Menu

zaglavlje

VEMBLI, ATINA, SPLIT, DUBAI, DOK ŽOC ALEKSA I MITAR GAZE.... A RATKOVICA VODI NAŠ METALAC

VEMBLI, ATINA, SPLIT, DUBAI, DOK ŽO…

Protekle noći u centru ...

LUKA MIHAJLOVIĆ  SENIORSKI ŠAMPION DRŽAVE U BOKSU!

LUKA MIHAJLOVIĆ SENIORSKI ŠAMPION …

  Valjevo je 10.maj...

CRVENA ARMIJA I PARTIZANI SU DONELI SLOBODU VALJEVU PRE OSAM DECENIJA

CRVENA ARMIJA I PARTIZANI SU DONELI…

Umišljeni da se istorij...

TIHI ODLAZAK VELEMAJSTORA KIČICE RADOVANA-MIĆE TRNAVCA (1950-2024)

TIHI ODLAZAK VELEMAJSTORA KIČICE RA…

foto đorđe đoković Slik...

ALEKSA DA, A NE "MIŠ BELI ŠTO SREĆU DELI"!

ALEKSA DA, A NE "MIŠ BELI ŠTO …

Foto TILA U odsustvu bi...

BIOLOŠKI FAKULTET: JEDINA  MERA JE ODUSTAJANJE OD PRERADE JADARITA U JADRU

BIOLOŠKI FAKULTET: JEDINA MERA JE …

Foto(BETAPHOTO/SAŠA ĐOR...

MADRID NOVA DESTINACIJA MATIJE NASTASIĆA

MADRID NOVA DESTINACIJA MATIJE NAST…

Matija Nastasić je novi...

VALJEVO ISPRATILO BESMRTNOG ĆAMIJA U SVETLOST NEBESKU

VALJEVO ISPRATILO BESMRTNOG ĆAMIJA …

U vremenu neljudstva i ...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

ABA LIGA U ZNAKU "ČETVORKE" ! Featured

zadar-kk zadar-kk metalac-290116-02Započeto u januaru okončano prvog dana drugog meseca u godini 22.kolo ABA lige je donelo očekivano, kvartet iz vrha ide plej of, a i dalje su najugroženiji Tajfun i Sutjeska.

Sedmom utakmicom u kolu Crvena zvezda Telekom je stavila tačku na na niz očekivanih rezultata , stigla Cedevitu i u očekivanju poklona večitog bi da se se do kraja domogne i pozicije broj dva.

Crveno beli predvođeni Cirbesom su istopili skopkse metalce, dozvolivši sebi preveliko opuštanje u psodlnjih 10 minuta meča, očigledno već mislima u narednom kolu Evrolige i nastavka buđenja proleća obe nedelje u Istanbulu.

Lider Budućnost je načepila vicešamiona Srbije, ovoga puta bez sudijske režije za razliku od prošlogodišnje krađe u Morači. Crnogorski šampion i lider ABA lige će tu dileme nema dočekati kraj reginalnog takmičenja pred plej of na prvom mestu.

Mega je stigla do 14 pobede u sezoni i to protiv šampiona Hrvatske Cedevite. Možda bi ishod bio drzgačiji da slovenačke sudije nisu prevodele očigledan faul u napadu domaćina, na opravdanu reakciju tzrenera Zagrepčana reagovali teničkom i tako omogućile domaćinu u S. Mitrovici da načini ključni korak ka pobedi. Po običaju Cedeveita se nudila kad god je bila u mogućnosti što su „pink panteri“ znali da prepoznaju i samo njima svoijstvenom agresivnom igrom su stigli do cilja, a sada misle da bi možda mogli da dobace u naredba četiri meča i stepenicu više.

Zadar i Cibona su ostvarili nove pobede i to protiv direktnij rivala u borbi za opstanak i stigli do10 pobede, odnosno luke spasa.

Zadrani su „bratski“ udarima sa mora potopili Valjevce dalekometnom artiljerijom. Šutirali su za tri neverovatnih 25:24! Metalac bez Bakića i Rakičevića sa 7 igrača u rotaciji dobacio je do 57 indeksnih poena, "samo" 42 manje od rivala.

Jasno je da će Valjevci šansu za opstanak pokušati da iskoriste pred svojim navijačima naredne subote protiv Tajfuna, i u predposlednjem kolu takođe u hali sportova „15 septembar“ u okršaju sa „zmajčekima" a bude li potrebe sledi "invazija" na Sremsku Mitrovicu 4. marta.

Ne treba isticati da je Cibona trijumfom protiv Sutjeske završila sebi posao, ali i nemerljivo pomogla Metalcu.

Tajfun je pretio u Ljubljani, ali je furiozni nalet zmajčeka“ u poslednjim minutima okršaja u Stožicama, sva je prilika,  vratio vitezove iz Šentjura, u slovenačku ligu,  jer im je kao i Nikšićanima očigledno domet kako je i najavljeno pre mesec dana na ovom prortalu, samo devet pobeda, mada surova realnost kaže da je i to po znakom pitanja !

Ali sa Crnogrcima čovek nikada nije načisto!

Nikišićane čeka Crvene Zvezda u Beogradu, Zadar na moru, a u grad piva stiže Krka i Budućnost !

Realnost je jedna pobeda u narednom kolu protiv Krke, ali rekoh kuhinje naveliko rade, pa da vidimo može li Sutjeska u naredna 4 kola do 2-3 pobede, imajući u vidu da je u proteklih 22 meča kao i Tajfun ostvarila 7 trijumfa.

Partizana deli pobeda od opstanka, prva prilika je Zadar u Beogradu,a zatim u Celju protiv Šentjura. Ako je suditi po viđenom u januaru crno beli će kraj sezone dočekati na 5.mestu sa 12, a možda i 13 pobeda, jer Cedevita u Beogradu i Olimpija u Ljubljani nisu nepobedivi !

Krka bi već ispala da nije bilo pomaka u igri u drugom poluvremenu u Novom mestu protiv Igokee.

Slovenački tim je sve slabosti iz prvog poluvremena na volšeban način eliminisao, i dokopao se 9-e pobede. Tri gostovanja: Nikšić, i na terenima dva evroligaša, i meč sa Megom u Novom mestu ne daju Krki šanse da će zabeležiti više od jedne pobede.

Tim iz Laktaša je bez šansi u naredna dva kola, kući protiv Zvezde a zatim i u Podgorici , ali u poslednja dva kola „igosi“ su su favoriti Zadra pred svojim navijačima u meču sa Zadranima, i na gostovanju na terenu šampiona u Slovenije iz Šentjura, Tajfuna.

Pored Tajfuna i Sutjeske, izgleda i Krke, itetako je ugrožena i ljubljanska Union Olimpija, trenutno sa 9 pobeda. Zmajčekima u Stožice stižu Cedevita i Partizan, a u goste će Megi i Metalcu, što znači da do opstanka mogu stići samo preko srpskih klubova.

Uz neizbežni faktor iznenađenja, realnost je da će četvorku vodećih za plej of predvoditi Budućnost i Crvena zvezda ili Cedevita, dok je Mega je sigurno četvrta.

Opstanak se smeši svima trenutno sa 9 i 8 pobeda, uz već pomenuti faktor iznenađenja, i još po nečeg što nema, ama baš nikakvih dodirnih tačaka sa sportom, „nemogiće  misije" ipak mogu postati moguće.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas