Menu

zaglavlje

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: decembar 2016

BLISTAVA SRPSKA 2016. U SVETU SPORTA, VALJEVO MORA BOLJE !

  • Published in Razno

 

BLISTAVA SRPSKA 2016. U SVETU SPORTA,

VALJEVO MORA BOLJE !             31.12.2016

                                    

                              1jelkica

Rezultati sve govore, Srbija za 2016. godinu u svetu sporta može reći da je bila za ponos. Valjevo i pored svih uspeha Valjevca Miloša Teodosića još ništa ne preduzima da evropski sportski brend iskoristi i načini ključne korake da pored Krušika i Valjevske pivare javno privatnim partnerstvom sa Milošem Teodosićem, Đorđem Lazićem, i najmlađim Matijom Nastasićem konačno afirmiše košarku i fudbal  učini ih  brendom, ali samo pod uslovom da konačno bude prekininuta  privatna zabava pojedinaca, odnosno prekine finansiranje nepotrebnih centara troška.

Pa krenimo redom:

Novak Đoković je osvojio Australijan open, pošto je u finalu savladao Britanca Endija Marija sa 6:1, 7:5, 7:6), zatiim prvi put u karijeri osvojio Rolan Garos i kompletirao titule sa sva četiri gren slem turnira. Đoković nije uspeo da se vrati na čelnu poziciju ATP liste u finišu sezone, pošto je u direktnom okršaju sa Endijem Marejom izgubio u finalu završnog turnira u Londonu.

Posle dve godine uzastopno (2014. i 2015) kada je Novu godinu dočekivao kao vladar svetskog tenisa, Đoković 2016. je završio na drugom mestu. U 2016. je ostvario je 65 pobeda, uz devet poraza i osvojio je sedam trofeja.Pored Rolan Garosa, trijumfovao je i na Australijan Openu, a podigao je pehare na mastersima u Indijan Velsu, Majamiju, Madridu i Kanadi, dok je godinu počeo osvajanjem turnira u Dohi.

Vaterpolisti Srbije su osvojili zlatne medalje na Evropskom prvenstvu, Svetskoj  ligi, i na Olimpijskim igrama. Postavili su do sada neviđene standarde u vaterpolu. .

Olimpijski šampion je postao Davor Štefanek, a srebrne medalje iz Rija doneli su prvakinja Evreope u tekvondou Tijana Bogdanović, košarkaši, odbojkašice i kajakaški tandem Marko Tomićević i Milenko Zorić,. a bonzu odbojkašice i Ivana Španović.

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović osvojila srebrnu medalju u skoku u dalj na dvoranskom prvenstvu sveta u Portlandu, postala prvakinja Evrope,i i treća na Olimpijskim igrama.


Srpski košarkaš Valjevac Miloš Teodosić sa CSKA-o šampionom   Rusije u Berlinu je postao vlasnik trofeja Evrolige. Najbolji košarkaš Evrope je zatim na Olimpijskim igrama sa Srbijom pokazao zašto je  najbolji košarkaš Starog kontinenta srebrnom medaljom, trećom u karijeri posle Evropskog i Svetskog srebra.

Odbojkaši Srbije osvojili Svetsku ligu prvi put u istoriji nakon pet neuspelih pokušaja

Tijana Bogdanović postala prvakinja Evrope u tekvondou na šampionatu održanom u Montereu. Milica Mandić osvojila srebro, a Draško Jovanov bronzu

Plivač Velimir Stjepanović osvojio srebrnu medlaju na 200 metara slobodnim stilom na EP u Londonu.

Desetobojac Mihail Dudaš osvojio bronzanu medalju na EP u Amsterdamu. Olga Danilović postala prvakinja Evrope u konkurenciji do 16 godina.

Borislava Perić Ranković osvojila zlato na paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, a u paru sa Nadom Matić stigla i do srebra. Laslo Šuranji u streljaštvu i Željko Dimitrijević u bacanju čunja postali paraolimpijski šampioni, srebro uzeo i Miloš Mitić u bacanju čunja. Bronze Srbiji doneli Laslo Šuranji, Nada Matić, Mitar Palikuća (stoni tenis) i Nemanja Dimitrijević u bacanju koplja.
Kajakašica Kristina Bedeč osvojila zlato na EP u Moskvi. Prvakinje Evrope postale Milica Starović i Dalma Benedek Ružičić, odnosno Nebojša Grujić i Marko Novaković, a do bronze stigli Milenko Zorić i Marko Tomićević.
Srpski basketaši 3X3 Dušan Domović Bulut, Đorđe Majstorović, Marko Ždero i Marko Savić postali prvaci sveta.

Mlada reprezentacija Srbije plasirala se kroz baraž dvomeč sa Norvežanima na Evropsko prvenstvo koje će u junu 2017.biti održano u Poljskoj.

Olga Danilović u konkurenciji dublova i Miomir Kecmanović u singlu osvojili titule na prestižnom juniorskom turniru Oranž boul na Floridi. Džudista Aleksandar Kukolj osvojio zlato na najstarijem grend slemu u Tokiju. Džudisti Crvene zvezde osvojili srebro u Ligi šampiona.

Kajakašica Kristina Bedeč osvojila zlato na EP u Moskvi. Prvakinje Evrope postale Milica Starović i Dalma Benedek Ružičić, odnosno Nebojša Grujić i Marko Novaković, a do bronze stigli Milenko Zorić i Marko Tomićević.

U prvoj polovini Valjevski svet sporta obeležen je 10.mestom košarkaša Metakca u regionalnoj ABA ligi, najvišem rangu takmičenja u kojima su nastupili sportisti iz valjevskih klubova. Uspeh je za samo 20 dana devalviran katastrofalnom politikom tzv uprave, koja je ubrzo zaduženi klub ostavila na cedilu i sa dugom nezvanično od pola miliona evra !

Vaterpolisti Valjeva( novo ime Valisa 93) su izboriliistorijski uspeh za ovaj sport plasman u Prvu A ligu Srbije. Rvači Mladosti su u godini jubileja izborii opstanak u Drugoj ligi Srbije, osvojili 15 medalja na takmienjima u zemlji i inostranstvu, konačno u MZ “Nada Purić” a za svoje aktivnosti su “nagrađeni sa ” deset i više puta manje sredstava u odnosu na dva najveća besmislena centra troška narodnih para, koji na taj naćin funkcionišu u proteklih 15-ak godina.

Odbojkaški klub VA014 Gorenje obeležio kalendarsku godinu uspesima u Prvoj ligi Srbije, ali pre svega odlično postavljenim sistemom rada sa mlađim kategorijama.

Omladinci, fudbaleri Radničkog časno su na sportskom polju izborili pravo da se takmiče sa vršnjacima iz najboljih srpskih klubova. što je putokaz i jedini smer rada u sportu

Da bi konačno valjevski svet sporta dobio smisao pozitivne vrednosti dalje fiansiranje dva najveća centra troška poreskih obveznika Valjeva FK Budućnost Krušik 2014 i KK Metalac, se moraju konano privatizavati, pa neka troše koliko hoće. Čašćavanja za privatnu zabavu pojedinaca je bilo previše. Javno privatno partnerstvo je put a imena Miloša Teodosića, Đorđa Lazića i najmlađeg Matije Nastasića su dovoljna za početak.

Srećna, vesela, radna i  ispunjena ljudskošću i ljubavlju i činjenjem  da nam bude 2017. godina.

Ako je suditi po NOVOGODIŠNJEM ponoćnom gorućem  nebu nad Valjevom, vatromet  nikad bogatiji, začinjen grmljavinom je najavio je  da će  2017. biti  pobednička, uspešna i bolja od svih do sada u novom milenijumu.

Najviše raspoloženih mladih Valjevki i Valjevaca u svom gradu  u novogodišnjoj noći sve govori !

                                                                                              Srećno!

                          1Vatromet-2

Read more...

KSS: "SONJA I TEO SVE ZASENILI U OLIMPIJSKOJ GODINI"

1PetrovicTeodosic

Košarkaški savez Srbije obeležio je 2016. kao najuspešniju u istoriji srpske košarke proglašenjem Miloša Todosića i Sonje Petrović za najbolje u svetu srpske košarke u 2016.godini.U hotelu „Kraun plaza“ dodeljen su prestižni trofeji

Valjevac Mloš Teodosić kapiten i Srbije, i najbolji košarkaš Evrope  je u 2016, maestralno vodio Srbiju do  srebra na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, a  u Berlinu sa CSKA-om 15.postao i klupski  prvak Evrope( Evrolige).

Umesto majke Zorane  oca Miće  ili brata Jovana Teodosića , trofej je primilo lice iz  reprezentacije Srbije !?

Laureat Sonja Petrović  najbolja u dresu Srbije na IO u Riju, gde je osvojena bronza se zahvalila na prestižnoj nagradi.

"Svima je poznato da je košarka kolektivni sport i zato se ovde osećam kao prva među jednakima. Hvala saigračicama, celom timu i stručnom štabu, rukovodiocima,  stručnjacima i medijima, koji su podigli žensku košarku na ovaj nivo uspeha i kvaliteta"

Prisutne je pozdravio predsednik KSS Predrag Danilović, koji je i uručio nagrade.

"Iza nas je uspešna godina u kojoj su naši košarkaši i košarkašice beležili vrhunske rezultate. Seniori su osvojili srebrnu, a seniorke bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Riju, dok je 3h3 reprezentacija postala šampion sveta… Bili smo i odlični organizatori Kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, za šta zasluge pripadaju mom prethodniku Draganu Đilasu i njegovim saradnicima. Nadam se da će 2017. godina takođe biti uspešna, čekaju nas dva velika takmičenja, EP za košarkaše u Istanbulu i EP za košarkašice u Pragu. U kontaktu smo sa Vladom Srbije oko kandidature za organizaciju Evropskog prvenstva za žene 2019, kao za domaćinstvo Svetskog prvenstva 2023. za muškarce. Čestitam Sonji i Milošu na nagradama… Hvala i poslovnim partnerima koji su pomogli da svi programi budu sprovedeni u delo i bez kojih ne bismo imali tako dobre rezultate" rekao je predsednik KSS Predrag Danilović.

U izboru sportskih redakcija svih dnevnih novina, televizija i radio stanica sa nacionalnom frekvencijom, informativnih agencija, kao i predstavnikai specijalizovanih košarkaških emisija i portala, Teodosić je dobio maksimalnih 31 glas, a Petrović 18, ispred prošlogodišnjeg laureata Ane Dabović (13 glasova)..

Reprezentacija Srbije u basketu „tri na tri“ koju čine Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Ždero i Marko Savić dobila je specijalnu nagradu.

Read more...

USNS: ŠPANOVIĆEVA I ŠTEPANEK BEZ PREMCA U 2016.

  • Published in Razno


1usns-logoU tradicionalnoj anketi Sportskih novinara Srbije za sportistu godine proglašeni su atletičarka Ivana Španović, osvajačica bronzane olimpijske medalje, šampionka Evrope i pobednica "Dijamantske lige" rvač Davor Štefanek, osvajač zlatne olimpijske medalje.1ivanadavor

1ivanadavor

 

Nagrada "Novinar godine" nije dodeljena jer nijedan od predloženih kandidata nije ispunio sve kriterujume za ovo vredno priznanje,iako je prostora za dokazivanje bilo dovoljno, pre svega na Olimpijskim igrama. Očigledno žiriju se nije dopala nadmenost i osionost pojedinih kandidata, a definitivno još uvek ne prolazi novi talas internet informisanih komentatora –davitelja””

 

Kamera godine" pripala je snimatelju SOS kanala Marku Jerkoviću, a nagrada "Branka Prelević" novinarki RTS-a Sanji Vujisić. "Dopisnik godine" je Lozničanin Zoran Janković, iz "Sportskog žurnala".

Priznanja za "Životno delo" dodeljena su Dušanu Stamenkoviću iz Leskovca i Vladimiru Dediću iz Beograda, a specijalno priznanje za "Izdavački poduhvat" Branimiru Vasiću iz Beograda za monografiju "150 godina od osnivanja Prve beogradske streljačke družine".

Specijalna priznanja dobili su i Dragan Todorović novinar Politike za "Eksluzivnu vest", Vesna Antić, novinarka SOS kanala za "Uređivački poduhvat" kao i Aleksandar Lokner za eksluzivni TV prilog.

Žiri je radio u sastavu Stevan Kovačević, predsednik i članovi Dragiša Kovačević, Predrag Sarić, Zoran Marković, Aleksandar Cvejić i Mirko Kovačević.

 

Svečana dodela nagrada je  20. januara u Skupštine grada Beograda.

 

Read more...

ČETIRI DECENIJE RVANJA U VALJEVU

  • Published in Razno

 1RVANJE2016KRAJ

U prisustvu članova svih uzrasta, prijatelja rvanja, gradskih čelnika, Rvački klub “Mladost”, je obeležio 40 godina rvanja u Valjevu. Pre svečane akademije održana je redovna Skupština, kao podsetnik na uspehe I 15 medalja u 2016 ,izboren opstanak u Drugoj ligi,  pređene kilometre na putu do brojnh nastupa i naravno ponovljena surova istina o skromnim dotacijama grada za neupućene, 20-ak puta manja u odnosu na prepovlašćene CENTRE TROŠKA FK Budućnost  Krušik  2014, i već deceniju i duže KK Metalac.

Najmlađima su uručene diplome za za prvi korak u savldavanju veštine rvanja, a posle koktela usledila je svečana akademija.

U svečarskoj atmosferi prikazan je film o istoriji  rvanja u Valjevu, a na kraju su dodeljene  i zahvalnice prijateljima kluba.

1RVANJESKUPSTINA16

U Valjevu se sa organizovanim rvanjem počelo 1975. godine, kada je  Slobodan Čitaković krenuo  pionirski sa sličnima sebi počeo rvačku priču  u Osnovnoj školi „Milovan Glišić“.  Rvački klub „Mladost“ zvanično je osnovan 26. decembra 1976. godine. Prvi predsednik je bio Miladin Radošević, a sekretar kluba, i čovek koji je dugo godina „nosio“ klub jedinstveni Vojislav Petrašević - čikaVoja.

Rvački klub „Mladost“ u svoj istoriji prošao mnogo lepih, ali i teških trenutaka, ali samo čeličnom voljom rvača je opstao do danas . Bez svog prostora adekvatnog za rvačke treninge, seljakao se svuda po gradu, da bi konačno ove godine dobio svoj prostor.

I u takvim (ne)uslovima beležio je  brojne rezultate.

Najveći uspeh za 40 godina rvanja u Valjevu ostvario je Miloš Govedarica, član „Mladosti“ učesnik Olimpijskih Igara u Barseloni 1992. godine, gde je osvojio 9. mesto. Ućešće na najvećoj sportskoj smotri obezbedio je godinu dana ranije, kada je na Prvenstvu sveta u Bugarskoj bio šesti. Učešćem na Igrama u Barseloni, Govedarica je postao jedini sportista koji je kao član nekog valjevskog kluba nastupio na Olimpijskim Igrama.

još dva Valjevca imali su izuzetno zapažene rezultate na međunarodnoj sceni.

Vladimir Radosavljević je ponikao u „Mladosti“, a najveće domete ostvario je nastupajući za Partizan, šampion Evrope (2009.). Životni put ga je odveo do dresa reprezentacije Crne Gore, za koju je osvojio tri bronze na Mediteranskim igrama. Osvajač je svetskog srebra u neolimpijskoj disciplini rvanje na pesku (2010.).

Marko Jovanović, još uvek aktivni takmičar i trener u klubu, reprezentativac Srbije u olimpijskim disciplinama grčko – rimski i slobodan stil osvojio dve  bronze (2012, 2014) na Mediteranskim igrama,  i jedno srebro (2012.), a u rvanju na pesku bio je vicešampion sveta 2012. godine. Jovanović je četiri puta zaredom seniorski prvak države u slobodnom stilu.

Od ekipnih rezultata, posebno mesto u istoriji kluba zauzima generacija koja je nastupala u periodu od 1986. godine, pa do devedesetih godina, kada je zbog situacije u zemlji naglo prekinut razvoj kluba.

Generacija predvođena Jukićem, braćom Maniks, Petronijevićem, Pločićem, Gavrilovićem, Arsenijevićem, Kovačevićem, Spasojevićem, Radićem i drugima, više puta je dolazila na prag Prve savezne lige, koja je predstavljala krunu rada i san n svakog sportiste. Rvali su Valjevci su osvajačima evropskih, svetskih i olimpijskih medalja. Zbog nedovoljnih finansijskih mogućnosti, više puta se  odustajali od najvišeg ranga takmičenja, te ostaje žal što pomenuta  generacija nije do kraja pokazala svoj potencijal i na velikoj sceni.

Dugo je klubu trebalo da se oporavi od raspada države, ali i celokupnom sportu u Srbiji, te rvački klub „Mladost“ posle gotovo 20 godina uspeva da oformi ekipu koja će uspeti da se plasira u najviši rang, Prvu ligu Srbije.

Generacija sa  Jovanovićem, Arsenijevićem, Pantelićem, Petronijevićem, Mitrovićem, Rajevcem... uspeva 2014. godine najpre da se plasira, a potom i da opstane u Prvoj ligi, i nastupa  sezone.

Pored ekipnih uspeha ove generacije u grčko – rimskom stilu, istovremeno je započeo razvoj ekipnih takmičenja u slobodnom stilu, gde su valjevski rvači u Prvoj ligi Srbije dva puta bili treći, a najveći uspeh ostvaren je 2015. godine. Valjevci su  bili vicešampioni Srbije u slobodnom stilu.

Danas se Rvački klub „Mladost“ takmiči u Drugoj ligi Srbije, gde je sa najmlađom ekipom u ligi izborio opstanak. Mnoštvo dece svakodnevno trenira u sali Mesne zajednice „Nada Purić“, a neki novi klinci se spremaju da stignu i nadmaše prethodne generacije.

1RKML40G

1SKUPSRKMLADOST16

Kako se radi u bliskoj budućnosti je  za očekivati i napad na tutulu, bez obzira na otvoreno favorivanje državnog projekta, čak i u rvanju. Cilj je dostići uspeh Partizana i osvojiti evropsku titulu, naravno po već viđenom uspešnom scenariju u vaterpolu, ali manje uspešnom u većini drugih sportova.

Read more...

SRBIJANKA I VA 014 GORENJE BLISTAVI NA NOVOSADSKOM FESTIVALU ODBOJKE!

1ns1srbijanka

Sedmi po redu festival odbojke u Novom Sadu u organizaciji  Odbojkaškog  saveza Vojvodine doneo je tri predivna dana olimpijskog sporta, i sjajne rezulate za mlade Valjevke i Valjevce. Pionirke OK Srbijanka su izborile najviše  mesto na pobedničkom postolju a vršnjaci iz OK VA 014 Gorenje su doneli u Valjevo srebro. Ivana Jerinić je najbolja pionirka turnira !

Novosadski festival odbojke je putokaz i za sportsko Valjevo kako se valja što pre organizovati.

Tradicionalni   Novogodišnji festival odbojke u Novom Sadu, održan po sedmi put ispunio je očekivnja u svakom pogledu, počev od organizacije, odbojka se igrala u velikoj  dvorani SPENS-a, do sjanih ekipa, fantastičnih pojedinaca u obe konkurencije.

Tokom  trodnevnih takmičenja, i devet odigranih utakmica, sa skorom, sedam pobeda i dva poraza mlade valjevske, pionirke iz  OK Srbijanka 014 su izborile prvo mesto u konkurenciji 19 ekipa!

U polufinalu i finalu Valjevke su bile više nego superiorne, nisu dopustile protivnicama da im ugrote tron. Najpre su u polufinalu pobeile maksimalnim rezultatima 2:0 vršnjakinje iz ŽOK Spartaka iz Subotice. U finalu su potvrdile dominaciju u nadmertanju sa ekipom Sterija iz Beograda.

1postoljezene

Nagrada za najbolju pionirku  MVP turnira završila je u rukama Valjevke Ivane Jerinić.1nstrio

OK Srbijanka 014 je igrala u sastavu: Milica Živković (kapiten), Maša Djedović (lib1), Kristina Milutinović (lib2), Andjela Matković, Dunja Djurdjević, Jana Stevanović, Marija Jović, Kaća Babović, Ivana Jerinić, Andjela Lakićević, Jelena Novokmet, Marija Doksas, Kristina Simović. Ekipu je vodio Radovan –Rajko - Stojanović.

Muški odbojkaški klub VA-014 Gorenje nastupio je sa dve selekcije, pionirskom  i  kadetskom. Pioniri su u finalu u neizvesnom meču poraženi od starog znanca Proletera iz Zrenjanina rezultatom 1:2, dok su u polufinalu bili bolji od  Železničara iz Beograda 2:1.

1nsfinalisti

1okvao14pionns2

1nspostolje muski

1nstreneri


Kadeti se nisu proslavili, izgubili su svih šest mečeva.

Učestvovalo je ukupno 77 ekipa (25 muških)  pionira-pionirki (do 15 godina) i kadeta-kadetkinja (do 17 godina). Igralo se na dva dobijena seta, prva dva do 21, a eventualno treći do 15 poena.

Pobednice se zahvaljuju roditeljima, prijateljima, ljudima iz OK Vojvodina, i butiku Fashion Sky iz Valjeva otišne na turnir. Kotizacija je po ekipi bila 100 evra, a dnevni boravak i spavanje 1.700 dinara.

Novosadski festival odbojke je novi   primer kako treba prepoznati jedini put za angažovanje i afirmaciju mladih u sportu.

Letnji festival u Valjevu u pet olimpiskih sportova(odbojka, rukomet, vaterpolo, košaraka i fudbal), okupio bi  dečake i devojčice a od 10 do 14 godina, iz države, regiona i Evrope!

1ns odbojka defile

Angažovanje i edukacija (kroz školska takmičenja) valjevske dece istog  uzrasta i naravno starijih( domaćini ekipama-vodiči, tehnička lica -sudije i delagati, novinari, snimatelji fotoreporteri) bio bi prvi korak ka sigurnim izvorima finansiranja sporta u gradu Valjevu.

Centri troška narodnih para, KK Metalac i FK Budućnost Krušik 2014 ne mogu više besmisleno arčiti narodne pare, i bezuslovno moraju dobiti svoje titulare -vlasnike !

Novac trošen za potrebe dva centra troška,a    usmeren  u Valjevski festival sporta (do sada su Centr troška raspolagali na godišnjem nivou  sa sa više od  20 miliona dinara!?) posle samo tri letnja meseca vratio bi se gradu i mladim Valjevkama i Valjevcima. Bio bio  višestruko uvećan,a stvorili bis e uslovi za konačnu BRZU  izgradnju Valjevske ARENE  !

Na način  tvrdnje ljudi iz aktuelne vlasti da je Grad Valjevo u pravom smislu reči, CENTAR GALAKSIJE dobile bi potpuni smisao !

Read more...

"VALJEVSKO" STIŽE DO ČIKAGA, MELBURNA, MOSKVE...

  • Published in Razno

1vp2016

I pored brojnih otežavajućih okolnost u prestupnoj godini pre svega manjku sunčanih dana, u 2016. Valjevska pivara je smogla snaga da nastavi uspešno četvorogodišnji trend oporavka posle teških godina proisteklih srećom neuspešnom pljačkaškom privatizacijom, stečajem i gomilanjem dugova državi. Danas sa ukupno 197 zaposlenih pivaraca se uspešno nosi se sa svim nevoljama vremena u kome nehumana strana konkurencija čini svoje, i ruši sve nespremne da joj se suprotstave.

Valjevsko je stiglo u 2016, do Čikaga, Melburna, Moskve, osvaja Republiku Srpsku Beograd, Šumadiju, Užički kraj, Vojvodinu...

 

Tehnologija je iz druge polovine prošlog veka, odavno prevaziđena, ali vredni valjevske pivara pomoću štapa i kanapa” izlaze na kraj sa teškoćama i uspevaju već 4 godine permanentno da povećaju rast proizvodnje najboljeg piva u Srbiji.

 

Generalni direktor Aleksandar Rajevac je sumirajući rezultate rada u protekle četiri godine, kada je započeta ljuta bitku za goli život, na kraju 2016. i pored svih teškoća ima razloga da bude zadovoljan jer je napravljen ogroman iskorak napred.

 

1acar

 

"Valjevska pivara, je zadržala trend rasta proizvodnje, što je pošlo za rukom samo još jednoj pivari u Srbiji.Otvoreno je američko tržište. Pored Čikaga Ilinoisa, Valjevsko pivo je stiglo i na obale vrele Floride. "Dobacili" smo i do Australije,odakle se takođe očekuju dobre vesti o budućoj distribuciji”, istiće Rajevac, i ne pominje Moskvu gde "Valjevsko" takođe želi svoje mesto.

 

Marketinški efekat je izvoza na inostrano tržište je Valjevskoj pivari doneo saradnju sa Zrenjanicima, Kikinđama, Kragujevčanaima.... Prepoznato Valjevsko pivo, ima sve je više kupaca i onih koji traže suvi vrhunski kvalitet.

 

Fizički obim proizvodnje Valjevske pivare povećan je za četvrtinu od 2012. do 2016. godine, i to u periodu kada je zabeležen opšti pad prodaje piva. Ukupan prihod je porastao za 33% u odnosu na prečetiri godine. Za oko 70% je povećano plaćanje akcize u odnosu na 2012. godinu.

 

"Obračunata i plaćena akciza za protekle četiri godine iznosi oko 980 miliona dinara, preko 430 miliona je plaćeno za PDV, dok je za poreze i doprinose plaćeno preko 308 miliona dinara, odnosno milijardu i 720 miliona dinara!

 

To su samo neki pokazatelji i potvrda doprinosa Valjevske pivare punjenju državnog budžeta.od ostvarenih prihoda.Valjevska pivara danas ima 197 zaposlenih i prosečna zarada je 43.898,00 dinara, odnosno duplo više nego2012. godine, kada je radilo 205 radnika", podseća na rezultate direktor Rajevac.

 

U januaru 2017. biće isplaćena poslednja rata zaostalog poreza još iz vremena stečaja”, ističe Rajevac, i ne zaboravlja da podseti da su tehničke okolnosti ograničavajući faktor u proizvodnji.

 

"Sa zastarelom opremom su neophodna velika ulaganja u održavanje 60 godina starog sistema. Stručnost, privrženost i istrajnost zaposlenih su osnov za sve uspehe Valjevske pivare" otkriva tajnu uspeha koji traje Rajevac
Valjevska pivara je u 2016. godini dobila dva značajna priznanja.

 

Na adresu Valjevske pivare najpre je stigla prestižna nagrada “Biznis partner 2016”, kompanije Mass Media International zaostvarenje visokih profesionalnih standarda i poštavnje čvrstih etičkih normi Regionalna privredna komora Valjevo nagradila je Valjevsku pivaru specijalnom nagradom za društvenu odgovornost.

 

“U skladu sa mogućnostima Valjevska pivara je veliki donator brojnih manifestacija u oblasti kulture, sporta, zdravstva, obrazovanja mladih svog grada,ali i drugi značajnih događanja u Srbiji.

 

Valjevska pivara je generalni pokrovitelj KROSA RTS-a, a svesrdno, pomaže sport, čak i najveće Centre troška valjevskog sporta FK Budućnost Krušik 2014 i KK Metalac. Razlog nije teško prepoznati, da se donacije ulože u obuku i rad afirmaciju mladih, što nažalost u Centrima troška nikada nije bio slučaj.

 

"Možda to nije dovoljno, ali imamo svoje limite.Ono što može da bude kao obećanje je da ćemo narednih godina našu podršku umnožiti”, zaključuje Aleksandar Rajevac i najavjuje nove aktivnosti u pomaganju svih koji se u valjevskoj sredni ističu svojim radom, zalaganjem, i uspesima.

 

Na bezalkoholno pivo će se pričekati, a sadašnja tehnologija ne dozvoljava proizvodnju sokova od voća, po ćemu je Valjevo nekada bilo bez premca u Jugosslaviji. Inostrani investori za sada se ne usuđuju da posegnu za kupovinom Valjevske pivare. Neuspela privatizacija i pored subvencija što je praksa u Srbiji već na snazi 16 godina, inostrane investitore za s ada ne privlači.

 

Valjevska pivara im nije "zlatna koka", mada im ne prija permenentni rast i širenje konkurencije na tržištu " Čuda sa Kolubare" Valjevskog"

 

Read more...

ŽELJKU I CECI NAGRADA ZA ŽIVOTNO SSS

  • Published in Razno

1zeljkoic

Na svečanosti u Narodnoj Skupštini Srbije nagrade Sportskog saveza Srbije za životno delo  uručene su velikanima jugoslovenskog i srpskog sporta,  najtrofejnijem evropskom košarkaškom treneru Evrope  Željku Obradoviću i 2010. proglašenoj za najbolju rukotešicu sveta svih vremena Svetlani Ceci Kitić.

Trener Fenerbahčea Željko Obradović je kao igrač Partizana osvojio Kup i prevenstvo 1987. godine, a dve godine kasnije Kup Radivoja Koraća i Kup Jugoslavije. U reprezentaciji je osvojio olimpijsko srebro u Seulu 1988. godine i svetsko zlato 1990. u Buenos Ajresu. Kao pomoćnik selektora Dušana Ivkovića doneo je Jugoslaviji evropsko zlato 1995. godine. Samostalno je vodio reprezentaciju do olimpijskog srebra 1996. u Atlanti, svetskog zlata 1998, evropskog zlata 1997, i evropske bronze 1999. godine.

Obradović je sa Partizanom osvojio Kup šampiona 1992. godine,a zatim i sa  Huventudom 1994. i Realom1995. godine. Sa Panatinaikosom ima pet titula u Evroligi  2000, 2002, 2007, 2009. i 2011. Sa zelenima iz Atine je  osvojio  11 titula u grčkom prvenstvu i sedam u Kupu. Bio je trenera godine u Evropi  2007. i 2011. godine, a trenutno vodi turski  Fenerbahče. Sa Fnenefom već ima dve  šampionske titule, Kup i dva Predsednička kupa.

Aktulni vicešampion Evrope se zahvalio Sportskom savezu Srbije na velikom priznanju.

"Hvala SSS na ovom velikom priznanju za koje su zaslužni i mnogi dobri ljudi, vrhunski stručnjaci i treneri koji su me učili, ali i moji saigrači u klubu i reprezentaciji. POsebni se radijem što sam priznanje  dobio zajedno sa Cecom Kitić, šampionom i oličenjem srčanosti i borbenosti" poručio je Obradović.

Svetlana Kitić, koja je 2010. godine proglašena za najbolju rukometašicu u istoriji, dodala je da je nagrada Sportskog saveza Srbije najvažniji trofej koji je dobila u karijeri.

"Ako ste mislili da mi je titula najbolje rukometašice svih vremena najdraža, prevarili ste se. Ovo priznanje mi je draže jer ga je dodelila moja zemlja i moja organizacija. Srećna sam da mogu da podelim radost u ovom svečanom trenutku i sa mojom porodicom i naročito unukom ", rekla je Ceca Kitić na svečanosti u Domu Narodne skupštine Srbije.

Svetlana Kitić je 1988. proglašena za najbolju rukometašicu sveta, a 2010. za najbolju svih vremena. Tokom duge i prebogate karijere osvojila zlato na Olimpijskim igrama 1984. godine, srebro1998, i na  na Svetskom prvenstvu 1990. godine. Sa beogradskim Radničkim osvojila je dva Kupa evropskih šampiona, 1980. i 1984. godine, a 1986. godine osvojila je Kup kupova. Takodje, osvojila je i zlato na Mediteranskim igrama u Splitu 1979.

Read more...

IN MEMORIAM DUŠAN RUŽIČIĆ-DULE KEBAC

1kebac11 Još jedan iz najslavnije generacije valjevskih košarkaša preselio se u večnost. Dušan Ružičić –Dule Kebac (60), preminuo je iznenada u petak ujutru, a danas poslednjeg ponedeljka u 2016, biće sahranjen na Novom groblju u Valjevu u 14 sati. Opelo je u 13,30

Dule Kebac je najmlađi prvotimac u dugoj istoriji KK Metalac. Debitovao je sa 15, godina, odigrao sve prvoligaške sezone u periodi od 1973/79. Kao trener radio je sa mlađim sekekcijama u matičnom klubu, bio trener Gimnazijalca i Uba.

Već sa devet godina „otkrio“ je teren na „petnaestom “

1klincikkm

Zahvaljujući bardu valjevske košarke neponovljivom Luki Stančiću posle jednog od brojnih skautinga po valjevskim školama Dule Kebac je pozvan je pošto je primećen u OŠ Žikica Jovanović-Španac da dođe u otvoreni hram sporta. Usledila je mukotrpna, iscppljujuća škola košarke kod Luke, da bi u 15-oj godini Ružičić postao najmlađi prvotimac Metalca u istoriji kluba dugoj skoro 7 decenija.

Valjalo je raditi žestoko da bi se stiglo do društva braće Kovačević, Vojice Kecojevića, Rajka Borisavljevaća, Ćana Đorđevića, Genija Ivkovića Dragana Medana –Pudlice, Milana Đurice, Miće Jerinića, Darka Marjanovića, Kola-Stanojevića, kasnije Marjana Đurića, Dula Stevanovića, Deksa Dobrivojevića...1kebackkmMeka ruka, vrhunska tehnika, ali i sluh za igru i osećaj za ritam uveli su Ružičića na velika vrata u svet košarke, i orkestar predodređen samo za najbolje „muzičare“

Kepcu manjak santimetara, i koje kilo viška nisu smetali da sa 15 godina počne da sanja svoj košarkaški san.

U martu 1971. godina debitovao je za Metalac u Smederevskoj Palanci.

Na juniorskom prvenstvu Jugoslavije u Zadru u januaru 1973. Metalac je osvojio četvrto mesto, što je do sada neponvoljnem uspeh, i pobedama u kvalifikacijama u Valjevu protiv Crvene zvezde, a zatim u Zadru nad  Radničkim(Bg)m i Oriolikom. Dule Kebac Kole Stanojević i Milan Đurica –Đura nos bili vedete tima, koji je vodio Ružičić je bio i kadetski reprezenativac Jugoslavije i juniorski reprezentativac Srbije 1975. godine na turniru u slovenčkom Dravogradu.

Pored Voje Ilića –koske i Borisavljevića nije bilo lako izboriti minutažu, ali je Dule igrač zadatka „hapsio“ protivničke organizatore igre, i svojim preciznim šutem prašio protivničke koševe. Odigrao je šest sezona za Metalac u najjačoj ligi u Evropi, a zatim „plesao“ i u Studentu, i "Monci" (OKK Mionica). gde tačno na pola svog života stavlja tačku na svoj igračku karijeru.

Kao trener je radio sa klincima Metalca: Milošem Teodosićem, Maksimom Kovačevićem, Aleksandrom Vasićem, Igorom Đukovićem, Markom Tomićem, Ivanom Mladenovićem..

„Netalentiovani “ su ubrzo napustili Metalac i postali su članovi KK Gimnazijalac. "Prijatno“ razočarali“ eksperte i i dalje aktuelne Centre troška valjevske košarke, i ostvarili se kao košarkaši, a pre svega kao ljudi. .

Poslednja destinacija Dula Ružičića bio je Ub.

KK Metalac i danas organizovan da ga svojom voljom nametnuta ličnost spasava gašenja. ostaje večni dužnik Dulu kepcu, odbačenom i zaboravljenom.

Međutim neće Kepca niko sprečiti da igra nebesku utakmicu sa svojim učiteljom Lukom Stančićem, Zoćom Kovačevićem, Darkom kukicom, Draganom –pudlicom, svojim takođe u jednom trenutku učiteljima Brankom Kecojevićem- Kepom i Banom Aleksićem.

Dule Kebac je ostavio dve sveće da gore kao svetionici.

Kći Ana gaji blizance, buduće košarkaše ai sin Vlada je bubnjar u Nevernima bebama.

Jedan Kepčev prijatelj reče: "Bio je dete zarobljen u telu čoveka, duše anđela".

Počivaj u miru majstore, sjaj zvezda u noći kazaće nam da sa besmrtnima, sličnima sebi, ponovo igraš nikad završenu utakmicu.1kebac4

 

Read more...

PODMLAĐENA UPRAVA BK METALAC, LAZIĆ I DALJE PREDSEDNIK

  • Published in Razno

1SKUPSRINA BKMNa današnjem skupštinskom zasedanju BK Metalac delegati njih 21 podržali su da predsednik UO i Skupštine (predviđa Statut i takvu opciju prim.aut) kluba, bude i dalje Slobodan Lazić-Dule cimer, nekadašnji šampion Jugoslavije u boksu, vrstan trener, i predsednik. Lazić je pored Duška Đukanovića(KK Metalac) sportski radnik a najdužim predsedničkom stažom u istoriji valjevskog sporta. Podpredsednik Skupštine i UO je  stari Lazićev saradnik bankar Ivko Stojković, dugo godina prisutan u boksu, takođe penzioner.

Novi saziv Skupštine(21član) i Upravnog odbora(7 članova) ima jedinstven cilj, da okupi sve kojima je boks u srcu i da zajedničkim snagama svi zajedno pokušaju da  vrate star sjaj valjevskom Metalcu.

Neće biti ni malo lako, jer kao i svuda mnogo toga zavisi od ulaganja. Klub je u ovom trenutku u deficititu preko dva miliona dinara, ali su potraživanja  približna, međutim teško naplativa. "Lav" je trenutno najveće materijalno bogatsvo, kao  i sada okrećena  preuređena sala za trening u okviru hale sportova 15:septembar"

Upravni odbor pored predsednika Lazića i pp Ivkovića čine direktor valjevskog Vodovoda Đorđe Milanović, inicijator nekih novih vetrova u valjevskom boksu, zatim biznismeni elektroinženjer Nikola Popović( sin nekada predsednika FK Budućnost Mome Popovića), Željko Plavšić- Una, Vladan Janković( sin Dula -bukače, u vreme najveće ekspanzije kluba je veliki donator), i Nebojša-Neša  Filipović.

U naredna dva meseca u planu je da Upravni odbor formira stručni štab,nastavi sa stavranjem uslova na saniranju dugova, i završi adpataciju sale za trening, a istovremeno sačini plan i program rada. Uslewdilo bi sazivanje nove Skupštine. Aangažovanjem pojačanja, moguće  je da Metalac već od marta počne da se takmiči u Prvoj ligi Srbije.

Bude li sve kako se planira 2018.godine Valjevo će videti i najbolje klubove u regionu, odnosno sa prostora eks SFRJ.

Klub prijatelja boksa bi činio okosnicu budućeg pula finansijera, kako je to bilo u vreme: pokojnog Miće Vujića, zatim dr Merfija Mirkovića, Dula Jankovića, Gorana Davidovića... spremnih da u datom momentu za potrebe Metalac  80-godina prošlog veka obezbede i u današnje vreme enormna sredstva od više stotina hiljada maraka, ali i nađu način da se angažuju vrhunski bokseri sa strane.

Šta drugo do poželeti momcima nestvarne energije osim da budu istrajni u svojoj borbi za novi povratak boksa u Valjevo.

Na kraju valja istaći da je Skupštini prisustvovali brojni bivši bokseri, treneri, sportski radnici, više od  70 ljudi .

Read more...

MLADI GRADA ŽELE DA VRATE STARI SJAJ VALJEVSKOM BOKSU

  • Published in Razno

1boksrukaviceSkupština Bokserskog kluba Metalac zakazana za subotu 24.decembra u 13 sati u hali sportova 15.septembar”. biće prilikda da mladi i uspešni Valjevci, kojima je boks u srcu dobiju li priliku, da pokušaju da vrate stari sjaj valjevskom boksu, i nekad simbolu valjevskog sporta, BK Metalac.

Mladi ljudi a već dokazani imaju silnu želju da podignu BK Metalac na viši nivo od trenutnog na "aparatima"!1bkmSva je prilika da će biti prepoznati kao entuzijasti bez granica, a ne ljudi koji bi da ruše!

 

Preuzimanjem kluba bude li dobili poverenje željni dokazivanja ne žele postanu vlasnici jedinog matrijalnog bogatstva poslovno ugostiteljskoh prostora “Lav”na levjobali Kolubare kod silosa. Velelepna građevina napravljena je novcem prijatelja i članova BK Metalac u vreme najveće ekspanzije boksa u Jugoslaviji, gde valjevski boks imao svoje visoko mesto.

 

U subotu će članovi Skupštine biti u prilici da čuje planove mladih Valjevaca i naravno reakciju predsednika Slobodana Lazića, velikog boksera i trenera.

 

Ukoliko im se ideje, želje i planovi poklope Lazićevo znanje i iskustvo će dobro doći novajlijama u boksu, a u sportu što vole od kada znaju za sebe, možda i krene.

 

Više od dve decenije boks je marginalizovan i urušen. Katastrofalnom politikom i permanentnim tenedcioznim slabljenjem, nekada posle fudbala o najpopularniji sport na prostorima države, u to vreme imena SFRJ, danas je klinički mrtav.

 

Novi talas valjevke mladosti bi za početak ako dobiju poverenje članova Skupštine. Plaan je da u naredna tri meseca saniraju sve dugove kluba, i uvedu ga u stabilne finansijske tokove.

 

Osnovni cilj je da se stavi akcenat na školu boksa,animaciju mladih. Ukoliko se krene ideja je da se klub uključi u Prvu ligu Srbije.
Svesni su momci da Valjevo trenutno ne može da sastavi ekipu od boksera iz svog grada. Međutim dovođenjem pojačanja Metalac bi vrlo brzo vratio staru slavu popularnost, ali i intersovanje za boks bi poraslo do neslućenih visina.

 

Za pojačanja bio bio zadužen pul sponzora.

 

Očekuje se i značajna podrška Grada Valjeva. kako bi se Metalac već 2018. godine uključio u Reginalnu ligu, sa klubovima iz eks YU republika.

 

Sa posebnim zadvoljstvom momci iz novog talasa ističu da je njihova ideja izazvala ogromnu pažnju. Broj dobronamernih ljudi spremnih da se uključe u rad kluba raste iz dana u dan.

 

Sa geslom “Dosta je bilo podela, sujeta i loših stvari” momci čije vreme dokazivanja olazi žele da okupe sve stare valjevske boksere, njihove naslednike i sve ljudi kojima je boks u srcu, sa jednim ciljem da BK Metalac 2018. bude najbolji u Srbiji, a posle toga i u granicama eks SFRJ.

 

Sa svojoim idejama i planovima upoznaće člalnove Skupštine BK Metalac. Budi li dobili poverenje Skupštine, ističu da će svima vrata biti otvorena da se uključe u rad, buđenje i novu mladost bokserskog sporta.

 

Ne bude li dogovora neće odustati.

 

Sa jasnom vizijom i ciljem će krenuće samostalno !

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas