Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

KANADSKI RENDŽER ŠAMIJEL STIVENSEN IZVEO METALAC IZ ZONE SUMRAKA Featured

KKM OKK 0 1

Gorčina odlazeće jeseni izazvana  neshvatljivim raspadom igre,   porazima u nizu, očekivano panikom da Metalac može ispasti iz KLS polako nestaje. Kanađanin Šamijel Stivensen uspeo je konačno da  pokrene  “mašinu” zaribalu u blatu. Metalac  ponovo vozi po "suvom".

U meču godine posle bruke u Zemunu i - 45 protiv ABA-2 ligaša Mladosti, gubitka bodova u Novom Pazaru i poslednjeg  poraza na neverovatan  način u Kragujevcu, stigla je, za preživljavanje,  izuzetno bitna  pobeda.

OKK Beograd sa “vrtićem” iz Mege je savladan 91:88.

Tvorac  pobede je samouvereni "kanadski rendžer", momčina nestvarne  pobedničke energije, i  košarkaškog umeća Šamijel Stivensen.

KKM OKK 1 4

Persona  par excellence u svakom pogledu, po vokaciji  fajter  dostojan za malo prezimenjaka sa Kube Teofila Stivensona, održao je javni čas borbenosti i posvećenosti saigračima. Podigao je moral "raspadnute" ekipe i povratio samopouzdanje  do realnih visina.

kkm okk 1 1

Kanadski rendžer je “zatvorao prozore” i nestala  je promaja pod košem, ali je ličnim primerom  oduvao  i sumnje u  vrednosti svojim saigračima.

Metalac je počeo da vraća  zagubljenu  čvrstinu i brzinu. Momci su sledili     Stivensena,  prihvatajući  stil, da samo  ako izgaraš možeš pobediti.

Konačo 500 možda i više gledalaca u subotnjoj večerii i dve Kanađanke    aktivno je pratilo u uživalo u  čudima Stivensena, ali probuđenih starosedelaca.

Šamijel je  imao je protiv “klenfera” sjajnog saradnika, u ko zna koji  put propisno isprebijanom, a  bezgranično korisnom Milu  Veljkoviću.

Videsmo, konačno pravo lice  Nikole Žižića. Preporođen posle  izbacivanja  u “Jezeru” Andrija Marjanović je pokazao da kad hoće može mnogo. Ne bez razloga  prozivani  Branislav Ratkovica, odgovran za  poraze  od Sloge, Novog Pazara  i Radničkog, preko noći je “okrenuo” i vratio u život Marjanovića.  

KKM OKK 21 12 51

Riki Stefanović je i sa minimalnom minutažom pokazao svu  mudrost, lucidnost i karakter prvog “kontrolora leta”. Pavić nastavlja da se vraća  u ritam posle povrede, ali bi morao da shvati  da je predulsov dobre igre,  samo zdravlje i malo sreća. Sve ostalo ima. Fajter bez premca  Aranitović  je odigrao standardno, a Pajović je konačno u završnici meča pokazao da i u njemu vri  krv oca Gavrlila. Na ostalima je da im se pridruže. Sudije konačno po ukusu publike, i to se desilo, ali samo u 4.kvartalu.

kkm okk 2 1 2

Zaključak jednostavan, ima razloga za optimizam.

Prvi deo sezone je zavšen. Pogled na tabelu  ukazuje da je Sloga najveće i najprijatnije iznenađenje sezone.  Slodes samo sa dve pobede je već ispao iz lige, a na putu da mu  se pridruži je Tamiš trenutno na 4 trijumfa, ali i sa sedam utamica u Strelištu“ u 2022.godini. Pančevci sposobni da otmu Metalcu dobijenu utakmicu, pobede Slogu u Kraljevu, ali i da izgube od Kolubare na svom terenu imaju od svih „davljenika“ najteži  zadatak.  Kolubara sa pet pobeda uz solidan raspored je trenutno u boljem polažaju od Tamiša.

Konačno Metalac sa bodovima u drugom delu od Pančevaca, Pazaraca, Lazarevčana, Kragujevčana u hali sportova 15.septembar,  pobedom protiv  Slodesa u gostima, i  sveukupno 12, 13,14 trijumfa, jer stići će  sigurno još neki, trebalo  bi da bude bezbedan.

Za očekivati je i više, što bi svakako prijalo.

Evo prilike za VIŠE već  u poslednoj utakmici u Valjevu u ovoj godini.

U subotu u halu sportova 15.septembar  stiže Vojvodina.

Na novi meč istine o mogućnostima  i dometu  današnjeg  KK Metalac.

Mogao bi to da bude  početak novog života, jednog od devet koliko ih ima Metalac.

Podsećamo, let u nestvarne visine je počeo  baš protiv Vojvodine sa Lukom, Zoćom, Brankom, Kecojem, Čanom, Rajkom, Mićom, "Genijem"... 1973.  ulaskom u elitu tada SFRJ, u najjaču ligu  u Evropi. Poslednji je bio sa trenutno u Vršcu Vladimirom Đokićem i čovekom iz senke dr Boškom Đukanovićem.

Uspeh nad svim uspesima je ostvaren 2015. Metalac se iz Jadranske lige plasirao u Evrokup.

Samo da se zna, nova prilika  za potvrdu ko je sportski kolektiv bez premca na valjevskom prostorima je pred nama!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas