Menu

zaglavlje

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO RUKOMETNI PARTIZAN, UZ DOPRINOS VALJEVCA MIKIJA RADOSAVLJEVIĆA

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO R…

Kao u svim sferama ži...

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

Items filtered by date: januar 2019

ZVEZDI OSMI GUŽVIN MEMORIJAL

1RK CZ MEM NJG 9U finalu 8.Memorijala Nikola Jevremović - Gužva igrali su većiti rivali, a slavila je Crvena Zvezda 30:28 uz "malu pomoć prijatelja"  sa pištaljkama, u završnici meča. Sudije nisu  dozvolile  da  Partizan u završnici preokrene rezultat, omogućivši  Zvezdi da  povrdi trijumf u poslednjim sekundama finala.1rk partizan  gm 19 2

Treće mesto pripalo je Kolubari posle propuštene prlilike za  izjednačenju domaćina,  na kraju boljoj od Metalca 25.23.

U polufinalu Zvezda je pobedila Metalac 27:21(15:11), Partizan je bio bolji od Kolubare 25:22(11:13).

Tri prvolasirane ekipe nagrađene su peharima, a Zvezda je pored prelaznog i pobedničkog pehara ima  i najboljeg aktera  turnira.

Stefan Petrić(2001) sin asa eks Yu i srpskog rukometa levorukog bomabrdera, Valjevca Vladimira Petrića, je igrama na turniru potvrdio da će biti još ubojitiji napadač od  slavnog oca. Najbolji strelac je   zvezdaš Petar Bugarinović, a  golman Andrej Trnavac iz Partizana. Pehar se našao i u ruci najmladjeg aktera dete Metalca Koste Nedeljkovića.

Organizacija i 8. Gužvin  Memorijal   bili su na evropskom nivou, i u potpunosti su opravdali  pokrovitelsjtvo Grada Valjeva i očekivanja ljubitelja rukometa, prezadovoljnih viđenih sinoć i večeras.

Mora se po ko zna koji put konstatovati.

Greh je prema rukometu, vaterpolu, odbojci, boksu, plivanju, karateu, streljaštvu...   da i pored fantastičnog rada i rezultata za poštovanje, najuspešniji i najveći promoteri sporta i Grada Valjeva  godinama budu ponižavani i vređani izuzetno skromnom podrškom servisa građana,  vlasti Grada Valjeva.

Štetočine i paraziti u košarci( KK Metalac),  fudbalu (FK BK 2014) a od skora i VK Valjevo neko bi da i dalje besmisleno favorizuje, i deli im otimaju  valjevskoj deci 34.5 miliona dinara!

A pomenuta trojka milionera se bahati, razbacuje novac poreskih obveznika a za uzvrat nudi prazna obećanja, a  minhaunzenskim istinama  pravda nikada ništa ostvareno na  sportskom polju. Toliko ogrezlih, bahatih i  drskih da im čak ne pada na pamet da pomisle da to šta rade vređa ljudsku inteligenciju. Ne polažu račune gde  i na šta troše  silne milione i misle biće tako dok su živi.

Da ipak nema nedodirljivih potvrda  je i hapšenje  Dragoljuba Simonoviću, osumnjičenog da je  naložio podmetanje požara novinaru portala "Žig info" Milanu Jovanoviću 12. decembra 2018.

Požar u valjevskom sportu  traje već 18 godina, a  "vatrogasci" još uvek nisu obavešteni da rade što im dužnost nalaže!

 

Read more...

ACI RAJEVCU ZASLUŽNOM ZA TREĆI ŽIVOT VALJEVSKE PIVARE I SVETOSAVSKA NAGRADA

 

ACA R SVETOSAVSKA NAGRADA

Među ovogodišnjim dobitnicima prestižnog priznanja  Svetosavske nagrade za 2018, je i Valjevac Aleksandar Rajevac, uspešni menadžer  „Valjevske pivare“, nedavno prodatoj kupcima iz Tamnave samo za 3,5 miliona evra.

Svetosvaska nagrada se dodeljuje za podsticaj  formalnom i neformalnom obrazovanju, pojedincima, ustanovama i kompanijama za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja.

Rajevcu je novo u nizu priznanja od kada je na čelu Valjevske pivare uručio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević u Vladi Srbije.

 

„Aleksandar Rajevac je oduvek  odgovorno prepoznavao  društveni aspekt svog delovanja i  kao direktor „Valjevske pivare”, od kada je na čelu, pored HK Krušik najuspesnijeg kolektiva u Gradu Valjevu donirao  je sredstva za realizaciju manifestacije Kros RTS-a, najvećeg promotera  zdravog načina života, kako među učenicima u Republici Srbiji, tako i među učenicima dopunske škole van granica Srbije. Prepoznao je i podržao realizaciju pilot projekta „Obrazovni krug“, kao novi oblik učenja na daljinu srpskog i francuskog jezika, kulture, istorije i tradicije za učenike osnovnih škola u Srbiji i učenika u Francuskoj. Rajevac je  inicijator  nagradnog konkursa za najbolje đake Valjeva. Zahvaljujući Aleksandru Rajevcu „Valjevska pivara” je postala primer društveno odgovornog preduzeća, spososbnog da prepozna značaj ulaganja u obrazovanje i daje podsticaj i drugim kompanijama.“ stoji u obrazloženju Svetosvaske nagrade.

Ministar Mladen Šarčević ističe da  Svetosavska nagrada predstavlja jedno od  najznačajnijih i najlepših u Srbiji i da mu je čast što se nalazi u društvu dobitnika ove nagrade.

„Ne postoji ništa svetije od današnjeg dana kod Srba i ljudi koji žive u Srbiji, jer Sveti Sava okuplja sve na jednom mestu. To je ličnost kojoj niko ne može ništa da prigovori i zameri“, rekao je ministar, istakavši da je Komisija izabrala najbolje među predloženim kandidatima.

Gledajući  27 nagrađenih, mom zadovoljstvu nema kraja, jer znam da je Komisija posao uradila fantastično", rekao je Šarčević.

Svetosavska nagrada dodeljuje se za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređenju obrazovno-vaspitne prakse i razvoju naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja. Svake godine na Savindan dodeljuje ih Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Od 230 prijavljenih na konkursu je izabrano 27 dobitnika. Svi nagrađeni predstavljeni su i na tradicionalnoj Svetosavskoj akademiji, održanoj u Narodnom pozorištu u Beogradu. Na akademiji su govorili predsednica Narodne skupštine Maja Gojković i ministar prosvete Mladen Šarčević, u prisustvu patrijarha Irineja, članova Vlade Srbije, diplomatskog kora i drugih.

Read more...

MILAN MITROVIĆ IZ UŽIČKE MLADOSTI POBEDNIK JUBILARNE 20. SVETOSAVSKE TRKE

  • Published in Razno

1sv t  milos mitrovicPosle ledenog jutra, i -10 Celzijusovih  Sunce je ogrejalo ne preveliki broj  aktera 20. jubilarne Svetosavske trke. U  kalendaru ASS, pored trke u Valjevu, verovatno  nečijom greškom danas je uvršten je i šampionat juniora Srbije  u Beogradu.

Danas su pobedili kod seniora Milan Mitrović iz užičke Mladosti, ispred Miloša Segedija iz Inđije i Mlloša Krstića iz Leposavića.1sv  t seniori trce

1sv trka sen 2

1sv cilj mitrovic

Najbrža seniorka je Dragana Nedović iz Čačka, članica Javora iz Ivanjice.1dragana nedovicKod juniora su pobedil Čačani Sanja Đoković i Ognjen Nikolić članovi AK "ČOK". Najbrži pripadnici  Vojske Srbije su Ivan Dlačić i Andrea Vojnić, a kod veterana  Miša Segedi iz Indjije.1s t andrea vs

1sv trka vojskaValjevski atletski klub 014  je na debitantskom nastupu stigao do 4 odličja, valjevski Metalac je osvojio tri.

1sv tr vak

Na Svetosavsku trku došli su takmičari iz Užica, Čačka, Šapca, Lazarevca, Beograda, Pančeva, Čajetine, Krupnja, Surčina, Inđije, Leposavića...

1sv tr krupanjI toliko puta izrečene najdobronamernije kritike danas na dan Svetosavlja, poštovanja za prosvetitelja  oca srpske duhovnosti i kulture, osnivaču srpske crkve i utemeljivača srpskog školstva Svetog Save nisu uticale da se napravi pomak, da se Sveostsvask trka na prvom mestu  omasovi. Osnivač trke valjevski biznismen  Aleksandar Milovanović, zacrtao, da masovnost i posvećenost svih delima i duhovnosti Rastka Nemanjića, na ovoj manifestaciji iznedre ljubav, podignu sportski duh i donesu kvalitet. Uvek prisutne slabosti su i dalje prisutne. Najveća je sve manji broj  učesnika. Sneg je uticao da  neki danas ne dođu. Na dušu i obraz direktorima škola, pedagozima u svim školskim ustanovama, i starešinama u vojsci i policiji, ali pre svega vlasti  Grada Valjeva. Ako  se već  izdvajaju sredstva za manifestaciju, ove godine 350.000 dinara, valja dekretom  o radnoj obavezi i učešću  školaraca i pripadnika pomenutih zanimanja na Svetosavskoj trci, dovesti na javni čas duhovnosti, kulture  i sporta više hiljada učesnika,  u odnosu na sada prisutnih par stotina.

Isto pravilo bi valjalo uvesti i za  28.okotobar i trku  u čast  osnivača Olimpijskog pokreta u Srbiji generala Svete Đukića.

Topli vojnički čaj i sendviči Crvenog krsta su prijali kao medalje najbržima, a i onima koji su došli da vide današnje trke. Posebno mladencima od pre "par" decenija, od tog Savindana do danas u svom carstvu ljubavi, radosti i poštovanja.

1mladenci

 REZULTATI 20.SVETOSAVSKE TRKE:
 PREDŠKOLCI / DEVOJČICE 200 m
1. Jovana Žunjić Vrtić ,,Hajdi“, Valjevo 29,31
2. Jana Gotić AK ,, Jedinstvo“, Surčin 30,25
3. Mia Komanović AŠK ,,Tempo“, Šabac 32,04
 PREDŠKOLCI / DEČACI 200 m
1. Nikola Kovačević Vršački AK 28,74
2. Stefan Radovanović ,,Bubamara“, Valjevo 29,79
3. Despot Janković ,,Naša radost“, Valjevo 31,34
 1. I 2. RAZRED / DEVOJČICE 400 m
1. Anđela Komanović AŠK ,,Tempo“ Šabac 52,45
2. Lana Topalović AŠK ,,Tempo“ Šabac 53,29
3. Nevena Lazarević OŠ ,,Andra Savčić“, Valjevo 1:03,92
 1. I 2. RAZRED / DEČACI 400 m
1. Matija Ristić AK ,,VAK 014“, Valjevo 45,93
2. Stefan Toković AK Čajetina, Čajetina 49,12
3. Nikola Tanasković OŠ ,,Desanka Maksimović“, Valjevo 52,86
 3. I 4. RAZRED / DEVOJČICE 800 m
1. Natalija Stefanović AK Užice, Užice 3:32,13
2. Marija Vojinović AK ,,Metalac“, Valjevo 3:35,69
3. Nađa Jović AK ,,ČAK“, Čačak 3:36,82
3. I 4. RAZRED / DEČACI 800 m
1. Dimitrije Gajić AK ,,VAK 014“, Valjevo 3:16,15
2. Andrej Cvetić AK ,,ČAK“, Čačak 3:18,75
3. Lazar Andrić AK ,,VAK 014“, Valjevo 3:22,40
 5. I 6. RAZRED / DEVOJČICE 800 m
1. Teodora Pavlović AK ,,Sloboda“, Čačak 3:02,37
2. Iva Zelenović AK ,,ČAK“, Čačak 3:11,95
3. Jana Jovanović ,,Partizan 1945“, Beograd 3:24,44
 5. I 6. RAZRED / DEČACI 800 m
1. Ognjen Lekić AK Užice, Užice 3:03,56
2. Dimitrije Ljubičić AK Čajetina, Užice 3:10,79
3. Milan Marković AK ,,VAK 014“, Valjevo 3:16,92
 7. I 8. RAZRED / DEVOJČICE 800 m
1. Teodora Mladenović AK Inđija, Inđija 3:15,67
2. Marina Marković AŠK ,,Tempo“, Šabac 3:22,17
3. Teodora Sredojević AK ,,Junior“, Krupanj 3:34,50
7. I 8. RAZRED / DEČACI 800 m
1. Teodor Antić AŠK ,,Tempo“, Šabac 2:45,70
2. Nikola Mijailović AK Leposavić, Leposavić 2:51,37
3. Marko Milanović AK ,,ČAK“, Čačak 2:53,78
 SREDNjA ŠKOLA / DEVOJČICE 800 m
1. Anđela Stojković AŠK ,,Tempo“, Šabac 3:27,04
2. Aleksandra Grujić AK ,,Junior“, Krupanj 3:33,29
3. Anđela Kovačević AK ,,Metalac“, Valjevo 3:58,56
 SREDNjA ŠKOLA / DEČACI 800 m
1. Aleksandar Grujičić AK ,,Maratonac 02“, Ub 2:45,74
2. Aleksa Marković AŠK ,,Tempo“, Šabac 2:52,84
3. Mihailo Vuković AK ,,Metalac“, Valjevo 2:55,67
 SENIORKE 3000 m
1. Dragana Nedović AK ,,Javor“, Ivanjica 11:59,05
2. Sara Vuletić Valjevo 13:07,00
3. Sara Ristić Valjevo 13:09,00
 JUNIORKE 3000 m
1. Sanja Đoković AK ,,ČAK“, Čačak 11:25,92
 JUNIORI 5000 m
1. Ognjen Nikolić AK ,,ČAK“, Čačak 16:06,00
2. Filip Nedeljković AK ,,Lazarevac“, Lazarevac 17:07,00
3. Nenad Despotović Ak ,,Crvena zvezda“, Beograd 17:39,00
SENIORI 5000 m
1. Milan Mitrović AK ,,Mladost“, Užice 14:32,06
2. Miloš Segedi AK Inđija 14:37,49
3. Miloš Krstić AK Leposavić 14:39,53
 VETERANI 1000 m
1. Miša Segedi AK Inđija 3.05
2. Mirko Minić AK Užice 3,10
3. Dragan Grujić AK Krupanj 3,31
 PRIPADNICI VOJSKE SRBIJE 1000 m
1. Ivan Dlačić 3,0
2. Slobodan Jevtić 3,41
3. Dragan Savić 3,54
PRIPADNICI VOJSKE Žene SRBIJE 1000 m
1. Andrea Vojnić 5,23
REKREATIVCI 1000
Miodrag Branković 3,12

Read more...

NOVAKU NA SAVINDAN 7. GREN SLEM U MELBURNU

  • Published in Razno

ndj 1 aust

Novak Đoković  na Svetosavskom balu Melburnu u krcatoj Areni u stilu najboljeg na planeti  u finalu Australien opena savladao velikog Rafaela Nadala 3:0(6:3, 6:2, 6:3) i osvojio po 7.put Ozi open u svom sedmom finalu.

Srpski teniser Novak Đoković  trijumfovao na Australijan openu pošto je nadigrao Rafaela Nadala sa ubedljivih 3:0 nakon nešto više od dva sata igre. Ček na 2,5 miliona evra  u vlasništvu je nagrada za pobednika.

 Meč je protekao u potpunoj dominacija Srbina.

Epsko finale  donelo je raznovrsnu igru šampiona za nemoć  Španca,  i džentlmenski stisak ruke poraženog  ovoga puta boljem. Novak sada vodi 27:25  u medjusobnim okršajima sa Nadalom. Skočila je i razlika u bodovima na listi najboljih tenisera sveta, sada na 2635 bodova, naravno u korist Đokovića.

Đoković je  ostao neporažen u finalima Australijan opena,  i postao je  rekorder po broju osvojenih titula na prvom grend slem turniru u sezoni pošto je na večnoj listi "preskočio" Roja Emersona i Rodžera Federera.

Read more...

ZAGREBAČKI "MEDVEDI" POTOPLJENI U PETNICI

 1vk va nisRegularni deo u A-2 regionalnoj ligi vaterpolisti Valjeva završili su slatkom pobedom nad zagrebačkim Medvećšakom 15:11 i potvrdom da su bez premca u "donjem domu" u Drugoj ligi eks Jugoslavije. Po nalogu Vaterpolo saveza Srbije srpski klubovi će odigrati još po tri utakmice između sebe, jer nije bilo uzvratnih mečeva u A-2 regionalnoj ligi. U naredne dve nedelje umesto pauze VK Valjevo će doćekati Radnički  Nais a gostovati Vojvodini u Novom Sadu - Slanoj bari, a bodovi će se preneti u domaću ligu na proleće.

Regionalna  A-2 Liga se nastavlja plej ofom i plej autom.

Za prvo mesto  i plasman u A-1 Regionalnu ligu bez ikakvih benefita za Evropu boriće se Solaris, Budva, Radnički, Nais, Primorje i Vojvodina, a  za plasman od 7, mesta VK Valjevo(14 bodova), Zadar(11), Medvešćak(10), Koper(9), Kataro(4) i Galeb(o bodova).

Put do 14 bodova u 11-om meču u sezoni ostvarili su  Stamenić,  Mitrović, Almasi 4 gola, Stanković, Ičagić, Inaba 1, Njegovan 3, Gligorijević 1, N.Đorđević, Tendžera 1, L. Đorđević, Cvetković 2, Viliams. VK Valjevo je odigralo solidan meč sa Zagrepčanima, ali  je to bila slabija partija nego prošle nedelje u Nišu, kada su sudije častile Nais bodom( 9:9).

Rasplet u Reginalnoj A-2 ligi počinje u drugoj polovini februara. VK Valjevo ide u goste Medvešaku i Galebu, a dočekuje Koper, Zadar i Kataro.

 

Read more...

14 MEDALJA ZA PLIVAČE VALISA U PARAĆINU

  • Published in Razno

1PK Valis PARACIN 19

FOTO PK VALIS

Na premijernom takmičenju u okviru regionalnog prvenstva u plivanju u Paraćinu, u konkurekcij 22 kluba i više od 300 učesnika Plivački klub "Valis" je sa 26 plivača i osvojio 14 medalja, I trenutno je na visokom 4.mestu u ekipnoj konkurenciji.

Predvođeni trenerima Vladimirom Boškovićem i Branislavom Kovačevićem zlatne medalje i titule prvaka Plivačkog saveza Centralne Srbije su osvojili starija juniorka Milica na 50 metara, Jana Tomašević na 100 m delfin, Anđelija Damnjanović u kategoriji 100 m prsno. Mladja juniorka. Anja Radojević je pobedila na 200 m leđno.
Ženska štafeta na 4x50m mešovito, u sastavu: Radojević, Damnjanović, Tomašević i Ristić je ponovo potvrdila dominaciju.

Srebrne medalje su pripale: Simonu Stefanoviću na 50m slobodno i na 200m slobodno. Milica Ristić je apsolutno bila druga u disciplini 50m slobodno, a  srebro je  osvojila i  Maša Radojević na 200m u kategoriji najmlađih.  Jana Tomašević je u apsolutnoj kategoriji bila druga na 100m delfin. Srebrnu medalju u kategoriji starijih juniorki je osvojila i Anđelija Damnjanović u disciplini 100m mešovito.

Treći u cilju u disciplini 50m leđno je bio Ognjen Dašković u kategoriji mlađih juniora, kadet Simon Stefanović je bio treći na 200m leđno, a Sergej Srećković takođe bio treći na 100m prsno u kategoriji starijih juniora. Radojević Anja je stigla do bronze na 50m slobodno.

Plivački klub "Valis" je ekipno u konkurenciji 22 kluba na četvrtom mestu (boduje se prvih osam plivača po disciplini i kategoriji).

"Najbolji rezultati na početku sezone došli su iz" punog " treninga i zato svi azslužuju pohavle za zalaganje, timski duh i posvećnost. Naša strategija razvoja kluba relaizuje se od kada postoji bazen u Tehničkoj školi, koji pokazuje svoju opravdanost i uspešnost. Deo ekipe će biti na pripremama u hotelu banje "Vrujci", a potom najbolji učestvuju na međunarodnom plivačkom mitingu "Kup Veleža" u Sarajevu ", kaže predsednik kluba Branislav Kovaćević

Read more...

METALCU "BINGO" I TREĆA POBEDA U NIZU U 2019.

1KKM KVARTET

Katastrofalni skor od oktobra do kraja decembra 2018. u KLS, SAMO 4 pobede u 15 mečeva, Metalac je u večeri uoči Savindana krunisao nestvarni januar 2019, novom trećom uzastopnom pobedom, za bingo i sedmu pobedu u sezoni. Pao je član  Aba  lige - 2 Vršac 80:66!

Od gubitnika tim iz Valjeva se pretvorio u pobedničku kaznenu ekspediciju.

U 2019, padali su redom Zlatibor Spartak, i konačno večeras Vršac. Opstanak je u šaci, a sada predstoji borba za Super ligu. Zlatibor ima 8 pobeda, a Metalac sa 7 trijumfa je bio bolji u oba meča. Vojvodina ima takođe pobedu više od Valjevaca, ali dolazi na noge "razjarenoj goropadi" Kandidat za sedmo i osmo mesto je i Vršac( sada sa slabijim medjusobnim koš skorom sa Metalcem), zemunska Mladost ( jesenas pobedila u Valjevu) pa čak i Dunav trenutno sa šest pobeda.

Ono što svi znaju a jedno dete reče javno 11.januara, posle prve pobede u 2019. da "Metalac igra bolje bez kapitena" imalo je očigledno pozitivan efekat.

Metalac je večeras igrao timski, sa energijom i hemijom zajedništva. Đukan Đukanović odigrao top meč, i pokazao je da može itetako da uspešno da igra i za tim.

U rotaciji je Metalac imao  čak DEVET igrača. Bek Adis Turbić izvanredan u prvom poluvremenu. Dokazao je da zaslužuje minutažu u igri a ne sa klupe da maše peškirom. Filip Nikčević je ušao solidno menjao isključenog na početku 4/4 Kaplanovića.

Odbrana i timska igra, skok( 44:36) anulirali su Kaplanovićevo(11 poena, 8 skokova, 6 izgubljenih lopti) isključenje( dve tehničke zbog prigovora), i problem sa faulovima Nerandžića. Anđušić je pored lošeg šuta (5:1 za 2, i 5:0 za tri) stigao do trećine košgeterske norme( 9 poena) zahvaljujući koševima sa linije slobodnih bacanja(8:7)

Valjevci su davali ton igri. Đukanović je slabiju realizaciju u prvom poluvremenu popravio u nastavku za indeks uspešnosti 26( 22 poena, 6 skokova i 3 asistencije).

Saša Vasić u prilici da predahne( za neverovati, igrao je "samo" 31.5 minut), maestralno je vodio ekipu. Asistirao je "tek" 7 puta. Šutirao je za dva( 3:2) za tri (4.3) I pogodio 4 bacanja. Večeras je postavio rekord sezone. Ubacio je trojku sa kapice, ali svog reketa na kraju trećeg kvartala. Igor Đuković posle Đukanovića(35 min.) i Vasića, treći po minutaži i indeksu uspešnosti (13). Za skoro 30 minuta nanizao je 14 poena( tri skoka, 1:1 za za tri, 7:5 za dva, a pogodio je jedno od dva bacanja). Da je više bio u igri( 13 minuta) Filip Pejović bi pokazao nesporne kvalitete. Ovako "gušen" nedeljama videlo se da mu nedostaje takmičarskog tajminga. Dani za dokazivanje stižu, tako da za Peju nema zime iako se sneg ne šali. Reč je o znalcu i ratniku kakvih je uvek potrebno timu ponednika.

Kod gostiju Veljko Brkić i Strahinja Jovanović su postigli po 16, odnosno 15 poena.

Jedan detalj takođe zavređuje posebnu pažnju.

Suđenje je bilo konačno domaćinsko!

Vrščani 22 faula u prvih 20 minuta, Metalac 6, a odnos slobodnih bacanja 22:2. U 3/4 se stanje po goste popravilo, da bi u 33. minutu Vršac nakratko napustio teren nezadovoljan arbitražom.

Suočeni sa drakonskom kaznom Vrščani su se vratili na parket hale sportova 15.septembar i izdržali ono što igrači Metalca trpe mesecima, ma gde igrali sudijsku nepravdu!

Očigledno je faktor, bitan čovek, ali to nije nemirko sa klupe, imao uticaja da se desi nešto što se retko dešava, da sudije konačno u Valjevu budu uz  Metalac.

Pred nastavak sezone i raspodelu miliona iz budžeta Grada Valjeva za sport problem za KK Metalac. Kako dobiti novac za 2019-u, kada nije ispoštovan rok, i predat 31.12. 2018, finansijski izveštaj za  poslednji kvartal prošle godine

Emigma za ramišljanje, kako za članove Komisije za dodelu sredstava tako i za overača predloga dotične Komisije, gradonačelnika dr Gvozdenovića.

Read more...

GAJIĆIMA I NOVOKMETIMA JEDNOGLASNO POVERENJE U ŽRK METALAC 2015

1ŽRK SK GAJA

foto Žrk Metalac 2015

Večeras na vanrednom skupštinskom zasedanju u pres sali hale spportova 15.septembar odlučeno je da dva braćna para  Ana i Milan Gajić, te Dušan i Ljiljana Novokmet u narednom periodu vode ŽRK Metalac 2015, četvrtifnalistu Kupa Srbije, i trećeplasirani tim u Prvoj ligi Srbije, grupa Centar.

Valjevski trećeligaš pred kraj prošle i početkom 2019, je postao prepoznatljiv po uspesima u Kupu. Plasirao se u 1/4 finale Kupa Srbije, i igraće u Valjevu posle Bora sa još jednim članom Super lige Srbije. ekipom Zaječara.

Činjenica  da po rečima Milana Gajića mladje kategorije od decembra 2018. ne plaćaju članarinu, odnosno da treniraju rukomet bez ikakve naknade klubu, u 2019. sa povećanim budžetom( još uvek je samo predlog) na 2,5 miliona dinara, i da ŽRK Metalac na proleće nastavlja borbu za viši rang, Super B ligu sa Beogradom i Mladim radnikom iz Radinca potvrđuje da je ženski rukomet ponovo u "trećoj" brzini.

Budu li Gajići i Novokmeti uspeli da se izbore  i uz pomoć Grada Valjeva i organizuju višemesečno prvenstvo osnovnih škola, nema sumnje da će ženski rukomet ponovo procvetati.
Nakon neopozive ostavke bivseg predsednika kluba najbolje sportistkinje i rukometašice  Valjeva svih vremena Novke Savić 15.11.2018  večeras je jednoglasno izabrana  nova predsednica, drugi golman ekipe  Ana Gajić, dok je u podpredsedničku fotelju seo trener i nekada vrsni rukometaš  Dušan Novokmet.
Predsednik Skupštine Vlada Milivojević a podpredsednica, trener i ponovo aktivna na terenu  Katarina Đurić
Na predlog nove predssednice u Upravni odbor izabrani su: Tanja Damnjanović,  Milan Obrenović
dr Zoran Živković, jedan od trenera Dragan Stevanović- Toba, u biti prvi čovek kluba Milan Gajić, Slobodan Milinković, i trener mlađih kategorija Ljiljana Novokmet.
Novoj garnituru kluba podršku  je dalo 30 pristunih članova Skupštine od ukupno 43 člana.
1ŽRK SK 1

foto ŽRK Metalac 2015

 

Svi predloženi kandidati na Skupstini su jednoglasno podržani.

Read more...

RUKOMETAŠICE METALCA BOLJE OD BORA, U 1/4 FINALU KUPA SRBIJE SA ZAJEČAROM

1 RK METALAC ZENE borVečeras smo videli najavu uspešne 2019. godine ŽRK METALAC  2015.

Valjevske rukometašice iako dva ranga niže u odnosu na gošće iz Bora odigrale su odličan meč i pobedile 31:27(17:10) za plasman u 1/4 finale Kupa Srbije.

Samo u prvih 20-ak minuta Boranke su se držale, da bi posle 9:7, Marta Mosurović i drugarice serijom 8:3 osigurale ubedljivih 17:10 na poluvremenu.

U nastavku Metalac 2015 čuva prednost, a Boranke uspevaju  samo da zaprete pred kraj i smanje razliku na tri gola 26;23, i 28:25.

Milica Đikić je odlično branila, a na golu se isticala i predsednica kluba Ana Gajić. Jovana Cvetković(9 golova),Mirjana Obenović 7, Marta Mosurović i Marija Andrić sa po 6 golova  su bile najefikasnije. Dvostruki strelac je bila Marija Belušević, a povratnik na teren veteranka Kaća Đurić  je potvrdila da može još uvek dobro da igra, i zastresla je jednom mrežu Boranki. Teodora Majkić je postigla čak 14 golova za Bor, pet je uknjižila Isidora Sujić, a tri Zoja Petrović.

Već 6. februara se igra 1/4 finale, i u Valjevo stiže takođe Superligaš, četvrtoplasirani u nacionalnom šampionatu  Zaječar. Pre toga za petak 26.januar zakazana je Skupština RK Metalac 2015 u pres sali hale sportova 15.septembar, gde će biti ozvaničena nova predsednica Ana Gajić, golman u ekipi, umesto legendarne Novke Savić.

Read more...

IMA LI KRAJA FINANSIRANJU ŠTETOČINA U VALJEVSKOM SVETU SPORTA?

1GRAD VALJEVO 

Posle sastanka Komisije za kategorizaciju ostvarenja u sportu, sutra(četvrtak u 9 sati)  zaseda Komisija za dodelu sredstava korisnicima budžeta Grada Valjeva. Najveći deo od 80 miliona dinara poreskih obveznika Grada Valjeva kao i u 2018, bez obzira šta sedam članova Komisije predloži, umesto da bude usmeren sportistima deci Grada Valjeva, školarcima i mladima što traže svoje mesto u svetu sporta, sva je prilika ponovo će biti na raspolaganju štetočinama, parazitima, na sportskom polju prepoznatljivim isključivo po neuspesima, i nikada ispunjenim obećanjima, a pre svega po  trošenju tuđeg novca i ličnoj koristi.

Na pomolu je već ustaljen scenario.

Bez ikakvog rezultata, totalno neposvećeni i nezainteresovani za rad sa mladima tri tzv "nosica sporta" FK Budućnost Krušik 2014, KK Metalac, a od skora i treći u krugu milionera VK Valjevo bi i u 2019. da prigrabe najveći deo kolača, iako im ni po jednom osnovu ne pripada. Od 80 miliona računaju na skoro 35 miliona dinara.

Komisija, za dodelu sredstava čini 7 članova, od kojih su trojica zamenjena novim, naravno iz redova SNS, i ima isključivo savetodavni karakter.

Hoće li imati snage da se suprotstavi očiglednom kršenju Zakona, i prekinuti besumučnu pljačku narodnih para, pokazaće sutrašnje zasedanje.

Bez obzira na poštovanje Zakona, savesnost i radu i najbolje namere "sedmorice veličanstvenih", poslednja reč će po pravilu biti gradonačelnika dr Gvozdenovića.

Iskustvo kaže da nema previše osnova za optimizam.

O raspodeli odlučuju "malo" viši centri moći, čak od gradonačelnika, tako da je za očekivati već viđen scenario.

Od preostalog dela narodnih 80 miiona, istinski nosiocima sporta pripašće višestruko manje od štetočina i parazita.

 VK Valis je postao prepoznatljiv i van Srbije po radu i uspesima sa mladjim selekcijama.

BK Metalac, budući šampion države u boksu, što je nezabeleženo i istoriji ekipnog spoprta u Valjevu.

Rvački klub Mladost,  plivački klub Valis, oba rukometna i tri odbojkaška kluba, od kojih VA 014 Bauwesen je pored bokserskog jedini u najvišem rangu takmičenja, FK Radnički sa Petog  puka, svi karate klubovi su primer posvećenosti i odgovornosti u  radu sa mladima.

Šta tek reći za preostale sa spiska od ukupno 75 korisnika budžetskih sredstava.

Komisija i pored svakojakih pokušaja milionera da opravdaju dobijena sredstva, ima problem sa zakonskom regulativom koja iako nije stroga definisala prava i obaveze korisnika budžeta, ne može tek tako da bude prekršena. Kakav će biti odgovor Komisije i gradonaćelnika na one što konkurišu za sredstva iz budžeta, a do danas nisu dostavili izveštaje, obevezne da predaju do 31.12.2018, ostaje da se vidi.

Kriminal cveta, ali  inspekcije, policija i sud imaju važnija posla.

Pljačka danas svako sve što mu padne na pamet. Koliko hoće i koliko mu dozvole prilike.

Samo ne dokle hoće!

A deca Valjeva, njih tek oko 10.000 još uvek ćute, i čekaju da budu ispoštavana. Što se to pre desi svima će biti bolje, razloga  za osmehe i radost najmlađih Valjevki i Valjevaca biće na pretek!

Read more...
Subscribe to this RSS feed
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas