Logo
Print this page

BISERNI NIZ MEDALJA VALJEVKE MAŠE CVETKOVIĆ NA ŠAMPIONATU SRBIJE U “SLANOJ BARI” Featured

maša cvetković 22 4 12

Iako još uvek mlađa juniorka Valjevka Maša Cvetković(21.decembra će napuniti 15 godina), plivačica valjevskog Valisa u Srbiji, a u Sloveniji od 1.septembra članica PK Ljubljana, novi je  šampion Srbije u apsolutnoj kategoriji na 1500 m kraul.

maša c

Na zimskom pojedinačnom i ekipnom šampionatu države u plivanju održanom u Klisu na plivalištu “Slana Bara” kod Novog Sada, od 1.do 4.decembra  Maša, inače juniorska šampionska Slovenije na 5.000, kraul,  je blistala.

Cvetkovićeva je osvojila zlato na 200 m delfin, i 1500 m kraul u konkurenciji mlađih juniorki. U  juniorskoj konkurenciji Maši je bila najuspšenja  na  200 m delfin.  U konkurenciji mlađih juniorki bila je druga na 400 m kraul, i 200 m ledjno.

U Klisu na plivalištu SC Slana Bara nastupilo je  280 takmičara, iz 37 klubova, iz cele zemlje. Maša Cvetković nije imala dilemu kad je trebalo da odluči da li da ostane u Valjevu. U septembru je nastavila   školovanje u Sloveniji, gde su uslovi za plivačke treninge i stručni rad neuporedivi sa bilo kojom destinacijom u Srbiji.

I pored  ponuda da nastupa za Sloveniju Maša Cvetković ostaje verna  svojoj Srbiji, a rodno Valjevo, ostaje grad u koji se uvek vraća.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.