Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

SRBIJA I TRI ZLATNA VALISOVCA NA KROVU EVROPE! Featured

malta srbija trio Leta 2021. godine  ispisane su  za nove tri zlatne stranice u istoriju srpskog vaterpola. Momci rođeni 2004.godine su zaokružili  nestvarni ovoletošnji niz srpskih reprezentativnih selekcija , Evropskom krunom na Malti.

Posle seniora i olimpijskog zlata u Tokiju, Svetske titule juniora u Pragu, na red za zlato su došli i  17-ogodišnjaci. Srbija  je šampion Starog  kontinenta, a Valisovci i Valjevci za sva vremena Aleksandar Kovačević, Petar Stanić i trener Mijat Mijatović doneće  u ponedeljak u svoj Grad Valjevo tri zlatne medalje.

Srbija je odigrala fantastično finale, pobedila Grčku 10:6(2:0, 2:3, 3:1, 3:2 ) a Kovačević  i Stanić su golovima na otvaranju meča, kasnije vrhunskom  igrom  stavili svoj žig na zlatni pehar.

U finalu na Malti posle teške pobede u grupnoj fazi 10:9 Srbija je ponovo bila bolja od Grčke. Fanatičnom odbranom srpski vaterpolisti odigrali su prvu četvtinu bezgrešno!

Grci bez šanse u napadu matirani su dva puta. Najpre bombom Kovačevića, a zatim i Kojića sa igračem više Srbija je povela 2:0, a prednost je mogla biti i duplo veća.

Grci su “progledali” i pred poluvreme serijom  od tri gola stižu di preokreta i vode  3:2.

Srpski napad je zaribao, ali "mašinu pali" sa  igračem više drugi Valisovac Petar Stanić, da bi 19 sekundi pred kraj druge četvrtine  Dimitrijević vratio prednost Srbiji.

Poslednji trzaj Grčke usledio je na otvaranju trećeg perioda.

Srbija uzvraća  kanonadom, i za tili čas Mušikić i dva puta Brešćanski donose  plus tri, pred odlučujućih  8 minuta velikog finala.

Kapiten Božović povećava na  8:4, a  neuhvatljivi i Brešćanski i Mušikić posle odbranjenog peterca Pajkovića završavaju demoliranje Grka za  fantastičnih  10:5, i početak slavlja nove srpske titule. U borbi za treće mesto Mađarska je na peterce pobedila Španiju 13:12.

NA PUTU DO ZLATA Srbija je pobedila Gruziju(17:13), Tursku(17:3) i Grčku za prvo mesto u grupi 9:8). U nokaut fazi pala je borbena  Holandija(11:10), uvek za medalju  Mađarska(12:10) i konačno  Grčka 10:6.

malta srbija zlato u 17

MVP turnira je Viktor Urošević, a Valjevo se ponosi svojim zlatnim delfinima, Valisovim “vidrama” Kovačevićem i Stanićem, ali i pomoćnikom Miloša Korolije Mijatom Mijatovićem, itekako značajnim u formiranju i stasavanju superligaške ekipe Valisa,  pored zlatnih sa Malte, tu su Gavrilović, Vujić...   svi zajedno  momci za sportski ponos Valjeva i VK Valis!

 Srbija je na Malti igrala u sastavu: Radosav Virijević( Radnički KG), Petar Pajković (Vojvodina), Pavle Mušikić(Banjica),Zoran Božović( Partizan), Andrija Jauković (Banjica),  Petar Stanić( Valis),Viktor Urošević(Taš), Aleksandar Kovačević (Valis), Nikola Kojić( Partizan), Marko Dimitrijević ( Partizan),Vuk Anđelić(Beograd),Rodoljub Gajić(C. zvezda), Bogdan Brešćanski(Vojvodina), Mihajlo Pavlović(Banjica), Veljko  Fuštić(Beograd).  Ekipu su vodili  selektor  Miloš Korolija, i pomoćnici  Slobodan Nikić i Mijat Mijatović.

SRBIJA- GRČKA 10:6(2:0, 2:3, 3:1, 3:2 )

Sudije: Savinović (Hrvatska), Bjanko (Italija). Igrač više: Srbija 8 (5), Grčka 9 (2). Dva igrača više: Grčka 1 (1). Peterci: Grčka 1 (0)

SRBIJA: Pajković, Jauković, Dimitrijević 1, Mušikić 2, Kojić 1, Gajić, Božović, Urošević, Kovačević 1, Brešćanski 3, Stanić 1, Pavlović, Virijević. Savezni trener: Korolija.

GRČKA: Damigos, Turkomenis, Kandanoleon 1, Nikolaidis, Almiras, Kastrinakis 1, Bicakos 2, Ampazis 1, Murilos, Spahitis, Egnatiadis 1, Aleftiras.

Šampioni Evrope, zlatni dečaci  stižu sa Malte u ponedeljak u 13.15 u Beograd, na aerodrom Nikola Tesla“

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas