Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

METALAC SLAVI OPSTANAK U KLS, MOŽE SE I U SLS! Featured

1kkm tamis radost o

Valjevo će od jeseni i dalje  gledati Košarkašku ligu Srbije. Metalac  je u 23.kolu pobedio pančevački Tamiš 76:71(22:23, 22:19, 17:13, 15:16) i teoreteski je sa 9 pobedasačuvao mesto u KLS.

U naredna  tri kola možda valjevskom timu bude dovoljna i samo jedna pobeda da pretekne Kolubaru, trenutno sa 10 pobeda ali i slabijim medjusobnim skorom od valjevskog tima. U tom slučaju Metalac bi kao osmi u KLS pojačan sa još dvojicom mladih igrača mogao da zaigra i u Super ligi Srbije.

U  nepuna dva sata poslednjeg utorka u februaru stala je cela cela sezona trenera Đokića i košarkaša valjevskog  Metalca.

Tamiš je došao u halu sportova 15,sepetmbar, pojačan  dvojicim Amerikanca da se  vadi za poraz u prvom delu u svom "Strelištu".

Bila je to nemoguća misiija  pred valjevskom publikom spremnom  za podršku momcima u koje je verovala od početka sezone.

Kako se očekivalo pobednička energija, želja za pobedom i fanatična borbenost momaka ali i taktika Vladimira Đokića, i kakva samo trebalo je videti podrška sa tribina su su na kraju presudili.

Uvodni minutu su pripali domaćinu. Metalac vodi  17:10, ali posle 10 minuta Tamiš ima prednost 23:22 zahvaljujujući u poslednji čas angažovam Amerikancima Žaridu Kolu i Deriku Stivenu.

Metalac  ofanzivnim skokom, Toma Vasiljević je od 12 skokova 9 zabeležio u napadu  i čvrstom odbranom Aleksa Stepanović je dominirao sa 6 skokova, lomi Pančevce. Vasić vodi maestralo igru i prednost raste na 61:52, za delirijum oduševljenja. Sledi nalet Pančevaca( 61:57) ali i  serije Metalca od 10:0 za  70:57!

Tamiš se ne predaje a Bojan Jovičić šalje na klupu najefikasnijeg Derika Fenera zbog "divljanja u napadu i katastrofalne odbrane.

Žarid Kol preuzima odgovornost u napadu, a posle  par brzopleto izvedenih napada i bespotrebnog  "bunarenja"  pod košem  Tamiša Radović i Prlja vraćaju nadu Pančevcima.

Pola minuta pre isteka 40.mimuta Tamiš je na 71:74 i jedan posed ih deli od preokreta.

Posle promašane trojke Vasića, kako reče nekadašnji trener Bojan Jovičić dr košarke u KLS, kapiten Metalca ne greši sa linije slobodnih bacanja i postavlja konačni 76:71 za veliko slavlje svih kojima su Metalac i ova deca u srcu.

 Deveta pobeda u sezoni znači i opstanak izboren tri kola pre kraja KLS!

Zasluge pripadaju isključivo igračiima i treneru Vladimiru Đokiću.

Nedogovorn vlast je posle skoro 20 godina konačno "progledala", a hoće li imati  snage da se izbori sa ostacima valjevske košarkaške prošlosti pokazaće vreme pred nama.

Vladimir Đokić je formirao tim kada je prvenstvo počelo!

Bez dana priprema i sa jednom platom od početka sezone momci su ostvarili istorijski uspeh. Najmlađi su upisali su u svoj košaršaki CV  sezonu iz snova.

Poslednji neuspesi Kolubare i težak raspored do kraja, gostuju davljeniku Dunavu i lideru Borcu, a dočekuju Zlatibor pojačan Protićem,  daju za pravo na nadu da Metalac može i do Super lige pre  Lazarevčana.

To će se i desiti izbori li valjevski tim jednu pobedu( Sloboda dolazi u Valjevo,  Dinamik i Mladost dočekuju Metalac. U slučaju istog broja pobeda Metalca i Kolubare  u prednosti će biti valjevski tim jer ima bolji međusobni skor.

Postavlja se pitanje koliko je u ovakvoj situaciji uopšte potrebno lomatanje po Superligi Srbije , ekipe na hlebu i vodi od početka sezone.

Može na to pitanje odgovor dati i vanredno skupštinsko zasedanje.

Mogućnost upliva privatniog kapitala pored postojećih 11 miliona od grada,i gratis korišćenja hale sportova "15.septembar"  je jedna od opcija pre konačne privatizacije kluba. Skoro dve decenije Centar troška narodniuh para, trenutno je kažu bolje upućeni  u minusu oko 100.000 evra.

Valjevci raspoloženi da novac ulažu u košarku  i Metalac, ali  i da se pitaju za svoje pare,  ne vide sebe u aktuelnom načinu vođenja kluba.

Ne treba, žuriti, ali valja sagledati najbolju opciju za konačno vraćanje Valjeva na veliku  košarkašku scenu Srbije.

Pored navijača od 7 do 77 godina evo i imena junaka istorijske još uvek nezavršene sezone KK Metalac.

1kkm tamis decaTrener Vladimir Đokić, kapiten Aleksandar Vasić i još dva Valjevca Igor Đuković i Nikola Tomašević.kkm tamis radost 11

Mladu gardu predvode  Aleksa Stepanović, Toma Vasiljević, Jovan Vojinović, Luka Pavlović, Nikola Stefanović, Danilo Slijepčević. Krug pobednika  zatvara iskusni strelac Luka Anđušić. Na klupi su povremeno i Mitar Ranković i Krsman Pavlović. O kondiciji ekipe brine profesor Aleksandar Sević, a dr ekipe je Milić Kovačević.

Metalac je od večeras na 9.mestu sa isto toliko pobeda. Ispred je Kolubara sa 10 trijumfa.

Do poslednjeg kola za opstanak će se boriti Vršac, Dunav i OKK Beograd sa 8, pobeda, i Tamiš sa 7. Vojvodina je već u Prvoj B ligi, a jedino kupovina mesta ili proširenje KLS  može je spasiti ispadanja. 

Plasira li se Borac u ABA-1 ligu, Mega je praktično već opstala, niko osim 14-oplasirane Vojvodine neće morati u niži rang.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas