Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: april 2017

TRI MEDALJE ZA MALE ZVEZDICE U MLADENOVCU

  • Published in Razno

 

 1KKZVEZDA 2Na prvenstvu države za poletarce, pionire i nade u Mladenovcu mali karatisti valjevske Zvezde osvojili su tri medalje.

KK Zvezda je nastupio sa 7 takmičara a medaljama su se okitile Dorotea Radovanović u kategoriji nada u katama, osvojila drugo mesto, a do bronze su stigli: Teodora Radovanović nade C nivo. i Željana Marković nade E nivo.

Za malo je odličje izmaklo  Kristini Mladenović i Davora Ristića osvajače  četvrtog mesta.

U Mladenovcu je takmičare vodio Saša Urošević, u odsustvu Duška Sopčića u Americi je,  i  Marine Andrić još uvek u fazi rehabilitacije posle operacije kolena, ali prisutne na svim treninzima u OŠ Milovan Glišić.1KK ZVEZDA1

 

Read more...

VALJEVKI ANI DRUGA DUPLA KRUNA SA OLIMPIJAKOSOM!

1anaaa 111

Srpska reprezentativka Valjevka Ana Lazarević, sa Srbijom prvak Evrope 2011. godine, večeras je u Pireju doživela novu radost. Kao i prošle godine i ovog aprila osvojila je  duplu krunu u dresu Olimijakosa !

Za dve sezone u klubu iz Pireja Ana je postigla fantastičan uspeh. OsvojIla dve titule pamiona Grčke i dva nacionalna Kupa, a ovog aprila je  igrala finale Čelendž Kupa !

Olimpijakos je dominarao i ove sezone u šampionatu Grčke, a u finalu plej ofa Ana i drugarice su u sva tri meča bile sigurne  protiv Panaksiakosa.

Ana Lazarević je i večeras bila na visini zadatka i briljantnom partijom je u dvorani Melina Merkuri  u Pireju stavila tačku na drugu sezonu iz snova u klubu iz Pireja.

1ANA SAMPION2017

 

Read more...

PRVOLIGAŠKA RADOST ZAKUCALA NA KRUŠIKU U 94. MINUTU !

  • Published in Fudbal

1 RADOST 1 BFC SAP

Kišni dan najavljivao je novu muku i bruku na Krušiku, ali sreća je pogledala FK BK 2014. U  poslednjim trenucima nadoknade vremena  lopta se neočekivano našla u mreži Šapinaca, željom Valjevaca i škonatnom egzekucijom odbrane gostiju, za  konačni epilog meča.1 1BFC RADOST SA 00

BK 2014 je zabeležio novu 14.pobedu u sezoni za lidersku poziciju sa 48 bodova1 1 RADOST 3BFC ŠAP

Valjevski sastav ima dva boda više i od Sloge iz Požege danas bolje u Topoli od Karađorđa 2:0. Kragujevački Radnički1923 pred sutrašnje gostovanje u Ljubiću Poletu ima 45 bodova, a Šapine 42 boda. 

Šok i radost par stotina najupornijih, a smeštenih  ispod nadkrivenog dela Zapadne tribine, najvernijih poštovalaca lika  i dela  predsednika Milana Milinovića, ali bez  pp i imenjaka mu danas službeno odsutnog Milana Gajića(u trenutku kada je  saznao rezulat), bili su ravni sreći svih momaka u crvenim dresovima na i oko terena na stadionu Krušik.

Autogol   u 94. minutu za tri boda, i konačno posle 24 odigrane utakmice  lidersku poziciju na srpskoligaškom Zapadu, makar i na jednu noć za sada, došao je posle nove u nizu loših partija,  očajnog vođenja tima, i dalje bez ideje kako razbiti bunkerc rivala, a možda i  zbog   dunstera  na terenu nesposobnog da  "mrtvu" šansu najelementarnjim fudbalskim detaljem, dodavanjem -asistencijom saigraču  pretvori u gol !

Nebo je  danas   poslalo jasnu poruku: Vrata Prve lige su konačno otvorena!

Dar valja iskoristiti i u preostalih šest mečeva sve rivale pobediti!

Sa današnjom injekcijom to je realnost!

 

Read more...

IN MEMORIAM DRAGAN SAVIĆ

  • Published in Razno

1dtragan savic copy

foto face book

U Beogradu je  umro novinar Dragan Savić Savke (61), dugogodišnji dopisnik Radio Valjeva, Večernjih novosti, Napreda...

Tih, neprimetan, vredan i čestit čovek bio je nesvakidašnji primer ljudske topline i dobrote u svojoj Osečini i Podgorini.

Sa njemu svojstenim  žarom pisao je i govorio o svim temama, a  običan čovek još i  uspešan uvek je imao svoje mesto u Draganovim obraćanjima javnosti.

Sport je Draganu   bio neizmerna ljubav, a sportska zbivananja u Podgorini je pratio sa posebnom radošču. BIo je  angažovan u radu  OKK Osečina i pionirskog košarkaškog turnira u Osečini.

Dragan Savić je inicijator  manifestacije  Dani šljiva u Osečini.

Neizmerna je bila Draganova radost kada je Osečina dobila  sportsku hali i sportski centar sa otvorenim bazenima.

Savke je, dobitnik  Godišnje nagrade Osečine.

Dragana je izdalo srce, valjda zato što ga je neizmerno poklanjao ljudima, i to u trenutku kada se kao mlad penzioner  spremao za nova dostignuća

Čovek velikog srca i dobre duše  iza sebe je ostavio suprugu i kći jedinicu.

Dragan Savić Savke biće sahranjen danas u15 sati  na groblju u Osečini.

Read more...

TRIO VALJEVKI ZA TUTULU ŠAMPIONA GRČKE I FRANCUSKE!

1tlj

Nisu u Srbiji ali zato u Grčkoj u Francuskoj žare i pale. Ana Lazarević, Tanja Grbić i još jedna valjevska odbojkaška primadona Ljilja Ranković su zvezde šampionata Grčke i Francuske. Ana danas osvaja svoju drugu duplu krunu sa ekipom iz Pireja a Tanja i Ljilja sa Kanaom u Miluzu i Le Kaneom u gradu filmske umetnosti traže vizu za finale plej ofa fransuskog šampionata.

Ana Lazarević je sa ekipom iz Pireja posle duple krune 2016. godine u nisku trofeja uvrstila još jedan Kup Grčke,  finale i za treptaj oka bez  trofeja u Čelendž Kupu.

Zvezda Olimpijakosa, Valjevka za ponos ne sumnja u novu titulu šampiona Grčke.1ana č kup olimp bursa 1

„Vodimo 2:0 protiv Panaksiakosa. Večeras u 18 sati po srpskom vremenu je treći meč u dvorani „Melina Merkuri“. Znamo šta nas čeka i posle sinoćne radosti košarkaša našeg kluba u Istanbulu i pobede za 2:1 protiv Efesa, na putu do novog fajnal fora, mi smo na redu da obradujemo navijače iz Pireja. Bili su uz nas sve vreme u protekloj sezoni. Vratićemo im večeras kako i žele, tutulom. Sprema se veliko slavlje“ kaže za naš portal Ana Lazarević, ove sezone u reprezenativnoj formi, spremna da večeras podigne šamipionski pehar u Pireju.

Subotnju odbojkaški dan biće obeležen u Miluzu i Kanu. Prvi  meč odluke polufinala plej ofa Francuske počinje u 13 sati.

Kreator igre Kana Valjevka Tanja Grbić sa ekipom juče doputovala u 800 kilometara udaljeni Miluz, u istočnoj Francuskoj na tromeđi sa Švajcarskom i Nemačkom.1TANJAAAA

„Miluz je na kraju regularnog dela sezone bio prvi a, mi pete. Danas pada odluka o finalisti. Gubili smo u Kanu 0:2 na kraju smo pobedile 3:2, kao i one u prvom meču. U Miluzu igra Užičanka Bojana Marković, sjajan primač, a kao i Ljilja Ranković  neopravdano uskraćena za poziv  u reprezentaciju. Pored Bojane tu je Portorikanka, olimpijka  Dejli  Santana Morales izvanredan napadač. Kan je prošle godine osvojio „samo“ Kup Francuske, a San Rafael gde sam igrala je postao šampion. Danas nas čeka žestoka bitka. Mi smo spremne da sprečimo brzu igru Miluza. Uzdamo se u kapitena Sanju Bursać, našu Beogradjanku i novo pojačanje, Kubanku Rosi Kalderon najjačeg napadača. Napašćemo ih servisom i učiniti sve da sprečimo njihovu brzu igru. Dobar servis i odbrana, su preduslov da ponovimo igru  od od prošle srede kad smo pobedile u Kanu. Očekujem srpsko finale sa Ljiljom Ranković, odnosno Le Kaneom”optimista je arhitektkta igre Kana Tanja Grbić.

Le Kane drugi na kraju regulaornog dela sezone je klub  treće Valjevke Ljilje Ranković. U Kanu ga večeras očekuje meč odluke za finale sa braniocem titule San Rafaelom.4LJLJA RANKOVIĆ

“ Naš večerašnji protivnik se uzda u najubojitijeg napadača Belgijanku Liz  Vondevogen. Imaju odličnog  libera Francuskinju Amandine Gairdino. Ali i mi imamo svoje oružje, korektora Brazilku Ivnu Franko, a tu je i švedsko srpska kombinacija primača poentera. Aleksandra Lazić je  naše gore list iako je rođena u Švedskoj i igra sa švedskim pasošem, a tu je i moja malenkost. Obe imamo značajnu ulogu u igri, u oba smera. U j premijernoj sezoni u Francuskoj sam igrala 4 puta protiv San Rafeala, i skor je 2:2. Možemo do finala. Bile smo druge pred plej of aktuelni branilac titule šesti. U četvtfinalu smo eliminisale osvajača Kupa Francuske Venel, a bio je sedmi na kraju regularnog dela Naš teren, hladna glava, maksimalna koncentracija, podrška sa tribina su recept za finale. Verujem i valjevsko finale Kan – Le Kane”, optimista je Ljilja Ranković.

Naše Valjevke pratićemo ve'od 13 i 30 i  iz Miluza Tanju Grbi''. U  18 časova je zakazana promocija šampiona u  Atini i očekujemo pehar u rukama Ana Lazarević. Sat sat kasnije drugo francusko polufinale u Kanu odlučujući duel aktuelnog šampiona i Le Kanea sa našom Ljiljom Ranković.

Srećno im bilo !

Napred do pobeda i titule šampiona Grčke i Francuske !

Read more...

"GORENJU" POVELJA "28.APRIL" ZAŠTITNIKA RADNIČKE KLASE" MINISTARSTVA RADA SRBIJE!

  • Published in Razno

1gorenje pogonMinistarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, poznato kao “najveći zaštitnik prava radnika” najodgovornije za katastrofalno spovedene privatizacije danas opljačkanih brojnih privredenih subjekata, uništenih i pogašenih medija, grobar novinarske profesije i novinara, prinuđenih da svoja prava ostvaruju u Strazburu, dodeljuje i priznanja.

1gorenje povelja 2016

Povodom obeležavanja Svetskog dana bezbednosti i zdravlja na radu Ministarrstvo je   dodelilo menadžmentu fabrike  Grupe Gorenje aparati za domaćinstvo d.o.o. Valjevo  nacionalno priznanje, Povelju 28.april” za kvalitet bezbednosti i zdravlja na radu.

Sa prosekom plata radnika, ima ih 1200, od oko 32.000 dinara u valjevskom Gorenju  prioritet   mendžmenta fabrike je bezbednost  i zdravlje na radu zaposlenih tvrde u mendžmentu fabrike.

Za razliku od skromnih plata uvođenjem novih sigurnosnih mera, Gorenje uspešno otklanja rizike na radnim mestima. Faktor bezebdnosti daje efekte u značajanom smaqnjnenju povreda na radu u poslednje četiri godine. Osim preventivnih zdravstvenih programa i edukacije za bezbedan i zdrav rad, kompanija sprovodi redovne provere i remont opreme za rad.

„Nagrada za bezbednost na radu potvrda je nama u kolektivu Gorenje Valjevo da naš rad i svakodnevno ulaganje daje izuzetne rezultate. Najveći pomak smanjenja broja povreda na radu urađen je uvođenjem Lean proizvodnje, kojim se daje naglasak uređenosti radne okoline i pojedinačnih radnih mesta, pa tako i smanjenju povreda na radnim mestima. Svake godine edukacijom zaposlenih podižemo svest o bezbednosti na radu, a naš plan je da u bliskoj budućnosti uopšte ne bude povreda na radu” nema dilemu Boris Pavčnik, direktor fabrike rashladnih uređaja Gorenje u Valjevu.

„Povelju 28. april“ dodeljuje Ministarstvo rada za doprinos i afirmaciju bezbednosti i zdravlja na radu. Način upravljanja, primena mera bezbednosti , inovativnost u razvoju zaštite, informisanje zaposlenih ključni su kriterijumi za dodelu priznanja “28.april"

”Menadžment fabrike  Grupe Gorenje aparati za domaćinstvo d.o.o. je 2009. godine obezbedio  zaposlenima  prosečnu zaradu od 24.000 dinara. U Krušiku je prosek  bio  30.000 dinara, a  u  italijanskoj fabrici za proizvodnju čarapa i ženskog rublja "VaLy" o 27.000 dinara. Evro je 2009. godine bio 93 dinara, a danas je 123 dinara.

Prosečna plata u fabrici rashladnih uređaja slovenačkog "Gorenja" 2009. godine u Valjevu je bila je 24.000 dinara, odnosno 258 evra, a danas je ista 260 evra. U Velenju  na istim ili sličnim radnim mestima kao u valjevskom Gorenju zarada je 4 puta veća, tvrde zaposleni u valjevskoj fabrici rashladnih uređjaja.

Zaposleni u valjevskoj  fabrici tvrde  da za razliku od kacelarija u dva proizvodna pogona nema rasladnih uređaja, i da zbog visokih tremparatura tokom leta   hitna pomoć svakodnevno interveniše ukazujući pomoć iscrpljenim radnicima. U skladu sa svojim poslovanjem  i visokim stepenom lične i društvene  odgovornosti, za očekivati je da današnje priznanje bude dodatni podsticaj za mendžment Gorenja da reši ovaj  ne mali problem zaposlenih.

Gorenje je u 2017. godini pomoglo valjevski sport sa 50.000 evra !

Read more...

OD DIJAMANTSKOG “POKERA” VALJEVKI NA SPISKU SAMO ANA LAZAREVIĆ!?

 

1ana l cvet

Na leto našu žensku reprezentaciju očekuju tri velika takmičenja, a selektor Zoran Terzić je pozvao 21. odbojkašicu za kvalifikacioni turnir za Svetsko prvenstvo u Poljskoj od 23. do 28. maja u Varšavi. Od "pokera" Valjevki: Tanje Grbić, Ljilje Ranković, Maje Savić pozvao je samo Anu Lazarević, prvu zvezdu šampiona Grčke Olimpijakosa u prilici da sa ekipom iz Pireja  predpodsednjeg dana aprila osvoji drugu duplu krunu za dve sezone koliko igra u Grćkoj !1ana crno bela

 

Pozvana je evropska šampionka iz Valjevka Ana Lazarević, posle sjajnih igara u dresu Olimpijakosa, osvajaču Kupa i 2017, finallisti Čelendž Kupa i sigurno je od 29.aprila vlasniku nove titule šampiona Grčke. Nova stara imena su i Ana Antonijević i  Jelena Blagojević.

Odbojkaška Srbija, posebno Valjevke i Valjevci su očekivali da Terzić na širi spisak uvrsti još i tri Valjevke: Tanju Grbić, Ljilju Ranković i Maju Savić.

Tanja je 2016. postala šampion Francuske, Ljija je to bila sa Partizan – Vizurom, a ovog aprila tehničar Kana i primač Le Kaneta se bore šampinoski trofej, i u subotu će pokušati da sa svojim ekipama stignu do finala plej ofa Francuske. Poljskiklub klub četvrte  iz "pokera" Valjevki Maje Savić nije imao  impresivnu sezonu, ali je Maja igrala kao i proteklih godina na evropskom nivou.

Na Terzićevom spisku su: Ana Antonijević, Bojana Živković, Danica Radenković, Slađana Mirković (dizači), Ana Bjelica, Sanja Malagurski, Tijana Bošković (korektori), Silvija Popović, Jelena Blagojević (libera), Milena Rašić, Stefana Veljković, Jovana Stevanović, Nađa Ninković, Mina Popović, Jovana Kocić (srednji blokeri), Brankica Mihajlović, Tijana Malešević, Bianka Buša, Ana Lazarević, Bojana Milenković i Katarina Lazović (primači servisa).

“Ovo je spisak samo za ovu akciju, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Za kasnije ćemo videti. Ana Antonijević je dugo bila odsutna zbog povreda i operacija. Sada je spremna, zdrava, obavili smo razgovor, rekla je da može, a njeni igrački kvaliteti su poznati. Ana Lazarević je bila ranije u reprezentaciji, sada je ponovo zasluženo, jer igra jednu od glavnih uloga u uspesima i sjajnim igrama Olimpijakosa. Svakako je zaslužila poziv, baš kao i Jelena Blagojević, čiji su i ljudski i igrački kvaliteti uvek bili nesporni. Videćemo još koju će ulogu u timu ona imati, ali joj je sigurno mesto u nacionalnom timu” smatra Terzić.

Na spisku u odnosu na protekla velika takmičenja nema 4 istaknute odbojkašice: Jelene Nikolić, Maje Ognjenović, Suzane Ćebić i Jovane Brakočević.

Read more...

ZBOG UTAJE POREZA U VB ZATVOR, A KOD NAS OPROŠTAJ!

  • Published in Razno

1sudBritanska policija proverom poslovanja engleskih fudbalskih klubova Vest Hem i Njukasl, je  uhapisla nekoliko zvaničnika dva kluba zbog  sumnje u  navodnu utaju poreza, preneli su britanski mediji. U Srbiji zbog utaje i neplaćanja poreza najvećim dužnicima se dugovi brišu ili prašataju!

SKAJ prenosi da je pored redovnih, 180 specijalnih policajaca radilo je na slučaju širom Velike Britanije i Francuske, sa posledocim hapšeja i direktora drugoligaša Njukasla Li Čarnlija.

Prilikom nenajvljene “posete” istražitelji pretresli nekoliko objekata na severoistoku i jugoistoku Engleske, i oduzeli poslovne knjige, finansijske izveštaje, računare i mobilne telefone. Kolegama iz Velike Britanije pomaže i policija Francuske.

"Ova istraga šalje jasnu poruku da će svako ko utaji porez, snositi posledice", navodi se u saopštenju britanskih vlasti.

U Engleskoj se zakon poštuje i na isti način se primenjuje za sve!

U Srbiji najneodogovorniji poreski obveznici iz sveta sporta, i sa najvećim dugovima na volšeban način nisu odgvoroni pred Zakonom.

Državnim projektima se  poreski i većinaporskih i svih drugih dugova prašta ili jednostavno briše !? 

Read more...

FENER I CSKA ZA FINALE EVROLIGE U STAMBOLU

1fener-final-four-el stambol pao 3 0 16Košarkaši Fenerbahčea i moskovskog CSKA kako se i očekivalo su postali  prvi akteri ovogodišnjeg Fajna fora Evrolige. Finalisti iz Berlina 2016. zakazali su polufinale 19.maja u Stambolu. Rival će im biti pobednik drugog polufinala. Posle večerašnjih mečeva najbliži su turski Anadolu Efes poveo 2:1 protiv Olimpijakosa i madridski Real večeras  u Istanbulu  pobedio zvezdinog dželata Darušafaku, anulirao poraz iz Madrida i pred 4. meč u petak vodi 2:1.

Fenerbahče predvođen srpskim reprezentativcima Bogdanom Bogdanovićem i Nikolom Kalinićem te košarkaškoim magom Željkom Obradovićem je pred 15.500 vatrenih navijača u 3. utakmici četvrtfinala savladao Panatinaikos sa 79:61 i sa 3:0 otišao na fajnal for.

Osmostrakukom pobedniku  Evrolige lige Željku Orradoviću ovo će biti 16. fajnal for!

Fenerbahče su do spektakularne pobede predvodili Bobi Dikson sa 13 i Džems Nanli sa  12 koševa. Bogdan Bogdanović(8skokova i 2 asistencije), Ekpe Judo, Nikola Kalinić i Luiđi Datome svi po 10 poena. Kesji Rivers sa 16 poena je bio najzapaženiji kod zelenih iz Atine.

CSKA se na gostovanju u Vitoriji nadigravao sa Baskonijom a na kraju je pobedio sa 90:88 tim iz Baskije.

Branilac trofeja iz Berlina je kontrolisao rezultatat, ali su se na kraju kockao.

U dramatičnoj završnici krasnoarmejci su 40 sekundi pre kraja imali plus šest (90:84), da bi Baskonija posle trojke Šona Larkina i jednog iskorišćenog od dva slobodna bacanja došla na 88:90. Loše ubacivanje lopte iz auta koštalo je ruski tim gubitka poseda, ali je  Nikita Kurbanov blokirao pokušaj trojke  Larkina, tri sekunde pre kraja meča. Odbijene lopte pod košem CSKA se dokopao Hanga. Najbolji pojedinaca na meču Kori Higins rampom sprečio izjednačenje i produžetak. Sa sveukupnih 3:0 CSKA je trhumfovao i otišao na fajnal for. Kori Higins je postigao 21 koš, Nando de Kolo je uz 15 koševa dodao pet asistencija, a Miloš Teodosić se brojao do 13 poena i četiri asistencije. Šengelija je sa 19 koševa bio najefikasniji igrač Baskonije, a Badinger je ubacio 15 poena i zabeležio 8 skokova.

Fener će i Istanbulu, u polufinalu fajnal fora 19.maja i Sinan Erden Areni, imati silnu podršku svojih navijača. Biće to prilika za preko Madriđana ili Efesovaca posle Berlina zakažu revanš Moskovljanima, za poraz u fnalu prošlog 16.maja posle produžetka.

Koga će u finalu sačekati Fenerbahče i  CSKA možda ćemo saznati  već u petak.

U preostala dva četvrtfinala večeras je Efes Pilsen pod vodstvom Velimira Perasovića je poveo protiv Olimpijakosa 2:1u seriji .

I pored dve neverovatne dve trojke Spanulisa u poslednjim minutu meča Pirejci su poraženi. Ertel je pogodio dva bacanja za 63:60 16 sekundi pre kraja, Perasović odučio da brani napad, a Spanulis promašio trojku tri sekunde pre kraja. Hanekat sa linije penala overio pobedu Efesa 64:61 za 2:1 u četvtfinalnoj seriji. Junak pobede je Danston Brajant sa 15 poena i 9 skokova. Pirejci hvataju poslednji voz u petak za novi povratak u Istanbul 19.maja i eventualni okršaj sa Moskovljanima.

Real je  večeras bio bolji  od Darušafake a 88:81  za 2:1 u seriji. Luka Dončić sa 13 poena i 8 skokova, i Gustavo Ajon sa 9 skokova, obojica indeks 23, uz najefikasnijeg Džejsi Kerola sa 23 poena, su  bili ključni faktor pobede Reala. U ekipi Dejvida Blata Hrvat Ante Žižić je nanizao 20 poena,  5 skokova i podelio dva rampe,  za indeks 28, a Bred Vonamejker je imao tri indeksna poena manje. Ubacio je 17 koševa i 9 puta je asistirao.

Serija u Istanbulu će imati novo izdanje u petak.

U 18,30 igraju 4.meč Darušafaka – Real, a u 20,15 u Abdi Ipekči Areni sastaće se Anadolu Efes –Olimpijakos.

Bude li potrebe peti mečevi su 2.maja u Madridu i Pireju.

Read more...

ČETIRI NOVE LUDE EVROLIGAŠKE VEČERI!

1BOGDAN FENER PAO 2 0 Mršavi sportski vikend na srpskim prostorima malo koga je dotakao i već je  zaboravljen, iako mešetari i kriminalci sa poternica Interpola ne miruju.  Na sreću kao i pre sedam dana pred nama je nova četvorodnevna evroligaška  košarkaška  čarolija.

Radost je  pratiti okršaje  četvfinala Evrolige pune naboja i neiszvesnosti, i uživati sjajnim  nastupima aktera, srpskih  čarobnjaka  Tea, Bogdana, i svemoćnog  režisera velikih pobeda  Željka Obradovića.

Srbija je navijala, izvinjavam se onima koji nisu, za CSKA i klub iz Stambola. I večeras ćemo od 19,45 iz Istanbula pratiti verovatno poslednji okršaj Fenera i Panatinaikosa posle 0:2 a Atini. Obradović ne želi da se kocka. Ulker Sport Arena otvorena 25.januara 2012. biće ispunjena do poslednjeg od ukupno 15.000 mesta. Žuto plavi će imati vetar u leđa sa tribina, a mi ćemo navijati za naše Bogdana, Kalinu i naravno Željka !

U 21 sat u FERNANDO BUESA ARENI u Vitoriji,starijoj samo 25 godina od pomenute u Stambolu, i brojnijoj za 500 grlatih Baska domaćin će tražiti put da posle dva poraza u Moskvi ipak stigne do 2:2.

Valjevski košarkaški čarobnjak Miloš Tedosić ne deli mišljene Baska. Želi da se večeras u 23 sata okrene svom 8 fajnal foru i konačno na Bosfora 21.maja podigne pobednički trofej,a pa ga prvim avionom vrati u Moskvu.

Večeras ćemo u Vitoriji videti na delu i Iliju Beloševića sa Slovencem Matejom Boltauzerom.

A bude li večeras pobeda Grka i Baska eto nam nove uživancije već u četvrtak, ponovo iz Stambola  i Vitorije. Nije zgoreg podsetiti da postoji i opcija petog meča predviđenog za 2.maj.

Sutra je takođe veče košarke sa Bosfora. Darušafaka i Anadolu Efes bi da slede put Fenera i da se upišu u istoriju turske klupske košarke, plasmanom na fajnal for.

Što je najintersantnije nisu bez šansi!

Arena Abdi Ipekči nosi ime po čuvenom turskom novinaru i borcu za ljudska prava.

Projektovana je 1979, a koristi se od 1986. “Samo” 12.500 Turaka biće privilegovani da vide duel crveno belih iz Pireja i svog Anadolu Efesa. Danston, Haniket, Braun, Ertel, Tomas su kvartet spreman da razoruža svakog rivala. Ako je Efes slavio u Pireju nema razloga da se čuda ne ponove i u dvorani Abdi Ipekči sutra i u petak uveče.

Sa Dejvidom Blatom Darušafaka je ugasila snove šampiona Aba lige Crvene zvezde o plasmanu u Top - 8 Evrolige.

Da Darušafaka šampion Turske 1960, i 1961, a od jesenas član Evrologe nije slučajno stigla do završnice takmičenja potvrda je i šamarčina kraljevskom Realu u sred Madrida.

Dejvid Blat sa Vonamejkerom, Vilbekinom, Klajburnom Žižićem... je posle 30 utakmica imao samo 7 pobeda manje od Reala. Kraljeviću su načeti u Madridu prošle srede. Sutra i u petak im se sprema novo pogubljenje  u Folksvagen Areni u Istanbulu.

Kad već pominjem Arene, Folsksvagen je najmanja, samo sa 5.000 mesta!!!

Kapicitet je identičan pre 10-15 goduna crtanoj valjevskoj. Ova u Stambolu je izgrađena 2014. godine, a a valjevska će jednog lepog dana. Kako se radi načekaće se deca Valjeva još dugo, dugo, dok ne budu mogla da uđu i da se takmiče u svom hramu sporta.

A Valjevo ima što Stambol i niko nema, Miloša Teodosića, pa bi moglo ako  bude pameti i muda da dobije ono što mu treba Valjevsku Arenu!

Vratimo se košarkaškoj čaroliji a valjevska nek pričeka.

Svih osam kandidata bi na fajnal for.

Madriđani, CSKA, Fener i Olimpijakos su sfera realnosti, ali...

Košarkaški iznikli preko noću u velesilu Turci, lako mogu imati čak tri ekipe na fajna foru u istanbulu 19.maja. Hoće li ih sprečiti Rusi, Grci i Španci ostaje da vidimo.

A večeras ćemo videti i srpski derbi u kome nema ni favorita ni autsajdera. Sve se zna unapred.

Državni projekat je gnusno i podlo izbačen iz Evrope iako je već viđen u TOP -8 Evrolige!

Naravno da su sudije krivci, što bi potvrdilo i lice sa poternice Interpola, i dalje neosuđeno zbog kriminala u sportu. Znači i večeras je sve jasno. Moć vlasti  je najjača, i nikad više zloupotrebljena u sferi sporta.

A danas samo Dejan Bodiroga sme da glasno kaže istinu o srpskoj klupskoj košarci.

“Nebojša Ćović je zalutao u košarku, računajući da će okružen košarkašima imati čistiju biografiju. Čovek koji je uništavao i uništava srpsku košarku, a nema zaštićenog svedoka da je radio fizičko. Iz  srpske košarke su oterane i prognane legende kao što su Ratko Radovanović, Zoran Slavnić, Žarko Varajić, Zoran Savić, Dražen Dalipagić, Goran Grbović... Da li bi ovakvi ljudi mešetarili. Za Čovića su neki pametni ljudi odavno dali dijagnozu.Čovek koji je perfidan, pokvaren, lažljiv, bolesno ambiciozan i beskrupulozan"

Bodiroga nema dilemu koliko je Evroliga oštetila Srbiju i eks SFRJ.

"Pre šest godina ovaj region je davao tri predstavnika u Evroligi. Pre tri broj je smanjen na  dva, a sada samo jedno mesto u paketu sa tri u Evrokupu, i to pošto su francuski klubovi i ta federacija odbili poziv. Da je Francuska pristala, Evroliga bi ABA dala samo kvalifikacije. Novi format Evrolige sa 16 klubova i poluzatvorenom ligom nije pravedan. Nacionalna prvenstva gube smisao i pitanje je zašto se uopšte igraju... Sportski motiv ne postoji. Igra za bogate! To je kao da kažeš Đokoviću najbolji si na svetu, ali ne možeš da se takmičiš jer si i Srbije ili da dobiješ desetku na fakultetu i da ti profesor kaže: Odličan si, ali ovaj što je dobio peticu ima ugovor i ide dalje", jasan je Bodiroga.

Bodiroga smatra da je problem što su srpski klubovi okrenuti regionalnom takmičenju, a ne domaćema, a najviše bi voleo da Evroliga velike klubove tretira kao što Liga šampiona rangira Mančester, Inter, Milan prema poziciji na tabeli za tu sezonu, a ne prema ugovorima i imenu.

"Katastrofalno. Čega si prvak? Šta je ABA? Ništa, nepostojeća država i kategorija. Prvak Srbije, to ima težinu. Da li su Šentjor, Široki Brijeg, Novo Mesto značajniji za Srbiju od Zrenjanina, Čačka, Užica? Za mene nisu. Da li litvanski klubovi greše što su izašli iz VTB lige i igraju domaći ligu? Ne greše. I onda je Žalgiris dobio licencu na deset godina, a ne, recimo, Partizan koji je to zaslužio. Tu licencu bi imala i Srbija da je Srbija Srbija. I tako su neki za ’srpsku košarku’, a daju mandat ABA ligi", zaključuje Dejan Bodiroga.

Nastavi li ovako da “dejstuvije” Bodiroga i ako mu se slični njemu pridruže možda bude i boljitka, bez obzira na neiezmernu ljubav vlasti vlasti prema državnom projektu.

A vi dragi moji i drage moje uživajte večeras ! Čekaju vas od 19,45 Stambol   i od 21 sat Vitorija.

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas