Menu

zaglavlje

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO RUKOMETNI PARTIZAN, UZ DOPRINOS VALJEVCA MIKIJA RADOSAVLJEVIĆA

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO R…

Kao u svim sferama ži...

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: januar 2020

"HK “KRUŠIK” a.d. VALJEVO OŠTRO DEMANTUJE OPTUŽBE DA NE POSLUJE U SKLADU SA ZAKONOM

1KRUŠIK3Na osnovu navoda i tumačenja delova izveštaja Državne revizorske institucije o poslovanju HK “Krušik” a.d. Valjevo određenih medija i narodnog poslanika Miroslava Aleksića, menadžment  giganata vojne industrije  obaveštava javnost da su navodi izvučeni iz konteksta, da apsolutno netačni i da ne prikazuju realno i istinito činjenično stanje.

"I ovom prilikom se kroz politikantske manipulacije i zloupotrebom podataka, pokušavaju diskreditovati rezultati naše fabrike postignuti u poslednjih šest godina, kada su ugovoreni i realizovani izvozni poslovi u ukupnoj vrednosti od preko 400 miliona američkih dolara, što je nekoliko puta više nego u prethodnom periodu", stoji u sapštenju HK "Krušik" a.d.Valjevo, a   zatim sledi  detaljno objašnjenje.

"Pogrešno tumačenje navoda respektabilne institucije koju predstavlja Državna revizorska institucija (DRI), a koje je nastalo bez uvida u dokumentaciju na osnovu koje je DRI izvršila reviziju, nema validnu osnovu za donošenje objektivnih zaključaka, dodatno otežavaju naše poslovanje i produbljuju probleme na tržištu koje su izazvala negativna medijska dešavanja oko naše fabrike u prethodnih nekoliko meseci.

U cilju pojašnjenja javnosti oko načina obavljanja spoljnotrgovinskog prometa naoružanja i vojne opreme koji Krušik obavlja već decenijama, poštujući u potpunosti zakonsku regulativu Republike Srbije, neophodno je navesti sledeće činjenice vezane za nedavno objavljeni izveštaj DRI, koja je prethodnih nekoliko meseci vršila kontrolu našeg preduzeća:

Preduzeća GIM, Krupnik i Jugoimport SDPR kao i sva druga posrednička preduzeća u ulozi komisionara sa kojima Krušik sarađuje, imaju zaključene komisione ugovore u kojima je Krušik komitent. Prema tim ugovorima, komisionar ugovara prodaju sredstava iz komisionog ugovora u svoje ime, a za račun komitenta, a obaveze komisionara, između ostalih, su: da obezbedi izvoznu dozvolu od resornog ministarstva Vlade Republike Srbije i da o tome pisanim putem obavesti komitenta, da preuzme robu i izvrši sve aktivnosti u cilju realizacije izvoza, kao i da izvrši carinjenje robe saglasno važećim propisima.

Komisioni ugovori između Krušika i komisionara u najvećem broju slučajeva zaključuju se po cenama na paritetu franko-fabrika, dok komisionari sa krajnjim kupcem najčešće imaju zaključene ugovore na paritetu FCA aerodrom ili CIP aerodrom u zemlji krajnjeg korisnika.

Razlika u ceni između cene iz komisionog ugovora sa Krušikom i cene iz ugovora sa krajnjim korisnikom jednaka je troškovima avionskog i drumskog transporta, osiguranja, špedicije i posrednika, pri čemu, prema mišljenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija R. Srbije kao nadležnog resornog organa, komisionar može ugovoriti prodaju komitentove robe na različitim paritetima, u skladu sa INCOTERMS pravilima (pravila u međunarodnoj trgovini koja, radi olakšanja spoljnotrgovinskog posla izdaje Međunarodna trgovinska komora sa sedištem u Parizu). Isporuka robe na

  

paritetu EXW – Ex Works (franko fabrika) znači da je prodavac (komitent) dužan da stavi robu na raspolaganje kupcu (komisionaru) u svojoj fabrici, a da je kupac (komisionar) odgovoran za utovar robe, organizaciju i troškove transporta, kao i rizik od gubljenja i oštećenja robe, što svakako utiče na visinu navedenih troškova, odnosno pojavu razlike u ceni prema krajnjem kupcu. Na svakoj izvoznoj dozvoli navodi se vrednost robe iz komisionog ugovora sa proizvođačem Krušik, a kao posebna stavka na izvoznoj dozvoli navode se i konsultantski i svi ostali troškovi realizacije koji se tiču navedene razlike u ceni.

U konkretnom slučaju, koji je česta tema polemika u javnosti, komisionar GIM dostavio je Krušiku uz obračun izvoza kompletnu dokumentaciju koja se tiče izvoza naše robe – ugovore sa krajnjim kupcem, ugovore sa posrednikom, ugovore sa avio-prevoznikom, izvozne dozvole, avio-tovarne listove (AWB), JCI obrasce, fakture za avionski i drumski transport, fakture za osiguranje, fakture za usluge špedicije, fakture posrednika i dokaze da su navedene fakture plaćene.

Pri tome, tri pomenuta komisionara (GIM, Krupnik i Jugoimport SDPR) nisu blagovremeno dostavljali obračune izvoza, te je Krušik prihode i potraživanja iskazivao na osnovu svojih faktura koje su ispostavljene na osnovu komisionih ugovora. Uvidom u JCI obrasce, koje su blagovremeno dostavljali svi komisionari i nakon kasnijeg kompletiranja dokumentacije sa dokumentovanim dokazima o dodatnim troškovima koje su komisionari imali u izvršenju posla, utvrđeno je da iznos prihoda i potraživanja iskazan na osnovu ispostavljenih faktura predstavlja realno iskazan iznos. Troškovi avio prevoza i posrednika dokumentovani su ugovorima i fakturama uz dokaze da su isti plaćeni.

Sve napred navedeno je jasno uočljivo iz javno objavljenog izveštaja DRI, ali se zlonamernim interpretacijama njegovih pojedinih delova od strane narodnog poslanika Miroslava Aleksića i pojedinih medijskih kuća, ponovo vrše napadi na naše preduzeće i odbrambenu industriju u celini".

Iz Krušika apeluju na  medije i pojedince da poslovanje fabrike ne koriste za svoje dnevno-političke razmirice i lične promocije, kao i da prestanu sa daljim objavljivanjem i zloupotrebom podataka, jer najveću štetu od toga trpe upravo Krušik i njegovi zaposleni"stoji na raju saopŠtenja HK "Krušik" a.d. Valjevo

Read more...

VALIS SILOVITO NA TAŠU NASTAVIO POHOD NA PRVU A LIGU

 1valis palilulac na tasu

Vaterpolisti Valisa  u malo izmenjenom sastavu u odnosu na  jesen 2019. su ostvarili 8. pobedu u 9.kolu Prve B Lige Na premijeri u 2020. su na  beogradskom Tašu pobedili  Palilulu sa  18:12.

Utakmica je počela  u "sitne sate" u 21,30 sati,  a derbi sa  Valisom Palilula je dočekala samo sa dve pobede manje od novog lidera Prve B lige. Palilulci su (ne) na startu iznenadili izabranike trenera Tonkovića. Postigli su u prvoj prvoj četvrtiničak čak  5 golova, a li su isto toliko i primili.

Do poluvremena Valjevci znatno bolje igraju u odbrani, a u napadu ne posustaju. Sledi nova "petarda"  u mreži Beograđana(5:1). Treći kvartal Valis  je dobio sa 3:1. Kako su počeli rivali su i završili meč. Još jednom je bilo 5:5 u poslednjih 8 minuta čudnog meča.

Na Tašmajdanu u bazenu nije  "torpeda" ekipe iz Valjeva. Zbog zravstvenih problema odsustvovao je Aleksandar Kovačević. U poslednji čas je iz Kragujevca stigao  Mitrović, preko potreban da se nastavi trend pobeda iz 2019. godine.

Do utakmice još neporaženih Vukova sa Novog Beograda u Pančevu u subotu, Valis je lider Prve B lige sa 24 boda, jer Valjevci imaju bolju gol razliku od prvog favorita lige.

U narednom 10. kolu u Valjevo stiže  pančevački Wind sport, a zatim 15. februara je još jedan derbi u gostima i to sa Proleterom, odmah  posle gostovanja Zrenjaninaca  Šapičevim Vukovima sa Novog Beograda.

Palilula - Valis 12:18 (5:5,1:5,1:3,5:5)

Bazen Tašmajdan. Sudije:Beljin i Velkić. Isključenja: Palilula 12, Valis 2. Peterci: Palilula 2 (2).
PALILULA: Kukić, Pantović 5, Đurđević, Đorđević 2, Žeželj, Aleksić, Janićijević, Dimić, Đoković 1, Dimitrijević 1, Tomašević 3, Dimitrijević, Milojević.
VALIS: Kolesko, Milinović, Mitrović 2, Đurđević, Arsenović 2, Vujić, Gavrilović 1, Metodiev 2, Ilić 2, Lekić 4, Stanić 3, Milovanović 2, Milovanović, Dobrisavljević. Trener: Stevan Tonković.

Read more...

LENKA KRSTIĆ I NIKOLA RADOMIROVIĆ PRVI POBEDNICI 21. SVETOSAVSKE TRKE

  • Published in Razno

1st 21 lenka krstic

Više od 150 učesnika  obeležilo je  21. Svetosavsku trku u Valjevu, godinama urušavanu i devastairanu. Od ideje pokojnog osnivača biznismena Ace Milovanovića vlasnika  Valjevoauta da od 1993. Svetosavka trka bude praznik pravoslavne vere i sporta malo toga je danas ostalo.

st 21 cilj

Nekada je bilo i sponzora i ljudi dobre volje spremnih da se uključe svojim donacihama.Danas manifestacija životari od 350.000 dinara što Grad Valjevo izdvaja.

Valjevo sa više od 10.000  školaraca svih uzrasta, ukupno  17 osnovnih, srednjih, viših škola i fakulteta, dakle brojnim preduslovima da bude Univerzitetski grad,  i 11 predškolskiih ustanova, ali i dva atletska kluba sa 17 takmičara, zahvaljući nesposobnim "mapetovcima" po ko zna koji put je palo na ispitu animacije i okupljanja mladih na čas svetosavlja i sporta.

Minijaturni pehari pobednicima su ogledalo današnje manifestacije.

st 21 pehari

Prvi pobednici  21. Svetosavske atletske trke su trčali  na  200 metara  su tri curice i pet dečačića.

st 21 3 curice

st 21 predsk 2020

Zvanično prvapobednica je predškolka Lenka Krstić  iz valjevskog „Bambija“, ćerkica policijskog inspektora, "letećeg policajca" Vidana Krstića pobednika Svetosavske trke najbržeg na prvoj memorojalnoj trci  generala Svete Đukića. 

1st lenka i vidan

Nikola Radomirović iz AŠK „Tempo“ Šabac je bio najbrži predškolac.

st 21 maleni

U trci dana na 5.000 metara pobedio je senior Miloš Malešević iz AK Inđija ipred Ubljanina Milana Mitrovića, člana AK Užice, i Mirka Maune iz Sremske Mitrovice. KOd seniorki na 3.000 metara je pobedila  Verica Đorđević iz Surčina ispred Marine Radovanović iz Leposavića i  Milice Žunjić iz Užica.

Najbrža juniorka je Lana Benović iz Bijeljine, a junior Aleksa Petković.

Prvo mesto u konkurenciji prvih i drugih razred na 400 metara, osvojili su Isidora Sekulić – AK „Junior“, Krupanj i Mihailo Jakšić – AK Užice. Kod đaka trećeg i četvrtog razreda na istoj deonici pobedili su Ksenija Mrkela – AK „Dinamo“, Pančevo i Matija Ristić – AK „VAK 014“ Valjevo, a kod petaka i šestaka na 800 metara najbrži su bili Milana Marić – AK Inđija i Dimitrije Ljubičić – AK Čajetina. U završna dva razreda kod osnovaca na 800 metara, prvo mesto su osvojili Teodora Pavlović – AK „Sloboda“, Čačak i Nikola Tomić iz Zvornika.

Kod srednjoškolaca su pobedili Aleksandra Vukosavljević iz Ivanjice i Strahinja Stevšić iz Pančeva, AK „Dinamo“.

Najbrža veteranka na 1000 metara je bila Biljana Jelesijević, a veteran Petar Božović. Kod pripadnika  Vojske Srbije pobedio je Miroslav Jaćić, a kod policajaca i vatrogosaca  e fudbaler  Stefan Stevanović.

Na Svetsavskoj trci viđeni su   bivši  i budući šampioni.

1st 21 kumici

st vak

1st nemanja m

Grad Valjevo je pokrovitelj a teret organizacihje poneo je Sportski savez grada.

AK Metalac u saradnji sa Surčincima (nije klan u pitanju prim. aut),  je bio tehnički organizator.

KK Partizan je pozvao malog Valjevca Petra Nikolovskog  da promoviše svoj Grad Valjevo i  da najavi utakmicu ABA lige sa Nebojšom Bogojevićem Čarlijem u Pioniru.(foto fb)

st pera

U naše  Valjevo dolazi Surčinac, "ljubitelj mikrofona". Biće da je tv zvezda RTS  bila prezauzeta da spikeriše na Svetosavskoj trci, a možda i preskupa.

Da nije tužno bilo bi smešno.

Read more...

PET GENERACIJA VATERPOLISTA VALISA I JEDNA VK VALJEVO NA FINALU KUPA RZSJ SRBIJE

08 VALIS KG 2Uspehe VK Valis ne nižu samo seniori, orni da se u 2020. vinu u elitu srpskog vaterpola. Mladji valisovci  se sve "bezobraznije" ugledaju na  starije drugare i trude se da ih bazenu pobedama i osvojenim trofejima dostojno prate. Generacija najmladjih polaznika škole vaterpola Valisa,  dečaci rođeni 2008. i jedna devojčica, i naravno još mlađi,  večeras su izborili u Kragujevcu plasman na finalni turnir Kupa na nivou Regiona Zapadne,Centralne i Južne Srbije.

U svojoj grupi bili bolji od domaćina Radničkog 13:7. Pobedili su i šabačku Savu 12:5.Od izabranika trenera Uroša Tešića samo je niški Nais bio bolji, Večeras je pobedio 10:3, pa će Valis i Nišlije na finale Kupa RZSCJ Srbije sa dve ekipe iz redova šampiona države Šapca, najsupešnije na turniru u Petnici.

U istoj kategoriji 2008. godište i mladji VK Valjevo je sa dve devojčice, šampionke u biciklističkom sportu Nikom i Zojom Ratković u konkurenciji  dva kluba iz Šapca i Rasine pobedio Kruševljane i osvojio treće mesto na turniru u Valjevu.  

Godinu dana starija dečaci iz VK Valjevo su lagano prošli kvalifikacionu rundu u Petnici i boriće se za finalnom turnuru za trofej  Kupa Regiona ZCJ  Srbije.

Valja posebno istaći  u finalu Kupa Regiona ZCJ SRbije  nastupiće čak pet generacija Valisa: 2001,2002, 2004, 2006, i  najmladji Valisovci rođeni 2008.godine i mlađi.

Read more...

TARA,NIKA, ZOJA I BOGDAN VOZILI ZA MEDALJU NA SREBRNOM JEZERU

  • Published in Razno

1ciklo kros vg 2020 1

Prva trka u 2020. godini, prvenstvo Srbije u ciklo krosu održano je u blizini Srebrnog jezera u Velikom Gradištu bila je uspešna za mlade valjevske bicklisite, osvojene su četiri medalje.

 U 2019. neprokosnovena pretpoletarka, sada u starojoj kategoriji poletarki, članica Sputnjika  Tara Čulić je pobedila. Do pobedničkog postolja stigle su i sestre Ratković. NIka i Zoja, u predhodna dva dana sa kapicama VK Valjevo u bazenu SRP Petnica osvojile treće mesto na kvalifikacionom turniru za Kup Srbije. Članice tima "Vila Gala"  u kategoriji  poletarki bile su još uspešnije na svojim biciklima. Nika Ratković 2018. četvorostruki prvak Srbije, danas je bila druga a Zoja treća na Ciklo kros prvenstvu, na stazi dugoj 4,5 km.

Do bronze je stigao Sputnjkovac kadet Bogdan Angelovski. Zanilmljivo je da bi u 2020.  BK  Sputnjik na valjevskom sportskom  bi trebalo da bude  novi milioner. Za svoje aktivnosti Sputnjikovci  po predlogu Komisije za sport treba da   inkasiraju milion dinara.

Od 2020. kadetkinja najstarija od sestara Ratković Gala, četvorostruka šampionka Srbije u 2017, bez konkurencije najbolja mlada sportiskinja Grada Valjeva, danas  je bila samo peta. Razlog su pored kratke staze od samo 5,5 km, pehovi, pad u prvom krugu i problem sa lancem u završnici trke. Četvrti član Ratkovića brat Milorad nije osvojio medalju ali nije bio ni na začelju u svojoj kategoriji. U februaru za vreme školskog raspusta jedinstvena četvoročlana sportska porodica "nevidljiva" kad se dele stipendije i novac za sport  odlazi u Bušat  na zimske pripreme. Želja je da se kao i uvek o svom trošku što spremnije dočekaju sezonu za potvrdu visokih ambicije tima "Vile Gala".

Read more...

RVAČI MLADOST ISTRAJAVAJU NA PUTU POBEDNIKA

  • Published in Razno

rvacki klub mladost

Na vanrednoj  izbornoj Skupština Rvačkog kluba "Mladost" najboljima senioru Strahinji Đermanoviću i  mladom takmičaru Urošu Kojiću uručeni su pehari a za novog predsednik kluba izabran je Nenad Lukić, oficir Žandarmerije u penziji.

Iako su predlogom Komisije za sport uskraćeni za pola miliona u odnosu na 2019. godinu, rvači poručuju:

"Što nas ne ubi, samo nas ojača. Nema stipendije Grada za šampiona Srbije. Mnogo puta do sada smo se suočavali sa nedaćama i i nepravdom. Izborićemo se u u 2020. godini. Ne zove se naš klub slučajno Mladost. I u ovoj  godini ćemo raditi više i jače i naravno pobeđivati".

mladost 4 u 1 ligi

Read more...

JANUARSKA PREMIJERA POTVRDILA DA SLEDI GODINA ODBOJKAŠKOG PREŽIVLJAVANJA

OK VA 14 BAUWEZEN 2020

foto ok va014 U svetu odbojke za valjevske prilike završen je pauza i sledi drugi deo teške i neizvesne sezone u Prvoj i Prvoj B ligi.

OK VA 014 Bauwesen je u Srpskoj Atini ostao bez ijednog boda. Novi Sad je pobedio 3:1 i ekipa koju vodi Marko Adamović, pojačana Nenadom Ćosićem moraće svojski da se potrudi da iz Prve lige ne sklizne u rang niže.

Dobro za VA 014 Bauwesen što stižu mladi Valjevci.  Baš te momke u tajne odbojke je uvodio Nikola Crni Ražnatović najzaslužniji što je Valjevo imalo jednu sezonu Superligaša. Ražnatović je otišao iz Valjeva bez čestito rečenog "hvala", Sigurni je samo da tako nije smelo biti. U Valjevo narednog vikenda stiže VGSK pred derbi začelja sa 9 bodova, odnosno tri manje od Valjevaca. LIder Prve lige je  ljiški Spartak ubedljiv u Mladenovcu, baš kao i jedini mu konkurent za mesto u eliti Borac iz Starčeva u Velikom Gradištu. Obe ekipe imaju po 26 bodova iz 10 utakmica i  po svoj prilici medjusobni duel odlučiće ko će u elitu.

OK SRB 2019

foto ŽOK Srbijanka 014  Najbezbrižniji klub, pre svega zbog novog rasta dotacija ženski OK SRBIJANKA 14  startovao je pobedom u 2020.

U Šumicama je posle maratonskog meča u pet setova ekipa iz Valjeva pobedila Rodu 3:2. Malo Valjevke, malo  devojke sa strane, i naravno zadužena za poene, Ana Mitrović je skoro dobacila do kote 30, jer se preko nje napadalo, su imale više nerava, želje, sreće.ana m

foto ŽOK Srbijanka 014 Mora se istaći kvalitet je na kraju presudio za prva 2 boda u 2020. i sad je već jasno bezbrižne naredne zimske mesece, jer opstanak je obezbeđen. a o  eliti rezervisanoj za Ub, Lajkovac,  Obrenovac, sutra Ljig u muškoj odbojci, nema ni zvanja ni znanja inaravno  organizacije i sistema. Ljižanke u istom rangu u Prvoj ligi  su na začelju i sledi im selidba u Prvu B ligu.

Zameniće OK Valjevo sa FOK-om otpisano u Prvoj B ligi.  Valjevke su na premijeri izgubile od Partizana 2 1:3.

Ali ima nešto što je posebno dobro za valjevsku odbojkui.

Po predlogu Komisije za raspodelu sredstava za sport u 2020 Budžet partijske ljubimica OK Srbijanka 014  je narastao na 4 miliona u istom rangu takmičenja sa OK VA 014 Bauwesen sa 3,5 miliona uštinutim  u odnosu na prošlu godinu  za milionče i kusur. OK Valjevo ne bude li "bune" dobiće 2 miliona.

Cifra od 9,5 za odbojku je pozamašna, imajući u vidu da je za šampiona države BK Metalac opredeljeno 2,1 milion koliko i za privatni klub Miminog sina Rada Begovića, za mali fudbal.

Sve postaje nesporno sporno ako  se uzmu u obzir da igre bez granica"  trećeligaša u fudbalu koštaju 14 miliona, kao rekordnih 3,3 miliona predloženih za Streljački klub Valjevo 1880.

Read more...

U ALEKSINCU OBEZGLAVLJENI METALAC BEZ SRCA NEMOĆAN

aleksinac metalac 

Radni dan osakatio je odavno masakrirani klub iz Valjeva večeras na "giljotini" u Aleksincu. Obaveze na poslu primorale sa kapitena Sašu Vasića da ne putuje na utrakmice protiv Napretka. U Aleksincu ponovo zbog zdravstvenih problema nije bilo Tomaševića.

Epilog je  očekivan Napredak je pobedio preubudljivo 83:54.

Nemoć u organizaciji igre bila je evidentna. Grešilo se u serijama, ali i neodgvornost pojedinaca u odbrani je pored nedostatka hrabrosti bila previše upadljiva.

Posebno bode oči poslednjih 10 minuta igre kada je Metalac postigao samo 5 poena.

Koliko je težak posao pleja pokazala je večerašnja utakmica u Aleksincu.

Gledali smo i više navrata  "nogomet".

Napadački zapaženi Vojinović, sa Anđušićem najefiksniji,  trojkama je  do poluvremena i pored 13 izgubljenih lopti svog tima sprečio bruku, pa se na veliki odnor se otišlo samo sa  munus 7(28:35).

Zakucavanje Stepanovića donelo je novi rafal ishitrenih šuteva, promaju u odbrani i kanonadu Napretka.

I pored prestrogo dosuđena  tri namerna faula, Metalac malo hrabriji i odgovorniji u odbrani pravi seriju od 13:1 za 49:60.

U 4. kvartalu "pomatrači" u odbrani prave prostor  za napadačke akcije domaćina.

Košgeterski  post je  garniran sa ukupno 23 izgubljene lopte, a bezobrazno neodgovorna odbrana  donela je  prostor za ubedljiv poraz 54:83!

Metalac  i u kompletnom sastavu teško da bi nešto uradio u Aleksincu, ali bi sa Vasićem i Tomašević neodgovornima bio sužen prostor, i izostalo bi  tv ponižavanje.

Klub je previše urnisan proteklih godinu dana tako očekivani da poraz u Aleksincu previše ne boli, tim pre što niko krenuo kući povređen.

Ekipa prepuštena sama sebi konačno je završila je januarsku golgotu i mučenje.

Podsetiću, u 2020. sve je počelo uskraćivanjem uslova za normalan trening,  zbog malog fudbala. Pored nekompletne ekipe u trenažnom procesu usledile su ozlede, prehlada Tomaševića i konačno danas izostanak Vasića zbog obaveza na radnom mestu.

Da li je mogao možda neko iz Gradske kuće da se doseti i u gospodskom razgovoru omogući najboljem da i danas predvodi Metalac, ostavljam da sami zaključite.

Sledi serija bez prava na grešku.

Počinje 1.februara protiv Vršca u Valjevu, a zatim  okršaj u Lazarevcu, pa u Valjevo  stiže uvek najteži rival u borbi za opstanak, trenutni menadžerska tvorevina OKK Beograd.

Uslediće "relaks" gostovanje u Novom Pazaru i dve najvažnije utakmice u sezoni sa Vojvodnim i Tamišom u poslednja dva februarska vikenda.

Onaj telefon iz sive zgrade bi mogao već u ponedeljak da zazvoni, kako bi dvojica  Valjevaca samo narednih mesec dana konačno mogla normalno dva puta dnevno da treniraju. Mogao bi da im se pridruži i treći, samo pod uslovom da to želi, i  da mu privatan biznis ne ispašta.

Ali i umišljeni da se od statistike živi silno se varaju, i morali bi pod hitno da se  dozovu pameti i shvate da košarka nije samo napad već i odbrana.

Četiri pobede donose opstanak, pod uslovom  da Mega ne bude poslednja u ABA ligi, žestoko uzdrmanoj posle neigranja Zvezde u Podgorici.

Pogled na tabelu jasno ukazuje da su trenutno najugroženiji Tamiš i Vojvodina. Do 15.marta mnogo toga će se menjati, ali je činjenica  da će Metalac i opstane li i dalje biti u sosu.

Klub funkcioniše na dobroj volji trenera i igrača. Rade, muče se i trpe sve što se teško da istrpeti.

Valja stegnuti zube, biti hrabar, igrati, pobeđivati  i sačuvati obraz.

A posle febuara i marta biće kako biti mora.

Opstane li Metalac  biće to samo zasluga ekipe i na prvom mestu Vladimira Đokića, a za dalje moraju se tražiti druga rešenja.

Read more...

NAJLEPŠA NAJAVA SVETOSAVASKE TRKE SREBRO MARKOVIĆA U BEOGRADU

  • Published in Razno

vak bgdfoto vak014  Na otvorenom prvenstvu Beograda u dvorani na Banjici nastupili je nekoliko perespektivnih   atletičara Valjevskog atletskog kluba 014.

Milan Marković(2006) u trci na 2000 metara je bio odličan drugi.

Trčali su i Tamara Panić(2008), Dimitrije Gajić(2008)i Stefan Tešić(2005) ali nisu uspeli da izbore pobedničko postolje.

U ponedeljak 27.januara na Savindan svi članovi VAK 014 nastupiće u kompletnom sastavu. Ambicije su kao i uve iste. Pored promocije i podrške provoslavlju cilj osvojiti  što više medalja sa likom Svetog Save.

Read more...

SPECIJALKA ZA TUTULE VALJEVKA TANJA GRBIĆ U MAĐARSKOJ

tanja g 1

Valjevka Tanja Grbić(31) posle (ne)očekivanog odlaska iz redova šampiona Francuske Kana, debitovala je pobedom u dresu Bekeščabe odbojkaškog prvoligaša iz Mađarske.

Najbolja organizatorka igre francuskog šampionata 2019.godini  kada je Kan osvojio šampionski prsten nije previše dobijala šansu protekle jeseni. Ne želeći da greje klupu odreagovala je na  fantastičnu ponudu Bekeščabe i naredna tri  ipo meseca igraće u Mađarskoj.

tanja madj

U debiju iz snova Tanja je sa novim klupskim drugaricama, dve sa prostora eks SFRJ Hrvaticima Miom Jerkov i Karlom Klarić, trener je Slovenac Vasja Samec, zabeležila blistavu pobedu od 3:1 protiv lidera A grupe nacionalnog šampionata.

U Kapošvaru Bekeščaba je nenela drugi poraz domaćinu u sezoni. Sa  8 pobeda iz 12 utakmica Bekeščaba se uključila u trku za naslov najboljeg kluba u Mađarskoj.

TANJA MADJIJA" Francuska bajka je završena. Dve titule u dresu Kana i San Rafaela Kup i Super Kup  sa Kanom za 8 sezona su kruna karijere, plus trofej za najboljeg tehničara u polusezoni u 2019.godini".

Pre nekoliko dana usledila je iznenadna selidba u Mađarsku.

"Jesen za zaborav je iza mene. Na odličnu ponudu iz Mađarske  sam odreagovala. Tražila sam i dobila raskid ugovora u Kanu. Brzo i lako sam se uklopila u novu sredinu. Bekaščaba ima respektabilan sastav, trenera koji poznaje materiju i zna šta hoće. Debitovala sam u komšijskom derbiju. Srećna sam što sam  razigrala ekipu i svojom igrom doprinela da pobedimo lidera. Očigledno je da ima  mogućnosti  za napredak u igri Bekeščabe. Nas pet  Jugovića, kondicioni trener je iz Srbije, ćemo se potruditi da obradujemo sebe i ljude  koji vole svoj grad Bekeščabu, odbojku i svoj klub "

Poruka za kraj Valjevke uvek sa osmehom na licu što raduje i uliva optimizam je očekivana.tanja g

"Sada sam samo 4,5 sata sam od svog Valjeva. Radujem se što je sve više dece u Valjevu uključeno u odbojku. Mogu samo da im poručim da poput mene i mojih drugarica iz Bekeščabe  slede reči velikog Cezara: Veni, vidi, vici"

Kad to kaže pred duele u februaru sa svojom Valjevkom Anom Lazarević perjanicom grčkog Olimpijakosa u 1/4 finalu Čelendž Kupa, specijalka za titule i tofeje  nema  druge nego da verujemo Tanji  Grbić.

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas