Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

I BEZ VALJEVA MAŠA CVETKOVIĆ RASTE U CVET SRPSKOG PLIVANJA Featured

 1MASA CVETKOVIC

Valjevka Maša Cvetković po odlasku iz PK Valis  u PK LA Kolubara iz Lazarevca brzinom svetlosti raste u cvet srpskog plivanja  Potvrda su zlato i dva srebra na pionirskom državnom prvenstvu u Leskovcu. Ali put do zvezda je bio i ostao uvek trnovit i težak.

Na pionirskom prvenstvu Srbije u olimpijskim bazenima Maša je postala državni prvak na 200 i vicešampion  na 400 slobodno i u štafeti 4X 50 metara.

U organizaciji Plivačkog  saveza Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva za sport i omladinu, Maša je 200 metara  slobodnim stilom isplivala  najbrže od svih u 2018, i to za  2 minuta i 31.sekundu. Doplivala  je i do srebra na 400 m slobodno u vremenu 4.14,17. Drugo  srebro  Maša je osvojila u štafeti 4X50m mešovito.

Sa  426 FINA bodova Maša Cvetković je osvojila laskavu titulu vicešampionke šampionata. Najbolja je Leskovčanka Marija  Pešić  iz PK Dubočica.

Pupoljak sa valjevskog vrelog asfalta Maša Cvetković (napuniće 11 godina  21. decembra) osim sticanja znanja kod učiteljice u OŠ Andra Savčić poželela je ne samo da ređa petice u školi, nego da pliva brže, jače bolje. Matični plivački klub Valis gde je veštinu plivanja učila od Branislava Kovačevića, zamenila je novim.

PK  La Kolubara iz Lazarevca  i  trener Vladimir Mitrović su prepoznali talenat i Maša je za samo tri meseca potvrdila da raste u novo plivačko  čudo Srbije.

Maša trenira gladijatorski. Svakodonevno je u bazenu Velikim Crljenima. Pored 100-tinak kilometara  vožnje automobilim ne propušta da ispliva programom rada predviđene deonice. Petičarka očigledno zna samo za uspeh. Maša je nedavno na plivačkom mitingu u Banja Luci oborila je državni rekord u disciplini 1500m slobodnim stilom za devojcice do 11 godine.

Svoju svrestranost Maša potvrđuje i u akvatlonu, gde je šampion Srbije u svojoj kategiriji u akvatlon (50m plivanje u otvorenim vodama i trčanje 500m). Titulu je osvojila je na šampionatu u Pančevu, nastupajući za za Triatlon klub ATP iz Valjeva.

Valjevo živi godinama  u  znaku par privilegovanih osionih štetočina i parazita. U biti beskarakterni likova uz  podršku  vlasti krckaju  stotine miliona narodnih para, sa efektom isključivo lične koristi, a sve u ime lažne promocije, očuvanja tradicije,brenda klubova, a sve to  izgovaranjem nikada ispunjenih obećanja.

U takvom establišmentu pojedinci, sportisti, nižu uspehe. Pokazuju da je nepotizmu i nadobudnim zgubidanima mesto samo na smetlište istorije.

Najteža sudbina je valjevske dece iz sveta fudbala. Roditelji dečaka odtkpljuju "slobodu" svoje dece iz svog džepa. A privilegovovani da uspeju 10-ak posto plaćaju kasnije svojim "tvorcima".

Dok u Valjevu ne zaživi Sporstka Akademija, a ništa lakše od toga nema deca ambiciozna da se afirmišu u svetu sporta moraće da beže uz svog grada da bi dosanjali svoj san.

Svetli primeri uspešnih Miloša Teodosića, Matije Nastasića, odbojkašica Ane Lazarević, Ljilje Ranković, Tanje Grbić, Maje Savić... sve govore. Talenat valjevskoj deci niko ne može osporiti. Uslovi postoje, ali vanserijski talenat, asketski i stručan rad, zdravlje, na nesreću servis građana, odnosno vlast i zaduženi za prepoznavanje "materije" to ne dotiče.

Na rečima su uvek moćni, ali zato ih nema nigde, da svoje misli i obećanja "overe" delima.

Vlast kvari ljude,a neograničena vlast ih kvari neograničeno!

Zato danas citiram Napoleona: Više vredi vojska magaraca koju predvoti lav, od vojske lavova na čijem čelu je magarac!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas