Logo
Print this page

SVETOSAVSKE NAGRADE ZA NAJBOLJE MLADE MIONIČANE Featured

monca sve savaPovodom  školske slave Sveti Sava, u Mionici su uručene nagrade pobednicima osmog Svetosavskog nagradnog konkursa Srednje škole ”Mionica”.

Na konkursu su učestvovali učenici od prvog do četvrtog razreda OŠ ”Milan Rakić”, učenici sedmog i osmog razreda Kolubarskog okruga i učenici SŠ ”Mionica”.

Mlađi osnovci takmičili su se u likovnoj kategoriji. Na temu Savini darovi stiglo je oko 60 radova. Svi učenici dobili su pohvalnice, a najboljih 14 radova nagrađeno je knjigom i paketićem. Učenici sedmog i osmog razreda takmičili su se u literarnoj i likovnoj kategoriji.

U likovnoj kategoriji prvo mesto osvojila je Lana Petrović iz Ljiga, a drugo mesto pripalo je Dragoljubu Vasiljeviću iz Brankovine. U literarnoj kategoriji prvo mesto osvojile su Jana Srećković iz Ljiga i Aleksandra Vićentijević iz Brankovine, drugo mesto pripalo je Isidori Čitaković iz Mionice, a treće je osvojio Đorđe Subotić iz Brežđa. U kategoriji srednjoškolaca najbolji leterarni rad napisala je Tanja Simović, a drugo mesto osvojila je Đurđa Rakić. U likovnoj konkurenciji prvo mesto pripalo je Jeleni Jelić.

Stariji osnovci i srednjoškolci su, pored knjige i diplome, dobili i vredne robne nagrade koje se tradicionalno dodeljuju uz podršku lokalnih privrednika.

Veče uoči Savindana u  Kulturnom centru u Mionici je održana  svečana Akademiji i uručene su nagrade najboljim učenicima.

moncass boban

"Ovde smo da odamo počast i da zahvalimo  našem prvom srpskom arhiepiskopu i prosvetitelju, Svetom Savi. Rastko Nemanjić je ostavio ogroman i neizbrisiv trag u obrazovanju, veri, duhovnosti i istoriji srpskoga naroda. Zajedno sa svojom lozom Nemanjića udario je vekovne temelje srpske države. Njegova dela pokazuju značaj pravih vrednosti i istinske borbe za svoj narod. I mi, danas, treba da negujemo zajedništvo, da radimo i stvaramo. Da  našoj deci u nasleđe ostavimo bolju Mionicu. Da renoviramo škole, da gradimo puteve. Da svake godine stvorimo nešto novo, svima na korist. U rekonstrukciju škola  i razvoj obrazovanja, u prethodnom periodu,  uložili smo blizu 400 miliona dinara. Osnovali smo Centar za razvoj i obrazovanje koji ima izvanredne sadržaje. Zagazili smo u period novih i istorijskih investicija za našu varoš. Razvoj Mionice je nezaustavljiv proces” , rekao je Boban Janković na svečanoj Akademiji.

monca ss2

Na svečanosti su nastupili su glumac Filip Stanić u ulozi Svetog Save, etno grupa „Mione“, kulturno umetničko društvo „Vojvoda“, gradski hor „Abrašević“ i učenici muzičke škole „Živorad Grbić“. Program je obeležio i nastup soliste i instrumentaliste Marka Tomića i Luke Jezdića.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.