  SRC Petnica, je čast, obaveza, ali pre svega,  ono što čini vlast dostojnom.

Ako može "slonče u lonče" Valjevo  mora da dobije a dobije Sportsko poslovni centar sa zatvorenim bazenom, jer mi  volimo kao i sav normalan svet, svoju decu!

Read more...

  KOŠARKA SIJA, DOK DISKLEJMER “ODGOVORNO” GURA BANKROT I SLONČE U LONČE

 Svedoci smo svakodnevnih događaja, posebno istupa pojedinaca bezočno  nastrojenih da vređaju zdrav razum  besmislenim manipulacijama, i bacanjem prašine u oči. 

Talas  sveopšteg  nezadovoljstva,  veštačkog naduvanaja emocija, dramatizacije, u cilju kršenja zakona,  bez granica,  uzletanja aviona,  disklejmeri, grupisanje haubica, igrokaz bez granica, usijanja besmisla, neutrališe igra, a im joj je  košarka.

Do te mere je košarka potisnula sve “najvažnije” istupe da je čak  disklejmer  bankrotirao, a i slonče je konačno “ušlo u lonče”.

Zvezda, odnosno preimenovani FMP sa srpskim asovima je pala pred španskim velikanima, ali je rasplakala svog Sašu, do te mere emotivno raznetog da je  kleknuo I poljubio  grb  na centru terena u "Pionuru".

Bio je to nesvahidašnji uvod za seču  “kneževa” iz Monaka.

Do  10-og  trijumfa  državna ljubimica u Evroligi, pred  nedeljno  iskušenje u Podgorici, je stigla posle 15 trojki, iz 32 pokušaja i 28 asistencija. “Partizanovac” Filip Petrušev  je brojao u partiji evrligaške karijere do  21, Luka Mitrović do 15, a Nemanja Nedovićdo 11, i Ognjen Dobrić do10. Gaoučos   Luka Vildoza je ubacio 9 poena.

Majkl Džejms sa 26 poena nije sprečio debakl Monaka.

Sa zaključanim za  Evroligu Kampacom  večeras derbi  u Podgorici. Ishod manje  brine  od  novog “čepanja” Španaca, istrajnih  da dokažu krivicu sedenja na klupi Topića u Valensiji, dok je trajao   falš  pokušaj registracije za originalni FMP.  Izraelski sudija se posle gaženja linije našao na udaru preobjektivnih izveštača, drzak da pri +20 za  Zvezdu časti Francuze posedom. Kako će Monako reagovati na emocije i klanjane Obradovića u “Pioniru” tek ćemo saznati.

 Po ugledu na košarku najzaduženiji,  najmoćniji  i najomileniji  u državi dovodi Argentince za Ligu šampiona, dok traje beskrajna licitacija   za Erakovića i sprdačina oko prodaje Dragovića. Ben je već bivši, a bombe, bombetine i novi  transferi u najavi pršte kao preksinoćni vatromet na koncertu slavuja iz Mrčajevaca kod  valjevskog  „sivonje“.

Bez jaja, a bilo ih u najavi, i skandiranja   Ostoji  i Vučiću, ali sa i radikalsko srbofobičnom koreogafijom,  desio se novi spektakl u Areni. Posle Efesa i Fenera, najgledaniji u Evropi „Kamerunci“ su “obrijali”  oslabljene, bez Haurda Baskijce. Sin velikog zvezdaša Trife,  mladi Uroš Trifunović je  igrao  meč karijere i završio ga  sa 15 postignutih poena. Papapetru je nanizao 13  Panter  12, Lesor  11, a Madar 10 koševa. Pomenuti momci su pečetirali 9-i trijumf Partizana, dok je dete crno belih Vanja Marinković bio prvi strelac Baskijaca  sa 16 poena,  inače kadrih  samo da zaprete crno  belima sredinom  trećeg kvartala.  kada su skinuli  razliku sa 20 na na samo 6 poena

Pred nama je  nedelja  bez dva kola u Evroligi.  Zvezda gostuje u  Kaunasu,  a Partizana u Valensiji, i sve je moguće.

U konkurenciji  beogradskog tornada u Pioniru, i cunamija  u Areni na košarkaškom nebu za srpske prilike sija i naš valjevski šampion Metalac.

I pored svih slabosti na terenu Metalac je u noći dočeka  Srpske Nove godine, u petak pred spektakl u Areni pobedio debitanta Čačak 82:67. Ponovo je malo duže od jedne noći, nadamo do kraja lige na tronu KLS-a.

 “Gold Gondolu”  je sinoć “srušio” Tamiš i to na sred Zlatibora, što je senzacija dosadašnjeg toka šampianata, ali dokaz apsurda reginalnog takmičenja. Najbolji tim ABA-2 lige ne možee da igra regionalnu elitu   rezervisanu za dva FMP-a.

Metalac je lider sa istim brojem pobeda 14 kao “zlatni Zatiborci” potučeni do nogu u hali sportova 15,septembar

Za sramni  poraz   i blamažu u Leskovcu od kandidata za ispadanje, više je razloga.

Metalac 10 dana  zbog malog fudbala, nekada  kultne manifestacije Grada Valjeva,  pretvorene u silovanje  zdravog  razuma, tek od danas  u novoj godini  u situaciji da može  normalno da trenira.

Struka je to znala i morala je u hodu da rešava  nereševi problem.

Uroš Luković će biti spreman za Tamiš naredne subote.

“Plava čigra” je lider Metalca, kad ne igra porazi se nižu. Posle kraljevačkog došao je leskovački.

Nemoć  da zaustavi sunovrat, kao posledicu agresivne igre  rivala, sudijske  lakrdije, ali i odsustva hrabrosti  i koncetracije smo videli i u meču sa Čačanima, samo što je Metalac  pobedio 82.67, prikazavši igru od koje se većem delu publike “povračalo”

Oscilacije i promašaji bez kraja obeležili veći deo meča,  u kome su gosti  sa vetaranima Pantićem, Dumićem,  Majstorovićem i Pilčevićem  držali Čačak u životu.

Metaac je vukao Durmo, a  samo jedna ubačena  trojka  iz 12 pokušaja viđena je rezultata 38:28. Gosti prete. U 23.minutu smanjuju  na 43:37.  Durmo i  Dafi iniciraju  seriju za 64:46, I potvrdu 14. pobede. Čačani   u 36. minutu poslednji put prete(73:65) ali Bajić sa 5 poena stavlja tačku na meč.

 Marko Bajić sa 18 poena i 4 skoka, Durmo i Mening  po 13, uz  8 skokova i 3 asistencije Ibrahima su bili najefikasniji. Dafi je ubacio 11, Simanić, a  Stefanović  8 i  Šešlija 7 plus   9 skokova.

Mladen Pantić je postigao 20 poena za Čačak 94, plus  9 skokova, a Daniels 12 poena i 6 skokova.

U sredu je  Kolubara u  Lazarevcu a 21. januara u Valjevo stiže  Tamiš. Posla i briga za sve, a i gradsku vlast.

Nije  isto okačiti  novogodišnje ukrase na bandere,  postaviti klizalište kraj Ljubostinje, organizovati  koncert pored “sivonje”.

Pratiti najbolje u svetu oskudnog valjevskog sveta sptta KK Metakac I VK Valis, i dalje u  privremenoj hali sportova  15.septenbar i u “vigvamu” u  SRC Petnica, je čast, obaveza i ono što čini vlast dostojnom.

Read more...

RADOST SU PARTIZAN, ZVEZDA, NOLE, A NAMA VALJEVCIMA METALAC I VALIS

  • Published in Razno

nile adelaida 23Zakoračismo smo, orno, čilo, veselo, i posvećeno u 2022,  naravno u svetu sporta, a gde bi inače mogli.

Partizan je sa svojiH 20.000 PARTIZANOVACA, pokidao I Monako  u Evroligi. Posle Turaka na kolena su bačeni  kneževi iz Monaka. Crno bela čarolija i u Novoj godini traje, i potrajaće.

Zvezda “okovana” sankcijama, Čović tvrdi nepravednim jer svi redom  muljaju   pa nikom ništa, bez povređenog Vildoze, Ivanovića… bez tri TOP igrača, Polonare, Singltona, s pravom igranjA od 1. marta Kampacom, je odsekla krila slepim "miševima" u Valensiji. U najgorem  meču sezone Petrušev je izrastao u  MVP-ja 17-og kola Evrologe, i  Zvezda  je dobacila do 9-e pobede.

Ogorčeni  kaznama  iz Zvezde  najavljuju, ne samo  ulazak  Top 8, već nikada dostignuti fajnal  for. Ako 1.marta stigne neka  mega  zvezda  moglo bi na  krov  Evrolige, osim ako….

Konačno, na   drugi Božić Novak Đokovič je potvrdio klasu vanzemaljca, i novi uzlet šampiona  u 2023. godini.

Osvojio je danas u svom stilu, posle lalovske borbe sa Amerikancem Sebastijanom Kordom turnir u Adelejdu, i  92. pobednički pehar u karijeri.

Sledi  Australija open u Melburnu,  i povratak najvećeg  ikada na šampionski tron!

  A nama  Valjevcima, Sunce u 2023. uporno topi tek postavljeno  klizalište na "Studentu". Ne plaća se klizanje, ali, investicija nije za dž.  Plaćena je našim novcem, kao razvaljene, pa presuvučene još tanjim slojem asgalta,ulice, zakovane u prašnu do kolena, jer se kamion "čsitač prašine pokvario. Biser su trafo stanice, postavljene namenski da se na njih kače graditelji višespratnici, jezivo gladnih zarade preko noći, gde im padne na pamet u gradu Valjevu.

A umesto u klizanje,  uloženo  u školsku ligu, košarke, fudbala, odbojke od januara do maja 2022.godine višestruko bi se vratilo.

Sa 1.000 aktera, valjevskih osnovaca školski sport bi progledao, konačno. Da ne zaboravimo,  od školskog sporta sve počinje.

Ostaju nam Valis ,posvećeni vaterpolisti da se bore u eliti, igrajući i dalje ispod  “vigvama” u SRC Petnica umesto, pod krovom zatvorenog bazena.

Košakaši Metalca, su svetionik  u pomračenom svetu sporta.

Nema Valjevaca, ali kao i partizanovi “kamerunci” Mening, Dafi, Ibrahim, Altin, Marko, Nikola, Stefan, Radoš,.. lete visoko i ne staju.

I večeras (17 sati) bez Uroša Lukovića u gradu u kome se gradi evropski stadion,  polažu prvi ovogodišnji ispit.

Sa treningom uveče u svom hramu, i  pre podne na poparketiranom "Studentu",  znaju šta ih čeka u domu “Zdravlja”. Ljute paprike leskovačke,  specijal,  "vozić", i ko zna šta još će da prete!

Verujemo u naše šampione, zajedništvo, odlučnost, plan A i B, za  trijumf na početku 2023.godine. 

Kad je teško  valja  "gristi"  i pobediti, u inat svim što bi da nastave kasaBljenje Grada Valjeva.

Da bi bilo lepo, mora da se prođe kroz scilu i haridbu. Samo iskušenja  donose još slađu radost pobednicima.

Da nebo bude granica!   

Read more...

U BOŽIĆNOJ NOĆI GORELI BADNJACI

  • Published in Razno

BADNJ V 0 23

Paljenjem badnjaka u pravoslavni hrišćani obeležavaju  Badnje veče. 

Badnji dan,  poslednji  u postu, pravoslavni vernici po tradiciji  pale   badnjake ispred crkava i harmova.

U Valjevu je ispred hramova Vaskrsenja Gospodnjeg,    Pokrova presvete Bogorodice, Svetog Mučenika Georgija, manastirima Ćelije, Lelić, Jovanja, Pustinja, u Rabrovičkoj i svim drugim bogomoljama    obeleženo   Badnje veče, praznik uoči Božića.

U prisustvu   brojnih vernika,  roditelja sa decom, starijih sugrađana, posle službe,  pevanja crkvenih pesama,  u  slavu rođenje Isusa Hrista, I osvetašavanja Badnjka usledilo je bacanje  badnjaka u vatru  zapaljenu ispred hrama Pokrova Presvete Bogorodice.

BADNJE V 23

U  hramu, Pokrova Presvete Bogorodice, na  skužbi su bili brojni vernici, u nadi da će paljenjem noći "očekivanja  rođenja spasitelja" nestati j sve nedaće.

Sa željom da  godina bude "blagoslovena",   vernici su se  pre   i nakon paljenja badnjaka  pomolili u svim  prvoslavnim hramovima   širom Srbije.

BADNJE V 2 23

U ponoć će biti  služena  Božićna liturgija.

Božić i Uskrs su dva  najveća hrišćanskih praznika. Pripreme za Božić  su počele 40 dana pre 7. januara božićnim postom, odnosno  pročišćenjem  duha i tela.

Domaćini su  sečenjem i paljenjem badnjaka,  unošenjem   slame,  acanjem oraha, bombona, sitnog novca u slavu Hristu  pozivaju decu  na pijukanje   u sobi  gde se kasnije počinje  posna večera.

Božićni Pozdrav  "Mir  božji Hristos se rodi" i otpozdrav  "Vaistinu se rodi"  su simbol praznika radosti.

Srećan nam Božić.

 

Read more...

TROFEJ “LUKA STANČIĆ” IDE U NOVI SAD

kk valjevski trofej luka stančićPobednik 2. po redu košarkašog Omni Kupa, sjajni organizator  turnira je KK Valjevski  je novosadski CUBI/Kadet, u finalu bolji  od lazarevačkog Paragona 56:54. Direktor KK Valjevski, Aleksandar Icić je uručio kapitenu pobedničke ekipe  Dušanu Ignjatovu trofej  "Luka Stančić".

 Valjevski Omni kup za dečake i devojčice rođene 2010/11, okupio je ovog januara 8 ekipa, i pokazao je da stručan rad, selekcija  i posvećenost nemaju granice.

kk valjevski cubi kadet

Dušan  Ignjatov  i Vuk Bojović, vodili su Novosađane do pobedničkog trofeja.

Lazarevčani sa visokim Vukom  Pajovićem posle velikog prekreta  imalio šansu za produžetak.

kk va paragon lazarevac 23

Nisu uspeli da pogode koš "lala", i trofej "Luke Stančića" je otišao u  Novi Sad.

Loznici je predvođena Urošem Pavlovićem osvojila   3. mesto, trijumfom nad  nevesinjskim  Veležom 33:17.

kk va loznica 23

kk va velež 23

U borbi za 5.mesto  KK Valjevski 1 je bio ubedljiv protiv druge ekipe istoimenog kluba 41:18, a   još jednom svoj talenat je potvrdio Vukašin Marković.

kk va 1

kk va 2

U duelu Velike Kikinde i  vršačkog i Inmonte slavili su Kikinđani   34:14 I osvoijli  7. mesto.

kk va velika kik 23

kk va vršac

Dušan Ignjatov iz Cubi/ Kadeta  je najbolji akter turnira.Trofej mu je uručio Igor Đuković, dojučerašnji kapiten KK Metalac, danas najsvetlije tačke u zamračenom valjevskom svetu, ozbiljnog  sporta.

kk valjevski vujkašin marković va1

U prvoj petorci su:  Uroš Pavlović (Loznica), Vukašin Marković (Valjevski 1), Vuk Pajović (Paragon) i Andrej Ivković (Velež).

kk va igra 23

Turnir je potvrdio da su deca budućnost,  jedina i prava šansa za košarku, i sport u celini.

Vlast, decenijama unazad, iako  voljom naroda ima "nož i pogaču"  u rukama, uvek sebi nađe  važnije "zadatke", od brigeza decom.

Samo da posteimo, elementarna  pažnja i posvećenost  deci Grada Valjeva i Srbije nema cenu!

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas