Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: jun 2020

ABA, SUKOB INTERESA, SILOVANJE ZRAVOG RAZUMA, VLADA PUTA 4, PLUS ŽOC I NARAVNO ON

pfc kk aNova sezona regionalne košarkaške ABA lige započeće 23. septembra sa 14 klubova, dogovoreno je danas na onlajn konferenciji klubova.  Valjevski Metalac (ne)će preneti vlasnička prava na FMP i ABA ligi na čemu insisitrauju  "panteri" odnosno Nebojša Čović.

Skupština će za  dve  raspravljati  o zahtevu  Partizana da  FMP, kao drugi klub Zvezde, u vlasništvu predsednika oba kluba Nebojše Ćovića,  bude izbačen iza ABA.1 u ABA-2 ligu.

Svoj zahtev Partizan je obrazložio činjenicom da je Zvezda  uvek tukla "pantere"  u čak 26 mečeva.

Partizan uskraćen zbog korona virusa i naravno politikantskim odlukama  za dva trofeja(ABA ligu i Evro Kup, samim tim plasman u Evroligu) ima svoje argumente.

Nebojša Čović vodi dva kluba u ABA ligi, FMP preimenovan u KK Crvena zvezda, i svoj privatni KK FMP.

Ilija Đoković  košarkaš FMP-a  koga  želi  Split ima  još godinu dana ugovor sa FMP-om,  kaže da je poslednja reč a koga drugog do gazde Nebojše Čovića.  Da stvar bude baš "zanimljiva" umesto Domagoja Čavlovića na mesto predsednika ABA lige u rotirajućem predsedništvu od jula  stiže Zoran Tošković iz FMP-a, advokat - pravni zastupnik Zvezde.

Partizan se konačno  setio i traži da klubovi ABA lige, vlasnici te lige, izbace FMP iz lige. Crno beli nisu  dali  saglasnost da se vlasnička prava Metalca prenesu na FMP!

Razlog je jasan, sukob interesa je zabranjen po Statutu ABA lige.

Zahtev i pretnja da će Partizan napustiti  ABA ligu ako FMP ne  bude izbačen, biće na dnevnom redu za dve nedelje.

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović član stranke u kojoj se očigledno nedovoljno  pita,  u košarci se drznao da  načepi  predsednikovu ljubimicu. Izneo je decidno da Partizan neće igrati ABA ligu bude li FMP i dalje bio član  ABA-1 lige. Partizan je neuništiv uvek spreman da  se suočisa zlom  i rešava nerešivo.

 U Partizanu je  ne sde skrštenih ruku posle niskih udraca iz stranke kojoj predsednik  Ostoja pripada.

Partizan je od   danas bez trenera. Posle  550.000 evra se sezoni za jedan Kup Radivoja Koraća, a sada  sa neprihvaćenim zahtevenom  za povećanjem plate  od  20% Andreja Trinkijeri Italijan hrvatske  krvi  je pokupio pinkle  i sreću će potražiti u Bajernu.

Partizanovci  mu nisu zaboravili silne promašaje u selekciji igrača, kao ni  sve što je pogodio, pogađao je ruku na srce, za sve pare Partizana, naravno ne do kraja ne svojom krivicom propustio priliku da overi na terenu.

Ali su od prvog dana svi što vole  Partizan su znali da je Trinki   lukavi prodavac magle i težak foler. Mnogo  više od odlaska Andreje partizanovce vređa beskrupulozno otimanje igrača.

Demonstracija sile budućeg trenera prekrštenog FMP-a  ispalog pa opstalog u Evroligi  je   otimanje Kori Voldena. Nisu prošli kod Mozlija, ali je bolesnom navodnom izjavom  o grešci karijere i "igranju za ustaški klub",  Volden sebe  "overio" za sva vremena.

"Ranjeni" Partizan je uzvratio "komšinici".

Uroš Trfunović  će naredne četiri sezone biti noćna mora prekrštenog  FMP-a. Uroš je sin Aleksandra Trifunovića  legende crveno belih iz vremena kada je Crvena Zvezda imala svoj identitet, a ne kao danas što koristi i igra na mestu  drugog kluba.

Partizan je zalečio ranu jer  Kodi Miler Mekintajer novi plej, po viđenom bolji bolji igrač od Voldena.

Partizan igra i u uslovima kakvi su danas, samo na jednu kartu partitansku  i pobedničku!

U sezoni što sledi Srbiju će predstavljati Partizan, Zvezda, Mega Bemax, Borac, za sada  i FMP. Hrvatsku predvodi Cibona, igraće još opstali Zadar i novi klub Split drugoplasirani u ABA-2 ligi. Od ekipa  iz prošle sezone  igraće Budućnost, Mornar, Cedevita Olimpija, Koper Primorska(bez licence je za Slovenačku ligu) Igokea i Krka.

U  ABA 2 ligi će se takmičiti  Sloboda Užice, Zlatibor -Čajtina, Mladost Zemun, Studentski centar, Sloboda Tuzla ,  Gorica,  Helios Sans, Lovćen 1947, MZT Skoplje-Aerodrom, Rabotnički, Spars, Sutjeska i Široki.

Ako ne bude novih problema sa koronavirusom, sledeća sezona će trajati do 28. marta 2021, a završni Fajnal for počinje 4. aprila. Skupština lige održana je videovezom, a takođe je odlučeno da se neće igrati Super Kup, sa kojim tradicionalno započinje nova sezone.

Nova sednica je zakazana za dve nedelje.

A 2020. ostaće upamćena kao godina u kojoj se samo fudbal igrao u skraćenoj formi do kraja.

Bez tima Zvezda se vućički izborila da se ništa više ne igra u košarci. Na svoj način je samo po ČETVRTI put nazasluženo dobila vizu za Evroligu.

U Srbiji je trener Duško Vujošević  voljom predsednika zbog svojih političkih stavova proteran iz košarke.

Danas je na privremenom radu u Rumuniji.

Za šefa stručnog štaba Partizana spekuliše se o imenima  Vlade Šćepanovića, Vlade Jovanovića, Vlade Androića, pa čak i bolesnog zvezdaša medijski tek guranog Dragana Jakovljevića, ali i gospodina baš partizanovskog imena evroligaškog trenera Zvezdana Mitrovića, Crnogorca  na privremenim radu u Francuskoj.

Četvrtog Vladimira Vladu Đokića niko još ne pominje.

Za njega to nije dobro, ali za valjevsku košarku jeste jer ima  priliku  da konačno posle buđenja iz kome konačno oživi Metalac i da potvrdi da klub iz Valjeva nema slučajno akcije u ABA ligi, ali i da Grad Valjevo ne može da plaća zaostale dugove, već da se taj problem rešava uz pomoć sponzora i privrednika čiji broj raste u Valjevu.

Ko je je otpisao   Željka Obradovića silno greši.

Žoc voli  Partizan a to ne ide u prilog  umišljenom da može baš sve, pa čak jednog dana da bude i  trener preimenovanog FMP-a, što mu želim od srca.

Read more...

AERO KLUB VALJEVO PRIREDIO NEZABORAVAN DOŽIVLJAJ MODELARIMA SRBIJE NA AERODROMU U DIVCIMA

1AERO K D 20 SVITreći revijalni  skup avio modelara besprekorno su na aerodromu u Divcima organizovali neuništvi članovi   Aero kluba Valjevo.

Odziv učesnika  iz Srbije iznad očekivanja, bilo je više od 40  od severa do juga Srbije,  od Dunava do Drine. Pokazali  su šta sve moć  svojih aviomodela, a bilo ih je "samo" 100-tinjak.

AERO K VA 5

Leteli su modeli  aviončića i maketa  aviona  svih dimenzija vešto vođeni sa zemlje.

AWEO K VA LETIII

AERKO KL VA 3 6

Aero k V 3 3

AERO K VA 8

Praštale su lansirane  rakete, nije izostao  padobranski doživljaj.

AERO K VA PADOBRAN

Najslađi poklon "nebeske" bombone bile su kao i uvek najveća radost za najmlađe.

AERO DIVC DECA

AERO K VA DECAA

Uživalo se u hladu dok je  junsko Sunce  konačno pržilo ovog leta.AERO K VA 12

AERO K VA 11

Najsrećniji su imali čast i zadovoljstvo da  sa predsednicom Aero kluba Valjevo Oliverom Knežević malo  i polete u nebeski plavi beskraj.

Ljubitelji   vazduhoplovstva iz Srbije, svih generacija ali i oni koji tek ulaze u tajne   modelarstva da bi sutra postali piloti Air Srbije, svetskih Aviokompanija, Vojske Srbije, inženjeri, projektanti su pokazali da ljubav, bistar  um i znanje nemaju granice.

AERO K VA 77

Pored 60-ak modelara iz Srbije, članovi modelarske sekcije “Brankić” izložili su  svoje modele i demonstrirali njihove letačke sposobnosti.

Mika Isaković predsednik jedriličarske komisije VSS je otvorio skup, a u goste je stigao pilot MIG 29 Boriša Mandić, klasić heroja pukovinika Milenka Pavlovića, zaslužan što vojni aerodorom nosi ime našeg MIlenka. Nije izostao i Zoran Katanić  višestruki svetski prvak u raketnom modelartvu.

Sunce je neumoljivo pržilo, a majice, naočare, šeširi su bili poslednja odbrana za sve. Žeđ se gasila na pravi  način. Nepasterizovano Valjevsko i Gajini specijalitet gust pasulj i gulaš su vraćali potrošenu energiju

Piloti, jedriličari, instruktori modelari: Olja, Bobi, Gančos, Ivan, Peđa, Pele, Nataša, Rade, Miki, Dejan, Rakac, Rajević, Zoran, Žile i ostali iz družine neuništivih su ponovo pokazali da nema nedostižnog cilja, ako se ka njemu teži.1AERO K 4

AERO K VA 7

AERO K VA IVAN BESEDNIK

Zahvalnost i pohvale  oduševljenih gostiju, učlanjenje u Aero klub Valjevo, i  molba da ne čekaju godinu dana do sledećeg skupa, već da ih čeka novo prijatno iznenađenje već u septembru, je potvrda  uspešne organizacije.

1divci avincici

Po onoj narodnoj: Bilo i ponoviće se lepše, veće i najbolje!

Read more...

IN MEMORIAM ŽIVOJIN RADOJEVIĆ-ŽOJA

  • Published in Fudbal

zoja radojevicNebeskom timu valjevskog sveta fudbala dan uoči Vidovdana se pridružio neumorni pregalac, Živojin -Žoja- Radojević(82) mladić  u srcu i duši do poslednjeg trena svog spartanskog i fudbalu posvećenog trajanja.

Žoja se na svoj način živeo za bolje sutra fudbalskog sporta

Rad je bio ogledalo njegove duše posvećene fudbalskom sportu.

Prečesto je svesno grešio u izboru strana.

Dobro za fudbal je znao da podredi nefudbalskim parazitima i neznalicama. Razlog jednostavan, najvažnije mu je bilo da  radi, i da svoje fudbalsko znanje i ljubav prenosi široka srca i čiste duše na najmlađe, ali i one malo starije.

Iz Uba je stigao u Valjevo kao napadač, ali je Žojine atletske i gimnastičarske sposobnosti prepoznao Bebica Milošević i Radojević je završio izmedju stativa. Branio je u Srpskoj ligi u Novom Pazaru i Kruševcu utakmice života.zoja hvata

Posle afere "oluk" a odmah zatim  i uspeha  najveće generacije u valjevskog fudbala, 1969. plasmana u Drugu ligu SFRJ  Radojević karijeru nastavlja u Kušiku  i Kolubari.

Miljan Miljanić mu je fudbalski Mesija. Asketski rad i posvećenost fudbalu su ga doveli i do mlađih repezentativnih selekcija.

Žojina fudbalska priča sa najmladima je posebna. Strog, pravičan, radan i neumoran nikada nije prihvatao poraz i predaju. Radio je kao matica. radilica, deca su se "lepila" za Žoju, a "med" je stizao.

"Butik" auto delova "Divčibara" kod "Kasapa" bio je još jedan dokaz nenadmašnih   menadžerskih sposobnosti  komercijaliste gospodina Radojevića.

Bez fudbala i trenenga nije mogao. Porodičnu tragedija i rani  gubitak  kćerke Svetlane - Cece, najbolje karatistkinje Valjeva svih vremena, sekretara Spotskog saveza grada,  malo kasnije i sina nikada nije preboleo.

Fudbal i farma u Popučkama  bili su mesto za Žojinu iskidanu dušu. Od Divaca, Mionice, Uba, Koceljeve je širio fudbalsku "zarazu" i redom je sve "trovao" fudbalom, u struci trenerskoj je bio izuzetno poštovan ,ne zato što je bio predsednik Saveza, već zato što se mešao u svoj posao.

U  Valjevu se rvao sa svim nedaćama. Od već 6 godina "ubijene" Stare dame iz Parka Pećina, preko Tešnjara,  ZSK-a, Elinda...  i gde god su ga zvali ponašao  isto, odgovorno  i profesionalno kao i u  YU selekicijama.

Bio je to naš Žoja, čovek nepodnošljive  lakoće da uradi što zamisli. Šarm i osmeh bili su  nezamislivi  bez jedne reči: "Mladiću", uz  srdačan  stisak ruke i spremnost da o fudbalu govori dok ga glasi nosi.(na fotgrafiji Miša Pavić, Živojin Radojević i dr Dimitrijević)

zoja radojević1

Njegova fizička aktivnost je bila fascinantna. Do poslednjeg trenutka svog ovozemaljskog trajanja je bio kao struna, a u demonstraciji tehnike nikada nije imao sebi ravnog.

Gospodin sa belom rolkom, mladalačkog sjaja i elegancije nije  dočekao povratak  "ubijene" Stare dame u život. Obavezao nas je kao i dugogodišnji  kolega Vladimir Ladavec - Vladika Džons, upokojio  se 14.aprila  da samo istrajnošću do pobede  mogu se istrebiti  štetočina i najprizemnije politaknastvo,  što nam kao skakavci pojedoše  fudbal.

Nema nam druge, boriti se moramo, a ko to radi pobediće  zlo i pošast, znao je kao i Džons i Žoja da kaže!

Sahrana Živojina Radojevića- Žoje je u ponedeljak 29.juna u 12,30 sati na Novom groblju u Valjevu.

Read more...

U SUBOTU SKUP AVIO MODELARA SRBIJE NA AERODROMU U DIVCIMA

aero klub MODELARSKI SKUP 20

Poslednje subote juna Aero kluub Valjevo organizuje  na sportskom  aerodromu u Divcima treći revijalni modelarski skup.

Program počinje u 11sati i trajaće do zalaska Sunca!

Aero klub Valjevo najavljuje  učešće preko 40 modelara iz  Srbije.

Posetioci skupa biće ce upoznati sa modelima,  njihovim karakteristikama i letačkim mogućnostima.

aero kl va 1

Cilj modelarskog skupa je okupljanje svih ljubitelja vazduhoplovstva iz Srbije, i buđenje interesovanja kod mladih ljudi našeg grada i okoline za vazduhoplovne sportove.

Aero klub Valjevo je ponosan na generacije koje su krenule kao deca modelari, a danas su piloti Air Srbije i drugih Avio kompanija, Vojske Srbije, inžinjeri, projektanti.

Medju brojnim gostima na modelarskom skupu biće i  članova upravnih odbora klubova Srbije, predsednik Vazduhoplovnog Saveza Srbije, predstavnici Direktorata civilnog vazduhoplovstva, predsednica Udruženja žena letača Srbije.

Ivan Besednik član Aero kuba Valjevo  je najavio detalje skupa.

1aero k 3

“Gosti i naši modelari  predstaviće brojne  tipove letelica, od jedrilica, helikoptera, aviona, i posebna atrakcija biće  avion sa motorom na mlazni pogon. Program  je slobodan i bez psobenih pravila, odnosno uslova za letenje. Svako će imati pravo da pokaže svoj letački program,  uz poštovanje svh bezbednosnih uslova za letenje na samom aerodromu”.

aerok 7 Besedniki  je pozvao sugrađane Valjevke i Valjevce da u subotu dođu na aerodrom u Divcima

"Pozivam sugrađane, ali đake svih škola valjevske opštine, nastavnike i profesore da nam se pridruže, upoznaju se sa modelarstvom, pogledaju program i uživaju u prirodi  aerodroma.

1aero k 11

Program se  odvija u vazduhu pa je stoga potrebno poneti prostirku, šešir, kremu za sunčane, očekuje se vreo dan,  a nije loše imati vodu i sendvič".

Za manje istrajne mesta za predah biče u hladu pod pečurkama pored Upravne zgrade  aerodroma-

 

1aero kl10

Jedriličar Slobodan Andrić je potsetio da je modelarstvo  azbuka vazduhoplovstva i prvi korak u obuci budućeg pilota. Sa  zazadovoljstvom je naglasio da je  modelarska sekcija ponovo radi već treću godinu.

1aero k 12

U Aero klubu Valjevo se trude da  održe kontinuitet u radu i da sekciju podignu na viši nivo, da bi postala  ozbiljna škola modelarstva.

Sekciju  Tehničkoj školi vode Ivan Besednik i Slobodan Rajević.

“Prošle godine je počeka obuka druge generacije, ali je uvođenje vanrednog stanja prekinuta, pa ćemo nastaviti da radimo i tokom leta. šila. Ne odustajemo, spremamo novi program i upis novih članova za narednu godinu”, rekao je Slobodan Rajević.

Ivan Besednik je potsetio da sprsko sportsko vazduhoplovstvo iako na niskim  granama,  ima pojedince sa rezultatima na svetskom nivou, ali i da da predstoji mukotrpan rad da se deca animiraju edukuju, u modelarskoj sekciji, a posle obukom za jedriličare stignu dp zvanja  motornog pilota, da bi vrhunac za najbolje bile lecence  pilota  civilnog i vojnog vazduhoplovstva.

U Divcima će kao i uvek biti najviše radosti za najmlađe, posebno kad  dođu na red "leteće bombone".1aero k 9

Read more...

PET VELIČANSTVENIH MATADORA RINGA POGAZILI BELOKOŠULJAŠKE ŠTAKORE

  • Published in Boks

 

1bkm l 4 10 0

Štakori iz Kragujevca, možda i iz Čačka i Šapca, saznaćemo kad vidimo kako su "glasali", belokušuljaši, u svakom meču vešti da fingiraju  ishod na poen razlike, za obavezno, jednoglasnih 3:0, otvorili su Loznici put do finala plej ofa BLS.

Metalac je izgubio prvi meč  u Valjevu na Studentu  čak 4:10, a u ovoj zemlji samo ober lopovi još uvek ne odgovaraju.

Kvartet 4 KA momci iz Kragujevca Dejan Dašić i Sloba Jovanović, dva Kubanca Joanihel Moja i Antonio Biset, te najlakši Dušan Janjić potvrdili ljudskost i odgovornost, srce samuraja, ali pre svega boksersko umeće za naklon do poda!

Niko od petorice pomenutih momaka ne bi izgubio meč da su kojim slučajem boksovali za Lozničane, u ovom trenutku na planu "igara bez granica" u vrhunskoj formi.

1bkm loznica 25 6

A za nedolazak najavljenog borca i teškoj i neulazak u ring Milutina Stankovića ključni su faktor čovek, uvod za početak evidentne krađe. Bojan Čestić i Dušan Veletić su doneli samo iskorakom na vagu kolosalnih 4:0 Lozničanima.

Izdaja na malo višem nivou je ovih dana hit u Valjevu.Na žalost nije mimoišla ni bokserski klub Metalac.

Svako  ko govori jedno, misli drugo a radi treće nema šta da traži i bilo o čemu da se pita!

Bez takvih se doleme nema mora dalje,

U ringu sa  Dušanom, Dejanom, Slobom, Joanhelom i Antoniom Metalac može u vodu i i vatru!

Dva Kubanca su u valjkevskom polufinalu otplesala salsu za pamćenje.

1bkm kubanci

Najpre je Joanhel Moja za samo tri minuta pokidao Nenada Jovanovića.

1bkm l moja kida

Lozničkom bokseru samo jednom je brojano,umesto da je posle totalne inferiornosti poslat u ugao i borba okončana.

1bkm l moja

Preostalih šest minuta Jovanović je hipnotisan kubanskom salsom, jurcao vetar u planini, nemoćan da se na bilo koji način primakne i dotakne rivala, makar i da oseti njegov dah.

Belokošuljaški štakori su u prvoj borbi večeri startu debelo častili bantamaša Lozničana Semiza Aličića, kadrog da uzdrma Dušana Janjića u prvoj rundi.1bkm l 4 10 janjic

Do kraja meča Aličić, dečko raskošnog talenta je bio ubedljiv samo za "glumce" ispod ringa, trenera i sekundante, vešte da vikom stvore atmosferu da je mlađani Šapčanin nadvisio nespremnog, ali nikako slabijeg borca Metalca.

Već tada je bilo jasno da će provereni kragujevački "prijatelji" ako i kada ustreba "glasatI" složno u već viđenom maniru. Bodovanje za poen uvek u korist"svog" boksera je stara ali i večaras lako provaljena fora.

1bkm l antonio f

Sudbinu Janjića podelio je Antonio Bise.

1bkm l a f

Sinoć na treningu se lako moglo uočiiti o kakvom je majstoru reč. Vrhunska tehnika, rad nogu, osećaj u prostoru, a pre svega brzina i eksplozivnost, a tek kako raznovrsna atrijljerija su fascinantan arsenal Kubanca. Adem Fetahović je naravno pobedio iako je musketarski sečen pri samoj pomisli da zada udarac. O primljenim ubodima žaoke kubanske ose mu još bride obrazi i zvoni u glavi. Jedino što je uspeo bilo je da rashladi promašajima nevidljvog Antonia.

Poobeda je  poklonjena Fetahoviću, za šok Kubanca, ali i za vođstvo  8;2 i konačnu pobedu Loznice.

1bkm l antonio kradja

Usledio je novi  šlager večeri, Sa povređenom usnpm u  ringeje  prvi od dva  kragujevačka sokola srednjaš Dejan Dašić.

1bkm l dasi pol

Sandro Poletan je veliko ime srpskog boksa, ali ništa veće od Dašića. Večeras je posle žestokih razmena udaraca, i naravno uz otvorenu podršku sudije u ringu iz Kragujevca, bio malo življi u poslednjem minutu meča.1bkm l dejan i pol

Pored krvarenja iz ranije povređene usne Dašića,a u toku meča i iz nosa,  to je bilo dovoljno da mu štakori daju prednost 2:1, zanimljivo samo u tom meču nesložni!.

Godinu dana mlađi takođe Kragujevčanin Sloba Jovanović je poslednjem meču večeri u poluteškoj kategorijii sa svojih 20 leta pokazao da nastavlja da gradi karijeru majstora ringa.1bkm l sloba 5

Danijel Filipović je izrešetan kao na strelištu, nije kažnjen javnom opomenom za udaranje protivnika posle stopa dok se nalazio u nok duunu. Da su kojim slučajem bele košulje jednoglasno "glasale" za lozničkog boksera ne bi bilo neko posebno iznenađenje.

Usudiše se daju  pobedu Slobi !

1bkm l sloba

Na kraju valja samo reći Metalac se časno nosi sa svim svojim problemima, a oni nisu mali.

Valjevo je dočekalo Lozničane gospodski.

1bkm l publika

Na ringu petorica veličanstvenih su bili istinski junaci, iako su nazusluženo izgubili čak tri meča!

I pored odličnih pet borbi postavlja se pitanje zašto je valjevska publika večeras ćutala.

Lokal patriotizam su izgleda isprale junske kiše, skakavci, korona, a možda i (ne)očekivani ishod izbora, obeležen neviđenom izdajom najvećih gubitnika pre četiri dana.

Metalac se 2.jula u Loznici neće kao što nije ni večeras sigurno obrukati, makar sudila i petorica kragujevačkih dželata.

Bude li valjevskog inata, i dobro poznate istrajnosti, pomešane sa 4 KA; Dejanom. Slobom, Mojom, Antoniom, plus spremnijim Dušanom - Silnim i još po nekim momkom sličnog karaktera, i lavovoskog srca, ko veruje u čuda videće kako baš čudo neviđeno izgleda u paklu Lagatora!

1BKM L 5 10 000

 

Read more...

DERBI IZ SNOVA: METALAC - LOZNICA U 19,30 NA STUDENTU!

  • Published in Boks

1metalac loz sviJači od korone, i svih elementarnih nepogoda su ljudi iz sveta boksa. Metalac i pored opstrukcije iznutra i spolja smogao je snage da se organizuje i preko noći okupi ekipu, i za par letnjih dana, bogu hvala stiglo je konačno, spremi respketabilan sastav.

U finalu pre finala plej ofa nakaradno organizovane BLS, posle šest meseci pauze u Valjevu Metalac i Loznica praktično rešavaju pitanje šampiona, jer po svemu viđenom do sada pokazali su više od beogradskih "krstaša" i niškog NAISS-a.

Metalac nije imao predstavnika u teškoj katergoriji pa  Loznica već  vodi 2:0, a što je tako svi znaju ko je odgovoran. Naravno, uvek postoji prilika da se greška ispravi,a dobra namera realizuje.

Bantamaši(borci do(57kg) Dušan Janjić i supertalentovani juniorski šampion Evrope Semiz Aličić otvaraju derbi.1boks dusan janjic

Biće u  prilici  da na startu da možda donesu  ključne bodove za konačnu pobedu Metalca ili Loznice, ali i daju vetar u leđa  saborcima.

U poluvelteru(63kg) pojačanje Metalca Kubanac Angel Moya(26) je favorit u duelu sa šest godina mlađim Nenadom Jovanovićem.

1bkm l kub1

Naredna dva meča u u najavi se mogu okarakterisati kao šlageri večeri.

Na Adema Fetahovića(25) u velteru(69kg) će as sa Kube Antonio Fernandez Bise(30), dok  će dva reprezenativca Srbije u Dušan Dašič  i Sandro Poletan se boriti u srednjoj kategoriji(74kg)

1bkm loz sloba i milutin

Na papiru će najlakši zadatak imati u poluteškoj kategoriji (do81kg) Sloba Jovanović(20) protiv Danijela Filipovića(25), dok šampion šampiona superteškađ(91+) Milutin Stanković(30) neće propustiti priliku da možda donese presudne bodove za sveukupnu pobedu Metalca. Rival će mu biti pet godina mlađi "amerkinac" iz Bjeljine Dušan Veletić.

Trener domaćina Nenad Dimitrijević i pored  svih pehova i loših poteza smatra da se do cilja, pobede može stići.

Uslov je da momci pruže 200 posto i slevićemo večeras" poručuje Dimitrijević, i poziva navijače da na valjevski način svi zajedno pobede.

Lozničani su uvereni u trijumf. Dobro znaju da su u Valjevu uvek dobro došli jer komšijski derbi Metalca i Loznice je na nivou fudbalskog večitih rivala.

 Večeras je sigurno samo jedno, bolji će slaviti !!!

Početak derbija je u 19,30 u hali Student.

Nebo kaže da je meč mogao da se  održi na otvorenom terenu Studenta. Međutim mesto održavanja diktira televizija u ovom slučaju kablovski operater Arena Sport tako da će u maloh  dvorani biti pakleno u ringu i na tribinama.

Preporuke i mere zaštite, i socijalne distance su na snazi a poželjno je poneti i masku za lice.

Zbog manjeg kapaciteta hale Student  i ograničenog broja mesta potrebno je na vreme doći na meč, kako se  ne bi desilo da ostanete mogućnosti da meč gledate uživo

.

BK METALAC BK LOZNICA sastavi 25 5 20

 

Read more...

VALISOVA ČETVORKA NA PRIPREMAMA KADETSKE REPREZENTACIJE SRBIJE

  • Published in Razno

VALIS ČETVORKA

U Beogradu su od 22.juna do 4.jula na pripremama  kadetske reprezentacije Srbije četvorica vaterpolista VK VALIS: Aleksanar Kovačević, Petar Stanić, Stefan Vujić i Bogdan Gavrilović. Selektor je  Živko Gocić.

Posle potopa na finalnom turniru juniora (2001. i mlađi) Zapadne Srbije i neočekivano ubedjivih poraza od tri godine starijih Kragujevčana, Nišlija i Šapčana, dobra je vest su svi tinejdžeri Valisa tesitrirani i svi su negativni na test brisom  na  Covid-19. Naime jedan od igrača Radničkog učesnika turnira bio je zaražen korona virusom.VALIS KADETI I JUNIORI 2020

Odmora za  najbolje u timu nema.

Valis je u trenažnom procesu  u "vodi" od 1.juna. Uz preporuke lekara, i mera zaštite Zavoda za javno zdravlje, radi se svakodnevno na otvorenom plivalištu u SRC Petnica.

 Uoči letnje sezone valisovci su se uspešno uključili u čišenje kanala i uređenje prostora u SRC Petnica.VALIS KANALI 1

Valis će u  prvoj polovini jula biti domaćin finalnog  turnira regiona Zapadne Srbije za prvenstvo države u konkurenciji do 14 godina. Valisovci  u konkurenciji do 18 godina igraju regionalno finale u Šapcu, a kadeti( 2004 godište) u Kruševcu.

Read more...

BOKSERSKI SPEKTAKL U VALJEVU ŠAMPION METALAC ČEKA VICEŠAMPIONA LOZNICU!

  • Published in Boks

1metalac loznica

Nema više dileme, otklonjene su sve sumnje šampion, sada nazvane Super Bokserske lige Srbije, valjevski Metalac večeras u 19.30 sati boksuje prvi meč polufinala plej ofa. Rival je vicešampion Loznica.

Valjevci su spremili moćan tim da pokaže veštinu i  htenje da mogu da nastavi pohod ka drugoj uzastopnoj titulu. Posle šest meseci ponovo će u ring u dresu prvaka, neprikosnoveni šampioni Milutin  Stanković, Dušan Janjić i Dejan Dašić: Sa  Slobom  Jovanovićem su spremni za meč sezone. Valjevce su pojačili naslednici legendarnog Teofila Stivensona, Kubanci bivši prvak sveta i višestruki šampion Kube Joangel Moja i Antoni Baseira Fernandez. Ime  sedmog borca saznaćemo na merenju u danas u podne u Domu boksa šampiona Srbije.

Aduti Lozničana šampion države Sandro Poletan,  mlađani Šapčanin Semiz Aličić,  osvajač zlatne medalje na juniorskom šampionatu Evrope u Rusiji i  šampion BiH Adem Fetahović. Novo ime je superteškaš" "Amerikanac" Dušan Veletić, zamena Luki Pratljačiću, Hrvatu odsutnom zbog korona virusa.

Lozničani spremaju za Metalac i još neko iznenađenje, po svoj prilici reč je o teškašu Bojanu Čestiću, a svoju šansu čekaju Dragan Veljković, Jovanović i Filipović.

Većina imena i uspesi majstora ringa iz  obe ekipe su  garant da će Valjevo i Srbija  posredstvom Arene sport večeras od 19.30 sati prisustvovati spektaklu.

Posle šestomesečne   pauze 4 najbolje plasirana tima u obe grupe BLS, žele titulu, a pehar će pripasti najboljem.

Valjevci poštuju rivala, ne osvrću se na pretnje ljutog rivala, i najavu da dolaze da već u Valjevu overe finale.

"Sportski je želeti pobedu, ljudski je nadati se, ali večeras neće biti iznenadjena. Metalac će pobediti, sa dovoljnom razlikom za miran put na revanš 2.jula u Loznici", kategoričan je rerezentativac Srbije Dušan Janjić.

Boksersko Valjevo očekuje fer i i korektno suđenje. Najzagriženiji upozoravaju bele košulje, da budu na visini zadatka, i ne pomišljaju na greške. Propuste viđene na  prošlogodišnjem derbiju u Lagatoru, katrgorični su, neće tolerisate.

Na sreću Metalac je tada posle 4:12 u Lagatoru, a isti rezultat je bio na Studentu u prvom meču za valjevsko tim,   furioznim pobedama u Kragujevcu i NIšu trasirao put ka ostvarenju sna svih generacija valjevskih sportista. Osvojena je prva titula za grad Valjevo u ekipnom sportu, koji svoje mesto ima i na OIlimpijskim igrama.

Meč je prijavljen sa "epitetom"   dogadjaja visokog rizika.

Čim je nestala neizvesnost i potvrđeno da će derbija biti  nastala je jagma za ulaznicama, tako da samo ko dođe na vreme može računati na ulaz. Zbog bezbednosnih mera, socijalne distance broj  gledalaca u dvorani Student će biti ograničen, a za goste je obezbeđen određen broj ulaznica.

I Metalac i Loznica su zabeležli po tri pobede u isto toliko mečeva u BLS.

Sinoć na treningu smo se uverili da duga pauza nije ostavila traga na boksere Metalca, samouveerne i orne da već u prvom  meču "prijatno razočaraju" Lozničane i  steknu odlučuju prednost pred revanš 2.jula u Loznici. U drugom polufinalu Radnički na Crvenom Krstu dočekuje niški Nissus.

Read more...

KO JE OVDE LUD: KOŠARKA AUT A 1/2 I BOKS MEČ METALAC - LOZNICA MORA SUTRA U 20.00!?

  • Published in Boks

1 bkm 18 19 1

U uslovima kada  intenzivno jačaju  preventivne  mere zaštite svih  od kovida-19 u BSS Srbije istrajavaju da posle višemesečne pauze, što zbog objektivnih okolnosti(korone virisa), a više subjektivnih, liga im je "zadnja rupa na svirali", po svaku cenu bi da  završe  ekipni šampionat BLS i proglase  prvaka.

Utakmica košarkaša Metalca i Slobode je otkazana sinoć i Valjevu zbog korona virusa, a od danas ekipam prestaje da trenira jer  sa "đavolom" nema šale.

Na drugoj strani insistiranje predsednika  Nenada Borovčanina je bilo dovoljno da Metalac sutra ipak možda i izađe  na megdan Loznici. Meč ako bude neće biti u prvobitno najavljenih 19,30,  već u 20 sati u hali Student.

Valjevski klub je zbog predostrožnosti i zdravlja svih aktera ranije najavio da otkazuje meč.

U subotu 26.juna  Radnički će  na Crvenom Krstu boksovati sa niškim NAISSUS-om.

Sve ima posebnu težinu (ne)odgovornosti.

Obećanje da će  šampion za 2019.godinu pored pehara i skromnih poklona, rekvizita i rukavica, dobiti  novčana nagrada od 5 miliona dinara do danas nije ispoštovano.

TV prava valjda za uzvrat nešto i obavezuju svakoga pa i onoga ko dobija ekskluzivu, boks mečeve!

Najsiromašniji šampion u bilo kom sportu u novom mlenijumu, BK Metalac sa "simpatičnih" dva miliona dinara dotacija na godišnjem novou, posle odluke naprednjačkog sada već bivšeg gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića, sa dotacijma koje vređaju zdrav razum na neverovatan stigao do trofeja.

U  proteklih godina dana od  ruine opasne po život svakoga ko pomisli da trenira "najgora" uprava,  anatemisana od još pre izbora od danas otpisanog gradonačelnika, je napravila HRAM BOKSA.

1BKM X SALA

 Za razliku od Gvozdenovića što je i pored ubedljive pobede SNS, a gle kontraverze izopšten iz preizborne kampanje i "zamoljen" da se vrati izvornom poslu dr specijaliste. U Opštu bolnicu Valjevo ili možda nastavi svoj poslovni angažman u omiljenoj mu "zige, zage oj, hoj" Nemačkoj, u BK Metalac ne odustaju od zacrtanog cilja da ako i u nevreme  titula valja braniti časno  i muški i naravno odbraniti.

Sutra(četvrtak) će kako navodi u svom obraćanju javnosti BSS  na Studentu biti prvo polufinale plej ofa: Metalac-Loznica!

"Večiti derbi komšija"  nazvaše  organizatori takmičenja  ovaj surset,  prvobitno zbog alarmantne situacije  je bio otkazan.

Ipak istrajnost predsednika BSS Borovičanina probudila inat kod nesalomovih.

ss1 va dj svi bkm

Metalac ne odustaje od  šampionskih ambicija poruka je iz kluba, iako je "delegat" valjevskog kluba, na zasedenju  učesnika plej ofa, bez ostalih klubova aktera BLS, muški otćutao, ne reagujući na   novonastalo pravilo da o sudbini takmičenja odlučuju 4, a ne svih 7 učesnika BLS.

Pre  završetka nezavršenog  regularnog dela po grupama  "uskoče" se u plej of. Samo  nova caka posle tumačenja Bergera o sistemu takmičenja u sezoni 2018/19, na način poznat isključivo  ORGANIZATORU BLS!?

Iako najbolja  ekipa Metalac "žrebanjem" na neviđeno će  biti prvi  valjevskog polufinala. "Stogodišnjak" slavljenik beogradski Radnički će opet voljom  "žreba" biti domaćin  Nišlijama.

"Krstašima" je titula već dodeljena, samo im nije izgleda javljeno, tako da su  Metalac, Loznica i naravno Nišlije postaju  akteri farse u režiji megatrendovog diplomca.

Izveštač iz BSS dalje u svom obraćanju javnosti sa sajta saveza  prenosi izjave aktera valjevskog polufinala:

"Nikada sa megdana nismo bežali. Situacija je alarmantna, ali srce šampiona je veće i jače od svake nevolje. Jasno je da nije bilo uslova za pripreme. Čekamo Loznicu i ćasno ćemo se boriti za finale", poruka je odgovornih ljudi iz Metalca.

Krizni štab je juče uveo nove mere u borbi protiv korone: "maske u zatvorenom prostoru, kao i  obavezni socijalni razmak od 1,5 metar na otvorenom", ali koga to još dotiče.

Koska je bačena za potvrdu  potvrdu iz BSS  bombastične  najave polufinala.

"Šampion države Metalac dočekuje Loznicu u polufinalu Super lige u boksu 2019/20".

U obraćanju javnosti BSS  dalje ističe kako je "Sudar “večitih”, komšija BK Metalca iz Valjeva i BK Loznica iznova i iznova  poslastica za sve ljubitelje plemenite veštine. Ovaj put “ljute rivale” gledamo u polufinalu Bokserske lige Srbije, meču koji je zakazan za 25. jun 2020. u Valjevu uz direktan prenos na TV Arena (sa početkom u 20:00 časova)".
Bez ijednog valjnog argumenta tekostopisac  BSS tvrdi da će aktuelni šampion Bokserke lige Srbije BK „Metalac“ posle dominacije  u prethodnoj sezoni 2018/19. zadržati troefj u svojim vitrinama, dok Lozničani  smatraju suprotno i najavljuju žestoke borbe kao i da će prekinuti zlatni niz komšija i preuzeti lentu šampiona.

Kao zaključak nudi se šarena laža o najavi  da će meč u gradu na četiri reke obilovati vrhunskim borbama o kojima  će se dugo prepričavati.
Zatim sledi potsećanje da je do sada  BLS  prekrštena u Super ligu, 2019/20. bila je podeljenja u dve grupe. Grupa A: Sombor, Radnički Beograd i Metalac Valjevo, Grupa B: Loznica, Radnički Kragujevac, Vojvodina, Naissus.
Primećujemo da je korona virus je validan faktor za neodržavanje zaostalih mečeva u regularnom delu po grupama, a da nema problema za plej of, i da je  "žreb" na neviđeno  doneo "prednost"  Loznica, a da li će je imati i Nišlije.

Radničkom je dodeljen na papiru najlakši protivnik od tri moguća,  Naisssus, što samo podgreva sumnju da će na Crvenom Krstu  27.juna "bele košulje" već u prvom meću odrediti finalistu bez  obzira što su Nišlije osetno pojačale tim.

Šta tek reći za meč u Valjevu u koji domaćin ulazi sa ekipom iznenadjenja za sve.

Kako dan pre meča saznajemo,  u Metalcu su uvereni  da će momci u ringu prepoznati poštavanje i uvek ispoštovane dogovore i sigurni su  da će sutra svojim umećem  obezbediti  dovoljnu zalihu pre  revanša u Loznici 2. jula.

Svi u Valjevu takođe dobro znaju da do bodova na "Lagatoru"  zahvaljujući "belim košljama" mogu samo ako mečeve budu dobijali prekidom ili nokautom.

A slično iskušenje ih čeka i sutra. Ali u Valjevu čik da vidim ko sme da ne sudi ni po babu ni po stričevima. Sa Valjevcima  se ne treba igrati !

U najavi iz BSS dalji sledi da je prvi meč finala Bokserske lige Srbije pod pokroviteljstvom MTS-a u planu je 9. jula, sledi zatim drugi meč 12. jula, a ukoliko bude potrebe i za trećim odlučujućim susretom on će biti održan 16. jula 2020.

Na kraju se oglasio  i  direktor sada opet samo ne Super nego Bokserske lige Srbije, Marjan Cvetković:

“Boks ponovo živi, to je najvažnije. Uz sve probleme sa kojima se susreo sport na celoj planeti izazvane pandemijom virusa korona, uspeli smo da konsolidujemo redove i obezbedimo nastavak, zapravo finiši Lige za ovu sezonu. Prethodna godina, koja je bila godina povratka nakon deceniju i po pauze kada je Ligaško takmičenje u pitanju, vratila je veru u boks u našoj zemlji. Radili smo punom parom, kao što to i danas činimo, kako bi boks ponovo dobio onaj stari sjaj koji je imao pre tri decenije na našim prostorima. Svesni smo da je to dug i težak proces, ništa ne može preko noći, ali nećemo odustati, jer smo isto tako svesni da se iz svakog problema, uz ogromno zalaganje i trud može izaći kao šampion, a mi upravo to imamo za cilj. Korak po korak i popet ćemo se na vrh planine u čije osvajanje smo krenuli pre tri godine, boks u Srbiji će ponovo imati velike šampione i tražiće se karta više”

"Per aspera  ad astra"  uvek je aktuelna krilatica pobednika, posebno u vremenu nikada veće politizacije i negacije svega normalnog što na mig jednog čoveka postaje nemoguće.

Ipak  ko se trudi u veruje u sopstvene vrednosti ima šanse na uspeh.

A Metalcu samo takve duše stanuju!

I za sam kraj najnovija informacija.

Situacija sa korona virusom se menja iz sata u sat.U Kragujevcu je Krizni štab ovog prepodneva zasedao i zbog povećanog broja pozitivnih lica na korona virus,  uslediće koiliko več danas odluka o uvođenju vanrednog stanja.

Ovo stoga jer za Metalac boksuju i trojica Kragujevčana!

Read more...

MIONIČANI "VOZE" 60. JUBILARNU BICIKLISTIČKU TRKU KROZ SRBIJU

  • Published in Srbija

Biciklistca Trka mionica 2020foto:ak Mionica je prihvatila  treći put za redom da bude  domaćin jedne od etapa Međunarodne biciklističke trke „Kroz Srbiju“.

Povodom  domaćinstva akterima  jubilarne 60 trke Koez Srbiju  u Mionici na konferencija za novinare,  su govorili predsednik opštine Mionica Boban Janković, direktor trke Vladimir Kuvalja i generalni sekretar Biciklističkog saveza Srbije Saša Gajičić.

 Star trke je 31. avgusta u Istočnom Sarajevu. Voziće se preko Zlatibora, Mionice, Požarevca, Beograda, i do Novog Sada gde je cilj 3. avgusta.

"Biciklistička trka „Kroz Srbiju“ je događaj koji pored sportskog ima i turistički aspekt. Želimo da se pokažemo i kao dobri domaćini i da pokažemo naše turističke potencijale. Turistička promocija našeg kraja je nešto što je veoma značajno, kao i promocija cikloturizma koji vidimo kao razvojnu šansu. Zahvaljujući domaćinstvu trke „Kroz Srbiju“ Mionica poslednjih godina privlači veliki broj rekreativaca. U nedelju smo bili domaćini drugog po redu MTB Maratona i imamo sve više gostiju-ljubitelja cikloturizma" , rekao je sa šposebnim zadovoljstom  predsednik opštine Mionica Boban Janković.

"Sa  predstavnicima Biciklističkog saveza Srbije razgovaraćemo o svemu što je potrebno da  Mionica kao lokalna samouprava uradi da bi jednog dana postala važna tačka i na svetskoj mapi biciklizma, po ugledu na neke francuske gradove koji su to uspeli zahvaljujući „Tur de Fransu“, potvrdio  je novi mogući aspekt razvoja turizma Jankoović.

Direktor trke Vladimir Kuvalja da će jubilarna 60. Međunarodnu biciklističku trku „Kroz Srbiju“ biti  još jedan spektakl.

 "Moj posao sa Mionicom oko organizacije trke je počeo pre dve godine. Mionica je postala  domaćin jedne od etapa i od tada sam shvatio da će dugo biti deo trke ne samo kao domaćin, već i kao partner. Da Mionica potseća na francusku Povansu uverio sam se prilikom određivanja trase trke Kros Srbiju. Učesnici prošlogodišnje trke nisu mogli da veruju da Srbija ima ovako lepe predele i na to smo ponosni. Pojedini sportski događaji mogu da uspešno promovišu mnoge destinacije, a biciklizam je to najbolje pokazao. Svi znaju koliko „Tur de Frans“ znači za promociju Francuske, Italije i Španije i postao je univerzalni događaj, a za Srbiju i Republiku Srpsku to je trka „Kroz Srbiju“.

Generalni  sekretar Biciklističkog saveza Srbije Saša Gajičić je potsetio da  je trka „Kroz Srbiju“ je među prvima uspela da uđe u kalendar Svetske biciklističke federacije, i to u vreme  kada su mnogi sportski događaji otkazani zbog korona virusa, jer su  odmah  počele da stižu prijave iz najrazvijenijih biciklističkih zemalja.

"Nije bilo lako upustiti se u organizaciju jedne velike međunarodne manifestacije kao što je biciklistička trka „Kroz Srbiju, koja je uspostaljena daleke 1939. godine. Zbog zdravstvene situacije koja je zaustavila ceo svet borili smo se da dobijemo mesto u svetskom kalendaru. Uspeli smo da obezbedimo dobar termin, pred Svetsko prvenstvo i očekujemo veliki broj svetskih ekipa jer je kalendar takmičenja skraćen. Zbog toga veliku zahvalnost dugujemo svim našim prijateljima, opštinama i svima koji podržavaju trku i slobodno mogu da kažem da se danas kada je teško prepoznaju oni najbolji. Mionica se pokazala kao odličan domaćin i ima šta da pokaže. I ove godine naći ćemo najbolju rutu kako bi lepi utisci iz ovog kraja otišli u svet" zaključio je Saša Gajičić. 

A.K.

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas