Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: septembar 2019

IZ GRADA SVETLOSTI SRBIJA GOSPODARI STARIM KONTINENTOM

 

 srbijaaa pariss

Furiozno finale šampionata Evrope u odbojci i okršaj dve eks SFRJ republike donelo je najsjajnije TREĆE po redu  odličje Srbiji i drugo srebro Sloveniji u meču za pamćenje.

Srbija je pobedila 3:1( 18:25, 25:16, 25:18, 25:19).

Slovenci su briljirali u 1. setu a na  početku 4. seta(4:2)  su pokazali da nisu sličajno u finalu. Sve drugo je bilo u znaku plavih lavova Slobodana Kovača. Kad je Srbija povela u 4.setu posle 16:11 i 19:13  svima je bilo jasno da iz grada svetlosti u Srbiju stiže šampion Evrope.

Pariz i Bersi su se poklonili noćnoj mori za sve rivale najboljima  Urošu Kovačeviću(MWP šampionata), drugom mwp-ju Aleksandru Atanasijeviću, neprelaznom na mreži Marku Podraščaninu, ubitačnim serverima Srećku Lisincu i Nikoli  Jovoviću, smirenom kapitenu sa poenima na kraju za  titulu šampiona Nemanji Petriću, momku iz Ljiga  Marku Ivoviću... i naravno  selektoru Slobodanu Kovaču.

Čestitke i Slovencima Urnautu, srpskom zetu Pajenku, Majstoroviću, Kovačiću, Šternu...

Srbija sutra na balkonu u Beogradu čeka šampione Evrope da ih pozdravi i čestita titulu šampiona Evrope!

Read more...

VALJEVSKE RUKOMETAŠICE POBEDILE A RUKOMETAŠIMA IZMAKAO BOD NA STARTU SEZONE

zrk obren 19Rukometašice Metalca 2015  silne  na startu  nove sezone a rukometaši poraženi u istom rangu Prvoj ligi(faktički Trećem rangu) Srbije.

ŽRK  Metalac je u Obrenovcu pobedio domaćina Radnićki 32:25(15:10) a rukometaši  istoimenog kluba iz Valljeva su ispustili bod. U Beogradu je Sinđelić slavio 27:26.

Obrenovčanke su na startu odolevale Valjevkama do rezultata 7:8 da bi Metalac čvrstom odbranom  sigurnom realizacijom uspeo da se odlepi i na odmor ode sa opipljivom prednošću  od 15:10

U nastavku Valjevke kontrolišu igru  i nema rezultatske neizvesnosti.

Kretaor igre Marta Mosurović 7 golova, kapiten Jovana Pavlović(8), Milica Nešić 5, Tea Marković 4 i Sabina Karadinović 3 gola  srušile su Obrenovčanke. Kod Radničkog je najefikasnija bila Milica Petrović sa 7 golova. U drugom kolu ŽRK Metalav 2015 je slobodan a u trećem je komšijski derbi sa ORK Loznica u Valjevu.

Rukometaši Metalca u istom rangu takmičenja gostovali su Beegradu. U nekompletnom sastavu bez trojice standardnih prvotimaca bili su na pragu osvajanje prvog boda. U samoj završnici 14 sekundi pre kraja Metalac je  postigao gol. Usledila je reakcija sudija gol je poništen i Sinđelić je slavio 27:26. Narednog  vikenda u Valjevo stiže druga ekipa Metaloplastike.

Read more...

SPUTNJIK EKIPNI POBEDNIK MTB KUPA SRBIJE

  • Published in Razno

sputnjik vrsac

Biciklisti Valjevskog Sputnjika na  MTB Kupu Srbije, a poslednjem u 2019.godini održanom u Vršcu, su ostvarili dvostruku pobedu u kategoriji mlađih kadeta i postali ekipni prvaci. Manufaktura Ratković nije nastupila u Vršcu iz objekttvnih razloga.

Bogdan Angelovski je osvojio prvo, Borisav Đorđević drugo a Vanja Maksimović sedmo, i ekipno su prvi.

Posle 12 trka BK Sputnjik je postao u generalnom plasmanu ovogodišnjeg Kupa Srbije.

Pojedinačno, reprezentativac Srbije, učenik OŠ Andra Savčić - Bogdan Angelovski je drugi, Đurić je četvrti sa 10 bodova zaostatka iza trećeplasiranog, dok je Maksimović na respektabilnom šestom mestu. Tara Čulić je u generalnom pojedinačnom plasmanu osvojila treće mesto u konkurenciji mlađih poletarki, dok je u istoj uzrasnoj grupi kod dečaka Lazar Anglovski zauzeo sedmo mesto.

Rezultati u Sputnjika u 2019,   sestara Ratković Gale, Nike i Zoje   malo slabiji u 2019.godini nego u 2018, ali i klinaca BK Boba potvrda su da se  biciklizam ponovo budi u Valjevu.

Ovogodišnjih 12 medalja Sputnjika osvojenih na državnim prvenstvima je uspeh za poštovanje!.

Vremena Bobe, Kovača,  Zorice Antić,  Aleksandra Timotića, Zorana Jelića, braće Dušana i Dragana Dimitrijevića, Zlatka Jevtića, Đurđevića, Sudžuma, Savića. očigledno se vraćaju.

Read more...

ČETIRI ODLIČJA ATLETIČARIMA VAK U ŠAPCU

  • Published in Razno

 vaka sa 19 9 28NA Gospojinskom mitingu u Šapcu  mladi atletičari VAK Valjevo osvojili su  4 odličja.

Matija  Ristić je pobedio u trci na   200 a Milan Marković na 300 metara. Druga mesta pripala su Dimitriju Gajiću na  60 i Lazaru Abdriću na na 300 metara. Tamara Panić je bila četvrta na 300 m, Stefan Tešić 5. na 800, a Nina Tadić na 300 i Lena Radojičić  na 60 m bili su osmi.

Read more...

ĐOKIĆEVIH 11 GLADIJATORA I LAVIĆA SE SPREMAJU ZA "NEMOGUĆU MISIJU"

1kkm lopte

Vladimir Đokić je  posle Gospojinske i Krstovdanske trijaže formirao tim Metalca za sezonu 2019/2020.

Posledjeg četvrtka pristiglo je još nekoliko mladića od kojih neko u budućnosti možda u uspe u košarci. Uspeće budu li na prvom mestu posvećeni, vredni, ako veruju u sebe i naravno sreća da ih prati. Nema deda i čukundeda, biće na tribunama gde im je i mesto. Od njih 11 čak  7 su tek postali punoletni. Momcima se već posrećilo. Imaju tu čast da ih vodi najbolji  trener danas u Srbiji Vladimir Đokić.

Srećno i uspešno svima da bude!

Na premijeri u Čačku 5.oktobra u ekipi neće biti Vasića, zbog odlaska u Student oa povratka u Metalac. Vasić će predvoditi Metalac u Valjevu 12.oktobra na premijeri protiv Dunava iz Banovaca.

Đokićev tim trenutno izgleda ovako:

 Iz protekle sezone će igrati  Aleksandar  Vasić)(1)-(185-32), Luka Anđušić(2)-(25-195), Igor Đuković(3)-(30-205), Nikola Riki  Stefanović(4)-(20-207). Stigli su povratnik u matčni klub  Nikola Tomašević(2)-(28-193) zatim  Danilo Slijepčević (Dinamik)-(2)-(19-192), Luka Pavlović(OKK)-(1-2)-(20-199), Nikšićanin  Jovan Vojinović (FMP)-(1-2)-(190-1999)Toma Vasiljević (Dinamik)-(5-4)-(21-204), došao je iz Niša  Aleksa Stepanović(4-3)(21-207) i iz Dinamika Kraljevčanin  Vladimir Radomirović(3)-(19- 203).

Utakmica u Čačku sa Borcem umesto derbija biće samo praktično prva provera ekipe posle 10 dana ozbiljnijeg rada.

Ono što je upečatljivo na svakom treningu je činjenica da se radi muški odgovorno i bez pogovora. Osim trenera, škripe  patika, zvuka lopte na parketu, obruču i mrežici, samo se čuje crvkut ptica prispelih kroz samo njima znane prolaze pod svodove hale sportova 15.septembar.

Treninira se žestoko, majice su natopljene znojem, vode za osveženje ima dovoljno. Treninzi su javni a što ne reći 12. oktobra kao nekada očekujemo da neki dogo dobrovoljno odsutni ponovo se vrate na tribine a da odtale zagrmi kao nekada: Metalac !!!

Po do sada viđenom  momci zaslužuju podršku svih prijatelja sporta Grada Valjeva, a budu li sve išlo po planu u novembru- decembru je za očekivati da ovaj  tim pokaže svoje domete.

Do tada nek nam je bog svima u pomoći.

Sreća prati hrabre !

Read more...

ODBOJKAŠKI VANZEMALJCI IZ SRBIJE UGASILI SVETLA PARIZA

ODBOJKA BERS2foto OSS

Srbija je u fantastičnom  meču sa domaćinom Francuskom u pariskom Bersiju pobedila domaćina i sutra će igrati četvrto finale na Evropskom prvenstvu u odbojci.

Orila se sinoć Marseljeza sinoć Bersijem a sutra će Marš na Drini grmeti Srbijom!

Posle lavovske borbe  u spektakularnom polufinalu je pobeđen  domaćin Francuska sa 3:2, po setovima 23:25, 25:23, 25:21, 17:25 i 15:7. Igralo sa  135 minuta. Srpski odbojkaši su u meču preokreta u petom setu demolirali domaćina. Napadačkom servisom, neprobojnim blokom i prijemom za naklon do zemlje ućutkali 13.500 grlatih Francuza.

Selektor Slobodan Kovač je za razliku od svog predhodika Nikole  Grbića probudio  timski duh Srbije sposobne da odigra muskatarsko polufinale. Igrom  svi za jednoga jedan za sve Srbija je bacila Francuze  na kolena.

Domaćin je bolje otvorio meč, Srbija okrenula na 2:1 a Ngape furioznom serijom odveo trikolore u set odluke. Kovačević, Petrić, Jovović, Atanasijević, Podraščanin i Lisinac činili su postavu na startu majstorice  gala polufinala.

Sledi pet furioznih servisa Nemanje Petrića 5:0 za muk u Bersiju posle startne rampe  Kovačevića Ngapeu. Topovski servisi Nemanje Petrića, blokovi  srpskih tornjeva luda dizanja Srećča Jovovića poen Lisinca blok Lisinca  donose 9:2 Srbiji  Francuzi su u teškom nokdaunu. Baš tako poput grogiranog  boksera trikolori hvataju preko   Ngapea  poslednju šansu i 9:5. Servis greška Francuza  Atanasijević puca za 11:5. Uroš Kovačević gazi liniju na servisu, a Atanisijević punovo buši Bersi. Lisinac iz servisa strelja za 13 poen a Podraščanin i "samoubistvo" na servisu , lopta u mrežu umesto u teren Srbije su tačka na velićasnstevu pobedu za istoriju Srbije i to posle 8 pobeda Francuza.

U tih poslednjih 20-ak minuta spektakularnog polufinala vanzemaljac Atanasijević je preuzeo odgovornost i  sa pet skokova, stopostoptnom raeliziacijom i jednim blokom izrastao u junaka meča .

Francuz Ervin Ngape je bio najbolji poeneter sa  29 poena, Uključujući 4 asa Aleksandar Atanasijevič je doneo Srbiji 27 poena

Junaci velike pobede imaće dan odmora  pred sutrašnje finale ponovo u Bersiju u 17,30. Na istom mestu Francuska i Poljska boriće se za  bronzu danas u 18 sati.

Odbojkaši Srbije razgalili su nas ponovo posle radosti što su nam priredile odbojkašice pre mesec dana. Nema sumnje da će tako biti i sutra u finalu XXXI EP 2019. protiv Slovenije bolje od Svetskog šampiona Poljske u Ljubljani dan ranije.

Read more...

ŠAMPION SRBIJE U BOKSU METALAC UVELIČAO "SPORTSKI IZAZOV" U VALJEVU

  • Published in Svet

 1bkm 26 9

U okviru Evropske nedelje sporta  u 37 zemalja Starog kontinenta, u Valjevu  i još sedam gradova u Srbiji je  održana   manifestacija "Sportski izazov".

U Valjevu je kako trvde pojedini mediji vežbalo više  1.500  sportista svih generacija od 7 do 77 godina.

1dan aero

11 DAN VATERPOLO

1dan strelci26 9

1vak 26 9 19

dan rvaciiii

1dan sah

dan kos

1dan boba

1dan dz 26 9

1dan rk

1dan dz 1 26 9

U Šapcu koji se nadmetao sa Valjevom po tvrdnji tamošnjih medija i organizatora  u hali Ekonomske škole sportske veđštine demonstriralo je  2757  Šapčana što je bilo dovoljno da  ovoga puta pobede Valjevo u ovom takmičenju.

U halu sportova 15.septembar  došli su    članovi većine sportskih klubova predvođeni šampionima države u  boksu bokserima Metalca

Demonstracijom sportskih veština  promovisali su sportski duh, drugarstvo i ljubav ali i međusobno  poštovanje.

Na otvaranju se moglo čuti da je Grad Valjevo oduvek bio grad sporta , a  potvrda da je baš tako su brojni sportisti   i deca predškolskog i školskog uzrasta.

dan gaha

sport skola

„Želim da Vas pozdravim u ime gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića, koji je podržao ovu akciju i sve manifestacije koje se održavaju u gradu na Kolubari.  Evropska komisija, Ministarstvo omladine i sporta i Olimpijski komitet Srbije, prepoznali su šta naš grad radi u oblasti sporta i odlučili da Valjevo bude jedan od osam gradova gde se odvija sportski izazov i hvala im na tome. Valjevo je grad sporta i tako će uvek i biti.Takmičari, želim da u najboljem svetlu predstavite vaše klubove, naš grad i naravno da pobedimo Šabac sa kojim se takmičimo"poručio je  na otvaranju odbornik  Milan Gajić.

Od ovog meseca predsednik UO KK Metalac MIhailo Poček  košarkaški trener, član zlatne generacije  valjevskog kluba iz vremena kada je Metalac igrao u Prvoj ligi eks SFRJ, najjačojoj u Evropi, zahvalio se učesnicima što su došli u punom broju i poručio.

"Svi znamo koliko je sport značajan. Kroz sport razvijate svoj duh,  zdrav život i  stičete nove prijatelje. Sport je život, život je sport i zato odmah krenite sa današnjim danom sportskog izazova“

1dan povlen

1dan vk va

1dan invaldi

Manifestacija je zamišljena kao takmičenje između gradova. Grad Valjevo je kao rivala imao Šabac. U nadmetanju pobeđuje grad koji okupi više učesnika. Manifestaciju organizuju Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo omladine i sporta, a pokrovitelj je EU.dan total

Read more...

U EVROPSKOJ NEDELJI SPORTA VALJEVO DANAS U PODNE NA DELU

  • Published in Svet

 1sport izazov 2019

Evropska nedelja sporta se obeležava od 23. do 30. septembra širom Srbije pod sloganom #BeActive.

Grad Valjevo sa još  osam gradova u Srbiji  domaćin  današnje manifestacije zakazane u podne u hali sportova 15.septembar.

„Sportski izazov“ se realizuje u Valjevu i još sedam gradova u Srbiji“, podseća  Milan Gajić koordinator  Sajma sporta  u Valjevu i ističe da nije slučajno što je grad Valjevo izabran za održavanje ove manifestacije.

1gaja si k

"Lokalna samouprava  i gradsko rukovodstvo na čelu sa gradonačelnikom Valjeva se odnose prema sportu domaćinski jer Grad Valjevo je Grad sporta"

Početak je u podne i trebalo bi da traje tri sata a učesnici mogu biti svi koji to žele.

 Evropska nedelja sporta od 23. do 30. septembrase održava  po  peti put na Starom kontinentu  Evropi, a drugi put u Srbiji. Pod sloganom #BeActive, Evropska nedelja sporta ima cilj da  podigne  svest o zdravom životu i važnosti sporta i fizičkih aktivnosti.

Manifestaciju  organizuju Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo omladine i sporta pod pokroviteljstvom Evropske Unije.

sport iz BeActive

Šef Delegacije Evropske Unije u Srbiji, ambasador Sem Fabrici, pozvao je građane Srbije se pridruže mnogobrojnim aktivnostima koje će biti organizovane tokom ovogodišnje Evropske nedelje sporta.

Sem Fabrici

“Srećni smo što ćemo proslaviti srpski uspeh u sportu. Sportu za sve, izvan zvezda, podijuma i medlja. Statistički podaci pokazuju da su mladi u Srbiji manje akivni nego što bi trebalo da budu. Evropska Unija, Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo omladine i sporta su udružili snage da pokrenu Evropsku nedelju sporta pod sloganom BeActive. Svest o važnosti sporta za zdravlje, blagostanje i održavanje dobrog duha je naš cilj. Pridružite nam se od 23. Do 30. Septembra u događajima koji će se održati širom Srbije. Povedite svoju decu, porodicu i prijatelje. Otkrijte nove sportove i pokažite nam svoje sposobnosti. Čekaju vas vredne nagrade!”

U toku nedelje biti biće organizovano 20 događaja širom Srbije sa  preko 50.000 učesnika.

Evropska komisija je pokretač a osnovni cilj Evropske nedelje sporta je da podstalnu  građane na  fizičku  aktivnost, bez obzira na godine ili fizičku spremnost, kao i edukaciju građana o zdravom načinu života.

U 2018. širom Evrope više od 13 miliona ljudi iz 37 zemalja  je učestvovalo u Evropskoj nedelji sporta, a ove godine se očekuje 15 miliona učesnika.

Organizacija i učešće građana u ovakvom projektu od od izueuetnog značaja jer se 10 odsto populacije starije od 30 godina rekreativno bavi sportom,a kod studenata samo 4 odsto. Moderan način života "uskraćuje" , posebno mladima h posvećenost  sportu i fizičkoj aktivnosti, a organizacija Evropske nedelje sporta vezana i za Olimpijsku povelju koja propagira aktivaciju mladih kroz sport a sve u službi skladnog razvoja čoveka i formiranja boljeg i mirnijeg društva.

Evropska nedelja sporta podržava i humanitarne akcije a jedan takav događaj pod nazivom Penal za život“ kao i humanitarna velika  noćna štafetna  trka za ravnopravnost

Srbija je drugi put za redom domaćin i partner Evropske nedelje sporta, a Ministarstvo omladine i sporta se  trudi da omogućii besplatno bavljenje sportom, jer Srbija je  zemlja sporta.

Evropskoj nedelji sporta pridružiće  bivši i aktivni sportisti da pozitivnom energijom  promovišu sport, humanost, edukaciju i zdravlje.

Read more...

POLITIKA I SPORT KAO PRST I NOKAT

1kos lopta

Pravila igre kažu da politika ne sme da se meša u sport. A zakoni i pravila postoje da bi se kršili. Postalo je pravilo da čim državni projekat i ljubimica bude istamburana napolju pa još i (ne)očekivano dobije po njonji  kod kuće slede nadugačka i naširoka objašnjenja o zaveri, političarenju bez granica ali i otvorenim  pretnjama jer Srbija nije srećna, pa će  narod biti obavešten koliko mu vlast uzima da bi "udelila sirotanima". Na sreći ima i normalnih da sportski priznaju poraz i sve insinuacije i laži padnu u vodu.

Stanje u Beogradu preslikano je u Srbiji. Valjevo sa dva najdrastičnija primera potvrđuje praksu  da loše postaje obrazac života i rada.

Prvi primer

U valjevskom fudbalu  štetočina traje još malo pa će biti 20% od veka Stare dame iz Parka Pećina, Poklon UEFA  FK Budućnost za svojih 100 leta  od milion evra ostaće sanak pusti.

Danas je živ mutant BK 2014 a FK Budućnost je ugašen  što je za evropsku kuću fudbala ključni faktor i alibi da  ne uplati novac na žiro račun kluba koga jasno  je ko dan  više i ne postoji

Ipak nije  fudbalska štetočina  i jedan od tvoraca mutanta Milan Milinović FK BK 2014 isključivi krivac za milionče  što ode u nepovrat. FK Budućnost  je i  u prošlom veku menjao ime, uostalom FK Metalac je ušao u Drugu ligu, pa je koju godinu kasnije vraćeno ime u FK Budućnost.

Pored miliončeta od UEFA  mutant sa Kolubare ima još milion svojih muka.Najveća, prva i osnovna je Milan Milinović postavljen politički da radi ono što nikada nije znao a hteo je.

Doživeo je da ga prošle subote na medijskom nebu ponižavaju i šikaniraju slični njemu u svetu fudbala. Neko će  reći da je konačno načet, iako ovoga puta zbog osionosti i bezobrazluka gorih od sebe. Međutim dok se ne desi ono što će se desiti biće tamo gde mu nikada nije ni bilo mesto.

Drugi primer

Košarka odnosno KK Metalac  je kao i fudbal na sličan način bio utamničen skoro 20 godina!

Politika ga je bacila u tamnicu a  nedavno i oslobodila okova. Međutim niko od pilicije, tužilaštva, suda i naravno vlasti  ne poteže  pitanje bilo kakve  odgovornosti za dugove što bodu uči vode klub u propast.

Osim što je KK Metalac finansijski devastiran sinoć se uverismo da u  Metalac može da dođe svako ko misli da zna da igra košarku. Od 20-ak momaka rečnikom boksa od srednja do super teške, dominirali su debeli. Za onu ludu utakmicu mršavih i debelih nije bilo dovoljno kandidata, jer mršica  nije bilo  ni za  dubl u tenisu a kamoli za igru pet na pet.

Većina je već sinoć precrtana i danas ih u pola šest neće biti u hali sportova 15.septembar. Po rečima Vladimira Đokića  u šoku šta ga je snašlo  i u kakvom se nebranom  grožđu našao, ima rešenja za teren i igru.

O čemu se radi videćemo sutra uveče kad stignu momci kojima je košarka posao. Da, baš posao od koga žive i koji se plaća. Kvartet Valjevaca Đokić, Vasić, Đuković, Tomašević, poželeo  je kouč u uvodnom obraćanju da im se pridruži što pre i Đukan Đukanović  svestan je stanja u klubu. Vasić i Đuković su zaposleni u preozbiljnoj privatnoj firrmi. Znanje, profesionalnost, odgovornost i naravni vreme se poštuju i imaju svoju cenu.  Dakle od dva treninga dnevno za sada nema ništa, osim ako se vlast ne potrudi da bude drugačije. Tomašević se bucnuo i za liniju košarkaša morće malo i u saunu. Zajedničko im je takođe da se mesecima nisu družili sa loptom. Anđušić, Pavlović i Stefanović su prošli prvu trijažu.kos2

Za sada je jedino siguran prevoz Lastrinim busom na utakmice van Valjeva. Finansijski plan je pred vlastima sada u problemu kako pronaći model da KK Metalac narodnim parama preživi naredna tri meseca. Poltika danas sve   rešava  narodnim parama.  

Deo establišmenta "servisa  građana" je umišljen, odnosno čvrto ubeđen   da deli svoj novac za stadione od 20 do 100 miliona, i sve ostale projekte sa jednim ciljem "hleba i igara".

U Valjevu ako gospoda iz politike misle da rade u interesu sporta danas sa smehotresnim pojedincima  politikanstki debelo zakačenim na državnu sisu, moraće da naprave zaokret za 180 stepeni ako stvarni žele da budu u funkciji sporta.

To će se dogodti onog trenutka kad Centri troška nestanu privatizacijom.

Novac je usmeren na besmislena davanja  Centrima  troška, parazitima i štetoćinama da ga krčme i ne polažu račune. Za divno čudo opstaju i množe se.

KK Metalac je danas izuzetak sa tendencijom da postane pravilo.

Krenulo sa mrtve tačke a objašnjenja  "dobro radi,  nezamenjljiv je, ne pitajte nas ništa za fudba..."  gube svaki smisao i značaj

Onog trenutka kada se potegne pitanje odgovornosti  da svako  odgovara krivično materijalno i moralno za svoja (ne)dela u u ovom slučaju u svetu sporta, a vlast novac usmeri  na školski, omladinski sport, škole sporta, da se deca igraju i uživaju u svojoj mladosti, ugasiće se sami od sebe Centri troška  a sport će početi da živi svoj normalan život.

I na kraju da se razumemo, Metalac je samo delimično očičšen od svega što ne valja, i trebalo bi posao završiti do kraja da kukolj ponovo satre žito.

Read more...

NOVI POKLON CENTRU ZA VANTELESNU OPLODNJU U VALJEVU

1s0

Ministarka  bez portfelja dr Slavica Đukić Dejanović uručila inkubator Centru za vantelesnu oplodnju smeštenom u Optoj blinici Valjevo.

Vredna domacija je obećanja nadavno i sa ukupno 16 miliona donacija u protekle deve godine je mnogo učinjeno da se poboljša rađanje dece a sa današnjim donacijom i  monitoring embrio razvoja i praćenje kulture ćelija nakon embrio transfera.

 Ministarka Slavica Đukić Dejanović istakla je da se ponosi  rezulatatima Centra za vantelesnu oplodnju, i da je  donacija inkubatora rezultat samo potvrda da se je svaki dinar uložen u Valjevu na najkvalitetniji način iskorišćena.

U ovoj godini je  izdvojeno 2 miliona dinara za podsticanje zapošljavanja 10 mladih majki iz ruralnih područija, kao i dodatnih 500.000 dinara za edukaciju i obuku žena za bavljenje biznisom.  Grad Valjevo je konkurisao i za projekat za nezaposlene roditelje.

1s2

“Izdvojili smo 2 miliona dinara za dečiju  igraonicu.  Za dečje igralište u naselju Kolubara 2, izdvojili smo oko 5 miliona dinara. Radujem se što su  postupci  za početak radova završeni.i što će u oktobru početi radovi. Biče to  prostor za decu, da budu još bolje Valjevke i Valjevcii”, istakla je ministarka Đukić Dejanović.

Dr Branko Budimirović, šef Odseka za biološki potpomognutu oplodnju, zahvalio se na donaciji i podršci.

"Ovo je treća poseta minstarke Slavice Đukić Dejanović Centru za vantelesnu oplodnju i Opštoj bolnici Valjevo, i predstavlja potvrdu da podrške u zajedničkoj borbi za povećanje nataliteta u našoj državi. Odsek kojim  rukovodim  do sada nije imao ovu vrstu “benč top” inkubatora,  i biče  značajno olakšanje u radu. Računajući na ovu donaciju, mi smo već tražili aneks ugovora sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje da nam omogući dodatnih 15 parova na onih već prethodnih 230 ugovorenih, koje ćemo uraditi do kraja godine. Naši rezultati su  poznati, a do kraja 2019, očekujemo rođenje 400-te bebe", rekao je dr Branko Budimirović.

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović istakao je da je saradnja Grada Valjeva sa Vladom Republike Srbije, a pogotovo sa Ministarstvom profesorke Slavice Đukić Dejanović odlična i da su sa direktorom Opšte bonice Valjevo  i načelnikom Ginekologije već dogovoreni naredni koraci.

“Pokušaćemo da u 2020.  Porodilište, dobije jedan respektabilan ultrazvučni aparat, i posebno sam zahvalan ministarki i profesorki Slavici Đukić Dejanović na svestranoj pomoći  i na saradnji",  poručio je dr Gvozdenović

Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije Valjevac Đorđe Milićević,  na raspolaganje ne samo građanima Srbije, već i  lokal-patriota, i svojim sugrađanima jer  Grad Valjevo je za njega prioritet.

“Spoma smo bili i bićemo  između Vlade Republike Srbije i Grada Valjeva. Očekujem nove donacije  i mislim da sve što  Vlada Republike Srbije čini i radi za Valjevo, je potvrda saradnje na relaciji gradske vlasti i republičke Vlade. Na raspolaganju sam da pomognem gradonačelniku i gradskoj vlasti da se zajednički izborimo i defibisane  inicijative pretočimo u dela u interesu građana Valjeva”, bez dileme  je Đorđe Milićević.

Direktor Opšte bolnice Valjevo dr Zoran Đurić zahvalio se na vrednoj i važnoj donaciji  i poželeo da i u sledećoj godini bude novih  donacija zaj Odsek najbolji u Srbiji  jer to tvarno zaslužuje. Dr Đurić je izrazio nadu da će u budućnosti  biti i za druga odeljenja Opšte bolnice Valjevo.

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas