Logo
Print this page

LAJKOVAČANKE I LAJKOVČANI U BEOGRADU "ISPEGLALI" ZVEZDU Featured

kup 19 maja savicPočetak finalne serije finala ABA lige i očekivana pobeda Crvene zvezde protiv branioca titule Budućnosti iz Podgorice 91:71, zasenio je senzacionalni rezultat na drugom kraju prestonice.

U trećem meču polufinala nacionalnog šampionata   odbojkašice lajkovačkog Železničara su u sred Beograda večeras, kao i nedavno u finalu Kupa, pregazili favorita broj jedan za titulu Crvenu zvezdu 3:0(25:20, 25:22, 25:21)i povele u polufinalnoj seriji plej ofa 2:1.

Pored briljantne partije Valjevke Maje Savić i drugarica na terenu Lajkovčani su masovnim odlaskom u prestonicu, fanatičnom podrškom na tribinama bili faktor X velike pobede.

žok želja nav5

1žok želja 3 navijači

foto fb s bilic Želja je propustio šansu za brejk u prvom meču 6.aprila u Beogradu kada je Zvezda slavila u taj breku. Međutim, ubedljivih 3:0 u Lajkovcu za Želju sa nagovestili šta čeka Zvezdu posle večerašnje "nularice" u Beogradu i u ponedeljak  na tarafleksu dvostrukog osvajača Kupa Srbije. Jednom rečju: Pakao!

Lajkovčankama se smeši finale, gde ih očekuju bolji iz okršaja Vizura - Jedinstvo.

Ekipa iz Stare Pazove je povela kao i Lajkovčanke u seriji 2:1. Večeras su bili bolje od petostrukog šampiona, "ajkulica" sa   3:1 (25:20,20:25,25:19,25:23),

Titula odbojkašica Železničara biće nova potvrda kvalitetnog i sistematskog rada u klubu,ali i odabira igračica posvećenih   kao nikada do sada u sezoni snova.

Valja pomenuti da su odbojkašice Uba opstale u srpskoj eliti, a naredne jeseni neće biti muških ekipa iz Valjeva OK VA 14 Bauwesen i ljiškog Spartaka u eliti.

Plan da se domognu Super lige nisu ostvarile odbojkašice ŽOK Srbijanka 014, ali su najzaslužnije što će sa najboljima u Srbiji igrati Beograd, a ne Srem poražen kraj Ljubostinje u poslednjem kolu od "samo" 4. ekipe na kraju prvenstva 3:2.

Ljižanke su sačuvale prvoligaški status a OK Valjevo u nemilosti vlasti, samim tim bez adekvatnih dotacija je sa 5 pobeda, skliznuo je u niži rang.

Zanimljivo je da će učesnik državnog prvenstva sa tri mlađe selekcije, OK Srbijanka 014, iako sa značajno povećanim dotacijama, od 16.aprila ponovo o trošku roditelja talentovanih devojčica, ovoga puta sa tarifom od 250 evra po igračici učestvovati na četvorodnevnom turniru "nezvanično prvenstvo sveta" u Ankoni, gde će napasti prvo mesto.

Pravi barometar vrednosti mladih selekcija OK Srbijanke 014, pojačan milom i silom najboljim devojčicama i ŽOK Valjevo biće posle Ankone finalni turnir najboljih srpskih  odbojkaških klubova Srbije.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.