Menu

zaglavlje

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: septembar 2017

ZVEZDINA SREĆA U KELNU I PARTIZANOVA ISTINA O NEZNALICAMA

  • Published in Fudbal

cigani keln

Drugo kolo Lige Evrope donelo je istorijsku pobedu Crvene zvezde u Kelnu, ali i novu potvrdu  istine o neznalicama i zgubdančini sa kapitenskom trakom u crno belom dresu, a samo u priči prevaranata  Partizana evropskog formata.

Boaće je snajperskiom hicem spržio  bradu "jarčevima" za krunu odlične partije izabranika trenera crveno belih u prvom poluvremenu. Trener Vladan Milojević je uspeo da podigne psihološki momenat u igri  svog tima  " preko granice mogućnosti". Baš taj gladijatorski duh, da nema odustajanja, uz faktor sportske sreće je presudio.

Istorijska pobeda Zvezde u Ligi Evrope krunisana je posle tri stative Kelna u drugom poluvremenu za sreću i radost koliko li hiljada opijenih trijumfom zvezdaša.

Zver iz Đenove je bila na tribinama u kopu sa navijačima crveno belih spremnih da svojim automobilima pređu razdaljunu i od Valjeva do Kelna!

Da bi slavili istorijsku pobedu morali su kop tik pored osobe proterane na pet godina iz zemalja EU pošto 12. oktobra 2010. godine, izazivača incidenata u Đenovi za prekid kvalifikacionog meča Italija - Srbija. Osuđen je  u Italiji na tri godine i tri meseca zatvora, ali je u Srbiju  deportovan 24. maja 2011. godine, i bio iza rešetaka godinu  dana i 11 meseci, zbog napada na policiju i učešća u masovnoj tuči pred košarkaški meč Partizan - Crvena zvezda, koji je odigran 13. juna 2006. godine.

Časni zvezdaši su bogu hvala gotovo svi, nemaju veze sa tučama pre i posle meča u Kelnu, i hapšenjem 70 -ak huligana, naravno većina je iz Srbije, o čemu mediji u Srbiji izbegavaju da pišu, ili neki to čine sporadično.

U Srbiji se u Beogradu utakmica 2.kola Lige Evrope se igrala pred avetinski pustim tribinama. Razlog nisu NAVIJAČI, iako mediji insisitraju baš na njihovoj odgovornosti za drakonsku kaznu UEFA od dva meča zabrane igranja pred publikom.

Huligani, kriminalci na tribinama i Titovoj loži., na žalost već koliko li puta pomenuto lice sa značkom,bacač toposkog udara, i naravno poslušni  foteljaši u klubu, okrenuti "višim interesima",  potpisuju progon navijača Partizana. Samo su oni  odgovorni za zaključane kapije crno belog hrama. 

A priča o 100 kamera unutar stadionu samo je nova u nizu  skrivalica istine, sve bliža očima i ušima svih kojima je Partizan u srcu.

Posle kriminalne  epizode sa Živkovićem,i gubitkom od najmanje 20 miliona evra, poslušnici su u bliskoj prošlosti prodali Milenkovića, pa Leonarda i Đurđevića. Kupili su  bezvrednog Sumu, za novac dovoljan prezaduženoj državnom projektu da dovede  fajtere i srčane borce iz Srbiji, danas ponos kluba  i navijača!

A na sablasno praznom stadionu   u Humskoj na terenu Partizana identičan scenario iz Kelna, u prvom delu meča. Efikasni Partizan, dva  majstorska gola, i sklonjena lopta sa linije gola. Ispostavilo se samo nova potvrda zablude o evropskom Partizanu.

Izmene i totalna napadačka igra Kijevljana donela je bruku odbrane Partizana, i krunu demonstracije neznanja trenera Miroslava Đukića.

Sve očekivano posle najava u Bernu, i mečeva u srpskom šampionatu. Sa zgubidanom sa trakom kapitena, licem, ne slučajno prečesto u kadru režisera prenosa iz Humske, nedostojnim   za bilo koji tim četvrte lige u Srbiji počela je agonija šampiona Srbije. Vulićeviću  se pridružio sa druge strane terena, "rupičasti" ali dosta  mlađi Miletić. Izostala je podrška Evertonu i Radinu na sredini terena i štoperi su ušli u problem.

Stojković je branio kapitenski ali sa promajom u odbrani nije mogao sprečlti potpuni preokret od 2:0  na 2:3!

Rezulat sa Dinamom zahteva smenu trenera i direktora!

Od toga naravno nema ništa, pa Partizanu predstoji vađenje u Albaniji. Bez odbrane biće to nemoguća misija, ali tako ne misle svi.

Na prvom mestu omiljeni lik cigana "mustafa".

Vladimir Stojković je momčina za respekt u svakom pogledu. Pored Velikog Vladimira tu je gladijator Everton, pa Janković, onaj pravi ćelavi Miletić, i naravno najbolji igrač Partizana  Tavamba.Čik da se na pomenute ne ugledaju Radin, Ožegović, Ostojić, Pantić, Solomon...  Valja se što pre osloboditi neznalica, licimura i zgubdančine pa možda i bude uspeha u Alabaniji.

Zvezda na krilima trijumfa u Kelnu sprema "Pad Arsenala" 28.oktobra na krcatom "Rajku Mitiću". Sa strategom Vladanom Milojevićem i hukom crveno bele armije navijača, senzacija nije nemoguća, i samim tim i 99 posto osigurano proleće u Evropi!

Read more...

METALAC DANAS ZAVRŠAVA DRUGU TURNEJU PO KINI U 2017.

 kina 5 voz bree

Večerašnjim nastupom u gradu Ksingii KK Metalac završava još jednu ovogodišnju turneju u najmnogoljudnijoj zemlji sveta i sutra sledi povratak u Srbiju. Zarađenim novcem klub će biti u prilici da vrati nagomilane dugove iz vremena ABA lige, i ali i  pozajmice bez kojih ne bi mogao da preživi sezonu 2016/2017. Pred večerešnji meč valjevski tim vodi u seriji mečeva sa Pekingom 3:2.

U petom meču 28.septembra Metalac je  u gradu Shuangfeng, pred 3.000 gledalaca, bez Đukanovića, ali sa povatnicima Mikulićem i Krstovićem pobedio sastav Pekinga sa 83:80.

kina 5 hala

Kineski tim je dobio prvi kvartal 17:9, usledio je brejk u drugom i trećem kvartalu(30:17, 27:18) da bi pri vođstvu Metalca 83:75, za malo došlo do preokreta. U završnici gosti su načinili par grešaka. U  poslednjih minut ipo  svoju šansu su iskoristile i sudije, pa je Peking osam sekundi pre kraja bio u poziciji da izbori produžetak pri rezultatu 83:80. Loše izveden  aut, i dobra odbrana Metalac je donela treću pobede.

Do predposlednje destinacije ekipa iz Valjeva je putovala supermodernim vozom, koji razvija brzinu i do 300 km na čas.kina voz 1 5

Posle poraza na startu septembarske turneje valjevski tim je 26.septembra  izgubio po drugi put od Pekinga u 4.meču u gradu Youngzhou( 6,5 miliona stanovnika) sa 74:80.

Igralo    se pred više od 3.000 gledalca, a Metalac je bio nekompletan, bez Krstovića i kapitena Đukanovića, izostali  zbog zdravstvenih problema. Mikulić  je konačno dobio masku kako bi zaštio lice posle loma nosnih kostiju na premijeri. Peking je dominirao uu većem delu meča i imao plus 20, da bi srpski tim tek u završnici odigrao bolje, ali nedovoljno da se izbegne poraz

Podsećamo, košarkaši iz Srbije prvi meč su odigrali u 21.septembra u Lihuanu i izgubili na jednu loptu 83:86. Dva dana kasnije(23.9.) usledila je prva pobeda u Huajuanu 80:73, a u novom meč za 24 sata(24.09.) u gradu Zhangjiajie bilo je 79:78 za valjevski tim. U četvrtom odmeravanju snaga kako je već rečeno Kinezi su bili bolji, a u 5. ekipa iz Srbije je pobedila u gradu Shuangfeng.kina 5tekma  ekipe

foto VK

Valjevci septembarsku turneju završavaju u gradu Кsingii  šestom utakmicom danas u 13,30 po srednjoevropskom  vremenu(19,30 po kineskom satu). U nedelju 1.oktobra kreću za Srbiju.

Read more...

"BOG JE SILAN LJUBAV SVE MOŽE"

  • Published in Mediji

POP1

Foto:Protojerej-stavrofor Nenad Andrić sa ocem Nektarijem u Grčkoj

Na međunarodnom književnom konkursu "Miloš Crnjanski “u Austriji, organizatori su : Kulturno društvo „Zlatna reč“ – „Srpska kruna“ Austrije i Srpsko slovenačko kulturno humanitarno društvo „Sretenje“ iz Slovenije, u konkurenciji 354. autora sa 1062. rada, za najuspešnijeg je proglašen  rad Olivera Jankovića “Poslednji san SAN – Milošu Crnjanskom"). U kategorija – Kratka priča priznanje je pripalo Valjevcu Nenad Andriću za “Kosovsku brojanicu”

Stručni žiri u sastavu: dr. Vjera Rašković- Zec( Beč), prof. dr Volfgang Rorbah( Beč), prof. dr. Kaplan Burović – akademik( Ženeva) je je odabrao 200. autora čiji će radovi biti objavljeni u Zborniku „Miloš Crnjanski“ – Austrija.

Zainteresovani za prisustvo promociji Zbornika „Miloš Crnjanski“ u Beču, 1 i 2 decembra 2017. godine, mogu se prijavti na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Protojerej-stavrofor Nenad Andrić je rođen 1976. godine u Valjevu. Osnovnu školu „Braća Nedić“ je završio u zavičajnom selu Dragijevici i u Osečini. Petogodišnju Bogosloviju Svetog Save završio je u Beogradu 1996. godine, pet godina kasnije postaje nastavnik verske nastave. Rukopoložen je u čin đakona 5/18. februara 2001. godine u manastiru Soko Grad od strane Episkopa šabačko valjevskog g. Lavrentija, a zatim iste godine u čin jereja u manastiru svetog Nikolaja u Leliću. Bio je starešina crkve i paroh u Banji Vrujci i Valjevu gde je vršio dužnost i sekretara Crkvene Opštine.

Trenutno je na dužnosti urednika i voditelja radio emisije manastira Ćelija „Tavorski Zvuci“, u realizaciji Radio Istočnika, medijskog glasila Eparhije valjevske. Sabrat je hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Valjevu i saradnik Svetog manastira Ćelije. Njegovo Preosveštenstvo Episkop valjevski g. Milutin odlikovao ga je činom protojereja-stavrofora 2008. godine. Član je Udruženja književnika Srbije (UKS).POP2

Protojerej-stavrofor Nenad Andrić Objavio je knjige: „Život čuda, akatist i molitve Sv. Nektarije Eginski“, Zadužbina „Sveti otac Justin Ćelijski“, (2012), Putopis „U sretanje svetom Nektariju Eginskom Čudotvorcu“, (autorsko iz- danje, Valjevo, 2015), „Iscelitelj“, (autorsko izdanje, 2016, Valjevo). „Svetac i vodeničar“, autorsko izdanje, Valjevo, (2017) Dobitnik je prve književne nagrade na Regional nom takmičenju „Glasovi Melpomene“, u Beogradu 2017. godine. Oženjen je Katarinom Ninković sa kojom ima sina Nemanju

Nenad Andrić ostaje dosledan u svojoj filosofiji života i svog delovanja.

Trudi da propoveda i ličnim gestom da ukaže  na dobro, i da sa kolegama sveštenicima ima ljubav za sve, i zato u svakom čoveku gleda dobro. Greh osuđuje ali i grešnika voli kao sve ljude, jer greh je zlo.

"Bog je silan i ljubav može sve", poručuje Nenad Andrić.

Read more...

DVA SREBRA ZA RVAČE MLADOSTI U MLADENOVCU

  • Published in Razno

 

rvači mladenovac

U Mladenovcu na  međunarodnom turniru uz učešće više od 200 rvača iz 28 klubova i šest zemalja,  rvači valjevske Mladosti  Strahinja Đermanović i Ilija Lazarević osvojili su dve sreberene medalje.

Strahinja Đermanović je nastupio u juniorskom uzrastu u kategoriji do 84 kilograma, gde ga je u finalu sa 4:1 pobedio Rumun Nikolesku. U polufinaluu  je  tušem pobedio aktuelnog prvaka države Aleksandra Simovića iz Kragujevca

Ilija Lazarević je u finalu kategorije do 76 kilograma u kadetskom uzrastu poražen od Bugarina Galinova, Do finala mladi  Valjevac  bio siguran protiv predstavnika Grčke i Bugarske, dok je treći valjevski rvač Bojan Đurđević osvojio peto mesto, pošto je u meču za treće mesto poražen od Nikole Simovića iz Kragujevca.

Na liga  odboru Druge lige, je odlučeno da takičenje počne  sredinom oktobra, a grad Valjevo i RK Maldost su  zainteresovani  za organizaciju jednog turnira Druge lige, u cilju promocije rvačkog sporta.

Read more...

KRENULA AKCIJA “ZA SLOBODU MEDIJA”

  • Published in Mediji

mrak mediji

U prvoj akciji Grupe za slobodu medija - Stop medijskom mraku učestvovalo je preko 300 medija i organizacija. Samo na društvenim mrežama, kampanju je videlo 482.000 građana (izvor: Brand 24.com)

Više od 300 medija i nevladinih organizacija u okviru grupe "Za slobodu medija" 28.septembra je u podne je zamračilo ekrane, odnosno obeležilo svoja štampana izdanja crnim znakom medijskog mraka.

Za kratko vreme  kampanje  javnost je upoznata sa katastrofalnim stanjem u srpskim medijima.

"Veoma smo zadovoljni akcijom, jer je njen cilj bio upravo to da se javnost probudi. Samo do 14 časova više od 160 sajtova bilo je zamračeno, a preko ekrana je pisalo "Ovako izgleda kad nema slobodnih medija". To su sirovi podaci kojima raspolažemo. Broj onih koji su učestvovali u akciji do kraja dana sigurno je bio znatno veći", rekao je predsednik Fondacije "Slavko Ćuruvija" Ilir Gaši, i naglasio da akcijom stanje u medijima neće automatski popraviti, ali je tek počela.

"Uspeli smo da ujedinimo medije i civilni sektor, ali i da probudimo javnost, što jeste bilo najvažnije. Bez šire podrške u društvu ništa ne možemo da uradimo. I ono malo slobodnih medija može da očekuje sudbinu Vranjskih" a poruka bila je - buđenje", naglašava Gaši.

Grupu "Za slobodu medija" pokrenulo je 27 medija, novinarskih udruženja i organizacija civilnog društva, a broj priključenih raste. Oko 160 medija i nevladinih organizacija već su članovi ove grupe, kojoj se priključuju i brojni pojedinci, putem društvenih mreža. Direktan povod za osnivanje grupe je gašenje Vranjskih novina, jednog od najznačajnijih lokalnih medija u Srbiji, nemoćnog da se odupre stalnim političkim i finansijskim pritiscima.

"Ovom kampanjom želimo da skrenemo pažnju javnosti na činjenicu da je sloboda medija u našoj zemlji na izdisaju i da moramo svi zajedno da se borimo da je sačuvamo", stoji u saopštenju organizatora, spremnog na nove akcije cilju poboljšanja položaja novinara i borbe za slobodu medija. "Da li možemo nešto da promenimo? Zapravo, mislimo da možemo - prvo da vidimo koliko nas ima i da to pokažemo onima koji ne žele da u Srbiji postoje slobodni mediji. Odatle počinjemo", poručili su organizatori.

Novinari redakcije Insajder odlučili su da podrže akciju zato što su mediji koji promovišu odgovorno novinarstvo ozbiljno ugroženi, jer se predstavnici vlasti otvoreno se zalažu za tabloidno novinarstvo, sa građanima komuniciraju isključivo preko medija koji ih promovišu umesto da im postavljaju pitanja, predstavnici vlasti na pitanja svih ostalih medija odgovaraju samo na konferencijama za novinare gde jednostavno nije moguće, dodatnim pitanjima, insistirati na odgovoru."Gotovo da nije moguće dobiti bilo kakav odgovor od bilo koje nadležne institucije ili ministarstva osim po Zakonu o dostupnosti informacija. To znači odgovor na aktuelnu temu novinari mogu da dobiju u najboljem slučaju za 15 dana a možda i nikada. Predstavnici vlasti podelili su novinare, sada i otvoreno, na građane prvog i drugog reda", navodi redakcija Insajdera. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine je podržala akciju "Stop medijskom mraku!"

"Iole zdravo, a kamoli demokratsko, razvijeno društvo je nezamislivo bez nezavisnih medija. A mi smo danas svedoci da je njih sve manje, da su novinari sve češće izloženi otvorenim pretnjama, uvredama i zastrašivanju, kao i da u Srbiji dominiraju tabloidi koji iz dana u dan gaze novinarski kodeks i vređaju ljudsko dostojanstvo", navodi se u saopštenju.

Izražavajući podršku inicijativi Grupe za slobodu medija, Nova stranka ukazuje da je "sistematskim uništavanjem medija od strane režima - zastrašivanjem novinara, represivnim merama i finansijskim ucenama, ozbiljno devastiran fundament demokratskog društva". "Još jednom podvlačimo da je medijska scena danas duboko zagađena kvazinovinarima dresiranim za beskrupulozno blaćenje političkih neistomišljenika", saopštila je Nova stranka

Read more...

DEVET ODLIČJA MALI "METALCI" PARTIZANSKI IZBORILI U KRUPNJU

  • Published in Razno

AK METALAC KRUPANJ 2017

Četa malih valjevski atletičara, članova AK Metalac na 7.po redu uličnim trkama u Krupnju, organizovanih povodom Dana oslobođenja od fašista i domaćih izdajnika 1944.godine, istrajno partizanski se borila i izborila za 9 odličja. U Krupanj su stigli automobilima roditelja, iako je  grad Valjevo imao moralnu obavezu obezbedi kombi za za svoje male sugrađane.

Njih 12 je trčalo, a čak njih 9 osvojili su odličja.

Prvak Matija Ristić, učenica drugog razreda Marija Vojinović, Dimitrije Gajić(treći razred), Tamara Panić(3.razred), Jana Jovanović (5. razred) su  osvojili zlatne medalje

Srebro je pripalo Emiliji Obradović(drugi razred), Maši Mazić(treći razred) i Milanu Markoviću(5.razred).

Bronzu je u Valjevo ponela Tatjana Jezdić učenica petog razreda.

Osim Matije Ristića trčao 400 metara, svi ostali su nastupili u trkama na 800 metara.

Nastup u Krupnju malim atletičarija Metalca bio je poslednja provera pred nekada Kros Radio Beograda, rodonačelnik je i danas najvažnija karika u ovoj bajci srpke Kraljice sportova, urednik sprtske redakcije Radio Beograda Stevica Kovačević, a generalni pokrovitelj već četiri godine Valjevska pivara.

Read more...

VŠK 2005 SE PRIDRUŽIO VALJEVSKIM "SVECIMA" U ELITI

  • Published in Razno

vsk 2005vrujci 2017

foto www.sah-centralnasrbija.com/index.

Dok za tzv elitne sportove Valjevo godinama nemilice baca novac za zabavu i još po nešto pojedinaca u biti dva gradska Centra troška novca namenjenog sportu i šahu, ovog septembra desilo se šahovsko čudo. Sa skromnim finansijama  VŠK Sveti Nikolaj, nije odbranio šampionski tron osvojen 2016, ali je sačuvao prvoligaški status 11.septembra u Rumi.  Drugi klub,  VŠK 2005 je na turniru u Vrujcima, u ligi Centralne Srbije u foto finiš burnoj završnici za  pola meč  poena(40,5) nadmašio rivale iz Gornjeg Milanovca ekipu Metalca, i sa 25 meč bodova poneo pobednički pehar u Valjevo, omogućivši svom gradu da naredne godine ima i drugi tim u eliti.

Junak ključnog meča sa Slogom iz Petrovca na Mlavi,  posle bitnih i ogromnih  5:1 u 10.kolu protiv Trepče, je velemajstor Mirsolav Marković. Na drugoj tabli je pobedio  intermajstora Gojka Vučinića, taman za pobedu 3,5:2,5 pošto su ostalih pet borbenih mečeva završeni bez pobednika.

Drugolasirani Metalac iz G.Milanovca je bio bolji od Vladimiraca 3,5:2,5, ali je pola meč poena suificita donelo prevagu i korist valjevske ekipe.

Treće mesto je pripalo Radničkom Vodovodu iz Kragujevca ubedljivom protiv ŠK Šabac 5:1, ali za 24meč boda i najviše 43 meč poena. Iz lig su ispali Rudar iz Kostolca i Aranđelovački šah klub.

Na putu do istorijskog uspeha plasmana u Prvu ligu VŠK 2005 je savladao, sve rivale(osam pobeda) osim Metalca( izgubio 1,5:4,5) i remizirao sa Kragujevčanima 3;3. Za VŠK 2005 su igrali:GM Dejan Antić/72 posto uspešnosti, 8poena),GM Atanasios Mastrovasilis/71,4%, 5 poena), IM Branimir Maksimović(68,2, 7,5 poena),GM Miroslav Marković(63,6%, 7poena),  ,GM Bogdan Lalić(50% , 2poena),  IM Dragan M. Ilić(50% 5 poena), RankoSuhanek(45%, 4,5 poena) .

Igralo se u hotelu Vrujcia za 12 ekipa nastuio je ukupno 101 takmičar iz devet federacija: Srbije, Rusije, Bugarske, Grčke, Rumunije, Hrvatske, Turske, Bosne i Hercegovine i Švedske. od kojih 15 velemajstora, 30 internacionalnih majstora i 25 FIDE majstora. .

Predsednik opštine Mionica Boban Janković je svečano otvorio Prvu ligu Centralne Srbije i simbolično prvi potezom započeo prvenstvo, i očigledno doneo sreću šampionima VŠK 2005!

Read more...

VALJEVKA ANJA PAVLOVIĆ DONELA PARTIZANU ZLATO I SREBRO!

  • Published in Razno

Anja 2Anja Pavlović(11) članica isturenog odeljenja AK  Partizan u Valjevu na jesenjem Otvorenom prvenstvu Beograda za atletske škole na stadionu Partizan u konkurenciji talentovanih devojčica i dečaka iz atletskih srpskih klubova, odnosno  nezvaničnom prvenstvu Srbije, osvojila je zlato i srebro!

U  štafeti 5 puta 80 metara Anja je u poslednjoj izmeni u fantastičnom sprintu donela zlato Partizanu, prestigavši atletičarku Crvene zvezde. Za SREBRO Anja se izborila u trci na 150 metara. Anja  je istrčala aprintersku deonicu od 150m metara za 22,22sek i popravila  lični zapis za 3,8 desetinki.

 Anjin napredak ima posebnu vrednost ako se zna da sa trenerom Vladimirom Bogdanovićem trenira na izuzetno lošoj stazi  na Petom puku.

Read more...

METALAC UŠAO U SERIJU POBEDA U KINI!

Zhangjiajie CityPosle izgubljenog prvog meča na jednu loptu (76:79) i pobede u drugom (80:72) sinoć je valjeski Metalac po drugi put u roku od 24 sata savladao selekciju Pekinga 79:78, i poveo 2:1 u seriji od šest mečeva sa istim rivalom.

Prestala tri meča Saša Vasić i drugovi odigraće 25, 28, i 30.septembra. Poruka iz Kine glasi: Igramo za Srbiju, uživamo i pobeđujemo!
Treći meč, drugi uzastopni za 24 sata Metalac je odigrao u provinciji Hunan u gradu poznatom Zhangjiajiea po  istoimenom nacionalnom parku prirode sa zmajevom pećinom, jezerom Boafeng, Grand kanjonom, Staklenom putu, a sam grad ima servis aerodroma za sve glavne aerodorome u Kini.

Do druge pobede u nizu Metalac je stigao posle preokreta. Naime Peking je vodio na kraju prvog kvartala 28:15, da bi na odmor otišao samo sa plus 2 (44:42).

Sudije ponovo nisu bile na visini zadatka. Posebno je bio uočljiv kriterijum u poslednjih desst minuta, kada je Peking zaradio prvi faul 90 sekundi pre završetka meča. Metalac je odigrao solidno drugo poluvreme i vodio sve vreme. Kinezi su na kraju imali šut za pobedu, ali su umesto koša pogodili poraz 78:79!

Metalac sledeću utakmicu igra u takođe u provinciji Hunan u gradu Jangdžou( Yongzhou) sutra(utorak) u 20 sati, odnosno u 13 na našem vremenu.

9

Read more...

PRVA POBEDA METALCA U KINI!

kk m u kini2 tekma

FOTO VK

Na jesenjoj turneji po Kini Metalac je u drugom nastupu posle premijernog poraza u Lihuanu, pobedio selekciju Pekinga sa 80:72(46:37) u Hujuanu.  Večeras će biti odigrana treća utakmica u 19,30 po kineskom vremenu( 13,30 po srednjoevropskom).

Vodio je tim iz Valjeva u prvom delu mahom sa 10-ak poena razlike, da bi domaćin izjednačio u 25.minutu na 52:52. Igralo se koš za koš, dok Vladimir Mišković nije postavio zonu u 35.minutu. Čvrsta odbrana donela je rezultat, i  uz  "neke" poene zbunjujuće za rivala  Metalac stigao do trijumfa 80:72. Kineski tim predvodi nekada NBA zvezda Stefon Marberi, i već 8 godina je košarkaški bog i najmnogoljudinoj zemlji na planeti.

Uslovi za goste iz Srbije su izvanredni. Utakmice prati i do 5.000 gledalaca. dvorane su uvek pune. Smeštaj  i hrana su na najvišem niovu, a od organizatora za svaku utakmicu valjevski tim dobija novu garnituru dresova.

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas