Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

SREĆNA NOVA PRAVOSLAVNA METALCA PO VALJEVSKI U KRALJEVU Featured

1KKM SLPLUS 18 1

Košarkaši Metalca, kluba konačno vraćenog gradu i vaskrslog  u poslednji čas pre neminovonog  nestajanja zabeležili su ŠESTU pobedu u KLS(uvek kasne sa brojanjem pobeda), za najlepšu čestitku za pristižuću Novu Parvoslavnu godinu.

U gradu na tri reke Ibru, Zapadnoj Moravi i Ribnici, gradu sa novoizgrađenom Halom sportova deklasirana je  Sloga 83:65!

Spartanci  i kouč Leonida - Vladimir Đokić  su u meču godine, drugom u seriji od tri gostovanja za sedam dana,  pokazali da imaju srce, ali i onu stvar do kolena.

Prštalo je u Kraljevu kao i uvek, sevale se varnice, bilo je čak i nestvarnih nok-dauna, kao u boksu, ali  ne i odustajanja   od zacrtanog cilja. Sloga je  pobeđena, za  putokaz kako  se mora , treba igrati i boriti se za bolje sutra da i i Grad Valjevo konačno sa dobije svoj hram sporta, baš zahvaljujući Metalcu!

A priča s ahalom sportova i privremenim objektom je počela 1972.godine. Valja je  nastaviti 2021. što pre avršiti  valjevsko infratsruktruno čudo u sferi sporta,  Sportsko poslovni centar za  generacije mladih Valjevki i Valjevaca i ponos svih nas što danas živimo i  volimo svoj GRAD, KOŠARKU I  SPORT!

Bravo Metalac !

SREĆNA NAM NOVA PRAVOSLAVNA GODINA !

ŽIVELI!

Od startnih 7:0, 15:4, do 23:13 u 10. minutu jasno je bilo svima da je Metalac stigao u Kraljevo da pobedi, i da na svoj način svima koji vole košarku u Gradu na Kolubari čestita upravo pristiglu Novu Pravoslavnu godinu.

Do poluvremena Sloga se koprcala, ali je Metalac  čvrstom  odbranom zaustavio domaćina, da bi u napadu nastavio da "sipa". Predvođen Slobom Jovanovićem, Rikijem Stefanovićem, Srefanom Sinovecom i pit bulom Nikolom Draganovićem gosti iz Valjeva su odbili  nalete  domaćina. Pola minuta "spavanja" je donelo pet poena Slogi, ali  obećavajućih 40:33 za Metalac.

Usledilo je ključnih 10 minuta i novih 24:17, za ubedljivih 64:47. U završnom kvartalu Metalac igra još hrabrije i mudrije. Sloga očajnički kidiše, i  na terenu se vodi pravi rat. Draganović posle brutaliti duela sa kraljevačkim dugajlijama zavšava u dva navrata na parketu, ali ne odsutaje od agresivne igre i borbe prsa u prsa. Vraća se u boj i Marko Bajić, a Sinivec i Sloba novim trojkama vode Metalac ka značajnom trijumfu. U  39.minutu je bilo rekordnih +20(83:63) za Metalac, a kapiten 15 sekundi pre kraja spušta loptu na parket za sportski stisak  ruku i zaslužene čestitke rivala.

Đokiću  je  u Kraljevu bilo dovoljno "osam Spartanaca" da  stigne do zlata vredne ŠESTE  pobede u sezoni.

Sloba Jovanović je ubacio 20 poena, dodao  8 skokova i dve asistencije. Riki Stefanović je od 16 ubačenih koševa kao i Sloba pogodio 4 trojke(8:4) dodao 7 skokova. Draganović je nanizao 12 poena, 4 skoka, i 3 asistencije, a lavovi uvek spremni za teške bitke Stefan Sinivec i kapiten Đuković su stavili svoj pečat na  pobedu kraj Ibra.  Sinovec je odigrao 26 minuta. Kao i Draganović dosegao do 17 indeksnih poena(3 trojke i tri ubačena slobodna bacanja, plus 4 skoka i dve asistancije). Radomirović je i pored nezaobilaznih  "žutih" minuta  zabeležio 8 poena, 5 skokova i 3 asistencije. Igor kapiten je ubacio tri "dvojke" uhvatio 3 lopte, jednom maestralno asistirao, ali ono što je najvažnije davao primer mlađima borbenošću i agresivnošću. Najmlađi Bajić je "kidao" u odbrani, šut ga nije služio, ubacio samo 4 slobodna bacanja, ali za Marka nema zime, njegovo vreme dolazi. Mehić se trudio u uodbrani, postigao je 5 poena, ali se  nadamo će krenuti stopama Draganovića, i   uskoro konačno i on prokinuti. Po svoj minut su dobili i najmlađi: Teofilović, Janković i Đokić, taman koliko i Luka Jovanović. U sastavu nije bilo povređenih Paunovića i Radosavljevića.

ASAD U PIROT POSLE POLA VEKA!

 

Predaha nema Metalac već u petak putuju na novi meč sezone. Pirot sa nekadašnjim kapitenom Metalca Đukanovićem traži poslednju slamku spasa. Piroćanci se ponose svojim košarkašima skoro kao i fudbalerima. Svetislav-Kari- Pešić je najveće ime pirotske košarke, a za Zorana Lazarevića, svako iole upućen u košarku zna kakvo je ime u svetu košarke.

Pirot dočekuje sportske prijatelje, ali na terenu će se ginuti za svaki posed i koš. Metalac se provukao jesenas pred ubitačnom artiljerijom  pirotske armade u hali sportova "15.sepetmbar. U subotu će biti žestoko, a ako se znaju simpatije potpisnika ovih redova dileme nema,  neka pobedi bolji, uz želju da se ponovo vidimo u KLS  i u narednoj sezoni, sa dragim sportskim rivalima i prijateljima za ceo život.

Očigledan je uspon forme valjevskog tima.

Atmosfera je odlična, pa je za očekivati da u Pirotu odluči voljni momenat, srce, želja, brzina i naravno kvaliitet.

Srećno Valjevci i Piroćanci!

Pirot kao i Kraljevo  ima modernu sportsku dvoranu dostojnu 21. veka.

Ako već nema ko  u Valjevu ovaj Metalac danas kao i onaj iz 1972. jedini može naterati vlast da prestane preprojektovanje već projektovanog. Delo  po projektu Vlade Slavice SPC sa 3.500 mesta,. zatvorenim bazenom i 3.500 kvadrata  poslovnog prostora je pravo rešenje. Sporstko poslovni centar na na papiru dosta je bio skrivan od očiju javnosti kada bude  završen će biti ogledalo Grada Valjeva i mladosti, a ima ih samo 12.000.

A kad hoće Metalčeva  laka konjica  svašta može.

Valja im se ugledati i na predhodnike Kočovića i Todorovića, iz vremena ABA lige u Valjevu, moćne da "unište" Partizan pre tri dana u Čačku, a večaras protiv Trenta u Evrokupu ponovo moćan i dominantan.

            

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas