Logo
Print this page

"GORENJU" POVELJA "28.APRIL" ZAŠTITNIKA RADNIČKE KLASE" MINISTARSTVA RADA SRBIJE! Featured

1gorenje pogonMinistarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, poznato kao “najveći zaštitnik prava radnika” najodgovornije za katastrofalno spovedene privatizacije danas opljačkanih brojnih privredenih subjekata, uništenih i pogašenih medija, grobar novinarske profesije i novinara, prinuđenih da svoja prava ostvaruju u Strazburu, dodeljuje i priznanja.

1gorenje povelja 2016

Povodom obeležavanja Svetskog dana bezbednosti i zdravlja na radu Ministarrstvo je   dodelilo menadžmentu fabrike  Grupe Gorenje aparati za domaćinstvo d.o.o. Valjevo  nacionalno priznanje, Povelju 28.april” za kvalitet bezbednosti i zdravlja na radu.

Sa prosekom plata radnika, ima ih 1200, od oko 32.000 dinara u valjevskom Gorenju  prioritet   mendžmenta fabrike je bezbednost  i zdravlje na radu zaposlenih tvrde u mendžmentu fabrike.

Za razliku od skromnih plata uvođenjem novih sigurnosnih mera, Gorenje uspešno otklanja rizike na radnim mestima. Faktor bezebdnosti daje efekte u značajanom smaqnjnenju povreda na radu u poslednje četiri godine. Osim preventivnih zdravstvenih programa i edukacije za bezbedan i zdrav rad, kompanija sprovodi redovne provere i remont opreme za rad.

„Nagrada za bezbednost na radu potvrda je nama u kolektivu Gorenje Valjevo da naš rad i svakodnevno ulaganje daje izuzetne rezultate. Najveći pomak smanjenja broja povreda na radu urađen je uvođenjem Lean proizvodnje, kojim se daje naglasak uređenosti radne okoline i pojedinačnih radnih mesta, pa tako i smanjenju povreda na radnim mestima. Svake godine edukacijom zaposlenih podižemo svest o bezbednosti na radu, a naš plan je da u bliskoj budućnosti uopšte ne bude povreda na radu” nema dilemu Boris Pavčnik, direktor fabrike rashladnih uređaja Gorenje u Valjevu.

„Povelju 28. april“ dodeljuje Ministarstvo rada za doprinos i afirmaciju bezbednosti i zdravlja na radu. Način upravljanja, primena mera bezbednosti , inovativnost u razvoju zaštite, informisanje zaposlenih ključni su kriterijumi za dodelu priznanja “28.april"

”Menadžment fabrike  Grupe Gorenje aparati za domaćinstvo d.o.o. je 2009. godine obezbedio  zaposlenima  prosečnu zaradu od 24.000 dinara. U Krušiku je prosek  bio  30.000 dinara, a  u  italijanskoj fabrici za proizvodnju čarapa i ženskog rublja "VaLy" o 27.000 dinara. Evro je 2009. godine bio 93 dinara, a danas je 123 dinara.

Prosečna plata u fabrici rashladnih uređaja slovenačkog "Gorenja" 2009. godine u Valjevu je bila je 24.000 dinara, odnosno 258 evra, a danas je ista 260 evra. U Velenju  na istim ili sličnim radnim mestima kao u valjevskom Gorenju zarada je 4 puta veća, tvrde zaposleni u valjevskoj fabrici rashladnih uređjaja.

Zaposleni u valjevskoj  fabrici tvrde  da za razliku od kacelarija u dva proizvodna pogona nema rasladnih uređaja, i da zbog visokih tremparatura tokom leta   hitna pomoć svakodnevno interveniše ukazujući pomoć iscrpljenim radnicima. U skladu sa svojim poslovanjem  i visokim stepenom lične i društvene  odgovornosti, za očekivati je da današnje priznanje bude dodatni podsticaj za mendžment Gorenja da reši ovaj  ne mali problem zaposlenih.

Gorenje je u 2017. godini pomoglo valjevski sport sa 50.000 evra !

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.