Menu

zaglavlje

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO RUKOMETNI PARTIZAN, UZ DOPRINOS VALJEVCA MIKIJA RADOSAVLJEVIĆA

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO R…

Kao u svim sferama ži...

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

PUBLIKA SE VRATILA, METALAC POBEDIO, A JOVČIĆ "BRILJIRAO" Featured

1kkm dinamik 9 10 21

Košaraško veče za sladokusce, u ambijentu sa raspoloženom publikom na tribinama, i najbitnije pobedom Metalca u hali sportova 15.septembar, posle više od dva sata divovske borbe sa  hrabrim  i dobro skockanim  Dinamikom 90:85.

Metalac je sjajno otvorio utakmicu, igrom na čoveka i na loptu za čas je poveo 9:3, da bi ubrzo" počeo da "trokira", Valjevski tim nije imao rešenje  na evropski kriterijum suđenja Milivoja Jovčića. Metalac bez ijednog slobodnog bacanja u prvom kvartalu, do poluvremena je brojao do 18 faulova, a rival se zaustavio na 12, s tim što je izveo 26 penala?!

Na krilima dobre igre Adrije Marjanovića, kapitena Igora MIjailovića, Mila Veljkovića i Marka Bajića i Rikija Stefanovića,  domaćin posle 20 minuta vodi sa 48:40.

U trećem kvartalu odbranom  i skokom Dinamik ostaje u igri, da bi 10 odlučujućih minuta Metalac igrom  od sjaja do očaja posle  74:59 u 32. minutu počeo da se "gasi", Ipak na kraju na svoj način, izutenom enrgijom pobednika iščupao je bodove!

Dorćolci "bljuju vatru" i tope prednost  mahom sa linije penala. Vuk Đorđević 100 sekundi pre kraja smanjuje  na 83:81. Sledi ispostaviće se, ključna trojka Pajovića, pa  izgubljena lopta Metalca,  i poeni  Onana. 

U poslednjih 35 sekundi drama dostiže tačku ključanja.

Dinamik je mogao čak i do pobede. MIjailović koristi jedno bacanje, Paunović izvraća dvojkom za 87:85. Onan krade loptu  Mijajloviću, a Vuk Đorđević promašuje šut, možda i  za pobedu. Pod košem Metalca siguran je Andrija Marjanović. Sledi konačno  nameran faul, ovoga puta  Onana, jedno iskorišćeno bacanje za 88:85. Za kraj još jedna  reakcija odbrane Metalca. Sa  zvukom sirene Pajović polaže loptu u koš za konačnih 90:85, i prvu pobedu Metalca pred svojim publikom posle 18 meseci, a drugu na startu nove sezone ilidersku  poziciju u KLS, iako su "predviđana baba Vangi" išla u sasvim suprotnom smeru.

Sa  96 indeksnih poena, 7 više od Metalca, i čak  14 skokova suficita(49:35), 28 poena i indeks 31 Ilije Milijaševića,  Dinamik je poražen u Valjevu.

Razlog jednostavan, Metalac je igrao  samo "malo" kolektivnije,  borbenije, sa konačno  centrom za respekt Milom Veljkovićem,a  impresivnom i  indeksom 27.  Andrija Marjanović je e "dobacio" do indeksa 24, a Igor  Mijajlović do 17. U oči pada i  potencijal  mlađih Bajića, Pajovića, Ćućovića, Osečinca Pavića, i naravno ljubimca valjevske publike pored Marka Bajića Rikija Stefanovića.

Prvi utisak možda vara, ali ako se po jutru dan poznaje, mnogi će polomiti zube  o valjevsku "metaliku"

Možda su na  pobedu pored igrača Metalca i publike konačno u svom elementu, uticali i  novi koševi, ali i "mrak" po centralnoj liniji terena u hali sportova 15. septembar.

Iako je dama u dežurani zamoljena, posle prve četvrtine. da na poluvremenu obavesti nadležnog za "svetlo, da  uključi i deo  rasvete u hali po  "centrali" te "privilegija"  ove večeri se nije desila. Pobeda u derbiju kola je izostala pod punim sjajem SVIH refelektora. Opaska bez  bez zle namere, već sam i cilju  rasta lične odgovornosti za plaćeni posao da se radi, a ne da se "mudruhe".  "Mrak" ne sme da postane praksa, i dokaz nebitnog značaja. Stoga i uverenje  da će na nerednoj utakmici  kada u Valjevo stiže Vladimir Đokić sa Vršcem   dvorana malo jače   bljesnuti,  pored većine detalja na granici  minimuma.

A Metalac je večeras predstavio i novu opremu. Stajling stručnog štaba je bez premca, ne za KLS nego za Aba, Evroligu i Evrokup.

Novo izdanje  izabranika Branislava Ratkovice videćemo za 7 dana u Pančevu. Sa ovakvom igrom, hemijom, poštovanjem zadataka i pobedničkim duhom, samo  bez "evroskog kriterijuma" suđenja  treća pobeda u nizu neće izostati!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas