Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: oktobar 2019

VALJEVSKI ODBOJKAŠI ZASENILI SVE NA SVETU PETKU

  • Published in Razno

1 ok va ns marko

Pred šokanantnu promenu vremena, kišu i sneg što slede za koji dan, tako tvrde nadležni, valjda će se Valjevo pročistiti i biti manje zagađeno, sportska dešavanja su dodatno ulepšala dane miholjskog leta.

Korak ispred svih su odbojkaši VA 014 kluba Bauwesen. Sada ponovo samo  prvoligaši pobedili su solidnog rivala iz Novog Sada veče  uoči Svete Petke 3:1.

Bez Crnog Ražnatovića zaboravljenog kao da nije bio najzaslužnji  odbojkaški bum i sezonu igranja u eliti, sada sa svojom izabranicom Nikolinom uskoro i naslednikom na novoj destinaciji, OK VA 014  je startovao imajući u vidu sve okolnosti, iznenađujuće pobedom.

Debitant u ulozi trenera žalost još bez licence Marko Adamović je vodio ekipu sa tribina i posle porođajnih muka doveo je do višestruko značajnog uspeha. Novosađani su se posle 0:2 vratili u život i izbiljno pripretili ali je kouč Valjevaca hrabro odlučio da 4. setu u igru ubaci mlađanog Miloša Markovića. Bio je to dobitnički potez na otvaranju sezone, turbulentne a kakva bi mogla da bude kad  su finanasije najveća muka, mnogo veća od iskušenja pred koja će novi tim stavljati rivali u Prvoj ligi Srbije.

1 ok va ns milos

U svetu odbojke na praznik Svete Petke beležimo i startnu pobedu takođe prvoligaša Srbijanke 014 na Studentu takođe se 3;1(25;22, 25:22, 22:25, 25:16)   protiv Rode, mlade i poletne ekipe iz Beograda. Valja samo konstatovati da je ključni igrač valjevskog tima bila Mitrovićeva.

1ok srb roda

OK Valjevo je na startu Prve B lige gostovalo u Beogradu. Partizan 2 je pobedio 3:1.  

Šampion države je poražen kod kuće od neporaženog  Jedinstva iz Stare Pazove 1;3, Drugi poraz u prva četiri kola Želje nije očekivan, ali imajući u vidu da ovo nije šampionski sastav Lajkovčke ekipe, biće dana za megdana sa pojačanjima  koja će zasigurno stići. Ubljanke su upisale drugu pobedu u sezoni i to u Zrenjaninu protiv Kleka bez izgubljenog seta.

BICIKLISTA MARATONAC BOŠKO PETROVIĆ DRUGI  U DRŽAVI

Član  " Outdor bike" biciklističkog kluba iz Valjeva Boško Petrović je osvojio srebro na državnom prvenstvu u Šidu.

Na stazi dugoj 4o km u okolini Šida u kategoriji Mastersa Petrović je vozio  u konkurenciji u MTB disciplini maraton. Taktičkom vožnjom   u poslednjem krugu izborio za odličnu poziciju u završnici gde je kao drugoplasirani iza pobednika Marića iz Kragujevca zaostao  10-ak sekundi.  Na prvenstvu je nastupilo i 6 biciklista BK Sputnjik.  Tara Čulić je bila najbolja među mlađim poletarkama. Dvostruki trijumf  u kategoriji mlađih kadeta ostvarili su Borisav Đurić na stazi dugoj 20 km, drugi je bio  Bogdan Angelovski. Na šestom mestu trku je završio borbeni Vanja Maksimović, a sedmi je bio Nenad Nikolić.  U kategoriji mlađih poletaraca, Lazar Anglovski je osvojio svoju prvu i to bronzanu  medalju.  Dobri rezultati ostvareni u poslednja dva meseca su stigli zahvaljujući pojačanim aktivnostima takmičara-članova kluba u  novoformiranim biciklističkim sekcijama u školama, posbeno u  OŠ Andra Savčić , OŠ Nada Purić i Desanka Maksimović.                 

ŽRK METALAC NADIGRAO HAZENU U DERBIJU

Na trećeligaškoj rukometnoj sceni ŽRK Metalac 2015 je večeras igrao derbi sa Hazenom iz Beograda i pobedio 29:19(14:10), Presudila je bolja igra mnogo jačeg tima Valjevki i bezbroj tehničkih grešaka mladog sastava iz Beograda od ove jeseni  u trećem rukometnom rangu Srbije zajedno sa  Kosmajem.

 

1zrk haz 0

Mosurović i Belušević, proglašena za mvp utakice su postigle po 6 golova,  Pavlović 5, Mijailović i Karadinović po 4. Videli smo na delu i Teu Marković ćerku nekada ubojitog fudbalskog golgetera Raše Markovića, dvostrukog strelca kao i Nešićeva. Kod Hazene Kaitović je postigla 7  a Mančić i Voštić po 4 gola.

Sa tribinama derbi je pratila i ikona valevskog i srpskog ženskog rukometa Novka Savić u društvu nekadašnje kolgenice sa terena, pivota Rade Budmirović, sada Tripković, zbog povrede kuka prinuđene da ranije završi karijeru.Svaka iluzija da je najboljoj svih vremena u valjevskom svetu rukometa uskraćeno pravo da gleda utakmice kluba obnoviljenog pre 4 godine baš na njenu inicijativu, na ovaj način je obesmišljena i demantovana.

ŽRK Metalac 2015 je jedina neporažena ekipa u Prvoj ligi Centar. Pred novi derbi sa Medicinarom 2 Valjevke  trenutno imaju 8 bodova, dva više od Šapčanki.

Takođe u beton Trećoj ligi ORK Metalac je pobedio UB 21:19 u zaostalom meču, a  na gostovanju u Velikoj Plani Sloga je slavila 24;20.(13;10) pa je Metalac ostao na 4 boda iz pet mečeva.

MUTANT POBEDIO U RABROVU  

U svetu fudbala mutant sa Kolubare FK BK 2014 slavio u gostima. U Rabrovu je pao RSK  za  drugo mesto na kraju oktobra, a pred derbi sa Slogom 33 iz Petrovca na Mlavi narednog vikenda u Valjevu.  Kao i valjevski tim Sloga 33 i ubsko Jedinstvo imaju po 25 bodova, devet manje od čačanskog Borca.

KLINCI VALISA GAZE REDOM

Vaterpolisti Valisa isključivo sa svojom valjevskom decom, prosek godina je 16,5 u Prvoj B ligi nižu pobede. Treća u nizu stigla je u SRC Petnica gde je savladan Singidunum sa 14:9 iako se previše soliralo. Rezultat i pored lošije partije nije izostao.

Milioneri u rangu više u Prvoj ligi Srbije VK Valjevo ostali su na jednom bodu, posle novog poraza ovoga puta u Beogradu od Banjice 9:13. Od osmorke iz Kragujevca očigledno nema previše vajde.

 DVA PLIVAČA VALISA NA KAMPU U BEOGRADU

Na plivačkom kampu za najtalentovanije takmičare sa regiona Centralne Srbije na bazenu Republičkog zavoda za sport na Koštnjaku i na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu učestvalai su i plivači Valisa Simon Stefanović i Vuk Tešanović, dok je Branislavu Kovačeviću ukazano poverenje da bude trener rukovodilac kampa. Pored testova za procenu efikasnosti plivanja u svim plivačkim tehnikama, obavljeni su i testovi snage, gipkosti, psihološki testovi, antropometrijska merenja i merenje kompozicije tela, nakon obrade i analize podataka svi klubovi će dobiti rezultate svojih plivača sa preporukama za dalji rad u cilju postizanja što boljih rezultata.

Read more...

ALEKSINAČKIM RUDARIMA I ZLATO A U VALJEVU PROŠLOST I DALJE ŽIVI

kkm aleksinac

Metalac je u prelepom ambijentu pozitivne energije sve ispunjenijeg valjevskog hrama košarke mahom novim licima izgubio od Napretka iz Aleksinca  61:71, i posle 4 kola ostao na jednoj pobedi. Zaslužen uspeh fizički  spremnije i više ekipe vešte da iskoristi sve slabosti domaćina.

kkm a 00

Napredak ima tim sa raspoređenim igračima na svim pozicijama. Za razliku od Metalca od pre par nedelja sa okupljenom  ekipom klinaca i 4 iskusna igrača formiran  posle svih prelaznih rokova Napredak ima  uigran, fizički dominantan u odnosu na Metalac, visok i kvalitetan tim moćan da se bori za gornji dom u KLS. A kao i svakom dobro organizovanom klubu tim  je pripreman za ligu puna dva meseca.

kkm a 99

Metalac je visokim presingom nagazio goste, napravio početnu razliku ali laka konjica nije imala snage da izdrži nametnuti ritam. Izostao je šut spolja(34:5), a brzi faulovi  Stepanovića  i Đukovića, doneli su problem odbrani nemoćnoj da se suprotstavi "spavaču" u reketu Ognjenoviću, gazdi u svom timu Bogavcu, sjajnom individualcu Ilkuću. U nekoliko navrata pri vođstvu Napretka sa 10 i više koševa razlike Metalac je  nošen podrškom sa tribina, ali pre svega  željom i htenjem svakog pojednica  uspevao da zbuni rivala i nagosveti igra sa starta meča kada je vodio sa 12 razlike.Za preokret su  potrebni i koševi- Nije ih na žalost bilo što je i razumljivo jer se odbrana Napretka fukusirala posebno na šut spolja domaćina.

Vladimir Đokić nije strano stanja u klubu posebno u ekipi ali ne brine  da će na terenu uskoro biti sasvim druga priča i mnogo bolje nego protiv Aleksinčana.

Nije tajna da Đokića emisari saleću ponudama da napusti Valjevo i svoj rad unovči po ceni na nivou svog kvaliteta i renomea. Vladimir Đokić ima otvoren ugovor, a to znači da sutra može da ode.

Svestan je preuzete lične odgovornosti prema Gradu Valjevu, KK Metalac  naravno igračima i svima kojima je košarka na srcu.

Sinoć na konferenciji posle meča je najavio nastavak  bitke i "nemoguće misije" sa momcima koji su prihvatili  što niko ne bi. Na sreću još je toplo, ali se postavlja pitanje šta će biti kad zagudi. Ljubav prema klubu ne  može zagrejati prostor u kome žive ovi momci, spremni da igraju i izgaraju na terenu na reč uprave. odnosno predsednika.

U senci poraza je stanje  u klubu.

Metalac ima stravične finansijske probleme. Grad Valjevo  ih ne rešava već i dalje samo obećava. Dovoljan razlog da predsednik Skupštine Aleksandar Blažić podnese neipozivu ostavku jer on ne planira na tri dana unapred,  već tri godine i zato je  uspešan u svom biznisu.

Za normalno funkcionisanje kluba, računajući sanaciju dugova potrebno je "tričavih" 20-25 miliona, taman koliko dobija nizašta fudbalski mutant u Trećoj,  sportskim  rečnikom rečeno beton ligi.

"Servis kluba" petorka iz bliske i dalje prošlosti: Poček, Pucarević,  Kecojević, Simeunović i Petrovic umišlja da je bogom dana i da klub bez njih ne može da postoji.

Rezultata njihovog rada nema ni u naznakama. Jedino su spremni da primaju platu. Za pametnog posla uvek ima. Valja ga potražiti ili se skloniti.

U  Metalac žele da uđu ljudu spremni da ulože svoj novac i sutra postanu deoničari odnosni vlasnici.

Ima ih dovoljno sremnih na takvu opciju ali samo pod jednim uslovom. Svi ljudi  iz prošlostiu kluba moraju na tribine, i to sa plaćenim ulaznicama, Valja se ugledati na  pojedine  najbliže članove porodica nekih igrača što plaćaju ulaznice.

Samo na ovaj način Metalac može da preživi jer sve drugo  je  već viđeno i  preslikana je priča o  kurti i murti sa  ciguljanjem i  zavijanjem sa razglasa u tajm autima umesto muzikom prikladnom atmosferi i ambijentu košarke.

Dok vlast Valjeva igra neku svoju igru pomenutoj petorci kao časnim i odgovornim ljudima samo jedna poruka: "Suočite se sa realnošću. Kako je bilo da sada više ne može biti. Što pre licem u lice sa istinom. Vanredna Skupština i biznismeni Valjevo ih još ima, u akciju pa da gledamo, ne ABA ligu, već Evrokup za koju godinu.

Reče sinoć trener Aleksinčana Nebojša Raičević: " U Gradu košarke Napredak  je  zabeležio prvu pobedu u svojoj istoriji u KLS. Metalac je veliki klub i želim sve najbolje".

Valja se ugledati na rudare iz Aleksinaca, zasukati rukave, kopati i iskopati zlato tamo gde ga ima. U suprotnom biće sve kao do juče: bahato, neodgovorno, nadobudno, osiono jednostavno loše.

A svako normalan a sinoć na utakmici novih lica ih bilo 99 posto, to više ne želi ni da gleda ni da sluša.

NAPRED METALAC !

1 kkm a 0

Read more...

KUMOVIMA JAGODI I MILOŠU DAJEVIĆU 19. MEMORIJAL GENERALA ĐUKIĆA

  • Published in Razno

1 19 mem s dj jagodaReprezentativac Srbije  u ultra maratonu na 50km Miloš Dajević(AK Cerski junaci) iz Beograda prvi je prošao kroz cilj posle pretrčanih  10,5 km u vremenu 35,18 dok je članica istog kluba Jagoda Stolić bila najbrža senirka na 19. Memorijalnoj trci posvećenoj osnivaču Srpskog olimpijskog komiteta 1910. divizijskom  generalu Srpke vojske Svetomiiru Sveti Đukiću, skoro 4 decenije članu MOK-a i ličnom prijatelju Pjera de Kuberetna.

Premali broj takmičara obeležio je 19. memorijal generala  Đukića. Tri su razloga novog fijaska trke sa nesagledivim mogućnostima  za kraljicu sportova i Grad Valjevo.

1mem 19 svi matori

Prvi razlog je u isto vreme održavanje  Državnog prvenstva u krosu u Šapcu, zatim loša promocija trke a konačno i odluka ASS da se  sve manifestacije moraju organizovati samo u dane vikenda.  Do sada je Memorijal održavan svakog 28.okrobra, u danu kada je održana prva trka pre 113. godina na putu od Platana do Jovanje i nazad.

Nešto se pod hitno mora menjati a potvrda je i danas jedva prisutnih 50 takmičara!

1 19m mem deca

19 mem jna

Miloš Dajević je trku  istrčao  bez većih problema a objektivno nije imao i konkurenciju jer su braća .Momčilo i Miodraga  Brankovića(AK Metalac) kasnila pet i više  minuta iza pobednika.

"Valovita staza iziskuje  napor, ali kad se nešto hoće do cilaj se  stiže. Srećan sam zbog pobede i žao mi je što nije bilo više učesnika" , rekao je za naš portal pobednik fanašnje trke.

Takođe Beogražanka Jagoda Stolić(AK Cerski junaci Bgd) posle višegodišnjeg bavljenja fitnesom počela je da  trči samo godinu, a danas je uživala  i srećna je što je došla da trči u čast generala Đukića. Pobedila je ispred Maje Jovanović(AK Metalac) i Jasmine Pajić(AK Krupanj).

+Slučajno smo sinoć saznali za memorijal generala Đukića, i ova trka mi više odgovara od kros trčanja.Staza ni laka ni teška. Drugi kilometar je valjda i zbog uspona  bio  je najteži. Vremeski uslovi su bili super, vetrić nas je osvežavao jendostavno uživala sam u trci kaže pobednice ovog oktobra Kragujevačkog polumaratata , majka dvogodišnje Vanje  uz obećanje da ponovo dolazi da trči na 20.jubilarnoj 20-oj trci 2020. godine.

19 mem start

i РЕЗУЛТАТИ ТРКA

ПРЕДШКОЛЦИ / ДЕВОЈЧИЦЕ 150m

Место

Име и презиме

Клуб/школа

Постигнуто време

1.

Марта Марковић

АК “Јуниор”, Крупањ

28:87

2.

Ања Спасојевић

АК ”Јуниор”, Крупањ

29:34

3.

Ленка Крстић

Бамби, Ваљево

33:65

РЕЗУЛТАТИ ТРКЕ - ПРЕДШКОЛЦИ / ДЕЧАЦИ150m

Место

Име и презиме

Клуб/школа

Постигнуто време

1.

Стефан Пајић

АК “Јуниор”, Крупањ

29:53

2.

Петар Бранковић

ОШ “Сестре Илић”, Ваљево

32:81

3.

Алекса Гаврић

ОШ ”Сестре Илић”, Ваљево

33:34

РЕЗУЛТАТИ ТРКЕ – 1. РАЗРЕД / ДЕВОЈЧИЦЕ200 m

Место

Име и презиме

Клуб/школа

Постигнуто време

1.

Николина Радовановић

АК “Тамиш“, Панчево

36:17

2.

Дуња Марковић

АК “Јуниор“, Крупањ

37:81

3.

Сара Милошевић

АК “Металац“, Ваљево

39:04

РЕЗУЛТАТИ ТРКЕ – 1. РАЗРЕД / ДЕЧАЦИ 200 m

Место

Име и презиме

Клуб/школа

Постигнуто време

1.

Ђорђе Арсић

АК “Тамиш“, Панчево

48:93

2.

Милош Вукосављевић

ОШ ”Сестре Илић”, Ваљево

51:09

3.

РЕЗУЛТАТИ ТРКЕ – 2.РАЗРЕД / ДЕВОЈЧИЦЕ300 m

Место

Име и презиме

Клуб/школа

Постигнуто време

1.

Маријана Стевановић

АК “Лазаревац”, Лазаревац

57,19

2.

Исидора Секулић

АК “Јуниор“, Крупањ

58,97

3.

Хелена Гајић

АК “Зворник“, Зворник

1:03,00

РЕЗУЛТАТИ ТРКЕ – 2. РАЗРЕД / ДЕЧАЦИ 300 m

Место

Име и презиме

Клуб/школа

Постигнуто време

1.

Василије Милић

ОШ ”Сестре Илић”, Ваљево

58,34

2.

Михаило Вићентијевић

ОШ ”Сестре Илић”, Ваљево

1:00,00

3.

Павле Иванковић

АК “Лазаревац”, Лазаревац

1:03,00

РЕЗУЛТАТИ ТРКЕ – 3. РАЗРЕД / ДЕВОЈЧИЦЕ400 m

Место

Име и презиме

Клуб/школа

Постигнуто време

1.

Маринела Димитријевић

АК “Лазаревац”, Лазаревац

1:04,93

2.

Олга Лисицин

АК “Тамиш“, Панчево

1:07,14

3.

Јана Игић

АК “Металац“, Ваљево

1:13,42

РЕЗУЛТАТИ ТРКЕ – 3. РАЗРЕД / ДЕЧАЦИ400 m

Место

Име и презиме

Клуб/школа

Постигнуто време

1.

Матија Ристић

ВАК 014, Ваљево

59,68

2.

Бојан Ђорђевић

ОШ ”Нада Пурић”, Ваљево

1:06,07

3.

Јустин Матић

ОШ ”Нада Пурић”, Ваљево

1:09,87

 РЕЗУЛТАТИ ТРКЕ – 4.  РАЗРЕД  / ДЕВОЈЧИЦЕ500 m

Место

Име и презиме

Клуб/школа

Постигнуто време

1.

Лена Радојичић

ВАК 014, Ваљево

1:46,00

2.

Маша Васић

АК “Лазаревац”, Лазаревац

1:47,00

3.

Анита Којић

АК “Лазаревац”, Лазаревац

1:55,00

РЕЗУЛТАТИ ТРКЕ – 4. РАЗРЕД / ДЕЧАЦИ500 m

Место

Име и презиме

Клуб/школа

Постигнуто време

1.

Никола Станић

ОШ ”14. Октобар”, Београд

1:37,00

2.

Јован Чоловић

АК “Лазаревац”, Лазаревац

1:39,00

3.

Војин Јанковић

ОШ ”Нада Пурић”, Ваљево

2:08,00

РЕЗУЛТАТИ ТРКЕ – 5. РАЗРЕД / ДЕВОЈЧИЦЕ600 m

Место

Име и презиме

Клуб/школа

Постигнуто време

1.

Тамара Панић

ВАК 014, Ваљево

1:45,00

2.

Леа Гајић

АК “Зворник“, Зворник

1:53,00

3.

Ања Мимић

АК “Тамиш“, Панчево

1:58,00

                                                                                                                       

РЕЗУЛТАТИ ТРКЕ – 5. РАЗРЕД / ДЕЧАЦИ600 m

Место

Име и презиме

Клуб/школа

Постигнуто време

1.

Стефан Марић

АК “Тамиш“, Панчево

1:45,00

2.

Марко Ралић

ОШ ”Драгољуб Илић”, Драчић

2:06,00

3.

РЕЗУЛТАТИ ТРКЕ – 6. РАЗРЕД / ДЕВОЈЧИЦЕ700 m

Место

Име и презиме

Клуб/школа

Постигнуто време

1.

Милица Ђорђић

АК “Зворник“, Зворник

2:21,00

2.

Емилија Јелесијевић

АК “Тамиш“, Панчево

2:32,00

3.

Ана Вилотијевић

ОШ ”Сестре Илић”, Ваљево

2:42,00

РЕЗУЛТАТИ ТРКЕ – 6. РАЗРЕД / ДЕЧАЦИ700 m

Место

Име и презиме

Клуб/школа

Постигнуто време

1.

Лазар Ралић

ОШ ”Драгољуб Илић”, Драчић

2:27,00

2.

3.

РЕЗУЛТАТИ ТРКЕ – 7. РАЗРЕД / ДЕВОЈЧИЦЕ800 m

Место

Име и презиме

Клуб/школа

Постигнуто време

1.

Сања Марић

АК “Тамиш“, Панчево

2:17,00

2.

Анђелија Жарковић

ОШ ”Драгољуб Илић”, Драчић

3:12,00

3.

РЕЗУЛТАТИ ТРКЕ – 7. РАЗРЕД / ДЕЧАЦИ800 m

Место

Име и презиме

Клуб/школа

Постигнуто време

1.

Милан Марковић

ВАК 014, Ваљево

2:26,00

2.

Алекса Нертица

АК “Тамиш“, Панчево

2:41,00

3.

РЕЗУЛТАТИ ТРКЕ – 8. РАЗРЕД / ДЕВОЈЧИЦЕ800 m

Место

Име и презиме

Клуб/школа

Постигнуто време

1.

Ања Марић

АК “Тамиш“, Панчево

2:28,00

2.

Данијела Ерић

АК “Зворник“, Зворник

2:31,00

3.

Милица Банчић

АК “Тамиш“, Панчево

2:53,00

РЕЗУЛТАТИ ТРКЕ – 8. РАЗРЕД / ДЕЧАЦИ800 m

Место

Име и презиме

Клуб/школа

Постигнуто време

1.

Стефан Тешић

ВАК 014, Ваљево

2:14,00

2.

Слађан Грујић

АК “Зворник“, Зворник

2:15,00

3.

Данијел Ерић

АК “Зворник“, Зворник

2:18,00

РЕЗУЛТАТИ ТРКЕ – СРЕДЊА ШКОЛА / ДЕВОЈЧИЦЕ800 m

Место

Име и презиме

Клуб/школа

Постигнуто време

1.

Амалија Лукић

Пољопривредна школа, Ва

2:41,00

2.

Милица Кнежевић

АК “Тамиш“, Панчево

2:45,00

3.

Алексија Лукић

Пољопривредна школа, Ва

2:56,00

РЕЗУЛТАТИ ТРКЕ – СРЕДЊА ШКОЛА / ДЕЧАЦИ800 m

Место

Име и презиме

Клуб/школа

Постигнуто време

1.

Иван Јовановић

Пољопривредна школа, Ва

2:17,00

2.

Јанко Зарић

Ваљевска Гимназија

2:30,00

3.

РЕЗУЛТАТИ ТРКЕ – СЕНИОРКЕ 10000 m

Место

Име и презиме

Клуб/школа

Постигнуто време

1.

Јагода Столић

АК “Церски јунаци”, Шабац

42:56,22

2.

Маја Јовановић

АК “Металац“, Ваљево

46:24,00

3.

Јасмина Пајић

АК “Јуниор“, Крупањ

51:08,22

РЕЗУЛТАТИ ТРКЕ – СЕНИОРИ10000 m

Место

Име и презиме

Клуб/школа

Постигнуто време

1.

Милош Дајевић

АК “Церски јунаци”, Шабац

35:19,20

2.

Момчило Бранковић

АК “Металац“, Ваљево

38:27,15

3.

Миодраг Бранковић

АК “Металац“, Ваљево

43:36.03

РЕЗУЛТАТИ ТРКЕ – ЈУНИОРКЕ 10000 m

Место

Име и презиме

Клуб/школа

Постигнуто време

1.

Марица Аврамовић

АК “Јуниор“, Крупањ

57:12,71

2.

3.

РЕЗУЛТАТИ ТРКЕ – ЈУНИОРИ10000 m

Место

Име и презиме

Клуб/школа

Постигнуто време

1.

Михаило Вуковић

АК “Металац“, Ваљево

48:05,75

2.

3.

РЕЗУЛТАТИ ТРКЕ – ВОЈСКА 800m

Место

Име и презиме

Клуб/школа

Постигнуто време

1.

Марко Панић

Војска Србије

2:31,00

2.

Славиша Јовановић

Војска Србије

2:39,00

3.

Радан Лукић

Војска Србије

3,06:00

РЕЗУЛТАТИ ТРКЕ – ВЕТЕРАНИ10000 m

Место

Име и презиме

Клуб/школа

Постигнуто време

1.

Драган Грујић

АК “Јуниор“, Крупањ

49:56,21

2.

3.

РЕЗУЛТАТИ ТРКЕ – ВЕТЕРАНКЕ10000 m

Место

Име и презиме

Клуб/школа

Постигнуто време

1.

2.

3.

           

Read more...

MEMORIJAL GENERALA ĐUKIĆA I NOVI KK METALAC ZA SPORTSKI DOŽIVLJAJ OVE SUBOTE

mem 19Posle trećeg trofeja u nizu odbojkašica Želje iz Lajkovca, Superkupa Srbije furioznog starta  šampiona Srbije u boksu Metalca u Somboru, usledili su  novi uspesi u valjevskom svetu sporta. Danas su u centru pažnje sve sakatija trka u čast generača Svete Đukića oca srpskog olimpizma, u podne na ušću Obnice u Jablanice u Kolubaru kod Platana.

Večeras sledi i novi košarkaška čarolija na valjevski način. Metalac u19.30 dočekuje aleksinački Napredak ekipu sa nekoliko vrlo kvalitenih igrača u hali sportova 15.sptembar

Za nama su uspesi vaterplista Valisa u Prvoj  B ligi, niz od tri pobede dok VK Valjevo ima sam i bod, ali u rangu više u Prvoj A ligi.

Mala biciklistikinja Tare Čulić pobedila  na   Velikoj nagradi Beograda, drugo mesto osvojio je klupski  drug iz ekipe  Sputnjik  Bogdan Angelovski , četvrto  Borisav Djurić, sedmo  Vanja Maksimović i 10. takođe sputnjikovac  osmogogodišnji  Lazar Angelovski. BK Boba je nastupio sa kadetima. Branislav Goločevac je bio treći, Viktor Minić 7, Filip Milinković deveti

Na plivačkom mitingu u  Kragujevcu najbolja plivačica  Valisa Anja  Radojević je pobedila,u dve trke na 100m slobodno i 100m leđno, dok je u disciplini 200m mešovito bila treća.  Nemanja Pavlović je pobedio na  200m slobodno, dok je na duplo kraćoj distanci stigao do trećeg mesta, a na  100m prsno je osvojio srebrnu medalju. Jana Mitrović je na  200m slobodno bila treća a dobar nastup su imali Đorđe Živković i Uroš Paramentić.

Karatisti KK 014 i Mioonice u Kupu uže Srbije odlični.

Valjevka Andra Krstić i Kesnija Krstić su pobedile u katama.

Tamara Dražić je bila druga,kao i Viđnja Đurđević, Ivana Matić, i Matija Soldatović.

Mioničanisu bili još bolji. Kata tim Sekulić, Ostojič, Nikolić  je pobedio.Nikola Ranković zlato i bronza,  Nikola Sekulić zlato i srebro, Aleksandar Nikolić bronza, Helena Pavlović, Čeda Rakić. Luka Simović, su bili drugi u svojim kategorijama, Markov Vasiž, Olivet Ostojić, Jana Popović i Milica Mijailović treći.

Danas je još jedna 19. po redu trka u čast Svete Đukića oca srpskog olimpizma. Dezorganizacija je najveći problem i biće tako dok se nesmenjivi ne sklone.Na  ruku ne ide i zabrana da se trči svakog 28.oktobra već samo u dane vikenda. Danas je još i prvenstvo države u Šapcu

U centru pažnje subotnje večeri je košarka.

Metalac čeka Napardak iz Aleksinca. Sve  pripremljenija ekipa Vladimira Đokića sa već prepoznatljivom energijom sa tribina može do duge pobede. Valja to videti i zašto ne reći podržati monke i  UŽIVATI!

U isto vreme vaterpolo u Petnici: VK VALIS- Singidunum.

Predigra je rezervisana za odbojku. OK VA 014 dočekuje Novi Sad  danas u 16,30 u prvom kolu Prve lige Srbije.

U nedelju ŽRK Metalac igra derbi sa Hazenom u 19 sati a Srbijanka na startu nove odbojkaške prvligaške sezone čeka Rodu iz Beograda.

Read more...

"ĐAVOLI" SA OSTRVA POSLE KUKURIKANJA U LONDONU NISU OMELI CRNO BELU MAGIJU

axp kVeče posle ponižavanja  "ljubimice" u londonskoj magli na "Totenhem Hotspur stadionu" u prestonici Srbije u hramu fudbala igrao se  fudbal  za istoriju. Spektakl za primer videla je Evropa  poklič kakvog nigde nema: Partizane napadaj!" i 35.000  srećnika uživalo je u nestvarnoj noći crno bele magije. Lopovluk španskog inkvizitora, ukradeni penal  uz tumačenje experta po junskim pravilima ružni deo sinoćne bajke. 

Velikan je  pbedio je i odneo bodove, nemoćan da u drugom poluvremenu makar jednom ugrozi Stojkovića.

"Duvač"   Španac nalik  svojim "frankovcima" pored more "grešaka" čak se drznuo da  ukrade i onih 10 sekundi  duplo skraćene verzije  od 180 sekundi  nodoknade  vremena, i da ne zaboravim još 30 sekundi zbog izmene igrača u tom delu igre.

Čusmo od tv eksperta da je kaka govance, odnosno da po novim pravilima od letos penal nije jedanaestarac!?.

Kako ako ne baš tako tumačiti nesuvislu trvdnju experta  da namerno igranje rukom posle nevidljivog  dodira lopte i glave  igrača Mančestera nije penal.

PENAL ČIST KAO SUZA, namerno igranje rukom je za sve osim za kaka experta i "navijača srpskog tima". Za koji navija dokazao je više puta tako da je ovo njegovo ulizivanje previše licemerno i jadno.

Veliki moćni Mančester Junajted je pobedio Partizana golom iz penala, jer je "ćelavi" zakasnio. Samo "sekund" šta li to behu manji delovi  vremena expert je saznao tek na kraju utakmice i pojasnivši  poput razjarenog bika  kad nije  i kad jeste  penal.

To što je Miletić glavom  uputio loptu a  Englez upotrebio  "vazduplohov" i  "teleprontovanje" da sakrije igranje rukom sve govori

Toliko o stručnostu i čestitosti vrlih zaštitnika srpskog kluba trija : Nedić, Mijaljević,  Strainić.

experti2

Partizan je još jednom demonstrirao fudbalsku magiju.

U drugom pluvremenu je  nadigrao velikana, ali je pored pomoći države radost pobede uskratila MALO i SREĆA.

Bez obzira  što su Crveni đavoli igrali  bez najplaćenih Imaju oni skuplje i bolje igrače,  par klinaca je pokazalo   sinoć da izrastaju u  fudbalske zvezde. To što je  Solskijer bio prinuđen da pojačava odbranu i da  brani  posle gol prednosti iz poklonjenog  penala uz pre toga dve lepe šanse i stative, više  nisu  šutnuli  na gol Stojkovića, govori najviše o vrednosti igre Partizana.

Pobedu Mančesteru je pored pomentog "frankovca"  sačuvao je gaučos na golu.

Čovek je skinuo tri zicera Sadiku, Sumi i Asanu, a u par navrata ga je i sreća pogledala. Projektili Natha, Sadika  crno belih topdžija  umesto u mreži leteli su okolo  i završavali  tik pored stative, jednom je Sadik i pogodi.

Partizanova publika je u nestvarnom zanosu fudbalske magije nosila ekipu kao nikada do sada u 21. veku, Trebalo je   osetiti tu magiju energije sa tribina. Smenjivale su se  vulkanske erupcije sa kao u stara dobra vremena kracatog staddina tokom nepuna  93 minuta igre.

Neuobičajeno je za velikana valjanja i simuliranja igrača. Kradljivac vremena i penala, dva a ne jednog za Partizan naravno,  nedostojan da mu se ime pomene bio je 12. igrač đavola.

Prepoznavanjem  vrednosti, pozdrav   Mančesteru  na kraju meča i ovacije igračima Partizana navijači su potvrdili svoj nivo kulture, ljubav  i poznavanja fudbalske igre. Korteo crno belih lavova  ka  sve četiri tribine pozdrav i pesma sa navijačima najbolji su  dokaz su ko je  pobedio 24.oktobra na JNA.

Navijačima Partizana niko ne može prodati rog za sveću!

Piše se rezultat a sa ovakvom igrom nema bojazni rezultat neće izostati u Mančestru i Alkmaru bez obzira na sinoćnih   pola tuceta u mreži Astane.

Letnja noć pred kraj oktobra je za nama a do novog plesa, konačno je red i da sreća pogleda bjanko nere  čekaćemo do 7. odnosno 28 novembra.

Na redu je zasedanje moralističko antirasističke antipartizan  komisija UEFA.

Ako danas  ne utvrdi novu krivicu i ne  odmeri novu drakonsku kaznu  zbog krcatog stadiona i navijanja kakvog nikgde nema, biće ponovo fudbala na JNA.  

Prave pobednike i istinski  ponos fudbalske Srbije, kome država  pomaže, sinoć je samo izostao telefonski poziv pa zato i niko gol nije dao, videćemo u ponovo  decembru,  kada za fudbal nema baš previše mesta.

"Miljenica i ponos" ima na koga da se ugleda i nešto nauči od pobednika fudbalskih i košarkaških jer parama se ipak ne može sve. Izuzetak postaje pravilo, Lokomotiva je završila na sporednom koloseku u paklu Pionira pa je Evrokup u Srbiji iznad Evrolige. Pe Pešićeva Barsa je nastavila što započeše Budućnost, Krka i Makabi. Do konačno novog buđenja, ali sa trenerom koga danas još jedan umišljeni ekspert nema.

Read more...

PROČIŠĆENJE JE JEDINI PUT DO POBEDE

lopte3

Trošiti život na pogrešne ljude postaje nepisano pravilo. Kad se u oktobru Sunce opusti majica je neminovna, ali da izazove toliko reakcije je neobjašnjivo. Pršte po društvenim mrežama reakacije na stav ŽRK Metalac o majici Novke Savić na skupu podrške uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću u centru Valjeva.

Da uperi prst u Novku Savić zbog KLUPSKE majice i ličnog stava prema Aleksandru Obradoviću SNS je omogućio svom  revnosonom vojniku Milanu Gajiću. Drug Milan je član UO ŽRK Metalac, neki tvrde i potpredsednik, a  i suprug  predsednice i golmanke istoimenog kluba, ali  pre svega odbornik SNS u Skupštini Grada Valjeva.

Pravo na lični stav, ili kroz saopštenje ŽRK Metalac   prema Novki Savić niko mu ne može osporiti.

Gajića je iznedrila politika, a u SNS-u je samo isplivao na površinu.

Viđen je najpre iznenada u fudbalu, po zadatku, naravno partijskom a na kakvom drugom bi bio. Iako  iz najboljih namera  aktivno je  učestvovao u devastaciji i gašenju sa imenjakom mu Milanovićem, FK Budućnost.

Nije mu bilo teško da prepozna da je Milinović beznadažen slučaj. Ostao je u fudbalu  aktivan na svoj delegatsko- predsednički način, u Fudbalskom savezu Valjeva.

Uključio se u rukomet, pa je supruga golmanka, posle PISMENE OSTAVKE 15.11.2018,  Novke Savić jednoglasno na Skupštini izabrana za predsednicu ŽRK Metalac. Gajić je aktivan je u streljaštvu, gde sudi, a sve je  češće se viđa na izložbama pasa.

Iskoristio je majicu viđenu na skupu podrške uzbunjivaču da  preko ŽRK Metalac  ponovo kaže svoj stav o Novki Savić pored Marije Radosavljević najveće sportiskinje Grada Valjeva  u 20-om veku.

Novka mu je kost u grlu, što je opet isključivo njegov problem, da li je član žutih ili ne manje je bitno.

Osim  što je najbolja rukometašica u dosadašnjoj istoriji valjevskog ženskog rukometa, inicajator sa još nekoliko bivših rukometašica obnove i predsednica kluba posle gašenja,   Novka Savić je persona grada u svakom pogledu, jednostavnije  čovek.

I ona ima svoj stav o Milanu Gajiću.

A Valjevke i Valjevci  na skorašnjim izborima imaće priliku da  kažu šta misle o svakome ko se bude kandidovao i bio  učesnik izborne "utakmice" pa naravno i o Milanu Gajiću, ali ne i o Novki Savić jer ona se za sada ne bavi tom vrstom "sporta".

I zato budimo ljudi ne osuđujmo bilo koga zbog stava o majici. Sunce je isključivi krivac što nas ovoliko prži  kada ni vreme ni mesto nisu za prženje.

A Na Suncu nikome nije lako. Pečemo se svi i majicima i bez njih.   

Za razliku od štetočina  što su u košarci bili na plati a ovi novi bi takođe,   u odbojci je kazandžija takođe  preplaćen, dok o fudbalu ne treba trošiti reči,  Milan Gajić da se razumemo nije na klupskoj plati. Uspeo je  gde treba da se izbori za više novca za ŽRK Metalac 2015. Uspeo je da se  "oslobodi"  Novke Savić. Ne voli je, neću reći mrzi je iz dna duše.

Ni  Novka Savić ne voli Milana Gajića opet tvrdim.

Još uvek biramo koga ćemo da volimo.

A  istina i pravdu kao i voda pronađu svoj put do slobode i pobede.

I zato svi koji ste za jednu ili drugu stranu, možete pobediti.

Zna se i kako. Potrebno je samo izbrusite formu i na martovskim izborima izaći na utakmicu. U ponudi su  oglodana kost  i lov ali  sa nekim novim lovcima,  aktuelni i oni pre njih su odavno provaljeni,  pa šta vam bog da.

Možda se pročišćenje i dogodi. Samo treba verovati u katarzu i desiće se. Valja konačno prestati sa trošejm života  na pogrešne ljude.

Read more...

RADOST VALJEVKI PODNO KOSMAJA ZA LIDERSKU POZICIJU

1zrk kosmajRukometašice Metalca u derbiju jeseni pobedile  Kosmaj u Sopotu  37:32 (20:17) i  prve su u Prvoj ligi Centar.

(Ne)očekvan poraz u Kupu od Mladog Radnika iz Radinca(31:32) nije poremetio Valjevke. Naprotiv, za derbi sa mladom i poletnom ekipom, debitantom u ligi  Dušan Novokmet je spremio pobedničku taktiku i maksimalno motivisao svoj tim.  Iskustvo, čvrsta odbrana i ubojiti napadački tandem Karadinović - Mosurovuć, te znatno manji broj tehničkih grešaka rukometašica Metalca 2015 su donele prevagu Valjevkama.

Tri ekipe su na vrhu tabele.  

Lider je Metalac 2015, jer  Kosmaj i Hazeba posle 4 kola imaju po tri pobede, ali meč više  od Valjevki. U Valjevo narednog vikenda stiže Hazena.

Kako stvari stoje ŽRK Metalac će naredne godine i igrati u višem rangu u u Drugoj  ligi imena Super B liga Srbije

SOPOT . METALAC 32:37(17:20)

RK Kosmaj: Kocić  8 (4), Todorović J. 7, Ankić A. 5, Momčilović M., Agatunović K. 3, Lazarević N. 5, Kocić T., Miletić A., Jovanović., Pavlović , Milivojević  4 i K.Miletić.

ŽRK Metalac 2015:

Mosurović 7 (1), Pavlović. 5, Mijailović 5, Karadinović 10, Belušević4, Gajić, Aksentijević1, Marković 1, Nešić, Đikić, Damjanović 5, Birčanin., Despotović 4, Đurđević, Spasojević  i Tripković.

Read more...

VALJEVSKA FUDBALSKA ISTINA JE NA SLOVO R

  • Published in Fudbal

park pecina stadion

Imati 9 bodova manje od prvog a 10 više od ekipa od 6 ekipa već na korak od zone je sramotno za valjevski fudbal.

Mutant sa Kolubare je u oktobru ponižen u Gornjem Milanovcu(1:2),  juče je Takovo kao domaćina "odrao" RSK 4:0, naredeni rival FK BK 2014. i to  baš u fudbalskom "velegradu" Rabrovu, sa čak 1.000 punoletnih stanovnika. Za neupućene nalazi se u Braničevskom okrugu. Nije  u Bugarskoj ili u Makdeoniji, ušuškano je između Došljanica, Makca, Zelenike, Klenja i Srpca.

Pobede u duelima sa  Trepčom slučajnim golom u Parku Pećina, i juče sa Jošainicom od  2:0 takođe u Valjevu izbacile su mutanta na visoko na  beznačajno treće mesto tebele Treće lige Zapad.

Po broju osvojenih bodova 22,  dostignuta  je danas fudbalska gromada na trećeligaškom Zapadu ubsko Jedinstvo, dok mutantu u leđa gledaju Loznica(21)Tutin(20), Požega(18), Trepča(18), Sušica(16), Takovo(16), RSK 14.

Trepča je kao treći tim u  Šumadijsko Raškoj zoni uskočila u viši rang.Vođena stručno, Zoran Lučić to radi perfektno jer se meša se u svoj posao,  je dokaz da ka se zna i ima s kim nešto i napravi. Rezultat, jedino merilo uspeha može ostvariti u ovom trenutku samo Provo premikmenovano u čačanski Borac. Film uspeha može da donese samo Kokeza, pusti li mutanata u Prvu ligu, pod uslovom da na kraju sezone bude makatr drugi.

Taj film u Valjevu uskoro neće biti na repertoaru.

Uslov da ga vidimo je na prvom mestu da  fudbalski diletant, štetoćina  i smrtni neprijatelj nestane iz fudbala.

Za sada  može samo da podnese ostavku Miši Rajevcu i sličnim likovima što se ako ništa drugo, ono makar zabavljaju i putuju do svakoraznim destinacijama na trećeligaškom Zapadu, umesto da svoj novac troši na posetu i obilazak brojnih destinacija  Evrope i sveta.

A vi kako ste?..

Read more...

BESMRTNI SLIKAR LJUBA POPOVIĆ ZA VEČNOST DA DUŽE TRAJE

  • Published in Fudbal

pfc lj z

foto Novosti

Kao klinac Ljuba Popović- Pence voleo je fudbal i predano mu se davao sa dečacima iz kraja u valjevskim Brđanima. Kad je porastao i postao slikar i ime u svetu umetnosti nije se odrekao svoje dečačke ljubavi fudbala i Partizana. Nije se opredelio za "napredni simbol i ponos" nacije, već kao kosmopolita za ćaroliju crno belog sveta  fudbala.

I danas iako je prošlo tri godineod smrt Popovića i(12.8.2016)ta crno bela nit života traje, jer umetnost i fudbal traju i kad ljudi fizički nestanu.

Trener Partizana Savo Milošević i petorica prvotimaca (Nemanja Stevanović, Zlatan Šehović, Strahinja Jovanović, Dominik Dinga i Aleksandar Popović) u društvu Ljubine supruge posetili uoči istorijske utakmice sa "crvenim đavolima" su izložbu slika Ljube Popovića u galeriji SANU.

Momci su bili u prilici da osete posebnu dimenziju  blikosti  sporta i umetnosti.

Ljuba očigledno ne može da pomogne svojim Valjevcima da povrate oteti fudbal, danas prćuju štetoćine i zgubidana, prodavca magle, i parazita.

Možda je  besmrtni Ljuba na svoj način potstakne   mladiće i trenera  Partizana  da preskoče vrh i poput svojih predhodnika iz 1966.  pobede veliki Mančester narednog četvrtka u Beogradu.

pfc ljuba igraci

foto Novosti

 

Read more...

SUPERKUP TREĆÍ TOFEJ U NIZU ODBOJKAŠICA ŽELJE

 

1super kup zelja

Odbojkašice Železničara posle nacionalnog šampionata u Kupa Srbije osvojile su i Superkup!

Sezonu iz snova posle „duple krune“ odbojkašice  Železničara iz Lajkovca okončale su osvajanjem i Superkupa Srbije.

Poslednji   domaći trofej u 2019. Želja je osvojio na Banjici  odličnom partijim  protiv  Crvene zvezde. Dominaciju potvrđuje  i rezutat od 3:0, po setovima 25:20, 25:20 i 25:22. Kapitenu Želje Ivani Lazarević  trofej Superkupa   je uručio predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić, a  medalje odbojkašicama i stručnom štabu sa uručili Živorad Lazarević, predsednik kluba i Zlatko Petrović, član Izvršnog odbora OSS i sekretar Železničara.

Pre Železnićara  Superkup Srbije, su  osvajale  Vizura pet puta i jednom Jedinstvo iz Stare Pazove.

Lajkovčanke su dominirale većim delom meča, uz malo neizvesnosti u poslednjem setu. Najefikasnije kod pobednika Superkupa bile su Mitrović i Rajlić sa po 11 poena, Gajić je osvojila 10, Lukić i Čanak po 7, a kapiten Ivana Lazarević dva. Šef stručnog štaba Mirjana Musulin je ponovo bila na visini zadatka, Kod Crvene zvezde najviše poena su osvojile Tasić 16 i Taubner 12 poena. Reprezentativka Tijana Malešević je upisala samo dva poena.  Želja je imao i ovoga puta bućnu podrška  oko 300 navijača, pristuiglih a organizovano autobusima u Beograd.

Istorijski uspeh lajkovačkog sporta ostvarile su: Aleksandra Spasenić, Dunja Grujičić Ivana Lazarević, Katarina Čanak, Nada Mitrović, Milica Tošić, Nikolina Zarić, Sara Ranković, Aleksandra Gajić, Milana Rajlić, Aleksandra Gaćeša i Nikolina Lukić. Stručni štab: Mirjana Musulin, Vladimir Živković, Marko Ivković i Lazar Tabaković. Uprava: predsednik Živorad Lazarević, sekretar Zlatko Petrović, Milan Jokić, Bojan Bogdanović i drugi.

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas